שום דבר לא נמצא

איך מכינים גנאש

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 13 יונ 2017

איך להכין גנאש שוקולד טעים ומוצלח?

איך מכינים גנאש

רוטב השוקולד המפורסם המכונה גנאש משמש אותנו למגוון של מתכונים החל מציפויים לעוגות שוקולד, דרך פרלינים של שוקולד ועד טראפלס. אז איך מכינים גנאש שוקולד טעים ומוצלח?

הטיפ הכי חשוב שאתם צריכים לזכור בתהליך ההכנה של גנאש וזה לא משנה באיזה מתכון בחרתם הוא להקפיד על היחס בין השמנת המתוקה לבין השוקולד. היחס משתנה בהתאם לסוג השוקולד בו אתם משתמשים.

גנאש לפי סוג שוקולד

  • להכנת גנאש שוקולד לבן תזדקקו ל-2 חפיסות של שוקולד לבן (200 גרם) וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל).
  • להכנת גנאש שוקולד חלב תזדקקו ל- 1.5 חפיסות שוקולד חלב (150 גרם)  וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל).
  • להכנת גנאש שוקולד מריר תזדקקו ל-1 חבילת שוקולד מריר (100 גרם)  וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל).

ניתן ליצור גוונים של שוקולד על ידי משחק עם סוגים שונים, אבל כאן כבר דרוש ניסיון בהכנת גנאש בסיסי.

מתכון לגנאש שוקולד

חממו את השמנת בתוך סיר קטן על אש בינונית במשך 2-3 דקות. בדקו שהשמנת לא רותחת, רק חממו. בזמן שהשמנת מתחממת קוצצים את השוקולד הרצוי כמה שיותר דק. מוסיפים את השוקולד לשמנת עם כף עץ עד לפיזור אחיד. מאפשרים לתערובת לנוח במשך 2-3 דקות ומערבבים שוב עד שהתערובת הופכת יציבה.

ניתן גם להכין גנאש במיקרוגל – מניחים את השמנת המתוקה וקוביות השוקולד בקערת זכוכית. מכניסים למיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה ביותר במשך 20-30 שניות. מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

טיפים להכנת גנאש

  • ככל שתוסיפו יותר שוקולד תקבלו גנאש סמיך יותר וככל שתוסיפו יותר שמנת תקבלו גנאש דליל יותר, כך שתמיד ניתן לשחק מעט עם הכמויות עד לקבלת המרקם הרצוי.
  • בגנאש המיועד לציפוי עוגות במטרה לקשט אותן, כדאי להניח את התערובת למשך 30-40 דקות בטמפרטורת החדר ורק אז ליצוק על העוגה (הגנאש נעשה סמיך יותר). לאחר מכן מומלץ לחכות שעה נוספת, להעביר למקרר לעוד כמה שעות עד להתייצבות מלאה של הגנאש. במידה והחלק העליון של העוגה קיבל בליטה באפייה, פשוט הפכו את העוגה לצד השני ומרחו את הגנאש על הצד ההפוך.
  • בגנאש המיועד למילויים או קישוטים חשוב לקרר את הגנאש עד שהוא יציב אך מעט רך, להעביר למיקסר ולהקציף במשך 2 דקות.
  • אם אתם מכוונים לגנאש איכותי ועשיר, בחרו בשוקולד איכותי עם לפחות 60 אחוזים של קקאו ובשמנת מתוקה עם מינימום 32 אחוזי שומן.
  • במידה ואתם מחממים את הגנאש בשנית מומלץ לעשות זאת באמצעות סיר עם מים חמים מעל אש בינונית-נמוכה.
  • ניתן לשמור את הגנאש במקרר בין 3-4 ימים ולהקפיא עד 30 ימים.
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אביגיל (18:55 11.08.2021)

תודה על כל המתכונים והתשובות!
יש לי כמה שאלות:
1. אני רוצה להכין גנאש שוקולד פרווה לזילופים של עוגת דריפ קייק מה כמות ה ריצ’?
2. לגנאש משוקולד לבן פרווה כמה ריצ’?
3. אני רוצה להכין פרלינים ואין לי מדחום לטמפרור של השוקולד, הגנאש יכול להתאים לכל הפרלין או שחייבים בסיס משוקולד והגנאש הוא רק למילוי?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (20:26 11.08.2021)

היי אביגיל,
1. 1 חבילת שוקולד מריר + 1 שמנת מתוקה (250 מ”ל).
2. 2 חבילות שוקולד לבן + 1 שמנת מתוקה.
3. אם אין לך מדחום אפשר להכין את הפרלינים גם מגנאש ולא משוקולד מטומפרר, פשוט המרקם עשוי להיות פחות ‘חלק’ והפרלין יהיה פחות עמיד לחום.

אביגיל (17:13 17.08.2021)

2. 1. יצא מעולה

3. עשיתי ניסוי:
חלק מהפרלינים הכנתי משוקולד לא מטומפרר המסתי בתוך שקית זילוף שאותה שמתי בקערה עם מים חמים ולא ישירות על האש כדי שהחום יהיה נמוך.
חלק הכנתי מגנאש.
הפרלינים משוקולד יצאו מצוין (אפשר לראות בתמונה המצורפת בתחתית העוגה)
מהגנאש יצאו רכים ולא עמידים בכלל כמו שכתבת.
לסיכום: להבא אכין משוקולד לא מטומפרר.
תודה על הכל!

מתכונים ב-10 דקות (18:18 17.08.2021)

שמחה שיצא מוצלח, העוגה נראית מעולה!
תודה ששיתפת לגבי הפרלינים, אני בטוחה שזה יעזור לכל מי שירצה להכין גם(:

נויה (14:50 24.06.2021)

היי
יש אפשרות לעשות אותו גם בצע לבן (שוקולד לבן)

מתכונים ב-10 דקות (17:30 24.06.2021)

היי נויה,
בטח שאפשר🙂 רק שבגנאש שוקולד לבן יש לשים 70 מ”ל שמנת מתוקה על 100 גרם שוקולד.

דני (21:54 2.06.2021)

היי
יש לך מושג איך זה עובד עם זפירו?
השוקולד המריר נהייה נוזלי אבל הלבן והחלב נהייה כמו גוש

מתכונים ב-10 דקות (22:51 2.06.2021)

היי דני,
היות וזפירו הוא למעשה שוקולד מטופרר, אני חושבת שעדיף להמיס אותו (על בן מארי או בפולסים קצרים במיקרוגל) ללא שמנת מתוקה.
אם השוקולד הנמס סמיך מדי אפשר להוסיף שמן.
חשוב לזכור גם שהמרקם שלו שונה מעט משל גנאש.
בהצלחה😊

לא משנה (14:52 18.05.2021)

אם אני משתמשת בזה לרוטב שוקולד זה יתקשה לי

מתכונים ב-10 דקות (17:02 18.05.2021)

נכון, המתכון לגנאש שונה מרוטב שוקולד כי גנאש סמיך יותר ומתקשה.
כדי לקבל מרקם נוזלי שלא מתקשה יש להוסיף חמאה וגלוקוזה/סירופ תירס…

ימית (15:44 14.02.2021)

הי, אם אני רוצה למלא פרלינים פרווה, אז מה היחס בין השוקולד מריר לריצ’?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:59 14.02.2021)

100 גרם שוקולד מריר ו100 מ”ל ריצ’.

יפעת (19:59 13.11.2020)

היי
מה הכמויות לגאנש שוקלד רובי לעוגה בקוטר 24?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:16 14.11.2020)

הכמויות שרשומות בעמוד מתאימות לעוגה בקוטר 24.

רעות (09:30 30.09.2020)

היי אפרת,
יש אפשרות להכין גנאש שוקולד מחלב ולא משמנת מתוקה? אם כן, זה יצא סמיך כמו גנאש משמנת מתוקה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 30.09.2020)

זה לא ייצא קרמי כמו עם שמנת אלא זה ייצא דליל יותר. מומלץ להוסיף חמאה כדי להסמיך.
100 גרם שוקולד + 3 כפות חלב + 25 גרם חמאה.

מיכלי (23:21 16.12.2020)

סליחה על השאלה, אבל זה יוצא כמו סירופ של ‘קצפת’?
תודה גדולה😍🤩

מתכונים ב-10 דקות (12:02 17.12.2020)

מה הכוונה סירופ של קצפת? 🙂
סירופ שוקולד? אם כן אז כן

מירי (17:39 1.09.2020)

אפשר לצפות את הגנאש מעל קצפת?
אני רוצה לצפות עוגה בקצפת ולשפוך מעל גנאש שיזלוג, הוא לא ימיס את הקצפת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:02 1.09.2020)

אז כדאי להקפיא את העוגה אחרי שאת שמה את הקצפת ורק לאחר שהקצפת קופאת להוסיף מעל את הגנאש.

שיר (10:39 27.07.2020)

אם הכנתי גנאש לפני שלושה ימים ושמתי במקרר. ועכשיו, אני רוצה לעשות איתו טיפטופים על עוגה (דריפ קייק) שעטופה בקצפת. האם זה אפשרי? וגם האם צריך לחממם אותו לפני שאני עושה את הטיפטופים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:48 27.07.2020)

כן אפשר.
אני מניחה שהגנאש הסמיך במקרר אז כדאי לחמם אותו קצת כדי שיתרכך.

יפעת (07:06 8.07.2020)

היי, תוכלי לכתוב לי את הכמויות, כמה קוקוס לשים וכמה גנאש בבקשה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:20 8.07.2020)

אני לא יודעת בדיוק כמה כי לא ניסיתי.
דרך אגב יש את המתכון הזה – כדורי רפאלו. זה עם שוקולד לבן וקוקוס אבל בלי שמנת.

יפעת (17:00 7.07.2020)

היי, האם אפשר להוסיף לגנאש המוכן, קוקוס טחון ולעשות ממנו כדורים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:31 7.07.2020)

אפשר אבל תצטרכי להוסיף קוקוס עד שהתערובת תהיה מספיק יציבה ליצירת כדורים.

ענת (15:36 26.05.2020)

אפשר להכין ציפוי שוקולד חלב בלי שמנת מתוקה? למשל עם מים או שמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:23 26.05.2020)

אפשר להמיס 100 גרם שוקולד חלב עם כף שמן.

תמר (14:43 21.05.2020)

היי,
רציתי לשאול לגביי גנאש שוקולד מריר..
אני רוצה להשתמש בו כקרם מעל בראוניז שוקולד, בשביל שזה ייקרה אני צריכה שיהיה יציב.
מה ההקצפה תורמת לאחר הקירור הראשוני? היא עוזרת לזה להתייצב? או להיפך?
מה מבחינת כמויות? לשים יותר מ100 גרם שוקולד?
עד היום כל בפעמים שעשיתי גנאש זה היה לעוגות קפואות, אז מן הסתם זה התייצב יותר בקלות אבל העוגה הזו היא במקרר, לא במקפיא ואני מפחדת שהגנאש ינזל ברגע שאחתוך את הבראוניז לקוביות..

חוץ מזה, מתה על המתכונים שלך, משתמשת בהם מלא, תודה! ❤

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:14 21.05.2020)

היי תמר,
אם את רוצה גנאש יציב יש להמיס את השוקולד המריר עם פחות שמנת.
שימי 100 גרם שוקולד מריר + רבע כוס שמנת.

מלי (15:31 24.04.2020)

היי אפרת
רציתי לשתף אותך בדבר מדהים שנתקלתי בו😊 גנאש בלי חמאה, מרגרינה או שמנת מתוקה! זה מתכון כל כך פשוט שלמדתי מחברה..פשוט שמים בסיר חבילת שוקולד מריר ומעט מיץ ענבים (תירוש) או יין, ומערבבים על אש בינונית נמוכה עד שהכל נמס, ויש גנאש! הרבה יותר בריא מכל השאר. הייתי מאוד סקפטית כשחברה שלי סיפרה לי אבל ניסיתי ונדהמתי..זה מתפקד כגנאש רגיל לגמרי והטעם של היין/תירוש לא מורגש.
אני לא יודעת מה המדע מאחורי זה ואיך זה עובד..אבל בבקשה תנסי🙏 האתר שלך מקסים והייתי רוצה שזה יופיע בעמוד הגנאש בתור גנאש בלי כל השומנים הרגילים🤗

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:17 24.04.2020)

אנסה בהחלט 🙂
תודה על השיתוף ❤️

ענת (14:06 13.04.2020)

היי אפרת,
אני רוצה להכין גנאש עם שוקולד חלב ויש לי רק חפיסה 1 (100 גרם) כמה שמנת מתוקה לשים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:11 13.04.2020)

עד רבע כוס שמנת או 5 כפות שמנת.

מלכי (10:41 19.01.2020)

היי
קודם כל תודה שוב על מתכונים מושלמים!!
הכנתי מוס לוטוס בכוסיות ורוצה לשים מלמעלה גנאש שוקולד ממטבעות צימקאו בטעם קפוצ\’ינו (מחנות חומרי אפיה)
לצערי, גיליתי שנגמר לי הריצ\’ בבית ואני צריכה את זה מוכן בהקדם
מה אפשר לשים במקום הריצ\’ כדי לקבל ציפוי כעין גנאש מעל המוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 19.01.2020)

גנאש מכינים רק עם ריץ’ אבל אם אין לך אפשר להכין סירופ שקולד ולהמיס 100 גרם צימקאו עם 2 כפות שמן ו 2-3 כפות מים.

מירית (06:02 3.01.2020)

היי, האם אפשר להשתמש בגנאש כמלית לפאי?(להכין בצק פריך ומעליו גנאש? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 3.01.2020)

כן אפשר. יש לשים את הפאי במקרר להתייצבות הגנאש.

ליאור (17:38 24.12.2019)

היי, אני מעוניינת להכין ציפוי שוקולד לבן לעוגת שוקולד פשוטה ולצבוע את השוקולד בצבע אדום(קניתי צבע לשוקולד ג’ל אדום) מה היחסים? כדי שיצא ציפוי יציב לעוגה?
עוד שאלה- על מנת להכין אותיות משוקולד לבן בתבנית סיליקון צריך רק להמיס שוקולד לבן ולהקפיא, נכון?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:46 24.12.2019)

תוסיפי את צבע המאכל לשוקולד המומס עד שמתקבל הצבע שאת רוצה.
לגבי האותיות, כן. חשוב רק להמיס את השוקולד הלבן ללא טיפת נוזלים אחרת השוקולד לא יתקשה בחזרה.

אושרית (09:48 22.12.2019)

היי
אני רוצה למלא פיפטות /מזרקים בגנאש שוקולד ולשים בסופגניות.
איזה יחס של שוקולד ושמנת כדאי לעשות כדי שהרוטב לא יתקשה ויצא בקלות מהפיפטה בעת השימוש?
(אשמח ליחסים לשלושת השוקולדים – מריר לבן וחלב – אם אפשר).

תודה מראש על התשובה, אני מתה על האתר שלך 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 22.12.2019)

היי אושרית,
100 גרם שוקולד מריר + שליש כוס (80 מ”ל) שמנת מתוקה.
100 גרם שוקולד חלב + רבע כוס (60 מ”ל) שמנת מתוקה.
100 גרם שוקולד לבן + 4 כפות (40 מ”ל) שמנת מתוקה.
חג חנוכה שמח 💖

יעל (18:10 12.12.2019)

הי, מעוניינת להכין גנאש שוקולד מריר לדריפקייק. מה המידות לשמנת ולשוקולד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 12.12.2019)

לדריפקייק בדר”כ יש להמיס 100 שוקולד מריר עם 100 מ”ל שמנת מתוקה (חצי כוס פחות כף וחצי). יש להניח לתערובת השוקולד להתקרר במשך 7-10 דקות לפני שעובדים איתה, כדי שתסמיך מעט.
*כדאי גם להקפיא את העוגה כשעה לפני ההזלפה.

שיר (11:05 17.11.2019)

היי,יש אפשרות להכין גנאש שוקולד לא בשיטת בן מארי? אין לי קערת נירוסטה
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:30 17.11.2019)

כן, אפשר לשים בקערה (רצוי מזכוכית) קוביות שוקולד ושמנת ולהמיס 15-20 שניות במיקרוגל.

רחלי (14:29 12.11.2019)

הכנתי גנאש שוקולד לבן
אך בטעות המשכתי לחמם את השמנת גם אחרי שהוספתי את השוקולד,
זה קיבל ריח מעט חמוץ וטעם לוואי קצת צורב בגרון…
זה אומר שא”א להשתמש בתערובת, משהו בתהליך קלקל את הגנאש?
אשמח לתשובתך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:11 12.11.2019)

כנראה שהשמנת נשרפה ולא כדאי להשתמש בזה.

חיה (12:52 8.11.2019)

רוצה לזלף שוקולד לבן לעודת דריפ קייק, מה את ממליצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:17 8.11.2019)

תמיסי 100 גרם שוקולד לבן עם 4 כפות שמנת מתוקה.

רונית אבידור (09:01 28.09.2019)

אפרת סיאצי

תודה רבה לך
מתוך אינספור אתרים והמלצות, המידות שאת נתת הן הכי טובות. יצא לי ממש מקצועי.

המון תודה ושנה טובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 28.09.2019)

תודה רונית יקרה, שנה טובה ומתוקה 💝

אלי (09:42 11.09.2019)

היי ,

לפני שקראתי את ההמלצות שלך להכנת גנאש שוקולד לבן (במקרה שלי) ,
הכנתי גנאש מ-250 מל שמנת מתוקה ו-350 גר’ שוקולד לבן (50 גר’ פחות מההמלצה שלך).
הגנאש היווה שכבה של ממתק כלשהו , הוקפא והתקשה.
בזמן החיתוך לקוביות , ממש כבר בתחילת החיתוך , הגנאש התחיל ממש לנזול.
כל קוביית ממתק שהנחתי במנג’ט ממש טבלה ברוטב גנאש.
אם אעשה גנאש מ-400 גר’ שוקולד לבן ו-250 מל שמנת מתוקה הוא יהיה יציב כמו גנאש שוקולד מריר ?
האם כדאי להקציף לאחר הקירור ורק אז למרוח ?
תודה , מראש , על התשובות…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:16 11.09.2019)

לגנאש יציב כדאי אפילו להפחית עוד יותר מכמות השמנת ולשים אפילו 300 גרם שוקולד לבן + שליש כוס שמנת מתוקה (80 מ”ל).
אין צורך להקציף.

שרה יצחק (13:42 7.09.2019)

היי נח
הכנתי עוגת ביסקוויטים עם קרם גנש
הגנש יצא נוזלי ולא נקרש.
שמתי מיכל שמנת מתוקה ו2 שוקולד מריר.
מה הסיבה שלא ניקרש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:01 7.09.2019)

ניקרש את מתכוונת להתקשה?
את רצית שהשוקולד יתקשה?
הגנאש מתייצב אבל הוא לא מתקשה. אם רצית שהשוקולד יתקשה היית צריכה להמיס אותו עם 2 כפות שמן בלבד, ללא שמנת.

ויוי (14:01 21.08.2019)

היי רציתי לדעת אם בגנאש משתמשים בצמקאו או בשוקולד פרה?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 21.08.2019)

עדיף שוקולד פרה.

ימית (20:00 15.08.2019)

היי, יש אפשרות להשתמש בגנאש בתור מילוי לעוגת שמרים? קראתי שניתן למלות בשוקולד מריר וחמאה אבל אני אוהבת יותר עם שמנת. לדעתך זה יתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 15.08.2019)

כן אפשר.
כדאי לשים קצת פחות שמנת לדוג’ 100 גרם שוקולד מריר + רבע מיכל שמנת (במקום חצי).

שירה (17:03 30.07.2019)

היי, רציתי לדעת אם אני יכולה לעשות גנאש שוקולד לבן.
ממחמאה ושוקולד לבן..הולך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 30.07.2019)

זה ייצא ציפוי שוקולד לבן, לא גנאש.
יש להמיס 100 גרם שוקולד לבן + 25 גרם חמאה.

נדיה (14:09 28.07.2019)

שלום,

אני מכינה עוגת שוקולד פשוטה ורוצה לשים מעליה גנאש, האם צריך לקרר את העוגה והגנאש או שאפשר לשפוך את הגנאש כששניהם חמים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 28.07.2019)

אפשר לשים כששניהם חמים.

רחלי (06:42 26.07.2019)

היי,
אני רוצה להכין גנאש מחמאה ושוקולד מריר.
מה יחס הכמויות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:19 26.07.2019)

זה לא ייצא גנאש כי זה בלי שמנת אבל בשביל ציפוי לעוגה זה בסדר.
יש להמיס 100 גרם שוקולד מריר ו25 גרם חמאה.

אביבה (16:31 22.07.2019)

הי, אני מעוניינת להכין גנאש שוקולד פרווה, איך?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 23.07.2019)

100 גרם שוקולד מריר + חצי מיכל קצפת צמחית (125 מ”ל).

טלי (15:07 19.07.2019)

הכנתי בטעות גנאש שוקולד לבן מ-3 חפסות שוקולד ושמנת לבישול במקום להקצפה. יצא נוזלי מידי לציפוי עוגה. לזרוק או שאפשר להציל? אפשר להכניס ג’לטין? יעזור או יקלקל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:09 19.07.2019)

היי טלי,
יש לך חפיסת שוקולד לבן (100 גרם) להוסיף?
אם אין לך, שימי את הגנאש במקרר עד שהוא יסמיך.

יונית (00:02 19.07.2019)

היי, קודם כל תודה רבה על המתכונים המעולים והקלילים 🙂
אני רוצה למלא טארטים קטנים בגנאש פרווה (בלי מרגרינה) להכין כמו שהמלצת על הגנאש עם המריר או שצריך להוסיף שמן לגנאש כדי שייצא טוב בתוך הטרארטים? אם כן מה יחס הכמויות בין המצרכים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 19.07.2019)

היי יונית,
תכיני את הגנאש לפי הכמויות האלה: 250 גרם שוקולד מריר + 250 מ”ל שמנת מתוקה/קצפת צמחית.
אין צורך להוסיף שמן.

דינה צפריר (16:15 14.07.2019)

היי
המתכונים שלך מוצלחים מאוד.
אני רוצה להכין גנאש שוקלד לבן מוקצף דגש על המוקצף האם זה אפשרי ואיך מכינים??
אשמח למתכון.

תודה
דינה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 14.07.2019)

היי דינה,
מכינים גנאש שוקולד לבן, שמים לילה במקרר ומקציפים עם מיקסר עד לקרם.

סוהא (16:05 5.07.2019)

שלום,
האם זה גם מתאים לפנקייק ולקרפ והדברים האלה?? כי אני רוצה להכין אחד שיתאים לשמירה במקרר בבקבוק מתאים ולהשתמש בו בעת הצורך??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 5.07.2019)

לא, זה לא מתאים כסירופ. זה מסמיך לאחר קירור.

אילנה (17:08 23.06.2019)

הי אפרת , אני מעוניינת להכין עוגה קרה ומעל העוגה לשים גנאש שוקולד חלב , אני חייבת לזלף אן שיש עוד שיטות עבודה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 23.06.2019)

היי אילנה,
את הגנאש שמים כציפוי, לא מזלפים.

בר לוי (12:51 18.06.2019)

היי רציתי לשאול אני רוצה לעשות עוגת מוס ולקשט מעל העוגה עם הגנאש שוקולד איך אני עושה את זה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:03 18.06.2019)

כדאי להכניס את עוגת המוס למקפיא למשך שעתיים לפחות לצורך התייצבות ורק אז לשים את ציפוי הגנאש.

or (10:01 7.06.2019)

היי אפרת, הכנתי עוגת שוקולד רגילה בחושה אבל ציפיתי בגנאש -1קצפת ריץ פרווה+150ג שוקולד מריר. האם יש צורך לשמור עוגה שכזו במקרר? (בגלל הגנאש)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 9.06.2019)

כן.

מעיין (10:07 8.05.2019)

היי אפרת,
מה הכמויות להכנת גנאש שוקולד לבן לאינגליש קייק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:25 8.05.2019)

75 גרם שוקולד לבן + 4 כפות שמנת מתוקה.

אמונה (15:18 3.05.2019)

היי הכנתי גנאש משוקולד מריר והוא יצא לי נורה ג’לי ולא טוב לשים אותו על העוגה מה עושים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 4.05.2019)

הכוונה שהגנאש יצא גבשושי או סמיך?

יפה (22:04 14.04.2019)

איך מכינים גנאש משוקולד רובי לציפוי כדורי שוקולד לפסח? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:01 15.04.2019)

לציפוי כדורי שוקולד כדאי שהשוקולד יתקשה לאחר קירור אחרת יהיה קשה להחזיק את כדורי השוקולד מבלי שהציפוי ימרח.
ספציפית לגבי שוקולד רובי אני לא יודעת אבל בגדול יש להמיס שוקולד (בלי טיפת מים) עד לתערובת חלקה ולצפות בה את כדורי השוקולד. לאחר מכן להניח אותם על נייר אפיה ולהכניס למקרר.

רחלי לוי (12:55 3.04.2019)

הי, האם עוגה בציפוי גנאש (משוקולד מריר) יכולה להחזיק מעמד מחוץ למקרר בערך 3 שעות (במקום מוצל כמובן)?
האם צריך לשנות את היחס בין השוקולד לשמנת כתוצאה מכך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:08 3.04.2019)

כן. אין צורך לשנות.

רוני (21:36 23.03.2019)

האם שמים את הגנאש על עוגת שוקולד כשהיא חמה או קרה?
הגנאש צריך להיות חם או לקרר אותו? אני רוצה לקשט אחכ את העוגה עם קצפת מעל.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:59 23.03.2019)

עדיף כשהעוגה חמה. הגנאש יכול להיות חם או בטמפ’ החדר, לא משנה.
לפני קישוט העוגה בקצפת כדאי להכניס את העוגה למקרר כדי שהגנאש יתקרר ויתייצב.

לילי טופז (07:32 20.03.2019)

היי,
האם ציפוי גנאש מתאים לעוגת פרג?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 20.03.2019)

כן.

כרמית כהן (10:25 17.03.2019)

היי, אני רוצה להכין מזרקים עם שוקולד חלב ולבן למשלוחי מנות ז”א שאצטרך להכין יום לפני כמות המזרקים 12 6 חלב 6 לבן מה היחס בין השוקולדים לשמנת ע”מ שלא יתקשה לילה שלם כשהוא במקרר והאם אני יכולה להכין במיקרוגל במקום בן מארי תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 17.03.2019)

אפשר להמיס במיקרוגל במשך כ-20 שניות.
שוקולד חלב: 100 גרם שוקולד חלב + חצי מיכל שמנת מתוקה.
שוקולד לבן: 100 גרם שוקולד לבן + שליש מיכל שמנת מתוקה.

דנה (12:10 9.02.2019)

היי.. אם אני מכינה גנאש שוקולד לבן כדי להדביק דף מבצק סוכר על העוגה, האם צריך שהוא יתקרר לפני ההדבקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:46 9.02.2019)

כן, רצוי שהוא יתקרר לטמפ’ החדר.

אורלי (15:49 2.02.2019)

שלום.
אני רוצה להכין פרלינים (משוקולד חלב) עם הבן…
ולמילוי אני רוצה גנאש עם טעמים יש לי מחית אוראו ומחית פררו רושה….
באיזה שלב אני צריכה להוסיף אותם לגנאש?

תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:17 3.02.2019)

את המחית יש להוסיף לגנאש בסוף ולערבב (לאחר המסת החומרים).

הוגט (08:12 31.01.2019)

היי נחמה
הכנתי גנאש משוקולד לבן כמו שרשום למעלה אבל כנראה הוא דליל מידי לילה במקרר ועדין לא יציב איך אפשר לתקן היות וצריכה לקשט מעל העוגה
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:53 31.01.2019)

היי,
השתמשת בשוקולד לבן חלבי?
אפשר להוסיף לגנאש 50 גרם שוקולד לבן מומס + 20 גרם חמאה.

שירה (11:55 25.01.2019)

היי אפרת יקרה… אני רוצה להכין גנאש שוקולד לבן אך יש לי רק שוקולד ציפס לבן פרווה. יש אפשרות להכין איתו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 25.01.2019)

לא מומלץ. המרקם שלו לא יוצא מוצלח לאחר שממיסים אותו.

איילת א (21:26 24.01.2019)

היי אפרת,
אני רוצה להכין גנאש שוקולד מריר ושהוא יהיה קצת מריר.. חשבתי להוסיף קצת קקאו.. מה דעתך? תודה 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:52 25.01.2019)

היי איילת,
אפשר להוסיף קצת קקאו לתערובת הגנאש או להשתמש בשוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים.

אורית חזן (13:53 6.01.2019)

עוגת שוקולד ,האם אפשר להניח גאנאש שוקולד ואחרי זה לזלף על כול העוגה קצפת משמנת מתוקה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 6.01.2019)

כן אפשר. מומלץ להניח לגנאש להתייצב קודם לפני שמזלפים קצפת.

סתיו (15:46 3.01.2019)

היי, אפשר להוסיף לגנאש חמאת קראו כדי שיהיה יותר יציב ?
אם כן איך עושים את זה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:10 3.01.2019)

בטח. אפשר להוסיף 25 גרם חמאה ולהמיס יחד עם השוקולד והשמנת.

שרה (09:58 1.01.2019)

שלום אני עשיתי עוגת שוקולד בלילה ושמתי גנאש שוקולד על העוגה ושכחתי אותה במטבח על השולחן כל הלילה….
מה אני עושה לזרוק את העוגה !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:00 1.01.2019)

לא נורא. אנחנו לא בקיץ כך שאין שום בעיה. תכניסי עכשיו למקרר.

אלמוג (02:08 30.12.2018)

האם אפשר לעשות גנאש משוקולד בלונדי ואם כן באעזה יחס. תודה מראש 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 30.12.2018)

היי אלמוג,
אפשר להכין גנאש משוקולד בלונדי ולהמיס 100 גרם שוקולד עם 5 כפות שמנת מתוקה.

מישל דרינברג (13:28 28.12.2018)

האם אפשר לעשות גנאש בלי שוקולד רק עם קקאו או עם שוקולית. נתקעתי בלי שוקולד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:13 28.12.2018)

גנאש אפשר להכין רק עם שוקולד.
אפשר להכין ציפוי מקקאו. יש מתכון בלינק המצורף – ציפוי לעוגה (המתכון השלישי)

תמר (16:02 23.12.2018)

הי אפרת, אני רוצה להכין גנאש שוקולד לבן כדי לצפות עוגת גבינה ושוקולד לבן. אני חוששת שהגנאש ייצא לי מתוק מדי, יש אפשרות למתן את המתיקות איכשהו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 23.12.2018)

בגלל שהגנאש מורכב משמנת ושוקולד לבן אין אפשרות להפחית מהמתיקות שלו. מה שאפשר לעשות זה להפחית מהמתיקות של עוגת הגבינה ולשים פחות סוכר.

דני (20:53 22.11.2018)

ערב טוב
אחרי קירור של הגנאש אפשר להוסיף לה קצפת
מוסיפים עם 4פודינג וניל בצרפת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 22.11.2018)

אפשר להקציף עם שמנת ו 3-4 כפות פודינג וניל רק חשוב שהגנאש יהיה קר כדי שלא ישבור את הקצפת.

עדי (14:00 14.11.2018)

שלום אפרת,

חשבתי להכין גנאש שוקולד לבן עם מחית תותים עבור קינוחי כוסות של גבינה ותותים.

האם זה אפשרי? כיצד אני מכינה את המחית? מהם הכמויות? יחס?

תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:08 14.11.2018)

היי עדי,
נשמע טוב.
למחית טוחנים 5-6 תותים גדולים בבלנדר או מוט ידני ומוסיפים כפית אבקת סוכר (מומלץ לטעום ולהוסיף עוד אבקת סוכר במידת הצורך).

חני (21:28 1.11.2018)

הי אפרת
אני משוגעת על האתר שלך!!
זה המקום הראשון שלי בחיפוש מתכונים ותמיד מוצאת..

אני רוצה להכין עוגה ומעל גנאש ולחתןך לריבועים…מתי כדאי לחתוך? אחרי שתהיה במקרר כמה שעות? או לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:51 1.11.2018)

היי חני,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
עדיף לשים את העוגה קודם במקרר כמה שעות כדי שהגנאש יתייצב לפני החיתוך.

חני (16:27 1.11.2018)

שמנת מתוקה פרווה….זה בעצם ריץ’…נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:54 1.11.2018)

כן.

מיכל (14:01 21.10.2018)

היי, אני רוצ ה להכין עוגת גלידה קפואה ולטפטף מעל גנאש לבן בצבע ורוד.
ניסיתי בעבר להשים את הכמויות בפולסים במיקרו ולאחר מכן ציפיתי את העוגה אך השוקולד הלבן נזל מידי,
איך אפשר לעשות שהשוקולד הלבן ישאר יציב וסגור על העוגה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:24 21.10.2018)

היי מיכל,
אני ממליצה להשתמש במעט שמנת מתוקה. על כל 100 גרם שוקולד לבן שימי רק כף שמנת. בנוסף, כדאי להניח לגנאש להתקרר לפני ששמים אותו מעל העוגה.

ליאת (14:41 16.10.2018)

אם אני רוצה להכין גנאש במיקרו משוקולד לבן ואחכ עוד שכבה של גנאש משוקולד פרה רגיל?זאת אומרת שתי שכבות של גנאש
אני צריכה לעשות גנאש, להקפיא ואחכ שוב גנאש ולהקפיא?
וכמויות?
איך אני עושה את זה? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:28 16.10.2018)

אם את רוצה לשים אחד על השני אז כן. כדאי להקפיא את השכבה הראשונה ורק אז לשים מעל את השכבה השניה אחרת השכבות עלולות להתערבב.

סיון (22:49 5.10.2018)

היי

אני רוצה לצפות עוגת שכבות שוקולד עם קצפת בגנאש שוקולד בשני צבעים שיהיה מורכב משוקולד לבן ושוקולד וליצור אפקט של שיש בציפוי. תתוכלי לרשום לי כיצד ניתן לעשות את הציפוי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 6.10.2018)

היי סיון,
יותר מומלץ לצפות את העוגה בגנאש שוקולד, לשים במקרר כמה שעות להתייצבות ואח”כ ליצור פסים לאורך ולרוחב עם גנאש שוקולד לבן.

מיכל (20:36 4.10.2018)

היי
אפיתי לבתי עוגה למחר. רוצה למרוח גנאש ועיטורי קצפת. האם ניתן להכין הכל לילה לפני, לשמור במקרר ולקשט עם הגנאש והקצפת למחרת בבוקר? (היוגה גדולה, ואין לי כיסוי מתאים בשבילה, ולכן אני חוששת שאם אכין הכל היום, זה עלול להתייבש ולאבד את המרקם במקרר).
תודנ מראש,
מיכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 4.10.2018)

היי מיכל,
בכל מקרה תצטרכי לכסות את העוגה, גם אם את שמה במקרר וגם אם את שומרת בחוץ אחרת היא תתייבש. את יכולה לעטוף ב-2 ניירות כסף אם אחד לא מכסה את כל העוגה.
עדיף לצפות את העוגה בגנאש כבר היום אחרת הציפוי יתקשה במקרר. את הקצפת אפשר להקציף היום ולקשט את העוגה מחר.

ברכה (10:49 15.08.2018)

הי,
אם אני רוצה להכין גנאש בכדי לזלף על עוגה,
איך אני עושה את זה שיצא עמיד?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:34 15.08.2018)

שימי את הגנאש במקרר להתייצבות.

אגם (16:18 13.08.2018)

היי אפרת
רציתי לשאול אותך
אני מכינה עוגת טפטופים ועל מנת שאני יעשה את הטיפטוםים אז אני עושה גנאש במיקרוגל
אחרי שאני נותנת לו להתקרר אני צריכה להקציף אותו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 13.08.2018)

היי אגם,
אין צורך להקציף את הגנאש.

דפנה (19:09 20.07.2018)

אם אני רוצה למלא סירות של עוגיה בגנאש,מה המתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:15 20.07.2018)

יש להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 3 כפות שמנת מתוקה או קצפת צמחית.

simabar (11:19 21.06.2018)

היי אפרת. אני רוצה להכין את הגנאש עבור עוגה נוסטלגית מעלי וופל. האם הגנאש סמיך מספיק או שצריך להוסיף עוד שוקולד? האם לדעתך אפשר יהיה להוסיף לגנאש שוקולד מריר גם חלבה מפוררת לצורך אותה עוגה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:53 21.06.2018)

היי,
אם רוצים גנאש יותר סמיך אפשר לשים פחות שמנת מתוקה (במקום חצי מיכל אפשר לשים רבע מיכל). אפשר להוסיף לגנאש חלבה מפוררת.

אתל (20:03 14.05.2018)

היי🌸
איך מכינים גנאש ורוד/צהוב?
ממיסה שוקולד לבן ומוסיפה צבע?
תודה😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:39 14.05.2018)

כן 🙂

אסנת (16:12 6.05.2018)

היי אני עושה עוגת קרמבו ומעל הציפוי שוקולד לכתוב מזל טוב בגנאש שוקולד לבן.
להכין לפי ההוראות למעלה – כמה צריך לחכות לפני שאני כותבת על הציפוי אם בכלל?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 6.05.2018)

היי אסנת,
מומלץ להכניס את העוגה למקרר למשך כשעתיים לפחות כדי שציפוי הגנאש יתייצב ויתקשה ורק לאחר מכן לכתוב על העוגה.

הדר (18:13 12.04.2018)

היי, אסור לי מאכלים חלבים …..מה יכול לשמש לי כתחליף??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:44 12.04.2018)

אפשר להכין גנאש עם שוקולד מריר וקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה.

חן (14:07 17.01.2018)

היי ,אני רוצה לצפות את העוגת ספירלה מהאתר בגנאש שוקולד חלב את חושבת שזה יהיה טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:49 17.01.2018)

כן, שוקולד חלב תמיד הולך טוב עם גבינה 🙂

חן (20:32 17.01.2018)

את חושבת שזה יצא מתוק מידי או בסדר??…ושאלה אחרונה, אני רוצה לצפות את כל העוגה גם לנעלה וגם מסביב וקשט עם מקופלת. ..כמה זמן צריך להמתין בין הכנת הגנאש לציפוי ומהציפוי למקופלת ואז לקירור?
תודה רבה שאת תמיד עוזרת ומסבירה יפה וברור..:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 17.01.2018)

זה ייצא מתוק אבל לא חושבת שמידי, במיוחד למי שאוהב שוקולד.
לאחר הכנת הגנאש כדאי להמתין 5-7 דקות לציפוי החלק העליון. אם את רוצה לצפות גם בצדדים בעזרת מרית אז כדאי להכניס את הגנאש למקרר עד שיתייצב ורק אז לצפות את הצדדים בעזרת מרית. לאחר הציפוי כדאי להמתין כ-15 דקות עד שמקשטים במקופלת.

דבורי (12:44 7.01.2018)

היי
אני רוצה לעשות גנאש שיצא מבריק מבריק, איך אני עושה את זה?
וניראה לי גם עדיף גלסאז’ שוקולד, נכון? יש לך מתכון אולי?
תודההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 7.01.2018)

היי דבורי,
את יכולה להכין גנאש שוקולד לפי המתכון שבעמוד. כדי שהוא יהיה מבריק חשוב לערבב אותו היטב לתערובת חלקה ללא גושים.
את הציפוי אפשר לצקת על העוגה באופן שווה מעל רשת, כדי שיוכל לזלוג מעל כולה באופן אחיד.
בהצלחה 😉

לילך בלגזל (12:05 13.12.2017)

היי . אני מכינה פרלינים. השאלה כמה זמן לשים את הגנאש במקרר לפני שאני שופכת בתבנית. ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 13.12.2017)

היי לילך,
מספיק להניח לגנאש להתקרר לטמפ’ החדר (7-10 דקות) ולאחר מכן אפשר לצקת את הגנאש לתבנית.

לואיזה (12:43 9.12.2017)

היי, במידה ואני רוצה לטבול סופגניה בגנאש כמה זמן עלי לקרר אותו בחוץ? או שצריך במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 9.12.2017)

היי לואיזה,
מספיק לקרר אותו כ-5 דקות בחוץ.

לואיזה (09:41 12.12.2017)

תודה רבה! ולגבי גנאש למילויים (להקצפה) כמה זמן בערך לקרר אותו במקרר? קצת לא מובן לי מה הכוונה בלהביא אותו למצב יציב אך קצת רך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:05 12.12.2017)

היי לואיזה,
אם מכינים גנאש לצורך הקצפה (ולא ציפוי) אז יש לקרר אותו במקרר לפחות שעתיים-שלוש שעות.
הגנאש אמור להיות יציב אך לא קשה כי אז יהיה קושי להקציף אותו. הוא צריך להיות במרקם המזכיר ממרח שוקולד.
חנוכה שמח 💛

לואיזה (12:13 12.12.2017)

חג שמח גם לך 🙂

יעל צברי (15:02 6.12.2017)

יש אפשרות לעשות גאנש נוטלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:43 6.12.2017)

היי יעל,
אני מניחה שאפשר להמיס במיקרו כ-4 כפות גדושות נוטלה+ 2 כפות חלב או שמנת מתוקה (כמה שניות בודדות אחרת זה עלול להשרף!)
להוציא ולערבב. אם רוצים לדלדל את התערובת אפשר להוסיף כף נוספת של חלב.

דוד כהן (15:26 30.11.2017)

האם אפשר בשמנת לבישול במקום שמנת מתוקה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 30.11.2017)

כן אפשר.

נחמה (16:46 16.07.2017)

חחח כן ברור שלא לפני זה מוכן … התכונתי שהוופל בלגי מוכן כבר 1. זה יהיה טעים לשים בשקעים גנאש שוקלד או שפשוט להמיס שוקלד בלי שמנת מתוקה ?
2 אם אני עושה גנאש שוקלד שמים את זה במקרר ואחר כך שופכים את זה מעל הוופל ?

מתכונים ב-10 דקות (22:56 16.07.2017)

היי נחמה,
אפשר גם וגם. אם את רוצה רוטב שוקולד אז שימי גנאש ואם את רוצה שהשוקולד יתקשה לאחר קירור אז את יכולה להמיס שוקולד בלי שמנת מתוקה.
אם את מכינה גנאש אז את יכולה לשמור במקרר ואח”כ לחמם כמה שניות במיקרוגל ולשים מעל הוופל.

נחמה (17:44 13.07.2017)

זה אפשרי מעל וופל בלגי שהכנתי לשים בשקעים שלו גנש שוקלד לבן וגם חום ?

מתכונים ב-10 דקות (19:17 13.07.2017)

היי נחמה,
לא נראה לי שהבנתי כל כך את הכוונה.
את רוצה לחמם את הגנאש במכשיר או לשים אותו מעל הוופל? אם זה מעל הוופל אין בעיה, זה דווקא טעים. אפשר גם לחמם את הגנאש קצת לפני.
אם הכוונה לשים גנאש בשקעים לפני שיוצקים את הבלילה אז אני לא בטוחה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.