איך מכינים גנאש
איך להכין גנאש שוקולד טעים ומוצלח?
רוטב השוקולד המפורסם המכונה גנאש משמש אותנו למגוון של מתכונים החל מציפויים לעוגות שוקולד, דרך פרלינים של שוקולד ועד טראפלס. אז איך מכינים גנאש שוקולד טעים ומוצלח?
הטיפ הכי חשוב שאתם צריכים לזכור בתהליך ההכנה של גנאש וזה לא משנה באיזה מתכון בחרתם הוא להקפיד על היחס בין השמנת המתוקה לבין השוקולד. היחס משתנה בהתאם לסוג השוקולד בו אתם משתמשים.
גנאש לפי סוג שוקולד
- להכנת גנאש שוקולד לבן תזדקקו ל-2 חפיסות של שוקולד לבן (200 גרם) וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל).
- להכנת גנאש שוקולד חלב תזדקקו ל- 1.5 חפיסות שוקולד חלב (150 גרם) וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל).
- להכנת גנאש שוקולד מריר תזדקקו ל-1 חבילת שוקולד מריר (100 גרם) וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל).
ניתן ליצור גוונים של שוקולד על ידי משחק עם סוגים שונים, אבל כאן כבר דרוש ניסיון בהכנת גנאש בסיסי.
מתכון לגנאש שוקולד
חממו את השמנת בתוך סיר קטן על אש בינונית במשך 2-3 דקות. בדקו שהשמנת לא רותחת, רק חממו. בזמן שהשמנת מתחממת קוצצים את השוקולד הרצוי כמה שיותר דק. מוסיפים את השוקולד לשמנת עם כף עץ עד לפיזור אחיד. מאפשרים לתערובת לנוח במשך 2-3 דקות ומערבבים שוב עד שהתערובת הופכת יציבה.
ניתן גם להכין גנאש במיקרוגל – מניחים את השמנת המתוקה וקוביות השוקולד בקערת זכוכית. מכניסים למיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה ביותר במשך 20-30 שניות. מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
טיפים להכנת גנאש
- ככל שתוסיפו יותר שוקולד תקבלו גנאש סמיך יותר וככל שתוסיפו יותר שמנת תקבלו גנאש דליל יותר, כך שתמיד ניתן לשחק מעט עם הכמויות עד לקבלת המרקם הרצוי.
- בגנאש המיועד לציפוי עוגות במטרה לקשט אותן, כדאי להניח את התערובת למשך 30-40 דקות בטמפרטורת החדר ורק אז ליצוק על העוגה (הגנאש נעשה סמיך יותר). לאחר מכן מומלץ לחכות שעה נוספת, להעביר למקרר לעוד כמה שעות עד להתייצבות מלאה של הגנאש. במידה והחלק העליון של העוגה קיבל בליטה באפייה, פשוט הפכו את העוגה לצד השני ומרחו את הגנאש על הצד ההפוך.
- בגנאש המיועד למילויים או קישוטים חשוב לקרר את הגנאש עד שהוא יציב אך מעט רך, להעביר למיקסר ולהקציף במשך 2 דקות.
- אם אתם מכוונים לגנאש איכותי ועשיר, בחרו בשוקולד איכותי עם לפחות 60 אחוזים של קקאו ובשמנת מתוקה עם מינימום 32 אחוזי שומן.
- במידה ואתם מחממים את הגנאש בשנית מומלץ לעשות זאת באמצעות סיר עם מים חמים מעל אש בינונית-נמוכה.
- ניתן לשמור את הגנאש במקרר בין 3-4 ימים ולהקפיא עד 30 ימים.
היי אפרת אני רוצה להכין גנאש עם שוקולד 60%
כמה שמנת צריך? וכמה שוקולד?
תודה
חבילת שוקולד 60% (100 גרם) וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל).
היי אני עושה עוגת גן, מתי לשים את הגאנש כשהעוגה קרה או חמה?
לא משנה.
האם ניתן להקפיא גנאש שוקולד לבן?
אני חושבת שכן.
בס”ד
היי אפרת, תודה רבה 🙂
האם הכמות של הגנאש שוקולד חלב מספיקה לציפוי של 2 אינגליש קייק?
תודה על האתר הנפלא
כן:)
שלום אפרת,
אני מתכוונת להכין את הגנאש כשכבת ציפוי אחרונה על עוגה בת שלוש שכבות,
האם עדיף ליצוק את הגנאש כשהעוגה קרה?,
והאם אני עדיין צריכה לחכות שהגנאש יתקרר ואז ליצוק כי אני פוחדת שהוא יתקשה לי,אני גם רוצה שזה יטפטף על דפנות העוגה..
תודה
היי נטע,
כדאי שהעוגה היה בטמפ’ החדר.
את הגנאש כדאי להוסיף שהוא חם כדי שיהיה נוזלי ויטפטף לדפנות.
אז לא לחכות 30 דקות שהגנאש יתקרר כמו שציינת?, ליצוק אותו על העוגה מיד כשהוא מוכן..?
תודה
כן. כדי שינזל כמו שצריך.
תודה רבה על המתכון!!!!!!
הוא מושלםםם!!!!!!
סיימתי להכין עכשיו עוגה כושית ליום הולדת- פשוטה
וזה שידרג אותו הגנאש פי כמה!!!!!!
תודה המתכונים שלך ממש טובים!
קל להכנה ומרקם מושלם…
שמחה שיצא טעים!
תודה לך שחזרת לעדכן:)
אפשר לעשות גאנש פרווה מקצפת צימחית?
כן🙂
היי אפרת
שאלה לגבי ציפוי לעוגת מוס קפואה, שלאחר מכן עוברת למקרר. אני רוצה לעשות ציפוי גנאש משוקולד מריר ולהוסיף ברס למראה יותר יפה. השאלה מה היחס המומלץ בין בשוקולד והשמנת כדי שהציפוי לא יפיל את המוס שחותכים וימעך אותה ומצד שני לא יהיה נוזלי מדי?
תודה רבה
היי
אם זה שוקולד מריר היחס לגנאש הוא 100 גרם שוקולד על 200 מל שמנת מתוקה(:
תודה רבה על התשובה המהירה:)
אז רק בשביל להבין, מה הסיבה שרשום עם שוקולד מריר היחס הוא 125 מ”ל שמנת? זה לא בשביל ציפוי? או סיבה אחרת
תודה רבה על העזרה! שנה טובה
סליחה כתבתי בטעות מספר שגוי😊
תתחילי ב125 מל שמנת ורק אם תראי שאת רוצה ציפוי נוזלי יותר תוסיפי עוד טיפה שמנת.
זו בדיוק השאלה שלי, אני לא יודעת כמה נוזלי זה אמור להיות כדי שבקירור זה ישאר רך ולא מדי.
הכמות של 125 מ”ל מתאימה לזה או שצריך יותר?
את יכולה לשים 130-140 מל שיצא נוזלי יותר.
אני מכינה עוגת חצי כדור ורוצה לצפות בגנאש לבן (אמור להיות עוגת נחיתה על הירח). מה אפשר לעשות על מנת שהציפוי באמת יקבל צבע לבן ולא סתם יבלע בעוגה? כדאי אולי לשלב קצת שוקולד חלב לתת גוון ויציבות?
היי
כדי לקבל צבע לבן אפשר להוסיף צבע מאכל לבן, אבל עדיין גנאש שוקולד לבן לא יכול להגיע לצבע לבן לגמרי.
אין צורך להוסיף שוקולד חלב רק לדייק בכמויות השוקולד והשמנת כדי שיצא יציב.
בדרך כלל אין לי סבלנות לחכות שהגנאש יתקרר.
עלה בדעתי רעיון להמיס את השוקולד בחצי מכמות השמנת שצריך, וכשהגנאש מוכן – לאחד אותו עם השמנת שנותרה.
נראה לך שזה יעבוד? או שעלולים להיוצר גושים או תקלות אחרות?
תודה רבה :)!
היי
פחות מומלץ לעשות כך כי עלולים להיווצר גושים וכן הציפוי יצא פחות יציב לאחר קירור.
תודה רבה על התשובה המהירה!
הי אפרת
אני רוצה להכין גנאש שוקולד חלב לעוגת גבינה.
אפשרי עם שוקולד בתוספת אגוזים?
תודה רבה
היי
אפשר(:
היי, אני רוצה להכין גנאש שוקולד לבן, ולצבוע אותו בצבע ורוד. קניתי צבע מאכל שמיועד לשוקולד, האם מתאים? האם כדאי להכין באותו יחס של שמנת ושוקולד גם לשוקולד לבן? תודה
היי
אפשר להוסיף צבע מאכל לשוקולד כדי לקבל גנאש ורוד.
היחס של השמנת הוא חצי מיכל על 200 גרם שוקולד לבן.
תודה רבה! עזרת לי מאוד!
היי אפרת.
שדרגתי בעזרת עצותייך את הגנאש.
אכן יצא נפלא.
תודה לך.
היי,
איזה כיף לשמוע(:
תודה על השיתוף😊
הי הכנתי גנאש לעוגה כשרה לפסח, לאחר הקירור הציפוי נפרד מהעוגה,
מדוע זה קרה?
היי,
זה קורה בד”כ כשהעוגה רכה ופירורית (כמו רוב העוגות לפסח) ומנסים לחתוך את העוגה ישר כשמוציאים אותה מהמקרר.
שאלה:
כשמכניסים את השוקולד, מכבים את האש בכיריים?
משאירים את האש כמה שניות, מתחילים לערבב ואז מכבים.
אני רוצה להכין גנאש לציפוי עוגת גבינה בשתי קומות)עוגת יומולדת(
הגיוני להוסיף לגנאש פירורי בסקויטים? שיראה כזה מן קראנצ’
אם כן, מצי להוסיף? אחרי שמתקרר? לפני? על האש?
ממש תודה על המתכונים, הם מעולים:)
היי,
פירורי ביסקוויט פחות מוצלחים כי הם יתרככו. עדיף לשים אגוזים גרוסים. את האגוזים תוסיפי לאחר קירור של 2-3 דקות (אפשר גם להטמיע בתוך הגנאש לאחר שאת מורחת אותו על העוגה).
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤️
הי אפרת,
ניסתי להכין גנאש משמנת מתוקה ו200 גר שוקולד מריר במיקרוגל, אך המסה לא נהיית לי אחידה. למה זה קורה?
עם קצפת צמחית זה מצליח לי תמיד.. ופה עם החלבית זה לא מתאחד
יש לך עצה למה זה קורה?
צירפתי תמונה
תודה רבה!!
היי,
כדי שהגנאש יתאחד יש להמיס במיקרוגל במס’ פעמים- כל פעם למשך כמה שניות, אחרי כל פעם יש לערבב היטב ולהחזיר לחימום קצר נוסף עד להמסה מלאה.
אבל לכאורה כל השוקולד נמס כבר
להמשיך להכניס למיקרוגל?
אם הכל נמס את כנראה צריכה לערבב עוד עד שכל הגושים יימסו.
היי אפרת
קודם כל תודה ענקית על המתכונים המוצלחים שלך!!!
רציתי לשאול, אני רוצה לצפות עוגה גבוה יחסית בקוטר 24.
בגנאש שוקולד לבן
הכמות פה תספיק?
היי,
הכמות מתאימה לשכבה דקה. אם את מעדיפה שכבה עבה יותר כדאי להכפיל כמויות.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים❤️
אני מתכוונת לציפוי של כל העוגה, לא רק למעלה.
אז להכפיל כמויות?
ומה היחסים של שוקולד לבן?
אני משתמשת בחברת שמרלינגס
איך חשבת לצפות בגנאש את כל העוגה? כי בלתי אפשרי לצפות איתו גם את הדפנות…
את יכולה להכין כמות של: 2 חפיסות של שוקולד לבן (200 גרם) וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל), ולצפות בגנאש מלמעלה+ טפטופי גנאש על הדפנות.
לא מצליחה לשלוח את התמונה..
מה הבעיה לצפות את כל העוגה?????? היא מתכוונת לעוגה עגולה שחולצה מהתבנית,
גנאש שוקולד לבן הוא ציפוי עדין ונוזלי יחסית, לכן קשה מאד עד בלתי אפשרי לצפות איתו את הדפנות.
תודה על המתכונים והתשובות לכל השאלות!
אני קצת מבולבלת.
ראיתי סרטונים המסבירים איך להכין גנאש ובהם היחסים היו 250 מ”ל שמנת 38% ו-450-500 גר’ שוקולד מריר. זה אומר פי שתיים מכמות השוקולוד שאת ממליצה עליה. איך את מבינה את זה?
שאלה שניה – מהי הכמות הדרושה אם אני רוצה גם לצפות עוגה עגולה וגם להוסיף שכבה בין שתי הקומות של העוגה. קוטר העוגה הוא 26 ס”מ. תודה רבה!
היי הילה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
הכמות במתכון מדויקת.
יכול להיות שבמתכונים האחרים שראית יש צורך ביחס גדול יותר של שמנת.
לקבלת גנאש דליל יותר (כמו לציפוי עוגות וקינוחים) מגדילים את כמות השמנת, ולגנאש סמיך יותר – מגדילים את כמות השוקולד.
הכמות במתכון מתאימה לתבנית בקוטר 24, אם אני מבינה נכון את רוצה לצפות 3 עוגות בקוטר 26, נכון?
הייתי מכינה כמות כפולה פי 2 (200 גרם שוקולד).
תודה רבה על המענה המהיר!
היוש! אשמח לדעת כמה גרם שוקולד אני צריכה לשים אם אני משתמשת בשוקולד כזה של מילקה (צירפתי תמונות) 🙂 תודה רבה מראש!
היי,
לא הייתי ממליצה להשתמש בו לגנאש, הגנאש עלול לצאת לא יציב מספיק.
אני רוצה להכין את הגנאש היום ולהשתמש בו ביום שישי, אם אשמור במקרר את הגנאש איך הכי כדאי לחמם אותו לפני השימוש? במיקרוגל?
היי,
מומלץ להכין את הגנאש כמה שיותר סמוך להגשה. כדאי לחמם במיקרוגל.
שלום,
אני רוצה להכין גנאש מוקצף משוקולד לבן פרווה + ריצ’ + קרם או אבקת נוגט/קרם לוטוס,
אני רוצה לזלף לתוך תבנית סיליקון בצורת חרוט, שיראה כמו מוס יציב בלי כלי.
מה היחס כדי שהגנאש המוקצף יהיה מספיק רך כדי להכנס לכל השקע הסיליקון,
ומצד שני יהיה מספיק יציב כדי לעמוד על הבר 5 שעות או 3 שעות,
אשמח לתשובה מהירה, תודה על הכל!!!
היי,
ממליצה לך להכין את המוס בדרך הבאה:
להמיס 250 גרם שוקולד לבן+ 100 מ”ל שמנת מתוקה ולשמור במקרר לכמה שעות.
לאחר מכן להקציף במיקסר לקצפת יציבה ודי נוקשה את שאר השמנת (400 מ”ל) ואז להוסיף שתי כפות לא גדושות של מחית נוגט ולהקציף רק עד לאיחוד.
לסיום לאחד בהדרגה ובתנועות קיפול את הגנאש הקר עם הקצפת.
אני לא בטוחה אם הבנתי נכון, אבל אם התכוונת לחלץ לאחר קירור את המוס מהתבנית כדי שיעמוד על הבר- אני לא חושבת שזה אפשרי כל עוד אין במוס ג’לטין.
המתכון שכתבת נראה לי לא יציב בגלל הקצפת,
חשבתי להשתמש בגנאש שלאחר קרור והתקשות אקציף אותו ואז הוא עומד יציב,
כמו זליוף יציב.
מה את אומרת?
לא אמור להיות הבדל מבחינת היציבות (גם במתכון שכתבתי לך משתמשים בגנאש שעבר קירור והתקשה), אבל את יכולה כמובן לנסות בכל זאת(:
היי
יש לי רק 50 מ”ל שמנת מתוקה ואני רוצה לצפות עוגה באינגליש קייק בגנאש שוקולד חלב
האם ניתן להוסיף חלב כדי להגדיל את הכמות של הגנאש? (התכוונתי לשים עם 50 גרם שוקולד חלב)
ממש אשמח לתשובה מהירה כי העוגה מחכה במקפיא לציפוי
תודה רבה
היי,
חלב לא מתאים היות והוא יהפוך את הציפוי לנוזלי.
את יכולה לשים 50 מ”ל שמנת+70 גרם שוקולד חלב.
לחלופין, את יכולה להכין ציפוי על בסיס חמאה- להמיס 120 גרם שוקולד חלב+ 40 גרם חמאה.
50 מ”ל שמנת ו 70 גרם שוקולד חלב יספיקו לצפות את העוגה הזאת?
צירפתי תמונה (הבליטות זה קרמבו ששמתי מתחת למוס שוקולד מריר)
אם לא, הגנאש השני יוצא טעים עם חמאה? אף פעם לא ניסיתי
אמורים להספיק לציפוי דק(:
ציפוי על בסיס חמאה ממש טעים, רק קצת יותר “כבד” מציפוי גנאש.
היי
איך מכינים שוקולד לבן וחלב שמתאים לוופל בלגי?
היי חן,
את מתכוונת לרוטב שוקולד חלב/לבן?
יש להמיס בסיר על אש נמוכה או במיקרוגל 200 גרם שוקולד (חלב או לבן)+ 180 מ”ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה+ 25 גרם חמאה.
בהצלחה!
אם אני אשים חבילה אחת של שוקולד חלב בגנאש ואערבב עם חבילה של שוקולד מריר, זה יהיה בסדר?
היי אגם,
אפשר לשים חבילת שוקולד מריר+ חבילה וחצי שוקולד חלב, יחד עם מיכל אחד שמנת מתוקה.
בהצלחה!
תודה על כל המתכונים והתשובות!
יש לי כמה שאלות:
1. אני רוצה להכין גנאש שוקולד פרווה לזילופים של עוגת דריפ קייק מה כמות ה ריצ’?
2. לגנאש משוקולד לבן פרווה כמה ריצ’?
3. אני רוצה להכין פרלינים ואין לי מדחום לטמפרור של השוקולד, הגנאש יכול להתאים לכל הפרלין או שחייבים בסיס משוקולד והגנאש הוא רק למילוי?
תודה
היי אביגיל,
1. 1 חבילת שוקולד מריר + 1 שמנת מתוקה (250 מ”ל).
2. 2 חבילות שוקולד לבן + 1 שמנת מתוקה.
3. אם אין לך מדחום אפשר להכין את הפרלינים גם מגנאש ולא משוקולד מטומפרר, פשוט המרקם עשוי להיות פחות ‘חלק’ והפרלין יהיה פחות עמיד לחום.
2. 1. יצא מעולה
3. עשיתי ניסוי:
חלק מהפרלינים הכנתי משוקולד לא מטומפרר המסתי בתוך שקית זילוף שאותה שמתי בקערה עם מים חמים ולא ישירות על האש כדי שהחום יהיה נמוך.
חלק הכנתי מגנאש.
הפרלינים משוקולד יצאו מצוין (אפשר לראות בתמונה המצורפת בתחתית העוגה)
מהגנאש יצאו רכים ולא עמידים בכלל כמו שכתבת.
לסיכום: להבא אכין משוקולד לא מטומפרר.
תודה על הכל!
שמחה שיצא מוצלח, העוגה נראית מעולה!
תודה ששיתפת לגבי הפרלינים, אני בטוחה שזה יעזור לכל מי שירצה להכין גם(:
היי
יש אפשרות לעשות אותו גם בצע לבן (שוקולד לבן)
היי נויה,
בטח שאפשר🙂 רק שבגנאש שוקולד לבן יש לשים 70 מ”ל שמנת מתוקה על 100 גרם שוקולד.
היי
יש לך מושג איך זה עובד עם זפירו?
השוקולד המריר נהייה נוזלי אבל הלבן והחלב נהייה כמו גוש
היי דני,
היות וזפירו הוא למעשה שוקולד מטופרר, אני חושבת שעדיף להמיס אותו (על בן מארי או בפולסים קצרים במיקרוגל) ללא שמנת מתוקה.
אם השוקולד הנמס סמיך מדי אפשר להוסיף שמן.
חשוב לזכור גם שהמרקם שלו שונה מעט משל גנאש.
בהצלחה😊
אם אני משתמשת בזה לרוטב שוקולד זה יתקשה לי
נכון, המתכון לגנאש שונה מרוטב שוקולד כי גנאש סמיך יותר ומתקשה.
כדי לקבל מרקם נוזלי שלא מתקשה יש להוסיף חמאה וגלוקוזה/סירופ תירס…
הי, אם אני רוצה למלא פרלינים פרווה, אז מה היחס בין השוקולד מריר לריצ’?
100 גרם שוקולד מריר ו100 מ”ל ריצ’.
היי
מה הכמויות לגאנש שוקלד רובי לעוגה בקוטר 24?
הכמויות שרשומות בעמוד מתאימות לעוגה בקוטר 24.
היי אפרת,
יש אפשרות להכין גנאש שוקולד מחלב ולא משמנת מתוקה? אם כן, זה יצא סמיך כמו גנאש משמנת מתוקה?
זה לא ייצא קרמי כמו עם שמנת אלא זה ייצא דליל יותר. מומלץ להוסיף חמאה כדי להסמיך.
100 גרם שוקולד + 3 כפות חלב + 25 גרם חמאה.
סליחה על השאלה, אבל זה יוצא כמו סירופ של ‘קצפת’?
תודה גדולה😍🤩
מה הכוונה סירופ של קצפת? 🙂
סירופ שוקולד? אם כן אז כן
אפשר לצפות את הגנאש מעל קצפת?
אני רוצה לצפות עוגה בקצפת ולשפוך מעל גנאש שיזלוג, הוא לא ימיס את הקצפת?
אז כדאי להקפיא את העוגה אחרי שאת שמה את הקצפת ורק לאחר שהקצפת קופאת להוסיף מעל את הגנאש.
אם הכנתי גנאש לפני שלושה ימים ושמתי במקרר. ועכשיו, אני רוצה לעשות איתו טיפטופים על עוגה (דריפ קייק) שעטופה בקצפת. האם זה אפשרי? וגם האם צריך לחממם אותו לפני שאני עושה את הטיפטופים?
כן אפשר.
אני מניחה שהגנאש הסמיך במקרר אז כדאי לחמם אותו קצת כדי שיתרכך.
היי, תוכלי לכתוב לי את הכמויות, כמה קוקוס לשים וכמה גנאש בבקשה?
אני לא יודעת בדיוק כמה כי לא ניסיתי.
דרך אגב יש את המתכון הזה – כדורי רפאלו. זה עם שוקולד לבן וקוקוס אבל בלי שמנת.
היי, האם אפשר להוסיף לגנאש המוכן, קוקוס טחון ולעשות ממנו כדורים?
אפשר אבל תצטרכי להוסיף קוקוס עד שהתערובת תהיה מספיק יציבה ליצירת כדורים.
אפשר להכין ציפוי שוקולד חלב בלי שמנת מתוקה? למשל עם מים או שמן?
אפשר להמיס 100 גרם שוקולד חלב עם כף שמן.
היי,
רציתי לשאול לגביי גנאש שוקולד מריר..
אני רוצה להשתמש בו כקרם מעל בראוניז שוקולד, בשביל שזה ייקרה אני צריכה שיהיה יציב.
מה ההקצפה תורמת לאחר הקירור הראשוני? היא עוזרת לזה להתייצב? או להיפך?
מה מבחינת כמויות? לשים יותר מ100 גרם שוקולד?
עד היום כל בפעמים שעשיתי גנאש זה היה לעוגות קפואות, אז מן הסתם זה התייצב יותר בקלות אבל העוגה הזו היא במקרר, לא במקפיא ואני מפחדת שהגנאש ינזל ברגע שאחתוך את הבראוניז לקוביות..
חוץ מזה, מתה על המתכונים שלך, משתמשת בהם מלא, תודה! ❤
היי תמר,
אם את רוצה גנאש יציב יש להמיס את השוקולד המריר עם פחות שמנת.
שימי 100 גרם שוקולד מריר + רבע כוס שמנת.
היי אפרת
רציתי לשתף אותך בדבר מדהים שנתקלתי בו😊 גנאש בלי חמאה, מרגרינה או שמנת מתוקה! זה מתכון כל כך פשוט שלמדתי מחברה..פשוט שמים בסיר חבילת שוקולד מריר ומעט מיץ ענבים (תירוש) או יין, ומערבבים על אש בינונית נמוכה עד שהכל נמס, ויש גנאש! הרבה יותר בריא מכל השאר. הייתי מאוד סקפטית כשחברה שלי סיפרה לי אבל ניסיתי ונדהמתי..זה מתפקד כגנאש רגיל לגמרי והטעם של היין/תירוש לא מורגש.
אני לא יודעת מה המדע מאחורי זה ואיך זה עובד..אבל בבקשה תנסי🙏 האתר שלך מקסים והייתי רוצה שזה יופיע בעמוד הגנאש בתור גנאש בלי כל השומנים הרגילים🤗
אנסה בהחלט 🙂
תודה על השיתוף ❤️
היי אפרת,
אני רוצה להכין גנאש עם שוקולד חלב ויש לי רק חפיסה 1 (100 גרם) כמה שמנת מתוקה לשים?
עד רבע כוס שמנת או 5 כפות שמנת.
היי
קודם כל תודה שוב על מתכונים מושלמים!!
הכנתי מוס לוטוס בכוסיות ורוצה לשים מלמעלה גנאש שוקולד ממטבעות צימקאו בטעם קפוצ\’ינו (מחנות חומרי אפיה)
לצערי, גיליתי שנגמר לי הריצ\’ בבית ואני צריכה את זה מוכן בהקדם
מה אפשר לשים במקום הריצ\’ כדי לקבל ציפוי כעין גנאש מעל המוס?
גנאש מכינים רק עם ריץ’ אבל אם אין לך אפשר להכין סירופ שקולד ולהמיס 100 גרם צימקאו עם 2 כפות שמן ו 2-3 כפות מים.
היי, האם אפשר להשתמש בגנאש כמלית לפאי?(להכין בצק פריך ומעליו גנאש? תודה
כן אפשר. יש לשים את הפאי במקרר להתייצבות הגנאש.
היי, אני מעוניינת להכין ציפוי שוקולד לבן לעוגת שוקולד פשוטה ולצבוע את השוקולד בצבע אדום(קניתי צבע לשוקולד ג’ל אדום) מה היחסים? כדי שיצא ציפוי יציב לעוגה?
עוד שאלה- על מנת להכין אותיות משוקולד לבן בתבנית סיליקון צריך רק להמיס שוקולד לבן ולהקפיא, נכון?
תודה רבה!
תוסיפי את צבע המאכל לשוקולד המומס עד שמתקבל הצבע שאת רוצה.
לגבי האותיות, כן. חשוב רק להמיס את השוקולד הלבן ללא טיפת נוזלים אחרת השוקולד לא יתקשה בחזרה.
היי
אני רוצה למלא פיפטות /מזרקים בגנאש שוקולד ולשים בסופגניות.
איזה יחס של שוקולד ושמנת כדאי לעשות כדי שהרוטב לא יתקשה ויצא בקלות מהפיפטה בעת השימוש?
(אשמח ליחסים לשלושת השוקולדים – מריר לבן וחלב – אם אפשר).
תודה מראש על התשובה, אני מתה על האתר שלך 🙂
היי אושרית,
100 גרם שוקולד מריר + שליש כוס (80 מ”ל) שמנת מתוקה.
100 גרם שוקולד חלב + רבע כוס (60 מ”ל) שמנת מתוקה.
100 גרם שוקולד לבן + 4 כפות (40 מ”ל) שמנת מתוקה.
חג חנוכה שמח 💖
הי, מעוניינת להכין גנאש שוקולד מריר לדריפקייק. מה המידות לשמנת ולשוקולד?
לדריפקייק בדר”כ יש להמיס 100 שוקולד מריר עם 100 מ”ל שמנת מתוקה (חצי כוס פחות כף וחצי). יש להניח לתערובת השוקולד להתקרר במשך 7-10 דקות לפני שעובדים איתה, כדי שתסמיך מעט.
*כדאי גם להקפיא את העוגה כשעה לפני ההזלפה.
היי,יש אפשרות להכין גנאש שוקולד לא בשיטת בן מארי? אין לי קערת נירוסטה
תודה
כן, אפשר לשים בקערה (רצוי מזכוכית) קוביות שוקולד ושמנת ולהמיס 15-20 שניות במיקרוגל.
הכנתי גנאש שוקולד לבן
אך בטעות המשכתי לחמם את השמנת גם אחרי שהוספתי את השוקולד,
זה קיבל ריח מעט חמוץ וטעם לוואי קצת צורב בגרון…
זה אומר שא”א להשתמש בתערובת, משהו בתהליך קלקל את הגנאש?
אשמח לתשובתך!
כנראה שהשמנת נשרפה ולא כדאי להשתמש בזה.
רוצה לזלף שוקולד לבן לעודת דריפ קייק, מה את ממליצה?
תמיסי 100 גרם שוקולד לבן עם 4 כפות שמנת מתוקה.
אפרת סיאצי
תודה רבה לך
מתוך אינספור אתרים והמלצות, המידות שאת נתת הן הכי טובות. יצא לי ממש מקצועי.
המון תודה ושנה טובה
תודה רונית יקרה, שנה טובה ומתוקה 💝
היי ,
לפני שקראתי את ההמלצות שלך להכנת גנאש שוקולד לבן (במקרה שלי) ,
הכנתי גנאש מ-250 מל שמנת מתוקה ו-350 גר’ שוקולד לבן (50 גר’ פחות מההמלצה שלך).
הגנאש היווה שכבה של ממתק כלשהו , הוקפא והתקשה.
בזמן החיתוך לקוביות , ממש כבר בתחילת החיתוך , הגנאש התחיל ממש לנזול.
כל קוביית ממתק שהנחתי במנג’ט ממש טבלה ברוטב גנאש.
אם אעשה גנאש מ-400 גר’ שוקולד לבן ו-250 מל שמנת מתוקה הוא יהיה יציב כמו גנאש שוקולד מריר ?
האם כדאי להקציף לאחר הקירור ורק אז למרוח ?
תודה , מראש , על התשובות…
לגנאש יציב כדאי אפילו להפחית עוד יותר מכמות השמנת ולשים אפילו 300 גרם שוקולד לבן + שליש כוס שמנת מתוקה (80 מ”ל).
אין צורך להקציף.
היי נח
הכנתי עוגת ביסקוויטים עם קרם גנש
הגנש יצא נוזלי ולא נקרש.
שמתי מיכל שמנת מתוקה ו2 שוקולד מריר.
מה הסיבה שלא ניקרש?
ניקרש את מתכוונת להתקשה?
את רצית שהשוקולד יתקשה?
הגנאש מתייצב אבל הוא לא מתקשה. אם רצית שהשוקולד יתקשה היית צריכה להמיס אותו עם 2 כפות שמן בלבד, ללא שמנת.
היי רציתי לדעת אם בגנאש משתמשים בצמקאו או בשוקולד פרה?תודה
עדיף שוקולד פרה.
היי, יש אפשרות להשתמש בגנאש בתור מילוי לעוגת שמרים? קראתי שניתן למלות בשוקולד מריר וחמאה אבל אני אוהבת יותר עם שמנת. לדעתך זה יתאים?
כן אפשר.
כדאי לשים קצת פחות שמנת לדוג’ 100 גרם שוקולד מריר + רבע מיכל שמנת (במקום חצי).
היי, רציתי לדעת אם אני יכולה לעשות גנאש שוקולד לבן.
ממחמאה ושוקולד לבן..הולך?
זה ייצא ציפוי שוקולד לבן, לא גנאש.
יש להמיס 100 גרם שוקולד לבן + 25 גרם חמאה.
שלום,
אני מכינה עוגת שוקולד פשוטה ורוצה לשים מעליה גנאש, האם צריך לקרר את העוגה והגנאש או שאפשר לשפוך את הגנאש כששניהם חמים?
אפשר לשים כששניהם חמים.
היי,
אני רוצה להכין גנאש מחמאה ושוקולד מריר.
מה יחס הכמויות?
תודה
זה לא ייצא גנאש כי זה בלי שמנת אבל בשביל ציפוי לעוגה זה בסדר.
יש להמיס 100 גרם שוקולד מריר ו25 גרם חמאה.
הי, אני מעוניינת להכין גנאש שוקולד פרווה, איך?
תודה
100 גרם שוקולד מריר + חצי מיכל קצפת צמחית (125 מ”ל).
הכנתי בטעות גנאש שוקולד לבן מ-3 חפסות שוקולד ושמנת לבישול במקום להקצפה. יצא נוזלי מידי לציפוי עוגה. לזרוק או שאפשר להציל? אפשר להכניס ג’לטין? יעזור או יקלקל?
היי טלי,
יש לך חפיסת שוקולד לבן (100 גרם) להוסיף?
אם אין לך, שימי את הגנאש במקרר עד שהוא יסמיך.
היי, קודם כל תודה רבה על המתכונים המעולים והקלילים 🙂
אני רוצה למלא טארטים קטנים בגנאש פרווה (בלי מרגרינה) להכין כמו שהמלצת על הגנאש עם המריר או שצריך להוסיף שמן לגנאש כדי שייצא טוב בתוך הטרארטים? אם כן מה יחס הכמויות בין המצרכים?
היי יונית,
תכיני את הגנאש לפי הכמויות האלה: 250 גרם שוקולד מריר + 250 מ”ל שמנת מתוקה/קצפת צמחית.
אין צורך להוסיף שמן.
היי
המתכונים שלך מוצלחים מאוד.
אני רוצה להכין גנאש שוקלד לבן מוקצף דגש על המוקצף האם זה אפשרי ואיך מכינים??
אשמח למתכון.
תודה
דינה
היי דינה,
מכינים גנאש שוקולד לבן, שמים לילה במקרר ומקציפים עם מיקסר עד לקרם.
שלום,
האם זה גם מתאים לפנקייק ולקרפ והדברים האלה?? כי אני רוצה להכין אחד שיתאים לשמירה במקרר בבקבוק מתאים ולהשתמש בו בעת הצורך??
לא, זה לא מתאים כסירופ. זה מסמיך לאחר קירור.
הי אפרת , אני מעוניינת להכין עוגה קרה ומעל העוגה לשים גנאש שוקולד חלב , אני חייבת לזלף אן שיש עוד שיטות עבודה ?
היי אילנה,
את הגנאש שמים כציפוי, לא מזלפים.
היי רציתי לשאול אני רוצה לעשות עוגת מוס ולקשט מעל העוגה עם הגנאש שוקולד איך אני עושה את זה
כדאי להכניס את עוגת המוס למקפיא למשך שעתיים לפחות לצורך התייצבות ורק אז לשים את ציפוי הגנאש.
היי אפרת, הכנתי עוגת שוקולד רגילה בחושה אבל ציפיתי בגנאש -1קצפת ריץ פרווה+150ג שוקולד מריר. האם יש צורך לשמור עוגה שכזו במקרר? (בגלל הגנאש)
כן.
היי אפרת,
מה הכמויות להכנת גנאש שוקולד לבן לאינגליש קייק?
75 גרם שוקולד לבן + 4 כפות שמנת מתוקה.
היי הכנתי גנאש משוקולד מריר והוא יצא לי נורה ג’לי ולא טוב לשים אותו על העוגה מה עושים?
הכוונה שהגנאש יצא גבשושי או סמיך?
איך מכינים גנאש משוקולד רובי לציפוי כדורי שוקולד לפסח? תודה
לציפוי כדורי שוקולד כדאי שהשוקולד יתקשה לאחר קירור אחרת יהיה קשה להחזיק את כדורי השוקולד מבלי שהציפוי ימרח.
ספציפית לגבי שוקולד רובי אני לא יודעת אבל בגדול יש להמיס שוקולד (בלי טיפת מים) עד לתערובת חלקה ולצפות בה את כדורי השוקולד. לאחר מכן להניח אותם על נייר אפיה ולהכניס למקרר.
הי, האם עוגה בציפוי גנאש (משוקולד מריר) יכולה להחזיק מעמד מחוץ למקרר בערך 3 שעות (במקום מוצל כמובן)?
האם צריך לשנות את היחס בין השוקולד לשמנת כתוצאה מכך?
כן. אין צורך לשנות.
האם שמים את הגנאש על עוגת שוקולד כשהיא חמה או קרה?
הגנאש צריך להיות חם או לקרר אותו? אני רוצה לקשט אחכ את העוגה עם קצפת מעל.
תודה
עדיף כשהעוגה חמה. הגנאש יכול להיות חם או בטמפ’ החדר, לא משנה.
לפני קישוט העוגה בקצפת כדאי להכניס את העוגה למקרר כדי שהגנאש יתקרר ויתייצב.
היי,
האם ציפוי גנאש מתאים לעוגת פרג?
כן.
היי, אני רוצה להכין מזרקים עם שוקולד חלב ולבן למשלוחי מנות ז”א שאצטרך להכין יום לפני כמות המזרקים 12 6 חלב 6 לבן מה היחס בין השוקולדים לשמנת ע”מ שלא יתקשה לילה שלם כשהוא במקרר והאם אני יכולה להכין במיקרוגל במקום בן מארי תודה
אפשר להמיס במיקרוגל במשך כ-20 שניות.
שוקולד חלב: 100 גרם שוקולד חלב + חצי מיכל שמנת מתוקה.
שוקולד לבן: 100 גרם שוקולד לבן + שליש מיכל שמנת מתוקה.
היי.. אם אני מכינה גנאש שוקולד לבן כדי להדביק דף מבצק סוכר על העוגה, האם צריך שהוא יתקרר לפני ההדבקה?
כן, רצוי שהוא יתקרר לטמפ’ החדר.
שלום.
אני רוצה להכין פרלינים (משוקולד חלב) עם הבן…
ולמילוי אני רוצה גנאש עם טעמים יש לי מחית אוראו ומחית פררו רושה….
באיזה שלב אני צריכה להוסיף אותם לגנאש?
תודה מראש.
את המחית יש להוסיף לגנאש בסוף ולערבב (לאחר המסת החומרים).
היי נחמה
הכנתי גנאש משוקולד לבן כמו שרשום למעלה אבל כנראה הוא דליל מידי לילה במקרר ועדין לא יציב איך אפשר לתקן היות וצריכה לקשט מעל העוגה
תודה
היי,
השתמשת בשוקולד לבן חלבי?
אפשר להוסיף לגנאש 50 גרם שוקולד לבן מומס + 20 גרם חמאה.
היי אפרת יקרה… אני רוצה להכין גנאש שוקולד לבן אך יש לי רק שוקולד ציפס לבן פרווה. יש אפשרות להכין איתו?
לא מומלץ. המרקם שלו לא יוצא מוצלח לאחר שממיסים אותו.
היי אפרת,
אני רוצה להכין גנאש שוקולד מריר ושהוא יהיה קצת מריר.. חשבתי להוסיף קצת קקאו.. מה דעתך? תודה 😊
היי איילת,
אפשר להוסיף קצת קקאו לתערובת הגנאש או להשתמש בשוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים.
עוגת שוקולד ,האם אפשר להניח גאנאש שוקולד ואחרי זה לזלף על כול העוגה קצפת משמנת מתוקה ?
כן אפשר. מומלץ להניח לגנאש להתייצב קודם לפני שמזלפים קצפת.
היי, אפשר להוסיף לגנאש חמאת קראו כדי שיהיה יותר יציב ?
אם כן איך עושים את זה ?
בטח. אפשר להוסיף 25 גרם חמאה ולהמיס יחד עם השוקולד והשמנת.
שלום אני עשיתי עוגת שוקולד בלילה ושמתי גנאש שוקולד על העוגה ושכחתי אותה במטבח על השולחן כל הלילה….
מה אני עושה לזרוק את העוגה !!
לא נורא. אנחנו לא בקיץ כך שאין שום בעיה. תכניסי עכשיו למקרר.
האם אפשר לעשות גנאש משוקולד בלונדי ואם כן באעזה יחס. תודה מראש 🙂
היי אלמוג,
אפשר להכין גנאש משוקולד בלונדי ולהמיס 100 גרם שוקולד עם 5 כפות שמנת מתוקה.
האם אפשר לעשות גנאש בלי שוקולד רק עם קקאו או עם שוקולית. נתקעתי בלי שוקולד
גנאש אפשר להכין רק עם שוקולד.
אפשר להכין ציפוי מקקאו. יש מתכון בלינק המצורף – ציפוי לעוגה (המתכון השלישי)
הי אפרת, אני רוצה להכין גנאש שוקולד לבן כדי לצפות עוגת גבינה ושוקולד לבן. אני חוששת שהגנאש ייצא לי מתוק מדי, יש אפשרות למתן את המתיקות איכשהו?
בגלל שהגנאש מורכב משמנת ושוקולד לבן אין אפשרות להפחית מהמתיקות שלו. מה שאפשר לעשות זה להפחית מהמתיקות של עוגת הגבינה ולשים פחות סוכר.
ערב טוב
אחרי קירור של הגנאש אפשר להוסיף לה קצפת
מוסיפים עם 4פודינג וניל בצרפת?
אפשר להקציף עם שמנת ו 3-4 כפות פודינג וניל רק חשוב שהגנאש יהיה קר כדי שלא ישבור את הקצפת.
שלום אפרת,
חשבתי להכין גנאש שוקולד לבן עם מחית תותים עבור קינוחי כוסות של גבינה ותותים.
האם זה אפשרי? כיצד אני מכינה את המחית? מהם הכמויות? יחס?
תודה מראש!
היי עדי,
נשמע טוב.
למחית טוחנים 5-6 תותים גדולים בבלנדר או מוט ידני ומוסיפים כפית אבקת סוכר (מומלץ לטעום ולהוסיף עוד אבקת סוכר במידת הצורך).
הי אפרת
אני משוגעת על האתר שלך!!
זה המקום הראשון שלי בחיפוש מתכונים ותמיד מוצאת..
אני רוצה להכין עוגה ומעל גנאש ולחתןך לריבועים…מתי כדאי לחתוך? אחרי שתהיה במקרר כמה שעות? או לפני?
היי חני,
קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
עדיף לשים את העוגה קודם במקרר כמה שעות כדי שהגנאש יתייצב לפני החיתוך.
שמנת מתוקה פרווה….זה בעצם ריץ’…נכון?
כן.
היי, אני רוצ ה להכין עוגת גלידה קפואה ולטפטף מעל גנאש לבן בצבע ורוד.
ניסיתי בעבר להשים את הכמויות בפולסים במיקרו ולאחר מכן ציפיתי את העוגה אך השוקולד הלבן נזל מידי,
איך אפשר לעשות שהשוקולד הלבן ישאר יציב וסגור על העוגה?
היי מיכל,
אני ממליצה להשתמש במעט שמנת מתוקה. על כל 100 גרם שוקולד לבן שימי רק כף שמנת. בנוסף, כדאי להניח לגנאש להתקרר לפני ששמים אותו מעל העוגה.
אם אני רוצה להכין גנאש במיקרו משוקולד לבן ואחכ עוד שכבה של גנאש משוקולד פרה רגיל?זאת אומרת שתי שכבות של גנאש
אני צריכה לעשות גנאש, להקפיא ואחכ שוב גנאש ולהקפיא?
וכמויות?
איך אני עושה את זה? תודה!
אם את רוצה לשים אחד על השני אז כן. כדאי להקפיא את השכבה הראשונה ורק אז לשים מעל את השכבה השניה אחרת השכבות עלולות להתערבב.
היי
אני רוצה לצפות עוגת שכבות שוקולד עם קצפת בגנאש שוקולד בשני צבעים שיהיה מורכב משוקולד לבן ושוקולד וליצור אפקט של שיש בציפוי. תתוכלי לרשום לי כיצד ניתן לעשות את הציפוי?
היי סיון,
יותר מומלץ לצפות את העוגה בגנאש שוקולד, לשים במקרר כמה שעות להתייצבות ואח”כ ליצור פסים לאורך ולרוחב עם גנאש שוקולד לבן.
היי
אפיתי לבתי עוגה למחר. רוצה למרוח גנאש ועיטורי קצפת. האם ניתן להכין הכל לילה לפני, לשמור במקרר ולקשט עם הגנאש והקצפת למחרת בבוקר? (היוגה גדולה, ואין לי כיסוי מתאים בשבילה, ולכן אני חוששת שאם אכין הכל היום, זה עלול להתייבש ולאבד את המרקם במקרר).
תודנ מראש,
מיכל
היי מיכל,
בכל מקרה תצטרכי לכסות את העוגה, גם אם את שמה במקרר וגם אם את שומרת בחוץ אחרת היא תתייבש. את יכולה לעטוף ב-2 ניירות כסף אם אחד לא מכסה את כל העוגה.
עדיף לצפות את העוגה בגנאש כבר היום אחרת הציפוי יתקשה במקרר. את הקצפת אפשר להקציף היום ולקשט את העוגה מחר.
הי,
אם אני רוצה להכין גנאש בכדי לזלף על עוגה,
איך אני עושה את זה שיצא עמיד?
תודה רבה!
שימי את הגנאש במקרר להתייצבות.
היי אפרת
רציתי לשאול אותך
אני מכינה עוגת טפטופים ועל מנת שאני יעשה את הטיפטוםים אז אני עושה גנאש במיקרוגל
אחרי שאני נותנת לו להתקרר אני צריכה להקציף אותו?
היי אגם,
אין צורך להקציף את הגנאש.
אם אני רוצה למלא סירות של עוגיה בגנאש,מה המתכון?
יש להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 3 כפות שמנת מתוקה או קצפת צמחית.
היי אפרת. אני רוצה להכין את הגנאש עבור עוגה נוסטלגית מעלי וופל. האם הגנאש סמיך מספיק או שצריך להוסיף עוד שוקולד? האם לדעתך אפשר יהיה להוסיף לגנאש שוקולד מריר גם חלבה מפוררת לצורך אותה עוגה?
תודה
היי,
אם רוצים גנאש יותר סמיך אפשר לשים פחות שמנת מתוקה (במקום חצי מיכל אפשר לשים רבע מיכל). אפשר להוסיף לגנאש חלבה מפוררת.
היי🌸
איך מכינים גנאש ורוד/צהוב?
ממיסה שוקולד לבן ומוסיפה צבע?
תודה😊
כן 🙂
היי אני עושה עוגת קרמבו ומעל הציפוי שוקולד לכתוב מזל טוב בגנאש שוקולד לבן.
להכין לפי ההוראות למעלה – כמה צריך לחכות לפני שאני כותבת על הציפוי אם בכלל?
תודה מראש
היי אסנת,
מומלץ להכניס את העוגה למקרר למשך כשעתיים לפחות כדי שציפוי הגנאש יתייצב ויתקשה ורק לאחר מכן לכתוב על העוגה.
היי, אסור לי מאכלים חלבים …..מה יכול לשמש לי כתחליף??
אפשר להכין גנאש עם שוקולד מריר וקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה.
היי ,אני רוצה לצפות את העוגת ספירלה מהאתר בגנאש שוקולד חלב את חושבת שזה יהיה טוב?
כן, שוקולד חלב תמיד הולך טוב עם גבינה 🙂
את חושבת שזה יצא מתוק מידי או בסדר??…ושאלה אחרונה, אני רוצה לצפות את כל העוגה גם לנעלה וגם מסביב וקשט עם מקופלת. ..כמה זמן צריך להמתין בין הכנת הגנאש לציפוי ומהציפוי למקופלת ואז לקירור?
תודה רבה שאת תמיד עוזרת ומסבירה יפה וברור..:)
זה ייצא מתוק אבל לא חושבת שמידי, במיוחד למי שאוהב שוקולד.
לאחר הכנת הגנאש כדאי להמתין 5-7 דקות לציפוי החלק העליון. אם את רוצה לצפות גם בצדדים בעזרת מרית אז כדאי להכניס את הגנאש למקרר עד שיתייצב ורק אז לצפות את הצדדים בעזרת מרית. לאחר הציפוי כדאי להמתין כ-15 דקות עד שמקשטים במקופלת.
היי
אני רוצה לעשות גנאש שיצא מבריק מבריק, איך אני עושה את זה?
וניראה לי גם עדיף גלסאז’ שוקולד, נכון? יש לך מתכון אולי?
תודההה
היי דבורי,
את יכולה להכין גנאש שוקולד לפי המתכון שבעמוד. כדי שהוא יהיה מבריק חשוב לערבב אותו היטב לתערובת חלקה ללא גושים.
את הציפוי אפשר לצקת על העוגה באופן שווה מעל רשת, כדי שיוכל לזלוג מעל כולה באופן אחיד.
בהצלחה 😉
היי . אני מכינה פרלינים. השאלה כמה זמן לשים את הגנאש במקרר לפני שאני שופכת בתבנית. ?
היי לילך,
מספיק להניח לגנאש להתקרר לטמפ’ החדר (7-10 דקות) ולאחר מכן אפשר לצקת את הגנאש לתבנית.
היי, במידה ואני רוצה לטבול סופגניה בגנאש כמה זמן עלי לקרר אותו בחוץ? או שצריך במקרר?
היי לואיזה,
מספיק לקרר אותו כ-5 דקות בחוץ.
תודה רבה! ולגבי גנאש למילויים (להקצפה) כמה זמן בערך לקרר אותו במקרר? קצת לא מובן לי מה הכוונה בלהביא אותו למצב יציב אך קצת רך
היי לואיזה,
אם מכינים גנאש לצורך הקצפה (ולא ציפוי) אז יש לקרר אותו במקרר לפחות שעתיים-שלוש שעות.
הגנאש אמור להיות יציב אך לא קשה כי אז יהיה קושי להקציף אותו. הוא צריך להיות במרקם המזכיר ממרח שוקולד.
חנוכה שמח 💛
חג שמח גם לך 🙂
יש אפשרות לעשות גאנש נוטלה?
היי יעל,
אני מניחה שאפשר להמיס במיקרו כ-4 כפות גדושות נוטלה+ 2 כפות חלב או שמנת מתוקה (כמה שניות בודדות אחרת זה עלול להשרף!)
להוציא ולערבב. אם רוצים לדלדל את התערובת אפשר להוסיף כף נוספת של חלב.
האם אפשר בשמנת לבישול במקום שמנת מתוקה
כן אפשר.
חחח כן ברור שלא לפני זה מוכן … התכונתי שהוופל בלגי מוכן כבר 1. זה יהיה טעים לשים בשקעים גנאש שוקלד או שפשוט להמיס שוקלד בלי שמנת מתוקה ?
2 אם אני עושה גנאש שוקלד שמים את זה במקרר ואחר כך שופכים את זה מעל הוופל ?
היי נחמה,
אפשר גם וגם. אם את רוצה רוטב שוקולד אז שימי גנאש ואם את רוצה שהשוקולד יתקשה לאחר קירור אז את יכולה להמיס שוקולד בלי שמנת מתוקה.
אם את מכינה גנאש אז את יכולה לשמור במקרר ואח”כ לחמם כמה שניות במיקרוגל ולשים מעל הוופל.
זה אפשרי מעל וופל בלגי שהכנתי לשים בשקעים שלו גנש שוקלד לבן וגם חום ?
היי נחמה,
לא נראה לי שהבנתי כל כך את הכוונה.
את רוצה לחמם את הגנאש במכשיר או לשים אותו מעל הוופל? אם זה מעל הוופל אין בעיה, זה דווקא טעים. אפשר גם לחמם את הגנאש קצת לפני.
אם הכוונה לשים גנאש בשקעים לפני שיוצקים את הבלילה אז אני לא בטוחה.