שום דבר לא נמצא

מרכיבים באפייה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 27 אוק 2014
מרכיבים באפיה

טיפים שחשוב לדעת על כמה מהמרכיבים שאנו משתמשים בהם לאפייה:

 

אבקת סודה לשתיה:
אבקת סודה לשתיה היא אבקה המכילה את המלח נתרן פחמתי. אם המתכון מכיל מרכיבים חומציים כדאי להשתמש בסודה לשתיה שכן היא מנטרלת ומאזנת את החומציות. דוגמאות למרכיבי מזון חומציים: שמנת חמוצה, יוגורט, מיץ לימון, מיצי פירות, פירות, דבש, קקאו ושוקולד.
יש להשתמש בסודה לשתיה בכמויות מדויקות שכן עודף עלול להשאיר טעם לוואי מר.
אבקת סודה לשתיה בדר"כ מתפיחה לרוחב בעוד שאבקת אפיה מתפיחה גם לגובה.
סודה לשתיה מעניקה צבע שחום לעוגיות.
האבקה מתחילה לעבוד מיד במגע עם נוזלים לכן כאשר במתכון יש סודה לשתיה, יש להוסיף אותה תמיד בסוף ולאפות מיד לאחר הוספתה (בעיקר בעוגות).

טיפים לשימוש בסודה לשתיה באוכל:
*ניתן להוסיף סודה לשתיה לבשר, הדבר גורם לריכוך הבשר.
*כשמשרים קטניות (חומוס, שעועית וכו') מומלץ להוסיף למים כפית סודה לשתיה שכן היא מקצרת את הזמן הנדרש לריכוכן ומפחיתה את נטייתם לגרום נפיחות. לאחר מכן יש לשטוף את הקטניות ולבשל כרגיל.
*ניתן להוסיף לעגבניות כדי לנטל את החומציות שלהן.

אגוזים
מומלץ לקמח את האגוזים לפני שמוסיפים אותם לתערובת, שכן הדבר מונע מהם לשקוע בתחתית התבנית. גם חימום קצר  של האגוזים בתנור לפני שמוסיפים אותם לתערובת מונע מהם לשקוע.
את האגוזים יש להוסיף לתערובת בסוף כדי שישארו פריכים ולערבב ערבוב קצר.
אגוזים קצוצים גס– מומלץ להכניסם לשקית אוכל סגורה ולרדד אותם בעזרת מערוך או לדפוק בהם בזהירות בעזרת פטיש.
אגוזים טחונים דק– יש להכניסם למעבד מזון ולהוסיף להם מעט קמח ואז לטחון בפולסים קצרים, שכן הקמח מונע מפירורי האגוזים השומניים להידבק לדפנות המעבד.

ביצים:
הפרדת ביצים (חלבונים וחלמונים) עדיף שתעשה כשהביצים קרות.
אם בטעות נפלה טיפת חלמון (צהוב) לחלבון (לבן) מומלץ להוציא אותה בזהירות בעזרת חתיכה של קליפת ביצה.
עדיף תמיד להפריד כל ביצה בנפרד בשתי קערות  ורק אז (לאחר שההפרדה עברה בשלום) להעביר את החלבון לקערה עם כל החלמונים. מדוע? שאם ביצה אחת התפספסה והחלמון התערבב עם החלבון (או שזאת ביצה פגומה) זה לא יהרוס את כל החלבונים שבקערה.
הקצפת ביצים מומלץ שתעשה כשהביצים בטמפ' החדר. הוציאו אותן מהמקרר כשעה לפני ההקצפה. חשוב לוודא שלא תהיה טיפה אחת של חלמון או שומן בכלי ההקצפה. חשוב שהקערה תהיה יבשה לחלוטין ועדיף להשתמש בקערה ממתכת מאשר פלסטיק מאחר והשומנים נוטים להידבק לכלי פלסטיק גם לאחר שטיפתם.
איך מקציפים? מניחים את כל החלבונים בקערה ומתחילים במהירות איטית ועוברים בהדרגה למהירות המקסימלית. לאחר שהחלבונים הופכים ללבנים מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
רצוי להשתמש בקצף מיידית. אם מניחים לו לעמוד הוא הופך בהדרגה לנוזל.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
חיה (16:13 24.07.2020)

הי אפרת!
האם ניתן להמיר קמח בקורונפלור?
וכמה קורונפלור לשים יחסית לכמות הקמח הנדרשת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:18 24.07.2020)

תלוי באיזה מתכון מדובר.

Avatar
orly (18:26 2.06.2020)

שלום אפרת
אודה לך מאוד אם תוכלי בעתיד לרשום מדריך כללי או מפורט ככל שאת יכולה בנוגע לזילוף.
הכוונה לצנטרים איזה גודל מומלץ לקנות? ואיזה את משתמשת? טיפים ועיצות לזילוף נכון וכן לגבי גודל שקיות הזילוף וההתאמה שלהם לצנטר האם כל גודל שקית תתאים ?

קניתי אריזת צנטרים ולא רשום הגודל שלהם, לרוב מומלץ 1 סנטימטר ? כי הם פחות נראה לי. אני רוצה לזלף כוכבים/פרחים של גאנש לבן על גבי עוגה שמצופה בשוקולד מריר .

כל זאת והסבר ככל שאת יכולה. לא ברמה עכשיו של קונדיטוריה אלא פשוט ידע בסיסי של זילוף גאנש וקצפת על עוגות. יש באינטרנט המון סירטונים אבל האנגלית , בעברית ממש מעט יש חומר על זה ובכלל לא מצאתי על גודל הצנטר וגודל השקית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 3.06.2020)

אעלה מדריך בהמשך.
גודל הצנטרים שכדאי להשתמש הוא בהתאם לעובי שאת רוצה לזלף. אם את רוצה לזלף כוכבים אז תשתמשי בצנטר בצורת כוכב.

Avatar
orly (06:45 4.06.2020)

תודה אפרת, אין כמוך ולא תהיה ,את אחת ויחידה. בעיניי שום קונדיטורית לא משתווה אלייך ביחס שלך והסבלנות, שבשונה מאחרות הן לא עונות וגם אם כן אז בקושי וללא סבלנות . וגם בידע שלך את לא פחות מהן בעיניי.

נקודות נוספות למדריך שתרשמי בהמשך בזמנך:

חומר הצנטרים זה משנה איזה מתכת שלא תחליד? יש גם מפלסטיק . יש זולים ויש יקרים.

איזה גודל הוא האופטימלי לצנטרים ? נראה לי שסנטימטר. ברור שזה גם תלוי בצורה וסוג הזילוף קצפת או גאנש. אם נאמר אני רוצה לזלף פרחים / כוכבים של גאנש מסביב לעוגה , גודל 0.8 בערך מילימטר שזה מה שקניתי נראה לי , זה בסדר או צריך יותר גדולים ?   באיזה גודל את משתמשת בדרך כלל ?ומהיכן את קונה?

גודל השקית נראה לי תלוי כמה רוצים לזלף ובהתאם לזה שקית גדולה או קטנה.
יש גם מבחר שקיות שהחד פעמיות יותר נוחות , יש גם סיליקון ובד אבל יש גם איכויות שונות בחד פעמי. לגבי גודל השקית יש התאמה לכל צנטר זה לא ברור ומה גודל הסטנדרטי ונוח לשימוש גם לא ברור.

גם מירקם הגאנש והקצפת צריכים להיות יותר סמיכים ועמידים לזילוף .

יש צורות צנטרים שלא ברורים כמו כוכב ופרח, אם ניתן לשים תמונות/סירטונים של הנפוצים או השימושיים יותר ( כי יש המון בלי סוף , רק השימושיים) והצורות שהן מזלפות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:58 4.06.2020)

אין בעיה, אשתדל להתייחס לנקודות שהעלת.

Avatar
orly (20:41 7.06.2020)

תודה רבה לך, מצפה לכך

Avatar
orly (21:02 11.06.2020)

אם תוכלי בינתיים רק לענות לגבי גודל הצנטרים לצורך זילוף פרחים/ כוכבים של גאנש על גבי ציפוי של עוגה צריך ומומלץ קוטר 1 סנטימטר של צנטרים או פחות כמו 0.8 מ"מ בערך.

פשוט קניתי ואני לא יודעת אם זה בסדר או להחליף ולקנות במקום אחר כי זה מה שהיה שם ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:05 11.06.2020)

לפי הגודל שאת רוצה לזלף.
אם תשתמשי ב1 ס"מ הם ייצאו יותר גדולים.

Avatar
orly (12:04 12.06.2020)

בדרך כלל לזילוף כוכבים/פרחים מסביב לכל העוגה שבכל חתיכת משולש יש זילוף אחד כזה, איזה גודל צריך ואיזה את משתמשת ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:24 12.06.2020)

תשתמשי ב0.8 מ"מ.

Avatar
דבי (15:44 3.09.2019)

שלום אפרת!

תוכלי לומר לי כיצד מחליפים סוכר בתרכיז תפוחים טבעי?
באלו מתכונים אפשר ובאלו לא?
יש דבר כזה תחליף טבעי לעוגת גבינה ומה התחליף חלב הכי טעים לקפה?

אגב, בדף של המרת מידות אפיה כמדומני, אין אופציה לשאלות.

הרבה תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 3.09.2019)

לתרכיז תפוחים יש טעם מתקתק חמצמץ ולכן הוא נחשב כממתיק מאוד עדין. בדר"כ כ-2 כפיות מלאות רכז תפוחים טבעי שוות כפית סוכר.
הוא מתאים להמתקת מאפים עם כמויות סוכר קטנות (כמו פנקייק/לביבות). רצוי שלא לשים ממנו הרבה גם כי הוא קצת חמצמץ וגם כי הוא משנה את המרקם של המאפה/עוגות אם משתמשים בו בכמויות גדולות.
*לגבי המרת מידות אפיה- לא יודעת למה זה היה סגור לתגובות. בכל אופן זה סודר 🙂

Avatar
דבי (11:35 7.12.2018)

בוקר אור!

כיצד ממירים מרגרינה בשמן קוקוס, שליש מרגרינה בכמה שמן קוקוס(נראה מוצק)?
(לפשטידת קרנבריס).

תודה רבה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:47 7.12.2018)

בוקר טוב,
במקום שליש כוס מרגרינה (66 ג') יש לשים 3 כפות שמן קוקוס מוצק (כפות רגילות, לא מלאות ולא שטוחות).
שבת שלום 🙂

Avatar
דבי (12:17 7.12.2018)

תודה רבה!

Avatar
מירי (18:16 15.11.2018)

אין לי קמח תופח רק רגיל, מה עלי להוסיף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 15.11.2018)

על כל כוס קמח תופח יש לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

Avatar
כפיר (09:44 11.10.2018)

בוקר טוב
עם אין לי קמח רגיל ורק קמח תופח אז מה היחס
אני שואל בקשר לעוגות שוקולד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 11.10.2018)

אז אפשר לשים את אותה כמות של קמח רגיל ולוותר על אבקת האפיה.

Avatar
שרית (13:11 15.08.2018)

הי אפרתי צהריים טובים
היה לך מתכןו של כרעיים ממולאים באורז מבושל 5 דק
אני לא מוצאת אותו
(זה מה שקנה אותי באתר ומאז אני רק שלך)
תוכלי לשלוח לי את המתכון??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 15.08.2018)

היי שרית,
אין לי מתכון לכרעיים ממולאים באורז או משהו דומה (אבל אני שמחה שבכל זאת הגעת אליי 🙂 ). אולי ראית את זה במקום אחר?

Avatar
שרית (13:58 15.08.2018)

אני בטוחה שממך.. אין דבר אני עדים שלך :-*

Avatar
דבי (14:39 6.08.2018)

אוי, טעיתי התכוונתי לחלמון.

תודה רבה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 6.08.2018)

אפשר להשתמש בחלמון לבצק פריך, קראמבל, תחתית לעוגת גבינה, למריחה על בצק עלים או שמרים לקבלת הזהבה, לעוגיות חמאה.

Avatar
דבי (22:19 5.08.2018)

ערב טוב!

קצת דחוף, מה אפשר להכין עם חלבון ביצה?

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 6.08.2018)

בוקר טוב,
ראיתי רק עכשיו. יכולת לשמור במקרר בינתיים.
מצרפת לינק – חלבונים מיותרים.

Avatar
שרית (13:45 21.06.2018)

יש לי שמרים טריים מה עושים כשצריך גרגרירם?
דחוף!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:47 21.06.2018)

אפשר להשתמש גם בקובית שמרים רגילה. ממליצה לקרוא במדריך הזה איך משתמשים בשמרים – מדריך בצק שמרים.

Avatar
שרית (22:56 1.08.2018)

תודה 🙂

Avatar
שיר (23:45 24.03.2018)

היי.
מתי שמן הוא קריטי? כלומר, מתי אפשר לוותר עליו מבלי לפגוע יותר מדי במאכל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 25.03.2018)

היי שיר,
זה מאוד תלוי במה מדובר. באפיה או בבישול. בגדול שמן מעניק עסיסיות.

Avatar
דבי (16:20 11.10.2017)

הי,

לא מצליחה לשלוח היום שום שאלה.
מה אפשר לעשות עם 2 חלבונים שנשארו?
יש לך מתכונים?
דחוף אם אפשר!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:56 11.10.2017)

היי דבי,
נכון, יש בעיה היום עם התגובות 😐
את יכולה להכין:
עוגיות קוקוס
עוגיות שומשום ללא סוכר (אפשר להכין עם סוכר)
עוגיות כל טוב
אם לא תספיקי להכין כבר היום אז את יכולה לשמור את החלבונים במקרר עד ליום שישי.

Avatar
נועה (23:35 11.05.2017)

נהנית מכל מתכון שלך!! את פשוט אלופההההה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:53 12.05.2017)

תודה נועה! 🙂

Avatar
יהודית (16:12 7.02.2017)

דחוף!!!!!!!!!
איך ממירים מרגרינה בשמן??????????

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:07 7.02.2017)

סורי ראיתי רק עכשיו.
חצי כוס שמן = 100 גרם חמאה/מרגרינה.

Avatar
אוסנת הראל (09:41 14.02.2016)

תודה! השתמשתי בטיפ של הסודה לריכוך הבשר (בקציצות עם הבורגול שלך, בהם שיניתי מהודו לבשר) ויצא מעולה ורך

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:44 14.02.2016)

מעולה 😉

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.