www.10dakot.co.il

פשטידת ירקות במחבת

פשטידת ירקות שמכינים במחבת בקלי קלות (פרווה)

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול/אפייה

50 דקות

מס׳ מנות

4 מנות

כשר מסוג

מצרכים

  • בצל קטן
  • גזר בינוני קלוף
  • קישוא בינוני קלוף
  • קולורבי קטן קלוף (*אפשר לשים קישוא נוסף במקום)
  • תפוח אדמה קטן קלוף
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח לבן (לגרסה ללא גלוטן – ניתן לשים קמח תפו”א)

תיבול:

  • ¾ כפית מלח, רבע כפית שטוחה כורכום, רבע כפית שטוחה כמון, קמצוץ פלפל שחור.

אופן ההכנה

  1. מגרדים את כל הירקות בפומפיה גסה, סוחטים מנוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
  2. מחממים מחבת בקוטר 26 ס”מ עם 2-3 כפות שמן (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק!). כשהשמן חם, יוצקים את התערובת למחבת ומשטחים לגובה אחיד. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת בחלקה התחתון.
    הפעל טיימר (30 דק’)
    +
    טיימר פועל
  3. בעזרת תרווד הופכים בעדינות צד, מכסים ומבשלים 20 דקות נוספות (אם קשה להפוך את הפשטידה עם תרווד, ניתן להפוך את הפשטידה על צלחת שטוחה ולהחזיר למחבת בזהירות).
    הפעל טיימר (20 דק’)
    +
    טיימר פועל
  4. מעבירים את הפשטידה לצלחת שטוחה ומניחים לה להתקרר לטמפ’ החדר (הפשטידה מתייצבת לאחר קירור).
פשטידת ירקות במחבת
ספרי מתכונים ב-10 דקות

ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
182 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

182 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות