2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפיה)
כפית שטוחה (3 ג’) אבקת סודה לשתיה
2/3 כוס (132 ג’) שמן
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
כף (10 מ”ל) חומץ רגיל
כוס ושליש (320 מ”ל) מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
לקצפת:
שני שליש מיכל קצפת צמחית/ריץ’ (160 מ”ל)
2 כפות גדושות (30 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס (60 מ”ל) חלב סויה קר
אופן ההכנה
הכנת העוגה:
מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24.
מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או כף) את השמן עם הסוכר. מוסיפים חומץ, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
הכנת הקצפת:
מקציפים במיקסר קצפת צמחית במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב סויה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (שומרים במקרר עד שהעוגה מתקררת לטמפ’ החדר).
לאחר שהעוגה התקררה לטמפ’ החדר, יוצקים מעליה את הקצפת באופן אחיד ושומרים במקרר ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.