האתר משתמש בעוגיות כדי לנתח את תעבורת הגולשים, לייעודי אבטחת המידע שלכם ובאתרו המסור מילויו או חצייה על "מאשר/ת הכל" מהווים הסכמה לשימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות.
מיכל שמנת מתוקה- 250 מ”ל (לגרסת פרווה יש להשתמש בקצפת צמחית)
3 כפות מלאות (35 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס (60 מ”ל) חלב (לגרסת פרווה יש להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או 4 כפות מים קרים)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (רצוי מסיליקון).
הכנת עוגת סברינה: מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים ומערבבים. מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת עד גובה 3/4 מהשקע ואופים במשך כ-12 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל
הכנת סירופ סוכר: בזמן שהעוגה בתנור מחממים בסיר קטן/פינג’ן על אש בינונית-גבוהה שני שליש כוס מים ושליש כוס סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מבשלים במשך כ-5 דקות ומסירים מהאש.
הכנת הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים את החלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים את הקצפת למקרר.
לאחר שעוגות הסברינה מוכנות, יוצקים על כל עוגה כ-2 כפות מסירופ הסוכר. מניחים לעוגות להתקרר לטמפ’ החדר ורק לאחר מכן מזלפים מעליהן את הקצפת (ניתן לזלף באמצעות שקית זילוף עם פיה מכוכב או להשתמש בשקית אוכל רגיל ולגזור את הפינה).
שומרים במקרר עד להגשה.
*הערה: אם מכינים בתבנית אחת גדולה יש לשים 2 כפות מהסירופ על כל אזור בעוגה באופן שווה (יכול להיות שיישאר סירופ שלא תשתמשו בו).