זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לפלחים (אפשר להכין עם הקליפה או לקלף)

1 בטטה גדולה חתוכה לפלחים

תיבול: 4 כפות שמן זית, כשליש כפית מלח, חצי כפית תבלין צ’ילי חריף




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים את פלחי תפוחי האדמה והבטטות על נייר האפיה ומתבלים בשמן זית, מלח ותבלין צ’ילי חריף. מערבבים עם הידיים עד לתיבול אחיד.

-אופים בתנור במשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה והבטטות מתרככים מבפנים ומעט זהובים מבחוץ.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
נודלס עם בשר טחוןנודלס עם בשר טחון
עוגת חמאה ולימון עוגת חמאה ולימון
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אילה (21:10 9.05.2022)

לאפרת המדהימה!
כבר הרבה זמן אני רוצה לכתוב לך שאין כמו האתר שלך
הוא מושלם נוח והעיקר ברור וטעים
אין לך מושג איך אני נהנית ממנו
וכל הזמן מנסה דברים חדשים ומקבלת מחמאות..
תודה רבה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:17 9.05.2022)

שמחה ממש לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה על הפרגון🌺

avatar
צופיה (20:49 6.04.2022)

הי אפרת
אפשר בבקשה כמויות ל-10 אנשים?
תודה רבה לילה טוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:15 6.04.2022)

היי,
כמויות ל-10 מנות:
8 תפוחי אדמה בינוניים,
3 בטטות בינוניות,
תיבול: 10 כפות שמן זית, כ-3/4 כפית מלח, כף ורבע תבלין צ’ילי.
בהצלחה!

avatar
נטע (15:57 21.11.2021)

היי, אפרת.
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים.
1. האם אופים על מצב טורבו?
2. יש לי רוטב צ’ילי מתוק ורוטב צ’ילי חריף. מה עדיף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:22 21.11.2021)

היי נטע,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
1. אפשר לאפות על מצב טורבו.
2. אם אוהבים אצלכם חריף- הייתי משתמשת ברוטב החריף, ולהיפך😊

avatar
נטע (16:23 21.11.2021)

תודה, אין עלייך!

avatar
צופיה (20:54 15.07.2021)

חוזרת לעדכן שיצא ממש טעים. נהננו מאוד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:03 15.07.2021)

שמחה ממש לשמוע! תודה שחזרת לעדכן🌺

avatar
צופיה (10:48 15.07.2021)

יש לי תבלין צ’ילי גרוס. האם אפשר להשתמש בו? הטעם שלו מאוד חריף.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 15.07.2021)

אם אוהבים אצלכם חריף- אפשר(:

avatar
אסתר (10:10 24.06.2021)

רק לספר שהחלפתי את התבלין ברוטב צ’ילי מזוגג מלמעלה,
יצא נהדר ממש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 24.06.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף אסתר🙂

avatar
ליטל (22:03 6.06.2021)

היי אפרת
האם כדאי לבשל מעט את תפוחי האדמה לפני ?
תודה רבה ❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:55 6.06.2021)

אם יש זמן- זה אפילו כדאי, כך אפשר לוודא שתפוחי האדמה יאפו היטב ולא יישארו קשים.
יש לבשל עד לריכוך חלקי (ולא עד לריכוך מלא כדי שהתפו”א לא יתפרקו).

avatar
מירי (09:53 25.11.2020)

אפשר לשים רוטב צילי מתוק במקום חצי כפית תבלין צ’ילי חריף

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 25.11.2020)

נכון 🙂 🌸

avatar
מירי (10:48 25.11.2020)

כמה צלי מתוק

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:27 25.11.2020)

כ-רבע כוס צ’ילי מתוק

avatar
תמר (23:04 3.09.2020)

וואו וואו ווואו!!!!!!!!!!!!
עשיתי פעם אחת, כשכולנו היינו אחרי ארוחה סתם כי זה גירה אותי ומאז, מבקשים ממני לעשות את זה שוב ושוב… כולם… מתאים לכל שכבות הגיל..
אני אישית הכנתי עם רוטב צ’ילי מתוק ובהתחלה צרבתי אותם על איזה 230 מעלות במשך עשרים דקות בערך ואחר כך בזמן הנותר אפיתי על בערך 150 מעלות… יצא אחד הדברים.. כי במשפחה אצלינו תמיד יש מריבות על הצרובים, השרופים.. (כן, כן, גם ובעיקר בין המבוגרים) ובעצם, אצל מי לא?? בקיצר- תודה תודה רבה…

avatar
תמר (23:05 3.09.2020)

אה, עשיתי את זה בלי הקליפה ועם שמן קנולה..

avatar
תמר (23:10 3.09.2020)

ועוד משהו, כשהעלתי את זה לטמפרטורה גבוהה עקבתי אחרי זה כל הזמן.. כדי שלא ישרף לי חס וחלילה.. (וחוץ מזה, כי כבר ממש חיכיתי שזה כבר יהיה מוכן…😜😜😜

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:11 3.09.2020)

תודה תמר 🙂

avatar
תמר (16:42 24.12.2020)

זאת שוב אני. רציתי רק להוסיף שעשיתי ונהנתי והמלצתי לכל המשפחה ועכשיו זה מה זה חוגג במשפחה המורחבת!!!! כולם פשוט אוהבים!! והעיקר- גם הילדים רבים על זה (ובעיקר על התפו”א…)
פשוט קל וטעים!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:16 24.12.2020)

מהמם איזה כיף לקרוא תמר 🙂
שמחה לקרוא שנהנתם❤️

avatar
אלישבע פטרוף (14:12 17.07.2020)

חייב שמן זית או אפשר גם שמן קנולה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:19 17.07.2020)

אפשר גם שמן קנולה.

avatar
ליאל (19:36 3.06.2020)

יצא מדהים תודה😍

תפוחי אדמה ובטטות בתיבול פיקנטי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 3.06.2020)

נראה מעולה!
תודה ליאל 🙂

avatar
כרמית (16:33 4.05.2020)

וואווו כמה פשוט וכל כך טעים !!!הוספתי רבע כוס צ׳ילי מתוק כמו שרשמת… מושלם התמכרתי לאתר 😊תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:17 4.05.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה כרמית

avatar
מלכה (12:30 29.04.2020)

האם צריך לכסות בתנור ??
אשמח לתשובה מהירה
תודה ענקית על כל המתכונים המיוחדים !

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:30 29.04.2020)

אין צורך לכסות.

avatar
שירה גלבוע (12:16 28.04.2020)

אם אני כן רוצה חריף-פיקנטי, אך יש לי רוטב צ\’ילי מתוק, אפשר לשים אותו ולהוסיף סחוג ביתי (חריף במיוחד)?
אם כן כמה צ\’ילי וכמה חריף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:53 28.04.2020)

אפשר לשים כרבע כוס רוטב צ’ילי מתוק. אפשר לערבב עם הרוטב גם שליש כפית סחוג אבל זה ייצא פיקנטי גם בלי תוספת סחוג.

avatar
שירה גלבוע (12:59 28.04.2020)

תודה!

avatar
נעמה (21:00 11.02.2020)

וואו אפרת יצא טעיםםם
תבלתי בצ\’ילי מתוק, הכל נחטף
תודה לך על המתכונים הם עוזרים לי המון,
והכל יוצא טעים!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 11.02.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
ים (21:32 12.11.2019)

היי

האם צריך לכסות את התבנית בנייר כסף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 13.11.2019)

אין צורך לכסות.

avatar
שחר (22:05 27.07.2019)

היי אפרת,

הכנתי יותר מדי. האם אני יכול להקפיא או לשמור במקרר לאכילה בעוד יום-יומיים ואז לחמם במיקרו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 27.07.2019)

היי שחר,
אפשר (ועדיף) לשמור במקרר עד 3-4 ימים.

avatar
יעל (15:08 31.05.2019)

היי אפרת.
יש לי 2 שאלות:
1. אפשר לוותר על הבטטות, אם כן אפשר לשים קישואים במקום?
2. האם אפשר להחליף את הרוטב החריף בצ’ילי מתוק?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:43 31.05.2019)

1. כן אפשר.
2. כן.

avatar
אביבית (08:42 24.05.2019)

היי אפרת, בתקווה שתוכלי לענות כבר היום.
אם אני מוסיפה גזר, יש צורך לרכך אותו קודם בבישול?
תודה ושבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 24.05.2019)

אם את חותכת את הגזר אז אין צורך לבשל אותו קודם.
שבת שלום 🌷

avatar
רחלי (13:48 19.03.2019)

היי אפרת
אני רוצה להכין תפו”א עם בטטות בתנור.
הרבה פעמים כשאני מכינה, הבטטות יוצאות רכות ומתרסקות ופחות קריספיות.
זה אומר שהן צריכות עוד אפיה?
או שעדיף לאפות עם קליפה?
או משהו אחר?
תודה רבה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 19.03.2019)

זה המרקם של בטטות. אפשר לנסות לאפות עם הקליפה ולשמן אותן יותר.

avatar
אורנה (10:21 23.01.2019)

היי אפרת
שאלה – האם אני יכולה להכין קוביות במקום פלחים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 23.01.2019)

כן.

avatar
שלמה (08:00 22.01.2019)

אפרת שלום.
לא הולך לי 😒.
אחרי 45 דקות היו עדיין קשים כמו אבן.
יש לי בתנור 3 מדפים עליונים ושלושה תחתונים.בהתחלה שמתי בעליון מבין התחתונים ולא התבשל.
אח”כ בתחתון מבין העליונים ועל 200 מעלות ועוד כמעט שעה ואז התנשל.
שמתי רבע כוס צילי מתוק + מעט פפריקה חריפה ושמן ומלח כפי שאמרת.
התפודים יצאו חוורים ולא טעימים במיוחד.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 22.01.2019)

היי שלמה,
התנור שלך גדול יחסית ולכן יכול להיות ש 45 דקות לא מספיקים לריכוך הירקות. פעם הבאה אני ממליצה לרכך לפני במיקרוגל או לבשל במים עד לריכוך חלקי (לאחר שחתכת אותם לפלחים) ורק אז לתבל ולאפות בתנור (לשים במרכז בחום עליון וחום תחתון).

avatar
Elisheva Soloveitchik (21:40 22.09.2021)

כמה זמן בישול זה – בישול חלקי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:52 22.09.2021)

היי,
זה בערך רבע שעה.

avatar
שולמית אוחיון (17:03 20.12.2018)

הי דבר ראשון, תודה מאד נהנת מהמתכונים שלך
דבר שני איך זה נשמר בפלטה לשבת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:59 20.12.2018)

רגיל.
אפשר לשים בתבנית ולכסות אותה בנייר כסף ולחמם על הפלטה לפני ההגשה.

avatar
אירנה (00:36 29.11.2018)

היי,אפשר להוסיף גם קולרבי וסלק? האם זה אותו זמן של הכנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:47 29.11.2018)

כן אפשר.
זמן האפיה לא אמור להשתנות בתנאי שאת חותכת את הסלק למקלות או לפלחים יחסית דקים.

avatar
שישי (17:24 8.11.2018)

את פשוט אלופה בלהקליל את הבישול בלי להתפשר על הטעם!
אין עלייך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 9.11.2018)

תודה! ❤️

avatar
Shultz (12:28 28.09.2018)

תודה על המתכון. נראה פשוט להכנה וטעים… הולכת להכין.
על איזה תוכנית בתנור את שמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 28.09.2018)

קו עליון וקו תחתון.

avatar
איילת השחר (17:48 19.08.2018)

יצא מדהיםם!
הכנתי לאירוע משפחתי ויצא מטורףף! כולם נהנו ושיבחו את המתכון… אז כאן זו הזדמנות להוקיר לך תודה מעומק הלב על המתכון ובכלל על כל המתכונים שאת מפיצה באתר הזה!
יום מקסים!

avatar
צופיה (13:22 9.08.2018)

היי אפשר לשים צ’ילי רגיל במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 9.08.2018)

כן, אפשר לשים כרבע כוס רוטב צ’ילי מתוק.

avatar
צופיה (20:39 9.08.2018)

תודה רבה!

avatar
ורד (16:50 20.07.2018)

אפשר בלי נייר אפיה נגמר לי…😉

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 20.07.2018)

כן, אפשר. תשמני קצת את התבנית.

avatar
לירז (11:23 1.06.2018)

היי
האםאפשר צילי מתוק במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 1.06.2018)

היי לירז,
אפשר לשים כרבע כוס רוטב צ’ילי מתוק.

avatar
שלום קוזלובסקי (18:29 18.05.2018)

תודה על המתכון,היה מאוד טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 20.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שלום

avatar
ענת (00:10 16.04.2018)

הי,
אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום הצ’ילי החריף?
אני לא אוכלת חריף, וגם צריכה הפעם שלא יהיה במנה גלוטן (יש לי אורחים שרגישים לגלוטן ואני לא יודעת מה קורה עם הצ’ילי החריף בנושא)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 16.04.2018)

היי ענת,
אפשר לשים במקום פפריקה מתוקה.
יום מקסים 🙂

avatar
דריה (22:04 5.03.2018)

אהלן. צריך לכסות את התבנית בנייר כסף? אם לא אז באיזה שלב לשים אותה בתנור. תמיד שאני עושה הם סתם נשרפים ולא מתבשלים עד הסוף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:32 5.03.2018)

היי דריה,
בגדול אין צורך לכסות אבל אם בתנור שלך הם נשרפים עוד לפני שהם מתרככים מבפנים אז כדאי שתכסי את התבנית בחצי שעה הראשונה ואז תסירי את הכיסוי ותמשיכי לאפות כחצי שעה נוספת.

לקריאת כל התגובות