שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון לפלחי תפוחי אדמה ובטטות בתיבול פיקנטי של צ'ילי חריף

תפוחי אדמה ובטטות בתיבול פיקנטי

מצרכים (כ-4 מנות):

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לפלחים (אפשר להכין עם הקליפה או לקלף)

1 בטטה גדולה חתוכה לפלחים

תיבול: 4 כפות שמן זית, כשליש כפית מלח, חצי כפית תבלין צ'ילי חריף

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים את פלחי תפוחי האדמה והבטטות על נייר האפיה ומתבלים בשמן זית, מלח ותבלין צ'ילי חריף. מערבבים עם הידיים עד לתיבול אחיד.

-אופים בתנור במשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה והבטטות מתרככים מבפנים ומעט זהובים מבחוץ.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
נודלס עם בשר טחון
עוגת חמאה ולימון

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
אלישבע פטרוף (14:12 17.07.2020)

חייב שמן זית או אפשר גם שמן קנולה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:19 17.07.2020)

אפשר גם שמן קנולה.

Avatar
ליאל (19:36 3.06.2020)

יצא מדהים תודה😍

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 3.06.2020)

נראה מעולה!
תודה ליאל 🙂

Avatar
כרמית (16:33 4.05.2020)

וואווו כמה פשוט וכל כך טעים !!!הוספתי רבע כוס צ׳ילי מתוק כמו שרשמת… מושלם התמכרתי לאתר 😊תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:17 4.05.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה כרמית

Avatar
מלכה (12:30 29.04.2020)

האם צריך לכסות בתנור ??
אשמח לתשובה מהירה
תודה ענקית על כל המתכונים המיוחדים !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:30 29.04.2020)

אין צורך לכסות.

Avatar
שירה גלבוע (12:16 28.04.2020)

אם אני כן רוצה חריף-פיקנטי, אך יש לי רוטב צ\'ילי מתוק, אפשר לשים אותו ולהוסיף סחוג ביתי (חריף במיוחד)?
אם כן כמה צ\'ילי וכמה חריף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:53 28.04.2020)

אפשר לשים כרבע כוס רוטב צ'ילי מתוק. אפשר לערבב עם הרוטב גם שליש כפית סחוג אבל זה ייצא פיקנטי גם בלי תוספת סחוג.

Avatar
שירה גלבוע (12:59 28.04.2020)

תודה!

Avatar
נעמה (21:00 11.02.2020)

וואו אפרת יצא טעיםםם
תבלתי בצ\'ילי מתוק, הכל נחטף
תודה לך על המתכונים הם עוזרים לי המון,
והכל יוצא טעים!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 11.02.2020)

שמחה לשמוע ❤️

Avatar
ים (21:32 12.11.2019)

היי

האם צריך לכסות את התבנית בנייר כסף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 13.11.2019)

אין צורך לכסות.

Avatar
שחר (22:05 27.07.2019)

היי אפרת,

הכנתי יותר מדי. האם אני יכול להקפיא או לשמור במקרר לאכילה בעוד יום-יומיים ואז לחמם במיקרו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 27.07.2019)

היי שחר,
אפשר (ועדיף) לשמור במקרר עד 3-4 ימים.

Avatar
יעל (15:08 31.05.2019)

היי אפרת.
יש לי 2 שאלות:
1. אפשר לוותר על הבטטות, אם כן אפשר לשים קישואים במקום?
2. האם אפשר להחליף את הרוטב החריף בצ'ילי מתוק?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:43 31.05.2019)

1. כן אפשר.
2. כן.

Avatar
אביבית (08:42 24.05.2019)

היי אפרת, בתקווה שתוכלי לענות כבר היום.
אם אני מוסיפה גזר, יש צורך לרכך אותו קודם בבישול?
תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 24.05.2019)

אם את חותכת את הגזר אז אין צורך לבשל אותו קודם.
שבת שלום 🌷

Avatar
רחלי (13:48 19.03.2019)

היי אפרת
אני רוצה להכין תפו"א עם בטטות בתנור.
הרבה פעמים כשאני מכינה, הבטטות יוצאות רכות ומתרסקות ופחות קריספיות.
זה אומר שהן צריכות עוד אפיה?
או שעדיף לאפות עם קליפה?
או משהו אחר?
תודה רבה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 19.03.2019)

זה המרקם של בטטות. אפשר לנסות לאפות עם הקליפה ולשמן אותן יותר.

Avatar
אורנה (10:21 23.01.2019)

היי אפרת
שאלה – האם אני יכולה להכין קוביות במקום פלחים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 23.01.2019)

כן.

Avatar
שלמה (08:00 22.01.2019)

אפרת שלום.
לא הולך לי 😒.
אחרי 45 דקות היו עדיין קשים כמו אבן.
יש לי בתנור 3 מדפים עליונים ושלושה תחתונים.בהתחלה שמתי בעליון מבין התחתונים ולא התבשל.
אח"כ בתחתון מבין העליונים ועל 200 מעלות ועוד כמעט שעה ואז התנשל.
שמתי רבע כוס צילי מתוק + מעט פפריקה חריפה ושמן ומלח כפי שאמרת.
התפודים יצאו חוורים ולא טעימים במיוחד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 22.01.2019)

היי שלמה,
התנור שלך גדול יחסית ולכן יכול להיות ש 45 דקות לא מספיקים לריכוך הירקות. פעם הבאה אני ממליצה לרכך לפני במיקרוגל או לבשל במים עד לריכוך חלקי (לאחר שחתכת אותם לפלחים) ורק אז לתבל ולאפות בתנור (לשים במרכז בחום עליון וחום תחתון).

Avatar
שולמית אוחיון (17:03 20.12.2018)

הי דבר ראשון, תודה מאד נהנת מהמתכונים שלך
דבר שני איך זה נשמר בפלטה לשבת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:59 20.12.2018)

רגיל.
אפשר לשים בתבנית ולכסות אותה בנייר כסף ולחמם על הפלטה לפני ההגשה.

Avatar
אירנה (00:36 29.11.2018)

היי,אפשר להוסיף גם קולרבי וסלק? האם זה אותו זמן של הכנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:47 29.11.2018)

כן אפשר.
זמן האפיה לא אמור להשתנות בתנאי שאת חותכת את הסלק למקלות או לפלחים יחסית דקים.

Avatar
שישי (17:24 8.11.2018)

את פשוט אלופה בלהקליל את הבישול בלי להתפשר על הטעם!
אין עלייך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 9.11.2018)

תודה! ❤️

Avatar
Shultz (12:28 28.09.2018)

תודה על המתכון. נראה פשוט להכנה וטעים… הולכת להכין.
על איזה תוכנית בתנור את שמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 28.09.2018)

קו עליון וקו תחתון.

Avatar
איילת השחר (17:48 19.08.2018)

יצא מדהיםם!
הכנתי לאירוע משפחתי ויצא מטורףף! כולם נהנו ושיבחו את המתכון… אז כאן זו הזדמנות להוקיר לך תודה מעומק הלב על המתכון ובכלל על כל המתכונים שאת מפיצה באתר הזה!
יום מקסים!

Avatar
צופיה (13:22 9.08.2018)

היי אפשר לשים צ'ילי רגיל במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 9.08.2018)

כן, אפשר לשים כרבע כוס רוטב צ'ילי מתוק.

Avatar
צופיה (20:39 9.08.2018)

תודה רבה!

Avatar
ורד (16:50 20.07.2018)

אפשר בלי נייר אפיה נגמר לי…😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 20.07.2018)

כן, אפשר. תשמני קצת את התבנית.

Avatar
לירז (11:23 1.06.2018)

היי
האםאפשר צילי מתוק במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 1.06.2018)

היי לירז,
אפשר לשים כרבע כוס רוטב צ'ילי מתוק.

Avatar
שלום קוזלובסקי (18:29 18.05.2018)

תודה על המתכון,היה מאוד טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 20.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שלום

Avatar
ענת (00:10 16.04.2018)

הי,
אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום הצ'ילי החריף?
אני לא אוכלת חריף, וגם צריכה הפעם שלא יהיה במנה גלוטן (יש לי אורחים שרגישים לגלוטן ואני לא יודעת מה קורה עם הצ'ילי החריף בנושא)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 16.04.2018)

היי ענת,
אפשר לשים במקום פפריקה מתוקה.
יום מקסים 🙂

Avatar
דריה (22:04 5.03.2018)

אהלן. צריך לכסות את התבנית בנייר כסף? אם לא אז באיזה שלב לשים אותה בתנור. תמיד שאני עושה הם סתם נשרפים ולא מתבשלים עד הסוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:32 5.03.2018)

היי דריה,
בגדול אין צורך לכסות אבל אם בתנור שלך הם נשרפים עוד לפני שהם מתרככים מבפנים אז כדאי שתכסי את התבנית בחצי שעה הראשונה ואז תסירי את הכיסוי ותמשיכי לאפות כחצי שעה נוספת.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.