שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לפלחים (אפשר להכין עם הקליפה או לקלף)

1 בטטה גדולה חתוכה לפלחים

תיבול: 4 כפות שמן זית, כשליש כפית מלח, חצי כפית תבלין צ’ילי חריף

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים את פלחי תפוחי האדמה והבטטות על נייר האפיה ומתבלים בשמן זית, מלח ותבלין צ’ילי חריף. מערבבים עם הידיים עד לתיבול אחיד.

-אופים בתנור במשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה והבטטות מתרככים מבפנים ומעט זהובים מבחוץ.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
נודלס עם בשר טחון
עוגת חמאה ולימון

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
צופיה (20:54 15.07.2021)

חוזרת לעדכן שיצא ממש טעים. נהננו מאוד.

מתכונים ב-10 דקות (23:03 15.07.2021)

שמחה ממש לשמוע! תודה שחזרת לעדכן🌺

צופיה (10:48 15.07.2021)

יש לי תבלין צ’ילי גרוס. האם אפשר להשתמש בו? הטעם שלו מאוד חריף.

מתכונים ב-10 דקות (12:23 15.07.2021)

אם אוהבים אצלכם חריף- אפשר(:

אסתר (10:10 24.06.2021)

רק לספר שהחלפתי את התבלין ברוטב צ’ילי מזוגג מלמעלה,
יצא נהדר ממש!

מתכונים ב-10 דקות (10:26 24.06.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף אסתר🙂

ליטל (22:03 6.06.2021)

היי אפרת
האם כדאי לבשל מעט את תפוחי האדמה לפני ?
תודה רבה ❤️

מתכונים ב-10 דקות (22:55 6.06.2021)

אם יש זמן- זה אפילו כדאי, כך אפשר לוודא שתפוחי האדמה יאפו היטב ולא יישארו קשים.
יש לבשל עד לריכוך חלקי (ולא עד לריכוך מלא כדי שהתפו”א לא יתפרקו).

מירי (09:53 25.11.2020)

אפשר לשים רוטב צילי מתוק במקום חצי כפית תבלין צ’ילי חריף

מתכונים ב-10 דקות (10:42 25.11.2020)

נכון 🙂 🌸

מירי (10:48 25.11.2020)

כמה צלי מתוק

מתכונים ב-10 דקות (11:27 25.11.2020)

כ-רבע כוס צ’ילי מתוק

תמר (23:04 3.09.2020)

וואו וואו ווואו!!!!!!!!!!!!
עשיתי פעם אחת, כשכולנו היינו אחרי ארוחה סתם כי זה גירה אותי ומאז, מבקשים ממני לעשות את זה שוב ושוב… כולם… מתאים לכל שכבות הגיל..
אני אישית הכנתי עם רוטב צ’ילי מתוק ובהתחלה צרבתי אותם על איזה 230 מעלות במשך עשרים דקות בערך ואחר כך בזמן הנותר אפיתי על בערך 150 מעלות… יצא אחד הדברים.. כי במשפחה אצלינו תמיד יש מריבות על הצרובים, השרופים.. (כן, כן, גם ובעיקר בין המבוגרים) ובעצם, אצל מי לא?? בקיצר- תודה תודה רבה…

תמר (23:05 3.09.2020)

אה, עשיתי את זה בלי הקליפה ועם שמן קנולה..

תמר (23:10 3.09.2020)

ועוד משהו, כשהעלתי את זה לטמפרטורה גבוהה עקבתי אחרי זה כל הזמן.. כדי שלא ישרף לי חס וחלילה.. (וחוץ מזה, כי כבר ממש חיכיתי שזה כבר יהיה מוכן…😜😜😜

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:11 3.09.2020)

תודה תמר 🙂

תמר (16:42 24.12.2020)

זאת שוב אני. רציתי רק להוסיף שעשיתי ונהנתי והמלצתי לכל המשפחה ועכשיו זה מה זה חוגג במשפחה המורחבת!!!! כולם פשוט אוהבים!! והעיקר- גם הילדים רבים על זה (ובעיקר על התפו”א…)
פשוט קל וטעים!!!

מתכונים ב-10 דקות (18:16 24.12.2020)

מהמם איזה כיף לקרוא תמר 🙂
שמחה לקרוא שנהנתם❤️

אלישבע פטרוף (14:12 17.07.2020)

חייב שמן זית או אפשר גם שמן קנולה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:19 17.07.2020)

אפשר גם שמן קנולה.

ליאל (19:36 3.06.2020)

יצא מדהים תודה😍

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 3.06.2020)

נראה מעולה!
תודה ליאל 🙂

כרמית (16:33 4.05.2020)

וואווו כמה פשוט וכל כך טעים !!!הוספתי רבע כוס צ׳ילי מתוק כמו שרשמת… מושלם התמכרתי לאתר 😊תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:17 4.05.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה כרמית

מלכה (12:30 29.04.2020)

האם צריך לכסות בתנור ??
אשמח לתשובה מהירה
תודה ענקית על כל המתכונים המיוחדים !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:30 29.04.2020)

אין צורך לכסות.

שירה גלבוע (12:16 28.04.2020)

אם אני כן רוצה חריף-פיקנטי, אך יש לי רוטב צ\’ילי מתוק, אפשר לשים אותו ולהוסיף סחוג ביתי (חריף במיוחד)?
אם כן כמה צ\’ילי וכמה חריף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:53 28.04.2020)

אפשר לשים כרבע כוס רוטב צ’ילי מתוק. אפשר לערבב עם הרוטב גם שליש כפית סחוג אבל זה ייצא פיקנטי גם בלי תוספת סחוג.

שירה גלבוע (12:59 28.04.2020)

תודה!

נעמה (21:00 11.02.2020)

וואו אפרת יצא טעיםםם
תבלתי בצ\’ילי מתוק, הכל נחטף
תודה לך על המתכונים הם עוזרים לי המון,
והכל יוצא טעים!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 11.02.2020)

שמחה לשמוע ❤️

ים (21:32 12.11.2019)

היי

האם צריך לכסות את התבנית בנייר כסף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 13.11.2019)

אין צורך לכסות.

שחר (22:05 27.07.2019)

היי אפרת,

הכנתי יותר מדי. האם אני יכול להקפיא או לשמור במקרר לאכילה בעוד יום-יומיים ואז לחמם במיקרו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 27.07.2019)

היי שחר,
אפשר (ועדיף) לשמור במקרר עד 3-4 ימים.

יעל (15:08 31.05.2019)

היי אפרת.
יש לי 2 שאלות:
1. אפשר לוותר על הבטטות, אם כן אפשר לשים קישואים במקום?
2. האם אפשר להחליף את הרוטב החריף בצ’ילי מתוק?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:43 31.05.2019)

1. כן אפשר.
2. כן.

אביבית (08:42 24.05.2019)

היי אפרת, בתקווה שתוכלי לענות כבר היום.
אם אני מוסיפה גזר, יש צורך לרכך אותו קודם בבישול?
תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:54 24.05.2019)

אם את חותכת את הגזר אז אין צורך לבשל אותו קודם.
שבת שלום 🌷

רחלי (13:48 19.03.2019)

היי אפרת
אני רוצה להכין תפו”א עם בטטות בתנור.
הרבה פעמים כשאני מכינה, הבטטות יוצאות רכות ומתרסקות ופחות קריספיות.
זה אומר שהן צריכות עוד אפיה?
או שעדיף לאפות עם קליפה?
או משהו אחר?
תודה רבה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 19.03.2019)

זה המרקם של בטטות. אפשר לנסות לאפות עם הקליפה ולשמן אותן יותר.

אורנה (10:21 23.01.2019)

היי אפרת
שאלה – האם אני יכולה להכין קוביות במקום פלחים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 23.01.2019)

כן.

שלמה (08:00 22.01.2019)

אפרת שלום.
לא הולך לי 😒.
אחרי 45 דקות היו עדיין קשים כמו אבן.
יש לי בתנור 3 מדפים עליונים ושלושה תחתונים.בהתחלה שמתי בעליון מבין התחתונים ולא התבשל.
אח”כ בתחתון מבין העליונים ועל 200 מעלות ועוד כמעט שעה ואז התנשל.
שמתי רבע כוס צילי מתוק + מעט פפריקה חריפה ושמן ומלח כפי שאמרת.
התפודים יצאו חוורים ולא טעימים במיוחד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 22.01.2019)

היי שלמה,
התנור שלך גדול יחסית ולכן יכול להיות ש 45 דקות לא מספיקים לריכוך הירקות. פעם הבאה אני ממליצה לרכך לפני במיקרוגל או לבשל במים עד לריכוך חלקי (לאחר שחתכת אותם לפלחים) ורק אז לתבל ולאפות בתנור (לשים במרכז בחום עליון וחום תחתון).

Elisheva Soloveitchik (21:40 22.09.2021)

כמה זמן בישול זה – בישול חלקי?

מתכונים ב-10 דקות (21:52 22.09.2021)

היי,
זה בערך רבע שעה.

שולמית אוחיון (17:03 20.12.2018)

הי דבר ראשון, תודה מאד נהנת מהמתכונים שלך
דבר שני איך זה נשמר בפלטה לשבת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:59 20.12.2018)

רגיל.
אפשר לשים בתבנית ולכסות אותה בנייר כסף ולחמם על הפלטה לפני ההגשה.

אירנה (00:36 29.11.2018)

היי,אפשר להוסיף גם קולרבי וסלק? האם זה אותו זמן של הכנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:47 29.11.2018)

כן אפשר.
זמן האפיה לא אמור להשתנות בתנאי שאת חותכת את הסלק למקלות או לפלחים יחסית דקים.

שישי (17:24 8.11.2018)

את פשוט אלופה בלהקליל את הבישול בלי להתפשר על הטעם!
אין עלייך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 9.11.2018)

תודה! ❤️

Shultz (12:28 28.09.2018)

תודה על המתכון. נראה פשוט להכנה וטעים… הולכת להכין.
על איזה תוכנית בתנור את שמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 28.09.2018)

קו עליון וקו תחתון.

איילת השחר (17:48 19.08.2018)

יצא מדהיםם!
הכנתי לאירוע משפחתי ויצא מטורףף! כולם נהנו ושיבחו את המתכון… אז כאן זו הזדמנות להוקיר לך תודה מעומק הלב על המתכון ובכלל על כל המתכונים שאת מפיצה באתר הזה!
יום מקסים!

צופיה (13:22 9.08.2018)

היי אפשר לשים צ’ילי רגיל במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 9.08.2018)

כן, אפשר לשים כרבע כוס רוטב צ’ילי מתוק.

צופיה (20:39 9.08.2018)

תודה רבה!

ורד (16:50 20.07.2018)

אפשר בלי נייר אפיה נגמר לי…😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 20.07.2018)

כן, אפשר. תשמני קצת את התבנית.

לירז (11:23 1.06.2018)

היי
האםאפשר צילי מתוק במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 1.06.2018)

היי לירז,
אפשר לשים כרבע כוס רוטב צ’ילי מתוק.

שלום קוזלובסקי (18:29 18.05.2018)

תודה על המתכון,היה מאוד טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 20.05.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שלום

ענת (00:10 16.04.2018)

הי,
אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום הצ’ילי החריף?
אני לא אוכלת חריף, וגם צריכה הפעם שלא יהיה במנה גלוטן (יש לי אורחים שרגישים לגלוטן ואני לא יודעת מה קורה עם הצ’ילי החריף בנושא)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 16.04.2018)

היי ענת,
אפשר לשים במקום פפריקה מתוקה.
יום מקסים 🙂

דריה (22:04 5.03.2018)

אהלן. צריך לכסות את התבנית בנייר כסף? אם לא אז באיזה שלב לשים אותה בתנור. תמיד שאני עושה הם סתם נשרפים ולא מתבשלים עד הסוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:32 5.03.2018)

היי דריה,
בגדול אין צורך לכסות אבל אם בתנור שלך הם נשרפים עוד לפני שהם מתרככים מבפנים אז כדאי שתכסי את התבנית בחצי שעה הראשונה ואז תסירי את הכיסוי ותמשיכי לאפות כחצי שעה נוספת.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.