זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לפלחים (אפשר להכין עם הקליפה או לקלף)
1 בטטה גדולה חתוכה לפלחים
תיבול: 4 כפות שמן זית, כשליש כפית מלח, חצי כפית תבלין צ’ילי חריף
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים את פלחי תפוחי האדמה והבטטות על נייר האפיה ומתבלים בשמן זית, מלח ותבלין צ’ילי חריף. מערבבים עם הידיים עד לתיבול אחיד.
-אופים בתנור במשך 45-60 דקות, עד שתפוחי האדמה והבטטות מתרככים מבפנים ומעט זהובים מבחוץ (מומלץ לאפות על טורבו).
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
שלום אפרת,
מה ניתן לשים במקום צ’ילי חריף? הילדים לא אוהבים חריף בכלל.
אפשר לוותר על הצ’ילי.
אפרת האהובה
Rמון זמן לאפות תפו”א, לפחות שעה וחצי)
האם צריך להפעיל טורבו ? שאני עושה עם טורבו לוקח לתפו”א שעה וחצי
כן, במקרה הזה מומלץ לשים על טורבו.
כמובן שזה גם תלוי בעובי הפלחים.
מה אפשר לשים במקום צילי חריף שאין לי כשר לפסח ושעדיין יהיה חרפרף?
קצת פפריקה חריפה או רוטב צ’ילי מתוק.
אפשר להכין רק עם בטטות ואם כן כמה זמן אפייה ואפשר במקום צ’ילי מייפל/ סילאן?
אפשר. זמן האפיה לא משתנה.
אפשר לשים במקום צ’ילי כפית סילאן.
אפשר לבשל בגריל?
כן, לא אמורה להיות בעיה.
האם המרקם נשאר טוב וטעים גם לאחר חימום על הפלטה לליל שבת?
היי
כן, אין בעיה לחמם על פלטה. המרקם נעשה מעט יותר יבש ופריך.
יש תחליף אחר לצ’ילי?
אפשר לוותר על צ’ילי.
האם אפשר להוסיף לזה גם כרובית?
כן, אפשר להוסיף כרובית קפואה (אם זו כרובית טרייה יש לחלוט אותה כ-10 דקות במים רותחים לפני כן).
אני עשיתי עם גזר במקום בטטה ויצא נפלא כמו כל המתכונים באתר הנפלא הזה תודה רבה
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌷
לאפרת המדהימה!
כבר הרבה זמן אני רוצה לכתוב לך שאין כמו האתר שלך
הוא מושלם נוח והעיקר ברור וטעים
אין לך מושג איך אני נהנית ממנו
וכל הזמן מנסה דברים חדשים ומקבלת מחמאות..
תודה רבה רבה
שמחה ממש לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה על הפרגון🌺
כנ”ל
❤
הי אפרת
אפשר בבקשה כמויות ל-10 אנשים?
תודה רבה לילה טוב
היי,
כמויות ל-10 מנות:
8 תפוחי אדמה בינוניים,
3 בטטות בינוניות,
תיבול: 10 כפות שמן זית, כ-3/4 כפית מלח, כף ורבע תבלין צ’ילי.
בהצלחה!
היי, אפרת.
תודה רבה על כל המתכונים המדהימים.
1. האם אופים על מצב טורבו?
2. יש לי רוטב צ’ילי מתוק ורוטב צ’ילי חריף. מה עדיף?
היי נטע,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
1. אפשר לאפות על מצב טורבו.
2. אם אוהבים אצלכם חריף- הייתי משתמשת ברוטב החריף, ולהיפך😊
תודה, אין עלייך!
חוזרת לעדכן שיצא ממש טעים. נהננו מאוד.
שמחה ממש לשמוע! תודה שחזרת לעדכן🌺
יש לי תבלין צ’ילי גרוס. האם אפשר להשתמש בו? הטעם שלו מאוד חריף.
אם אוהבים אצלכם חריף- אפשר(:
רק לספר שהחלפתי את התבלין ברוטב צ’ילי מזוגג מלמעלה,
יצא נהדר ממש!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף אסתר🙂
היי אפרת
האם כדאי לבשל מעט את תפוחי האדמה לפני ?
תודה רבה ❤️
אם יש זמן- זה אפילו כדאי, כך אפשר לוודא שתפוחי האדמה יאפו היטב ולא יישארו קשים.
יש לבשל עד לריכוך חלקי (ולא עד לריכוך מלא כדי שהתפו”א לא יתפרקו).
אפשר לשים רוטב צילי מתוק במקום חצי כפית תבלין צ’ילי חריף
נכון 🙂 🌸
כמה צלי מתוק
כ-רבע כוס צ’ילי מתוק
וואו וואו ווואו!!!!!!!!!!!!
עשיתי פעם אחת, כשכולנו היינו אחרי ארוחה סתם כי זה גירה אותי ומאז, מבקשים ממני לעשות את זה שוב ושוב… כולם… מתאים לכל שכבות הגיל..
אני אישית הכנתי עם רוטב צ’ילי מתוק ובהתחלה צרבתי אותם על איזה 230 מעלות במשך עשרים דקות בערך ואחר כך בזמן הנותר אפיתי על בערך 150 מעלות… יצא אחד הדברים.. כי במשפחה אצלינו תמיד יש מריבות על הצרובים, השרופים.. (כן, כן, גם ובעיקר בין המבוגרים) ובעצם, אצל מי לא?? בקיצר- תודה תודה רבה…
אה, עשיתי את זה בלי הקליפה ועם שמן קנולה..
ועוד משהו, כשהעלתי את זה לטמפרטורה גבוהה עקבתי אחרי זה כל הזמן.. כדי שלא ישרף לי חס וחלילה.. (וחוץ מזה, כי כבר ממש חיכיתי שזה כבר יהיה מוכן…😜😜😜
תודה תמר 🙂
זאת שוב אני. רציתי רק להוסיף שעשיתי ונהנתי והמלצתי לכל המשפחה ועכשיו זה מה זה חוגג במשפחה המורחבת!!!! כולם פשוט אוהבים!! והעיקר- גם הילדים רבים על זה (ובעיקר על התפו”א…)
פשוט קל וטעים!!!
מהמם איזה כיף לקרוא תמר 🙂
שמחה לקרוא שנהנתם❤️
חייב שמן זית או אפשר גם שמן קנולה
אפשר גם שמן קנולה.
יצא מדהים תודה😍
נראה מעולה!
תודה ליאל 🙂
וואווו כמה פשוט וכל כך טעים !!!הוספתי רבע כוס צ׳ילי מתוק כמו שרשמת… מושלם התמכרתי לאתר 😊תודה.
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה כרמית
האם צריך לכסות בתנור ??
אשמח לתשובה מהירה
תודה ענקית על כל המתכונים המיוחדים !
אין צורך לכסות.
אם אני כן רוצה חריף-פיקנטי, אך יש לי רוטב צ\’ילי מתוק, אפשר לשים אותו ולהוסיף סחוג ביתי (חריף במיוחד)?
אם כן כמה צ\’ילי וכמה חריף?
אפשר לשים כרבע כוס רוטב צ’ילי מתוק. אפשר לערבב עם הרוטב גם שליש כפית סחוג אבל זה ייצא פיקנטי גם בלי תוספת סחוג.
תודה!
וואו אפרת יצא טעיםםם
תבלתי בצ\’ילי מתוק, הכל נחטף
תודה לך על המתכונים הם עוזרים לי המון,
והכל יוצא טעים!!!!
שמחה לשמוע ❤️
היי
האם צריך לכסות את התבנית בנייר כסף?
אין צורך לכסות.
היי אפרת,
הכנתי יותר מדי. האם אני יכול להקפיא או לשמור במקרר לאכילה בעוד יום-יומיים ואז לחמם במיקרו?
היי שחר,
אפשר (ועדיף) לשמור במקרר עד 3-4 ימים.
היי אפרת.
יש לי 2 שאלות:
1. אפשר לוותר על הבטטות, אם כן אפשר לשים קישואים במקום?
2. האם אפשר להחליף את הרוטב החריף בצ’ילי מתוק?
תודה
1. כן אפשר.
2. כן.
היי אפרת, בתקווה שתוכלי לענות כבר היום.
אם אני מוסיפה גזר, יש צורך לרכך אותו קודם בבישול?
תודה ושבת שלום
אם את חותכת את הגזר אז אין צורך לבשל אותו קודם.
שבת שלום 🌷
היי אפרת
אני רוצה להכין תפו”א עם בטטות בתנור.
הרבה פעמים כשאני מכינה, הבטטות יוצאות רכות ומתרסקות ופחות קריספיות.
זה אומר שהן צריכות עוד אפיה?
או שעדיף לאפות עם קליפה?
או משהו אחר?
תודה רבה רבה
זה המרקם של בטטות. אפשר לנסות לאפות עם הקליפה ולשמן אותן יותר.
היי אפרת
שאלה – האם אני יכולה להכין קוביות במקום פלחים?
תודה
כן.
אפרת שלום.
לא הולך לי 😒.
אחרי 45 דקות היו עדיין קשים כמו אבן.
יש לי בתנור 3 מדפים עליונים ושלושה תחתונים.בהתחלה שמתי בעליון מבין התחתונים ולא התבשל.
אח”כ בתחתון מבין העליונים ועל 200 מעלות ועוד כמעט שעה ואז התנשל.
שמתי רבע כוס צילי מתוק + מעט פפריקה חריפה ושמן ומלח כפי שאמרת.
התפודים יצאו חוורים ולא טעימים במיוחד.
היי שלמה,
התנור שלך גדול יחסית ולכן יכול להיות ש 45 דקות לא מספיקים לריכוך הירקות. פעם הבאה אני ממליצה לרכך לפני במיקרוגל או לבשל במים עד לריכוך חלקי (לאחר שחתכת אותם לפלחים) ורק אז לתבל ולאפות בתנור (לשים במרכז בחום עליון וחום תחתון).
כמה זמן בישול זה – בישול חלקי?
היי,
זה בערך רבע שעה.
הי דבר ראשון, תודה מאד נהנת מהמתכונים שלך
דבר שני איך זה נשמר בפלטה לשבת?
רגיל.
אפשר לשים בתבנית ולכסות אותה בנייר כסף ולחמם על הפלטה לפני ההגשה.
היי,אפשר להוסיף גם קולרבי וסלק? האם זה אותו זמן של הכנה?
כן אפשר.
זמן האפיה לא אמור להשתנות בתנאי שאת חותכת את הסלק למקלות או לפלחים יחסית דקים.
את פשוט אלופה בלהקליל את הבישול בלי להתפשר על הטעם!
אין עלייך!
תודה! ❤️
תודה על המתכון. נראה פשוט להכנה וטעים… הולכת להכין.
על איזה תוכנית בתנור את שמה?
קו עליון וקו תחתון.
יצא מדהיםם!
הכנתי לאירוע משפחתי ויצא מטורףף! כולם נהנו ושיבחו את המתכון… אז כאן זו הזדמנות להוקיר לך תודה מעומק הלב על המתכון ובכלל על כל המתכונים שאת מפיצה באתר הזה!
יום מקסים!
היי אפשר לשים צ’ילי רגיל במקום?
כן, אפשר לשים כרבע כוס רוטב צ’ילי מתוק.
תודה רבה!
אפשר בלי נייר אפיה נגמר לי…😉
כן, אפשר. תשמני קצת את התבנית.
היי
האםאפשר צילי מתוק במקום?
היי לירז,
אפשר לשים כרבע כוס רוטב צ’ילי מתוק.
תודה על המתכון,היה מאוד טעים
שמחה לשמוע 🙂
תודה שלום
הי,
אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום הצ’ילי החריף?
אני לא אוכלת חריף, וגם צריכה הפעם שלא יהיה במנה גלוטן (יש לי אורחים שרגישים לגלוטן ואני לא יודעת מה קורה עם הצ’ילי החריף בנושא)
היי ענת,
אפשר לשים במקום פפריקה מתוקה.
יום מקסים 🙂
אהלן. צריך לכסות את התבנית בנייר כסף? אם לא אז באיזה שלב לשים אותה בתנור. תמיד שאני עושה הם סתם נשרפים ולא מתבשלים עד הסוף?
היי דריה,
בגדול אין צורך לכסות אבל אם בתנור שלך הם נשרפים עוד לפני שהם מתרככים מבפנים אז כדאי שתכסי את התבנית בחצי שעה הראשונה ואז תסירי את הכיסוי ותמשיכי לאפות כחצי שעה נוספת.