זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-23 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
300-400 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס
10 עגבניות שרי חצויות (או עגבניה בינונית קצוצה)
3/4 מיכל שמנת לבישול (190 מ”ל)
4 ביצים
1-2 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
1 כף גבינה בולגרית מפוררת או חתוכה לקוביות קטנטנות.
כשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים עוד כחצי דקה.
-מוסיפים את עגבניות השרי, ממליחים מעט ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות, עד שעלי התרד מתרככים ומצטמצמים.
-מוזגים למחבת את השמנת ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים 2-3 דקות, עד שהשמנת מעט מצטמצמת ומסמיכה (יש לערבב מידי פעם).
-בעזרת כף יוצרים בורות קטנים ולתוכם מוסיפים את הביצים. מכסים ומבשלים כ-3 דקות. מרימים את המכסה ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ובולגרית. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 2-5 דקות נוספות (לפי מידת העשייה הרצויה).
מתכון נהדר !!!
יצא טעים מאוד, אין ספק שאכין שוב
תודה שחזרת לשתף🙂
היי האם אפשר לשים תחליף לשמנת? שאינו חלבי?
אפשר להשתמש בשמנת צמחית.
אין לי תרד… במה אפשר להשתמש במקום?
אפשר לוותר על התרד(:
יצא טעים יותר משל בתי קפה. מתכון אליפות!! מפנק בטירוף. הפעם הולכים לנסות גם עם פטריות 🙂
איזה כיף! תודה על השיתוף🙂
יעבוד גם עם קייל?
כן, אפשר(:
אסור לי עגבניות, האם אפשר להחליף את זה במשהו אחר או לוותר?
אפשר להוסיף אחרי התרד פטריות או פלפל קצוץ (אבל לא חייב, רק כדי שיהיה טעם במקום העגבניות החסרות), לטגן עד לריכוך ולהמשיך במתכון.
תודה על מתכונים מעוליםםםם! יצא לי טעים בטירוף!!בעלי והבן שלי לא הפסיקו לשבח. מעולה!!!
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה שחזרת לעדכן
יצא מעולה! השתמשתי בשמנת מתוקה ולא בשמנת כי זה מה שהיה לי.
הכל חוסל!
נראה מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
ממש טעים לארוחת צהריים. ממליצה להשתמש בשמנת של 15% ומעלה. עשיתי עם 10% וזה יצא טיפה \”מרקי\”, מה גם שהירק מגיר המון מים. למי שמעוניין בעוד סמיכות – זה יוצא שיגעון עם כרשה, שהחליפה אצלנו הבצל. תודה לאפרת האלופה!
תודה שרון 🙂
יצא יאמי! הכנתי מנה כפולה ונותרו כמה ביצים במחבת. האם ניתן לשמור את שאריות השקשוקה במקרר? ואם כן, לכמה זמן?
כן אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה במשך 2-3 ימים.
האם אפשר להשתמש השמנת להקצפה?
או שעדיף חלב ?
כן. עדיף שמנת להקצפה.
האם אפדר להשתמש בתרד קפוא?
אני חושבת שכן.
I live in Florida and since I found your site a month ago I did so many good dishes,Thank you so much.I wonder what type of cooking cream to use,is it a regular sour cream?
Hi Orit, glad you enjoy the recipes 🙂
This is the type of cream used to make creamy mushroom fettuccine
I think it’s called heavy cream
אפשר לוותר על השמנת לבישול?
מה אפשר במקום?
היי שלומית,
לא בטוחה שכדאי לוותר על השמנת. אולי אפשר לשים במקום כמה כפות חלב (הוא דליל יותר לכן כדאי לשים פחות).