שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18-23 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: חלבי

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

3-4 שיני שום קצוצות

300-400 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס

10 עגבניות שרי חצויות (או עגבניה בינונית קצוצה)

3/4 מיכל שמנת לבישול (190 מ”ל)

4 ביצים

1-2 כפות גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

1 כף גבינה בולגרית מפוררת או חתוכה לקוביות קטנטנות.

כשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים עוד כחצי דקה.

-מוסיפים את עגבניות השרי, ממליחים מעט ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות, עד שעלי התרד מתרככים ומצטמצמים.

-מוזגים למחבת את השמנת ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים 2-3 דקות, עד שהשמנת מעט מצטמצמת ומסמיכה (יש לערבב מידי פעם).

-בעזרת כף יוצרים בורות קטנים ולתוכם מוסיפים את הביצים. מכסים ומבשלים כ-3 דקות. מרימים את המכסה ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ובולגרית. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 2-5 דקות נוספות (לפי מידת העשייה הרצויה).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אבקת מרק ביתית
שווארמה טבעונית

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נטלי (11:34 2.07.2021)

אסור לי עגבניות, האם אפשר להחליף את זה במשהו אחר או לוותר?

מתכונים ב-10 דקות (13:33 2.07.2021)

אפשר להוסיף אחרי התרד פטריות או פלפל קצוץ (אבל לא חייב, רק כדי שיהיה טעם במקום העגבניות החסרות), לטגן עד לריכוך ולהמשיך במתכון.

לילוש (21:26 7.02.2021)

תודה על מתכונים מעוליםםםם! יצא לי טעים בטירוף!!בעלי והבן שלי לא הפסיקו לשבח. מעולה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 7.02.2021)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה שחזרת לעדכן

שרון (23:37 2.06.2020)

יצא מעולה! השתמשתי בשמנת מתוקה ולא בשמנת כי זה מה שהיה לי.
הכל חוסל!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:18 3.06.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

שרון (13:50 1.05.2020)

ממש טעים לארוחת צהריים. ממליצה להשתמש בשמנת של 15% ומעלה. עשיתי עם 10% וזה יצא טיפה \”מרקי\”, מה גם שהירק מגיר המון מים. למי שמעוניין בעוד סמיכות – זה יוצא שיגעון עם כרשה, שהחליפה אצלנו הבצל. תודה לאפרת האלופה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:09 1.05.2020)

תודה שרון 🙂

מיכל (13:06 21.12.2019)

יצא יאמי! הכנתי מנה כפולה ונותרו כמה ביצים במחבת. האם ניתן לשמור את שאריות השקשוקה במקרר? ואם כן, לכמה זמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 21.12.2019)

כן אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה במשך 2-3 ימים.

yaelif2 (17:08 2.06.2019)

האם אפשר להשתמש השמנת להקצפה?
או שעדיף חלב ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 2.06.2019)

כן. עדיף שמנת להקצפה.

ליסה (16:18 11.03.2018)

האם אפדר להשתמש בתרד קפוא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:18 11.03.2018)

אני חושבת שכן.

Orit (06:20 10.01.2018)

I live in Florida and since I found your site a month ago I did so many good dishes,Thank you so much.I wonder what type of cooking cream to use,is it a regular sour cream?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 10.01.2018)

Hi Orit, glad you enjoy the recipes 🙂
This is the type of cream used to make creamy mushroom fettuccine
I think it’s called heavy cream

שלומית (16:12 13.11.2017)

אפשר לוותר על השמנת לבישול?
מה אפשר במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:13 13.11.2017)

היי שלומית,
לא בטוחה שכדאי לוותר על השמנת. אולי אפשר לשים במקום כמה כפות חלב (הוא דליל יותר לכן כדאי לשים פחות).

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.