שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות שעועית ירוקה שלמה משקית קפואה

גזר גדול חתוך למקלות

קישוא קטן חתוך למקלות

1 בצל קטן חתוך גס

חצי גמבה חתוכה לרצועות דקות

תיבול: 2 כפות רוטב סויה, כף סילאן, מעט פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל כדקה.

-מוסיפים את הגזר, הקישוא והגמבה, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך 8-10 דקות, עד שהירקות מעט מתרככים (יש לערבב מידי פעם).

-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים תוך ערבוב כ-5 דקות. מתבלים בסויה, סילאן ופלפל שחור, מערבבים כדקה לספיגת הטעמים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
חזה עוף עם פלפליםחזה עוף עם פלפלים
פודינג שוקולד פודינג שוקולד
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
אחת (11:17 18.04.2024)

מתכון מצוין וגם בתנור יוצא מעולה וחוסך הרבה התעסקות.
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:00 18.04.2024)

תודה לך שחזרת לעדכן:)

avatar
מיכל (12:03 29.03.2024)

שלום אפרת
שאין עליה בעולם!
איזה תיבול אני יכולה לעשות שונה למצרכים אלה?
לילד בן שנה
פחות אוהבת שאוכל את הרטבים האלה..
תודה:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:30 29.03.2024)

היי מיכל:)
תתבלי רק במלח ופלפל שחור. את יכולה להוסיף גם כפית סילאן.
אם יש לך אבקת מרק מחומרים טבעיים תשימי חצי כפית.

avatar
חיה (11:36 4.12.2023)

הי, אני רוצה להכין כמות גדולה לכ- 40 איש.
חשבתי להקל על עצמי ולעשות הכל בתבנית בתנור.
זה מתאים לאפייה בתנור או שצריך דווקא את הטיגון?
תודה רבה!
האתר שלך מדהים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:22 4.12.2023)

היי חיה,
את יכולה להכין בתנור אבל להכניס קודם את הבצל, גזר, קישוא וגמבה לחצי שעה ב180 מעלות ורק אח”כ להוסיף את השעועית ל 30-25 דקות נוספות.

avatar
אסתר (23:26 2.11.2023)

תודה כרגיל על האתר המדהים!
לידיעתך עלה לי עכשיו פרסומת שמעודדת אותי לתרום לעזתים המסכנים…
איך?? 🤔

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:37 3.11.2023)

אוי ואבוי 😲
את בטוחה??
אני יודעת שיש פרסומת לתרום לתושבי עוטף עזה, חיילים ומשפחות חטופים.
הפרסומות הן של גוגל ואין לי תמיד בקרה עליהן.
תוכלי בבקשה לצלם לי את הפרסומת ולשלוח לי בהקדם?
אם את לא מוצאת את הפרסומות לפחות תרשמי לי בדיוק מה את זוכרת שהיה רשום.
אם קיים דבר כזה אני רוצה להסיר את זה במיידי.
תודה

avatar
פנינה (11:08 13.10.2022)

האם ניתן להוסיף גזר ואפונה? (השקית שקניתי מכילה שעועית, גזר ואפונה)
אם כן באיזה שלב להוסיף את זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:31 13.10.2022)

היי,
אפשר להוסיף לפני השעועית.

avatar
פנינה (11:53 13.10.2022)

תודה!!

avatar
חני (10:05 14.03.2022)

שלום, אהבתי מאד את המתכון –
רציתי לשאול האם אפשר להוסיף לו חתיכות חזה עוף – באיזה תיבול ובאיזה שלב
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:13 14.03.2022)

היי,
אפשר להכין את המתכון הזה לעוף עם שעועית ירוקה עם חזה עוף.

avatar
רופין טרזה (07:51 24.02.2022)

האם לא צריך לחלוט את השעועית לפני

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 24.02.2022)

היי,
אין צורך.

avatar
מיטל (19:22 16.02.2022)

הי
אני מבשלת את הירקות כבר כעשרים דקות, אמנם התרככו מעט
אבל עדין קשים, האם הם אמורים להשאר קשים?
תודה רבה על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:33 16.02.2022)

היי,
הירקות אמורים לשמור על פריכות קלה מבחוץ אך להיות רכים מבפנים.
אפשר לבשל עוד קצת לדרגת הבישול הרצויה.

avatar
מיטל (18:26 16.02.2022)

הי, תודה!!
האם נראה לך יהיה טעים בהקפאה?
אני מבינה שפחות אבל יש מאכלים שממש נהרסים השאלה איך זה?
אני מכינה עכשיו:)
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 16.02.2022)

היי,
אפשר להקפיא.

avatar
שלמה (09:42 23.11.2021)

היי
תודה רבה על האתר המדהים!
הבישול של הירקות צריך להיעשות עם מכסה סגור? או להשאיר את המחבת פתוח?
אם אני רוצה להוסיף בטטה למתכון בנוסף לירקות שרשמת, האם צריך להוסיף משהו בתיבול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:15 23.11.2021)

היי,
את הבישול לא חייב לעשות עם מכסה.
אפשר להוסיף בטטה, וכמובן להוסיף מלח, פלפל ומעט יותר שמן בהתאם לכמות שמוסיפים.

avatar
שלמה (10:34 25.11.2021)

תודה! אפשר לעשות את המתכון גם עם שעועית חתוכה? 🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:28 25.11.2021)

כן(:

avatar
מירה (18:59 4.02.2021)

יצא טעים! מתכוו מהיר ומוצלח מאוד

שעועית ירוקה עם ירקות
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:06 4.02.2021)

נראה מעולה!
תודה מירה 🙂

avatar
ענתי (15:07 4.02.2021)

צריך להפשיר את השעועית?או ישר מהמקפיא להוסיף?תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 4.02.2021)

רצוי להפשיר קצת אבל לא חובה.

avatar
לאה (01:24 17.01.2021)

בכמה גרם שעועית מדובר? מה הכוונה ב2 כוסות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:01 17.01.2021)

כ-200 גרם.

avatar
אייל (17:36 12.04.2020)

אני מניח שמוסיפים מים בשלב הבישול. כמה מים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:56 12.04.2020)

אם אתה משתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אין צורך להוסיף מים.
אם לא אז יש להוסיף בין רבע לחצי כוס מים (יש להתחיל ברבע כוס).

avatar
שירן ג. (12:57 28.11.2020)

אין צורך במים ,כי הכול מיטגן היטב ומתרכך בשמן :
אני השתמשת ב-4 כפות שמן -זית והוספתי בצל בינוני קצוץ,
יצא מושלם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:27 28.11.2020)

תודה רבה על השיתוף שירן!
שמחה לקרוא שאהבת🌸

avatar
חגית (18:35 26.12.2018)

מעולה. אחד האתרים שאני אוהבת אם לא הכי!!! מתכונים עם מצרכים זמינים והכנה מהירה. תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:45 26.12.2018)

כיף לשמוע! תודה ❤️

avatar
vbh (22:03 17.06.2018)

טעים מאוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:21 18.06.2018)

תודה 🙂

avatar
שרי (15:26 2.05.2018)

יצא מעולה! הגשתי לצד אורז והיה מושלם!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:41 2.05.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה שרי 🌷

avatar
אביבית (15:20 15.11.2017)

היי אשמח לדעת אם יש לך איזה מתכון מגניב ולא קשה לשעועית מוקפצת עם פטריות ושומשום. ??!!

תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:01 15.11.2017)

היי אביבית,
מצורף מתכון לשעועית ירוקה עם פטריות. אפשר לפזר מעל שומשום.

avatar
יהודית (21:35 10.11.2016)

היי, אפשר להחליף את הגזר בבטטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:29 10.11.2016)

כן יהודית, אפשר.

avatar
אושרת (13:37 2.07.2016)

יצא מעולה! השריתי את השעועית מעט במים רותחים. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:03 2.07.2016)

תודה אושרת 🙂

avatar
עדינה (02:10 26.04.2016)

כפי ששמת לב, לקחתי פרוייקט לחרוש את האתר המקסים שלך- והוא ידידותי למשתמש ולאוכל 🙂
רק שאלה, את השעועית מוסיפים לסיר כשהיא קפואה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:34 26.04.2016)

היי עדינה,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אין בעיה להוסיף את השעועית כשהיא קפואה.
יום נפלא!

avatar
עדינה (22:29 26.04.2016)

אירחתי היום בחג.
המנה העיקרית הייתה צלי בקר ביין ועוף בסילאן,
חיפשתי תוספת קלילה שתתאים מלבד האורז,.
הכנתי את המתכון,
הוא חביב בטעמו, ויותר יפהפה בניראות שלו.
to make a long story short,
צירפתי את זה לחלק ממתכוני הוספות שלי.
מבטיחה לחפור לך עוד בהמשך על מתונים נוספים.
שלחתי לינק לאתר שלך לעוד 10 חברות
לילה טוב 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:34 27.04.2016)

תודה עדינה! שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!

avatar
שולי (14:21 4.04.2016)

הי,
נראית תוספת יפה וטעימה,
יש אפשרות להחליף את הסילאן במשהו אחר או להשמיטו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:52 4.04.2016)

היי שולי,
אפשר לוותר על הסילאן בכלל (למרות שהוא מאזן את הטעם של הסויה) או להמיר בכפית דבש/סוכר.

avatar
טלי (23:10 14.03.2016)

נראית תוספת מצוינת. רוצה לעשותה אך רגישה לסויה. האם ניתן להחליפה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:46 15.03.2016)

היי טלי,
את יכולה להכין בלי הסויה, רק עם 1-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור.
יום נפלא 🙂

avatar
יהלי (21:45 25.01.2016)

טעים מאוד 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:53 25.01.2016)

תודה יהלי 🙂

avatar
דניאלה (14:13 21.01.2016)

מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:59 21.01.2016)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
רעות1 (20:49 5.01.2016)

ואואואואו מושלםםםם כלכך קל וכלכך טעיםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:19 5.01.2016)

שמחה לשמוע רעות 🙂

avatar
יואב (10:00 18.12.2015)

תודה על ההשקעה!
כיף להכין ועוד יותר לאכול.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 18.12.2015)

תודה יואב 🙂
שבת שלום!

avatar
גילי (16:18 8.12.2015)

מתכון נהדר ומהיר היה לי כייף להכין אותו ויצא טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:35 8.12.2015)

תודה גילי! שמחה שאהבת 🙂

avatar
הדסה (16:43 3.12.2015)

נפלא נפלא נפלאים כל שלושת המתכונים שקיבלתי היום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:27 3.12.2015)

תודה הדסה, שמחה שאהבת את המתכונים 🙂

לקריאת כל התגובות