זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות שעועית ירוקה שלמה משקית קפואה
גזר גדול חתוך למקלות
קישוא קטן חתוך למקלות
1 בצל קטן חתוך גס
חצי גמבה חתוכה לרצועות דקות
תיבול: 2 כפות רוטב סויה, כף סילאן, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל כדקה.
-מוסיפים את הגזר, הקישוא והגמבה, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך 8-10 דקות, עד שהירקות מעט מתרככים (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים תוך ערבוב כ-5 דקות. מתבלים בסויה, סילאן ופלפל שחור, מערבבים כדקה לספיגת הטעמים.
ראו גם
מתכון מצוין וגם בתנור יוצא מעולה וחוסך הרבה התעסקות.
תודה רבה!
תודה לך שחזרת לעדכן:)
שלום אפרת
שאין עליה בעולם!
איזה תיבול אני יכולה לעשות שונה למצרכים אלה?
לילד בן שנה
פחות אוהבת שאוכל את הרטבים האלה..
תודה:)
היי מיכל:)
תתבלי רק במלח ופלפל שחור. את יכולה להוסיף גם כפית סילאן.
אם יש לך אבקת מרק מחומרים טבעיים תשימי חצי כפית.
הי, אני רוצה להכין כמות גדולה לכ- 40 איש.
חשבתי להקל על עצמי ולעשות הכל בתבנית בתנור.
זה מתאים לאפייה בתנור או שצריך דווקא את הטיגון?
תודה רבה!
האתר שלך מדהים!
היי חיה,
את יכולה להכין בתנור אבל להכניס קודם את הבצל, גזר, קישוא וגמבה לחצי שעה ב180 מעלות ורק אח”כ להוסיף את השעועית ל 30-25 דקות נוספות.
תודה כרגיל על האתר המדהים!
לידיעתך עלה לי עכשיו פרסומת שמעודדת אותי לתרום לעזתים המסכנים…
איך?? 🤔
אוי ואבוי 😲
את בטוחה??
אני יודעת שיש פרסומת לתרום לתושבי עוטף עזה, חיילים ומשפחות חטופים.
הפרסומות הן של גוגל ואין לי תמיד בקרה עליהן.
תוכלי בבקשה לצלם לי את הפרסומת ולשלוח לי בהקדם?
אם את לא מוצאת את הפרסומות לפחות תרשמי לי בדיוק מה את זוכרת שהיה רשום.
אם קיים דבר כזה אני רוצה להסיר את זה במיידי.
תודה
האם ניתן להוסיף גזר ואפונה? (השקית שקניתי מכילה שעועית, גזר ואפונה)
אם כן באיזה שלב להוסיף את זה?
היי,
אפשר להוסיף לפני השעועית.
תודה!!
שלום, אהבתי מאד את המתכון –
רציתי לשאול האם אפשר להוסיף לו חתיכות חזה עוף – באיזה תיבול ובאיזה שלב
תודה רבה!
היי,
אפשר להכין את המתכון הזה לעוף עם שעועית ירוקה עם חזה עוף.
האם לא צריך לחלוט את השעועית לפני
היי,
אין צורך.
הי
אני מבשלת את הירקות כבר כעשרים דקות, אמנם התרככו מעט
אבל עדין קשים, האם הם אמורים להשאר קשים?
תודה רבה על המתכון
היי,
הירקות אמורים לשמור על פריכות קלה מבחוץ אך להיות רכים מבפנים.
אפשר לבשל עוד קצת לדרגת הבישול הרצויה.
הי, תודה!!
האם נראה לך יהיה טעים בהקפאה?
אני מבינה שפחות אבל יש מאכלים שממש נהרסים השאלה איך זה?
אני מכינה עכשיו:)
תודה
היי,
אפשר להקפיא.
היי
תודה רבה על האתר המדהים!
הבישול של הירקות צריך להיעשות עם מכסה סגור? או להשאיר את המחבת פתוח?
אם אני רוצה להוסיף בטטה למתכון בנוסף לירקות שרשמת, האם צריך להוסיף משהו בתיבול?
היי,
את הבישול לא חייב לעשות עם מכסה.
אפשר להוסיף בטטה, וכמובן להוסיף מלח, פלפל ומעט יותר שמן בהתאם לכמות שמוסיפים.
תודה! אפשר לעשות את המתכון גם עם שעועית חתוכה? 🙏
כן(:
יצא טעים! מתכוו מהיר ומוצלח מאוד
נראה מעולה!
תודה מירה 🙂
צריך להפשיר את השעועית?או ישר מהמקפיא להוסיף?תודה
רצוי להפשיר קצת אבל לא חובה.
בכמה גרם שעועית מדובר? מה הכוונה ב2 כוסות?
כ-200 גרם.
אני מניח שמוסיפים מים בשלב הבישול. כמה מים?
אם אתה משתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק אין צורך להוסיף מים.
אם לא אז יש להוסיף בין רבע לחצי כוס מים (יש להתחיל ברבע כוס).
אין צורך במים ,כי הכול מיטגן היטב ומתרכך בשמן :
אני השתמשת ב-4 כפות שמן -זית והוספתי בצל בינוני קצוץ,
יצא מושלם!
תודה רבה על השיתוף שירן!
שמחה לקרוא שאהבת🌸
מעולה. אחד האתרים שאני אוהבת אם לא הכי!!! מתכונים עם מצרכים זמינים והכנה מהירה. תודה!!
כיף לשמוע! תודה ❤️
טעים מאוד
תודה 🙂
יצא מעולה! הגשתי לצד אורז והיה מושלם!
שמחה שיצא טעים!
תודה שרי 🌷
היי אשמח לדעת אם יש לך איזה מתכון מגניב ולא קשה לשעועית מוקפצת עם פטריות ושומשום. ??!!
תודה מראש
היי אביבית,
מצורף מתכון לשעועית ירוקה עם פטריות. אפשר לפזר מעל שומשום.
היי, אפשר להחליף את הגזר בבטטה?
כן יהודית, אפשר.
יצא מעולה! השריתי את השעועית מעט במים רותחים. תודה!
תודה אושרת 🙂
כפי ששמת לב, לקחתי פרוייקט לחרוש את האתר המקסים שלך- והוא ידידותי למשתמש ולאוכל 🙂
רק שאלה, את השעועית מוסיפים לסיר כשהיא קפואה?
היי עדינה,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אין בעיה להוסיף את השעועית כשהיא קפואה.
יום נפלא!
אירחתי היום בחג.
המנה העיקרית הייתה צלי בקר ביין ועוף בסילאן,
חיפשתי תוספת קלילה שתתאים מלבד האורז,.
הכנתי את המתכון,
הוא חביב בטעמו, ויותר יפהפה בניראות שלו.
to make a long story short,
צירפתי את זה לחלק ממתכוני הוספות שלי.
מבטיחה לחפור לך עוד בהמשך על מתונים נוספים.
שלחתי לינק לאתר שלך לעוד 10 חברות
לילה טוב 🙂
תודה עדינה! שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
הי,
נראית תוספת יפה וטעימה,
יש אפשרות להחליף את הסילאן במשהו אחר או להשמיטו?
היי שולי,
אפשר לוותר על הסילאן בכלל (למרות שהוא מאזן את הטעם של הסויה) או להמיר בכפית דבש/סוכר.
נראית תוספת מצוינת. רוצה לעשותה אך רגישה לסויה. האם ניתן להחליפה?
היי טלי,
את יכולה להכין בלי הסויה, רק עם 1-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור.
יום נפלא 🙂
טעים מאוד 🙂
תודה יהלי 🙂
מעולה!
שמחה שאהבת 🙂
ואואואואו מושלםםםם כלכך קל וכלכך טעיםם
שמחה לשמוע רעות 🙂
תודה על ההשקעה!
כיף להכין ועוד יותר לאכול.
תודה יואב 🙂
שבת שלום!
מתכון נהדר ומהיר היה לי כייף להכין אותו ויצא טעים
תודה גילי! שמחה שאהבת 🙂
נפלא נפלא נפלאים כל שלושת המתכונים שקיבלתי היום.
תודה הדסה, שמחה שאהבת את המתכונים 🙂