שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

חצי שקית שעועית ירוקה חתוכה קפואה

בצל בינוני קצוץ

קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם)

2 כפות רסק עגבניות

5 שזיפים מיובשים (אפשר לוותר)

2 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית פפריקה מתוקה,כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עד להזהבה.

-מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומבשלים כ- 5 דקות.

-מוסיפים את השעועית, השזיפים והמים ומתבלים.

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 10-15 דקות.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת תפוחי אדמה
גליליות ממולאות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שפרה (13:24 21.05.2021)

הי אפרת
זה יוצא טוב גם בלי השזיפים, נכון?

מתכונים ב-10 דקות (13:39 21.05.2021)

כן, יוצא מצוין:)

טל אליאב (22:00 15.04.2021)

היי אפרת,
אם אני רוצה להכין רוטב מעגבניות טריות, מה הכמות?

מתכונים ב-10 דקות (23:09 15.04.2021)

היי טל,
אפשר להשתמש בכ-5 עגבניות בינוניות טריות מגורדות או מרוסקות בבלנדר מוט ידני.😊

אביגיל (16:10 10.02.2021)

מאוד טעים וקל הכנה

מורן (21:29 22.05.2020)

היי, אם אני רוצה שקית שלמה של שעועית. מה הכמויות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 23.05.2020)

היי מורן,
תכפילי את יתר הכמויות חוץ מהבצל.

Naomikv (13:49 24.04.2020)

שלום,
האם אפשר להוסיף בשר (לא טחון) ומתי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:57 24.04.2020)

איזה בשר זה? הוא מבושל כבר? כי יש בשרים שדורשים כ-3 שעות בישול עד שהם מתרככים.

Naomikv (14:02 24.04.2020)

בשר גולש כזה, מס\’ 5 נראה לי או צלעות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:07 24.04.2020)

אז יש צורך לבשל אותו קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך ואח”כ אפשר להוסיף אותו לכל תבשיל שרוצים, כולל זה.
אפשר לבשל את הבשר לפי המתכון הזה- מתכון לזרוע.
אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר את זמן הבישול משמעותית.

Naomikv (14:16 24.04.2020)

אלופה! תודה על התשובה המהירה.

רחלי (10:40 21.02.2020)

היי אפרת
יעבוד עם שעועית עדינה שלמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:50 21.02.2020)

כן. אפשר לחתוך אותה לחצי (לא חובה).

רחלי (11:36 24.01.2020)

אין לי עגבניות מרוסקות, יש לי עגבניות חתוכות דק. יעבוד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 24.01.2020)

כן.

ענת (11:35 1.01.2020)

היי אפרת 😊האם אפשר במתכון הזה גם במיה במקום שעועית .תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 1.01.2020)

כן אפשר.

שרה (13:07 27.02.2019)

היי, הכנתי אתמול ובעלי ביקש להוסיף עוד שעועית. איך אני עושה זאת?:)
תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:22 27.02.2019)

היי שרה,
את יכולה להוסיף עוד 2-3 כוסות שעועית. אין צורך לשנות דבר.

ניסים (20:24 16.10.2018)

מה אפשר לשים במקום העגבניות המרוסקות? עוד רסק??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 16.10.2018)

אפשר להכין רק עם רסק אבל יותר טעים עם עגבניות מרוסקות.
אם שמים רק רסק אז יש להוסיף חצי כוס מים ו-3 כפות נוספות של רסק.

מאירה (17:35 16.10.2018)

היי אפשר להכין ולהקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 16.10.2018)

כן אפשר.

shishi (15:20 30.09.2018)

השעועית היתה צריכה להיות מופשרת?
שמתי אותה קפואה ואני רואה שהשעועית לא מוכנה, עדיין לא מספיק רכה, לבשל עוד זמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:36 30.09.2018)

כן, להמשיך לבשל.

רות (12:18 23.03.2018)

כמה עגבניות צריך אם אין לי עגבניות מרוסקות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 23.03.2018)

אפשר להשתמש ב 4-5 עגבניות בינוניות טריות מגורדות או מרוסקות בבלנדר מוט ידני.

שחר (21:27 31.12.2016)

ניתן להוסיף אפונה, חומוס, גזר או תירס משקית קפואה? אם כן, איך משתנות הכמויות במתכון?

מתכונים ב-10 דקות (22:29 31.12.2016)

היי שחר,
אפשר להוסיף במקום חלק מכמות השעועית הירוקה (לדעתי אפונה וגזר הכי ישתלבו עם שעועית ירוקה).

Sary (16:49 23.08.2016)

הי
אפשר להשתמש בשעועית בקופסאת שימורים? האם זה משנה משו מהמתכון?

מתכונים ב-10 דקות (17:27 23.08.2016)

היי שרי,
אפשר להשתמש בשעועית ירוקה משימורים אך מאחר והיא כבר מבושלת כדאי להוסיף אותה 5 דקות לפני סוף הבישול.
מבחינת כמויות מומלץ שזה יהיה בסביבות 400 גרם שעועית ירוקה לאחר סינון. גם אם יש לך פחות, לא נורא.

שולי (19:39 19.08.2016)

מעולה ! כה פשוט וכה טעים.
תודה ושבת שלום.

מתכונים ב-10 דקות (09:30 20.08.2016)

תודה שולי 🙂

מיטל (23:42 6.07.2016)

שלום רב מצטערת על השאלות הרבות :
1. אפשר להשתמש בשעועית טרייה? צריך לבשל אותה במים לפני?
2.אפשר להוסיף שום ולטגן ביחד עם הבצל?
3.אפשר במקום עגבניות מרוסקות להשתמש בעגבניות טריות?
4.אם שמים עגבניות טריות צריך להוסיף מים?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (09:29 7.07.2016)

היי מיטל,
1. אפשר להשתמש בשעועית טרייה וכדאי לבשל לפני במים רותחים במשך 4-5 דקות ולסנן.
2. אפשר להוסיף שום ולטגן עם הבצל (רק מומלץ לטגן את הבצל קודם 2 דקות לבד ואז להוסיף את השום ולהמשיך לטגן).
3. אפשר להשתמש בכ-5 עגבניות בינוניות טריות מגורדות או מרוסקות בבלנדר מוט ידני.
4. יש כבר 2 כוסות מים במתכון. את יכולה להוסיף עוד כחצי כוס מים לפי הצורך.
בהצלחה 🙂

אורנה (18:50 2.10.2015)

איך מוסיפים מתכון לרשימת מחברת מתכונים שלי ?

מתכונים ב-10 דקות (19:17 2.10.2015)

היי אורנה,
תלחצי על הלינק “הוסף מתכון למחברת מתכונים” שמופיע מעל לכל מתכון והמתכון יישמר במחברת המתכונים.
שבת שלום 🙂

לימור (11:30 30.01.2014)

שלום, למה צריך בשעועית הירוקה שזיפים מיובשים?
האם ניתן לוותר עליהם? תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:31 30.01.2014)

היי לימור, אפשר לוותר 🙂

ענת לוי (13:48 28.11.2015)

האם אז כדאי להוסיף סוכר?

מתכונים ב-10 דקות (13:56 28.11.2015)

כן ענת, אפשר להוסיף כפית סוכר, סילאן או דבש.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.