זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
מצרכים:
חצי שקית שעועית ירוקה חתוכה קפואה
בצל בינוני קצוץ
קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם)
2 כפות רסק עגבניות
5 שזיפים מיובשים (אפשר לוותר)
2 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית פפריקה מתוקה,כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל בסיר עד להזהבה.
-מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומבשלים כ- 5 דקות.
-מוסיפים את השעועית, השזיפים והמים ומתבלים.
-מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 10-15 דקות.
*מומלץ להגיש עם אורז לבן.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
בוקר טוב וחג שמח,
האם המתכון ילך טוב בשילוב של תפוחי אדמה עם השעועית?
היי,
אפשר להשתמש בתפוחי אדמה, מומלץ לחלוט אותם לפני כן ולהוסיף יחד עם תפוחי האדמה (משום שהבישול של השעועית יחסית קצר).
טיפ: כשהשעועית משנה את צבעה מירוק לחקי היא מוכנה .
במה אפשר להחליף את השזיפים? בתמרים? בחמוציות? כמה מכל דבר?
אפשר לוותר על שזיפים ולהוסיף כפית סילאן/דבש/סוכר.
בס”ד
אפרת שבוע טוב 🙂 מאוד נהנית מהמתכוים שלך. יש לי בבקשה כמה שאלות.
1. יש לי 300 גרם שעועית ארוכה עדינה. האם זה יעבוד? והאם להישאר עם אותה כמות של רוטב?
2. יש לי עגבניות חתוכות דק ולא מרוסקות. האם צריך לסנן מהמים? והאם לטחון אותן?
תודה רבה רבה 🤗
היי שמרית,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
1. אפשר, היות ויש לך 300 גרם במקום 400 תכיני עם כף וחצי רסק, 3/4 כפית מלח, ושימי 3/4 1 כוסות מים.
2. כן, תסנני ותמעכי גס.
בהצלחה!
איך מכינים כמות כפולה עם שקית שלמה של שעועית ירוקה?מה להוסיף?
היי עפרה,
לכמות כפולה פשוט מכפילים את כל כמויות המרכיבים פי 2(:
הי רציתי לשאול בקשר לשעועית את מתכוונת שחצי חבילה מתוך חבילה של 800 גרם?
היי מרים,
כן חצי חבילת 800 גרם- 400 גרם.
שבת שלום!
מתכון מצוין! יצא מעולה!!
אפרת, אוהבת מאוד מאוד את האתר שלך. מכינה ממנו את כל מה שאני מכינה בעצם, פשוט מושלם!
אם אפשר לתת הצעת ייעול קטנה שתעזור מאוד ללא בשלניות כמוני:
להוסיף תגית קטנה או הערה לכל מתכון שניתן להקפיא , יעזור מאוד ! או לעשות קטגוריה חדשה של מתכונים שניתן להקפיא לאחר הבישול או באמצע ההכנה ולאחר מכן להפשיר ולבשל. ממש יעזור, במיוחד במתכונים שמתאימים לילדים
היי מעיין,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
זה בהחלט רעיון…
כדאי לדעת באופן כללי שניתן להקפיא כמעט כל דבר למעט מאכלים המכילים תפוחי אדמה, גבינות או קצפת.
תודה רבה, לא ידעתי!
הי אפרת
זה יוצא טוב גם בלי השזיפים, נכון?
כן, יוצא מצוין:)
היי אפרת,
אם אני רוצה להכין רוטב מעגבניות טריות, מה הכמות?
היי טל,
אפשר להשתמש בכ-5 עגבניות בינוניות טריות מגורדות או מרוסקות בבלנדר מוט ידני.😊
מאוד טעים וקל הכנה
היי, אם אני רוצה שקית שלמה של שעועית. מה הכמויות?
היי מורן,
תכפילי את יתר הכמויות חוץ מהבצל.
שלום,
האם אפשר להוסיף בשר (לא טחון) ומתי?
איזה בשר זה? הוא מבושל כבר? כי יש בשרים שדורשים כ-3 שעות בישול עד שהם מתרככים.
בשר גולש כזה, מס\’ 5 נראה לי או צלעות
אז יש צורך לבשל אותו קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך ואח”כ אפשר להוסיף אותו לכל תבשיל שרוצים, כולל זה.
אפשר לבשל את הבשר לפי המתכון הזה- מתכון לזרוע.
אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר את זמן הבישול משמעותית.
אלופה! תודה על התשובה המהירה.
היי אפרת
יעבוד עם שעועית עדינה שלמה?
כן. אפשר לחתוך אותה לחצי (לא חובה).
אין לי עגבניות מרוסקות, יש לי עגבניות חתוכות דק. יעבוד?
כן.
היי אפרת 😊האם אפשר במתכון הזה גם במיה במקום שעועית .תודה
כן אפשר.
היי, הכנתי אתמול ובעלי ביקש להוסיף עוד שעועית. איך אני עושה זאת?:)
תודה מראש!
היי שרה,
את יכולה להוסיף עוד 2-3 כוסות שעועית. אין צורך לשנות דבר.
מה אפשר לשים במקום העגבניות המרוסקות? עוד רסק??
אפשר להכין רק עם רסק אבל יותר טעים עם עגבניות מרוסקות.
אם שמים רק רסק אז יש להוסיף חצי כוס מים ו-3 כפות נוספות של רסק.
היי אפשר להכין ולהקפיא?
כן אפשר.
השעועית היתה צריכה להיות מופשרת?
שמתי אותה קפואה ואני רואה שהשעועית לא מוכנה, עדיין לא מספיק רכה, לבשל עוד זמן?
כן, להמשיך לבשל.
כמה עגבניות צריך אם אין לי עגבניות מרוסקות?
אפשר להשתמש ב 4-5 עגבניות בינוניות טריות מגורדות או מרוסקות בבלנדר מוט ידני.
ניתן להוסיף אפונה, חומוס, גזר או תירס משקית קפואה? אם כן, איך משתנות הכמויות במתכון?
היי שחר,
אפשר להוסיף במקום חלק מכמות השעועית הירוקה (לדעתי אפונה וגזר הכי ישתלבו עם שעועית ירוקה).
הי
אפשר להשתמש בשעועית בקופסאת שימורים? האם זה משנה משו מהמתכון?
היי שרי,
אפשר להשתמש בשעועית ירוקה משימורים אך מאחר והיא כבר מבושלת כדאי להוסיף אותה 5 דקות לפני סוף הבישול.
מבחינת כמויות מומלץ שזה יהיה בסביבות 400 גרם שעועית ירוקה לאחר סינון. גם אם יש לך פחות, לא נורא.
מעולה ! כה פשוט וכה טעים.
תודה ושבת שלום.
תודה שולי 🙂
שלום רב מצטערת על השאלות הרבות :
1. אפשר להשתמש בשעועית טרייה? צריך לבשל אותה במים לפני?
2.אפשר להוסיף שום ולטגן ביחד עם הבצל?
3.אפשר במקום עגבניות מרוסקות להשתמש בעגבניות טריות?
4.אם שמים עגבניות טריות צריך להוסיף מים?
תודה.
היי מיטל,
1. אפשר להשתמש בשעועית טרייה וכדאי לבשל לפני במים רותחים במשך 4-5 דקות ולסנן.
2. אפשר להוסיף שום ולטגן עם הבצל (רק מומלץ לטגן את הבצל קודם 2 דקות לבד ואז להוסיף את השום ולהמשיך לטגן).
3. אפשר להשתמש בכ-5 עגבניות בינוניות טריות מגורדות או מרוסקות בבלנדר מוט ידני.
4. יש כבר 2 כוסות מים במתכון. את יכולה להוסיף עוד כחצי כוס מים לפי הצורך.
בהצלחה 🙂
איך מוסיפים מתכון לרשימת מחברת מתכונים שלי ?
היי אורנה,
תלחצי על הלינק “הוסף מתכון למחברת מתכונים” שמופיע מעל לכל מתכון והמתכון יישמר במחברת המתכונים.
שבת שלום 🙂
שלום, למה צריך בשעועית הירוקה שזיפים מיובשים?
האם ניתן לוותר עליהם? תודה
היי לימור, אפשר לוותר 🙂
האם אז כדאי להוסיף סוכר?
כן ענת, אפשר להוסיף כפית סוכר, סילאן או דבש.