זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 12 ריבועים
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים M
שליש כוס ממתיק סוויטאנגו
500 גרם גבינה לבנה 5%
חצי כפית תמצית וניל
2 כפות (20 ג’) קורנפלור
לציפוי קקאו:
2 כפות גבינה לבנה
3 כפות מלאות ממרח קקאו עם אגוזי לוז (סוויטאנגו)
-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות (חום עליון ותחתון).
-מערבבים (בעזרת כף או מטרפה ידנית) את הביצים עם ממתיק סוויטאנגו. מוסיפים תמצית וניל וגבינה לבנה ומערבבים עד לתערובת חלקה. בסוף מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לאיחוד חומרים.
-משמנים תבנית אינגליש קייק (רצוי חד”פ מקרטון) ויוצקים לתוכה את התערובת.
-מערבבים 3 כפות מלאות ממרח קקאו עם 2 כפות גבינה לבנה ויוצקים מעל העוגה באופן אחיד. בעזרת סכין או קיסם מערבבים ויוצרים דוגמאות.
-מכניסים את העוגה לתנור החם ואופים במשך 40 דקות.
-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים במשך חצי שעה.
-מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים אותה לקירור על השיש. לאחר שהעוגה התקררה, מכסים אותה ומכניסים למקרר למשך לפחות 6 שעות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום לפני).
- סופלה ללא תוספת סוכר |
- שבלולי וניל ללא תוספת סוכר |
- קינוח ג’לי ללא סוכר |
- עוגת שמרים ללא תוספת סוכר |
- כדורי שקדים |
- עוגת בננה ללא סוכר
בזכותך גיליתי את סוויטאנגו והתאהבתי! זה באמת אותו הטעם. הילדה שלי גם לא שמה לב להבדל. מחכה לעוד מלא מתכוניםםםםם
היי אפרת,
הכנתי את העוגה ויצא מעולה!
רציתי לשאול אם יש משהו אחר לשים במקום קורנפלור – למי שמנסה להימנע מעמילנים.
היי נופר,
על מה חשבת? אפשר לשים קמח רגיל.
לא חשבתי על כלום – אני לא מכירה תחליף לעמילנים… בגלל זה שאלתי…
סוג אחר של קמח גם הולך טוב?
כן אבל תלוי איזה קמח.
אם אין לך בעיה אם קמח רגיל אז אפשר להשתמש בו.
היי, אפשר להקפיא את העוגה?
האמת שלא ניסיתי אז אני לא יודעת איך זה יוצא לאחר הפשרה.
הי אפרת, יש לי ביצים L
איך משנים המתכון בהתאם?
אין בעיה, שימי עדיין 2 ביצים.
תודה רבה על המענה המהיר והמתכונים הנהדרים❤️
בוקר טוב!!
האם אפשר להכין עם קקאו רגיל/ ממרח חרובים במקום הממרח קקאו?
עדיף ממרח חרובים:)
נשמע מושלם! אם רוצים עם סוכר (אבל במתיקות עדינה), יש מתכון דומה, או איך לבצע המרות מסוויטנגו? תודה!
אפשר לשים שליש כוס סוכר.
למתיקות ממש עדינה- רבע כוס סוכר:)
מקסימה, ותודה על מתכונים מעולים שהכי כיף להכין במינימום עבודה וזמן! (והתוצאות נטרפות מהר)
❤️
הי אפרת. המתכון נראה ממש מזמין. מי שכן משתמש בסוכר, איך אפשר להמיר את המתכון לשימוש בסוכר?
אפשר לשים שליש כוס סוכר:)
אפרת, תודה ממש על כל המתכונים הנפלאים והתשובות היעילות, עוד לא היה משהו שהכנתי מפה והתפשל 🙂
מענין אותי לשאול, שאלה כללית,
את תחליף הסוכר, אם אני רוצה להמיר בסוכר לבן או חום, בכמה עלי להמיר?
תודה ענקית!
שליש כוס סוכר:)
עדיף סוכר לבן.
היי אפרת ותודה על כל המתכונים הקלים והמדהימים!
האם לדעתך יתאים להשתמש בממרח לוטוס במקום ממרח השוקולד?
(בלי קשר לעניין הסוכר, רק בקטע של ניראות וטעם)
נראה לי שכן:)
תודה רבה אפרת על המתכונים המדהימים והטעימים שלך!
רציתי לשאול האם יש תחליך לסוויטאנגו? זה סוג של ממרח שוקולד? אפשר להשתמש במוצר אחר?
תודה רבה על תגובתך מראש!
היי בת שבע,
אפשר להשתמש בכל תחליף אחר או בסוכר רגיל.
לגבי הממרח- כל ממרח בטעם שוקולד/קקאו/אגוזי לוז.