זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: חלבי
חבילת רביולי במילוי בטטה או גבינות (400 ג’)
כוס גבינת מוצרלה מגורדת
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
רוטב בשמל
50 גר’ חמאה
כף גדושה קמח או קורנפלור
כוס ורבע (300 מ”ל) חלב
חצי כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
הכנת רוטב בשמל:
-ממיסים חמאה בסיר על אש נמוכה. מוסיפים קמח ומערבבים בעזרת מטרפה (להבה נמוכה) עד לתערובת סמיכה ואחידה (אין להפסיק לערבב!)
-מוסיפים חלב, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים תוך כדי בחישה על אש בינונית (אין להפסיק לערבב!) במשך 1-2 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
הכנת הרביולי:
-ממלאים סיר במים, מוסיפים כפית שטוחה מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הרביולי ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד שהרביולי צפים. מסננים ומעבירים לתבנית.
-שופכים מעל הרביולי את רוטב הבשמל, מערבבים מעט ומפזרים מעל גבינת מוצרלה ופרמז’ן.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך 15 דקות, עד שהגבינה נמסה.
- פסטה ברוטב בטטה |
- ניוקי עננים צבעוני |
- כרובית בצ’דר |
- ניוקי גבינות ובטטה |
- פסטה ברוטב לימון |
- כדורי גבינה מטוגנים
וואו נראה מתכון מעולה! כמו כל המתכונים שלך!!
מה זה גבינת פרמז’ן? איפה אני משיגה?
ומה אפשר לשים במקום אם אין לי?
תודה!!!
היי אילה,
גבינת פרמזן זו גבינה קשה בטעם מיוחד.
אפשר לוותר עליה ולשים קצת יותר מוצרלה.
התנור שלנו בשרי, חייב להשתמש בתנור? אפשר לחלופין לבשל עוד על הגז? כמה זמן?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר לבשל על אש נמוכה עם מכסה עד שהגבינה מותכת.
יצא מושלם!!!
תודה רבה לך!
שמחה שיצא טעים🙂
בס”ד
היי אפרת,
תודה רבה על מתכונים נפלאים.
עשיתי את הרוטב ואנינרוצה לשים אותו במקרר ולהכין את הרביולי עוד כמה שעות. האם צריך לחמם אותו שוב לפני שאני שופכת על הרביולי?
תודהה
כן, כדאי לחמם קצת:)
פשוט מושלם יצא טעים בטירוף 😋😋😋😋😋😋😋
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת תודה על מתכונים מוצלחים!!
האם רוטב בשמל אפשר לעשות בכל פסטה או שהוא מתאים רק לרביולי?
היי
אפשר לשלב כל פסטה עם רוטב בשמל.
תודה רבה! אני מכינה את המתכונים שלך ותמיד יוצא מוצלח!!
🩷
היי אפרת
צריך שמנת לבישול ??
כי בדרך כלל זה עם ,לא?
תודה רבה מתכונים נהדרים אין עליך !!
היי
אין צורך בשמנת לבישול, זה רוטב בשמל.
למה אפשר להוסיף אותה במקום או חלק מהחלב בשמנת זו , גם שמנת מתוקה תעבוד .
נכון, אבל אז זה יהיה רוטב שמנת סמיך ושונה במרקם מרוטב בשמל.
היי אפרת. יש אפשרות לרביולי רוטב ללא חמאה? משהו אחר?
במקום חמאה את יכולה לשים 4-5 כפות שמן זית/קנולה.
במקום חמאה את יכולה לשים 4-5 כפות שמן זית/קנולה.