זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-23 דקות
מס’ מנות: 10 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
1 כף גדושה קמח מלא
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית תבלין אורגנו
5 כפות חלב/מים
20 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות (בטמפ’ החדר) (לטבעוניים: ניתן להמיר במרגרינה או בכפית מלאה שמן קוקוס מוצק)
אופן הכנה:
–מחממים תנור ל-180 מעלות.
-קולים את הקוואקר במחבת עם מעט שמן כ-3 דקות ומעבירים לקערה.
-מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת עיסה בצקית (אם העיסה עדיין פירורית, ניתן להוסיף עוד מעט מים/חלב).
-משטחים עיגול על נייר אפיה וחותכים למשולשים. אופים 15-20 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
*ניתן לאחסן בשקית/קופסה אטומה.
מתכון מעולה וקליל
הכפלתי כמויות מראש,
השתמשתי בקמח כוסמין ושמן זית
וקליתי את השיבות שועל בלי שמן…
יצא טעים ממש!!
תודה!!!
שמחה שיצא טעים❤️
תודה לך שחזרת לעדכן!
חזרתי כדי להגיד שיצא מעולה! תודה:)
תודה לך שחזרת לעדכן🙂
לא היה לי קמח מלא אז שמתי קמח לבן, הוספתי כף זרעי צ׳יה וכף זרעי פשתן. יצא וואוו!!! האתר האהוב עליי גם בטעמים וגם באופן ההכנה של כל מתכון! תודה רבה לך על מתכונים נהדרים!
נראה מעולה!
תודה הודיה💜
טעים מאוד! אבל הכמות קטנה אז מומלץ להכפיל כמויות
תודה שחזרת לעדכן🙂
היי אפרת תודה על כל המתכונים
כמה קלוריות יש בכל אחד?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים! מצרפת לך קישור למחשבון קלוריות:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
היי אפרת
על גבי הרשת לחמם בתנור או על תבנית של תנור רגילה .
תודה .
היי עינת,
לאפות על תבנית ולא על רשת.😊
היי אפרת
יש לי חמאה מיוחדת לא מוצקה
עשוי להתאים?
תודה ויום טוב.
אני חושבת שכן.
היי אפשר להחליף את הקמח מלא לקמח שיפון ?
תודה מראש:)
כן.
היי, אפשר לוותר על הקמח המלא ולהוסיף אולי במקום כף שיבולת שועל?
ובמקום החמאה/מחמאה להוסיף שמן קנולה/זית?
לגבי הקמח, אני חושבת שכן.
לגבי החמאה, לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 3 כפות שמן קנולה.
הכנתי את הקרקרים האלה אתמול והשתמשתי בשמן קנולה.
הקרקרים עצמם טעימים אבל הייתה חסרה לי יותר קריספיות,מה יכול לגרום לקרקרים להיות יותר קריספיים?
והקרקרים גם טיפה התפוררו ולא היו מספיק קשים למרות שנתתי להם להצטנן קצת בחוץ.
מה יכולה להיות הסיבה לזה?
היי נטלי,
השמן גורם לקרקרים לצאת יותר קריספיים. אפשר לשים כ-2 כפות שמן יותר ולהפחית מכמות המים במידת הצורך.
הקרקרים אמורים לצאת קצת מתפוררים. אני כן ממליצה לנסות פעם הבאה להוסיף כף קמח לתערובת.
היי אפרת
אם מכינה הכל כמו שרשום רק בלי שמן מה הסיכוי שזה יצא אכיל עם טעם סביר?
פשוט נמנעת מלבשל ולאפות מאכלים עם שמן מטעמי בריאות .
תודה
יש קרקרים שמכינים בלי שמן בכלל. לא ניסיתי במתכון הזה.
קרקרים בלי שמן זה לא כל כך טעים. אפשר לשים שמן זית.
היי אפרת
העיסה אמורה להיות כמו בצק?
תודה על תגובה
כן.
יצא טעים מאוד! השתמשתי בשיבולת שועל ללא גלוטן, שכחתי לקלות במחבת, אבל בכל זאת יצא ממש טעים, וקל מאוד להכנה. תודה על המתכון ועל האתר הנפלא, אני נעזרת בו הרבה.
תודה מירב 🙂
האם אפשר עם שיבולת שועל עבה?
נראה לי שכן.
היי, האם זו שיבולת שועל להכנה מהירה?
הכוונה לקווקאר או שיבולת שועל דקה או להכנה מהירה.
ממש ממש ממש טעים!!! החלפתי את הקמח לקמח כוסמין ויצא מעולה. תודה רבה!
תודה שר, שמחה שיצא טעים 🙂
ועוד משהו- אפשר להשתמש ב20 גרם מרגרינה במקום חמאה?
היי, אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום מלא?
כן וכן 🙂
אנסה לעשות עם מחמצת^ יותר בריא כי היא “מטפלת” בחומצה פיטית שבשיבולת שועל וקמח מלא.
מעולה, אשמח לשמוע איך יצא 🙂
האם יש עוד תבלינים כמו פלפל שחור מלח ואורגנו שניתן להוסיף? משהו כמו עשבי תיבול? בכיוון הבריא
לדעתי זה טעים כמו שזה אבל אפשר לשים עשבי תיבול מיובשים בטעמים שאוהבים (טריים פחות מתאימים במקרה הזה).
במה ניתן להחליף את החמאה ?משהו בריא יותר..?
היי נטע,
20 גרם חמאה זו באמת כמות קטנה 🙂 לגרסה בריאה יותר אפשר להמיר בכפית מלאה שמן קוקוס במצבו המוצק.
החמאה והשמן קוקוס מעניקים פריכות קלה לקרקרים. לא ניסיתי אבל את יכולה לנסות לשים 3 כפות שמן קנולה.
תודה על העצה, והאם חייבים לטגן את השיבולת שועל בשמן על מחבת לפני ההכנה?
לא חובה לקלות.
תודה רבה, ושאלה אחרונה האם ניתן במקום החמאה לשים 3 כפות שמן זית ולא קנולה?
כן אפשר.
יש דרך להפוך את המתכון למתוק ? שיהיו יותר בסגנון של עוגיות ?
תודה מראש !
היי נועה,
לא ניסיתי אבל לדעתי את יכולה לוותר על האורגנו, מלח ופלפל שחור ולשים סוכר (2 כפות סוכר לדעתי יספיקו).
שבת שלום 🙂
ממש ממש טעים וקל להכין! לא היה לי אורגנו אבל שמחתי מלא פלפל וזה יצא ממש אחלה!
מצוין! תודה נוגה 🙂