שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18-23 דקות

מס’ מנות: 10 יחידות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

1 כוס שיבולת שועל (קוואקר)

1 כף גדושה קמח מלא

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית תבלין אורגנו

5 כפות חלב/מים

20 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות (בטמפ’ החדר) (לטבעוניים: ניתן להמיר במחמאה או בכפית מלאה שמן קוקוס מוצק)

אופן הכנה:

–מחממים תנור ל-180 מעלות.

-קולים את הקוואקר במחבת עם מעט שמן כ-3 דקות ומעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת עיסה בצקית (אם העיסה עדיין פירורית, ניתן להוסיף עוד מעט מים/חלב).

-משטחים עיגול על נייר אפיה וחותכים למשולשים. אופים 15-20 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן לאחסן בשקית/קופסה אטומה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת שוקולד וחלבה
פשטידת קישואים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עינת (17:09 17.03.2021)

היי אפרת
על גבי הרשת לחמם בתנור או על תבנית של תנור רגילה .
תודה .

מתכונים ב-10 דקות (18:36 17.03.2021)

היי עינת,
לאפות על תבנית ולא על רשת.😊

עינת (10:54 16.02.2021)

היי אפרת
יש לי חמאה מיוחדת לא מוצקה
עשוי להתאים?
תודה ויום טוב.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:53 16.02.2021)

אני חושבת שכן.

שרה (22:07 31.08.2020)

היי אפשר להחליף את הקמח מלא לקמח שיפון ?
תודה מראש:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:16 1.09.2020)

כן.

נטלי (11:43 27.01.2020)

היי, אפשר לוותר על הקמח המלא ולהוסיף אולי במקום כף שיבולת שועל?
ובמקום החמאה/מחמאה להוסיף שמן קנולה/זית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:33 27.01.2020)

לגבי הקמח, אני חושבת שכן.
לגבי החמאה, לא ניסיתי אבל אפשר לנסות לשים 3 כפות שמן קנולה.

נטלי (09:49 28.01.2020)

הכנתי את הקרקרים האלה אתמול והשתמשתי בשמן קנולה.
הקרקרים עצמם טעימים אבל הייתה חסרה לי יותר קריספיות,מה יכול לגרום לקרקרים להיות יותר קריספיים?
והקרקרים גם טיפה התפוררו ולא היו מספיק קשים למרות שנתתי להם להצטנן קצת בחוץ.
מה יכולה להיות הסיבה לזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 28.01.2020)

היי נטלי,
השמן גורם לקרקרים לצאת יותר קריספיים. אפשר לשים כ-2 כפות שמן יותר ולהפחית מכמות המים במידת הצורך.
הקרקרים אמורים לצאת קצת מתפוררים. אני כן ממליצה לנסות פעם הבאה להוסיף כף קמח לתערובת.

עינת (13:48 14.08.2019)

היי אפרת

אם מכינה הכל כמו שרשום רק בלי שמן מה הסיכוי שזה יצא אכיל עם טעם סביר?

פשוט נמנעת מלבשל ולאפות מאכלים עם שמן מטעמי בריאות .

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:44 15.08.2019)

יש קרקרים שמכינים בלי שמן בכלל. לא ניסיתי במתכון הזה.

ניבה (13:40 3.01.2020)

קרקרים בלי שמן זה לא כל כך טעים. אפשר לשים שמן זית.

עינת (12:58 23.06.2019)

היי אפרת

העיסה אמורה להיות כמו בצק?

תודה על תגובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 23.06.2019)

כן.

מירב (17:02 28.10.2018)

יצא טעים מאוד! השתמשתי בשיבולת שועל ללא גלוטן, שכחתי לקלות במחבת, אבל בכל זאת יצא ממש טעים, וקל מאוד להכנה. תודה על המתכון ועל האתר הנפלא, אני נעזרת בו הרבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:20 28.10.2018)

תודה מירב 🙂

טובי (13:23 23.11.2017)

האם אפשר עם שיבולת שועל עבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 23.11.2017)

נראה לי שכן.

כ (10:11 18.10.2016)

היי, האם זו שיבולת שועל להכנה מהירה?

מתכונים ב-10 דקות (10:32 18.10.2016)

הכוונה לקווקאר או שיבולת שועל דקה או להכנה מהירה.

שר (20:29 4.09.2016)

ממש ממש ממש טעים!!! החלפתי את הקמח לקמח כוסמין ויצא מעולה. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (21:12 4.09.2016)

תודה שר, שמחה שיצא טעים 🙂

ה (10:40 6.07.2016)

ועוד משהו- אפשר להשתמש ב20 גרם מרגרינה במקום חמאה?

ה (10:40 6.07.2016)

היי, אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום מלא?

מתכונים ב-10 דקות (10:41 6.07.2016)

כן וכן 🙂

דוד (14:54 30.03.2016)

אנסה לעשות עם מחמצת^ יותר בריא כי היא “מטפלת” בחומצה פיטית שבשיבולת שועל וקמח מלא.

מתכונים ב-10 דקות (15:43 30.03.2016)

מעולה, אשמח לשמוע איך יצא 🙂

ליסה (22:13 29.08.2015)

האם יש עוד תבלינים כמו פלפל שחור מלח ואורגנו שניתן להוסיף? משהו כמו עשבי תיבול? בכיוון הבריא

מתכונים ב-10 דקות (23:18 29.08.2015)

לדעתי זה טעים כמו שזה אבל אפשר לשים עשבי תיבול מיובשים בטעמים שאוהבים (טריים פחות מתאימים במקרה הזה).

נטע (13:18 29.08.2015)

במה ניתן להחליף את החמאה ?משהו בריא יותר..?

מתכונים ב-10 דקות (13:35 29.08.2015)

היי נטע,
20 גרם חמאה זו באמת כמות קטנה 🙂 לגרסה בריאה יותר אפשר להמיר בכפית מלאה שמן קוקוס במצבו המוצק.
החמאה והשמן קוקוס מעניקים פריכות קלה לקרקרים. לא ניסיתי אבל את יכולה לנסות לשים 3 כפות שמן קנולה.

נטע (15:19 29.08.2015)

תודה על העצה, והאם חייבים לטגן את השיבולת שועל בשמן על מחבת לפני ההכנה?

מתכונים ב-10 דקות (16:28 29.08.2015)

לא חובה לקלות.

נטע (17:29 29.08.2015)

תודה רבה, ושאלה אחרונה האם ניתן במקום החמאה לשים 3 כפות שמן זית ולא קנולה?

מתכונים ב-10 דקות (17:44 29.08.2015)

כן אפשר.

נועה (10:36 1.05.2015)

יש דרך להפוך את המתכון למתוק ? שיהיו יותר בסגנון של עוגיות ?
תודה מראש !

מתכונים ב-10 דקות (11:35 1.05.2015)

היי נועה,
לא ניסיתי אבל לדעתי את יכולה לוותר על האורגנו, מלח ופלפל שחור ולשים סוכר (2 כפות סוכר לדעתי יספיקו).
שבת שלום 🙂

נוגה (16:55 25.01.2015)

ממש ממש טעים וקל להכין! לא היה לי אורגנו אבל שמחתי מלא פלפל וזה יצא ממש אחלה!

מתכונים ב-10 דקות (16:56 25.01.2015)

מצוין! תודה נוגה 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.