זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: כ-20 קציצות
מצרכים:
500 גרם עוף טחון
1 בצל גדול
1 בטטה קטנה מבושלת
חצי כוס עלי פטרוזיליה
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
קורצני עוגיות בצורות
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-200 מעלות.
-מניחים את כל החומרים במערבל מזון וטוחנים עד לתערובת אחידה.
-קורצים צורות עבות באמצעות קורצני העוגיות ומניחים בתבנית שעליה פורשים נייר אפייה.
-אופים בתנור כ-15 דקות עד שהקציצות מזהיבות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- פילה עוף במחבת |
- קינואה עם בטטה |
- ניוקי גבינות ובטטה |
- עוף שלם בנינג’ה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
וואו זה יצא כל כך טעים!!! עשיתי שינויים לפי מה שהיה בבית; במקום בטטה 2 תפו”א וגזר, ובמקום פרורי לחם קוואקר. כולנו אהבנו, זה הולך להיות מתכון קבוע:)
את חושבת שניתן להוסיף עוד ירקות בלי שהקציצות יתפרקו?
שמחה שיצא טעים🙂
אפשר להוסיף ירקות ואם זה מתפרק להוסיף ביצה ועוד קצת קוואקר.
הי אפרת, אני מכינה עכשיו וממש קשה לעשות צורות. זה מאוד רך…מה לעשות?
היי מיכל,
אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם.
הי,
הרעיון יצא מקסים (: לא הוספתי פטרוזיליה ונראה לי דווקא שהיה מוסיף עוד טעם טוב. פעם הבאה אנסה.
עכשיו שנשארו קציצות חשבתי לשלב את זה עם רוטב- מה מומלץ?
תודה רבה
היי רחלי,
שמחה שאהבת את המתכון!
את יכולה להכין רוטב אדום כמו במתכון הזה או רוטב צהוב כמו במתכון הזה.
בהצלחה😊
היי אפרת
אפשר בלי הפטרוזיליה מבחינת טעם מרקם?
בתודה.
כן אפשר.
אני שוב
פשוט כרגע מכינה את הקציצות
מבשלת את הבטטה השאלה מהי מידת הריכוך שצריך לבטטה (כמו פירה או שתשאר קצת קשיחה)?
תודות
כמו פירה.
בוקר אור אפרת
האם במקום הפטרוזיליה יהיה טעים גם כוסברה?
בתודה ויום טוב.
כן.
שאלה נוספת
את העוף כבר לשים טחון במעבד מזון או לקנות כבר טחון ?
יום נעים .
אפשר לקנות טחון ואפשר לטחון לבד.
בוקר טוב
במקום פירורי לחם אפשרי שיבולת שועל דקה או עבה?
או תחליף אחר?
בתודה על התשובה .
אני מניחה שאפשר לשים קוואקר למרות שפירורי הלחם מרככים את הקציצות.
היי אפרת. את גורו. פותחת מידי בוקר את האתר ומקבלת רעיונות לארוחות בהמשך היום והמשך השבוע. תודה ענקית.
תוכלי לדייק את כמויות המלח או לפחות לכוון?
בוקר טוב 🙂
שימי כפית שטוחה מלח.
הי אפרת, האתר מדהים בזכותו אני מבשלת ואופה.
שאלה לגבי הקציצות האם אפשר להקפיא? והאם ניתן לשלב עוף עם הודו טחון?
תודה, אפרת
כן, אפשר להקפיא וניתן לשלב עוף עם הודו.
שבת שלום 🙂
היי.
יש אפשרות לטגן את הקציצות במקום בתנור?
אפשר. יכול להיות רק שהצורה שלהן תפגע מעט בטיגון.
הטחינה חייבת להיות במטחנת בשר או שיש אופציה אחרת
היי יסמין,
הטחינה היא במעבד מזון. אם אין לך אפשר לגרד את הבצל והבטטה המבושלת בפומפיה דקה ואת עלי הפטרוזיליה לקצוץ דק עם סכין.
בוקר טוב, אפשר להשתמש בירק אחר במקום בטטה?
היי אורית,
אפשר לשים תפו”א או גזר מבושלים (אפילו אפשר לשלב ביניהם).
יום נפלא 🙂
פעם ראשונה שאני מכינה את הקציצות האלו.טעימות מאוד, קלות להכנה. הדבר היחיד זה שלא הצלחתי לעשות צורות עם החותכנים, אבל זה ממש לא נורא,ובני הבית התלהבו מהן. תודה על מתכונים נהדרים .
שמחה שהקציצות יצאו טעימות! זה מה שחשוב 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הבטטה צריכה להיות מבושלת?
היי תמי,
כן, רצוי שהיא תהיה מבושלת.