זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל גדול
תפוח אדמה גדול
חצי בטטה
גזר בינוני
עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
2 ביצים
שליש כוס פירורי לחם
תיבול: רבע כפית כורכום, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מגרדים את תפו”א, הבטטה, הבצל והגזר בפומפיה גסה ושמים בקערה. מוסיפים את העלים הקצוצים, 2 ביצים, פירורי לחם ומתבלים.
-יוצרים קציצות בעזרת הידיים (יש לסחוט מנוזלים).
-מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
-אם רוצים לאפות בתנור, רצוי להוסיף כף שמן לעיסה.
מכינה את זה עכשיו בתבניות סיליקון שקעים ופיזרתי בתחתית קצת שומשום לכל מאפין זה כנראה יהיה מדהים ולגבי זה האפיה לא ברור לי כמה זמן זה שמתי על חצי שעה ומדי פעם אסתכל על זה שלא יישרף.
בוקר טוב. רציתי לשאול אם ניתן להכין בתנור בתור פשטידה בתבנית ולא כקציצות או שזה יתפרק?
ניסיתי פעמיים בפסח והתפרקו במחבת למרות שסחטתי מאוד ויש לי ניסיון במטבח,שמתי בתנור בסופו של דבר וברור שהתוצאה טעימה ושונה מטיגון.
תודה רבה על אתר נפלא.שבת שלום
אני חושבת שכן. כדאי להוסיף ביצה נוספת כדי לייצב את התערובת.
מומלץ גם להכין פשטידות יום לפני ולשמור במקרר (בקירור הן מתייצבות).
אם אין לי פומפייה אפשר עם בלנדר? 😅
אפשר, בפולסים קצרצרים כדי שהירקות לא ייטחנו ויהפכו למחית(:
כרגיל ,כל מתכון שלך קוצר את המחמאות👏👏👏
הכנתי במתכונת כשרה לפסח-
1/3 כוס קמח מצה.
אפיתי בתנור(הוספתי כף שמן וריססתי טיפונת על כל לביבה).
יצאו לביבות מושלמות ולא נשאר מהן פירור.
את פשוט אלופה!!!
איזה כיף לשמוע שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף והפרגון😊
מה רצוי לשים במקום פרורי לחם? פרור מצה? או קמח מצה?תודה
אפשר לשים פירורית כשרה לפסח או קמח מצה.
תודה רבה. חג שמח
הכנתי ויצא מעולה.. תודה 👍 אני הוספתי למתכון שלך כחצי יותר בכמות, 1.5 תפוח אדמה, 1.5 גזר, 1.5 בצל, חצי בטטה, ו-1 קישוא, מעט יותר עלים, ופירורי לחם(כחצי כוס), על 4 ביצים.. יצאו לי 19 לביבות.. טיגנתי ב- נינג’ה גריל.. יצא פגז. 😁
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
איך מטגנים בנינג’ה גריל? על איזו תוכנית, כמה מעלות וכמה זמן?
נראה טוב 👍 אבל הדבר היחיד שלא מצויין זה כמויות.. כמה קציצות זה יוצא בערך?
שמחה שאהבת(:
אמורות לצאת כ-12-15 קציצות.
היי,מפחדת שהתיבול תפל. האם פפריקה תוסיף ותשפר את הטעם או שהתיבול מספיק?
היי,
התיבול מספיק, את כמובן יכולה להוסיף עוד תבלינים שאת אוהבת לפי הטעם.
לדעתי התיבול מושלם, ואחרי שהקציצות מוכנות את יכולה להוסיף קצת מלח ולימון זה יוצא מושלם.
הכנתי את הקציצות והוספתי קישואים פשוט הם היו הרבה זמן במקרר ויצא ממש טעים לדעתי זה יותר לביבות כאלו
שמחה מאד שאהבת את המתכון! זה אכן מזכיר לביבות(:
וואוו מושללםם וקללל ועוד עשיתי כמות כפולה… והתחסל ברגע!
ושמתי בצל ירוק במקום כוסברה….
שמחה שאהבתם! נראה פשוט מעולה😊
מתי סוחטים מנוזלים אחרי ששמים את הביצים והתבלינים ? ובככל איך לסחוט?
אפשר לסחוט את הירקות המגורדים לפני הוספת המרכיבים האחרים- לשים אותם במסננת למשך כחצי שעה או לסחוט עם נייר סופג.
ואפשר גם בשלב יצירת הקציצות- לסחוט עם הידיים תוך כדי יצירת הקציצות.
היי,
האם אפשר להוסיף קישוא מגורד? ואם כן באיזו כמות?
היי ורד,
מניחה שקישוא אחד יספיק, כי מעבר לכך התערובת עלולה להתפרק.
בנוסף, מצרפת לך מתכון לקציצות ירק אפויות המכילות קישוא, אם תרצי לנסות😊
כמה שמן לשים במחבת? והאם שמן קנולה או שמן זית?
2 כפות שמן בערך, תלוי בגודל המחבת 🙂
ותוכלי להשתמש או בקנולה או זית- לבחירתך
הוספתי עוד כל מיני ירקות שחשבתי היה נורא טעים מלא מחמאות זה היה מלא בצבעים
תודה!
מעולה 🙂
תודה מיכל
מתכון מעולה! במקום התפוח אדמה והבטטה שמתי עוד 2 גזרים (כי זה מה שהיה), ושליש כוס קמח מלא במקום הפירורי לחם, ויצא ממש טעים
מעולה 🙂
תודה אמיר
מתכון נהדר!! שאלה, אפשר להוסיף בשר טחון עם אותן כמויות של קציצות הירק?
אני חושבת שכן. יהיה כדאי לשים קצת יותר מלח.
סליחה, מתכון גרוע. הקציצות מתפרקות. שמתי 5 ביצים ועדיין כל הזמן התפרקו לי. חרם על כל הבלילה שהתפרקה שלא ידעצי מה לעשות איתה. בזבוז של זמן!
היי רחל,
תוכלי לפרט לי איך טיגנת את זה? כמה שמן שמת במחבת?
האם שמת בדיוק את הכמויות של הירקות הרשומות במתכון?
יכולת גם לאפות את הקציצות בתנור.
אפרת שלום וחג שמח רציתי ממש להודות לקב”ה,שזימן לנו אותך את מקסימה ויחד עם המתכונים המעלפים והמצוינים שלך אני מכינה את רוב המתכונים שלך הם מעולים והכי מפורטים הכי טוב שאפשר תודה וחג חנוכה שמח גם הספר שלך קניתי גם לבת שלי והיא ממש מתלהבת לעשות הכל מהכל תודה רבה
תודה רבה טובה יקרה!
חג חנוכה שמח 💖
היי אפרת עשיתי קציצות בדיוק כמו שרשום במתכון.וזו פעם שניה מתפרק קציצות.מדוע זה ככה.תודה ושבת שלום.
היי ענת,
אם זה מתפרק כנראה שכדאי להוסיף ביצה נוספת.
שבת שלום 🌺
כנראה שלא בחוץ נוזלים מהבצל
כמה מלח וכורכום מומלץ לשים ??
רבע כפית כורכום, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
שלום אפרת.כמה בערך פטרוזיליה כוסברה.והאם אפשר להקפיא תודה
כחצי כוס מכל סוג.
פחות מומלץ להקפיא.
וואווווווווו זה יצא ממש טעים.
תודה רבה על המתכון אלופה!!!
שמחה שאהבת 🙂
אין לי פירורי לחם מה אפשר לשים במקום ושכמובן יהיה טעים באותה מידה 🙂 קמח מצה? קמח רגיל? חומוס טחון אולי?
קמח רגיל.
מעדןןןןן!!!
נראה מעולה! 🙂
היי, איך מכינים בתנור? כמה מעלות? כמה זמן?
ואפשר לוותר על הבטטה?
היי ליסה,
מצרפת מתכון לקציצות ירק אפויות בתנור.
,,,הי כמה מעלות בתנור לקציצות צריך וכמה זמן בתנור?
מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.
יוצרים קציצות עם הידיים, סוחטים מעט מנוזלים ומניחים על נייר אפיה משומן. מרססים/מברישים מעל כל קציצה שמן ומכניסים לתנור במשך כ- 30 דקות.
הופכים את הקציצות צד ומשאירים עוד 10-15 עד להזהבה.
יצא מ-ע-ד-ן! הייתי צריכה להחביא כמה קציצות שבעלי גם יזכה לטעום. הילדים פשוט העלימו כל קציצה שיצאה מהמחבת…ועשיתי כמות כפולה! תודה!
איזה כיף לשמוע! שמחה שהילדים אהבו 🙂
היי, יש לי תפוח אדמה אחד ממש קטן ובטטה גדולה. אני חוששת שזה לא יצא טוב. מה אפשר לעשות?
היי מיכל,
אפשר להכין את הקציצות פשוט הטעם של הבטטה יהיה דומיננטי יותר.
היי:)
תודה על כל המתכונים הנהדרים, הם מאוד עוזרים!
שאלה- האם ניתן להחליף את פירורי הלחם בקמח? אם כן בכמה
תודה רבה
כן מיטל, אפשר.
שימי כשליש כוס קמח.
שבת שלום 🙂