זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
טונה בקופסת שימורים בשמן (160 גרם לפני סינון)
חצי כוס (75 ג’) גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים ממים)
חצי בצל לבן קטן מגורד דק
1 ביצה גדולה (L או XL)
כף קטשופ
שליש כוס פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
חצי גמבה מגורדת (לא חובה)
רבע כפית מלח, פלפל שחור
*לציפוי: פירורי לחם מוזהבים (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים את התנור ל180 מעלות ומשמנים נייר אפיה.
-מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי) ומפרידים/מפוררים אותה בעזרת המזלג. מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
*להכנת קציצות טונה – יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפיה משומן ומשטחים אותם מעט (הקציצות צריכות להיות בקוטר של כ4 ס”מ).
*להכנת כדורי טונה מצופים– יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומגלגלים אותם בפירורי לחם מוזהבים. מהדקים את הציפוי לכדורים עד כמה שאפשר ומניחים על נייר אפיה משומן.
-מרססים או מברישים מעט שמן מעל הקציצות או הכדורים ואופים במשך 20 דקות.
-הופכים בזהירות צד ואופים עוד 10 דקות, עד להזהבה.
הם יש אפשרות לדעתך לשים קמח חומוס במקום פירורי לחם?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. שימי עד רבע כוס.
עשיתי בלי תירס יצא מצוין התמכרתי
שמחה שיצא טעים🧡
חייבים לשים תירס?
לא חייב
הכנתי אתמול עם תירס
יצא טעים מאוד
שמחה שיצא טעים🙂
היי
תודה רבה על המתכון.
הכנתי את הקציצות ויצאנו ממש טעימות.
דרך אגב, גם עם ביצה בגודל מדיום זה יצא מעולה.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי, בדרך כלל לא מהאלה שמגיבות אבל יצא פשוט מושלם וטעים, והכנה קלילה ממוצרים זמינים! תודה רבה!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
הכנתי בלי גמבה ובלי פטרוזיליה
ויצא מדהים!
לא האמינו לי שזה אפוי!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
אם יש לי רק ביצה בגודל m כמה ביצים לשים?
היי,
תתחילי בביצה אחת ואם התערובת יוצאת לא אחידה או מתפרקת תוסיפי ביצה נוספת.
אפשר לשים טונה במים במקום בשמן?
היי,
אפשר. סחטי את הטונה מהמים והוסיפי כפית שמן קנולה כדי שיהיה עסיסי.
תודה! הכנתי ויצא ממש מושלם עם הטונה במים
שמחה מאד לשמוע(:
האם ניתן להכין ללא קמח / קוואקר / פירורי לחם?
היי עדינה,
על ציפוי הפירורים אפשר לוותר. על הפירורים בתערובת עצמה מומלץ לא לוותר.
הכנתי ללא פירורי לחם (וללא תירס) ויצא מעולה טעים ויציב!
נראה מעולה👌 תודה!
שתי קופסאות טונה וקצת שומן במקום תירס, אבל הצריך עוד איזה 10 דק בתנור. טעים מאד. תודה
נראה מושלם, תודה על השיתוף כתמיד❤
שלום אפרת
תודה על המתכונים המעולים והתשובות!
אם אכין את הקציצות בלי תירס, פטרוזליה וגמבה, זה עדיין יצא טעים?
תודה!
היי שפרה,
כן, זה יצא טעים גם כך, אבל כדאי מאד שלא לוותר על התירס(:
תודה אפרת, הקציצות טונה שלך פשוט מעולות והכי קלות בעולם! הילדים לא קלטו שזה טונה השנואה עליהם:) התבנית נגמרה.
שמחה מאד לשמוע! איזה כיף שאהבתם❤
אפרת המהממת!! אני רוצה להכין קציצות טונה וצ’יפס מהאתר שלך-לארוחת צהריים. מה עוד אפשר להכין עם זה? [לא פסטה כי ההורים שלי לא יאכלו…] תודה!!!!!!
היי,
אפשר להכין אורז/ פירה כרובית/ בורגול/ קינואה/ כוסמת. יש המון מתכונים מעולים שתוכלי לבחור מהם בהתאם לטעם של ההורים שלך בקטגוריית “תוספות”.
בנוסף תמיד כדאי שיהיה סלט עשיר לצד המנות, תוכלי לבחור מקטגוריית “סלטים”…
בהצלחה:)
שלום אפרת
אפשר להקפיא את הקציצות?
הם יצאו ממש טעימות!!!!
🙂
אני חושבת שכן.
יש לי ביצים בגודל מדיום עדיין לשים ביצה אחת או להוסיף עוד אחת?
תתחילי בביצה אחת ואם התערובת יוצאת לא אחידה או מתפרקת תוסיפי ביצה נוספת.
זה נראה ממש מושלם!!
האם ניתן לוותר על פירורי לחם?
פירורי הלחם סופחים את הנוזלים ומייצבים את הקציצה. אפשר לשים קוואקר במקום.
על הציפוי אפשר לוותר.
הכנתי ויצאו קציצות טעימות טעימות!!!
כל כך קל ופשוט להכין אותן והכי חשוב שהן בריאות.
תודה רבה ❤
ממליצה בחום להכין, לא תצטערו
תודה שירי 🙂
יצא נפלא!!!! תודה רבה על המתכון המצוין!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה דנה
הכנתי עכשיו כמויות כפולות, אם כבר אז כבר… אצלנו הקציצות שלך מתחסלות בצ’יק וזה רק אני ובעלי…
לא היה לי פטרוזיליה אז שמתי בצל ירוק, במקום קטשופ שמתי רסק ובמקום פירורי לחם שמתי קוואקר.
יצא טעים מאוד. תודה על המתכון!
נראה מעולה!
תודה רינת 🙂
וואו!!! כל כך טעים!! לא היה לי תירס אז לא האמנצי כל כך שייצא טוב, אבל גם בלי התירס פשוט אי אפשר להפסיק לאכול את זה!
תודה!!
** את הבצל והגמבה טחנתי עם הביצה בבלנדר כי התעצלתי לגרד בפומפייה…
אפרת – המתכונים שלך נפלאים!!!
מי היה מאמין שעצלנים כמוני יוכלו להוציא ארוחה נורמלית תחת ידם…
תודה רבה!!!
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה אלה
האם אפשר להמיר את הטונה בעוף טחון?
הפשרתי עוף, ופתום חשבתי אולי ילך בצורת כדורים כזו?
היי שושי,
אפשר לשים 500 גרם עוף טחון. כדאי להוסיף לתערובת כף שמן ולהגדיל את כמות המלח לכפית שטוחה.
על הגמבה לוותר.
וואאו אללוף. זה טעים ממש!!!
שמחה שאהבת 🙂
אפשר בלי הביצה?הבן שלי רגיש…
או יש לך אולי מתכון בלי ביצים?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שבמקום הביצה אפשר לשים תפו”א בינוני מבושל מגורד בפומפיה. זה אמור להדביק את התערובת.
הי אפרת, תודה על עוד מתכון מעולה! האם אפשר להקפיא את הקציצות?
אני חושבת שכן.
הי,
האם זה בסדר לטחון במעבד מזון את התירס אם אני לא רוצה אותו שלם או שזה יכול להרוס?
אני חושבת שכן.
היי,
כל כך אוהבת את האתר שלך
הכנתי את הקציצות החלפתי את הקצבה הגזר
ואת הפיטרוזילייה בכוסברה יצא מושלם כרגיל.
יצאו לי 18 קציצות
תודה רותם 💜
זה מתאים גם עם טונה מעושנת?
אם לא, יש לך מתכון אחר לטונה מעושנת?
נראה לי שכן.
תודה רבה על מתכון מעולה עשיתי כפול ועדין הבנות רצו עוד ועוד. ישר כוח נהנית מהאתר. תודה רבה הדס
שמחה שהן אהבו 🙂
תודה הדס ויום נפלא!
היי, תודה על המתכון המעולה! אפשר להקפיא?
נראה לי שכן.
טיגנתי אותם יצא נחמד.. לכל מי שאין זמן לחכות לתנור.
וגם השתמשתי בקמח מצה ורסק במקום קצופ.
הילדים ממש אהבו.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הכנתי אתמול ויצא מדהיםםם !! הצטערתי שלא הכנתי יותר ….נגמר ברגע!
והאתר שלכם אלוףף הכל פה יוצא טעים !! תודה רבה !!
תודה רחלי, כיף לשמוע!
יום מקסים 🙂
היי אפרת , דבר ראשון תודה על האתר המדהים הזה!
רציתי לשאול … אני טיפוס שלא מסתדר בכלל עם בישול:(
נראלך שזה יצא בסדר אם אצמד להוראות? אין לי כוח לאכזבה נוספת….
אם תצמדי להוראות אני מאמינה שתצליחי 🙂
שלום. אפשר להכין את התערובת והקציצות שלוש -ארבע שעות לפני הכנסתם לתנור? רוצה שיהיה טרי כשיחזרו מהגן. אותה שאלה גם לגבי השניצל תירס שלך.
תודה
כן, לא רואה בעיה.
יום מקסים 🙂
היי,
יש לך מתכון לדג טונה?
תודה מראש.
אין לי. אעלה בהמשך.
יום מקסים 🙂
הי אפרת
מתכון מעולה!
עשיתי לצהריים ‘פלאפל’ מסורתי, עם כדורי טונה במקום פלאפל, בתוך פיתה עם טחינה, סלט וצ’יפס…
יצא מדהים.
הילדים נישנשו אחר”צ מה שנשאר.
(ונשאר רק בגלל שהכנתי מראש כמות כפולה…)
נשמע מעולה! שמחה שכולם נהנו 🙂
שלום, תודה על המתכון.
במה אפשר להחליף את הפירורי לחם? מנסה להימנע מפחמימות.
היי שחר,
פירורי הלחם סופחים את הנוזלים ומייצבים את הקציצה. אני ממליצה כן לשים פירורי לחם אבל להפחית את הכמות בחצי.
אחלה מתכון, קליל, מזין ובכלום זמן – הכפלתי כמויות
הכנתי עם כל המוצרי חובה ורק במקום הקטשופ שמתי רסק+צילי (לא היה לי קטשופ)
השתמשתי בטונה במים והוספתי מעט שמן זית, יצא טעים מאוד, תודה 🙂
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא מעולה!! והאתר שלך בכלל מעולה..תודה רבה 🙂 בזכותך אני כבר לא פוחדת מהמטבח
תודה עדי! כיף לשמוע 🙂
אפרת המקסימה אפשר להכין מחר אחה”צ לארוחת צהריים בשבת?לכמה ימים הקציצות טובות?
כן, הקציצות אמורות להיות טובות עד שבת. כמובן לשמור אותן בקופסה אטומה במקרר.
יש לי ביצים בגודל מדיום כמה צריך לכמות כפולה?
לכמות כפולה אני חושבת שכדאי לשים 3 ביצים.
מה אפשר לשים במקום תירס?
אפשר לוותר על התירס.
אפרת המקסימה אפשר להכין את התערובת היום אחה”צ ולאפות מחר בצהריים?
כן, אפשר.
תודה רבה ושבת שלום!
אפרת המקסימה רוצה להכין פי 4:מה כמות כל אחד מהמרכיבים?יש לי ביצים L ומשתמשת ברסק עגבניות במקום קטשופ?אפשר להכניס שתי תבניות במקביל בתכנית טורבו או להכניס אחת אחרי השניה?תודה!
היי שרון,
4 קופסאות טונה בשמן
2 כוסות גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים ממים)
בצל גדול מגורד דק
4 ביצים L
2 כפיות מלאות רסק
כוס ושליש פירורי לחם
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
גמבה גדולה מגורדת (לא חובה)
כחצי כפית מלח, פלפל שחור
*לציפוי: פירורי לחם מוזהבים (לא חובה)
ממליצה לאפות בשתי פעמים מאחר ולעיתים טורבו מייבש את הקציצות.
הכנתי היום לצהריים ויצא פשוט מעדן!הקציצות פריכות,טעימות ועסיסיות למרות שנאפו.תודה רבה על עוד מתכון מנצח!
תודה שרון, שמחה לשמוע! 🙂
הי אפשר להשתמש בגרגירי תירס קפוא של סנפרוסט?רוצה להכפיל כמויות – כמה רסק עגבניות (שמה במקום קטשופ),מלח ופלפל לשים?
היי שרון,
את יכולה להשתמש בתירס סנפרוסט. שימי אותו כדקה במים רותחים וסנני.
אם את מכפילה כמויות שימי בסביבות כפית מלאה רסק עגבניות, שליש כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור.
המתכונים נהדרים אני נכנסת רק לאתר הזה תודה
תודה אורנה 🙂
היי (: אין לי קטשופ, אפשר בלי?
מה לשים במקום?
היי קורל,
אפשר לשים כפית שטוחה רסק עגבניות או להכין בלי.
הכנתי אתמול
פשוט וטעים להפליא
תודה רבה
תודה אירנה, שמחה לשמוע 🙂
קודם כל תודה לך! אני משתמשת הרבה במתכונים שלך ואף פעם לא נשארתי מאוכזבת
אם אני רוצה לעשות את הקציצות ברוטב, מה צריך, אם בכלל, לשנות במרכיבים? איזה רטב היית ממליצה עם הקציצות? תודה מראש
היי יוליה,
אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
אני חושבת שאם את מכינה קציצות ברוטב כדאי לוותר על הציפוי בפירורי לחם.
את יכולה להכין רוטב עגבניות עם בצל קצוץ, שום, עגבניות קצוצות/מגורדות, רסק עגבניות ומים. מספיק לתבל בפפריקה מתוקה, מלח ומעט פלפל שחור. את מכינה קודם את הרוטב, נותנת לו להתבשל טוב לפחות 15 דקות ואז מוסיפה את הקציצות ומבשלת אותן 10-15 דקות בתוך הרוטב (אין צורך לאפות אותן לפני).
בהצלחה!
תודה רבה!
וואי! אני בדיוק עומדת להכין את הקציצות וטוב שקראתי קודם את התגובות! הרעיון עם הרוטב נשמע מעולה!! הולכת להכין עכשיו לפני שהילדה שלי תסיים גן 🙂 אולי אספיק להכין קצת אורז גם שלדעתי ילך טוב עם זה! תודה רבה!!
מעולה! בהצלחה יקירה 😉
ערב טוב! אפרת, יצא ממש ממש טעים עם הרוטב, רק הקציצות התפרקו ויצא מן טונה בולונז עם קצת חצאי קציצות! בכל זאת יצאה כל כך טעים שאני רוצה לאמץ את המתכון הזה לקבוע אצלי! הכנתי את התערובת בדיוק לפי המתכון, אבל ויתרתי על הפטרוזיליה והגמבה. חוץ מזה הכנתי את הרוטב ובישלתי אותו כרבע שעה לפני שהכנסתי את הקציצות. מה עלי לעשות בפעם הבאה? להוסיף ביצה (השתמשתי בביצה L)? להוסיף פירורי לחם? תודה רבה!! אגב, הכנתי היום גם עוגיות טחינה ועוגיות תמרים ואגוזים, ויצאו מעולות 🙂
היי אודליה,
כשהכנת את הקציצות הן היו יציבות והתפרקו רק אחרי ששמת אותן ברוטב? אם כן אני חושבת שכדאי לאפות אותן קודם בנפרד כדי שייצבו ורק אז לשים בתוך הרוטב.
אם הקציצות לא היו יציבות מלכתחילה אז כדאי לנסות להוסיף עוד ביצה אחת ועוד קצת פירורי לחם, עד שמתקבלת תערובת יציבה שניתן ליצור ממנה קציצות יציבות.
שמחה שגם העוגיות יצאו טעימות 🙂
היו בקושי יציבות, כבר חשדתי לפני שהכנסתי אותן לרוטב שלא יחזיקו מעמד! אנסה בפעם הבאה להוסיף ביצה ופירורי לחם לפי הצורך. תודה רבה!
שלום,
אפשר להקפיא?
היי נעמי,
אני מניחה שכן. לא אמורה להיות בעיה.
יום נפלא 🙂
וואי איזה קציצות מעולות !!!! הכפלתי את הכמות, הוספתי את גבינה מגוררת כמו שמישהי רשמה בתגובות.
יצא פשוט טעים,וקל להכנה! הקטנה טורפת אותם.
אין על המתכונים שלך…בזכותך התחלתי לבשל :))
שמחה לשמוע עדי 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שכחתי לציין שטיגנתי את הקציצות במחבת
טפשר להכפיל בכמויות?
כן אפשר.
נראה לך שיעבוד בלי הפירורי לחם?..
היי גילי,
לא ניסיתי להכין בלי אבל יכול להיות שכן. בכל מקרה, אפשר לשים במקום גם קמח מצה, קמח רגיל או קמח ללא גלוטן.
בהצלחה 🙂
היי, הכנתי בלי פירורי לחם ובלי תירס. לא שמתי כלום במקומם ויצא מעולה וטעים!!
הכל התחסל!
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🌺
בקשר לכדורי טונה, אפשר גם בטיגון נכון?
ואם מוסיפים גבינה צהובה מגורדת לתערובת זה יצא בסגנון פיצה? חחחח (רק מקווה שהגבינה תותך כדי שהקציצות יהיו נימוחות).
סתם רעיון שעלה לי. רוצה לשמוע את דעתך 🙂
היי מיכל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר גם לטגן.
נראה לי שתוספת של גבינה צהובה בתערובת רק תשביח את הטעם וכן, אני מאמינה שהגבינה תותך 🙂
בהצלחה! ואם תנסי אשמח לשמוע איך יצא.
שלום רב!!
בסקפטיות רבה ניגשתי למלאכה, מאחר וילדיי לא אוהבים טונה, ותירס גרגירים גם לא תמיד.
פשוט מרוב ניסיונות שאני חייבת למצוא להם אוכל שיאהבו ולגוון להם את התפריט ניסיתי.
אז ברוך השם, ראשית אני מודה לך על הדיוק במתכון ואופן ההכנה!! יישר כוח.
שנית, אני בהלם אהבו זאת עד מאד!!
תודה!! כל הכבוד!
תודה הדסה! אני ממש שמחה לשמוע! 🙂
היי,
הכנתי את כדורי הטונה, למרות הסקפטיות הילדה מאוהבת בכדורים(והיא מתעבת טונה וירקות באוכל שלה).
כעת נשארתי רק עם קופסאות טונה קטנות ואני רוצה להכין סטוק ולהקפיא. שאלתי היא מה משקל הטונה אחרי סינון המתבקש למתכון?
תודה על המתכונים המעולים והקלים!
היי,
איזה כיף לשמוע!!
משקל אחרי סינון- 112 גרם.
שבוע מעולה 🙂
מוצקה ומתפרקת.
פירורית.
אז כן, תוסיפי קודם עוד ביצה ואם יהיה צורך תייצבי את זה גם עם פירורי לחם.
אחרי “חבלי לידה” קשים הוספתי עוד ביצה (בלי להוסיף פירורי לחם נוספים) ויצא מצוין.
אחרי שהפכתי הורדתי את חום התנור מפני שהחלק התחתון היה קצת שחום מדי (למרות שנייר האפייה היה משומן).
בקיצור טעים מאד.
אלופה 🙂
תודה שחזרת לעדכן (כמו תמיד) ושמחה שבסופו של דבר יצא טעים:)
התערובת לא אחידה וקשה לעשות ממנה קציצות. להוסיף ביצה או פירורי לחם או את שניהם?
מה הכוונה לא אחידה? היא נוזלית מידי או מוצקה ומתפרקת?
למה לא שמן זית?
בטח, אפשר גם שמן זית.
אם זה מיועד לילדים אז קחי בחשבון שילדים לעיתים לא אוהבים את הטעם אלא אם כן מדובר בשמן זית בטעם מעודן ולא חזק.
יש לי טונה במים. אפשר גם?
כמה מלח?
היי דורית,
סחטי את הטונה מהמים והוסיפי כפית שמן קנולה כדי שיהיה עסיסי.
לגבי המלח, הטונה לעיתים כבר מגיעה מלוחה לכן כדאי להוסיף מעט עם המלחייה ולטעום. כמובן שעדיף לטעום לפני שמוסיפים את הביצה והקטשופ 🙂