זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 5-6 כוסות
סוג: חלבי
5-6 ביסקוויטים מסוג “פתי בר” מפוררים
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
כף גדושה סוכר
רבע כוס (60 מ”ל) חלב קר
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
3 כפות גבינה לבנה
3 כפות ריבת חלב + 2 כפות חלב
-מקציפים בקערה שמנת מתוקה עם סוכר במשך כחצי דקה (טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את השמנת למקפיא 10 דקות לפני ההקצפה). מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול.
-מערבבים בקערית נפרדת 3 כפות ריבת חלב עם 2 כפות חלב עד לתערובת נוזלית.
–הרכבת המנה:
מניחים בתחתית כל כוס כמות של כף מפירורי הביסקוויטים.
מעל- מזליפים מתערובת קרם הגבינה (ניתן להשתמש בשקית זילוף או בשקית אוכל רגילה ולגזור את הפינה).
מעל- שמים כפית מתערובת ריבת החלב.
מעל – מזליפים מתערובת קרם הגבינה.
מעל – שמים כפית מתערובת ריבת החלב.
-מכסים או עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כ-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- שושני תפוחים
תודה!! יצא מהמם!
אני משתמשת המון במתכונים המוצלחים שלך!
הם זמינים, מהירים ובעיקר – טעימים!
תודה נעמה❤️
אפשר להקפיא?
כן אפשר.
אפשר בתחתית עם עוגיות לוטוס? יש ריבת חלב ספציפית שהיא מומלצת? עד כמה זמן אפשר לשים במקרר לשמירה?
כן אפשר.
לגבי ריבת חלב, לא משנה.
אפשר לשמור במקרר כ-5 ימים. אפשר גם להקפיא אם רוצים לשמור ליותר זמן.
יצא טעים בטרוף!!!!
מהמם. חג שמח❤️
עשיתי 18 כוסיות , אולי הייתי מכפילה ב1.5…
עשיתי עם נוגט יצא טעים ממש!
שאלה: ראיתי ששמים חמאה לעוגיות מה זה מוסיף?
תודה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
החמאה משפרת את הטעם וגם הופכת את שכבות הביסקוויטים לאחידות יותר.
תודה על המתכונים !
ממש מוצלחים
יש לי מלית נוגט איך אוכל להשתמש בו בקינוח?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש באותו אופן🙂
היי,
תודה על המתכונים המעולים :אולי תוכלי לתת לנו לכבוד חג השבועות, מתכון לארטיק מיני מגנום ביתי קל הכנה??
בתודה מראש.
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אשתדל, לא בטוחה שאספיק עד שבועות🙂
הי,
הכנתי את הקינוח, יצא מהמם, עוד לא טעמתי…
רק מעדכנת כי אני התלבטתי לגבי הכמות,
הכפלתי את הכמות ב3 ויצאו לי 45 כוסיות קטנות של 60 סמ”ק
שמחה שניסית את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
היי אפרת, תודה עלך המתכון:)
הכנתי בפעם הראשונה לפי המתכון שלך ויצא מוצלח ובפעם השניה עם שדרוג קטן שלי ויצא עוד יותר מוצלח – קודם כל הורדתי את הביסקוויטים, ערבבתי את שתי התערובות ביחד ויצא צבע קרם אחיד.
עכשיו אפשר להוסיף את זה מעל עוגה או באמת בתור קינוחי כוסות רק שזה יותר בעניין של מעדן ריבת חלב ביתי;)
כולם טרפו את זה.. ממש ממליצה לנסות לערבב את שתי התערובות ביחד!
מעולה, תודה על השיתוף(:
הי אנחנו לא אוהבים ביסקוויטים.. ניתן לוותר?
חייבת לומר לך שזה כל כך מגרה,
אני נמסה רק מלראות במסך את הקינוחים שלך!
היי,
אפשר להשתמש בכל עוגייה אחרת ואפשר לוותר.
שמחה כל כך שאת נהנית מהמתכונים🌺
הריבת חלב יצאה מאוד נוזלית, מה לעשות כדי שתצא יותר סמיכה ?
אפשר לשים רק כף חלב אחת במקום שתיים.
זה גם תלוי בסוג הריבה- אם את רוצה ריבה סמיכה תקני סוג סמיך. אני ממליצה על חברת פוליבה או קומידה.
תודה רבה ! 🙂
מתכון מעולה, כל כך קליל וטעים, פשוט תענוג.
איזה כיף לשמוע😊
מה הגודל של הכוסות שצריך?
בערך גובה 5 ס”מ, קוטר 6 ס”מ.
יצא טעים מאוד!
לא האמינו לי שזה כזה קל ומוצרים כאלה פשוטים…
איזה כיף לשמוע(:
תודה על הפרגון🌺
אפשר להחליף משהו אחר במקום השמנת
אפשר להשתמש בשמנת צמחית. אם יש לך קרם קוקוס אפשר לאחסן אותו לילה במקרר ולהשתמש בחלק המוצק בלבד שלו.
היי
אני מבינה שבהקפאה זה מאבד קצת את הטעם…
כמה זמן מראש ניתן להכין ולהשאיר במקרר ושלא יהרס או יתקלקל…
היי,
מומלץ להכין עד יומיים לפני ההגשה(:
יצא אדיר יצא 19 יחידות ולא עשיתי כפול 2. אני סבבה אם זה מגרה בטרוף
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף🌺
יצא מושלם מושלם אפרת ממש המתכונים שלך מעולים יש לי שאלה קטנה הריבת חלב לא נוטפת עד הבסקוויטים זה כך אמור? תודה רבה תודה רבה
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
בגלל שיש שכבת גבינה שמפרידה בין הריבת חלב לביסקוויטים לא תמיד היא מגיעה עד לביסקוויטים וזה בסדר גמור(:
מה הגודל של כל כוס?
היי,
הכוסות בערך בגובה 5 ס”מ וקוטר 6 ס”מ.
יצא מושלם!!!
אני הולכת להכין את זה שוב לסיום מסכת של בעלי..
באופן כללי אני נהנית מאוד מהמתכונים כאן בזכותך הכל מצליח לי.. תבורכי!
איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים💜 תודה על השיתוף(:
היי אפרת. הכנתי לשבועות יצא מ ו ש ל ם ! פחות התחברתי האמת לעניין הבסקויטים בתחתית,הרגיש קצת כמו חול כזה.. מכירה אופציה אחרת או דרך לרכך אותם? חוץ מזה נדיר. נגמר לי הממרח ריבת חלב חושבת להכין שוב אבל עם ממרח שוקולד. פשוט טעים ברמות
היי,
אפשר לערבב את הביסקוויטים עם כ-30 גרם חמאה מומסת על מנת לרכך אותם.
שמחה שאהבת את המתכון🌺
הכנתי עכשיו
(שמתי בבסיס חמאה מומסת עם הפרורי ביסקויטים)
מתכננת את זה לראשון בבוקר – לשמור במקרר או בהקפאה?
תתתתתוווודדדדההההה
היי,
בהקפאה המרקם משתנה, לכן עדיף לשמור במקרר. חשוב לאחסן בצורה אטומה כדי לשמור ככל הניתן על הטעם.
היי אפרת אני מאד אשמח אם תיהיה אפשרות גם למתכונים פרווה
היי, תוכלי למצוא מגוון קינוחי פרווה בקישור הזה: https://www.10dakot.co.il/tag/%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%94/
אני רוצה להכפיל את הכמות של הקינוח פי 3 אשמח אם תכלי לומר לי את הכמויות המדויקות
כמויות:
15-18 ביסקוויטים
3 מיכלי שמנת מתוקה
3 כפות גדושות סוכר
3/4 כוס חלב קר
9 כפות אינסטנט פודינג וניל
9 כפות גבינה לבנה
9 כפות ריבת חלב+ 6 כפות חלב
אשמח אם תתני לי כמויות ל30 מנות
היי,
יש להכפיל כמויות פי 6(:
יש לנו שתי שקיות חלב שפג תוקף בימים האחרונים, לא מקולקל אבל בכל זאת לא כדאי לשתות,
האם ניתן להכין ממנו ריבת חלב?
האם יש לך מתכון טוב?
תודה!!
היי,
אני מניחה שאם ריחו וטעמו של החלב טובים אפשר להכין ממנו ריבת חלב.
אין לי מתכון לריבת חלב, אבל יש המון מתכונים ברשת(:
שלום אפרת, מה גודל הכוסות שיוצא מהמתכון? ותודה על האתר שעוזר לי כ”כ, בזכותו אני מבשלת יותר, ועם יותר חשק
היי ציפי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
יוצא כ-5-6 כוסיות, בערך בגובה 5 ס”מ וקוטר 6 ס”מ.
האם אפשר להקציף קרם קוקוס במקום השמנת?
היי,
מניחה שאפשר, אבל כמובן שהמרקם והטעם ישתנו מעט.
הכנתי ואהבתי המתכונים שלך מדהימים יצא לי 8 כוסיות באותו גודל איך זה יכול להיות שבמתכון כתוב 5?
היי יהודית,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
מספר היחידות תלוי בגודל הכוסיות, כנראה שלך היו פחות גבוהות או רחבות(:
אם אני רוצה 12 כוסות אז להכפיל כמויות פשוט?
היי אלונה,
כן, להכפיל פי 2(:
היי אפרת😊
מה אפשר לשים במקום גבינה כדי שיהיה פרווה?
(ראיתי בתגובות שבימקום חלב אפשר לשים מים ושמנת צימחית)
אולי עדיף פשוט להכין קצפת רגילה פרווה?
ממרח השחר פרווה יתאים במקום ריבת חלב?
תודה על כל הסבלנות!!!!
עדי
היי עדי,
אפשר לשים מעדן סויה בטעם וניל או טבעי או קרם קוקוס. אפשר גם להכין קצפת רגילה אך המרקם יהיה שונה, פחות עשיר.
אפשר להשתמש גם בממרח שוקולד אם אוהבים את טעמו.
בהצלחה!
תודה על התשובה המהירה!!!!!!
עכשיו ראיתי שיש מוס מנגו ניראה לי שזה יהיה יותר טעים😉 כי זה במקור פרווה😋 שנה טובה ומתוקה🍭🍭🍭
גם לדעתי זה יותר מוצלח(: שנה טובה🌺
אפשר לשנות לפרווה? במקום חלב ושמנת מתוקה לשים מים וקצפת צמחית?
היי מרים,
אפשר(:
שלום, תודה על כל המתכונים הפשוטים. כמה זמן מראש אפשר להכין את הכוסיות אם לא מכניסים להקפאה? תודה.
היי,
מומלץ להכין עד יום-יומיים לפני ההגשה אם שומרים במקרר.
היי
אני רוצה להכין לאירוע
יש לי נסיעה ואח”כ זה צריך לעמוד בבר
אפשר להקפיא לילה לפני כדי שיהיה יציב בדרך?
היי,
פחות כדאי להקפיא כי לאחר ההפשרה המרקם משתנה, אבל אפשר.
רצוי לאחסן במהלך ההעברה בצידנית עם קרח על מנת לשמור ככל הניתן על טמפ’ קרה.
אפשר להכין שבוע קודם ולהקפיא?
היי,
פחות מומלץ להקפיא כי אחרי ההפשרה המרקם משתנה.
אבל אם חייב אפשר, ורצוי להגיש קפוא למחצה- כסוג של גלידה.
הכנתי לשבועות. מ….אלף!!!!! טעיםםםםםםםם!!!
שיניתי בבסיס ושמתי עוגיות לוטוס(זה הבנות בחרו:)
נראה מעולה! איזה כיף שיצא מוצלח😊
יצא מהמם !
קל להכנה ממש !!!
איזה כיף שאהבת😊
היי
הכנתי את הכוסיות ויצא מושלם
מאמצת מתכון זה שווא לנסות
תודה רבה
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף הדר🌷
היי, אפשר להכין עם פודינג ריבת חלב במקום וניל? ואז לא לשים ריבת חלב בנוסף.
היי,
אפשר, אבל רצוי כן להוסיף ריבת חלב בשביל המרקם והטעם המודגש:)
האם אפשר שמנת חמוצה במקום גבינה
היי,
אפשר😊
אשמח לקבל מתכונים
היי, איזה מתכונים את מחפשת?
בשורת החיפוש באתר תוכלי לרשום כל דבר שאת מחפשת להכין, ובנוסף המתכונים מחולקים לקטגוריות, כך שתוכלי להסתכל על המתכונים בכל קטגוריה שתרצי.
ייצא מטוררררררררררף
וואו נראה סוף הדרך! תודה על השיתוף😊
היי אפרת🤗מתכון מדהים!!!!!!!!!
האם אפשר לשים קצפת צמחית במקום שמנת מתוקה??
תודה מראש
היי,
כן אפשר. חג שמח😊
היי
האם אוכל להפיא תגלידה כמו המתכון הטעים שלך שפעם הכנתי עם הקרם גבינה ולוטוס?
זה בערך אותם חומרים
תלוטוס הקפאתי ויצא מצוין
עכשיו אני רוצה לגוון לריבת חלב
זה אפשרי גם בהקפאה?
היי,
אפשר להקפיא (אם את מגישה בתור גלידה)😊
היי,
האם ניתן להכין שבוע מראש ולהקפיא?
תודה רבה
היי הילה,
פחות מומלץ כי המרקם משתנה מעט לאחר הפשרה…😊
שבוע טוב אפרת.
רציתי לשאול אם אפשר להכין את הקינוח לא בכוסות אישיות, כלומר בתבנית גדולה או משהו כזה. כי אינלי כוסות כאלו.
תודה
היי דנה,
אפשר בהחלט להכין בתבנית אחת. ממליצה להכפיל כמויות😊
במידה ורוצה להכין כמות של 30 מה הכמויות ? ול 20 מה הכמויות? אשמח אם תרשמי לי בבקשה
היי ספיר.
כמויות ל-20:
20-24 ביסקויטים, 4 מיכלי שמנת מתוקה, 4 כפות גדושות סוכר, כוס חלב, 12 כפות אינסטנט פודינג, 12 כפות גבינה לבנה, 12 כפות ריבת חלב+8 כפות חלב.
כמויות ל-30:
30-36 ביסקויטים, 6 מיכלי שמנת מתוקה,6 כפות גדושות סוכר, כוס וחצי חלב, 18 כפות אינסטנט פודינג, 18 כפות גבינה לבנה, 18 כפות ריבת חלב+12 כפות חלב.
הייי אפרת
למרות שריבת החלב פה היא המהות .
יש מצב לתחליף לריבת חלב או לוותר?
בתודה מראש על המענה.
היי עינת,
אפשר להחליף בממרח לוטוס/ ממרח שוקולד.
אני חושבת שילך כאן גם רוטב פירות יער/תותים. במקרה ואת משתמשת בו אין צורך לערבב עם חלב…
בהצלחה😊
היי אפרת, מה שלומך? תודה רבה על מתכון חדש ומעניין. מקווה להכין בהזדמנות הקרובה. שיהיה חג שבועות שמח ותבורכי
תודה רותי, חג שמח😊
הי אפרת, האם אפשר לוותר על החלב , או לשים משהו אחר במקום?
היי שלומית,
אפשר לשים חלב סויה או מים😊
היי אפרת, אין עליך😊!
הכנה מהירה, תוצאה מדהימה!!
שמחה כל כך לשמוע! תודה תהילה😊