זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
מצרכים:
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות גדולות (2X2 ס”מ)
חומרי התיבול: כף קמח, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור
חומרי הבלילה: 1.5 כוסות קמח , 1.5 כוסות סודה (מים מוגזים), כף פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים את קוביות העוף בקערת חומרי התיבול ומערבבים.
-מניחים את חומרי הבלילה בצלחת עמוקה ומערבבים היטב.
-טובלים את העוף בבלילה ומטגנים בזהירות במחבת עם שמן עמוק כדקה מכל צד עד שמזהיב.
*מומלץ להגיש עם קטשופ או רוטב אלף האיים.
היי אפרת, אפשר להכין עם פילה עוף?
כן🙂
היי אפרת, מי סודה צריךשיהיה קר ?
לא חייב
פפריקה חריפה במקום מתוקה,תשפיע?
זה ייצא חריף מידי. אפשר להפחית לשליש-חצי כפית.
האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?
(מתכון:צ’יקן נאגטס)
נראה לי שכן.
האם ניתן לטגן לא בטיגון עמוק?
כן אפשר.
הי, המתכון מעולה, הכנתי מלא פעמים ותמיד טעים אש 🔥
אפשר להכין את זה בנינג’ה? יש שינויים? יצא טוב?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן (בתוכנית AIRFRY)
חשוב רק לשמן היטב את סלסלת הטיגון ואת הנאגטס עצמם.
היי, תודה על המתכונים הנפלאים שלך.
הייתי שמחה להבין מה התפקיד של הסודה כאן?
היי אסתי,
בגלל שהסודה מוגזת היא תורמת למרקם הפריך.
הי אפרת, תודה רבה על אתר מהמם!
משתמשת בו הרבה. כשמחפשת ברשת מתכון מסוים יודעת שאפשר לסמוך עליך:)
בדיוק אין לי פפריקה.. אפשר להחליף בתבלין גריל עוף?
והאם 500 גרם חזה עוף זה בערך פרפר אחד או 2?
תודה רבה
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אפשר לשים תבלין גריל עוף. פרפר אחד= כ-450 גרם.
שלום! במה אפשר להחליף את הקמח במשהו לא גלוטן ושעדיין ישאר פריך?
היי,
אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור, המרקם ישתנה מעט.
יצא ממש ממש טעים!
תודה, מאוד נהנית מהאתר שלך זה עזר לי להתחיל לבשל בקלות,
רק שאלה , אם שומרים את הבלילה במקרר זה לא מאבד את האפקט של הסודה?
היי,
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים באתר(:
פחות כדאי לשמור את הבלילה במקרר אבל זה אפשרי (המרקם הפריך טיפה יושפע מכך).
איך לדעתך לעשות או להתאים את המתכון ל air fryer?
אה ועל הדרך איך לאחסן עד זה עד בישול אם אני מכינה בנאגלות? ז”א להכין הכל ואז להקפיא? או לטבול ואיכשהו להקפיא טבול או פשוט לאחסן במקרר כמה ימים?
ותודהההה את אלופה ברמות!
כן, תכיני הכל ותקפיאי לאחר ההכנה.
בהצלחה!
היי,
אני מניחה שאפשר להכין בair fryer- לרסס בספריי שמן את הנאגטס לאחר הציפוי ולהכניס למכשיר ל-5 דק’ בערך מכל צד.
תודה על המענה!!
להקפיא ואז? לחמם באייר פראייר שוב?
או לפני ההקפאה להכין רק חלקית ולא עד מוכנות מלאה?
אפשר להקפיא וחמם במיקרוגל או במחבת או באייר פראייר.
פחות כדאי להכין חלקית ולהקפיא.
היי אפרת,
האם לכמות של 1 ק”ג חזה עוף צריך להכפיל כמויות בשאר המצרכים? שואלת כי באחת התגובות מישהי כתבה שהכפילה כמויות ויצאה בלילה דלילה ולא יצא מוצלח… תודה
היי,
לקילו עוף יש להכפיל גם את שאר הכמויות פי 2.
יתכן שהבלילה יצאה דלילה בגלל חוסר דיוק בכמויות, לכן חשוב להקפיד על דיוק בכמויות ועל שימוש בכוס מדידה.
בהצלחה!
היי אפרת,
מה עדיף – קמח רגיל או קמח תופח?
תודה
היי,
יש להשתמש בקמח רגיל, לא תופח(:
יצא טעים מאד מאד! אוהבת את המתכונים שלך אפרת. שבת שלום וחג סוכות שמח.
שמחה מאד לשמוע! שבת שלום חני❤
הי אפרת,
קודם כל חייבת להגיד שאין על המתכונים שלך! ובתור אישה עובדת הם עוד יותר מושלמים!
עכשיו לשאלה:
אני מחפשת מתכון לסנדוויץ’ בשרי עם חזה עוף משהו שאפשר לאכול תוך כדי נסיעה, נראה לך המתכון הזה מתאים? או שיש לך אולי מתכון אחר?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
המתכון הנוכחי מתאים לקחת לדרך, ויש לי מתכון אפילו מתאים יותר- פיתה עם חזה עוף (אפשר להכניס את העוף לכל מאפה ולא חייב דווקא פיתה)😊
רעיון לארוחת צהרים עם צ’יקן נאגטס
רוצה לפנק את הילדים כשאני בחופש 😉
איזה כיף! שמחה שאהבת😊
דבר ראשון תודה על המתכונים
רציתי לשאול אם אפשר לתגן בשמן לא עמוק?
היי מירי,
רצוי לטגן בשמן עמוק היות וזה מה שנותן את המרקם הפריך לנאגטס. במידה ואת לא מעוניינת- את יכולה לטגן בשמן שגובהו לכל הפחות ס”מ אחד.
בהצלחה!
אין לי סודה
מה אפשר במקום?
אפשר מים קרים או בירה לבנה.
יאאא זה טעייייייייייים
את מושלמת!!!
וכל המתכונים שלך מדהימים וטעימים
איזה כיף שאהבת! תודה על הפרגון❤
האם ניתן להקפיא?
תודה.
היי יסכה,
אפשר😊
היי אפרת מה הכמויות ל670 גר’ חזה עוף ?
ולטבול בבלילה הכוונה כמו שניצל שטובלים שניצל ואז לטגן מיד?
תודה 🙏
ושאלה נוספת אם אני רוצה להוסיף גריל עוף לתיבול ולבלילה כמה להשים ?
תודה תודה….
את יכולה להוסיף כפית שטוחה גריל עוף לחומרי התיבול ולהפחית את כמות הפפריקה לכפית שטוחה.
בבלילה אפשר לשים חצי כפית.
סליחה מראש על כל השאלות כמה שמן בערך צריך (בס”מ)
תודה שוב 🙏🙏🙏
גובה לפחות 1.5 ס”מ ומומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.
היי ליטל,
לחומרי התיבול שימי כף ושליש קמח, כפית גדושה פפריקה מתוקה, 3/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור.
חומרי הבלילה – אין שינוי בכמויות.
אלופה !!
מה הייתי עושה בלעדייך ❤️
אפרתתת יצא טעים בטירוף תודה ענקית 💗
איזה כיף לשמוע!
האם אפשר להשתמש בדיאט קולה במקום סודה?
אני לא יודעת איך זה יוצא מבחינת טעם, לא ניסיתי.
עד כמה שאני יודעת אסור לחמם דיאט קולה, הממתיק בדיאט קולה מתפרק בחום
בוקר טוב אפרת 🙂
האם אפשרי לדעתך לחמם במחבת עם ציפוי נון סטיק, יבשה ונקייה, על אותה דרך שהמלצת לחמם בתנור?
כלומר לחמם את המחבת מאד מאד לפני כן, ואז להניח בה את הנאגטס לכמה דק\’ משני הצדדים.
מה אומרת?
תודה רבה ויום טוב
היי מילי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה לא יהיה אותו טעם.
במידה ותרצי לנסות בכל זאת, תדאגי לפחות לרסס בספריי שמן את המחבת מפעם לפעם
יום נפלא❤️
חוזרת לעדכן שניסיתי לחמם במחבת כהמלצתך והרעיון לרסס בשמן היה מעולה!
החימום באופן הזה החזיר לנאגטס את הפריכות, ריענן את הטעם והיה טעים מאד!
תודה רבה
מעולה!
תודה רבה שחזרת לעדכן יקרה
שמחה לקרוא שיצא מוצלח
שבת שלום❤️
שלום אפרת
האם אפשרי להכין מראש? יהיה טעים גם מחר או שחייבים לאכול על המקום?
היי מוריה,
כמובן שזה הכי טעים כשזה טרי אבל אפשר גם לשמור במקרר מכוסה ולחמם בתנור לפני ההגשה (יש לחמם את התנור לפני ל200 מעלות וכשהתנור חם מאוד להכניס את הנאגטס).
טעים טעים טעים!!
תודה
נראה מעולה!
תודה ורד 🙂
אין לי סודה אפשר מים רגילים במקום?
כן, אפשר לשים מים קרים.
הכנתי ויצא מושלם . נשארה בלילה מה אפשר להכין ממנה?
היי עדי,
אפשר להשתמש בבלילה לעיגולי בצל מטוגנים כמו במתכון הזה – טבעות בצל.
המון תודה אנסה את זה
היי אפרת
האם אפשר להכין מחזה עוף טחון ?
אולי אפשר להכין כמו קציצה קטנה ולתבול אותה במרכיבי הבלילה אבל אני לא יודעת אם זה יחזיק מעמד בטיגון ולא יתפרק.
יצא מעולה.!!
שמחה לשמוע 🙂
אפרת הכנתי את זה פעם ראשונה התחסל תוך שניות בלי לשים לה טעיםםםם!!
נראה מעולה 😍
תודה שמחה
היי אפרת
אם אני רוצה לאפות אותם . האם עדיין זה ייצא טוב? אם כן לכמה מעלות וזמן תודה
היי שרון,
לא ניסיתי אבל לדעתי זה לא ייצא אותו הדבר באפיה.
בכל מקרה, חשוב לשמן נייר אפיה בנדיבות, להניח את חתיכות העוף המצופות, לרסס מעל בשמן ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 15-20 דקות מכל צד (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד).
זה טעים גם קר?
קר לא. זה טעים חם או לפחות בטמפ’ החדר.
היי אפרת,
זה ילך עם בירה שחורה במקום סודה? תודה
היי יעל,
לא יצא לי לנסות אבל דווקא נשמע מעניין.
בוקר טוב,
נראה מעורר תאבון
האם צריך להשתמש בחזה עוף שלם או חזה עוף הפרוס לשניצלים?
לפי התמונה זה נראה חזה עוף פרוס
תודה ויום מקסים
היי אורנה,
אפשר גם וגם. אם רוצים להרגיש יותר את העוף אז כדאי להשתמש בחזה עוף שלם. אם רוצים להרגיש פחות עוף ויותר פריכות של הציפוי אז כדאי להשתמש בעוף פרוס.
יום נפלא 🙂
היי! האם הטעם משתנה אם משתמשים בבירה לבנה במקום סודה? רוצה להכין עכשיו ואין לי סודה, אך אם זה קריטי בטעם אצא לקנות.
תודה.
לא חושבת שזה מאוד קריטי.
שלום רציתי לשאול אם סודה בטעם לימון זה בסדר
בגדול נראה לי שכן. תלוי עד כמה הטעם של הלימון עדין.
הערה מאוד חשובה חייב להשתמש במים מוגזים וגם אפשר להשתמש בבירה לבנה אין מה לדאוג האלכוהול של הבירה מתהדה בתיגון
אם לא משתמשים הדלילה לא תצא טוב היא לא תידבק לעוף והנגטס לא יצאו קרנצים מומלץ להשתמש בשניהם
המים המוגזים נועדו כדי לתפוח את הדלילה מתוצא זו נוצר לחץ בדלילה ובכך הדלילה נדבקת לעוף
יצא מעולה.תודה רבה. הוספתי גם שומשום לבלילה ויצא טוווווב.
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
לא הצליח לי 🙁
הציפוי לא נדבק בכלל לעוף וזה לא יצא קרנצ’י
חשוב להגיד שעשיתי מנה כפולה והכפלתי בהתאמה את החומרים
מה עשיתי לא נכון?
אני מתה על האתר שלך וכל דבר שאני מכינה ממנו יוצא מעולה.. חוץ מזה…
היי ענת,
מוזר 😐
אם הציפוי לא נדבק לעוף אז זאת כנראה הסיבה שלא יצא קראנצ’י כי הציפוי עושה את הקראנציות החיצונית.
אגב יכול להיות שהבלילה היתה מספיקה גם לקילו עוף ולא היה צורך להכפיל את חומרי הבלילה.
בכל מקרה, אם הכפלת כמויות זה אומר ששמת 3 כוסות קמח ו- 3 כוסות מי סודה מוגזים? השתמשת באותה כוס למדידת הקמח והסודה נכון?
כן השתמשתי באותה כוס
לא היו לי מים מוגזים אבל אבל ראיתי בהערות שאמרת שאפשר גם מים קרים אז השתמשתי במים קרים
אני גם חושבת שהכמות שאת ציינת הייתה מספיקה לקילו עוף ד”א
זה ממש מוזר. יכול להיות שהמים המוגזים משפיעים על מרקם הסופי של הבלילה.
כעקרון התערובת אמורה להיות מעט סמיכה כדי שהיא תתפס בחזה העוף. התערובת יצאה לך דלילה?
טבלת את העוף בבלילה וישר שמת בשמן החם?
היא יצאה לי די דלילה התערובת… כנראה שזאת הייתה הבעיה…
שמתי את העוף יש בשמן אחרי הטבילה בבלילה
יצא מעולה!!!
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי אפשר לאפות בתנור
צריך להוסיף שמן
תודה רבה
היי סיגל
לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה לא יהיה אותו טעם.
אם את רוצה לאפות יש לשמן נייר אפיה (רצוי בנדיבות) להניח את חתיכות העוף המצופות, לרסס מעל בשמן ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 15-20 דקות מכל צד (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד).
הי אפרת,
האתר שלך פשוט מדהים!!!!!
רציתי לדעת מה כמות החזה עוף שצריך (בפרוסות דקות) כדי להגיע ל – 500 גרם?
תודה
תודה יעל!
בסביבות 6-8 פרוסות אם הן דקות (ותלוי כמה דקות חתכו אותן).
שבת שלום 🙂
אם אין לי סודה ולא בירה אז עדיף להוסיף סודה לשתיה (אבקה) למים או שזה לא קשור?
תודה רבה על המתכונים המוצלחים, אני נהנית מהם מאד!
היי אסתי,
את יכולה לשים מים קרים (אבקת סודה לשתיה לא תעשה את המים מוגזים ולכן אין צורך להשתמש בה).
בהצלחה 😉
אני מכינה ברגעים אלו ונשארה לי בלילה . מה אפשר לעשות איתה? מריח מעולה! תכף נטעם
שבת שלום
היי מאיה,
את יכולה לשמור אותה במקרר עד 3 ימים (אם את מתכוונת להכין שוב את המתכון).
שבת שלום 🙂
שלום, כמה זמן צריך לשים את החזה עוף בחומרי הבלילה? רק לשם ערבוב או שצריך להשרות את זה שעה לפני בבלילה?
היי ליאור,
אין צורך להשרות את זה, רק לערבב ולטגן.
שבוע נפלא 🙂
הי אפרת…מה שלומך? טוב, מה זה הדבר הטעים הזה??? את צריכה לרשום אזהרה בכותרת שזה ממכר…בחיי שעצרתי את עצמי בכוח מלהמשיך ולאכול…תודה על מתכון מצוין!!!
איזה כיף לשמוע!!
תודה אפרת והמשך יום מעולה 🙂
יצא מעולה! תודה רבה שוב ושוב על אתר מועיל ויעיל!
כיף לשמוע! תודה על העדכון ושבוע נפלא 🙂
היי, גיליתי לאחרונה את האתר מתכונים מדהימים קלים וטעימים עשיתי עכשיו את הנאגטס והילדים פשוט טרפווו
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה .. שאלה קטנה אפשר להחליף את יזה העוף בפרגית חתוכה דק ????
היי כרמית,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להשתמש בפרגית אבל עדיף שתהיה חתוכה עבה אחרת מרגישים יותר ציפוי ופחות בשר (איך שאוהבים 😉 )
הכנתי לסעודה משותפת של 10 זוגות וילדים בראש השנה- התבנית הסתיימה…
ילדים והוריהם נהנו כאחד.
תודה ושנה טובה
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂
היי, אם אין לי סודה ולא בירה לבנה? האם יש משהו במקום?
היי נופר,
בגלל שהסודה והבירה מוגזים הם תורמים למרקם הפריך. אפשר להשתמש גם בספרייט אבל אם אין לך את יכולה להכין עם מים קרים.
שבוע טוב 🙂
רציתי בבקשה לשאול, האם צריך לדפוק את החזה עוף לפני שנכנסים לקערת התיבול?
הי אושרת,
אין צורך לדפוק את חזה העוף, הוא יכול להיות עבה במקרה הזה.
היי האם אפשר להחליף את הסודה במשהו אחר?
היי דנה,
אפשר להחליף בבירה לבנה.
שלום לך,
ראשית רציתי לומר, כאחת שממש גרועה בבישול, המתכונים באתר שלך אינם מסובכים, מצליחים ולא פעם מבקשים ממני את המתכון ואני מיד מפנה לאתרך, אז תודה על כך.
רציתי לדעת האם בחטיפי הנאגטס אין צורך בביצים ובפרורי לחם?
תודה ושבת שלום
תודה עינב! כיף גדול לשמוע 😉
לגבי המתכון הזה, אין צורך בביצים או בפירורי לחם.
שבת שלום 🙂
תודה רבה! שנה טובה
🙂
שלום לך, תודה רבה על המתכונים המופלאים. אני נעזרת באתר שלך המון!
רציתי לדעת באופן כללי, כמה מלח צריך לשים בבלילה של 2 ביצים לטיגון שניצלים? אני יודעת שמלח ופלפל כל אחד לפי טעמו האישי, אך רוצה לדעת בגדול את הכמות הסבירה.
המון תודה ושנה נפלאה 🙂
הי דידי,
קודם כל אני שמחה שאת נהנת ממתכונים באתר 🙂
לגבי כמות המלח, ההמלצה שלי היא לשים רבע כפית מלח עם חומרי התיבול (עם הקמח והפפריקה) ורבע כפית בבלילה עם הביצים. לגבי פלפל שחור, אני ממליצה לשים בשני המקרים כמות מזערית, ממש קמצוץ עם האצבעות.
שנה טובה ומתוקה!