שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 20 יחידות

סוג: חלבי/פרווה

רכיבים

חצי כוס (120 מ”ל) חלב או מים

50 גרם חמאה או מרגרינה

כף סוכר

קמצוץ מלח

כוס (140 ג’) קמח

2 ביצים גדולות (L)

לציפוי: סוכר לבן

להגשה: ממרח השחר

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים בסיר קטן על אש גבוהה: חלב, חמאה, סוכר, מלח ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מכבים את האש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות בעזרת כף מעץ עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר. מעבירים לקערה.

-בעזרת מיקסר ידני מערבבים במשך כ-10 שניות ואז מוסיפים את הביצה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה (הבצק לא צריך להיות דליל מידי ולא מוצק מידי).

-מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה.

-מחממים סיר קטן עם שמן (1/3 מגובה הסיר) וכשהשמן חם, מזליפים פסים לתוך השמן באורך 7-10 ס”מ (ניתן לחתוך את הקצה בעזרת מספריים). מטגנים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת עם סוכר, מגלגלים ומגישים מיד.

-מגישים עם ממרח השחר .

ראו גם
מרק בשר בנינג’המרק בשר בנינג’ה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שושנה (14:20 30.12.2024)

הי יצא מאד מוצלח ואהבו.
לדעתי יש טעות במספר הביצים הכפלתי כמויות והשתמשתי ב2 ביצים וזה היה מעולה.