זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: חלבי/פרווה
חצי כוס (120 מ”ל) חלב או מים
50 גרם חמאה או מרגרינה
כף סוכר
קמצוץ מלח
כוס (140 ג’) קמח
2 ביצים גדולות (L)
לציפוי: סוכר לבן
להגשה: ממרח השחר
-מחממים בסיר קטן על אש גבוהה: חלב, חמאה, סוכר, מלח ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מכבים את האש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות בעזרת כף מעץ עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר. מעבירים לקערה.
-בעזרת מיקסר ידני מערבבים במשך כ-10 שניות ואז מוסיפים את הביצה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה (הבצק לא צריך להיות דליל מידי ולא מוצק מידי).
-מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה.
-מחממים סיר קטן עם שמן (1/3 מגובה הסיר) וכשהשמן חם, מזליפים פסים לתוך השמן באורך 7-10 ס”מ (ניתן לחתוך את הקצה בעזרת מספריים). מטגנים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת עם סוכר, מגלגלים ומגישים מיד.
-מגישים עם ממרח השחר .
הי יצא מאד מוצלח ואהבו.
לדעתי יש טעות במספר הביצים הכפלתי כמויות והשתמשתי ב2 ביצים וזה היה מעולה.