זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל קטן קצוץ דק

1-2 שיני שום כתושות

2 כוסות פתיתים

2 כפות מלאות רסק עגבניות

2 כפות מלאות קטשופ

2.5 כוסות מים רותחים

כפית מלאה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), שליש כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שמשנה את צבעו.

-מוסיפים את הפתיתים, השום, רסק העגבניות והקטשופ ומערבבים. מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל ומוסיפים מים רותחים. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

*הערה: ניתן להוסיף גזר מגורד ועד חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (לאחר טיגון הבשר מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים במשך 3-4 דקות עד שמתרכך מעט. אח”כ מוסיפים את הפתיתים, השום, רסק  וכו’ – לפי מה שרשום במתכון. מתבלים ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מוסיפים מים רותחים וכו’..)

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לחצילים עם עגבניות, גמבה ושוםמתכון לחצילים עם עגבניות, גמבה ושום
מתכון לחיתוכיות שוקולד צ’יפס מתכון לחיתוכיות שוקולד צ’יפס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
ברוריה (13:59 29.07.2021)

תודה רבה זה היה ממש במקום המתכון הזה בדיוק כזה דבר חיפשתי משהו קליל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:53 29.07.2021)

איזה כיף לשמוע😊

avatar
רימה (12:18 18.07.2021)

אפרת היקרה, שבוע טוב. האם אפשר להכין עם פסטה? איזה סוג יתאים יותר? איך ישתנו הכמויות ל-500 ג’ של הפסטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:25 18.07.2021)

היי רימה,
כדאי להכין לפי המתכון הזה לספגטי בולונז, שבו אפשר להשתמש בכל סוג פסטה.
בהצלחה!

avatar
הודיה (10:50 26.05.2021)

היי קודם כל תודה רבה על המכונים… אנחנו פשוט נהנים כל פעם מחדש😍😍
יש לי שאלה ראיתי שיש לך גם מכון עם אורז ובשר טחון מה את יותר ממליצה את האורז או את הפתיתים מה יוצא יותר טעים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:20 26.05.2021)

היי,
שמחה שאתם נהנים מהאתר!
אם המנה מיועדת לילדים יתכן שיאהבו יותר עם פתיתים מאשר עם אורז, אך מבחינת הטעם שתי האפשרויות טעימות😊

avatar
הודיה (17:57 26.05.2021)

תודה❤ את לא מבינה… הכנתי את הפתיתים עם הבשר טחון בסוף… ויצא מושלםםםםםם בטירוף… בעלי בכלל לא אוהב פתיתים והוא ממש התלהב😍😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:29 26.05.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן הודיה😊

avatar
דינה (14:24 3.04.2021)

היי,
האם אפשר להקפיא את זה?
תודה,
דינה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:51 3.04.2021)

היי דינה,
כדאי להגיש ביום ההכנה, כי פתיתים הכי טעימים שמכינים אותם באותו יום (אח”כ הם קצת מתייבשים).
יתכן שיהיה בסדר גם אחרי הקפאה, אם כי לא מומלץ לשמור במקפיא יותר מ-5 ימים.

avatar
אילנה (10:31 30.12.2020)

היי אפרת,
אפשר לוותר על האהקת מרק והפטרוזיליה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:45 30.12.2020)

במקום האבקת מרק תוסיפי עוד חצי כפית מלח
ואפשר לוותר על הפטרוזיליה 🙂

avatar
אילנה (10:48 30.12.2020)

תודה על המענה המהיר!
יום מקסים♥️

avatar
שרה (13:01 12.10.2020)

אפשר להכין עם אורז במקום פתיתים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 12.10.2020)

יש מתכון לאורז עם בשר טחון.

avatar
שי-לי (12:57 12.10.2020)

האם מוסיפים את הפתיתים כשהם מבושלים או ישר מהשקית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:05 12.10.2020)

ישר מהשקית.

avatar
Lina (18:00 17.07.2020)

יצא מעולה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:04 17.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

avatar
ענת (08:07 24.03.2020)

היי אפרת, יש לי בערך 250 גרם טחון עוף. מה משתנה מבחינת הכמויות ? האם פשוט לחתוך הכל בחצי ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:16 24.03.2020)

את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות ואת יכולה גם להכין את הכמויות כמו שהן, פשוט יהיה פחות עוף בתבשיל.

avatar
גילי (22:26 10.03.2020)

אפשר לשים עגבניות מרוסקות ( 260 גרם ) במקום הרסק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:59 11.03.2020)

כן אפשר.

avatar
מלי (17:37 17.02.2020)

הכנתי עכשיו יצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!!!!! חפשתי רעיון שונה לארוחת ערב ואני ממש שמחה שהכנתי
תודה רבה רבה
אגב הגשתי את זה עם טיפה רוטב צילי הוסיף הרבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 17.02.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מלי

avatar
אורה (15:56 14.11.2019)

הכנתי עם בשר עוף טחון ויצא מאד טעים!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 14.11.2019)

תודה שחזרת לעדכן!

avatar
רחלי (19:04 23.09.2019)

תודה על כל המתכונים
בעלי לא אוהב עגבניות מבושליות, קטשופ ורסק
מה אפשר לשים כתחליף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:14 23.09.2019)

תכיני בלי.

avatar
צילה (16:32 28.05.2019)

היי אפרת,
האם ניתן להכין עם פתיתים מוכנים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:31 28.05.2019)

כן. את הבשר תטגני בנפרד עם הבצל, השום, הקטשופ, הרסק והתבלינים ובסוף תוסיפי את הפתיתים המוכנים ותערבבי.

avatar
אילנית (11:36 26.03.2019)

אפרת יקרה,
800 גר׳ טחון ושקית שלמה של פתיתים. איך לשנות את הכמויות של שאר המצרכים ?
תודה מראש 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 26.03.2019)

היי אילנית,
זאת שקית של 400 גרם? אם כן, שימי בצל בינוני/קטן, 2 שיני שום, 2.5 כפות רסק, 2.5 כפות קטשופ, כפית וחצי אבקת מרק, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור.
לגבי כמות המים, תסתכלי מה כמות המים שרשומה אם משתמשים בשקית שלמה (רשום מאחורי השקית).

avatar
נחמה (05:53 24.02.2019)

הי…האם אפשר במקום פתיתים לבשל עם פסטה?
ואם כן הכמויות משתנות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 24.02.2019)

היי נחמה,
כדאי להכין את המתכון הזה- ספגטי בולונז. אפשר להכין עם כל סוג של פסטה.

avatar
נירית שמש (17:59 21.11.2018)

שאלה יש לי פתיתים של אוסם עין בצל איך אני עושה. אותם עלים בשר טחון או כל דבר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 21.11.2018)

היי נירית,
תכיני כמו שרשום במתכון. את יכולה לוותר על הבצל במתכון או להוסיף אותו בכל מקרה.

avatar
דנה (18:21 6.11.2018)

היי אפרת, רוצה להכין לילדים שלי וגם לתינוק בן השנה, נראה לך שאם אכין את הבשר קודם במעבד מזון עם הירקות זה יצא רך יותר בבישול וגם הגדולים לא אוהבים ירקות, אולי ככה הם לא יראו אותם.. 😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 6.11.2018)

היי דנה,
את מתכוונת לגזר? אפשר לטחון אותו במעבד מזון אבל קחי בחשבון שאולי הילדים עדיין יזהו אותו 🙂

avatar
ליאור (11:59 9.09.2018)

הי אפרת. חזרנו לעדכן שבעלי (כן כן!) הכין את המתכון המעולה הזה עם טחון צמחוני והוסיף גם עגבניות ופלפלים ויצא ממש טעים ומוצלח. תודה רבה וחג שמח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 9.09.2018)

שמחה לשמוע!
תודה ליאור ושנה טובה ❤️

avatar
שרה (19:25 1.09.2018)

יצא יאמי…..אני יאמץ את המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 1.09.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על התמונה.

avatar
הדס (17:16 20.08.2018)

עשיתי עם עוף טחון ויצא מעולה!! פשוט נטרף! תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 20.08.2018)

תודה הדס, שמחה לשמוע 🙂

avatar
נורית (16:36 11.03.2018)

היי אפרת 🙂
חושבת שילך גם עם הודו טחון?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 11.03.2018)

כן, למה לא? 🙂

avatar
נורית (13:34 13.03.2018)

חזרתי לעדכן שהכנתי ויצא מעדן
תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:44 13.03.2018)

שמחה לשמוע!
תודה נורית.

avatar
שביט (11:11 19.01.2018)

היי, אני מהקוראות השקטות… קוראת, מבשלת ובני הבית נהנים. חייבת לפרגן ולהודות לך. המתכונים מעולים, קלים, טעימים והילדים משבחים. תודה רבה על המתכון הטעים והמוצלח. חוזרת שוב ושוב לאתר כדי לחפש למצוא ולהכין. תודה ושבת שלום.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 19.01.2018)

תודה רבה שביט!
שבת שלום 💛

avatar
אני (18:31 15.01.2018)

כל ביס תענוגג. והקטנה מלקקת את האצבעות אז בכלל תענוג.
תודה רבה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 15.01.2018)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אורית (14:12 11.01.2018)

צהריים טובים, חייבת לפרגן על המתכונים הנפלאים! רציתי לשאול האם אפשר להחליף רסק עגבניות וקטשופ במשהו אחר (לדברי הבנות שלי – לא אדום). מה אפשר לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 11.01.2018)

היי אורית,
תודה 🙂
אפשר לוותר על הרסק והקטשופ ולהכין בלי.

avatar
רחלי (21:04 5.12.2017)

היי תודה רבה על המתכון.
מה הסוד לפתיתים היוצאים אחד אחד ולא כמו עיסה אחת יבשה ובלתי נפרדת?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 6.12.2017)

היי רחלי,
זה תלוי בסוג הפתיתים. למשל פתיתים מסוג קוסקוס יוצאים פחות דביקים מאשר פתיתים מסוג אורז.
בכל מקרה מומלץ לטגן את הפתיתים עם כמה כפות שמן כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב ואז להוסיף מים. חשוב לא להוסיף יותר מים ממה שרשום על האריזה.
לבשל 10 דקות. להשאיר מכוסה 5 דקות ולערבב בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הפתיתים אחד מהשני.
בהצלחה 🙂

avatar
גיתית (23:19 14.11.2017)

הי,
לא יודעת אם תספיקי לראות הערב, אבל שואלת בכל זאת, מקסימום אני אדע לפעם הבאה.
אם אני רוצה להכין הערב ושהילדים יאכלו מחר בצהריים, זה אפשרי? צריך להוסיף יותר מים?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 15.11.2017)

בוקר טוב גיתית,
ראיתי רק עכשיו.
בגדול פתיתים הכי טעימים שמכינים אותם באותו יום כי אח”כ הם קצת מתייבשים. לא בטוח שהוספת יותר מים תעזור.
יכול להיות שבמקרה הזה בגלל שזה מבושל עם בשר טחון זה יהיה יותר עסיסי בחימום יום למחרת.
יום מקסים 🙂

avatar
שימי (19:53 13.08.2017)

יש אפשרות להוריד את הקטשופ ולהוסיף עוד רסק עגבניות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 13.08.2017)

היי שימי,
אפשר לשים כף נוספת של רסק במקום 2 כפות קטשופ.

avatar
שרה (14:14 26.07.2017)

הפתיתים מכילים גלוטן, חבל שמופיע תחת חיפוש של מאכלים ללא גלוטן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 26.07.2017)

טעות שתוקנה 🙂

avatar
ליאת (14:44 14.07.2017)

תודה על המתכון הנפלא. יצא מעולה. כיף לבשל את המתכונים שלך. תודה לך ושבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:45 14.07.2017)

תודה ליאת, שבת שלום 🙂

avatar
רונה (09:06 14.06.2017)

היי
אפשר במקום גזר לעשות עם פטריות?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:17 14.06.2017)

היי רונה,
אפשר להוסיף פטריות. יש לטגן אותן קצת עם הבצל.

avatar
Talitali (16:33 18.05.2017)

היי
הכנתי כרגיל…אין מילים
אם הילדים שמחים גם אני שמחה
אהבו
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:35 18.05.2017)

שמחה שהם אהבו 🙂

avatar
גבי (19:31 9.05.2017)

יצא טעים מאוד. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:31 9.05.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון.

avatar
טלי (19:59 2.05.2017)

יצא מצויין! תודה רבה על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:33 2.05.2017)

תודה טלי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
שירה (02:29 10.03.2017)

שלום אפרת,

תודה על כל המתכונים והמענה הנעים והמהיר לכל שאלה!

רציתי לשאול, יש לי סירים מנירוסטה רק. האם את ממליצה לשנות משהו במתכון? (זמני בישול/ כיסוי המכסה במגבת/כמות נוזלים או כד’?) חוששת שסוג ואיכות הסיר יגרמו לתבשיל חהידבק או לבשר להתבשל פחות טוב…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:09 10.03.2017)

היי שירה,
בסירים מנירוסטה התבשיל בדר”כ נדבק בתחתית. אפשר להפחית מעט את התופעה אם תשימי קצת יותר שמן בהתחלה כשאת מטגגנת את הבצל.
מבחינת זמני בישול וכו’, אין שינוי. כמובן שהבישול צריך להיות באש נמוכה כמו שרשום כדי שהתחתית לא תשרף.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

avatar
נאוה (08:05 6.03.2017)

הכנתי היום. יצא נהדר וחוסל מהר! מתכון נהדר! תודה 🙂

avatar
נאוה (08:07 6.03.2017)

חח חשבתי שהתגובה הראשונה לא נשלחה 🙂

avatar
נאוה (08:04 6.03.2017)

הכנתי היום, היה להיט! מתה על המתכונים שלך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:04 6.03.2017)

תודה נאוה, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים

avatar
purple (14:07 20.02.2017)

שלום,האם את הפתיתים אפשר להמיר לאורז? במידה וכן האם הבישול אותו תהליך או משתנה?
בעלי לא אוהב פתיתים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:43 20.02.2017)

היי,
יש מתכון לאורז עם בשר טחון.

avatar
שרון (17:16 16.02.2017)

כרגייל אפרת- יצא מוש…! הכנתי ביום שלישי בצהריים ואתמול חוסל! אני אכלתי שתי צלחות בבת אחת…תנקס!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:00 16.02.2017)

תודה שרון, שמחה שנהנית! 🙂

avatar
ורד (16:07 26.12.2016)

טעים מאד
חוסל ברגע
הילד אמר שטעים יותר כי הקציצה בתוך הפתיתים….
תודה על המתכון!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:02 26.12.2016)

שמחה לשמוע!
תודה ורד וחג שמח 🙂

avatar
אלישבע (14:58 14.12.2016)

מתכונים מדהימים…………….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:12 14.12.2016)

תודה אלישבע 🙂

avatar
Maria (21:32 30.10.2016)

יצא מדהים ! תודה רבה על המתכונים, פשוטים וטעימים להפליא ! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:56 30.10.2016)

תודה מריה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
הילה (21:55 26.10.2016)

מהממת שאת!!
תודה על מתכונים נפלאים,אין סיכוי לפשל איתם. בתור סטודנטית אני חיה על האתר שלך.
תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:54 27.10.2016)

תודה הילה, כיף לשמוע 🙂

avatar
שרון (19:53 24.10.2016)

מה אפשר לשים במקום קטשופ? לא מחזיקה את זה בבית.. עגבניות מרוסקות יעבדו?
חוץ מזה – תודה רבה על המתכונים המעולים והמועילים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:02 24.10.2016)

היי שרון,
את יכולה לשים במקום 2 כפות עגבניות מרוסקות או כף שטוחה של רסק.

avatar
טירונית במטבח (12:31 1.08.2016)

שלום, אני רוצה להכין את המתכון הזה עם פתיתים ללא גלוטן. מה ניתן לשים במקום אבקת מרק? ומהי הכמות בדיוק? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:33 1.08.2016)

היי,
במקום אבקת מרק ושליש כפית מלח- שימי כפית מלאה מלח.
בהצלחה 🙂

avatar
אסנת (11:04 26.07.2016)

אם אני רוצה להכין את המתכון עם 450 גרם בשר טחון
וכוס אחת של פתיתים (אני צריכה לכמות של 2 מנות)
מה הכמויות מצרכים שאני צריכה להשתמש?

avatar
אסנת (11:06 26.07.2016)

וגם האם פתיתי קוסקוס זה גם טוב למתכון הזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:40 26.07.2016)

היי אסנת,
450 גרם בשר טחון
1 בצל קטן קצוץ
1 שן שום
כוס פתיתים
כף גדושה רסק
כף גדושה קטשופ
כוס ורבע מים רותחים
כפית אבקת מרק, רבע כפית מלח, פלפל שחוק לפי הטעם.
אין בעיה להשתמש בפתיתים מסוג קוסקוס.
בהצלחה 😉

avatar
אנה (13:42 17.07.2016)

” זה טעים באופן מפתיע ” ציטוט של הבן שלי.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:44 17.07.2016)

חמוד 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא!

avatar
סשה (11:14 28.06.2016)

אם אני מחליפה בפיתים מקמח מלא, זמני הבישול משתנים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:33 28.06.2016)

היי סשה,
זמני הבישול לא משתנים אבל יכול להיות שכמות המים משתנה ל-2 כוסות (ראי מה רשום על השקית מאחורה).

avatar
אילנית (13:37 23.06.2016)

ייצא מעולה. תודה רבה. אין עליך. אתר מדהים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:10 23.06.2016)

תודה אילנית! שמחה לשמוע 🙂

avatar
קריסטינה (00:19 23.06.2016)

יקירתי !!!!
גרמת לי לתענוג חושים !
היה טעים מאוד: הוספתי גם את הגזר וגם את פטרוזיליה !
ונזכרתי בילדות…פתיתים ! תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:39 23.06.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
האמת שאין כמו להיזכר בטעם מהילדות 🙂
תודה יקירה ויום נפלא!

avatar
קריסטינה (00:43 17.06.2016)

היי יקירתי.
אני רוצה להכין מתכון פתיתים טעים עם עוף(טחון).
חזרתי עכשיו מישראל עם 3 שקיות פתיתים !!! 🙂
איזה כיף!!!
מה את מציעה להוסיף להחסיר כיוון שאני מכינה עם עוף טחון .
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:05 17.06.2016)

היי יקירה,
שמחה לשמוע שהיית בישראל וחזרת עם שלל 🙂
אני חושבת שגם אם את מכינה עם עוף טחון שאר הכמויות והחומרים נשארים אותו הדבר.
שבת שלום!

avatar
שאלה (13:21 9.05.2016)

איך הגיוני לבשל בשר ב2-3 דקות בשר מצריך המון זמן בישול אני רוצה להכין לבן שלי בן שנה וחצי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 9.05.2016)

היי,
בשר טחון מתבשל מאוד מהר ותוך כ-3 דקות משנה את צבעו ללבן. לא לשכוח שאח”כ הבשר ממשיך להתבשל עם הפתיתים במשך 10 דקות נוספות + 10 דקות בישול באדים (סיר מכוסה ואש כבויה) לכן מהבחינה הזאת זה בסדר 🙂

avatar
מיכל (18:19 3.05.2016)

הי..
באיזה סיר את ממליצה להכין כדי שלא יידבק?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:26 3.05.2016)

היי מיכל,
סיר מטפלון או סיר יציקה.

avatar
סיון (18:32 20.03.2016)

היי,

יצא ממש טעים- תודה!
רק שאלה, השתמשתי במספיק שמן ובכל זאת הפתיתים נדבקו לסיר. איך אפשר למנוע את זה?

תודה,
סיון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:15 20.03.2016)

היי סיון,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הפתיתים שנדבקו לסיר זה קשור לסוג הסיר. את משתמשת במקרה בסיר מנירוסטה?

avatar
שיר (18:44 21.02.2016)

ממש טעים! תודה רבה לך על המתכונים המעולים שלך! אני לא יודעת לבשל בכלל וכל פעם יוצא כשאני מכינה מהאתר יוצא לי טעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 21.02.2016)

תודה שיר, איזה כיף לשמוע 🙂

avatar
חיה (14:46 8.02.2016)

היי צופי המתכון מעולה והתבשיל מושלם תודה רבה לך על הרעיון!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:13 8.02.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון

avatar
אביב (18:34 1.02.2016)

היי אם אני רוצה לעשות עם 700 גרם בשר מה הכמויות מצרכים שאני צריכה להשתמש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:33 1.02.2016)

היי אביב,
אפשר להשאיר את יתר הכמויות כמו שהן אם אוהבים להרגיש הרבה בשר בתבשיל ואפשר להגדיל את הכמויות ולשים בצל בינוני קצוץ, 2-3 שיני שום, 3 כוסות פתיתים, 3 כפות מלאות רסק, 3 כפות מלאות קטשופ, 3 ושלושת רבעי (3+3/4) כוסות מים רותחים, כפית וחצי אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם (אבל אז ירגישו פחות את הבשר בתבשיל).

avatar
גילי (17:56 27.12.2015)

היי,

זה יצא ממש רטוב ועדיין יש קצת מים…להשאיר ככה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:07 27.12.2015)

היי גילי,
זה רטוב גם אחרי 10 דקות בישול ו10 דקות סיר מכוסה?
זה אמור להיות לח ועסיסי אבל לא נוזלי. כלומר הנוזלים צריכים להתאדות.
אם כן אני ממליצה להמשיך לבשל על אש נמוכה בלי מכסה עד שהנוזלים יתאדו מעט (5-7 דקות). יש לערבב מידי פעם.

avatar
גילי (18:23 27.12.2015)

אני רואה שעכשיו אין נוזלים אם זה צריך להיות לח אז זה נראה לי בסדר….תכף אטעם תודה רבה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:12 27.12.2015)

מעולה 🙂

avatar
אביבית (14:49 24.12.2015)

מתכון מוצלח וטעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:54 24.12.2015)

תודה אביבית, שמחה שאהבת 🙂

avatar
ולנטין (08:52 29.10.2015)

מה כמויות המצרכים אם אני מעוניין להכין עם כמות בשר של 1 קילו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:42 29.10.2015)

היי,
אם אתה רוצה להרגיש יותר את הבשר בתבשיל אז אלה הכמויות (6-7 מנות):
1 ק”ג בשר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
3 כוסות פתיתים
3 כפות מלאות רסק
3 כפות מלאות קטשופ
3+3/4 כוסות מים רותחים
כף שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
יום נפלא 🙂

avatar
עינת (15:44 27.10.2015)

היי,
הכנתי ויצא ממש טעים.
לא נשאר פירור בסיר…
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:14 27.10.2015)

תודה עינת, שמחה לשמוע! 🙂

avatar
נופר (13:26 21.10.2015)

הכנתי עכשיו ובמקום לשים 2 כפות קטשופ הוספתי עוד כף רסק עגבניות ויצא מעט דביק. איך אפשר לשפר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:30 21.10.2015)

היי נופר,
יצא דביק לפני הבישול או אחרי הבישול?

avatar
נופר (13:31 21.10.2015)

יצא דביק לאחר הבישול

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:37 21.10.2015)

זה לא נורא, במתכון הזה הפתיתים לא אמורים לצאת אחד אחד.
הכי חשוב הטעם, איך זה יצא?

avatar
נופר (13:39 21.10.2015)

הטעם יצא מעולה, ארוחת צהריים מוצלחת במיוחד 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:42 21.10.2015)

מעולה, זה מה שחשוב 🙂

avatar
שירה (12:58 16.09.2015)

אפשר להחליף את הבקר בעוף טחון ואפשר פתיתים מקמח מלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:13 16.09.2015)

כן שירה, אפשר.
שימי לב רק מה רשום על גבי האריזה – אם רשום שעל כוס פתיתים שמים כוס ורבע מים זה בסדר.
אם רשום שעל כוס פתיתים שמים כוס אחת של מים – תפחיתי את כמות המים במתכון מ-2.5 ל 2 כוסות מים.

avatar
חיה (14:51 8.09.2015)

הכנתי לארוחת הצהריים כולם התלקקו!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:54 8.09.2015)

שמחה לשמוע חיה!
תודה על העדכון וחג שמח 🙂

avatar
שי (14:47 21.08.2015)

אם אני רוצה להכין את זה עם אורז
מה הוראות ההכנה? כמה כוסות אורז וזמן בישול וכו’

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:08 21.08.2015)

היי שי,
מצרפת לינק מתכון לאורז עם בשר טחון
שבת שלום 🙂

avatar
צופי (11:58 18.08.2015)

תודה
הכנתי עם בורגול ויצא מצויין
צופי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:00 18.08.2015)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
צופי (08:54 18.08.2015)

שלום לך
תודה לך על האתר הנפלא.
נראה לך שאפשר להכין מתכון זה עם בורגול במקום פתיתים ?
תודה צופי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:36 18.08.2015)

תודה צופי 🙂
אפשר לשים כוס בורגול במקום הפתיתים. ממליצה להשתמש בבורגול עבה אם יש לך. על כוס אחת של בורגול מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. חוץ מזה, אופן ההכנה וזמני הבישול אינם משתנים.
בהצלחה 😉

avatar
מרים (13:47 15.08.2015)

לא ברור לגבי הפתיתים, לבשל אותם לפני בנפרד או להכניס אותם יבשים לתבשיל וזה מתרכך כשמוסיפים את המים הרותחים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:26 15.08.2015)

היי מרים,
אין צורך לבשל את הפתיתים לפני. יש להוסיף אותם יבשים לתבשיל.

avatar
דורית (13:15 14.08.2015)

כמה גזר? אם אפשר אז במשקל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:30 14.08.2015)

היי דורית,
גזר אחד בינוני-גדול, בסביבות 130-150 גרם (לא חייב להיות מדויק).

avatar
רוזי (20:10 13.08.2015)

הכנתי היום בצהריים. באמת היה מוכן ציק צאק. יצא מאוד טעים הילדים טרפו ומאוד נהנו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:18 13.08.2015)

שמחה שנהנתם מהארוחה 🙂

avatar
דורית (13:55 13.08.2015)

האם לדעתך אפשר לאכול את התבשיל קר בפיקניק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 13.08.2015)

היי דורית,
פחות מומלץ לאכול קר (התבשיל נעשה פחות עסיסי ולח).

avatar
גילת (10:12 15.08.2018)

הי אפרת,
נתקלתי בשאלה הזו אגב חיפושים למתכונים לימות החופשה…
וזו שאלה שאני מתחבטת בה- איזה תבשיל עם בשר אפשר לקחת לפיקניק או בכלל ליציאה של כמה שעות מהבית עם הילדים, לשמור בצידנית שלא יתקלקל ולאכול קר?
חוץ משניצלים לדוגמא…
אשמח לרעיונות
תודה,
גילת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 15.08.2018)

היי גילת,
אפשר לקחת קציצות בשר אפויות, קציצות עוף וירקות, קציצות הודו.
בנוסף אפשר לקחת גם פסטה ברוטב.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.