שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים גס

בצל בינוני מגורד דק

2 ביצים

מצה רטובה מפוררת (לא חובה)

תיבול: כפית כורכום, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מניחים את כל החומרים בקערה וטורפים יחד.

-מחממים מחבת עם כף וחצי שמן ושופכים את התערובת למחבת. מנמיכים את האש ומכסים. כעבור 15-20 דקות כשהפשטידה מתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני ומשאירים כ-15 דקות נוספות עד להזהבה.

הערה: יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק, כמו טפלון.

פשטידה ללא גלוטן

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת ירק (עשבי תיבול)
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מירב (21:25 24.03.2021)

שלום אפרת, תודה על האתר כבר עשיתי ממנו כמה מתכונים וב”ה יצאו דברים ממש טעימים.
שאלתי: אנחנו לא משתמשים באבקת מרק בפסח יש אפשרות להחליף במשהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (21:51 24.03.2021)

היי מירב,
אין במתכון הזה אבקת מרק:) אם התכוונת לשאול באופן כללי- אפשר לוותר או לשים קצת יותר מלח.
חג שמח!

מירב (22:51 25.03.2021)

אופס…
צודקת, התבלבלתי עם פשטידת פטריות לפסח:)
תודה רבה וחג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (23:13 25.03.2021)

בכיף, חג שמח:)

דבי (23:12 13.03.2021)

יצא מאד טעים!
מתכון מצוין למי שאין תנור בפסח.
תודה רבה ושבוע טוב!

מתכונים ב-10 דקות (23:23 13.03.2021)

שמחה שאהבת:)
שבוע טוב

שמואל 13 (17:49 7.02.2021)

יצא טעים מאד הוספתי פטריות ויצא נהדר
תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:53 7.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שמואל

אביגיל (15:59 28.01.2021)

הי
אפשר במתכון זה לשטח בתבנית ולאפות?
אם כן ,כמה זמן?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:00 28.01.2021)

היי,
יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות שאופים בתנור או שאת יכולה להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.

שפרה (12:15 4.01.2021)

המתכונים שלך אחד אחד מעולים.
האתר נגיש וכיף לדפדף בו
הפשטידה יצאה אמאלה
הכנתי אחת עם בצל
ואחת עם בצל ירוק
פשוט טעים!

מתכונים ב-10 דקות (13:11 4.01.2021)

נראה מעולה 😍😍
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום נפלא

רחל (20:15 28.05.2019)

לאפרת והאתר המדהים
אני כבר הרבה זמן מחפשת מתכון טוב לפשטידה רגילה מתפוחי אדמה אבל מגורדים,לא מבושלים שפשוט מבשלים במים ומרסקים.

זאת עם התפוחי אדמה מבושלים יוצאת לי טעימה, אבל עם מגורדים הרבה יותר טעימה והמרקם והמראה שלה לאחר האפייה כמו כזה תפוחי אדמה מגורדים ויפים בכל פרוסה ולבנים לגמרי( כאילו ערבבת אותם עם גבינות אבל למעשה אין שם שום גבינות וזה הכל תלוי באיך אופים ועושים את המתכון ואם עושים הכל כמו שצריך )

מקווה שהבנת כי זה קצת קשה להסביר.
בקיצור תמיד שאני עושה עם מגורדים המרקם המדהים הזה של התפוחי אדמה מגורדים ומתנמסים בפה כמו עוגה יוצאים לי לבנים כמו שצריך אבל רק בחצי מהפשטידה רק למעלה או למטה לא זוכרת.

בקיצור המרקם אף פעם לא מצליח במלואו בכל תוכן הפשטידה והשאר זה מרקם ומראה של תפוחי אדמה מגורדים אבל יותר צהובים, שגם טעימים אבל פחות ולא מתנמסים ונימוחים בפה כמו עוגה כמו החלק הלבן שיוצא טוב

מקווה שהבנת אותי וסליחה על האורך , פשוט זה קשה קצת להסביר ובאינטרנט לרוב כולם עושים תפוחי אדמה מבושלים ולא מגורדים

אני מתכוונת למתכון שאופים וכולל:
מעט אבקת אפייה
פטרוזילה
בצל
7 או 8 ביצים
ותפוחי אדמה מגורדים כמה שצריך

זה הכל במרכיבים.

לא ברור לי וניסיתי מלא פעמים להצליח את המרקם ולא מצליח לי,
אז אם ידוע לך גם הסבר לגבי במה לאפות(סיר או תבנית) , מעלות וטורבו או למעלה למטה,
אולי גם כל זה קשור להצלחת המרקם

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 29.05.2019)

תבשלי את תפוחי האדמה שלמים עד לריכוך חלקי ואז תגרדי אותם.

רחל (01:02 30.05.2019)

וואי תודה, אני כבר מלא זמן מנסה ולא יוצא לי כמו שצריך המרקם .

לא ציינתי שאני מגרדת לדק את תפוחי האדמה תמיד ולא גס.

את בטוחה שזה בעצם יפתור את זה ויביא למירקם הרצוי?

ולגבי סינון או ספיגת הנוזלים לאחר שמגרדים את תפוחי האדמה, זה גם חשוב שלא יהיו נוזלים ?
כי זה נראה לי שאני כן עושה כמו שצריך תמיד

לגבי האפייה יש איזה שהם שלבים שצריך להקפיד:
באיזה מעלות למשל ?
או מ”ס מעלות שונה בהתחלה ואחר כך מ”ס אחר?

דבר חשוב נוסף
ולגבי כיסוי הסיר או התבנית זה צריך באיזה שהוא שלב או לא ?

ופתיחה התנור כדי להפוך את הפשטידה לצד השני לאחר שנאפתה למעלה , צריך ולאחר כמה זמן אפייה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 31.05.2019)

אז תגרדי גס הפעם.
אני לא בטוחה אני חושבת.
אם את משתמשת בתפו”א מבושל אין נוזלים.
לגבי מעלות, לא.
אין צורך לכסות אם את אופה בתנור.
תשמשי בתבנית ולא סיר.
אין צורך להפוך.

ציפי (23:58 11.04.2020)

יש לי מתכון אלוף לקוגל ת\”א:
2 בצל מגורד דק
8 ת\”א מגורד ללא בישול
5 ביצים
1/2 כוס שמן
כף מלח
כף סוכר- לא חובה
כפית פלפל שחור.
הטיפ שלי:
לשים בקערה את הבצל והת\”א המגורדים, ובינתיים לשים בתבנית מלבנית חד פעמי בחום 200 מעלות בתנור את השמן להרתחה, לאחר כמה דקות כששומעים פצפוצי רתיחה, להוציא בזהירות את התבנית עם השמן ולשפוך על התערובת בקערה, זה נותן טעם מעדן …. ואז להוסיף ביצים ותבלינים ולאפות באותה תבנית את כל הפשטידה למשך שעה…בהצלחה!

אסתר אבגי (10:24 26.07.2020)

תנסי בהתחלה במחבת/בסיר ואחרכך המשך בתנור איכשהו ככה עם הסיר/המחבת ל180 מעלות אפיה עד להכנתו המושלמת

תמר (13:25 13.05.2019)

יצא נהדר ,טעים וקל,תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 13.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה תמר

מאיה (22:32 23.04.2019)

היי אפרת!
רוצה להכין בתנור, לפסח אבל בלי קמח ובלי קמח מצה. יש אופציה אחרת? אולי קמח תפו”א?
תודה על אתר מדהים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:31 24.04.2019)

היי מאיה,
יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות אפויה בתנור, ללא קמח.

שרית (17:12 21.04.2019)

האם אפשר להוסיף לפשטידה אפונה וגזר משימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 21.04.2019)

אני חושבת שאפשר.

עינבל (12:03 20.12.2018)

יש אפשרות לאפות את הפשטידה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 20.12.2018)

יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות אפויה או שאת יכולה גם להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.

קריס (23:42 21.09.2018)

היי יקירה.
מה קוטר המחבת כך שהפשטידה לא תהיה נמוכה ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 22.09.2018)

היי 🙂
הפשטידה בכל מקרה אמורה להיות יותר נמוכה מפשטידה רגילה אפויה.
אפשר להשתמש במחבת קטנה בקוטר 21-22 ס”מ.

אפי (18:14 3.05.2018)

יצא ממש טעים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 3.05.2018)

תודה אפי, שמחה לשמוע 🙂

רותי ב. (10:08 22.01.2018)

היי אפרת
מה שלומך?
נקרא טעים מאד. אשמח להכין בקרוב.
טיפ שלי לדרך קלה כדי להפוך את החבילה: לקחת צלחת שתהייה גדולה יותר מקוטר המחבת, לשטוף אותה קצת במים מהברז, ואז להניח על המחבת, להפוך את המחבת , החביתה מחליקה לצלחת המעט רטובה…..תנסו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 22.01.2018)

תודה רותי 🙂
יום מקסים

אירה (18:58 19.12.2017)

שלום 🙂
יש גרסה טבעונית לזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 19.12.2017)

היי אירה,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להוסיף כחצי כוס קמח חומוס עם שליש כוס מים.

שלי (19:22 2.10.2017)

היי
יש לך במקרה מתכון לפשטידת תפוח אדמה פירה בתנור
למגשית אלומיניום סטנדרטית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 2.10.2017)

לא, אין לי. מקווה להעלות בהמשך.

נחמה (21:23 26.07.2017)

תודה על המתכונים המהממים.אני משתמשת הרבה ונהנית מאד!!
הפשטידה יצא טעימה מאד.הכפלתי כמויות ושמתי 2 תפוא ו2 גזר.
וטיפ להפיכה קלה: להניח מעל המחבת קרש חיתוך.ולהפוך בזהירות.ואז כמו שכתבו להחליק את הפשטידה מהקרש חיתוך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:18 27.07.2017)

נשמע מצוין, תודה על השיתוף 🙂

יעל (16:32 14.04.2017)

אפשר בלי כורכום?

מתכונים ב-10 דקות (20:39 14.04.2017)

כן, אפשר.

שרה (03:10 10.04.2017)

הי. מאוחר מאוד אבל הייתי חייבת לעדכן שהפשטידה יצאה פשוט טעים.

מתכונים ב-10 דקות (09:22 10.04.2017)

תודה שרה 🙂
חג שמח!

אהובה (19:22 6.02.2017)

ערב טוב
אפשר להכין בתבנית בתנור
ואם כן באיזה תבנית מומלץ וכמה זמן בתנור ובאיזה חום

תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:32 6.02.2017)

היי אהובה,
דווקא את הפשטידה הזאת עדיף לבשל במחבת עם ציפוי שאינו נדבק. באפיה בתבנית אחת הפשטידה לדעתי יוצאת פחות מוצלחת.
אם בכל זאת את רוצה לאפות ראי תגובה הכי תחתונה שעניתי לרות. לגבי מצרכים, תבנית וטמפ’.
אם את אופה בתבנית שאינה חד פעמית מומלץ לרפד אותה בנייר אפיה ולשמן את הנייר היטב. חשוב גם להניח לפשטידה להתקרר לגמרי.

יעל (13:30 2.02.2017)

היי אפרת,
ראשית, ישר כוח גדול- את נהדרת והאתר נהדר!
אני רוצה להכין את הפשטידה בתנור.
ראיתי שנתת מתכון לתנור באחת מהתגובות הראשונות.
רציתי לשאול, מה אני יכולה לשים במקום פירורי לחם? ובנוסף, האם אני יכולה לשים תפוחי אדמה ובצל
מגורדים אך לא מבושלים?
תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (14:44 2.02.2017)

היי יעל,
קודם כל תודה 🙂
במקום פירורי לחם אפשר לשים קמח.
לגבי שימוש בתפו”א ובצל לא מבושלים, אני חושבת שזה בסדר. רק רצוי לסחוט אותם היטב מנוזלים לאחר שמגרדים אותם ולפני שמוספים לתערובת.
בהצלחה:)

יעל (15:21 2.02.2017)

1/2 כוס קמח?

מתכונים ב-10 דקות (15:27 2.02.2017)

כן.

דלי (03:39 4.01.2017)

הייי
אני רוצה להוסיף עוד ירקות כמו גזר ובטטה ולשים בתנור במאפינס
השאלה שלי היא איך נראה לך שיצא,?
האם להוסיף ביצים ופירורי לחם או קמח?
ומה לגבי התבלינים?

מתכונים ב-10 דקות (09:32 4.01.2017)

היי,
אפשר להוסיף גזר וחצי בטטה בינונית. לתערובת להוסיף עוד 1-2 ביצים לפי הצורך. בסביבות 3/4 כוס פירורי לחם, 2 כפות שמן.
כפית מלח, כפית אבקת מרק, חצי כפית שטוחה כורכום, מעט פלפל שחור. יש לסחוט היטב את הירקות מהנוזלים ואח”כ להוסיף את יתר החומרים.
יש לשמן תבנית שקעים ולצקת מהתערובת (לא מומלץ לעשות אותם עבים מידי).
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 30-40 דקות.
בהצלחה 🙂

מיקי (01:52 30.10.2016)

היי לא צריך לבשל קודם את התפוחי אדמה והבצל? לא כתוב לבשל או לטגן..

מתכונים ב-10 דקות (09:02 30.10.2016)

לא מיקי, אין צורך. זה מתבשל במחבת.
יום נפלא 🙂

אוסי (10:45 6.09.2016)

הכנתי לארוחת ערב,הוספתי קמח תופח וקמח כוסמין-יצא מהמם
עם סלט ושמנת חמוצה,היתה לנו אחלה ארוחה משפחתית-נגמר עד הפירור האחרון
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:36 6.09.2016)

שמחה שנהנתם 🙂
תודה אוסי על העדכון ויום נפלא!

ליאור מיכאל (21:43 17.08.2016)

הפשטידה עצמה טעימה אבל היא לא מספיק יציבה כי ברגע שהתחלתי להפוך היא התפרקה ונחתכה כך שלא היתה בהפיכה מושלמת ממה את חושבת שזה נובע???

מתכונים ב-10 דקות (22:17 17.08.2016)

היי ליאור,
הפשטידה פחות יציבה כי היא לא מכילה קמח אבל בכל אופן חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שהופכים או חותכים אותה, כי רק אז היא מסיימת להתייצב.

רונית (15:17 27.05.2016)

הי אפרת;
עשיתי את הפשטידה במחבת. יצאה מצויין, תודה.למרות שהיה קשה להפוך אותה.

אם אני רוצה שתהיה יותר עבה, כדאי להוסיף אבקת אפייה? (כמה? 1 כפית?) או שיש לך רעיון יותר טוב?

מתכונים ב-10 דקות (18:34 27.05.2016)

היי רונית,
הפשטידה היא אכן דקה, גם בגלל המרכיבים שלה וגם בגלל עשייתה במחבת. אפשר לנסות להוסיף לבלילה כפית שטוחה אבקת אפיה ויכול להיות שזה יגרום לה לתפוח, אבל בכל מקרה היא לא תתפח הרבה כמו פשטידה רגילה שמכינים בתנור.
שבת שלום 🙂

hamudika (13:52 27.08.2016)

היי רונית, היי אפרת ולכולכם,
עצה לי למי שמתקשה להפוך את פשטידת תפוחי-האדמה:{ראשית,ממליצה להיעזר באדם נוסף} לאחר שבדקנו בעזרת מזלג או תרווד שהתחתית נצרבה לשביעות רצוננו ונראית זהובה ונאה לעין, מניחים מעל המחבת צלחת שכותרה גדול מהמחבת, מניחים עליה מגבת מטבח ואז הופכים בעזרת האדם הנוסף…{מניסיוני, קשה לעשות זאת ללא עזרה; בפעם הראשונה כשרציתי להיות גיבורה, הפשטידה עפה בצניחה חופשית לריצפה )-:} לאחר מכן נותנים לפשטידה לגלוש חזרה למחבת ומניחים חזרה את המיכסה. בהצלחה לכולנו, נשים וגברים (-:

מתכונים ב-10 דקות (14:11 27.08.2016)

תודה על הטיפ המועיל 🙂

ענת (09:06 27.04.2016)

כשמכינים בתנור לפי מה שכתבת באחת התגובות: במקום פירורי לחם אפשר מצה מפוררת או משהו אחר לפסח? ואפשר אבקת מרק במקום הכורכום?
תודה רבה לך

מתכונים ב-10 דקות (10:16 27.04.2016)

היי ענת,
אפשר לשים מצה מפוררת אבל יש להרטיב אותה לפני.
אין בעיה לוותר על הכורכום. אין צורך לשים במקומו משהו.

Neta (22:25 29.12.2015)

אפשר בלי קמח/פירורי לחם? או להוסיף גבינה?

מתכונים ב-10 דקות (22:39 29.12.2015)

כן, את יכולה להכין בלי קמח או פירורי לחם. בלי קשר אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה מגורדת או בולגרית אם רוצים.

חנה (19:44 28.10.2015)

אם לא שמים מצה, אז לשים קמח?

מתכונים ב-10 דקות (20:53 28.10.2015)

כן חנה. את יכולה לשים 2-3 כפות קמח.

מירב (08:53 27.09.2015)

הפשטידה של תפוחי האדמה והבצים נדבקה לי למחבת ולא הצלחתי לשחרר אותה הכנסתי אותה לתנור להמשך אפיה

מתכונים ב-10 דקות (09:04 27.09.2015)

היי מירב,
אני מאמינה שזה בגלל סוג המחבת. באיזה מחבת השתמשת?

איתי (19:27 9.09.2015)

הי אפרת הכנתי את הפשטידה הטעם טעים ממש אבל הפשטידה לא התהפכה אז עשיתי סוג של תבשיל

מתכונים ב-10 דקות (20:17 9.09.2015)

היי איתי,
אם לא היה ניתן להפוך את הפשטידה אז יכול להיות שלא היה מספיק שמן או שהשתמשת במחבת מסוג שנדבק (כמו נירוסטה).
שמחה שבסוף חשבת להפוך את זה לסוג של תבשיל 🙂
חג שמח ושנה טובה!

רות (17:57 4.06.2015)

שלום אפרת.
יש לך בבקשה מתכון לפשטידת תפו”א אפוי בתנור?
אני רוצה לעשות כמות גדולה כי במחבת אני רואה שהפשטידה דקה..
תודה לך!!

מתכונים ב-10 דקות (20:22 4.06.2015)

היי רות,
יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות (לחצי כאן לעבור למתכון) או שאת יכולה גם להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.

רות (23:55 4.06.2015)

תודה רבה לך אפרת.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.