שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים גס

בצל בינוני מגורד דק

2 ביצים

מצה רטובה מפוררת (לא חובה)

תיבול: כפית כורכום, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מניחים את כל החומרים בקערה וטורפים יחד.

-מחממים מחבת עם כף וחצי שמן ושופכים את התערובת למחבת. מנמיכים את האש ומכסים. כעבור 15-20 דקות כשהפשטידה מתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני ומשאירים כ-15 דקות נוספות עד להזהבה.

הערה: יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק, כמו טפלון.

פשטידה ללא גלוטן

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פשטידת ירק (עשבי תיבול)פשטידת ירק (עשבי תיבול)
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
עדי (12:18 31.05.2023)

טחנתי שיבולת שועל במקום המצה, יצא נהדר.
תודה על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:04 31.05.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
אילה (12:44 28.03.2023)

שלום אפרת! האם אפשר להכפיל את הכמות של המתכון, או שזה יפגע בבישול כי זה יהיה כמות יותר גדולה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:24 28.03.2023)

אפשר להכפיל כמויות ולהכין בשתי מחבתות או במחבת גדולה יותר (קוטר 26-28).

avatar
אביגיל (22:13 24.03.2023)

היי אפרת,
אפשר לאפות בתנור במקום להכין במחבת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:02 25.03.2023)

היי,
יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות שאופים בתנור. ואת יכולה גם להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.

avatar
אביגיל (14:31 25.03.2023)

תודה רבה!
אפשר קמח מצה במרום פירורי לחם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:41 25.03.2023)

בשמחה(:
אני מניחה שאפשר.

avatar
רחלי (13:00 2.01.2023)

היי אפרת
אפשר לעשות בלי המצה לגמרי או שצריך תחליף?
אם כן איזה תחליף?

תודה על האתר מתכונים מעולים !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:21 2.01.2023)

היי,
אין צורך בתחליף למצה.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:

avatar
merav (14:30 29.09.2022)

אשמח למתכון של פשטידה יש לי תפוחי אדמה ובצל וגזר אבל בלי ביצים יש ??או קוגל תפוחי אדמה בלי ביצים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:14 29.09.2022)

היי,
אין לי מתכון לפשטידת תפו”א ללא ביצים, אבל יתכן ואפשר לשנות את המתכון הנוכחי כך:
לבשל 3 תפו”א קלופים במים רותחים עד לריכוך, לסנן מהמים ולהעביר למעבד מזון.
להוסיף למעבד 200 גרם טופו קשה, כף גדושה שמן, כף גדושה קמח ואת התבלינים ולטחון למחית עם גושים קטנים (להימנע מטחינת יתר).
להוסיף את הבצל המגורד דק (אפשר גם חופן עלי פטרוזיליה) ולערבב עם כף.
להעביר לתבנית אינגליש משומנת ולאפות על 180 מעלות כ-40-60 דקות, עד להזהבה.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה😊

avatar
שירה (08:46 15.09.2022)

שלום אפרת אין על המתכונים המושלמים שלך!!
האם יש לך מתכון לפשטידת תפוא בלי ביצים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:49 15.09.2022)

היי,
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים(:
אין לי מתכון לפשטידת תפו”א ללא ביצים, אבל יתכן ואפשר לשנות את המתכון הנוכחי כך:
לבשל 3 תפו”א קלופים במים רותחים עד לריכוך, לסנן מהמים ולהעביר למעבד מזון.
להוסיף למעבד 200 גרם טופו קשה, כף גדושה שמן, כף גדושה קמח ואת התבלינים ולטחון למחית עם גושים קטנים (להימנע מטחינת יתר).
להוסיף את הבצל המגורד דק (אפשר גם חופן עלי פטרוזיליה) ולערבב עם כף.
להעביר לתבנית אינגליש משומנת ולאפות על 180 מעלות כ-40-60 דקות, עד להזהבה.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה😊

avatar
אנונימי (11:18 15.04.2022)

האם ניתן להשתמש בגבינה או במשהו אחר כדי לייצב את הפשטידה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:32 15.04.2022)

היי,
אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה מגורדת או בולגרית אם רוצים. יתכן ואפשר להוסיף גם כף גבינה לבנה או שמנת חמוצה.

avatar
צליל (11:14 15.12.2021)

איך אני יכולה להכין את הפשטידה הזו (או כל פשטידה בעצם) בלי קמח או מצה כך שזה יהיה ללא גלוטן?
האם קמח זה משהו שהוא חובה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:45 15.12.2021)

היי צליל,
הקמח מייצב את הפשטידה ולכן הוא רכיב חשוב.
עם זאת, אפשר ברוב הפשטידות לוותר עליו ולהוסיף מחית של תפוח אדמה מבושל אחד קטן. אפשר גם להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן.
ויש גם מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות שהוא ללא קמח😊

avatar
צליל (14:53 15.12.2021)

תודה רבה על המענה המהיר!
אני בגדול רוצה להכין פשטידה של תפוא, גזר וקישואים. (אשמח לחוות דעתך, מה יותר מתאים – תפוח אדמה מבושל או פירורי לחם).
זה משנה אם אני שמה את זה במנג’טים? אני צריכה לעשות משהו שונה?

לא כתבתי קודם, אבל אני מטורפת על האתר שלך. מתכונים טעימים בטירוף שמתאימים לכל אחד. תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:34 15.12.2021)

אם כך יש לי פשטידה בדיוק מהירקות הללו- פשטידת ירקות, שאת המצות בה אפשר להחליף בחצי כוס פירורי לחם.
אין שינוי אם את מכינה בתבניות מאפינס עם מנג’טים, מלבד זמן האפייה שעשוי להתקצר ב-5-10 דקות.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר❤

avatar
צליל (16:07 15.12.2021)

אלופה זה בול מה שחיפשתי! זכרתי שפעם הכנתי את זה מהאתר שלך אבל לא מצאתי את זה עכשיו.
תודה תודה תודה!

avatar
מירב (21:25 24.03.2021)

שלום אפרת, תודה על האתר כבר עשיתי ממנו כמה מתכונים וב”ה יצאו דברים ממש טעימים.
שאלתי: אנחנו לא משתמשים באבקת מרק בפסח יש אפשרות להחליף במשהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:51 24.03.2021)

היי מירב,
אין במתכון הזה אבקת מרק:) אם התכוונת לשאול באופן כללי- אפשר לוותר או לשים קצת יותר מלח.
חג שמח!

avatar
מירב (22:51 25.03.2021)

אופס…
צודקת, התבלבלתי עם פשטידת פטריות לפסח:)
תודה רבה וחג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:13 25.03.2021)

בכיף, חג שמח:)

avatar
דבי (23:12 13.03.2021)

יצא מאד טעים!
מתכון מצוין למי שאין תנור בפסח.
תודה רבה ושבוע טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:23 13.03.2021)

שמחה שאהבת:)
שבוע טוב

avatar
שמואל 13 (17:49 7.02.2021)

יצא טעים מאד הוספתי פטריות ויצא נהדר
תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:53 7.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שמואל

avatar
אביגיל (15:59 28.01.2021)

הי
אפשר במתכון זה לשטח בתבנית ולאפות?
אם כן ,כמה זמן?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:00 28.01.2021)

היי,
יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות שאופים בתנור או שאת יכולה להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.

avatar
שפרה (12:15 4.01.2021)

המתכונים שלך אחד אחד מעולים.
האתר נגיש וכיף לדפדף בו
הפשטידה יצאה אמאלה
הכנתי אחת עם בצל
ואחת עם בצל ירוק
פשוט טעים!

פשטידת תפוחי אדמה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:11 4.01.2021)

נראה מעולה 😍😍
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום נפלא

avatar
רחל (20:15 28.05.2019)

לאפרת והאתר המדהים
אני כבר הרבה זמן מחפשת מתכון טוב לפשטידה רגילה מתפוחי אדמה אבל מגורדים,לא מבושלים שפשוט מבשלים במים ומרסקים.

זאת עם התפוחי אדמה מבושלים יוצאת לי טעימה, אבל עם מגורדים הרבה יותר טעימה והמרקם והמראה שלה לאחר האפייה כמו כזה תפוחי אדמה מגורדים ויפים בכל פרוסה ולבנים לגמרי( כאילו ערבבת אותם עם גבינות אבל למעשה אין שם שום גבינות וזה הכל תלוי באיך אופים ועושים את המתכון ואם עושים הכל כמו שצריך )

מקווה שהבנת כי זה קצת קשה להסביר.
בקיצור תמיד שאני עושה עם מגורדים המרקם המדהים הזה של התפוחי אדמה מגורדים ומתנמסים בפה כמו עוגה יוצאים לי לבנים כמו שצריך אבל רק בחצי מהפשטידה רק למעלה או למטה לא זוכרת.

בקיצור המרקם אף פעם לא מצליח במלואו בכל תוכן הפשטידה והשאר זה מרקם ומראה של תפוחי אדמה מגורדים אבל יותר צהובים, שגם טעימים אבל פחות ולא מתנמסים ונימוחים בפה כמו עוגה כמו החלק הלבן שיוצא טוב

מקווה שהבנת אותי וסליחה על האורך , פשוט זה קשה קצת להסביר ובאינטרנט לרוב כולם עושים תפוחי אדמה מבושלים ולא מגורדים

אני מתכוונת למתכון שאופים וכולל:
מעט אבקת אפייה
פטרוזילה
בצל
7 או 8 ביצים
ותפוחי אדמה מגורדים כמה שצריך

זה הכל במרכיבים.

לא ברור לי וניסיתי מלא פעמים להצליח את המרקם ולא מצליח לי,
אז אם ידוע לך גם הסבר לגבי במה לאפות(סיר או תבנית) , מעלות וטורבו או למעלה למטה,
אולי גם כל זה קשור להצלחת המרקם

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 29.05.2019)

תבשלי את תפוחי האדמה שלמים עד לריכוך חלקי ואז תגרדי אותם.

avatar
רחל (01:02 30.05.2019)

וואי תודה, אני כבר מלא זמן מנסה ולא יוצא לי כמו שצריך המרקם .

לא ציינתי שאני מגרדת לדק את תפוחי האדמה תמיד ולא גס.

את בטוחה שזה בעצם יפתור את זה ויביא למירקם הרצוי?

ולגבי סינון או ספיגת הנוזלים לאחר שמגרדים את תפוחי האדמה, זה גם חשוב שלא יהיו נוזלים ?
כי זה נראה לי שאני כן עושה כמו שצריך תמיד

לגבי האפייה יש איזה שהם שלבים שצריך להקפיד:
באיזה מעלות למשל ?
או מ”ס מעלות שונה בהתחלה ואחר כך מ”ס אחר?

דבר חשוב נוסף
ולגבי כיסוי הסיר או התבנית זה צריך באיזה שהוא שלב או לא ?

ופתיחה התנור כדי להפוך את הפשטידה לצד השני לאחר שנאפתה למעלה , צריך ולאחר כמה זמן אפייה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 31.05.2019)

אז תגרדי גס הפעם.
אני לא בטוחה אני חושבת.
אם את משתמשת בתפו”א מבושל אין נוזלים.
לגבי מעלות, לא.
אין צורך לכסות אם את אופה בתנור.
תשמשי בתבנית ולא סיר.
אין צורך להפוך.

avatar
ציפי (23:58 11.04.2020)

יש לי מתכון אלוף לקוגל ת\”א:
2 בצל מגורד דק
8 ת\”א מגורד ללא בישול
5 ביצים
1/2 כוס שמן
כף מלח
כף סוכר- לא חובה
כפית פלפל שחור.
הטיפ שלי:
לשים בקערה את הבצל והת\”א המגורדים, ובינתיים לשים בתבנית מלבנית חד פעמי בחום 200 מעלות בתנור את השמן להרתחה, לאחר כמה דקות כששומעים פצפוצי רתיחה, להוציא בזהירות את התבנית עם השמן ולשפוך על התערובת בקערה, זה נותן טעם מעדן …. ואז להוסיף ביצים ותבלינים ולאפות באותה תבנית את כל הפשטידה למשך שעה…בהצלחה!

avatar
אסתר אבגי (10:24 26.07.2020)

תנסי בהתחלה במחבת/בסיר ואחרכך המשך בתנור איכשהו ככה עם הסיר/המחבת ל180 מעלות אפיה עד להכנתו המושלמת

avatar
תמר (13:25 13.05.2019)

יצא נהדר ,טעים וקל,תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 13.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה תמר

avatar
מאיה (22:32 23.04.2019)

היי אפרת!
רוצה להכין בתנור, לפסח אבל בלי קמח ובלי קמח מצה. יש אופציה אחרת? אולי קמח תפו”א?
תודה על אתר מדהים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:31 24.04.2019)

היי מאיה,
יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות אפויה בתנור, ללא קמח.

avatar
שרית (17:12 21.04.2019)

האם אפשר להוסיף לפשטידה אפונה וגזר משימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 21.04.2019)

אני חושבת שאפשר.

avatar
עינבל (12:03 20.12.2018)

יש אפשרות לאפות את הפשטידה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 20.12.2018)

יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות אפויה או שאת יכולה גם להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.

avatar
קריס (23:42 21.09.2018)

היי יקירה.
מה קוטר המחבת כך שהפשטידה לא תהיה נמוכה ?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 22.09.2018)

היי 🙂
הפשטידה בכל מקרה אמורה להיות יותר נמוכה מפשטידה רגילה אפויה.
אפשר להשתמש במחבת קטנה בקוטר 21-22 ס”מ.

avatar
אפי (18:14 3.05.2018)

יצא ממש טעים!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 3.05.2018)

תודה אפי, שמחה לשמוע 🙂

avatar
רותי ב. (10:08 22.01.2018)

היי אפרת
מה שלומך?
נקרא טעים מאד. אשמח להכין בקרוב.
טיפ שלי לדרך קלה כדי להפוך את החבילה: לקחת צלחת שתהייה גדולה יותר מקוטר המחבת, לשטוף אותה קצת במים מהברז, ואז להניח על המחבת, להפוך את המחבת , החביתה מחליקה לצלחת המעט רטובה…..תנסו.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 22.01.2018)

תודה רותי 🙂
יום מקסים

avatar
אירה (18:58 19.12.2017)

שלום 🙂
יש גרסה טבעונית לזה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 19.12.2017)

היי אירה,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להוסיף כחצי כוס קמח חומוס עם שליש כוס מים.

avatar
שלי (19:22 2.10.2017)

היי
יש לך במקרה מתכון לפשטידת תפוח אדמה פירה בתנור
למגשית אלומיניום סטנדרטית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 2.10.2017)

לא, אין לי. מקווה להעלות בהמשך.

avatar
נחמה (21:23 26.07.2017)

תודה על המתכונים המהממים.אני משתמשת הרבה ונהנית מאד!!
הפשטידה יצא טעימה מאד.הכפלתי כמויות ושמתי 2 תפוא ו2 גזר.
וטיפ להפיכה קלה: להניח מעל המחבת קרש חיתוך.ולהפוך בזהירות.ואז כמו שכתבו להחליק את הפשטידה מהקרש חיתוך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:18 27.07.2017)

נשמע מצוין, תודה על השיתוף 🙂

avatar
יעל (16:32 14.04.2017)

אפשר בלי כורכום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:39 14.04.2017)

כן, אפשר.

avatar
שרה (03:10 10.04.2017)

הי. מאוחר מאוד אבל הייתי חייבת לעדכן שהפשטידה יצאה פשוט טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:22 10.04.2017)

תודה שרה 🙂
חג שמח!

avatar
אהובה (19:22 6.02.2017)

ערב טוב
אפשר להכין בתבנית בתנור
ואם כן באיזה תבנית מומלץ וכמה זמן בתנור ובאיזה חום

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:32 6.02.2017)

היי אהובה,
דווקא את הפשטידה הזאת עדיף לבשל במחבת עם ציפוי שאינו נדבק. באפיה בתבנית אחת הפשטידה לדעתי יוצאת פחות מוצלחת.
אם בכל זאת את רוצה לאפות ראי תגובה הכי תחתונה שעניתי לרות. לגבי מצרכים, תבנית וטמפ’.
אם את אופה בתבנית שאינה חד פעמית מומלץ לרפד אותה בנייר אפיה ולשמן את הנייר היטב. חשוב גם להניח לפשטידה להתקרר לגמרי.

avatar
יעל (13:30 2.02.2017)

היי אפרת,
ראשית, ישר כוח גדול- את נהדרת והאתר נהדר!
אני רוצה להכין את הפשטידה בתנור.
ראיתי שנתת מתכון לתנור באחת מהתגובות הראשונות.
רציתי לשאול, מה אני יכולה לשים במקום פירורי לחם? ובנוסף, האם אני יכולה לשים תפוחי אדמה ובצל
מגורדים אך לא מבושלים?
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:44 2.02.2017)

היי יעל,
קודם כל תודה 🙂
במקום פירורי לחם אפשר לשים קמח.
לגבי שימוש בתפו”א ובצל לא מבושלים, אני חושבת שזה בסדר. רק רצוי לסחוט אותם היטב מנוזלים לאחר שמגרדים אותם ולפני שמוספים לתערובת.
בהצלחה:)

avatar
יעל (15:21 2.02.2017)

1/2 כוס קמח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:27 2.02.2017)

כן.

avatar
דלי (03:39 4.01.2017)

הייי
אני רוצה להוסיף עוד ירקות כמו גזר ובטטה ולשים בתנור במאפינס
השאלה שלי היא איך נראה לך שיצא,?
האם להוסיף ביצים ופירורי לחם או קמח?
ומה לגבי התבלינים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:32 4.01.2017)

היי,
אפשר להוסיף גזר וחצי בטטה בינונית. לתערובת להוסיף עוד 1-2 ביצים לפי הצורך. בסביבות 3/4 כוס פירורי לחם, 2 כפות שמן.
כפית מלח, כפית אבקת מרק, חצי כפית שטוחה כורכום, מעט פלפל שחור. יש לסחוט היטב את הירקות מהנוזלים ואח”כ להוסיף את יתר החומרים.
יש לשמן תבנית שקעים ולצקת מהתערובת (לא מומלץ לעשות אותם עבים מידי).
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 30-40 דקות.
בהצלחה 🙂

avatar
מיקי (01:52 30.10.2016)

היי לא צריך לבשל קודם את התפוחי אדמה והבצל? לא כתוב לבשל או לטגן..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:02 30.10.2016)

לא מיקי, אין צורך. זה מתבשל במחבת.
יום נפלא 🙂

avatar
אוסי (10:45 6.09.2016)

הכנתי לארוחת ערב,הוספתי קמח תופח וקמח כוסמין-יצא מהמם
עם סלט ושמנת חמוצה,היתה לנו אחלה ארוחה משפחתית-נגמר עד הפירור האחרון
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:36 6.09.2016)

שמחה שנהנתם 🙂
תודה אוסי על העדכון ויום נפלא!

avatar
ליאור מיכאל (21:43 17.08.2016)

הפשטידה עצמה טעימה אבל היא לא מספיק יציבה כי ברגע שהתחלתי להפוך היא התפרקה ונחתכה כך שלא היתה בהפיכה מושלמת ממה את חושבת שזה נובע???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:17 17.08.2016)

היי ליאור,
הפשטידה פחות יציבה כי היא לא מכילה קמח אבל בכל אופן חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שהופכים או חותכים אותה, כי רק אז היא מסיימת להתייצב.

avatar
רונית (15:17 27.05.2016)

הי אפרת;
עשיתי את הפשטידה במחבת. יצאה מצויין, תודה.למרות שהיה קשה להפוך אותה.

אם אני רוצה שתהיה יותר עבה, כדאי להוסיף אבקת אפייה? (כמה? 1 כפית?) או שיש לך רעיון יותר טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:34 27.05.2016)

היי רונית,
הפשטידה היא אכן דקה, גם בגלל המרכיבים שלה וגם בגלל עשייתה במחבת. אפשר לנסות להוסיף לבלילה כפית שטוחה אבקת אפיה ויכול להיות שזה יגרום לה לתפוח, אבל בכל מקרה היא לא תתפח הרבה כמו פשטידה רגילה שמכינים בתנור.
שבת שלום 🙂

avatar
hamudika (13:52 27.08.2016)

היי רונית, היי אפרת ולכולכם,
עצה לי למי שמתקשה להפוך את פשטידת תפוחי-האדמה:{ראשית,ממליצה להיעזר באדם נוסף} לאחר שבדקנו בעזרת מזלג או תרווד שהתחתית נצרבה לשביעות רצוננו ונראית זהובה ונאה לעין, מניחים מעל המחבת צלחת שכותרה גדול מהמחבת, מניחים עליה מגבת מטבח ואז הופכים בעזרת האדם הנוסף…{מניסיוני, קשה לעשות זאת ללא עזרה; בפעם הראשונה כשרציתי להיות גיבורה, הפשטידה עפה בצניחה חופשית לריצפה )-:} לאחר מכן נותנים לפשטידה לגלוש חזרה למחבת ומניחים חזרה את המיכסה. בהצלחה לכולנו, נשים וגברים (-:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:11 27.08.2016)

תודה על הטיפ המועיל 🙂

avatar
ענת (09:06 27.04.2016)

כשמכינים בתנור לפי מה שכתבת באחת התגובות: במקום פירורי לחם אפשר מצה מפוררת או משהו אחר לפסח? ואפשר אבקת מרק במקום הכורכום?
תודה רבה לך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:16 27.04.2016)

היי ענת,
אפשר לשים מצה מפוררת אבל יש להרטיב אותה לפני.
אין בעיה לוותר על הכורכום. אין צורך לשים במקומו משהו.

avatar
Neta (22:25 29.12.2015)

אפשר בלי קמח/פירורי לחם? או להוסיף גבינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:39 29.12.2015)

כן, את יכולה להכין בלי קמח או פירורי לחם. בלי קשר אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה מגורדת או בולגרית אם רוצים.

avatar
חנה (19:44 28.10.2015)

אם לא שמים מצה, אז לשים קמח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:53 28.10.2015)

כן חנה. את יכולה לשים 2-3 כפות קמח.

avatar
מירב (08:53 27.09.2015)

הפשטידה של תפוחי האדמה והבצים נדבקה לי למחבת ולא הצלחתי לשחרר אותה הכנסתי אותה לתנור להמשך אפיה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:04 27.09.2015)

היי מירב,
אני מאמינה שזה בגלל סוג המחבת. באיזה מחבת השתמשת?

avatar
איתי (19:27 9.09.2015)

הי אפרת הכנתי את הפשטידה הטעם טעים ממש אבל הפשטידה לא התהפכה אז עשיתי סוג של תבשיל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:17 9.09.2015)

היי איתי,
אם לא היה ניתן להפוך את הפשטידה אז יכול להיות שלא היה מספיק שמן או שהשתמשת במחבת מסוג שנדבק (כמו נירוסטה).
שמחה שבסוף חשבת להפוך את זה לסוג של תבשיל 🙂
חג שמח ושנה טובה!

avatar
רות (17:57 4.06.2015)

שלום אפרת.
יש לך בבקשה מתכון לפשטידת תפו”א אפוי בתנור?
אני רוצה לעשות כמות גדולה כי במחבת אני רואה שהפשטידה דקה..
תודה לך!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:22 4.06.2015)

היי רות,
יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות (לחצי כאן לעבור למתכון) או שאת יכולה גם להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.

avatar
רות (23:55 4.06.2015)

תודה רבה לך אפרת.

לקריאת כל התגובות