זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים גס
בצל בינוני מגורד דק
2 ביצים
מצה רטובה מפוררת (לא חובה)
תיבול: כפית כורכום, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים את כל החומרים בקערה וטורפים יחד.
-מחממים מחבת עם כף וחצי שמן ושופכים את התערובת למחבת. מנמיכים את האש ומכסים. כעבור 15-20 דקות כשהפשטידה מתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני ומשאירים כ-15 דקות נוספות עד להזהבה.
הערה: יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק, כמו טפלון.
–
פשטידה ללא גלוטן
ראו גם
טחנתי שיבולת שועל במקום המצה, יצא נהדר.
תודה על המתכון
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום אפרת! האם אפשר להכפיל את הכמות של המתכון, או שזה יפגע בבישול כי זה יהיה כמות יותר גדולה?
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בשתי מחבתות או במחבת גדולה יותר (קוטר 26-28).
היי אפרת,
אפשר לאפות בתנור במקום להכין במחבת?
היי,
יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות שאופים בתנור. ואת יכולה גם להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.
תודה רבה!
אפשר קמח מצה במרום פירורי לחם?
בשמחה(:
אני מניחה שאפשר.
היי אפרת
אפשר לעשות בלי המצה לגמרי או שצריך תחליף?
אם כן איזה תחליף?
תודה על האתר מתכונים מעולים !
היי,
אין צורך בתחליף למצה.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אשמח למתכון של פשטידה יש לי תפוחי אדמה ובצל וגזר אבל בלי ביצים יש ??או קוגל תפוחי אדמה בלי ביצים
היי,
אין לי מתכון לפשטידת תפו”א ללא ביצים, אבל יתכן ואפשר לשנות את המתכון הנוכחי כך:
לבשל 3 תפו”א קלופים במים רותחים עד לריכוך, לסנן מהמים ולהעביר למעבד מזון.
להוסיף למעבד 200 גרם טופו קשה, כף גדושה שמן, כף גדושה קמח ואת התבלינים ולטחון למחית עם גושים קטנים (להימנע מטחינת יתר).
להוסיף את הבצל המגורד דק (אפשר גם חופן עלי פטרוזיליה) ולערבב עם כף.
להעביר לתבנית אינגליש משומנת ולאפות על 180 מעלות כ-40-60 דקות, עד להזהבה.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה😊
שלום אפרת אין על המתכונים המושלמים שלך!!
האם יש לך מתכון לפשטידת תפוא בלי ביצים?
היי,
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים(:
אין לי מתכון לפשטידת תפו”א ללא ביצים, אבל יתכן ואפשר לשנות את המתכון הנוכחי כך:
לבשל 3 תפו”א קלופים במים רותחים עד לריכוך, לסנן מהמים ולהעביר למעבד מזון.
להוסיף למעבד 200 גרם טופו קשה, כף גדושה שמן, כף גדושה קמח ואת התבלינים ולטחון למחית עם גושים קטנים (להימנע מטחינת יתר).
להוסיף את הבצל המגורד דק (אפשר גם חופן עלי פטרוזיליה) ולערבב עם כף.
להעביר לתבנית אינגליש משומנת ולאפות על 180 מעלות כ-40-60 דקות, עד להזהבה.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה😊
האם ניתן להשתמש בגבינה או במשהו אחר כדי לייצב את הפשטידה?
היי,
אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה מגורדת או בולגרית אם רוצים. יתכן ואפשר להוסיף גם כף גבינה לבנה או שמנת חמוצה.
איך אני יכולה להכין את הפשטידה הזו (או כל פשטידה בעצם) בלי קמח או מצה כך שזה יהיה ללא גלוטן?
האם קמח זה משהו שהוא חובה?
היי צליל,
הקמח מייצב את הפשטידה ולכן הוא רכיב חשוב.
עם זאת, אפשר ברוב הפשטידות לוותר עליו ולהוסיף מחית של תפוח אדמה מבושל אחד קטן. אפשר גם להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן.
ויש גם מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות שהוא ללא קמח😊
תודה רבה על המענה המהיר!
אני בגדול רוצה להכין פשטידה של תפוא, גזר וקישואים. (אשמח לחוות דעתך, מה יותר מתאים – תפוח אדמה מבושל או פירורי לחם).
זה משנה אם אני שמה את זה במנג’טים? אני צריכה לעשות משהו שונה?
לא כתבתי קודם, אבל אני מטורפת על האתר שלך. מתכונים טעימים בטירוף שמתאימים לכל אחד. תודה רבה!
אם כך יש לי פשטידה בדיוק מהירקות הללו- פשטידת ירקות, שאת המצות בה אפשר להחליף בחצי כוס פירורי לחם.
אין שינוי אם את מכינה בתבניות מאפינס עם מנג’טים, מלבד זמן האפייה שעשוי להתקצר ב-5-10 דקות.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר❤
אלופה זה בול מה שחיפשתי! זכרתי שפעם הכנתי את זה מהאתר שלך אבל לא מצאתי את זה עכשיו.
תודה תודה תודה!
שלום אפרת, תודה על האתר כבר עשיתי ממנו כמה מתכונים וב”ה יצאו דברים ממש טעימים.
שאלתי: אנחנו לא משתמשים באבקת מרק בפסח יש אפשרות להחליף במשהו אחר?
היי מירב,
אין במתכון הזה אבקת מרק:) אם התכוונת לשאול באופן כללי- אפשר לוותר או לשים קצת יותר מלח.
חג שמח!
אופס…
צודקת, התבלבלתי עם פשטידת פטריות לפסח:)
תודה רבה וחג שמח!
בכיף, חג שמח:)
יצא מאד טעים!
מתכון מצוין למי שאין תנור בפסח.
תודה רבה ושבוע טוב!
שמחה שאהבת:)
שבוע טוב
יצא טעים מאד הוספתי פטריות ויצא נהדר
תודה רבה.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שמואל
הי
אפשר במתכון זה לשטח בתבנית ולאפות?
אם כן ,כמה זמן?
תודה
היי,
יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות שאופים בתנור או שאת יכולה להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.
המתכונים שלך אחד אחד מעולים.
האתר נגיש וכיף לדפדף בו
הפשטידה יצאה אמאלה
הכנתי אחת עם בצל
ואחת עם בצל ירוק
פשוט טעים!
נראה מעולה 😍😍
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום נפלא
לאפרת והאתר המדהים
אני כבר הרבה זמן מחפשת מתכון טוב לפשטידה רגילה מתפוחי אדמה אבל מגורדים,לא מבושלים שפשוט מבשלים במים ומרסקים.
זאת עם התפוחי אדמה מבושלים יוצאת לי טעימה, אבל עם מגורדים הרבה יותר טעימה והמרקם והמראה שלה לאחר האפייה כמו כזה תפוחי אדמה מגורדים ויפים בכל פרוסה ולבנים לגמרי( כאילו ערבבת אותם עם גבינות אבל למעשה אין שם שום גבינות וזה הכל תלוי באיך אופים ועושים את המתכון ואם עושים הכל כמו שצריך )
מקווה שהבנת כי זה קצת קשה להסביר.
בקיצור תמיד שאני עושה עם מגורדים המרקם המדהים הזה של התפוחי אדמה מגורדים ומתנמסים בפה כמו עוגה יוצאים לי לבנים כמו שצריך אבל רק בחצי מהפשטידה רק למעלה או למטה לא זוכרת.
בקיצור המרקם אף פעם לא מצליח במלואו בכל תוכן הפשטידה והשאר זה מרקם ומראה של תפוחי אדמה מגורדים אבל יותר צהובים, שגם טעימים אבל פחות ולא מתנמסים ונימוחים בפה כמו עוגה כמו החלק הלבן שיוצא טוב
מקווה שהבנת אותי וסליחה על האורך , פשוט זה קשה קצת להסביר ובאינטרנט לרוב כולם עושים תפוחי אדמה מבושלים ולא מגורדים
אני מתכוונת למתכון שאופים וכולל:
מעט אבקת אפייה
פטרוזילה
בצל
7 או 8 ביצים
ותפוחי אדמה מגורדים כמה שצריך
זה הכל במרכיבים.
לא ברור לי וניסיתי מלא פעמים להצליח את המרקם ולא מצליח לי,
אז אם ידוע לך גם הסבר לגבי במה לאפות(סיר או תבנית) , מעלות וטורבו או למעלה למטה,
אולי גם כל זה קשור להצלחת המרקם
תודה
תבשלי את תפוחי האדמה שלמים עד לריכוך חלקי ואז תגרדי אותם.
וואי תודה, אני כבר מלא זמן מנסה ולא יוצא לי כמו שצריך המרקם .
לא ציינתי שאני מגרדת לדק את תפוחי האדמה תמיד ולא גס.
את בטוחה שזה בעצם יפתור את זה ויביא למירקם הרצוי?
ולגבי סינון או ספיגת הנוזלים לאחר שמגרדים את תפוחי האדמה, זה גם חשוב שלא יהיו נוזלים ?
כי זה נראה לי שאני כן עושה כמו שצריך תמיד
לגבי האפייה יש איזה שהם שלבים שצריך להקפיד:
באיזה מעלות למשל ?
או מ”ס מעלות שונה בהתחלה ואחר כך מ”ס אחר?
דבר חשוב נוסף
ולגבי כיסוי הסיר או התבנית זה צריך באיזה שהוא שלב או לא ?
ופתיחה התנור כדי להפוך את הפשטידה לצד השני לאחר שנאפתה למעלה , צריך ולאחר כמה זמן אפייה ?
אז תגרדי גס הפעם.
אני לא בטוחה אני חושבת.
אם את משתמשת בתפו”א מבושל אין נוזלים.
לגבי מעלות, לא.
אין צורך לכסות אם את אופה בתנור.
תשמשי בתבנית ולא סיר.
אין צורך להפוך.
יש לי מתכון אלוף לקוגל ת\”א:
2 בצל מגורד דק
8 ת\”א מגורד ללא בישול
5 ביצים
1/2 כוס שמן
כף מלח
כף סוכר- לא חובה
כפית פלפל שחור.
הטיפ שלי:
לשים בקערה את הבצל והת\”א המגורדים, ובינתיים לשים בתבנית מלבנית חד פעמי בחום 200 מעלות בתנור את השמן להרתחה, לאחר כמה דקות כששומעים פצפוצי רתיחה, להוציא בזהירות את התבנית עם השמן ולשפוך על התערובת בקערה, זה נותן טעם מעדן …. ואז להוסיף ביצים ותבלינים ולאפות באותה תבנית את כל הפשטידה למשך שעה…בהצלחה!
תנסי בהתחלה במחבת/בסיר ואחרכך המשך בתנור איכשהו ככה עם הסיר/המחבת ל180 מעלות אפיה עד להכנתו המושלמת
יצא נהדר ,טעים וקל,תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה תמר
היי אפרת!
רוצה להכין בתנור, לפסח אבל בלי קמח ובלי קמח מצה. יש אופציה אחרת? אולי קמח תפו”א?
תודה על אתר מדהים!
היי מאיה,
יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות אפויה בתנור, ללא קמח.
האם אפשר להוסיף לפשטידה אפונה וגזר משימורים?
אני חושבת שאפשר.
יש אפשרות לאפות את הפשטידה?
יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות אפויה או שאת יכולה גם להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.
היי יקירה.
מה קוטר המחבת כך שהפשטידה לא תהיה נמוכה ?
תודה
היי 🙂
הפשטידה בכל מקרה אמורה להיות יותר נמוכה מפשטידה רגילה אפויה.
אפשר להשתמש במחבת קטנה בקוטר 21-22 ס”מ.
יצא ממש טעים!!
תודה אפי, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת
מה שלומך?
נקרא טעים מאד. אשמח להכין בקרוב.
טיפ שלי לדרך קלה כדי להפוך את החבילה: לקחת צלחת שתהייה גדולה יותר מקוטר המחבת, לשטוף אותה קצת במים מהברז, ואז להניח על המחבת, להפוך את המחבת , החביתה מחליקה לצלחת המעט רטובה…..תנסו.
תודה רותי 🙂
יום מקסים
שלום 🙂
יש גרסה טבעונית לזה?
היי אירה,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להוסיף כחצי כוס קמח חומוס עם שליש כוס מים.
היי
יש לך במקרה מתכון לפשטידת תפוח אדמה פירה בתנור
למגשית אלומיניום סטנדרטית?
לא, אין לי. מקווה להעלות בהמשך.
תודה על המתכונים המהממים.אני משתמשת הרבה ונהנית מאד!!
הפשטידה יצא טעימה מאד.הכפלתי כמויות ושמתי 2 תפוא ו2 גזר.
וטיפ להפיכה קלה: להניח מעל המחבת קרש חיתוך.ולהפוך בזהירות.ואז כמו שכתבו להחליק את הפשטידה מהקרש חיתוך.
נשמע מצוין, תודה על השיתוף 🙂
אפשר בלי כורכום?
כן, אפשר.
הי. מאוחר מאוד אבל הייתי חייבת לעדכן שהפשטידה יצאה פשוט טעים.
תודה שרה 🙂
חג שמח!
ערב טוב
אפשר להכין בתבנית בתנור
ואם כן באיזה תבנית מומלץ וכמה זמן בתנור ובאיזה חום
תודה
היי אהובה,
דווקא את הפשטידה הזאת עדיף לבשל במחבת עם ציפוי שאינו נדבק. באפיה בתבנית אחת הפשטידה לדעתי יוצאת פחות מוצלחת.
אם בכל זאת את רוצה לאפות ראי תגובה הכי תחתונה שעניתי לרות. לגבי מצרכים, תבנית וטמפ’.
אם את אופה בתבנית שאינה חד פעמית מומלץ לרפד אותה בנייר אפיה ולשמן את הנייר היטב. חשוב גם להניח לפשטידה להתקרר לגמרי.
היי אפרת,
ראשית, ישר כוח גדול- את נהדרת והאתר נהדר!
אני רוצה להכין את הפשטידה בתנור.
ראיתי שנתת מתכון לתנור באחת מהתגובות הראשונות.
רציתי לשאול, מה אני יכולה לשים במקום פירורי לחם? ובנוסף, האם אני יכולה לשים תפוחי אדמה ובצל
מגורדים אך לא מבושלים?
תודה מראש.
היי יעל,
קודם כל תודה 🙂
במקום פירורי לחם אפשר לשים קמח.
לגבי שימוש בתפו”א ובצל לא מבושלים, אני חושבת שזה בסדר. רק רצוי לסחוט אותם היטב מנוזלים לאחר שמגרדים אותם ולפני שמוספים לתערובת.
בהצלחה:)
1/2 כוס קמח?
כן.
הייי
אני רוצה להוסיף עוד ירקות כמו גזר ובטטה ולשים בתנור במאפינס
השאלה שלי היא איך נראה לך שיצא,?
האם להוסיף ביצים ופירורי לחם או קמח?
ומה לגבי התבלינים?
היי,
אפשר להוסיף גזר וחצי בטטה בינונית. לתערובת להוסיף עוד 1-2 ביצים לפי הצורך. בסביבות 3/4 כוס פירורי לחם, 2 כפות שמן.
כפית מלח, כפית אבקת מרק, חצי כפית שטוחה כורכום, מעט פלפל שחור. יש לסחוט היטב את הירקות מהנוזלים ואח”כ להוסיף את יתר החומרים.
יש לשמן תבנית שקעים ולצקת מהתערובת (לא מומלץ לעשות אותם עבים מידי).
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 30-40 דקות.
בהצלחה 🙂
היי לא צריך לבשל קודם את התפוחי אדמה והבצל? לא כתוב לבשל או לטגן..
לא מיקי, אין צורך. זה מתבשל במחבת.
יום נפלא 🙂
הכנתי לארוחת ערב,הוספתי קמח תופח וקמח כוסמין-יצא מהמם
עם סלט ושמנת חמוצה,היתה לנו אחלה ארוחה משפחתית-נגמר עד הפירור האחרון
תודה!
שמחה שנהנתם 🙂
תודה אוסי על העדכון ויום נפלא!
הפשטידה עצמה טעימה אבל היא לא מספיק יציבה כי ברגע שהתחלתי להפוך היא התפרקה ונחתכה כך שלא היתה בהפיכה מושלמת ממה את חושבת שזה נובע???
היי ליאור,
הפשטידה פחות יציבה כי היא לא מכילה קמח אבל בכל אופן חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שהופכים או חותכים אותה, כי רק אז היא מסיימת להתייצב.
הי אפרת;
עשיתי את הפשטידה במחבת. יצאה מצויין, תודה.למרות שהיה קשה להפוך אותה.
אם אני רוצה שתהיה יותר עבה, כדאי להוסיף אבקת אפייה? (כמה? 1 כפית?) או שיש לך רעיון יותר טוב?
היי רונית,
הפשטידה היא אכן דקה, גם בגלל המרכיבים שלה וגם בגלל עשייתה במחבת. אפשר לנסות להוסיף לבלילה כפית שטוחה אבקת אפיה ויכול להיות שזה יגרום לה לתפוח, אבל בכל מקרה היא לא תתפח הרבה כמו פשטידה רגילה שמכינים בתנור.
שבת שלום 🙂
היי רונית, היי אפרת ולכולכם,
עצה לי למי שמתקשה להפוך את פשטידת תפוחי-האדמה:{ראשית,ממליצה להיעזר באדם נוסף} לאחר שבדקנו בעזרת מזלג או תרווד שהתחתית נצרבה לשביעות רצוננו ונראית זהובה ונאה לעין, מניחים מעל המחבת צלחת שכותרה גדול מהמחבת, מניחים עליה מגבת מטבח ואז הופכים בעזרת האדם הנוסף…{מניסיוני, קשה לעשות זאת ללא עזרה; בפעם הראשונה כשרציתי להיות גיבורה, הפשטידה עפה בצניחה חופשית לריצפה )-:} לאחר מכן נותנים לפשטידה לגלוש חזרה למחבת ומניחים חזרה את המיכסה. בהצלחה לכולנו, נשים וגברים (-:
תודה על הטיפ המועיל 🙂
כשמכינים בתנור לפי מה שכתבת באחת התגובות: במקום פירורי לחם אפשר מצה מפוררת או משהו אחר לפסח? ואפשר אבקת מרק במקום הכורכום?
תודה רבה לך
היי ענת,
אפשר לשים מצה מפוררת אבל יש להרטיב אותה לפני.
אין בעיה לוותר על הכורכום. אין צורך לשים במקומו משהו.
אפשר בלי קמח/פירורי לחם? או להוסיף גבינה?
כן, את יכולה להכין בלי קמח או פירורי לחם. בלי קשר אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה מגורדת או בולגרית אם רוצים.
אם לא שמים מצה, אז לשים קמח?
כן חנה. את יכולה לשים 2-3 כפות קמח.
הפשטידה של תפוחי האדמה והבצים נדבקה לי למחבת ולא הצלחתי לשחרר אותה הכנסתי אותה לתנור להמשך אפיה
היי מירב,
אני מאמינה שזה בגלל סוג המחבת. באיזה מחבת השתמשת?
הי אפרת הכנתי את הפשטידה הטעם טעים ממש אבל הפשטידה לא התהפכה אז עשיתי סוג של תבשיל
היי איתי,
אם לא היה ניתן להפוך את הפשטידה אז יכול להיות שלא היה מספיק שמן או שהשתמשת במחבת מסוג שנדבק (כמו נירוסטה).
שמחה שבסוף חשבת להפוך את זה לסוג של תבשיל 🙂
חג שמח ושנה טובה!
שלום אפרת.
יש לך בבקשה מתכון לפשטידת תפו”א אפוי בתנור?
אני רוצה לעשות כמות גדולה כי במחבת אני רואה שהפשטידה דקה..
תודה לך!!
היי רות,
יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות (לחצי כאן לעבור למתכון) או שאת יכולה גם להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.
תודה רבה לך אפרת.