שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים גס

בצל בינוני מגורד דק

2 ביצים

מצה רטובה מפוררת (לא חובה)

תיבול: כפית כורכום, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מניחים את כל החומרים בקערה וטורפים יחד.

-מחממים מחבת עם כף וחצי שמן ושופכים את התערובת למחבת. מנמיכים את האש ומכסים. כעבור 15-20 דקות כשהפשטידה מתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני ומשאירים כ-15 דקות נוספות עד להזהבה.

הערה: יש להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק, כמו טפלון.

פשטידה ללא גלוטן

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת ירק (עשבי תיבול)
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם ☝️

הוספת תגובה
Avatar
רחל (20:15 28.05.2019)

לאפרת והאתר המדהים
אני כבר הרבה זמן מחפשת מתכון טוב לפשטידה רגילה מתפוחי אדמה אבל מגורדים,לא מבושלים שפשוט מבשלים במים ומרסקים.

זאת עם התפוחי אדמה מבושלים יוצאת לי טעימה, אבל עם מגורדים הרבה יותר טעימה והמרקם והמראה שלה לאחר האפייה כמו כזה תפוחי אדמה מגורדים ויפים בכל פרוסה ולבנים לגמרי( כאילו ערבבת אותם עם גבינות אבל למעשה אין שם שום גבינות וזה הכל תלוי באיך אופים ועושים את המתכון ואם עושים הכל כמו שצריך )

מקווה שהבנת כי זה קצת קשה להסביר.
בקיצור תמיד שאני עושה עם מגורדים המרקם המדהים הזה של התפוחי אדמה מגורדים ומתנמסים בפה כמו עוגה יוצאים לי לבנים כמו שצריך אבל רק בחצי מהפשטידה רק למעלה או למטה לא זוכרת.

בקיצור המרקם אף פעם לא מצליח במלואו בכל תוכן הפשטידה והשאר זה מרקם ומראה של תפוחי אדמה מגורדים אבל יותר צהובים, שגם טעימים אבל פחות ולא מתנמסים ונימוחים בפה כמו עוגה כמו החלק הלבן שיוצא טוב

מקווה שהבנת אותי וסליחה על האורך , פשוט זה קשה קצת להסביר ובאינטרנט לרוב כולם עושים תפוחי אדמה מבושלים ולא מגורדים

אני מתכוונת למתכון שאופים וכולל:
מעט אבקת אפייה
פטרוזילה
בצל
7 או 8 ביצים
ותפוחי אדמה מגורדים כמה שצריך

זה הכל במרכיבים.

לא ברור לי וניסיתי מלא פעמים להצליח את המרקם ולא מצליח לי,
אז אם ידוע לך גם הסבר לגבי במה לאפות(סיר או תבנית) , מעלות וטורבו או למעלה למטה,
אולי גם כל זה קשור להצלחת המרקם

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 29.05.2019)

תבשלי את תפוחי האדמה שלמים עד לריכוך חלקי ואז תגרדי אותם.

Avatar
רחל (01:02 30.05.2019)

וואי תודה, אני כבר מלא זמן מנסה ולא יוצא לי כמו שצריך המרקם .

לא ציינתי שאני מגרדת לדק את תפוחי האדמה תמיד ולא גס.

את בטוחה שזה בעצם יפתור את זה ויביא למירקם הרצוי?

ולגבי סינון או ספיגת הנוזלים לאחר שמגרדים את תפוחי האדמה, זה גם חשוב שלא יהיו נוזלים ?
כי זה נראה לי שאני כן עושה כמו שצריך תמיד

לגבי האפייה יש איזה שהם שלבים שצריך להקפיד:
באיזה מעלות למשל ?
או מ"ס מעלות שונה בהתחלה ואחר כך מ"ס אחר?

דבר חשוב נוסף
ולגבי כיסוי הסיר או התבנית זה צריך באיזה שהוא שלב או לא ?

ופתיחה התנור כדי להפוך את הפשטידה לצד השני לאחר שנאפתה למעלה , צריך ולאחר כמה זמן אפייה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 31.05.2019)

אז תגרדי גס הפעם.
אני לא בטוחה אני חושבת.
אם את משתמשת בתפו"א מבושל אין נוזלים.
לגבי מעלות, לא.
אין צורך לכסות אם את אופה בתנור.
תשמשי בתבנית ולא סיר.
אין צורך להפוך.

Avatar
ציפי (23:58 11.04.2020)

יש לי מתכון אלוף לקוגל ת\"א:
2 בצל מגורד דק
8 ת\"א מגורד ללא בישול
5 ביצים
1/2 כוס שמן
כף מלח
כף סוכר- לא חובה
כפית פלפל שחור.
הטיפ שלי:
לשים בקערה את הבצל והת\"א המגורדים, ובינתיים לשים בתבנית מלבנית חד פעמי בחום 200 מעלות בתנור את השמן להרתחה, לאחר כמה דקות כששומעים פצפוצי רתיחה, להוציא בזהירות את התבנית עם השמן ולשפוך על התערובת בקערה, זה נותן טעם מעדן …. ואז להוסיף ביצים ותבלינים ולאפות באותה תבנית את כל הפשטידה למשך שעה…בהצלחה!

Avatar
תמר (13:25 13.05.2019)

יצא נהדר ,טעים וקל,תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 13.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה תמר

Avatar
מאיה (22:32 23.04.2019)

היי אפרת!
רוצה להכין בתנור, לפסח אבל בלי קמח ובלי קמח מצה. יש אופציה אחרת? אולי קמח תפו"א?
תודה על אתר מדהים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:31 24.04.2019)

היי מאיה,
יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות אפויה בתנור, ללא קמח.

Avatar
שרית (17:12 21.04.2019)

האם אפשר להוסיף לפשטידה אפונה וגזר משימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 21.04.2019)

אני חושבת שאפשר.

Avatar
עינבל (12:03 20.12.2018)

יש אפשרות לאפות את הפשטידה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 20.12.2018)

יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות אפויה או שאת יכולה גם להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.

Avatar
קריס (23:42 21.09.2018)

היי יקירה.
מה קוטר המחבת כך שהפשטידה לא תהיה נמוכה ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 22.09.2018)

היי 🙂
הפשטידה בכל מקרה אמורה להיות יותר נמוכה מפשטידה רגילה אפויה.
אפשר להשתמש במחבת קטנה בקוטר 21-22 ס"מ.

Avatar
אפי (18:14 3.05.2018)

יצא ממש טעים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 3.05.2018)

תודה אפי, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
רותי ב. (10:08 22.01.2018)

היי אפרת
מה שלומך?
נקרא טעים מאד. אשמח להכין בקרוב.
טיפ שלי לדרך קלה כדי להפוך את החבילה: לקחת צלחת שתהייה גדולה יותר מקוטר המחבת, לשטוף אותה קצת במים מהברז, ואז להניח על המחבת, להפוך את המחבת , החביתה מחליקה לצלחת המעט רטובה…..תנסו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 22.01.2018)

תודה רותי 🙂
יום מקסים

Avatar
אירה (18:58 19.12.2017)

שלום 🙂
יש גרסה טבעונית לזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 19.12.2017)

היי אירה,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להוסיף כחצי כוס קמח חומוס עם שליש כוס מים.

Avatar
שלי (19:22 2.10.2017)

היי
יש לך במקרה מתכון לפשטידת תפוח אדמה פירה בתנור
למגשית אלומיניום סטנדרטית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 2.10.2017)

לא, אין לי. מקווה להעלות בהמשך.

Avatar
נחמה (21:23 26.07.2017)

תודה על המתכונים המהממים.אני משתמשת הרבה ונהנית מאד!!
הפשטידה יצא טעימה מאד.הכפלתי כמויות ושמתי 2 תפוא ו2 גזר.
וטיפ להפיכה קלה: להניח מעל המחבת קרש חיתוך.ולהפוך בזהירות.ואז כמו שכתבו להחליק את הפשטידה מהקרש חיתוך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:18 27.07.2017)

נשמע מצוין, תודה על השיתוף 🙂

Avatar
יעל (16:32 14.04.2017)

אפשר בלי כורכום?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:39 14.04.2017)

כן, אפשר.

Avatar
שרה (03:10 10.04.2017)

הי. מאוחר מאוד אבל הייתי חייבת לעדכן שהפשטידה יצאה פשוט טעים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:22 10.04.2017)

תודה שרה 🙂
חג שמח!

Avatar
אהובה (19:22 6.02.2017)

ערב טוב
אפשר להכין בתבנית בתנור
ואם כן באיזה תבנית מומלץ וכמה זמן בתנור ובאיזה חום

תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:32 6.02.2017)

היי אהובה,
דווקא את הפשטידה הזאת עדיף לבשל במחבת עם ציפוי שאינו נדבק. באפיה בתבנית אחת הפשטידה לדעתי יוצאת פחות מוצלחת.
אם בכל זאת את רוצה לאפות ראי תגובה הכי תחתונה שעניתי לרות. לגבי מצרכים, תבנית וטמפ'.
אם את אופה בתבנית שאינה חד פעמית מומלץ לרפד אותה בנייר אפיה ולשמן את הנייר היטב. חשוב גם להניח לפשטידה להתקרר לגמרי.

Avatar
יעל (13:30 2.02.2017)

היי אפרת,
ראשית, ישר כוח גדול- את נהדרת והאתר נהדר!
אני רוצה להכין את הפשטידה בתנור.
ראיתי שנתת מתכון לתנור באחת מהתגובות הראשונות.
רציתי לשאול, מה אני יכולה לשים במקום פירורי לחם? ובנוסף, האם אני יכולה לשים תפוחי אדמה ובצל
מגורדים אך לא מבושלים?
תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:44 2.02.2017)

היי יעל,
קודם כל תודה 🙂
במקום פירורי לחם אפשר לשים קמח.
לגבי שימוש בתפו"א ובצל לא מבושלים, אני חושבת שזה בסדר. רק רצוי לסחוט אותם היטב מנוזלים לאחר שמגרדים אותם ולפני שמוספים לתערובת.
בהצלחה:)

Avatar
יעל (15:21 2.02.2017)

1/2 כוס קמח?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:27 2.02.2017)

כן.

Avatar
דלי (03:39 4.01.2017)

הייי
אני רוצה להוסיף עוד ירקות כמו גזר ובטטה ולשים בתנור במאפינס
השאלה שלי היא איך נראה לך שיצא,?
האם להוסיף ביצים ופירורי לחם או קמח?
ומה לגבי התבלינים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:32 4.01.2017)

היי,
אפשר להוסיף גזר וחצי בטטה בינונית. לתערובת להוסיף עוד 1-2 ביצים לפי הצורך. בסביבות 3/4 כוס פירורי לחם, 2 כפות שמן.
כפית מלח, כפית אבקת מרק, חצי כפית שטוחה כורכום, מעט פלפל שחור. יש לסחוט היטב את הירקות מהנוזלים ואח"כ להוסיף את יתר החומרים.
יש לשמן תבנית שקעים ולצקת מהתערובת (לא מומלץ לעשות אותם עבים מידי).
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 30-40 דקות.
בהצלחה 🙂

Avatar
מיקי (01:52 30.10.2016)

היי לא צריך לבשל קודם את התפוחי אדמה והבצל? לא כתוב לבשל או לטגן..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:02 30.10.2016)

לא מיקי, אין צורך. זה מתבשל במחבת.
יום נפלא 🙂

Avatar
אוסי (10:45 6.09.2016)

הכנתי לארוחת ערב,הוספתי קמח תופח וקמח כוסמין-יצא מהמם
עם סלט ושמנת חמוצה,היתה לנו אחלה ארוחה משפחתית-נגמר עד הפירור האחרון
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:36 6.09.2016)

שמחה שנהנתם 🙂
תודה אוסי על העדכון ויום נפלא!

Avatar
ליאור מיכאל (21:43 17.08.2016)

הפשטידה עצמה טעימה אבל היא לא מספיק יציבה כי ברגע שהתחלתי להפוך היא התפרקה ונחתכה כך שלא היתה בהפיכה מושלמת ממה את חושבת שזה נובע???

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:17 17.08.2016)

היי ליאור,
הפשטידה פחות יציבה כי היא לא מכילה קמח אבל בכל אופן חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שהופכים או חותכים אותה, כי רק אז היא מסיימת להתייצב.

Avatar
רונית (15:17 27.05.2016)

הי אפרת;
עשיתי את הפשטידה במחבת. יצאה מצויין, תודה.למרות שהיה קשה להפוך אותה.

אם אני רוצה שתהיה יותר עבה, כדאי להוסיף אבקת אפייה? (כמה? 1 כפית?) או שיש לך רעיון יותר טוב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:34 27.05.2016)

היי רונית,
הפשטידה היא אכן דקה, גם בגלל המרכיבים שלה וגם בגלל עשייתה במחבת. אפשר לנסות להוסיף לבלילה כפית שטוחה אבקת אפיה ויכול להיות שזה יגרום לה לתפוח, אבל בכל מקרה היא לא תתפח הרבה כמו פשטידה רגילה שמכינים בתנור.
שבת שלום 🙂

Avatar
hamudika (13:52 27.08.2016)

היי רונית, היי אפרת ולכולכם,
עצה לי למי שמתקשה להפוך את פשטידת תפוחי-האדמה:{ראשית,ממליצה להיעזר באדם נוסף} לאחר שבדקנו בעזרת מזלג או תרווד שהתחתית נצרבה לשביעות רצוננו ונראית זהובה ונאה לעין, מניחים מעל המחבת צלחת שכותרה גדול מהמחבת, מניחים עליה מגבת מטבח ואז הופכים בעזרת האדם הנוסף…{מניסיוני, קשה לעשות זאת ללא עזרה; בפעם הראשונה כשרציתי להיות גיבורה, הפשטידה עפה בצניחה חופשית לריצפה )-:} לאחר מכן נותנים לפשטידה לגלוש חזרה למחבת ומניחים חזרה את המיכסה. בהצלחה לכולנו, נשים וגברים (-:

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:11 27.08.2016)

תודה על הטיפ המועיל 🙂

Avatar
ענת (09:06 27.04.2016)

כשמכינים בתנור לפי מה שכתבת באחת התגובות: במקום פירורי לחם אפשר מצה מפוררת או משהו אחר לפסח? ואפשר אבקת מרק במקום הכורכום?
תודה רבה לך

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:16 27.04.2016)

היי ענת,
אפשר לשים מצה מפוררת אבל יש להרטיב אותה לפני.
אין בעיה לוותר על הכורכום. אין צורך לשים במקומו משהו.

Avatar
Neta (22:25 29.12.2015)

אפשר בלי קמח/פירורי לחם? או להוסיף גבינה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:39 29.12.2015)

כן, את יכולה להכין בלי קמח או פירורי לחם. בלי קשר אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה מגורדת או בולגרית אם רוצים.

Avatar
חנה (19:44 28.10.2015)

אם לא שמים מצה, אז לשים קמח?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:53 28.10.2015)

כן חנה. את יכולה לשים 2-3 כפות קמח.

Avatar
מירב (08:53 27.09.2015)

הפשטידה של תפוחי האדמה והבצים נדבקה לי למחבת ולא הצלחתי לשחרר אותה הכנסתי אותה לתנור להמשך אפיה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:04 27.09.2015)

היי מירב,
אני מאמינה שזה בגלל סוג המחבת. באיזה מחבת השתמשת?

Avatar
איתי (19:27 9.09.2015)

הי אפרת הכנתי את הפשטידה הטעם טעים ממש אבל הפשטידה לא התהפכה אז עשיתי סוג של תבשיל

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:17 9.09.2015)

היי איתי,
אם לא היה ניתן להפוך את הפשטידה אז יכול להיות שלא היה מספיק שמן או שהשתמשת במחבת מסוג שנדבק (כמו נירוסטה).
שמחה שבסוף חשבת להפוך את זה לסוג של תבשיל 🙂
חג שמח ושנה טובה!

Avatar
רות (17:57 4.06.2015)

שלום אפרת.
יש לך בבקשה מתכון לפשטידת תפו"א אפוי בתנור?
אני רוצה לעשות כמות גדולה כי במחבת אני רואה שהפשטידה דקה..
תודה לך!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:22 4.06.2015)

היי רות,
יש מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ופטריות (לחצי כאן לעבור למתכון) או שאת יכולה גם להכין את הפשטידה הזאת בתנור:
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד לריכוך ומגורדים גס
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כפית כורכום, כפית מלאה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לערבב את כל החומרים, להעביר לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 ולאפות ב180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד להזהבה.

Avatar
רות (23:55 4.06.2015)

תודה רבה לך אפרת.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.