זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 52 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ דק
סלסלת פטריות שמפיניון טריות קצוצות
כוס (150 ג’) גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזלים)
2 ביצים
3 כפות מלאות (90 ג’) גבינה לבנה
4 כפות מלאות (70 ג’) קמח תופח
כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
לפיזור מעל: רבע כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
אופן הכנה:
-מחממים מחבת גדולה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב, במשך כ-7 דקות, עד שהפטריות מגירות נוזלים ומצטמצמות. מסננים את התערובת מנוזלים ומעבירים לקערה.
-לאחר שתערובת הפטריות מעט התקררה, מוסיפים תירס, ביצים, גבינה לבנה, קמח תופח, מלח ופלפל שחור. מערבבים עד לאיחוד התערובת.
-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את התערובת. מפזרים מעל גבנ”צ/מוצרלה מגורדת ואופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות במשך כ-40 דקות.
-מניחים לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה (הפשטידה מתייצבת לאחר קירור).
- קיש טורטיה |
- קוגל תפוחי אדמה |
- פשטידת מנגולד |
- פשטידת קוטג’ ובצל |
- פשטידת קישואים וברוקולי |
- פשטידת פצפוצי אורז
היי,
נראה מתכון ממש מוצלח
רציתי לשאול אם אני יכולה לאפות בטוסטר אובן ? ולא בתנור
כן
היי
למה יצא לי נוזלי ולא יציב בפנים?
נתתי לזה להתקרר…
באיזו תבנית אפית וכמה זמן?
היי אפרת
רציתי לשאול יש מצב להכין את זה פרווה כאילו בלי גבינה וזה
אשמח לתשובה או אפילו למתכון חילופי
תודה שירה
אני חושבת שאפשר להוריד את הגבינות.
מומלץ להוסיף 2 כפות מיונז.
המשכתי לאפות את הפשטידת פטריות ותירס והיא “גנבה” את כל ההצגה.
פשוט מעולה.תודה על מי שאת ומה את נותנת. כל מתכון מנצח! בשורות טובות וימים שקטים
שמחה מאד שיצא מוצלח!
שבת שלום🩷
היי. שמתי קמח לא תופח בלי א.א,אני יכולה להוסיף תוך כדי האפייה?
היי
אם הפשטידה כבר בתנור לא כדאי(:
היי אפרת.
אפשר לותר על הטיגון בתחילת המתכון?
תודה.
היי
אפשר אך זה יהיה פחות טעים.
ואוו אחת הפשטידות!!! כל המתכונים שלי מהאתר הזה והכל יוצא פצצה💥💥🍩🍩
חנוכה שמח!
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לפרגן❤
היי אפרת הכנתי יצא מושלם! תודה על עוד מתכון מושלםםםםם ומהמםםםםם
שבת שלום!!
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤
רציתי לדעת אם אני מכינה את זה מהיום (חמישי) עד ראשון זה יהיה טוב או שעדיף להקפיא ואם עדיף להקפיא האם זה יוצא טעים אחרי ההפשרה?
היי,
אם את מכינה היום עדיף להקפיא ולאחר הפשרה של יום במקרר לחמם כמה דקות בתנור.
היי אפרת 3 שאלות:
1. יש לי פטריות משומרות, כמה מהם לשים ןאיך?
2. יש לי תירס קפוא? כמה לשים ןאיך?
3. יש לי קמח רגיח
תודה
היי,
אפשר להשתמש בקופסת פטריות משימורים ובכוס תירס קפוא ללא שינוי באופן ההכנה.
אפשר לשים קמח רגיל+ כרבע כפית אבקת אפייה.
היי, אם יש לי פטריות קפואות זה משנה משהו? או פשוט לטגן אותן יותר זמן לפני הבצל?
היי,
יש להפשיר את הפטריות לפני הטיגון. אין שינוי נוסף במתכון.
היי רציתי לשאול האם ניתן במקום קמח תופח לשים קמח רגיל ואבקת אפייה ?
היי,
אפשר לשים קמח רגיל ולהוסיף שליש כפית אבקת אפיה.
ועוד שאלה, אפשר להוסיף תפוח אדמה?
לא הייתי מוסיפה תפו”א מבחינת השילוב במרקם. אבל את יכולה לנסות.
אפרת, תמיד אני נכנסת לאתר שלך ומייד אח”כ למטבח…
אפשר לשים קמח רגיל עם א. אפיה? וגם- אפשר לשים קוטג’ במקום גבינה? תודה מראש!
היי,
איזה כיף לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר לשים קמח+ אבקת אפייה ואפשר להמיר את הגבינה בקוטג’, אך המרקם ישתנה מעט.
אוי אפרת את מלכהההההה!!!
אין לי שמץ מה לבשל אני נכנסת שניה לאתר ומוצאת מיד מה אני ארצה להכיןן וכולם טורפים ומבקשים עוד!!!!
שמחה ממש לשמוע! תודה על הפרגון🌺
היי מתכון מהמם בכללי כל המתכונים מהממים משתמשת בהם כבר שנתיים ולא מפסיקה לשמוע מחמאות רציתי לשאול האם אפשר לאכול את זה כחלק מתפריט דיאטטי?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
המתכון אינו מכיל סוכר או שמן (מלבד לטיגון הבצל), אך כן מכיל קמח וגם גבינה, כך שתלוי איזה סוג תפריט דיאטטי את צריכה(:
היי אפרת,
מאוד אוהב את המתכונים,
שתי שאלות
1 התירס אני מניח שללא סוכר או שאני טועה
2 אם משתמשים בפטריות משימורים איזה כמות?
היי עמית,
שמחה שאתה נהנה מהמתכונים(:
1. לא חייב- כל תירס בשימורים ישתלב.
2. קופסת שימורים אחת מספיקה (של כ-230 גרם).
בהצלחה!
תודה על המתכונים המושלמים
ממש נהנית וכמובן גם בני הבית
רציתי לשאול אם אפשר לוותר על התירס ומה לשים במקום?
היי,
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים!
אפשר לוותר לגמרי על התירס או לשים זיתים פרוסים או פלפל קצוץ דק.
שלום וברכה
האם אפשר לוותר על הפטריות או שיתאים להוסיף זיתים במקום?
תודה על מתכונים מקסימים!
היי,
אפשר לוותר או לשים כל תוספת אחרת במקום🙂
יתאים אם אני יוסיף מעל פירורי לחם מעל הגבינה צהובה
אהבתי תרעיון ממתכון של פשטידה אחרת
אפשרי גם פה?
היי,
אפשר לפזר לפני ההכנסה לתנור פירורי לחם מעל הפשטידה, ולאחר 25-30 דקות אפייה לפזר את הגבינה הצהובה.
הי אפרת, אני משתמשת בקופסת פטריות משימורים. אז במקום לטגן רק את הבצל (מעדיפה כמה שפחות כלים) יש אפשרות להוסיף אותו לבלילה כמו שהוא?
אגב, כל מתכון שהכנתי מהאתר הזה יצא נהדר. תודה רבה על זה.
היי,
לא ממליצה לוותר על טיגון הבצל, אחרת הוא יצא קשה ולא ישתלב טוב בפשטידה.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר❤
היי,
נראה מגרה!
באפיה מכסים את התבנית או אופים מגולה ?
אשמח לתשובה מהירה,
תודה!!
היי אסתי,
אופים ללא כיסוי.
בהצלחה😊
אפרת, יצא פשוט מושלם!!!
ראיתי את המרכיבים ושיר ידעתי שזה לטעמי…
תודה ענקית!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף😊
היי אפרת יקרה!
המתכונים שלך מדהימים, זה האתר הקבוע שלי! כיף שיש אותך!
שאלה, איזה מידה של ביצים לשים M,L?
תודה רבה!
היי אנאל,
אפשר M ואפשר גם L, זה פחות משנה כאן🙂
תודה. פשטידה מעולה
שמחה שאהבת יהל ❤️
הי יש מצב להחליף במקום גבינה משהו אחר לפשטידת תירס פוריות
אפשר לשים קוטג’ או שמנת חמוצה.
אם את רוצה שזה יהיה ללא גבינה יכול להיות שאפשר לשים 2-3 כפות מיונז (לא ניסיתי).
היי אפרת.. האם אפשר להחליף את הקמח הקמח התופח לקמח כוסמין מלא?
עם קמח תופח זה יוצא יותר אוורירי אבל אפשר.
הכנתי אתמול עם כוסמין מלא . יצא לי מהמם. חבל רק שלא הכפלתי כמויות. תודה יקרה וחג שמח
תודה שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח
האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?
כן.
האם אפשר לעשות את הפשטידה פרווה?
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לוותר על הגבינות ולשים 2-3 כפות מיונז במקום הגבינה.
היי אפרת,
תודה על המתכון.
יש לי קמח רגיל ולא קמח תופח, ניתן להשתמש?
אפשר לשים קמח רגיל ולהוסיף שליש כפית אבקת אפיה.
אם אין לך אבקת אפיה אפשר לוותר.
הי! הייתי רוצה לדעת האם אפשר לעשות פשטידת תירס עם ברוקולי?
כן אפשר. מומלץ לבשל את פרחי הברוקולי קודם במים רותחים במשך 8-10 דקות ואז לסנן ולקצוץ אותם.
תודה!!!
ואייייי יצא טעים בטרוף!!!!!!
שמחה שאהבת ❤️
יצא טעים 🙂
טרפנו את כל התבנית.
השתמשנו בקוטג\’ 5% , כ90גרם.
שמחה שנהניתם 🙂
היי אפרת!
אפשר להכין את התערובת כמה שעות קודם, לשים במקרר ולהכניס לתנור לפני ההגשה?
כן.
אפשר יוגורט במקום גבינה?
אני חושבת שכן.
הי אפרת,
את יודעת במקרה כמה גרמים זה רבע כוס מוצרלה מגוררת?
אני רוצה לקנות את הכמות המדויקת בסופר.
בנוסף, האם אפשר לדעתך להשתמש בפרמזן במקום במוצרלה?
תודה!
זה יוצא כ-25 גרם מוצרלה מגורדת.
הפרמזן נוטה להשחים מהר יותר ולכן עדיף לפזר מעל גבנ”צ או מוצרלה. את יכולה להוסיף את הפרמזן לתערובת עצמה ומעל לא לפזר שום דבר.
הי אפרת האם ניתן לעשות זאת יום לפני או כמה ימים מראש ואם ניתן כמה ימים מראש אז כיצד פשוט להקפיא ולהפשיר ביום שבו אני מגישה זאת או יום לפני.
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר (עדיף).
אם את מכינה כמה ימים מראש אפשר להקפיא ולהעביר למקרר ערב לפני ההגשה.
כמה תבניות איגליש קייק צריך למרשם
אחת.
העם ניתן לעשות בתבנית עגולה, קטנה?
הכמויות מספיקות או להכפיל?
הכמויות מתאימות לתבנית עגולה קטנה בקוטר 20.
שבוע נפלא🌷
היי אפרת,
נראה מעולה!
אפשר להכין במכשיר מוטיקייק בתבנית שקעים?
לדעתי כן.
שבוע נפלא 🌷
אפשר לשים קמח תירס?
אם כן, באיזו כמות?
קמח תירס פחות מתאים. אני חושבת שעדיף לשים 3 כפות קמח חומוס + חצי כפית אבקת אפיה (במקום הקמח התופח).
הי אפרת
לאירוע פורים אני צריכה להכין 4 פסים של אינגליש קייק
טיגנתי סלסלת פטריות + 2 בצלים קטנים.
אשמח להכוונה של מתכון להמשך האפיה מחר – יום רביעי.
תודה רבה וישר כח על המתכונים המדהימים!
(אתמול הכנתי את האוזני המן הפריכים והם יצאו מעולה)
תודה רבה!
היי שירה,
את יכולה לסנן את התערובת מנוזלים ולהמשיך כרגיל לפני המתכון אבל כמות של סלסלת פטריות + 2 בצלים קטנים תספיק לך לתבנית אינגליש קייק אחת.
את רוצה להכין 4 תבניות מהמתכון הזה? אם כן, צריך להגדיל כמויות ולהוסיף עוד 3 סלסלות פטריות.
היי אפרת, רציתי לדעת אם אפשר לוותר על הגבינה המגורדת מעל או שזה יפגע בטעם?
תודה רבה 😊
כן אפשר.
שלום אפרת .קודם כל , את פשוט אלופה ובזכותך אני לא מרגישה שהמטבח זר לי 3>
תודה תודה תודה! ולענייננו, אפשר להכין את הפשטידה הזו במחבת? ואם כן, מה לשנות?
היי 🙂
יש מתכון לפשטידת תירס במחבת. אפשר להוסיף לתערובת בצל קצוץ ופטריות חתוכות רק כדאי לטגן אותם קודם, לצנן מעט ולערבב עם יתר החומרים.
היי, אפשר להשתמש בשמנת לבישול במקום הגבינה ?
היי אוריה,
הגבינה מעניקה נפח לפשטידה בגלל המרקם שלה. שמנת לבישול היא יותר נוזלית אז אני לא יודעת אך זה ייצא.
היי אפרת , אם מה את ממליצה לשמן את התבנית על מנת שהפשטידה לא תידבק לתחתית?
בשמן רגיל.
הי
אפשר לאפות ב 180 מעלות?
ולשים שמנת חמוצה וקוטג’בנוסף לגבינה הלבנה?
אפשר לאפות ב180 מעלות.
אפשר לשים שמנת חמוצה או קוטג’ במקום הגבינה הלבנה, לא מומלץ בנוסף.
ואם אני אופה בתבנית בינונית? אפשר לערבב גבינת טוב טעם עם סוג אחר של גבינה?
אפשר להכפיל את כל הכמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
זמן האפיה עשוי להתארך ל 50-60 דקות.
אם את מכפילה אפשר לשים מיכל שמנת חמוצה או קוטג’ וגם לשלב כחצי חבילה טוב טעם.
האם ניתן לשים בתבניות של קאפקייקס במקום באינגלישקייק?
כן.
שלום.
אני רוצה להכין פרווה איך ניתן?
תודה
לא מומלץ בפשטידה הזאת.
שלום,
רציתי לשאול באופן כללי האם אפשר להקפיא פשטידות..?
תודה
כן. כל עוד אינן מכילות תפוחי אדמה.
הי אפרת
אפשר פטריות משימורים?
רק אציין שהמתכונים מעולים ומגרים
כן, אפשר.
כמה קופסאות?
קופסה אחת.
הי אפרת, אפשרי במקום הגבינה לשים שמנת חמוצה? או יוגורט?
כן. עדיף שמנת חמוצה.
היי! כמה מלח בערך לשים? תודה רבה
כפית מלח.
אפרת רציתי לשאול אם שחכתי להוסיף על 2 ביצים שיש עם ביצים כי הכפלתי את הכמות בגבינה ובשאר הדברים אבל את הביצים שחכתי להכפיל זה יצא טוב ??
היי איריס,
הביצים מדביקות את החומרים. אם הכפלת את הכמויות חוץ מהביצים אז הפשטידה יכולה לצאת פחות יציבה. פשוט יכול להיות שהיא תתפרק בחיתוך.
היי אפרת אני רוצה לעשות אבל הכמות נראת
מעט אני צריכה לעשות כמות גדולה יותר אז מכפילים את הכמיות השמח לתשובה תודה 😊
היי איריס,
באיזה תבנית את רוצה להכין?
אפשר להכפיל את כל הכמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24.
זמן האפיה עשוי להתארך ל 50-60 דקות.
כן אני רוצה תבנית מלבנית חד פעמית תודה רבה 😊
הפשטידה נראית טוב.
מה היית ממליצה במקום התירס?
תודה רבה ושבת שלום
עדי חיאט
היי עדי,
אפשר להכין פשטידת פטריות רגילה.
יש לך הצעה איך להפוך את המתכון לפרווה? בעלי אלרגי למוצרי חלב..
היי ענת,
אני חושבת שאפשר לוותר על הגבינות ולשים 2-3 כפות מיונז במקום הגבינה.
הפשטידה יצאה מעולה תודה על המתכונים הנהדרים
תודה אורנה, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא
נראה טעים!
מעדיפה להימנע מקמחים פחמימתיים למיניהם, –
האם קמח שקדים בצירוף סודה לשתייה יעשו את העבודה?
– משהו אחר?
תודה רבה!
היי נילי,
לא בטוחה אם קמח שקדים יספח את הנוזלים כמו שצריך. לדעתי עדיף לשים כ-3 כפות קמח חומוס.
ניראה מגרה אפשר קוטג במקום גבינה?
כן אפשר.
היי אפרת, יש אפשרות להחליף בצל בשום? ואם אני רוצה להוסיף טונה, אפשרי?
תודה רבה.
הבצל מוסיף מאוד לטעם אבל אם לא אוהבים אז אפשר לטגן את הפטריות וכדקה לפני סיום הטיגון להוסיף 2 שיני שום כתושות.
לגבי הטונה, לא ניסיתי. אני מניחה שזה ישנה קצת את המרקם.
תודה רבה!
היי אפרת, אין לי קמח תופח.
כמה אבקת אפיה אני צריכה לשים עם ה4 כפות?
שליש כפית אבקת אפיה.
תודה רבה על התשובה המהירה 🙂
היי אפדר להשתמש משהו אחר במקום פטריות?
היי שמחה,
על מה חשבת?
בגדול אפשר לוותר על התירס ולהוסיף עוד חצי סלסלת פטריות.
אפרת יקרה!
הפשטידה נראית מעולה!
האם ניתן להשתמש בגרגירי תירס קפואים?
תודה על המתכונים המעולים ויום נפלא (:
כן לירז, אפשר.
יום מקסים 🙂