זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
כוס גרגירי תירס (משימורים או שקית קפואה)
1 ביצה
חצי כוס קמח לבן
חצי כוס חלב (ניתן להשתמש גם בחלב סויה)
כף קטשופ
3 כפות גבינה צהובה מגורדת
כף פטרוזיליה/עירית קצוצה (לא חובה)
חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה לבלילה אחידה.
-מחממים מחבת קטנה עם כף שמן (מחבת בקוטר 20-24 ס”מ) ויוצקים את הבלילה למחבת. חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
מכסים ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה, עד שהתחתית מזהיבה ונעשית יציבה. הופכים צד ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד להזהבה.
ראו גם
לא הבנתי איך הופכים את הפשטידה
יש לי מחבת יציקה, השאלה אם שהופכים צריך להעביר לצלחת אחרת ואז שוב למחבת?
כן אפשר.
פשטידה שיוצאת לי תמיד טוב 💜
תודה על מתכונים טעימים וקלים🙏
שמחה לשמוע❤️
מושלם תודה!!
שמחה שיצא טעים❤️
אני רק ילדה בת 10 ואני רק מתחילה לבשל וכל מתכון טעים והפשטידה יצאה ממש ממש טעימה למרות שהיא טיפה התפרקה…🙏🏼👌🏽 תודה רבה
כל הכבוד לך אלופה🙂
ואוווי אפרת, מהרגע שהכרתי את האתר של התאהבתי!!
אני כל יום במטבח בזכותך!!!
תודה ענקיתתתתת
והפשטידה שלי יצאה סוףףףףףף 🙂
תודה יקרה❤️❤️
האם אפשר להמיר את החלב במים?
המתכונים שלך פשוט מוצלחים
אפשר(:
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על המתכון הטעים! האם לדעתך ניתן לשים פסטה קצרה במקום התירס? תודה מראש
היי,
אני לא בטוחה אם זה יהיה מוצלח.
עדיף להכין מתכון לפשטידת פסטה או מק אנד צ’יז.
הי,
יצא טעים ממש- תודה
אבל התפרק לי 😥
מה נחשב באינדוקציה לחום נמוך בשביל פשטידה זו?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? השתמשת במחבת ללא ציפוי מונע הידבקות? בנוסף, האם טיגנת לא פחות מ-5 דקות בצד הראשון על אש נמוכה?
אם עשית את כל הנ”ל- אפשר להוסיף בפעם הבאה ביצה נוספת כדי לייצב את המרקם.
באינדוקציה חום נמוך הוא בסביבות 4.
מעניין, דווקא עשיתי על חום 9 לפחות חמש דקות
ולמרות זאת כשהפכתי התפרק קצת.
שמתי לב ש4 באינדוקציה שלי זה ממשששש נמוך
(יש לי בין 0-14)
בנוסף, מזה כוס מדידה ואיך אני משיגה?
זהו, שהחום משתנה מעט בין סוגי הכיריים ולכן כתבתי בסביבות 4.
בכל מקרה חשוב לוודא לפני שהופכים צד שהפשטידה יציבה יחסית, ולהפוך בזהירות בעזרת תרווד.
כוס מדידה היא כל כוס בנפח 240 מ”ל- אמור להיות רשום עליה. גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
תודה, אני מכינה:)
מה אפשר להכין ליד לארוחה?🙄
היי,
זה מיועד לארוחת ערב או צהריים?
אם לארוחת ערב- מומלץ להגיש עם סלט (למשל סלט בולגרית) ואפשר להגיש יחד עם פסטה או לחם שום או ירקות מוקרמים.
תודה
הכנסתי בסוף את הסלט טונה שלך!
היה ממש טעים
שמחה מאד לשמוע❤
כדאי להגיש לילדים כתוספת לפשטידה : ביצים קשות ורצועות ירקות .
מעולה! תודה רבה!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
היי, מתאים להשתמש בחלב שקדים?
היי,
גם חלב שקדים מתאים(:
תודה אפרת!
היי…
אפשר להוסיף אפונה מקופסא? וכמה?
אני רוצה להכין בתנור, על כמה מעלות לשים?
והאם אפשר להקפיא?
תודה🌹
היי,
אין בעיה להוסיף אפונה- כחצי כוס.
אם מכינים בתנור יש לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22, יש לשמן את התבנית לפני כן. זמן אפיה בסביבות 35-40 דקות (אין צורך להפוך).
פחות מומלץ להקפיא משום שהפשטידה מכילה מוצרי חלב.
בהצלחה!
הכנתי עם מנגולד וכרשה זה הפתרון האולטימטיבי לארוחת צהריים מהירה לשניים … את הירקות כמובן בישלתי קודם והוספתי גבינה מלוחה כך
שהטעם קצת הזכיר בורקס…
שמחה שיצא מוצלח! תודה ענת והמשך יום מקסים😊
אפשר בלי הגבינה הצהובה למי שאסור חלבי? לשים משהו אחר במקום?
אפשר להכין בלי הגבינה.
אם אני מכפילה כמויות , כמה זמן בישול בערך?
אם את מכפילה כמויות ומכינה במחבת רחבה יותר אז זמן הבישול יכול להיות בערך 7-8 דקות מכל צד.
היי:)
המתכונים שלך מדהימים אז תודה רבה!
מצטערת על השאלה המוזרה, יש אפשרות להחליף את הביצה במשהו אחר? והאם אפשא לחמם על הפלטה?
היי יקירה תודה רבה 🙂
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר בחצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים).
רעיון נוסף שעולה לי הוא למעוך תפו”א בינוני מבושל.
תודה
מהממת שאת
ה’ יברך אותך 😗😗😗😗
היי גליוש,
תודה רבה לך יקירה♥
———
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
ראיתי את האתר שלך לפני כמה שבועות, ומיד התחלתי להכין ארוחות צהרים משם.
מה יש לומר, כ-ל המתכונים מצליחים!
ממליצה לכל מי שאפשר!
תודה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך!
וואו מוצלח וטעים כל כך! אפילו בעלי שלא הכי משוגע על פשטידות אכל ונהנה ממש!
נ.ב. החלפתי את התירס בכוס בצל מאודה כי לא היה לי. יצא נפלא.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
במקום קטשופ אפשר לשים רסק עגבניות?
אפשר לשים במקום חצי כף רסק (כי הוא יותר מרוכז).
איך אפשר לעשות אותה לא חלבית?
אפשר להשתמש בחלב סויה או שמנת צמחית ולוותר על הגבנ”צ.
אפשר במקום או יחד להוסיף אפונה מקופסת שימורים. אפשר להשתמש במחבת דו צצדי (כפולה) כמובן נון-סטיק ואז אפשר להפוך בקלות – ויוצא מושלם. בהצלחה.
יש לך עוד דברים בסגנון הזה,
שיוצאים יותר במרקם של חביתה? תודה!
יש פשטידת ירקות במחבת או פשטידת ירק.
הולכת לנסות אותם,
אבל בינתיים מחדדת את השאלה- יש משהו יותר “חביתה”- יותר קליל?
יש את שני המתכונים האלה: חביתה עם לחם תירס וזיתים או חביתת פיצה.
יצא מהמם!!!!
שמחה לשמוע ❤️
אפשר במקום הקמח לשים קמח תפוא או מצה?
האמת שאין לי מושג . לא רוצה להטעות 🙂
היי, האם אפשר להמיר את הקטשופ במיונז?
כן אפשר.
הי אפרת האם אפשר לשים פטריות משימורים במקום תירס ?
אני חושבת שכן.
שמתי(טיגנתי בקצת שמן עד שנהיה רך) ויצא טעים מאוד! תודה על המתכונים הכייפים והטעימים!!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
פשוט,קל ומהיר להכנה, טעים מאוד והמרקם נהדר! תודה רבה, המתכון עזר לי מאוד
שמחה שאהבת 🙂
פשטידה קלה, טעימה ומהירה להכנה.
שמחה שאהבת 🙂
תודה אודי
היי אפרת היקרה שבזכותך אני מידי פעם נכנסת למטבח!
הכנתי את הפשטידה והיא יצאה ממש ממש טעימה אבל התפרקה לי בהכנה, לילדים זה לא משנה,
אבל עכשיו אני מכינה לסעודה שלישית ורוצה שלא יתפרק, מה לעשות?
תוספי ביצה נוספת.
שבת שלום 🙂
הי אפרת
לכמה אנשים זה?
זה יוצא כ-2 מנות.
שלום אפרת. יש אפשרות לוותר על הקמח בלי להחליף לקמח אחר?
תודה
היי יערית,
הקמח סופח את הנוזלים ומייצב את המרקם. לא ניסיתי להכין בלי.
חג שמח 🌷
יאמי
נראה מעולה 🙂
היי אפרת עזרה דחופה. הפשטידה השחימה יפה והתייצבה אבל בפנים נשארה רכה (טוגנה על אש נמוכה) האם ככה אמורה להיות ?
סורי ראיתי רק עכשיו.
מבפנים היא צריכה להיות רכה אך יציבה.
היי אפרת
אפשרי להשתמש בעגבנייה במקום בקטשופ ואם כן אז כמה עגבניות כדאי?
והאם אפשר לוותר על הגבינה צהובה ?
תודה לך .
אפשר פשוט לוותר על הקטשופ. אין צורך בעגבניה.
הגבינה הצהובה מוסיפה למרקם ולטעם אבל אפשר לוותר עליה.
אפשר להחליף את הקמח בקוואקר?
לדעתי יהיה כדאי לשלב קוואקר עם קמח.
היי אפרת עשיתי את הפשטידה והיא יצא לי טעימה בטירוףףףף.
מממש תודה על האתר אני עובדת איתו המון….
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מלכי.
שלום אפרת
הפשטידה מככבת אצלינו! קלה ומהירה.
במה ניתן להחליף את התירס כדי לגוון, ושיהיה גם בריא ומהיר? ברוקולי או כרובית למשל ילכו? ומה עוד?
תודה!!
היי ענת,
אפשר להוסיף לתירס או לשים במקום התירס בצל קצוץ ופטריות חתוכות, רק כדאי לטגן אותם קודם, לקרר מעט ורק אז לערבב עם שאר המרכיבים.
מעניין לנסות גם עם ברוקולי וכרובית קצוצים רק אני ממליצה לבשל אותם לפני עד לריכוך.
אפשר לנסות גם קישוא וגזר מגורדים (עם בצל קצוץ או בלי) אך גם אז יש צורך לטגן אותם לפני, לסחוט מנוזלים ולערבב עם יתר המרכיבים.
*אפשר לוותר על הקטשופ אם מוותרים על התירס.
יום נעים 🙂
הכנתי את הפשטידה היום, היא ממש קלה להכנה וטעימה בטירוף, הוספתי למתכון זיתים ירוקים ותבלין אורגנו! שלמותתת
לקח לה אפילו 3 דק בכל צד! ויצא ממש טעים!
תודה אינאס! על העדכון ועל התמונה 🙂
היי אפרת …אז … כל כך פשוט, כל כך מהר, ו … לגמרי נכשלתי משום מה!!! 🙁 אוקיי, אני לא ממש מומחית במטבח, אבל עם המתכון הזה הייתי בטוחה ש you can’t go wrong!! אבל הצלחתי נגד הל הסיכויים חחח. הפשטידה לא התייצבה אפילו אחרי 20 דקות בצד הראשון (הכנתי במחכת 20 ס”מ)! כשניסיתי להפוך, הוא התפרק לגמרי ומיותר לציין, שיצא לי תבשיל במרקם של תירס מוקרם גושי ודביק , בקיצור בלגן אחד שלם! איך עשיתי את זה?? שמתי בטעות 2/3 כוס חלב אבל חשבתי שתיקנתי את זה כששמתי 2/3 כוס קמח בהתאם. הבלילה הייתה דלילה עם “גושים” של תירס וגבינה צהובה מגורדת, היה אמור להיות ככה? בנוסף, וזאת שאלה של בורות כמוני (!!), יש שיטה להפוך פשטידות/פנקייקים/חביתות וכו? אני ממש לא מצליחה רוב הזמן. צריך כלי מיוחד שלא גיליתי עדיין? תודה רבה על הסבלנות 🙂
היי אודליה,
באיזה סוג מחבת השתמשת? בעלת ציפוי שאינו נדבק?
לגבי התערובת, אם הוספת קמח אז זה אמור היה לעזור (יכול להיות שהיה כדאי להגדיל את הכמות של יתר החומרים?)
כיסית את המחבת עם מכסה?
השתמשת בתרווד כדי להפוך את הפשטידה?
היי אפרת, תודה על התגובה! לא יודעת איך נקרא סוג המחבת, אבל הוא מהסוג השחור האמור להיות non-stick (יציקת? טפלון?). וכן, כיסיתי את המחבת עם מכסה של סיר אחר (זכוכית עם חור קטן לאוויר). לא ידעתי מה זה תרווד אז חיפשתי עכשיו בגוגל וכן, עם זה השתמשתי חחח – מרובע כזה מפלסטיק עם פסים, אבל הוא הרבה יותר קטן מהפשטידה (וגם חביתות וכו’) ואז תמיד נופלים לי מסביב. טוב, אז כנראה שאני צריכה לעבוד על זה – זה נשמע מצחיק כי אני מכינה דברים הרבה יותר מורכבים בלי בעיות אבל להפוך חביטה או פנקייק או פשטידה פשוטה במחבת לא יוצא לי אף פעם 🙂 אולי הגיע הזמן להשקיע במחבתים חדשים 🙂 תודה רבה אפרת!!
אם התערובת לא נדבקת למחבת זה אומר שהמחבת בסדר. לגבי התרווד, הוא אכן קטן יותר מהפשטידה אבל היא אמורה להיות יציבה בחלק התחתון בצורה כזאת שיהיה אפשר להפוך בקלות.
זה באמת מוזר שבמקרה הזה התפקשש. אולי מתאימים לך רק המתכונים המסובכים? 😉
כנראה שאמשיך להכין ביצה מקושקשת, זה תמיד יוצא לי טוב חחח – פלוס כמובן כל המתכונים היותר מסובכים שאני לומדת בזכותך! יום מקסים אפרת ותודה רבה על הסבלנות (וואו, איזה סבלנות!!) 🙂
גם לי קרה בדיוק אותו הדבר
יותר מעשרים דקות או אפילו חצי שעה אני מנסה שהפשטידה תתיצב
בסוף יצא לי חביתה מקושקשת בלי הרבה טעם
המתכון הראשון מהאתר שלך שהתבאסתי, תמיד הכל יוצא מושלם כמו קסם
אז אכלתי את זה כי הייתי רעבה אבל זה לא היה שווה תמאמץ…
זה קשור למחבת. באיזה סוג מחבת השתמשת?
זה אמור לצאת קשה או רך מבפנים…?
רך אבל מוכן.
הי, אפשר להשתמש בקמח מלא?
אני חושבת שכן.
היי, במה אפשר להחליף את הביצה?
תודה
היי אילנה,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר בחצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים).
רעיון נוסף שעולה לי הוא למעוך תפו”א בינוני מבושל.
היי שבוע טוב
הכנתי ויצא כ”כ מוצלח וטעים שכבר הכנתי שוב
זה כ”כ מהיר וקל שבכל רגע ניתן להכנה אפילו שעה ליפני שבת שהבית כבר מוכן ונקי הכנתי רגע וזה ברגע מוכן
אגב הוספתי גבינת ניו יורק – יוצא מושלםםםםם
תודה רבה רבה
שמחה שאהבת את המתכון 🙂
תודה אפרת ושבוע מקסים!
אפשר במקום הגבינה צהובה
לשים צפתית או בולגרית?
או אפילו לוותר?
היי רותם,
אני מניחה שאפשר לשים בולגרית או צפתית (אפילו לשלב). מומלץ לא לוותר כי זה מוסיף טעם.
היי !
ארוחת הבוקר המאוחרת שלנו, זכתה להצלחה ! הפשטידה קלה להכנה, מהירה וטעימה!
שוב תודה!!!
אבל, הערה בונה ככה לכל המגיבים….שרובכם רק שואלים ושואלים, יהיה ממש נחמד , אם תחזרו ותגיבו איך יצא ולא רק תפציצו בשאלות.
תודה יקירה! אין עליך 😉
אם אני שם בתנור לכמה זמן? והאם צריך להפוך?
היי מיכאל,
אתה יכול לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22. יש לשמן את התבנית לפני. זמן אפיה בסביבות 35-40 דקות. אין צורך להפוך.
חג שמח 🙂
מצויין.תודה רבה .גם בתנור אפשרי.
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח
הפשטידה לא נדבקת למחבת?
היי עמית,
כדאי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון.
מה עושים אם איו חלב או חלב סויה?
זה משנה אם לא יהיה?
היי ירדן,
זה מה שמעניק נפח לפשטידה אחרת היא תצא כמו חביתה. אפשר להוסיף במקום החלב 3-4 כפות מלאות גבינה לבנה/ קוטג’.
האם אפשר להשתמש ברסק עגבניות במקום קטשופ?
והאם אפשר לוותר על הגבינה הצהובה (כדי שהמנה תהיה יותר בריאה) ?
תודה 🙂
היי שי,
אפשר לשים במקום חצי כף רסק (כי הוא יותר מרוכז).
לדעתי הגבינה הצהובה מוסיפה לטעם ולמרקם אבל אפשר להכין גם בלעדיה.
יום נפלא 🙂
היי, קודם כל יש לך אתר מעולה, לוקח רק מפה מתכונים.
בנוגע למתכון, אפשרי להחליף בקמח תופח במקום קמח רגיל לבן?
תודה!
תודה יוני, שמחה לשמוע 🙂
לגבי קמח תופח- כן, לא אמורה להיות בעיה.
אין בעיה, תודה.
אתמול אגב ניסיתי את הלחמניות העוגלות עם התוספות בפנים, יצא מעולה.
רץ להכין את הפשטידה 🙂
מעולה! בהצלחה 😉
מה חסר??
היי חיה,
מה הכוונה חסר? לא אמור להיות חסר שום דבר 🙂
היי,
המתכון נראה נהדר.
האם הוא מתאים גם לאפייה בתנור?
היי דורה,
לא ניסיתי אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה. ממליצה להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 20-22 או תבנית אינגליש קייק רגילה.
אם את רוצה פשטידה יותר גבוהה, אני ממליצה להכין את פשטידת התירס הרגילה.
בהצלחה 😉
אפרת הי,
הבת שלי שלחה אלייך את ההודעה(:
איזה חמודה 🙂
הייי אפרת מה נשמע?
אפרת ערב טוב!
הכנתי לארוחת ערב את הפשטידה. בטעות שמתי את כל קופסת השימורים…
תשמעי, נרשמה הצלחה גדולה!
הבן שלי צמחוני, זלל 3/4 מהפשטידה והבת שכל כך בררנית אכלה את ה1/4 הנותר וביקשה
שמחר אכין עוד (:
תודה רבה תמשיכי לשלוח מתכונים נהדרים ומהירים!
היי לירז,
איזה כיף לשמוע!! (במיוחד שאני כל כך מכירה את הבררנות של ילדים 😉 )
אחלה רעיון.עם איזה עוד ירקות במקום תירס או בנוסף אליו אפשר לעשות?
היי זהר,
אפשר להוסיף לתירס זיתים ירוקים קצוצים (זה נותן טעם מיוחד).
אפשר להוסיף לתירס או לשים במקום התירס בצל קצוץ ופטריות חתוכות, רק כדאי לטגן אותם קודם, לקרר מעט ורק אז לערבב עם שאר המרכיבים.
לדעתי יכול להיות שילוב מעניין לנסות קישוא וגזר מגורדים (עם בצל קצוץ או בלי) אך גם אז יש צורך לטגן אותם לפני, לסחוט מנוזלים ולערבב עם יתר המרכיבים.
בהצלחה ושבוע נפלא 😉
חמותי מוסיפה פלפל אדום (גמבה פשוטה), חתוך לקוביות דקיקיות. זה שילוב מעולה ויפה!
תודה גיתה, נשמע מצוין 🙂