שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

כוס גרגירי תירס (משימורים או שקית קפואה)

1 ביצה

חצי כוס קמח לבן

חצי כוס חלב (ניתן להשתמש גם בחלב סויה)

כף קטשופ

3 כפות גבינה צהובה מגורדת

כף פטרוזיליה/עירית קצוצה (לא חובה)

חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה לבלילה אחידה.

-מחממים מחבת קטנה עם כף שמן (מחבת בקוטר 20-24 ס”מ) ויוצקים את הבלילה למחבת. חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.

מכסים ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה, עד שהתחתית מזהיבה ונעשית יציבה. הופכים צד ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד להזהבה.

 

פשטידת תירס במחבת

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קוקילידה
בייגלה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ענת (14:06 18.05.2021)

הכנתי עם מנגולד וכרשה זה הפתרון האולטימטיבי לארוחת צהריים מהירה לשניים … את הירקות כמובן בישלתי קודם והוספתי גבינה מלוחה כך
שהטעם קצת הזכיר בורקס…

מתכונים ב-10 דקות (14:21 18.05.2021)

שמחה שיצא מוצלח! תודה ענת והמשך יום מקסים😊

חני קפלן (22:07 11.02.2021)

אפשר בלי הגבינה הצהובה למי שאסור חלבי? לשים משהו אחר במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:19 11.02.2021)

אפשר להכין בלי הגבינה.

עדי (11:51 3.02.2021)

אם אני מכפילה כמויות , כמה זמן בישול בערך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:02 3.02.2021)

אם את מכפילה כמויות ומכינה במחבת רחבה יותר אז זמן הבישול יכול להיות בערך 7-8 דקות מכל צד.

אוהבת לבשל (17:09 7.01.2021)

היי:)
המתכונים שלך מדהימים אז תודה רבה!
מצטערת על השאלה המוזרה, יש אפשרות להחליף את הביצה במשהו אחר? והאם אפשא לחמם על הפלטה?

מתכונים ב-10 דקות (18:57 7.01.2021)

היי יקירה תודה רבה 🙂
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר בחצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים).
רעיון נוסף שעולה לי הוא למעוך תפו”א בינוני מבושל.

גליוש (12:06 3.11.2020)

תודה
מהממת שאת
ה’ יברך אותך 😗😗😗😗

מתכונים ב-10 דקות (12:44 3.11.2020)

היי גליוש,
תודה רבה לך יקירה♥

———
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

נועה (18:11 7.09.2020)

ראיתי את האתר שלך לפני כמה שבועות, ומיד התחלתי להכין ארוחות צהרים משם.
מה יש לומר, כ-ל המתכונים מצליחים!
ממליצה לכל מי שאפשר!
תודה רבה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:26 7.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך!

מיקי (23:41 27.07.2020)

וואו מוצלח וטעים כל כך! אפילו בעלי שלא הכי משוגע על פשטידות אכל ונהנה ממש!
נ.ב. החלפתי את התירס בכוס בצל מאודה כי לא היה לי. יצא נפלא.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:15 28.07.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

תמר (12:04 2.07.2020)

במקום קטשופ אפשר לשים רסק עגבניות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:31 2.07.2020)

אפשר לשים במקום חצי כף רסק (כי הוא יותר מרוכז).

שירה ליבמן (08:00 2.07.2020)

איך אפשר לעשות אותה לא חלבית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:09 2.07.2020)

אפשר להשתמש בחלב סויה או שמנת צמחית ולוותר על הגבנ”צ.

ניר.ג (21:31 17.06.2020)

אפשר במקום או יחד להוסיף אפונה מקופסת שימורים. אפשר להשתמש במחבת דו צצדי (כפולה) כמובן נון-סטיק ואז אפשר להפוך בקלות – ויוצא מושלם. בהצלחה.

יהודית (22:30 24.05.2020)

יש לך עוד דברים בסגנון הזה,
שיוצאים יותר במרקם של חביתה? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:58 25.05.2020)
יהודית (20:14 25.05.2020)

הולכת לנסות אותם,
אבל בינתיים מחדדת את השאלה- יש משהו יותר “חביתה”- יותר קליל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:27 25.05.2020)

יש את שני המתכונים האלה: חביתה עם לחם תירס וזיתים או חביתת פיצה.

יהודית (22:29 24.05.2020)

יצא מהמם!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:56 25.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️

הודיה (14:00 13.04.2020)

אפשר במקום הקמח לשים קמח תפוא או מצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:48 13.04.2020)

האמת שאין לי מושג . לא רוצה להטעות 🙂

מיכל (12:47 29.03.2020)

היי, האם אפשר להמיר את הקטשופ במיונז?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:52 29.03.2020)

כן אפשר.

עזריאל (16:23 19.02.2020)

הי אפרת האם אפשר לשים פטריות משימורים במקום תירס ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:04 19.02.2020)

אני חושבת שכן.

עזריאל (23:16 20.02.2020)

שמתי(טיגנתי בקצת שמן עד שנהיה רך) ויצא טעים מאוד! תודה על המתכונים הכייפים והטעימים!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:02 21.02.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

רונה (15:55 8.10.2019)

פשוט,קל ומהיר להכנה, טעים מאוד והמרקם נהדר! תודה רבה, המתכון עזר לי מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:54 10.10.2019)

שמחה שאהבת 🙂

אודי (18:16 4.09.2019)

פשטידה קלה, טעימה ומהירה להכנה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 4.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אודי

שישי (13:11 26.07.2019)

היי אפרת היקרה שבזכותך אני מידי פעם נכנסת למטבח!
הכנתי את הפשטידה והיא יצאה ממש ממש טעימה אבל התפרקה לי בהכנה, לילדים זה לא משנה,
אבל עכשיו אני מכינה לסעודה שלישית ורוצה שלא יתפרק, מה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 26.07.2019)

תוספי ביצה נוספת.
שבת שלום 🙂

נוינוי (18:10 18.06.2019)

הי אפרת
לכמה אנשים זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 19.06.2019)

זה יוצא כ-2 מנות.

יערית (22:58 17.04.2019)

שלום אפרת. יש אפשרות לוותר על הקמח בלי להחליף לקמח אחר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:40 17.04.2019)

היי יערית,
הקמח סופח את הנוזלים ומייצב את המרקם. לא ניסיתי להכין בלי.
חג שמח 🌷

טל (17:18 11.02.2019)

יאמי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 11.02.2019)

נראה מעולה 🙂

ליטל (18:48 6.02.2019)

היי אפרת עזרה דחופה. הפשטידה השחימה יפה והתייצבה אבל בפנים נשארה רכה (טוגנה על אש נמוכה) האם ככה אמורה להיות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 6.02.2019)

סורי ראיתי רק עכשיו.
מבפנים היא צריכה להיות רכה אך יציבה.

עינת (11:28 6.09.2018)

היי אפרת

אפשרי להשתמש בעגבנייה במקום בקטשופ ואם כן אז כמה עגבניות כדאי?

והאם אפשר לוותר על הגבינה צהובה ?

תודה לך .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:35 6.09.2018)

אפשר פשוט לוותר על הקטשופ. אין צורך בעגבניה.
הגבינה הצהובה מוסיפה למרקם ולטעם אבל אפשר לוותר עליה.

איילה (17:11 25.03.2018)

אפשר להחליף את הקמח בקוואקר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 25.03.2018)

לדעתי יהיה כדאי לשלב קוואקר עם קמח.

מלכי (14:31 15.02.2018)

היי אפרת עשיתי את הפשטידה והיא יצא לי טעימה בטירוףףףף.
מממש תודה על האתר אני עובדת איתו המון….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 15.02.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מלכי.

ענת (19:35 25.12.2017)

שלום אפרת
הפשטידה מככבת אצלינו! קלה ומהירה.
במה ניתן להחליף את התירס כדי לגוון, ושיהיה גם בריא ומהיר? ברוקולי או כרובית למשל ילכו? ומה עוד?
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 26.12.2017)

היי ענת,
אפשר להוסיף לתירס או לשים במקום התירס בצל קצוץ ופטריות חתוכות, רק כדאי לטגן אותם קודם, לקרר מעט ורק אז לערבב עם שאר המרכיבים.
מעניין לנסות גם עם ברוקולי וכרובית קצוצים רק אני ממליצה לבשל אותם לפני עד לריכוך.
אפשר לנסות גם קישוא וגזר מגורדים (עם בצל קצוץ או בלי) אך גם אז יש צורך לטגן אותם לפני, לסחוט מנוזלים ולערבב עם יתר המרכיבים.
*אפשר לוותר על הקטשופ אם מוותרים על התירס.
יום נעים 🙂

אינאס (23:06 18.07.2017)

הכנתי את הפשטידה היום, היא ממש קלה להכנה וטעימה בטירוף, הוספתי למתכון זיתים ירוקים ותבלין אורגנו! שלמותתת
לקח לה אפילו 3 דק בכל צד! ויצא ממש טעים!

IMG_20170718_191551_458

מתכונים ב-10 דקות (09:56 19.07.2017)

תודה אינאס! על העדכון ועל התמונה 🙂

אודליה (21:49 15.05.2017)

היי אפרת …אז … כל כך פשוט, כל כך מהר, ו … לגמרי נכשלתי משום מה!!! 🙁 אוקיי, אני לא ממש מומחית במטבח, אבל עם המתכון הזה הייתי בטוחה ש you can’t go wrong!! אבל הצלחתי נגד הל הסיכויים חחח. הפשטידה לא התייצבה אפילו אחרי 20 דקות בצד הראשון (הכנתי במחכת 20 ס”מ)! כשניסיתי להפוך, הוא התפרק לגמרי ומיותר לציין, שיצא לי תבשיל במרקם של תירס מוקרם גושי ודביק , בקיצור בלגן אחד שלם! איך עשיתי את זה?? שמתי בטעות 2/3 כוס חלב אבל חשבתי שתיקנתי את זה כששמתי 2/3 כוס קמח בהתאם. הבלילה הייתה דלילה עם “גושים” של תירס וגבינה צהובה מגורדת, היה אמור להיות ככה? בנוסף, וזאת שאלה של בורות כמוני (!!), יש שיטה להפוך פשטידות/פנקייקים/חביתות וכו? אני ממש לא מצליחה רוב הזמן. צריך כלי מיוחד שלא גיליתי עדיין? תודה רבה על הסבלנות 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:30 16.05.2017)

היי אודליה,
באיזה סוג מחבת השתמשת? בעלת ציפוי שאינו נדבק?
לגבי התערובת, אם הוספת קמח אז זה אמור היה לעזור (יכול להיות שהיה כדאי להגדיל את הכמות של יתר החומרים?)
כיסית את המחבת עם מכסה?
השתמשת בתרווד כדי להפוך את הפשטידה?

אודליה (13:18 16.05.2017)

היי אפרת, תודה על התגובה! לא יודעת איך נקרא סוג המחבת, אבל הוא מהסוג השחור האמור להיות non-stick (יציקת? טפלון?). וכן, כיסיתי את המחבת עם מכסה של סיר אחר (זכוכית עם חור קטן לאוויר). לא ידעתי מה זה תרווד אז חיפשתי עכשיו בגוגל וכן, עם זה השתמשתי חחח – מרובע כזה מפלסטיק עם פסים, אבל הוא הרבה יותר קטן מהפשטידה (וגם חביתות וכו’) ואז תמיד נופלים לי מסביב. טוב, אז כנראה שאני צריכה לעבוד על זה – זה נשמע מצחיק כי אני מכינה דברים הרבה יותר מורכבים בלי בעיות אבל להפוך חביטה או פנקייק או פשטידה פשוטה במחבת לא יוצא לי אף פעם 🙂 אולי הגיע הזמן להשקיע במחבתים חדשים 🙂 תודה רבה אפרת!!

מתכונים ב-10 דקות (13:40 16.05.2017)

אם התערובת לא נדבקת למחבת זה אומר שהמחבת בסדר. לגבי התרווד, הוא אכן קטן יותר מהפשטידה אבל היא אמורה להיות יציבה בחלק התחתון בצורה כזאת שיהיה אפשר להפוך בקלות.
זה באמת מוזר שבמקרה הזה התפקשש. אולי מתאימים לך רק המתכונים המסובכים? 😉

אודליה (14:07 16.05.2017)

כנראה שאמשיך להכין ביצה מקושקשת, זה תמיד יוצא לי טוב חחח – פלוס כמובן כל המתכונים היותר מסובכים שאני לומדת בזכותך! יום מקסים אפרת ותודה רבה על הסבלנות (וואו, איזה סבלנות!!) 🙂

מיכל (19:09 8.10.2020)

גם לי קרה בדיוק אותו הדבר
יותר מעשרים דקות או אפילו חצי שעה אני מנסה שהפשטידה תתיצב
בסוף יצא לי חביתה מקושקשת בלי הרבה טעם
המתכון הראשון מהאתר שלך שהתבאסתי, תמיד הכל יוצא מושלם כמו קסם
אז אכלתי את זה כי הייתי רעבה אבל זה לא היה שווה תמאמץ…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 8.10.2020)

זה קשור למחבת. באיזה סוג מחבת השתמשת?

אורטל אורטל (13:58 31.03.2017)

זה אמור לצאת קשה או רך מבפנים…?

מתכונים ב-10 דקות (17:05 31.03.2017)

רך אבל מוכן.

אושרת (14:47 23.02.2017)

הי, אפשר להשתמש בקמח מלא?

מתכונים ב-10 דקות (15:00 23.02.2017)

אני חושבת שכן.

אילנה (18:24 23.11.2016)

היי, במה אפשר להחליף את הביצה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (22:12 23.11.2016)

היי אילנה,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר בחצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים).
רעיון נוסף שעולה לי הוא למעוך תפו”א בינוני מבושל.

אפרת (15:01 13.11.2016)

היי שבוע טוב
הכנתי ויצא כ”כ מוצלח וטעים שכבר הכנתי שוב
זה כ”כ מהיר וקל שבכל רגע ניתן להכנה אפילו שעה ליפני שבת שהבית כבר מוכן ונקי הכנתי רגע וזה ברגע מוכן
אגב הוספתי גבינת ניו יורק – יוצא מושלםםםםם

תודה רבה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:22 13.11.2016)

שמחה שאהבת את המתכון 🙂
תודה אפרת ושבוע מקסים!

רותם (14:51 12.09.2016)

אפשר במקום הגבינה צהובה
לשים צפתית או בולגרית?
או אפילו לוותר?

מתכונים ב-10 דקות (15:43 12.09.2016)

היי רותם,
אני מניחה שאפשר לשים בולגרית או צפתית (אפילו לשלב). מומלץ לא לוותר כי זה מוסיף טעם.

קריסטינה (13:05 24.07.2016)

היי !
ארוחת הבוקר המאוחרת שלנו, זכתה להצלחה ! הפשטידה קלה להכנה, מהירה וטעימה!
שוב תודה!!!
אבל, הערה בונה ככה לכל המגיבים….שרובכם רק שואלים ושואלים, יהיה ממש נחמד , אם תחזרו ותגיבו איך יצא ולא רק תפציצו בשאלות.

מתכונים ב-10 דקות (13:34 24.07.2016)

תודה יקירה! אין עליך 😉

מיכאל (20:30 11.06.2016)

אם אני שם בתנור לכמה זמן? והאם צריך להפוך?

מתכונים ב-10 דקות (21:00 11.06.2016)

היי מיכאל,
אתה יכול לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22. יש לשמן את התבנית לפני. זמן אפיה בסביבות 35-40 דקות. אין צורך להפוך.
חג שמח 🙂

יעל (13:41 25.04.2016)

מצויין.תודה רבה .גם בתנור אפשרי.

מתכונים ב-10 דקות (14:05 25.04.2016)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח

עמית (22:41 3.12.2015)

הפשטידה לא נדבקת למחבת?

מתכונים ב-10 דקות (22:46 3.12.2015)

היי עמית,
כדאי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון.

ירדן (14:53 10.09.2015)

מה עושים אם איו חלב או חלב סויה?
זה משנה אם לא יהיה?

מתכונים ב-10 דקות (15:39 10.09.2015)

היי ירדן,
זה מה שמעניק נפח לפשטידה אחרת היא תצא כמו חביתה. אפשר להוסיף במקום החלב 3-4 כפות מלאות גבינה לבנה/ קוטג’.

שי (09:14 18.08.2015)

האם אפשר להשתמש ברסק עגבניות במקום קטשופ?
והאם אפשר לוותר על הגבינה הצהובה (כדי שהמנה תהיה יותר בריאה) ?

תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:24 18.08.2015)

היי שי,
אפשר לשים במקום חצי כף רסק (כי הוא יותר מרוכז).
לדעתי הגבינה הצהובה מוסיפה לטעם ולמרקם אבל אפשר להכין גם בלעדיה.
יום נפלא 🙂

יוני. (20:44 2.07.2015)

היי, קודם כל יש לך אתר מעולה, לוקח רק מפה מתכונים.
בנוגע למתכון, אפשרי להחליף בקמח תופח במקום קמח רגיל לבן?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:58 2.07.2015)

תודה יוני, שמחה לשמוע 🙂
לגבי קמח תופח- כן, לא אמורה להיות בעיה.

יוני (17:57 5.07.2015)

אין בעיה, תודה.
אתמול אגב ניסיתי את הלחמניות העוגלות עם התוספות בפנים, יצא מעולה.
רץ להכין את הפשטידה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (18:07 5.07.2015)

מעולה! בהצלחה 😉

חיה ויינברגר (03:34 22.06.2015)

מה חסר??

מתכונים ב-10 דקות (08:48 22.06.2015)

היי חיה,
מה הכוונה חסר? לא אמור להיות חסר שום דבר 🙂

דורה (15:06 18.06.2015)

היי,
המתכון נראה נהדר.
האם הוא מתאים גם לאפייה בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (15:16 18.06.2015)

היי דורה,
לא ניסיתי אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה. ממליצה להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 20-22 או תבנית אינגליש קייק רגילה.
אם את רוצה פשטידה יותר גבוהה, אני ממליצה להכין את פשטידת התירס הרגילה.
בהצלחה 😉

לירז תירם (21:30 17.06.2015)

אפרת הי,
הבת שלי שלחה אלייך את ההודעה(:

מתכונים ב-10 דקות (21:32 17.06.2015)

איזה חמודה 🙂

לירז תירם (21:30 17.06.2015)

הייי אפרת מה נשמע?

לירז תירם (21:22 17.06.2015)

אפרת ערב טוב!
הכנתי לארוחת ערב את הפשטידה. בטעות שמתי את כל קופסת השימורים…
תשמעי, נרשמה הצלחה גדולה!
הבן שלי צמחוני, זלל 3/4 מהפשטידה והבת שכל כך בררנית אכלה את ה1/4 הנותר וביקשה
שמחר אכין עוד (:
תודה רבה תמשיכי לשלוח מתכונים נהדרים ומהירים!

מתכונים ב-10 דקות (21:29 17.06.2015)

היי לירז,
איזה כיף לשמוע!! (במיוחד שאני כל כך מכירה את הבררנות של ילדים 😉 )

זהר (22:43 14.06.2015)

אחלה רעיון.עם איזה עוד ירקות במקום תירס או בנוסף אליו אפשר לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (23:14 14.06.2015)

היי זהר,
אפשר להוסיף לתירס זיתים ירוקים קצוצים (זה נותן טעם מיוחד).
אפשר להוסיף לתירס או לשים במקום התירס בצל קצוץ ופטריות חתוכות, רק כדאי לטגן אותם קודם, לקרר מעט ורק אז לערבב עם שאר המרכיבים.
לדעתי יכול להיות שילוב מעניין לנסות קישוא וגזר מגורדים (עם בצל קצוץ או בלי) אך גם אז יש צורך לטגן אותם לפני, לסחוט מנוזלים ולערבב עם יתר המרכיבים.
בהצלחה ושבוע נפלא 😉

גיתה (12:43 15.06.2015)

חמותי מוסיפה פלפל אדום (גמבה פשוטה), חתוך לקוביות דקיקיות. זה שילוב מעולה ויפה!

מתכונים ב-10 דקות (12:47 15.06.2015)

תודה גיתה, נשמע מצוין 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.