שום דבר לא נמצא

פשטידת תירס שמכינים במחבת ותוך פחות מרבע שעה יש לכם ארוחת ערב שגם ילדים אוהבים!

פשטידת תירס במחבת

מצרכים:

כוס גרגירי תירס (משימורים או שקית קפואה)

1 ביצה

חצי כוס קמח לבן

חצי כוס חלב (ניתן להשתמש גם בחלב סויה)

כף קטשופ

3 כפות גבינה צהובה מגורדת

כף פטרוזיליה/עירית קצוצה (לא חובה)

חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה לבלילה אחידה.

-מחממים מחבת קטנה עם כף שמן (מחבת בקוטר 20-24 ס"מ) ויוצקים את הבלילה למחבת. מכסים ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה, עד שהתחתית מזהיבה ונעשית יציבה. הופכים צד ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד להזהבה.

פשטידת תירס במחבת

ראו גם
קוקילידה
בייגלה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
עזריאל (16:23 19.02.2020)

הי אפרת האם אפשר לשים פטריות משימורים במקום תירס ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:04 19.02.2020)

אני חושבת שכן.

Avatar
עזריאל (23:16 20.02.2020)

שמתי(טיגנתי בקצת שמן עד שנהיה רך) ויצא טעים מאוד! תודה על המתכונים הכייפים והטעימים!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:02 21.02.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
רונה (15:55 8.10.2019)

פשוט,קל ומהיר להכנה, טעים מאוד והמרקם נהדר! תודה רבה, המתכון עזר לי מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:54 10.10.2019)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
אודי (18:16 4.09.2019)

פשטידה קלה, טעימה ומהירה להכנה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 4.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אודי

Avatar
שישי (13:11 26.07.2019)

היי אפרת היקרה שבזכותך אני מידי פעם נכנסת למטבח!
הכנתי את הפשטידה והיא יצאה ממש ממש טעימה אבל התפרקה לי בהכנה, לילדים זה לא משנה,
אבל עכשיו אני מכינה לסעודה שלישית ורוצה שלא יתפרק, מה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 26.07.2019)

תוספי ביצה נוספת.
שבת שלום 🙂

Avatar
נוינוי (18:10 18.06.2019)

הי אפרת
לכמה אנשים זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 19.06.2019)

זה יוצא כ-2 מנות.

Avatar
יערית (22:58 17.04.2019)

שלום אפרת. יש אפשרות לוותר על הקמח בלי להחליף לקמח אחר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:40 17.04.2019)

היי יערית,
הקמח סופח את הנוזלים ומייצב את המרקם. לא ניסיתי להכין בלי.
חג שמח 🌷

Avatar
טל (17:18 11.02.2019)

יאמי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 11.02.2019)

נראה מעולה 🙂

Avatar
ליטל (18:48 6.02.2019)

היי אפרת עזרה דחופה. הפשטידה השחימה יפה והתייצבה אבל בפנים נשארה רכה (טוגנה על אש נמוכה) האם ככה אמורה להיות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 6.02.2019)

סורי ראיתי רק עכשיו.
מבפנים היא צריכה להיות רכה אך יציבה.

Avatar
עינת (11:28 6.09.2018)

היי אפרת

אפשרי להשתמש בעגבנייה במקום בקטשופ ואם כן אז כמה עגבניות כדאי?

והאם אפשר לוותר על הגבינה צהובה ?

תודה לך .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:35 6.09.2018)

אפשר פשוט לוותר על הקטשופ. אין צורך בעגבניה.
הגבינה הצהובה מוסיפה למרקם ולטעם אבל אפשר לוותר עליה.

Avatar
איילה (17:11 25.03.2018)

אפשר להחליף את הקמח בקוואקר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 25.03.2018)

לדעתי יהיה כדאי לשלב קוואקר עם קמח.

Avatar
מלכי (14:31 15.02.2018)

היי אפרת עשיתי את הפשטידה והיא יצא לי טעימה בטירוףףףף.
מממש תודה על האתר אני עובדת איתו המון….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 15.02.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מלכי.

Avatar
ענת (19:35 25.12.2017)

שלום אפרת
הפשטידה מככבת אצלינו! קלה ומהירה.
במה ניתן להחליף את התירס כדי לגוון, ושיהיה גם בריא ומהיר? ברוקולי או כרובית למשל ילכו? ומה עוד?
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 26.12.2017)

היי ענת,
אפשר להוסיף לתירס או לשים במקום התירס בצל קצוץ ופטריות חתוכות, רק כדאי לטגן אותם קודם, לקרר מעט ורק אז לערבב עם שאר המרכיבים.
מעניין לנסות גם עם ברוקולי וכרובית קצוצים רק אני ממליצה לבשל אותם לפני עד לריכוך.
אפשר לנסות גם קישוא וגזר מגורדים (עם בצל קצוץ או בלי) אך גם אז יש צורך לטגן אותם לפני, לסחוט מנוזלים ולערבב עם יתר המרכיבים.
*אפשר לוותר על הקטשופ אם מוותרים על התירס.
יום נעים 🙂

Avatar
אינאס (23:06 18.07.2017)

הכנתי את הפשטידה היום, היא ממש קלה להכנה וטעימה בטירוף, הוספתי למתכון זיתים ירוקים ותבלין אורגנו! שלמותתת
לקח לה אפילו 3 דק בכל צד! ויצא ממש טעים!

IMG_20170718_191551_458

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:56 19.07.2017)

תודה אינאס! על העדכון ועל התמונה 🙂

Avatar
אודליה (21:49 15.05.2017)

היי אפרת …אז … כל כך פשוט, כל כך מהר, ו … לגמרי נכשלתי משום מה!!! 🙁 אוקיי, אני לא ממש מומחית במטבח, אבל עם המתכון הזה הייתי בטוחה ש you can't go wrong!! אבל הצלחתי נגד הל הסיכויים חחח. הפשטידה לא התייצבה אפילו אחרי 20 דקות בצד הראשון (הכנתי במחכת 20 ס"מ)! כשניסיתי להפוך, הוא התפרק לגמרי ומיותר לציין, שיצא לי תבשיל במרקם של תירס מוקרם גושי ודביק , בקיצור בלגן אחד שלם! איך עשיתי את זה?? שמתי בטעות 2/3 כוס חלב אבל חשבתי שתיקנתי את זה כששמתי 2/3 כוס קמח בהתאם. הבלילה הייתה דלילה עם "גושים" של תירס וגבינה צהובה מגורדת, היה אמור להיות ככה? בנוסף, וזאת שאלה של בורות כמוני (!!), יש שיטה להפוך פשטידות/פנקייקים/חביתות וכו? אני ממש לא מצליחה רוב הזמן. צריך כלי מיוחד שלא גיליתי עדיין? תודה רבה על הסבלנות 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:30 16.05.2017)

היי אודליה,
באיזה סוג מחבת השתמשת? בעלת ציפוי שאינו נדבק?
לגבי התערובת, אם הוספת קמח אז זה אמור היה לעזור (יכול להיות שהיה כדאי להגדיל את הכמות של יתר החומרים?)
כיסית את המחבת עם מכסה?
השתמשת בתרווד כדי להפוך את הפשטידה?

Avatar
אודליה (13:18 16.05.2017)

היי אפרת, תודה על התגובה! לא יודעת איך נקרא סוג המחבת, אבל הוא מהסוג השחור האמור להיות non-stick (יציקת? טפלון?). וכן, כיסיתי את המחבת עם מכסה של סיר אחר (זכוכית עם חור קטן לאוויר). לא ידעתי מה זה תרווד אז חיפשתי עכשיו בגוגל וכן, עם זה השתמשתי חחח – מרובע כזה מפלסטיק עם פסים, אבל הוא הרבה יותר קטן מהפשטידה (וגם חביתות וכו') ואז תמיד נופלים לי מסביב. טוב, אז כנראה שאני צריכה לעבוד על זה – זה נשמע מצחיק כי אני מכינה דברים הרבה יותר מורכבים בלי בעיות אבל להפוך חביטה או פנקייק או פשטידה פשוטה במחבת לא יוצא לי אף פעם 🙂 אולי הגיע הזמן להשקיע במחבתים חדשים 🙂 תודה רבה אפרת!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:40 16.05.2017)

אם התערובת לא נדבקת למחבת זה אומר שהמחבת בסדר. לגבי התרווד, הוא אכן קטן יותר מהפשטידה אבל היא אמורה להיות יציבה בחלק התחתון בצורה כזאת שיהיה אפשר להפוך בקלות.
זה באמת מוזר שבמקרה הזה התפקשש. אולי מתאימים לך רק המתכונים המסובכים? 😉

Avatar
אודליה (14:07 16.05.2017)

כנראה שאמשיך להכין ביצה מקושקשת, זה תמיד יוצא לי טוב חחח – פלוס כמובן כל המתכונים היותר מסובכים שאני לומדת בזכותך! יום מקסים אפרת ותודה רבה על הסבלנות (וואו, איזה סבלנות!!) 🙂

Avatar
אורטל אורטל (13:58 31.03.2017)

זה אמור לצאת קשה או רך מבפנים…?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:05 31.03.2017)

רך אבל מוכן.

Avatar
אושרת (14:47 23.02.2017)

הי, אפשר להשתמש בקמח מלא?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:00 23.02.2017)

אני חושבת שכן.

Avatar
אילנה (18:24 23.11.2016)

היי, במה אפשר להחליף את הביצה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:12 23.11.2016)

היי אילנה,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר בחצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים).
רעיון נוסף שעולה לי הוא למעוך תפו"א בינוני מבושל.

Avatar
אפרת (15:01 13.11.2016)

היי שבוע טוב
הכנתי ויצא כ"כ מוצלח וטעים שכבר הכנתי שוב
זה כ"כ מהיר וקל שבכל רגע ניתן להכנה אפילו שעה ליפני שבת שהבית כבר מוכן ונקי הכנתי רגע וזה ברגע מוכן
אגב הוספתי גבינת ניו יורק – יוצא מושלםםםםם

תודה רבה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:22 13.11.2016)

שמחה שאהבת את המתכון 🙂
תודה אפרת ושבוע מקסים!

Avatar
רותם (14:51 12.09.2016)

אפשר במקום הגבינה צהובה
לשים צפתית או בולגרית?
או אפילו לוותר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:43 12.09.2016)

היי רותם,
אני מניחה שאפשר לשים בולגרית או צפתית (אפילו לשלב). מומלץ לא לוותר כי זה מוסיף טעם.

Avatar
קריסטינה (13:05 24.07.2016)

היי !
ארוחת הבוקר המאוחרת שלנו, זכתה להצלחה ! הפשטידה קלה להכנה, מהירה וטעימה!
שוב תודה!!!
אבל, הערה בונה ככה לכל המגיבים….שרובכם רק שואלים ושואלים, יהיה ממש נחמד , אם תחזרו ותגיבו איך יצא ולא רק תפציצו בשאלות.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:34 24.07.2016)

תודה יקירה! אין עליך 😉

Avatar
מיכאל (20:30 11.06.2016)

אם אני שם בתנור לכמה זמן? והאם צריך להפוך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:00 11.06.2016)

היי מיכאל,
אתה יכול לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22. יש לשמן את התבנית לפני. זמן אפיה בסביבות 35-40 דקות. אין צורך להפוך.
חג שמח 🙂

Avatar
יעל (13:41 25.04.2016)

מצויין.תודה רבה .גם בתנור אפשרי.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:05 25.04.2016)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח

Avatar
עמית (22:41 3.12.2015)

הפשטידה לא נדבקת למחבת?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:46 3.12.2015)

היי עמית,
כדאי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון.

Avatar
ירדן (14:53 10.09.2015)

מה עושים אם איו חלב או חלב סויה?
זה משנה אם לא יהיה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:39 10.09.2015)

היי ירדן,
זה מה שמעניק נפח לפשטידה אחרת היא תצא כמו חביתה. אפשר להוסיף במקום החלב 3-4 כפות מלאות גבינה לבנה/ קוטג'.

Avatar
שי (09:14 18.08.2015)

האם אפשר להשתמש ברסק עגבניות במקום קטשופ?
והאם אפשר לוותר על הגבינה הצהובה (כדי שהמנה תהיה יותר בריאה) ?

תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:24 18.08.2015)

היי שי,
אפשר לשים במקום חצי כף רסק (כי הוא יותר מרוכז).
לדעתי הגבינה הצהובה מוסיפה לטעם ולמרקם אבל אפשר להכין גם בלעדיה.
יום נפלא 🙂

Avatar
יוני. (20:44 2.07.2015)

היי, קודם כל יש לך אתר מעולה, לוקח רק מפה מתכונים.
בנוגע למתכון, אפשרי להחליף בקמח תופח במקום קמח רגיל לבן?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:58 2.07.2015)

תודה יוני, שמחה לשמוע 🙂
לגבי קמח תופח- כן, לא אמורה להיות בעיה.

Avatar
יוני (17:57 5.07.2015)

אין בעיה, תודה.
אתמול אגב ניסיתי את הלחמניות העוגלות עם התוספות בפנים, יצא מעולה.
רץ להכין את הפשטידה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:07 5.07.2015)

מעולה! בהצלחה 😉

Avatar
חיה ויינברגר (03:34 22.06.2015)

מה חסר??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:48 22.06.2015)

היי חיה,
מה הכוונה חסר? לא אמור להיות חסר שום דבר 🙂

Avatar
דורה (15:06 18.06.2015)

היי,
המתכון נראה נהדר.
האם הוא מתאים גם לאפייה בתנור?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:16 18.06.2015)

היי דורה,
לא ניסיתי אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה. ממליצה להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 20-22 או תבנית אינגליש קייק רגילה.
אם את רוצה פשטידה יותר גבוהה, אני ממליצה להכין את פשטידת התירס הרגילה.
בהצלחה 😉

Avatar
לירז תירם (21:30 17.06.2015)

אפרת הי,
הבת שלי שלחה אלייך את ההודעה(:

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:32 17.06.2015)

איזה חמודה 🙂

Avatar
לירז תירם (21:30 17.06.2015)

הייי אפרת מה נשמע?

Avatar
לירז תירם (21:22 17.06.2015)

אפרת ערב טוב!
הכנתי לארוחת ערב את הפשטידה. בטעות שמתי את כל קופסת השימורים…
תשמעי, נרשמה הצלחה גדולה!
הבן שלי צמחוני, זלל 3/4 מהפשטידה והבת שכל כך בררנית אכלה את ה1/4 הנותר וביקשה
שמחר אכין עוד (:
תודה רבה תמשיכי לשלוח מתכונים נהדרים ומהירים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:29 17.06.2015)

היי לירז,
איזה כיף לשמוע!! (במיוחד שאני כל כך מכירה את הבררנות של ילדים 😉 )

Avatar
זהר (22:43 14.06.2015)

אחלה רעיון.עם איזה עוד ירקות במקום תירס או בנוסף אליו אפשר לעשות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:14 14.06.2015)

היי זהר,
אפשר להוסיף לתירס זיתים ירוקים קצוצים (זה נותן טעם מיוחד).
אפשר להוסיף לתירס או לשים במקום התירס בצל קצוץ ופטריות חתוכות, רק כדאי לטגן אותם קודם, לקרר מעט ורק אז לערבב עם שאר המרכיבים.
לדעתי יכול להיות שילוב מעניין לנסות קישוא וגזר מגורדים (עם בצל קצוץ או בלי) אך גם אז יש צורך לטגן אותם לפני, לסחוט מנוזלים ולערבב עם יתר המרכיבים.
בהצלחה ושבוע נפלא 😉

Avatar
גיתה (12:43 15.06.2015)

חמותי מוסיפה פלפל אדום (גמבה פשוטה), חתוך לקוביות דקיקיות. זה שילוב מעולה ויפה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:47 15.06.2015)

תודה גיתה, נשמע מצוין 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.