זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

כוס גרגירי תירס (משימורים או שקית קפואה)

1 ביצה

חצי כוס קמח לבן

חצי כוס חלב (ניתן להשתמש גם בחלב סויה)

כף קטשופ

3 כפות גבינה צהובה מגורדת

כף פטרוזיליה/עירית קצוצה (לא חובה)

חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור




אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה לבלילה אחידה.

-מחממים מחבת קטנה עם כף שמן (מחבת בקוטר 20-24 ס”מ) ויוצקים את הבלילה למחבת. חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.

מכסים ומבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה, עד שהתחתית מזהיבה ונעשית יציבה. הופכים צד ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד להזהבה.

 

פשטידת תירס במחבת

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קוקילידהקוקילידה
בייגלה בייגלה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
מיטל (19:37 15.02.2022)

הי,
יצא טעים ממש- תודה
אבל התפרק לי 😥
מה נחשב באינדוקציה לחום נמוך בשביל פשטידה זו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:56 15.02.2022)

היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? השתמשת במחבת ללא ציפוי מונע הידבקות? בנוסף, האם טיגנת לא פחות מ-5 דקות בצד הראשון על אש נמוכה?
אם עשית את כל הנ”ל- אפשר להוסיף בפעם הבאה ביצה נוספת כדי לייצב את המרקם.
באינדוקציה חום נמוך הוא בסביבות 4.

avatar
מיטל (09:11 16.02.2022)

מעניין, דווקא עשיתי על חום 9 לפחות חמש דקות
ולמרות זאת כשהפכתי התפרק קצת.
שמתי לב ש4 באינדוקציה שלי זה ממשששש נמוך
(יש לי בין 0-14)
בנוסף, מזה כוס מדידה ואיך אני משיגה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:23 16.02.2022)

זהו, שהחום משתנה מעט בין סוגי הכיריים ולכן כתבתי בסביבות 4.
בכל מקרה חשוב לוודא לפני שהופכים צד שהפשטידה יציבה יחסית, ולהפוך בזהירות בעזרת תרווד.
כוס מדידה היא כל כוס בנפח 240 מ”ל- אמור להיות רשום עליה. גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.

avatar
מיטל (19:20 15.02.2022)

תודה, אני מכינה:)
מה אפשר להכין ליד לארוחה?🙄

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 15.02.2022)

היי,
זה מיועד לארוחת ערב או צהריים?
אם לארוחת ערב- מומלץ להגיש עם סלט (למשל סלט בולגרית) ואפשר להגיש יחד עם פסטה או לחם שום או ירקות מוקרמים.

avatar
מיטל (11:12 16.02.2022)

תודה
הכנסתי בסוף את הסלט טונה שלך!
היה ממש טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:33 16.02.2022)

שמחה מאד לשמוע❤

avatar
נטע (18:29 26.01.2022)

מעולה! תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 26.01.2022)

שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
Naomi Ben Amram (22:38 20.01.2022)

היי, מתאים להשתמש בחלב שקדים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:09 20.01.2022)

היי,
גם חלב שקדים מתאים(:

avatar
Naomi Ben Amram (23:35 20.01.2022)

תודה אפרת!

avatar
חגית (09:10 6.01.2022)

היי…
אפשר להוסיף אפונה מקופסא? וכמה?
אני רוצה להכין בתנור, על כמה מעלות לשים?
והאם אפשר להקפיא?
תודה🌹

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:31 6.01.2022)

היי,
אין בעיה להוסיף אפונה- כחצי כוס.
אם מכינים בתנור יש לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22, יש לשמן את התבנית לפני כן. זמן אפיה בסביבות 35-40 דקות (אין צורך להפוך).
פחות מומלץ להקפיא משום שהפשטידה מכילה מוצרי חלב.
בהצלחה!

avatar
ענת (14:06 18.05.2021)

הכנתי עם מנגולד וכרשה זה הפתרון האולטימטיבי לארוחת צהריים מהירה לשניים … את הירקות כמובן בישלתי קודם והוספתי גבינה מלוחה כך
שהטעם קצת הזכיר בורקס…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:21 18.05.2021)

שמחה שיצא מוצלח! תודה ענת והמשך יום מקסים😊

avatar
חני קפלן (22:07 11.02.2021)

אפשר בלי הגבינה הצהובה למי שאסור חלבי? לשים משהו אחר במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:19 11.02.2021)

אפשר להכין בלי הגבינה.

avatar
עדי (11:51 3.02.2021)

אם אני מכפילה כמויות , כמה זמן בישול בערך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:02 3.02.2021)

אם את מכפילה כמויות ומכינה במחבת רחבה יותר אז זמן הבישול יכול להיות בערך 7-8 דקות מכל צד.

avatar
אוהבת לבשל (17:09 7.01.2021)

היי:)
המתכונים שלך מדהימים אז תודה רבה!
מצטערת על השאלה המוזרה, יש אפשרות להחליף את הביצה במשהו אחר? והאם אפשא לחמם על הפלטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:57 7.01.2021)

היי יקירה תודה רבה 🙂
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר בחצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים).
רעיון נוסף שעולה לי הוא למעוך תפו”א בינוני מבושל.

avatar
גליוש (12:06 3.11.2020)

תודה
מהממת שאת
ה’ יברך אותך 😗😗😗😗

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:44 3.11.2020)

היי גליוש,
תודה רבה לך יקירה♥

———
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

avatar
נועה (18:11 7.09.2020)

ראיתי את האתר שלך לפני כמה שבועות, ומיד התחלתי להכין ארוחות צהרים משם.
מה יש לומר, כ-ל המתכונים מצליחים!
ממליצה לכל מי שאפשר!
תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:26 7.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך!

avatar
מיקי (23:41 27.07.2020)

וואו מוצלח וטעים כל כך! אפילו בעלי שלא הכי משוגע על פשטידות אכל ונהנה ממש!
נ.ב. החלפתי את התירס בכוס בצל מאודה כי לא היה לי. יצא נפלא.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:15 28.07.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
תמר (12:04 2.07.2020)

במקום קטשופ אפשר לשים רסק עגבניות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:31 2.07.2020)

אפשר לשים במקום חצי כף רסק (כי הוא יותר מרוכז).

avatar
שירה ליבמן (08:00 2.07.2020)

איך אפשר לעשות אותה לא חלבית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:09 2.07.2020)

אפשר להשתמש בחלב סויה או שמנת צמחית ולוותר על הגבנ”צ.

avatar
ניר.ג (21:31 17.06.2020)

אפשר במקום או יחד להוסיף אפונה מקופסת שימורים. אפשר להשתמש במחבת דו צצדי (כפולה) כמובן נון-סטיק ואז אפשר להפוך בקלות – ויוצא מושלם. בהצלחה.

avatar
יהודית (22:30 24.05.2020)

יש לך עוד דברים בסגנון הזה,
שיוצאים יותר במרקם של חביתה? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:58 25.05.2020)
avatar
יהודית (20:14 25.05.2020)

הולכת לנסות אותם,
אבל בינתיים מחדדת את השאלה- יש משהו יותר “חביתה”- יותר קליל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:27 25.05.2020)

יש את שני המתכונים האלה: חביתה עם לחם תירס וזיתים או חביתת פיצה.

avatar
יהודית (22:29 24.05.2020)

יצא מהמם!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:56 25.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
הודיה (14:00 13.04.2020)

אפשר במקום הקמח לשים קמח תפוא או מצה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:48 13.04.2020)

האמת שאין לי מושג . לא רוצה להטעות 🙂

avatar
מיכל (12:47 29.03.2020)

היי, האם אפשר להמיר את הקטשופ במיונז?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:52 29.03.2020)

כן אפשר.

avatar
עזריאל (16:23 19.02.2020)

הי אפרת האם אפשר לשים פטריות משימורים במקום תירס ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:04 19.02.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
עזריאל (23:16 20.02.2020)

שמתי(טיגנתי בקצת שמן עד שנהיה רך) ויצא טעים מאוד! תודה על המתכונים הכייפים והטעימים!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:02 21.02.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
רונה (15:55 8.10.2019)

פשוט,קל ומהיר להכנה, טעים מאוד והמרקם נהדר! תודה רבה, המתכון עזר לי מאוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:54 10.10.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
אודי (18:16 4.09.2019)

פשטידה קלה, טעימה ומהירה להכנה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 4.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אודי

avatar
שישי (13:11 26.07.2019)

היי אפרת היקרה שבזכותך אני מידי פעם נכנסת למטבח!
הכנתי את הפשטידה והיא יצאה ממש ממש טעימה אבל התפרקה לי בהכנה, לילדים זה לא משנה,
אבל עכשיו אני מכינה לסעודה שלישית ורוצה שלא יתפרק, מה לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 26.07.2019)

תוספי ביצה נוספת.
שבת שלום 🙂

avatar
נוינוי (18:10 18.06.2019)

הי אפרת
לכמה אנשים זה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 19.06.2019)

זה יוצא כ-2 מנות.

avatar
יערית (22:58 17.04.2019)

שלום אפרת. יש אפשרות לוותר על הקמח בלי להחליף לקמח אחר?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:40 17.04.2019)

היי יערית,
הקמח סופח את הנוזלים ומייצב את המרקם. לא ניסיתי להכין בלי.
חג שמח 🌷

avatar
טל (17:18 11.02.2019)

יאמי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 11.02.2019)

נראה מעולה 🙂

avatar
ליטל (18:48 6.02.2019)

היי אפרת עזרה דחופה. הפשטידה השחימה יפה והתייצבה אבל בפנים נשארה רכה (טוגנה על אש נמוכה) האם ככה אמורה להיות ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 6.02.2019)

סורי ראיתי רק עכשיו.
מבפנים היא צריכה להיות רכה אך יציבה.

avatar
עינת (11:28 6.09.2018)

היי אפרת

אפשרי להשתמש בעגבנייה במקום בקטשופ ואם כן אז כמה עגבניות כדאי?

והאם אפשר לוותר על הגבינה צהובה ?

תודה לך .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:35 6.09.2018)

אפשר פשוט לוותר על הקטשופ. אין צורך בעגבניה.
הגבינה הצהובה מוסיפה למרקם ולטעם אבל אפשר לוותר עליה.

avatar
איילה (17:11 25.03.2018)

אפשר להחליף את הקמח בקוואקר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 25.03.2018)

לדעתי יהיה כדאי לשלב קוואקר עם קמח.

avatar
מלכי (14:31 15.02.2018)

היי אפרת עשיתי את הפשטידה והיא יצא לי טעימה בטירוףףףף.
מממש תודה על האתר אני עובדת איתו המון….

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 15.02.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מלכי.

avatar
ענת (19:35 25.12.2017)

שלום אפרת
הפשטידה מככבת אצלינו! קלה ומהירה.
במה ניתן להחליף את התירס כדי לגוון, ושיהיה גם בריא ומהיר? ברוקולי או כרובית למשל ילכו? ומה עוד?
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 26.12.2017)

היי ענת,
אפשר להוסיף לתירס או לשים במקום התירס בצל קצוץ ופטריות חתוכות, רק כדאי לטגן אותם קודם, לקרר מעט ורק אז לערבב עם שאר המרכיבים.
מעניין לנסות גם עם ברוקולי וכרובית קצוצים רק אני ממליצה לבשל אותם לפני עד לריכוך.
אפשר לנסות גם קישוא וגזר מגורדים (עם בצל קצוץ או בלי) אך גם אז יש צורך לטגן אותם לפני, לסחוט מנוזלים ולערבב עם יתר המרכיבים.
*אפשר לוותר על הקטשופ אם מוותרים על התירס.
יום נעים 🙂

avatar
אינאס (23:06 18.07.2017)

הכנתי את הפשטידה היום, היא ממש קלה להכנה וטעימה בטירוף, הוספתי למתכון זיתים ירוקים ותבלין אורגנו! שלמותתת
לקח לה אפילו 3 דק בכל צד! ויצא ממש טעים!

IMG_20170718_191551_458

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:56 19.07.2017)

תודה אינאס! על העדכון ועל התמונה 🙂

avatar
אודליה (21:49 15.05.2017)

היי אפרת …אז … כל כך פשוט, כל כך מהר, ו … לגמרי נכשלתי משום מה!!! 🙁 אוקיי, אני לא ממש מומחית במטבח, אבל עם המתכון הזה הייתי בטוחה ש you can’t go wrong!! אבל הצלחתי נגד הל הסיכויים חחח. הפשטידה לא התייצבה אפילו אחרי 20 דקות בצד הראשון (הכנתי במחכת 20 ס”מ)! כשניסיתי להפוך, הוא התפרק לגמרי ומיותר לציין, שיצא לי תבשיל במרקם של תירס מוקרם גושי ודביק , בקיצור בלגן אחד שלם! איך עשיתי את זה?? שמתי בטעות 2/3 כוס חלב אבל חשבתי שתיקנתי את זה כששמתי 2/3 כוס קמח בהתאם. הבלילה הייתה דלילה עם “גושים” של תירס וגבינה צהובה מגורדת, היה אמור להיות ככה? בנוסף, וזאת שאלה של בורות כמוני (!!), יש שיטה להפוך פשטידות/פנקייקים/חביתות וכו? אני ממש לא מצליחה רוב הזמן. צריך כלי מיוחד שלא גיליתי עדיין? תודה רבה על הסבלנות 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:30 16.05.2017)

היי אודליה,
באיזה סוג מחבת השתמשת? בעלת ציפוי שאינו נדבק?
לגבי התערובת, אם הוספת קמח אז זה אמור היה לעזור (יכול להיות שהיה כדאי להגדיל את הכמות של יתר החומרים?)
כיסית את המחבת עם מכסה?
השתמשת בתרווד כדי להפוך את הפשטידה?

avatar
אודליה (13:18 16.05.2017)

היי אפרת, תודה על התגובה! לא יודעת איך נקרא סוג המחבת, אבל הוא מהסוג השחור האמור להיות non-stick (יציקת? טפלון?). וכן, כיסיתי את המחבת עם מכסה של סיר אחר (זכוכית עם חור קטן לאוויר). לא ידעתי מה זה תרווד אז חיפשתי עכשיו בגוגל וכן, עם זה השתמשתי חחח – מרובע כזה מפלסטיק עם פסים, אבל הוא הרבה יותר קטן מהפשטידה (וגם חביתות וכו’) ואז תמיד נופלים לי מסביב. טוב, אז כנראה שאני צריכה לעבוד על זה – זה נשמע מצחיק כי אני מכינה דברים הרבה יותר מורכבים בלי בעיות אבל להפוך חביטה או פנקייק או פשטידה פשוטה במחבת לא יוצא לי אף פעם 🙂 אולי הגיע הזמן להשקיע במחבתים חדשים 🙂 תודה רבה אפרת!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:40 16.05.2017)

אם התערובת לא נדבקת למחבת זה אומר שהמחבת בסדר. לגבי התרווד, הוא אכן קטן יותר מהפשטידה אבל היא אמורה להיות יציבה בחלק התחתון בצורה כזאת שיהיה אפשר להפוך בקלות.
זה באמת מוזר שבמקרה הזה התפקשש. אולי מתאימים לך רק המתכונים המסובכים? 😉

avatar
אודליה (14:07 16.05.2017)

כנראה שאמשיך להכין ביצה מקושקשת, זה תמיד יוצא לי טוב חחח – פלוס כמובן כל המתכונים היותר מסובכים שאני לומדת בזכותך! יום מקסים אפרת ותודה רבה על הסבלנות (וואו, איזה סבלנות!!) 🙂

avatar
מיכל (19:09 8.10.2020)

גם לי קרה בדיוק אותו הדבר
יותר מעשרים דקות או אפילו חצי שעה אני מנסה שהפשטידה תתיצב
בסוף יצא לי חביתה מקושקשת בלי הרבה טעם
המתכון הראשון מהאתר שלך שהתבאסתי, תמיד הכל יוצא מושלם כמו קסם
אז אכלתי את זה כי הייתי רעבה אבל זה לא היה שווה תמאמץ…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 8.10.2020)

זה קשור למחבת. באיזה סוג מחבת השתמשת?

avatar
אורטל אורטל (13:58 31.03.2017)

זה אמור לצאת קשה או רך מבפנים…?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:05 31.03.2017)

רך אבל מוכן.

avatar
אושרת (14:47 23.02.2017)

הי, אפשר להשתמש בקמח מלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:00 23.02.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
אילנה (18:24 23.11.2016)

היי, במה אפשר להחליף את הביצה?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:12 23.11.2016)

היי אילנה,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר בחצי כוס גרגירי חומוס מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים).
רעיון נוסף שעולה לי הוא למעוך תפו”א בינוני מבושל.

avatar
אפרת (15:01 13.11.2016)

היי שבוע טוב
הכנתי ויצא כ”כ מוצלח וטעים שכבר הכנתי שוב
זה כ”כ מהיר וקל שבכל רגע ניתן להכנה אפילו שעה ליפני שבת שהבית כבר מוכן ונקי הכנתי רגע וזה ברגע מוכן
אגב הוספתי גבינת ניו יורק – יוצא מושלםםםםם

תודה רבה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:22 13.11.2016)

שמחה שאהבת את המתכון 🙂
תודה אפרת ושבוע מקסים!

avatar
רותם (14:51 12.09.2016)

אפשר במקום הגבינה צהובה
לשים צפתית או בולגרית?
או אפילו לוותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 12.09.2016)

היי רותם,
אני מניחה שאפשר לשים בולגרית או צפתית (אפילו לשלב). מומלץ לא לוותר כי זה מוסיף טעם.

avatar
קריסטינה (13:05 24.07.2016)

היי !
ארוחת הבוקר המאוחרת שלנו, זכתה להצלחה ! הפשטידה קלה להכנה, מהירה וטעימה!
שוב תודה!!!
אבל, הערה בונה ככה לכל המגיבים….שרובכם רק שואלים ושואלים, יהיה ממש נחמד , אם תחזרו ותגיבו איך יצא ולא רק תפציצו בשאלות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:34 24.07.2016)

תודה יקירה! אין עליך 😉

avatar
מיכאל (20:30 11.06.2016)

אם אני שם בתנור לכמה זמן? והאם צריך להפוך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:00 11.06.2016)

היי מיכאל,
אתה יכול לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22. יש לשמן את התבנית לפני. זמן אפיה בסביבות 35-40 דקות. אין צורך להפוך.
חג שמח 🙂

avatar
יעל (13:41 25.04.2016)

מצויין.תודה רבה .גם בתנור אפשרי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:05 25.04.2016)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
חג שמח

avatar
עמית (22:41 3.12.2015)

הפשטידה לא נדבקת למחבת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:46 3.12.2015)

היי עמית,
כדאי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון.

avatar
ירדן (14:53 10.09.2015)

מה עושים אם איו חלב או חלב סויה?
זה משנה אם לא יהיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:39 10.09.2015)

היי ירדן,
זה מה שמעניק נפח לפשטידה אחרת היא תצא כמו חביתה. אפשר להוסיף במקום החלב 3-4 כפות מלאות גבינה לבנה/ קוטג’.

avatar
שי (09:14 18.08.2015)

האם אפשר להשתמש ברסק עגבניות במקום קטשופ?
והאם אפשר לוותר על הגבינה הצהובה (כדי שהמנה תהיה יותר בריאה) ?

תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:24 18.08.2015)

היי שי,
אפשר לשים במקום חצי כף רסק (כי הוא יותר מרוכז).
לדעתי הגבינה הצהובה מוסיפה לטעם ולמרקם אבל אפשר להכין גם בלעדיה.
יום נפלא 🙂

avatar
יוני. (20:44 2.07.2015)

היי, קודם כל יש לך אתר מעולה, לוקח רק מפה מתכונים.
בנוגע למתכון, אפשרי להחליף בקמח תופח במקום קמח רגיל לבן?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:58 2.07.2015)

תודה יוני, שמחה לשמוע 🙂
לגבי קמח תופח- כן, לא אמורה להיות בעיה.

avatar
יוני (17:57 5.07.2015)

אין בעיה, תודה.
אתמול אגב ניסיתי את הלחמניות העוגלות עם התוספות בפנים, יצא מעולה.
רץ להכין את הפשטידה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:07 5.07.2015)

מעולה! בהצלחה 😉

avatar
חיה ויינברגר (03:34 22.06.2015)

מה חסר??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:48 22.06.2015)

היי חיה,
מה הכוונה חסר? לא אמור להיות חסר שום דבר 🙂

avatar
דורה (15:06 18.06.2015)

היי,
המתכון נראה נהדר.
האם הוא מתאים גם לאפייה בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:16 18.06.2015)

היי דורה,
לא ניסיתי אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה. ממליצה להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 20-22 או תבנית אינגליש קייק רגילה.
אם את רוצה פשטידה יותר גבוהה, אני ממליצה להכין את פשטידת התירס הרגילה.
בהצלחה 😉

avatar
לירז תירם (21:30 17.06.2015)

אפרת הי,
הבת שלי שלחה אלייך את ההודעה(:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:32 17.06.2015)

איזה חמודה 🙂

avatar
לירז תירם (21:30 17.06.2015)

הייי אפרת מה נשמע?

avatar
לירז תירם (21:22 17.06.2015)

אפרת ערב טוב!
הכנתי לארוחת ערב את הפשטידה. בטעות שמתי את כל קופסת השימורים…
תשמעי, נרשמה הצלחה גדולה!
הבן שלי צמחוני, זלל 3/4 מהפשטידה והבת שכל כך בררנית אכלה את ה1/4 הנותר וביקשה
שמחר אכין עוד (:
תודה רבה תמשיכי לשלוח מתכונים נהדרים ומהירים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:29 17.06.2015)

היי לירז,
איזה כיף לשמוע!! (במיוחד שאני כל כך מכירה את הבררנות של ילדים 😉 )

avatar
זהר (22:43 14.06.2015)

אחלה רעיון.עם איזה עוד ירקות במקום תירס או בנוסף אליו אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:14 14.06.2015)

היי זהר,
אפשר להוסיף לתירס זיתים ירוקים קצוצים (זה נותן טעם מיוחד).
אפשר להוסיף לתירס או לשים במקום התירס בצל קצוץ ופטריות חתוכות, רק כדאי לטגן אותם קודם, לקרר מעט ורק אז לערבב עם שאר המרכיבים.
לדעתי יכול להיות שילוב מעניין לנסות קישוא וגזר מגורדים (עם בצל קצוץ או בלי) אך גם אז יש צורך לטגן אותם לפני, לסחוט מנוזלים ולערבב עם יתר המרכיבים.
בהצלחה ושבוע נפלא 😉

avatar
גיתה (12:43 15.06.2015)

חמותי מוסיפה פלפל אדום (גמבה פשוטה), חתוך לקוביות דקיקיות. זה שילוב מעולה ויפה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:47 15.06.2015)

תודה גיתה, נשמע מצוין 🙂

לקריאת כל התגובות