שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

סוג: חלבי

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

בצל גדול קצוץ

2 קולורבי קטנים קלופים מגורדים בפומפיה גסה

קישוא בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

2 ביצים

3 כפות מלאות גבינה לבנה או קוטג’

שליש כוס (46 ג’) קמח תופח

כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים קולורבי, קישוא וגזר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות (במהלך הבישול יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).

-מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר מעט. סוחטים את התערובת מעט מנוזלים ומוסיפים ביצים, גבינה לבנה, קמח תופח, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי, רצוי כמה שעות (רק לאחר צינון מוחלט היא מתייצבת).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט כרובית אפויה
עוגיות קקאו

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שני צורי (09:09 31.08.2021)

שאלה – במה אפשר להשתמש שהוא אינו קמח תופח רגיל? (קמח חומוס למשל?)

מתכונים ב-10 דקות (10:29 31.08.2021)

היי שני,
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן, קמח שיבולת שועל וגם קמח חומוס אמור להתאים.

אפרת (23:23 29.08.2021)

פשטידה מעולה
הוספתי קצת שמיר ובזיליקום וזה שידרג מאוד
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (00:01 30.08.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף🌺

מירי (22:52 21.06.2021)

איך הפשטידה יוצאת אם מכינים יום קודם?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (23:41 21.06.2021)

הכי טעים לאכול סמוך להכנה, אבל היא מעולה גם יום אחרי😊 יש לשמור במקרר מכוסה ולחמם על 180 מעלות כ-5 דקות לפני ההגשה.

Talia (11:52 21.05.2021)

אפרת פשטידה מצויינת וטעימה מאוד , הוספתי דפי פילו למטה ולמעלה תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:08 21.05.2021)

שמחה שיצא מוצלח! ואהבתי את הרעיון של דפי הפילו…שבת שלום😊

מרים (20:52 10.05.2021)

איך אפשר להכין חלבי?

מרים (20:52 10.05.2021)

*אווופס התכוונתי פרווה

מתכונים ב-10 דקות (21:40 10.05.2021)

חח אוקי, אז אפשר פשוט לוותר על הגבינה…

מתכונים ב-10 דקות (21:39 10.05.2021)

היי מרים,
המתכון חלבי היות ויש בו גבינה…
אפשר גם לפזר גבינה צהובה מעל הפשטידה כמה דקות לפני סיום האפייה:)

Hila (15:34 18.04.2021)

יצא מאוד טעים!
קצת שידרגתי אבל:
1. קירמלתי את הבצל ואז הוצאתי להקערה. אחרי זה אידתי את הגזר הקולורבי והקישוא.
2. השתמשתי בקמח מחיטה מלאה במקום עם קצת אבקת סודה לשתיה.
3. הוספתי גם בהרט ומוסקט 🙂

למי שתוהה- לא מרגישים את הטעם של הקולורבי.

מתכונים ב-10 דקות (16:57 18.04.2021)

שדרוג מעולה, תודה על השיתוף❤

אור (11:15 1.02.2021)

הכנתי את המתכון. יצא מעולה. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (12:28 1.02.2021)

כיף לשמוע אור:)
תודה שחזרת לעדכן.

שלומית ב (20:35 21.07.2020)

הי אפרת, אפשר לוותר על הקישוא? פשוט אין לי…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:50 22.07.2020)

אפשר אבל כדאי להוסיף קולורבי במקום.

שרה (12:56 15.06.2020)

שאלה קטנה
יש תחליף לביצה וגבינה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:02 15.06.2020)

היי שרה,
אפשר לוותר על הגבינה, הפשטידה תצא פחות אוורירית.
לגבי ביצה, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.

אפרת ר. (10:30 7.06.2020)

היי.
3 כפות מלאות קוטג\’ = כפות מדידה אוניברסליות מלאות עד הקצה, או 3 כפות אכילה גדושות?
תודה! ☺

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:30 7.06.2020)

3 כפות רגילות של מטבח, גדושות 🙂

אפרת ר. (13:32 7.06.2020)

תודה!!

אורית (20:01 26.05.2020)

ממש נהנתי…
עשה לנו את הארוחה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:40 26.05.2020)

שמחה שנהניתם ❤️

אביטל (16:02 15.05.2020)

למי שאין קמח תופח. כמה אבקת אפיה לשים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:24 15.05.2020)

אפשר לשים שליש כוס קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.

דבי (14:35 11.05.2020)

יצא מצוין !
זה דיאטטי?
(מקישואים וקולורבי)
תודה תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:43 11.05.2020)

כן. זה יוצא 60-70 קלוריות לחתיכה.

דבי (18:39 7.05.2020)

היי,
התחלתי להכין.
אפשר לעשות אותו דבר כולל הגבינה עם תפו\”א במקום הירקות והכוונה גם לא בצל (עבור מי שלא אוכל ירקות). כמות לכ-חצי תבנית אינגליש.
תודה לך !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:42 7.05.2020)

אני חושבת שכן. שימי בערך 2 תפו”א בינוניים לכמות שאת רוצה.
יש לך תבנית בגודל חצי אינגליש קייק?

דבי (10:00 3.05.2020)

בוקר אור!
אם אשים רק קישוא ובפרוסות, יצא אכיל לדעתך?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:38 3.05.2020)

בוקר טוב,
אפשר להכין עם 3-4 קישואים בלבד אבל האמת שאני לא יודעת איך זה ייצא בפרוסות. אני חושבת שבגלל שמדובר בפשטידה כדאי לחתוך לקוביות קטנטנות או לגרד בפומפיה גסה.
בכל מקרה כדאי לטגן לפני עם הבצל.

איילת (13:17 28.04.2020)

אפשר לשים קולרבי חתוך לקטן במקום לגרד?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:30 28.04.2020)

אני חושבת שכן, אבל כדאי לחתוך כמה שיותר קטן.

אביבה (14:47 23.04.2020)

תודה אפרת על האתר המדהים, אני כרגע בתזונה ללא פחמימות ומצאתי כאן הרבה מתכונים טעימים שממש כיף לי בדיאטה🙂
אני רוצה להכין את הפשטידה אבל עם תחליף לקמח מחומר זמין
יש משהו כזה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:46 23.04.2020)

היי אביבה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
אני מניחה שאפשר להמיר בקוואקר דק/טחון (למרות שזה גם סוג של פחמימה אבל הקוואקר עשיר במקורות חלבון).
מישהי בתגובות שיתפה שיצא מוצלח עם קמח עדשים כתומות.

שני (23:19 16.03.2020)

הכנתי בלי הגבינות ועם קמח עדשים כתומות ויצא מעולה!!! תוך חמש דקות לא נשאר כלום. תודה על מתכונים מדהימים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:56 17.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך

עינת (16:02 3.05.2020)

היי
אם אני מנסה בלי גבינות ושמה קמח עדשים כתומות במקום
האם להוסיף גם את השליש כוס קמח תופח ?
קמח כוסמין קמח חיטה 70 אחוז?
או רק את קמח העדשים הכתומות?

תודה על התגובה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 3.05.2020)

אין צורך להוסיף קמח נוסף.
אפשר להוסיף שליש כפית אבקת אפיה.

עינת (16:50 3.05.2020)

היי
או הכונה קמח עדשים כתומות בלי הקמח התופח ולהוסיף אבקת אפייה לקמח עדשים כתומות?

אושר⁦❤️⁩ (20:36 26.12.2019)

אפשר לעשות את המתכון בלי גזר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 26.12.2019)

במקום גזר אפשר לשים קישוא קטן או קולורבי קטן נוסף.

עינת (10:53 19.11.2019)

בוקר טוב אפרת

הכנתי ללא הגבינה עם קמח כוסמין וביצה אחת על אף שאפיתי משך הזמן הרשום יצא נמוך ולא אפוי

זה בגלל ששמתי ביצה אחת?

תודה ויום נפלא לך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 19.11.2019)

היי עינת,
הפשטידה לא אמורה לצאת גבוהה (ראי בתמונה) אבל הביצים מוסיפות נפח אז יכול להיות שיצא קצת נמוך בגלל שויתרת על ביצה.
מה הכוונה “לא אפוי”? כי לפעמים יש הרגשה כאילו זה לא אפוי בגלל שימוש בירקות יחסית רטובים. יש להניח לפשטידה כמה שעות להתקרר ולהתייצב, אפילו לשמור אותה במקרר ולאכול יום למחרת.

עינת (15:24 6.11.2019)

היי אפרת

אלא משנה סוג הקישוא בהיר או זוקיני?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 6.11.2019)

לא משנה.

עינת (15:22 6.11.2019)

היי אפרת

אפשרי להשתמש בגבינת ריקוטה של עיזים במקום הגבינה לבנה

תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:26 6.11.2019)

כן אפשר.

אילה (22:29 25.07.2019)

הבן שלי (בן 10) הכין את הפשטידה בלי גבינה ועם קמח כוסמין,ריסק את הירקות בסלייסר ויצא מעדן.
בכלל הוא הכין כבר המון מתכונים שלך, כולל עוגת גבינה דיאטטית ועוגיות קינמון ללא סוכר והכל יצא מעולה.
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:34 25.07.2019)

איזה כיף לשמוע!
תודה אילה

מוניקה (10:06 8.05.2019)

הי אפרת
מה המינונים למאפינס של 6?
תודה מראש
מוניקה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:28 8.05.2019)

היי מוניקה,
הכמויות במתכון אמורות להספיק ל 8-10 מאפינס (תלוי בגודל השקעים).
אני חושבת שעדיף כבר להכין את הכמויות במתכון לא?
אם את מכינה חצי מהכמויות זה אמור להספיק ל-6 מאפינס קטנים.

אודליה (17:17 29.04.2019)

אפשר להוסיף גם פטריות משימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:44 29.04.2019)

כן אפשר.

נילי (12:01 14.04.2019)

כמעט חג שמח (:
האם ניתן להמיר לקמח חומוס + סודה לשתייה? – אחר?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 14.04.2019)

היי נילי 🙂
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים כרבע כוס קמח חומוס + רבע כפית אבקת סודה לשתיה.

עינת (10:34 12.04.2019)

בוקר טוב אפרת

להמרת קמח רגיל (במקרה שלי כוסמין 70 אחוז ) לקמח תופח .

כמה אבקת אפייה לשים לשליש כוס קמח הכוונה כמה בכפיות או בכפות

תודה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 12.04.2019)

שליש כוס קמח כוסמין 70% + שליש כפית אבקת אפיה.

עינת (11:13 11.04.2019)

היי אפרת

אפשרי לאדות את הבהצל ושאר חבריו הירקות במים ולא הוסיף שמן בכלל לפשטידה וןלא לשמן תבנית ? (אשמח )

תודה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:20 11.04.2019)

אפשר אבל אולי כדאי לשמן מעט את התבנית כדי שהפשטידה לא תדבק אליה.

שפיץ (18:25 25.03.2019)

טעים…אפשר להחליף קולורבי בלפת

דינה (14:25 6.03.2019)

פשטידה מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:22 6.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂

ספיר (11:34 24.02.2019)

היי! רציתי לשאול האם אפשר להמיר את הגבינה במצרך אחר שהוא לא חלבי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:44 24.02.2019)

היי ספיר,
אפשר לוותר על הגבינה, הפשטידה תצא פחות אוורירית.

רינה (11:09 22.02.2019)

אפרת הצוללללה…
לא ראיתי את המתכון וכבר ערבבתי את כל החומרים בלי לטגן את הירקות
מה עדיף? להכניס ככה לתנור או לטגן ביחד עם הביצים והקמח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:01 22.02.2019)

היי רינה,
מתנצלת ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסתדרת.
אם כבר ערבבת עם הביצים והקמח אז עדיף להכניס לתנור ולא לטגן.

רינה (21:48 21.02.2019)

היי אפרת
התכוונתי לתבנית בגודל 15*20
נמוכה כזו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:08 21.02.2019)

אם זו התבנית אז היא מתאימה.

אפרת (08:34 21.02.2019)

הי אפרת
האם מתאים קמח שיבולת שועל במקום קמח חיטה?
שוב תודה על המתכונים הנהדרים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:04 21.02.2019)

אני חושבת שכן.

דבי (22:26 20.02.2019)

תודה!

התכוונתי לגרוד בפומפיה.

מנסיון בסלט זה לא מוצלח לדעתי. הריח ואולי גם הטעם.

כשחותכים לקוביות זה שונה. אבל כאן לא שייך קוביות, אז יש תחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:01 21.02.2019)

בוקר טוב,
בפשטידה זה שונה ודווקא עדיף לגרד. לאחר בישול קצר במחבת ואפיה בתנור ה”חריפות” נעלמת והטעם משתנה.
בסלט זה חי ולכן הטעם והריח מורגשים.

הדסה (20:48 20.02.2019)

הי אפרת , אני לא מגיבה פה כבר כל כך אבל מכינה רק מהאתר כמו תמיד ותמיד מרוצים ונהנים!רציתי לשאול כמה אפשר לשים אבקת אפיה כשמשתמשים בקמח רגיל? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 20.02.2019)

היי הדסה 🙂
אפשר לשים שליש כוס קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.

רינה (20:30 20.02.2019)

מה לשים במקום הגבינות?
יכול להתאים לתבנית ח”פ מרובעת קטנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 20.02.2019)

היי רינה,
אם הכוונה לתבנית בגודל 20X30 אז הכמות קטנה מידי. הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.
אפשר לוותר על הגבינה, הפשטידה תצא פחות אוורירית.

דבי (20:15 20.02.2019)

ערב טוב אפרת,

כשמרסקים קולורבי…. משהו לא מרגיש… לפחות בסלטים.

אפשר בלי?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 20.02.2019)

היי דבי,
לא בטוחה שהבנתי..
במתכון הזה אין לרסק את הקולורבי אלא לגרד בפומפיה גסה.

אודליה (00:55 29.04.2019)

אפשר להוסיף גם פטריות משימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:02 29.04.2019)

כן.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.