זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
בצל גדול קצוץ
2 קולורבי קטנים קלופים מגורדים בפומפיה גסה
קישוא בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה
גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה
2 ביצים
3 כפות מלאות גבינה לבנה או קוטג’
שליש כוס (46 ג’) קמח תופח
כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים קולורבי, קישוא וגזר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות (במהלך הבישול יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).
-מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר מעט. סוחטים את התערובת מעט מנוזלים ומוסיפים ביצים, גבינה לבנה, קמח תופח, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית.
-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 40 דקות.
-מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי, רצוי כמה שעות (רק לאחר צינון מוחלט היא מתייצבת).
- קיש טורטיה |
- קוגל תפוחי אדמה |
- פשטידת מנגולד |
- פשטידת קוטג’ ובצל |
- פשטידת קישואים וברוקולי |
- פשטידת פצפוצי אורז
אם אני לא מאדה מראש,
כמה זמן אפיה?
מומלץ כן לאדות לפני במחבת, זה יוצא יותר מוצלח.
הכפלתי כמויות בצורה גמישה, לפי מה שהיה בבית 😉
2 קולורבי ענקיים, 2 גזר קטנטנים, 2 קישואים בינוניים, כל השאר – גמיש לפי העין.
בלי אידוי מראש! (למי יש זמן ב-00:00 בלילה…)
שמתי בתנור לשעתיים בערך –
יצא מ ט ר י ף!!
תודה על הכל 3>
תודה שחזרת לעדכן!
איך אפשר להמיר לפרווה בלי גבינה/ קוטג’
אפשר לשים 2 כפות מיונז במקום הגבינה.
המתכון נראה מעולה.
מה יקרה אם לא אטגן את הירקות לפני האפיה?
היי
המרקם שלהם יהיה פחות מוצלח בפשטידה.
זה לקח לי הרבה יותר זמן
איך 10 דק
ועוד 50 דק
וזה אולי הזמן לפני שהכנסתי לתנור
זמן העבודה לא לוקח 50 דקות, זמן האפייה כן(:
בכל מקרה נראה טעים ומקווה שיצא מוצלח.
מתכון פשוט ומאוד טעים! הקטן ליקק את האצבעות פעם הבאה אכין כמות כפולה!
תודה על כל המתכונים! המון מתכונים מצוינים:)
איזה כיף שאהבתם את המתכון(:
תודה שחזרת לשתף❤
פשטידה טעימה ומתכון מצוין, תודה!
שמחה שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
הוספתי בזיליקום טרי ומוצרלה מגורדת. יצא פגז!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
אני בדיאטה, ולא בא לי על הקמח ,יש מצב לוותר?
ואם לא, כמה הכי מעט שחייבים לשים?
תודה
היי,
אני מניחה שאפשר להמיר את הקמח בקוואקר דק/טחון.
מישהי בתגובות שיתפה שיצא מוצלח עם קמח עדשים כתומות.
הכי מעט קמח שאפשר לשים מבלי לפגוע בפשטידה זה רבע כוס.
אפשר להקפיא?
היי,
אפשר להקפיא, אך פחות מומלץ. אפשר לשמור במקרר אם מדובר על יומיים-שלושה.
שאלה לגבי הטיגון אפשר במקום לבשל בסיר את הירקות עד לריכוך?
היי,
פחות מומלץ לבשל כי המרקם יהיה מעט שונה וגם בגלל שעדיף לטגן את הבצל ולא לבשל אותו.
שאלה אחרונה בהחלט לגבי זה לקצוץ גס אפשר עם מעבד מזון?
את הירקות בלבד אפשר לטחון בפולסים קצרים, אבל פחות מומלץ. אנחנו לא רוצים כאן מרקם של לחם ירקות אחיד אלא מרקם של פשטידה עם ירקות😊
זו שאלת תם/מתחיל בנושא אפשר להשתמש בקמח לאפיית לחם בשביל הטקסטורה של הפשטידה
האמת גיליתי שיש לי אחד במקרר וזה יעזור לי 🙂
היי,
כן, אין בעיה להשתמש בקמח לחם (כמובן לא קמח המכיל שמרים), אבל זה לא אמור לשפר את המרקם.
איך הופכים את הפשטידה לפרווה הכוונה איך מוותרים על הרכיבים החלביים?
היי,
לגרסה פרווה פשוט לא שמים את הגבינות. אין צורך להוסיף משהו אחר במקומן.
בהצלחה!
כמה טחינה אפשר לשים במקום הביצים?
לא מומלץ להמיר בטחינה, זה פחות ישתלב. מצרפת יחסי המרה שתוכל לעשות:
1 ביצה = חצי כוס גרגירי חומוס או שעועית מבושלים מעוכים למחית (אפשר להשתמש בשעועית או חומוס מקופסת שימורים)
1 ביצה = חצי כוס מחית תפו”א בטמפ’ החדר או קרה.
1 ביצה = 2-3 כפות קמח תפו”א או קמח חומוס או קורנפלור מעורבבים עם 1-2 כפות מים.
רק לידיעה כללית שלי בגלל מאמרים שקראתי טחינה זה תחליף לביצה כמה זה ברגיל יחס של טחינה לביצה נגיד
כף טחינה=ביצה אחת?
1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית. מתאים בעיקר לעוגות ועוגיות.
שאלה – במה אפשר להשתמש שהוא אינו קמח תופח רגיל? (קמח חומוס למשל?)
היי שני,
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן, קמח שיבולת שועל וגם קמח חומוס אמור להתאים.
פשטידה מעולה
הוספתי קצת שמיר ובזיליקום וזה שידרג מאוד
תודה רבה
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף🌺
איך הפשטידה יוצאת אם מכינים יום קודם?
תודה!
הכי טעים לאכול סמוך להכנה, אבל היא מעולה גם יום אחרי😊 יש לשמור במקרר מכוסה ולחמם על 180 מעלות כ-5 דקות לפני ההגשה.
אפרת פשטידה מצויינת וטעימה מאוד , הוספתי דפי פילו למטה ולמעלה תודה
שמחה שיצא מוצלח! ואהבתי את הרעיון של דפי הפילו…שבת שלום😊
איך אפשר להכין חלבי?
*אווופס התכוונתי פרווה
חח אוקי, אז אפשר פשוט לוותר על הגבינה…
היי מרים,
המתכון חלבי היות ויש בו גבינה…
אפשר גם לפזר גבינה צהובה מעל הפשטידה כמה דקות לפני סיום האפייה:)
יצא מאוד טעים!
קצת שידרגתי אבל:
1. קירמלתי את הבצל ואז הוצאתי להקערה. אחרי זה אידתי את הגזר הקולורבי והקישוא.
2. השתמשתי בקמח מחיטה מלאה במקום עם קצת אבקת סודה לשתיה.
3. הוספתי גם בהרט ומוסקט 🙂
למי שתוהה- לא מרגישים את הטעם של הקולורבי.
שדרוג מעולה, תודה על השיתוף❤
הכנתי את המתכון. יצא מעולה. תודה.
כיף לשמוע אור:)
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת, אפשר לוותר על הקישוא? פשוט אין לי…
אפשר אבל כדאי להוסיף קולורבי במקום.
שאלה קטנה
יש תחליף לביצה וגבינה
היי שרה,
אפשר לוותר על הגבינה, הפשטידה תצא פחות אוורירית.
לגבי ביצה, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
היי.
3 כפות מלאות קוטג\’ = כפות מדידה אוניברסליות מלאות עד הקצה, או 3 כפות אכילה גדושות?
תודה! ☺
3 כפות רגילות של מטבח, גדושות 🙂
תודה!!
ממש נהנתי…
עשה לנו את הארוחה
שמחה שנהניתם ❤️
למי שאין קמח תופח. כמה אבקת אפיה לשים?
אפשר לשים שליש כוס קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.
יצא מצוין !
זה דיאטטי?
(מקישואים וקולורבי)
תודה תודה!
כן. זה יוצא 60-70 קלוריות לחתיכה.
היי,
התחלתי להכין.
אפשר לעשות אותו דבר כולל הגבינה עם תפו\”א במקום הירקות והכוונה גם לא בצל (עבור מי שלא אוכל ירקות). כמות לכ-חצי תבנית אינגליש.
תודה לך !
אני חושבת שכן. שימי בערך 2 תפו”א בינוניים לכמות שאת רוצה.
יש לך תבנית בגודל חצי אינגליש קייק?
בוקר אור!
אם אשים רק קישוא ובפרוסות, יצא אכיל לדעתך?
תודה!
בוקר טוב,
אפשר להכין עם 3-4 קישואים בלבד אבל האמת שאני לא יודעת איך זה ייצא בפרוסות. אני חושבת שבגלל שמדובר בפשטידה כדאי לחתוך לקוביות קטנטנות או לגרד בפומפיה גסה.
בכל מקרה כדאי לטגן לפני עם הבצל.
אפשר לשים קולרבי חתוך לקטן במקום לגרד?
אני חושבת שכן, אבל כדאי לחתוך כמה שיותר קטן.
תודה אפרת על האתר המדהים, אני כרגע בתזונה ללא פחמימות ומצאתי כאן הרבה מתכונים טעימים שממש כיף לי בדיאטה🙂
אני רוצה להכין את הפשטידה אבל עם תחליף לקמח מחומר זמין
יש משהו כזה?
היי אביבה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
אני מניחה שאפשר להמיר בקוואקר דק/טחון (למרות שזה גם סוג של פחמימה אבל הקוואקר עשיר במקורות חלבון).
מישהי בתגובות שיתפה שיצא מוצלח עם קמח עדשים כתומות.
הכנתי בלי הגבינות ועם קמח עדשים כתומות ויצא מעולה!!! תוך חמש דקות לא נשאר כלום. תודה על מתכונים מדהימים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך
היי
אם אני מנסה בלי גבינות ושמה קמח עדשים כתומות במקום
האם להוסיף גם את השליש כוס קמח תופח ?
קמח כוסמין קמח חיטה 70 אחוז?
או רק את קמח העדשים הכתומות?
תודה על התגובה.
אין צורך להוסיף קמח נוסף.
אפשר להוסיף שליש כפית אבקת אפיה.
היי
או הכונה קמח עדשים כתומות בלי הקמח התופח ולהוסיף אבקת אפייה לקמח עדשים כתומות?
אפשר לעשות את המתכון בלי גזר
במקום גזר אפשר לשים קישוא קטן או קולורבי קטן נוסף.
בוקר טוב אפרת
הכנתי ללא הגבינה עם קמח כוסמין וביצה אחת על אף שאפיתי משך הזמן הרשום יצא נמוך ולא אפוי
זה בגלל ששמתי ביצה אחת?
תודה ויום נפלא לך.
היי עינת,
הפשטידה לא אמורה לצאת גבוהה (ראי בתמונה) אבל הביצים מוסיפות נפח אז יכול להיות שיצא קצת נמוך בגלל שויתרת על ביצה.
מה הכוונה “לא אפוי”? כי לפעמים יש הרגשה כאילו זה לא אפוי בגלל שימוש בירקות יחסית רטובים. יש להניח לפשטידה כמה שעות להתקרר ולהתייצב, אפילו לשמור אותה במקרר ולאכול יום למחרת.
היי אפרת
אלא משנה סוג הקישוא בהיר או זוקיני?
תודה
לא משנה.
היי אפרת
אפשרי להשתמש בגבינת ריקוטה של עיזים במקום הגבינה לבנה
תודה.
כן אפשר.
הבן שלי (בן 10) הכין את הפשטידה בלי גבינה ועם קמח כוסמין,ריסק את הירקות בסלייסר ויצא מעדן.
בכלל הוא הכין כבר המון מתכונים שלך, כולל עוגת גבינה דיאטטית ועוגיות קינמון ללא סוכר והכל יצא מעולה.
תודה
איזה כיף לשמוע!
תודה אילה
הי אפרת
מה המינונים למאפינס של 6?
תודה מראש
מוניקה
היי מוניקה,
הכמויות במתכון אמורות להספיק ל 8-10 מאפינס (תלוי בגודל השקעים).
אני חושבת שעדיף כבר להכין את הכמויות במתכון לא?
אם את מכינה חצי מהכמויות זה אמור להספיק ל-6 מאפינס קטנים.
אפשר להוסיף גם פטריות משימורים?
כן אפשר.
כמעט חג שמח (:
האם ניתן להמיר לקמח חומוס + סודה לשתייה? – אחר?
תודה רבה
היי נילי 🙂
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים כרבע כוס קמח חומוס + רבע כפית אבקת סודה לשתיה.
בוקר טוב אפרת
להמרת קמח רגיל (במקרה שלי כוסמין 70 אחוז ) לקמח תופח .
כמה אבקת אפייה לשים לשליש כוס קמח הכוונה כמה בכפיות או בכפות
תודה .
שליש כוס קמח כוסמין 70% + שליש כפית אבקת אפיה.
היי אפרת
אפשרי לאדות את הבהצל ושאר חבריו הירקות במים ולא הוסיף שמן בכלל לפשטידה וןלא לשמן תבנית ? (אשמח )
תודה .
אפשר אבל אולי כדאי לשמן מעט את התבנית כדי שהפשטידה לא תדבק אליה.
טעים…אפשר להחליף קולורבי בלפת
פשטידה מעולה!
שמחה שאהבת 🙂
היי! רציתי לשאול האם אפשר להמיר את הגבינה במצרך אחר שהוא לא חלבי?
היי ספיר,
אפשר לוותר על הגבינה, הפשטידה תצא פחות אוורירית.
אפרת הצוללללה…
לא ראיתי את המתכון וכבר ערבבתי את כל החומרים בלי לטגן את הירקות
מה עדיף? להכניס ככה לתנור או לטגן ביחד עם הביצים והקמח?
היי רינה,
מתנצלת ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסתדרת.
אם כבר ערבבת עם הביצים והקמח אז עדיף להכניס לתנור ולא לטגן.
היי אפרת
התכוונתי לתבנית בגודל 15*20
נמוכה כזו
אם זו התבנית אז היא מתאימה.
הי אפרת
האם מתאים קמח שיבולת שועל במקום קמח חיטה?
שוב תודה על המתכונים הנהדרים.
אני חושבת שכן.
תודה!
התכוונתי לגרוד בפומפיה.
מנסיון בסלט זה לא מוצלח לדעתי. הריח ואולי גם הטעם.
כשחותכים לקוביות זה שונה. אבל כאן לא שייך קוביות, אז יש תחליף?
בוקר טוב,
בפשטידה זה שונה ודווקא עדיף לגרד. לאחר בישול קצר במחבת ואפיה בתנור ה”חריפות” נעלמת והטעם משתנה.
בסלט זה חי ולכן הטעם והריח מורגשים.
הי אפרת , אני לא מגיבה פה כבר כל כך אבל מכינה רק מהאתר כמו תמיד ותמיד מרוצים ונהנים!רציתי לשאול כמה אפשר לשים אבקת אפיה כשמשתמשים בקמח רגיל? תודה!
היי הדסה 🙂
אפשר לשים שליש כוס קמח רגיל + שליש כפית אבקת אפיה.
מה לשים במקום הגבינות?
יכול להתאים לתבנית ח”פ מרובעת קטנה?
היי רינה,
אם הכוונה לתבנית בגודל 20X30 אז הכמות קטנה מידי. הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.
אפשר לוותר על הגבינה, הפשטידה תצא פחות אוורירית.
ערב טוב אפרת,
כשמרסקים קולורבי…. משהו לא מרגיש… לפחות בסלטים.
אפשר בלי?
תודה!
היי דבי,
לא בטוחה שהבנתי..
במתכון הזה אין לרסק את הקולורבי אלא לגרד בפומפיה גסה.
אפשר להוסיף גם פטריות משימורים?
כן.