שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

500 גרם פסטה מבושלת (זה יוצא כחצי חבילה פסטה יבשה – 250 גרם)

1 ביצה גדולה

2 כפות שמן זית

חצי מיכל שמנת לבישול או שמנת מתוקה (125 מ”ל)

2 כפות מלאות גבינה לבנה

3 כפות מלאות גבינה צהובה מגורדת

2 כפות גבינת פרמז’ן

2 כפות גבינה בולגרית מפוררת

רבע כוס עגבניות מיובשות חתוכות (לא חובה)

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים היטב בקערה ויוצקים לתבנית מלבנית קטנה (גודל 20X29).

-מכניסים לתנור למשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: הפשטידה יוצאת במרקם קצת יבש. אם רוצים אותה יותר “רטובה” כדאי לשים מיכל שמנת שלם (250 מ”ל).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קציצות תירס ותרד
סופלה שוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חיה (00:40 15.09.2021)

הכנתי – יצא מעולה מעולה.
לא היה לי את כל הגבינות, ולא ויתרתי, שמתי מה שהיה בבית,
במקום שמנת – שמתי רוטב שמנת עם פיטריות של יטבתה.
את אלופה!
נותנת כח להכין, וגם מתכונים מספיק גמישים להסתדר איתם.
תמיד תצליחי וגמר חתימה טובה!!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (00:55 15.09.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על התגובה המפרגנת וגמר חתימה טובה🌺

בצי (21:05 10.08.2021)

שלום אפרת
האם ניתן להקפיא את הפשטידה? תודה על המתכונים הטעימים והקלים…

מתכונים ב-10 דקות (21:26 10.08.2021)

היי בצי,
אני לא ממליצה כל כך להקפיא. אם אין ברירה- אפשר להכין יום- יומיים לפני ולשמור במקרר (הגבינות עלולות להתייבש מעט).
בכל מקרה, כדאי לחמם כמה דקות בתנור לפני ההגשה.
בהצלחה😊

עמית (18:53 26.07.2021)

היי אפרת איך אני יודעת שזה מוכן?

מתכונים ב-10 דקות (19:56 26.07.2021)

היי עמית,
הפשטידה אמורה להיות מוכנה אחרי כ-30 דקות אפייה, כשהיא נראית אפויה ויציבה כבר.

הדר (18:07 22.06.2021)

היי חסר לי גבינה לבנה , האם אפשר במקום קוטג באותה כמות?

וחסר לי גם בולגרית , אפשר גאודה במקום ?

מתכונים ב-10 דקות (19:15 22.06.2021)

היי הדר,
אפשר קוטג’ ואפשר גבינה צהובה /גאודה. המרקם עשוי להשתנות מעט, אך אמור לצאת מצוין.

הדר (20:04 22.06.2021)

תודה רבה , יצא מצוין 😉

מתכונים ב-10 דקות (21:22 22.06.2021)

מעולה, איזה כיף לשמוע😊

נופר (16:47 12.05.2021)

האם ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק אחת?

מתכונים ב-10 דקות (17:40 12.05.2021)

היי נופר,
לתבנית אינגליש אחת תכיני מחצית מהכמויות. הכמות המקורית מתאימה ל-2 אינגליש.😊

נופר (17:46 12.05.2021)

תודה רבה! בטוחה שיהנו במסיבה מחר!

מתכונים ב-10 דקות (17:50 12.05.2021)

איזה כיף! תעדכני😊

גל (17:08 31.03.2021)

היי אפרת 🙂
הכנתי ויצא נפלא.
השינויים שעשיתי עקב אילוצים:
1. תבנית עגולה קוטר 24/25 (לא סגורה מה יש לי בבית)
2. חציל “יתום” מעל האש של אתמול, כנ”ל בצל מטוגן
3. חמאה שעומד לפוג לה התוקף
4. פסטה מסולסולת מאורז כשל”פ
יצאה פשטידה טעימה ברמות, תודה על עוד מתכון מצויין

גל (17:10 31.03.2021)

* ושתי כפות קמח תפו”א שיהיה יציב יותר

מתכונים ב-10 דקות (17:40 31.03.2021)

וואו נראה מעולה ורעיון מצוין לפסח:)

עודד (20:30 9.03.2021)

האם אפשר לשים מוצרלה כציפוי למעלה?

מתכונים ב-10 דקות (21:34 9.03.2021)

היי עודד,
אפשר לשים לקראת סוף האפייה.

גילי (19:02 2.03.2021)

מה קורה אם אשים קוטג’ במקום שמנת?
הקוטג’ יכול להיות המרכיב “הרטוב”?

מתכונים ב-10 דקות (19:46 2.03.2021)

היי גילי,
כן, את יכולה להשתמש בקוטג’ במקום גבינה לבנה:)

יובל (18:07 2.01.2021)

תודה על המתכון 🙂 ויתרתי על השמנת המתוקה ושמתי זיתים במקום עגבניות מיובשות.

מתכונים ב-10 דקות (18:48 2.01.2021)

נראה מצויין יובל 🙂
שמחה שאהבת🌸

אדוה (17:12 16.12.2020)

יצא טעים מאד. וגם קל להכנה. העגבניות המיובשות ממש מוסיפות

מתכונים ב-10 דקות (21:06 16.12.2020)

תודה אדווה 🙂
נראה מעולה ❤️

T.Y (20:13 12.07.2020)

אין לי גבינה לבנה, עם מה אפשר להחליף? אשל או יוגורט זה אולי בסדר?😅

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:29 12.07.2020)

אפשר לשים אשל.

T.Y (20:32 12.07.2020)

יאא תודה רבה! איזה תגובה מהירה!😊

חיה (20:42 11.06.2020)

הכנתי ויצא מוצלח ממשששש
הכנתי עם שמנת שלמה ושמתי גבינות מה שיש בבית, הוספתי גם אבקת מרק פטריות.
מתכון מוצלח, קליל וטעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:57 11.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

חיה (17:42 25.06.2020)

חוזרת להכין שוב!!!
שלמותתת!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:57 25.06.2020)

❤️

חיה (18:57 17.09.2020)

שוב כאן…
איזה כיף!!!!

שרון (11:12 23.05.2020)

אפרת המקסימה!אפשר להכין יום קודם ולמחרת לחמם בתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:06 23.05.2020)

אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר אבל זה יהיה פחות טעים כי הגבינות עלולות להתייבש.

שרון (21:19 23.05.2020)

זה מתאים אם אכין הכל עד לשלב האפייה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 23.05.2020)

אני חושבת שכן.

שרון (21:48 23.05.2020)

תודה רבה!

גל (11:10 19.05.2020)

אפרת, מושלם!! עשיתי עם קוטג’ ובלי עגבניות מיובשות(לטובת הילדים).טעים טעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:50 19.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

שירה גלבוע (19:40 12.05.2020)

מתכון עשירי (מתוך עשרה) שנוחל הצלחה מרובה.
שוב תודה.
ד\”א, הפשטידה לא יצאה כ\”כ יציבה, אך יצא מעולה, ערבבתי הכל ויצא כמין פסטה מוקרמת פצצתית, וכולם אמרו שזה עדיף מפשטידה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 12.05.2020)

נכון, היא לא אמורה לצאת כל כך יציבה.
שמחה שנהניתם 🙂

שירה גלבוע (12:46 12.05.2020)

לא מצאתי גבינת פרמז\’ן בד\”ץ, קניתי מוצרלה, כמה לשים?
או שעדיף לוותר לגמרי?
או לשים משהו אחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:18 12.05.2020)

שימי אותה כמות (2 כפות אבל גדושות).

שירה גלבוע (10:55 12.05.2020)

אם אני מכינה בכמות כפולה / מרובעת, ורוצה להוסיף פטריות (זה ישתלב טוב, נכון?), כמה להוסיף?
תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:19 12.05.2020)

אפשר להוסיף 1-2 סלסלות פטריות (תלוי אם את רוצה הרבה או קצת). כדאי לטגן אותן קודם במחבת במשך כ-7 דקות ורק אז להוסיף לתערובת.

עדי (20:15 7.05.2020)

האם אפשר עם פסטת אורז או תירס ללא גלוטן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:49 7.05.2020)

אני חושבת שכן.

אפרת (23:41 4.05.2020)

טעים מאוד. לא המתנתי לתגובות של הילדים. חיסלתי לבד. 😉

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 5.05.2020)

שמחה שאהבת ❤️

נועה (17:47 2.05.2020)

היי 🙂
1. אני מבינה שעדיף צורה חלולה… אבל אפשר להכין עם ספגטי או שזה ממש יהרוס?
2. נשאר לי בערך רבע חבילת ספגטי, איך לחלק את המתכון ל-2? מבחינת הביצה הכוונה..
3. אין לי עגבניות מיובשות. יש לי או ממרח עגבניות מיובשות או עגבניות מרוסקות. אפשר להשתמש? אם כן- מה הכמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:33 2.05.2020)

היי נועה,
1. אפשר להכין עם ספגטי.
2. תכיני חצי מהכמות בתבנית קטנה. הביצה מדביקה את החומרים ומאחדת את התערובת. אפשר לוותר על הביצה בכלל או לשים ביצה אחת קטנה.
3. אפשר להוסיף כפית שטוחה ממרח עגבניות מיובשות או לוותר. זה טעים גם בלי.

נטלי (23:57 22.04.2020)

שלום אפרת
האם במקום פסטה אפשר להשתמש בחבילת ניוקי מוכנה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:00 23.04.2020)

אני חושבת שכן. רק יש לבשל את הניוקי במים לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

טלי (21:53 21.04.2020)

כרגיל, לא מאכזבת. מאד טעים. אני מבקרת באתר שלך מדי יום. תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:14 22.04.2020)

תודה טלי ❤️

אורה (20:50 9.03.2020)

הכנתי כמות כפולה כי נשארה לי הרבה פסטה מבושלת, אפיתי בתבנית עגולה, כך שאפשר לחתוך משולש כמו עוגה, יצא מאד טעים!!
תודה אפרת🙏

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 9.03.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה לך

לימור (22:04 30.11.2019)

הי,מה הכמויות אם אני רוצה פשטידה שתכיל 20 מנות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:51 30.11.2019)

אפשר להכפיל כמויות ב-2.

דיקלה (20:15 31.10.2019)

אליפות!!! במקום שמנת מתוקה שמתי שמנת חמוצה הוספתי ברוקולי חלוט חתוך גס יצא מעולה!!!! תודה רבה לך על מתכונים טעימים וקלים 🎂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 31.10.2019)

נראה מעולה 😍
תודה דיקלה

אליזבת (15:39 17.10.2019)

שלום אפרת,
רציתי לשאול אם צריך לשים את התבנית או שלא ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 21.10.2019)

יש להניח את התבנית עם הפשטידה על רשת בתנור (להוציא את תבנית התנור).

שירי (18:34 5.10.2019)

היי אפרת,
אם אני רוצה להכין את הפשטידה באינגליש קייק, מה הכמויות המתאימות? תודה מראש ותודה על כל המתכונים הנהדרים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 5.10.2019)

תכיני מחצית מכל הכמויות.

מאיה (18:02 3.10.2019)

מתכננת להכין את פשטידת הפסטה, ורוצה לשאול –
האם יש הכרח לבשל את הפסטה קודם? האם (בדומה לעלי לזניה) אין מספיק נוזלים וזמן אפיה שירככו את הפסטה ממילא בתנור?
תודה!, מאיה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 3.10.2019)

במקרה הזה יש לבשל את הפסטה לפני אחרת היא תשאר קשה.

גילת (21:50 23.09.2019)

הי אפרת,
האם אפשר לשלוח עם הילד כארוחת בוקר לגן, או שהמנה חייבת להיות במקרר?
הוא נורא מבקש ואני לא בטוחה…
תודה,
גילת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:15 24.09.2019)

בוקר טוב גילת,
לילדים בדר”כ אין בעיה לאכול את זה בטמפ’ החדר (אתמול שלחתי את הילד שלי עם לזניה).
תחממי קצת בבוקר ושימי לו בקופסה.

סאשה (16:55 7.07.2019)

מה אפשר להגיש ליד?
סלט ירקות הולך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 7.07.2019)

כן, אפשר להגיש עם סלט.

שרה (12:23 27.05.2019)

היי,
רציתי לשאול כשאני מוסיפה את הביצים(כמות כפולה) ושאר המצרכים הספגטי צריך להיות קר או שיכול להיות גם חם(אם מכינה את הספגטי ולא ממה שנשאר במקרר) מתכונים מעולים.
תודה שרה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:51 27.05.2019)

היי שרה,
כדאי לקרר קצת את הפסטה לפני, כדי שהביצים לא יתבשלו מהחום. לאחר הבישול אפשר לשטוף את הפסטה במי ברז ולסנן.

חמוטל (17:38 21.05.2019)

היי אפרת
רצתי לשאול אם אפשר עם פסטה ארוכה
ספגטי, אם לא,אז אשמח לקבל ממך הצעה לשימוש בשאריות ספגטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:32 21.05.2019)

כן אפשר.

קרן (15:58 31.10.2018)

היי מה עדיף שמנת מתוקה או שמנת לבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 31.10.2018)

תשתמשי במה שיש לך. שמנת מתוקה יותר עשירה (אבל זה טעים גם עם שמנת לבישול).

מיכל (15:35 24.07.2018)

אפשר לשים שמן קנולה במקום שמן זית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 24.07.2018)

כן אפשר.

שרון (12:36 20.07.2018)

אפרת המקסימה!ראיתי באינטרנט מתכון לסלט פסטה בסגנון קפרזה איטלקי (מתכון מס’2):
בכמה צריך להכפיל את כל המרכיבים חוץ מהפסטה אם אני רוצה להכין מחבילה של 500 גר’ פסטה?
שאלה נוספת:כמה זה 150 גר’ עגבניות מיובשות בכוסות?תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:57 20.07.2018)

שרון יקרה,
אני לא מכירה את המתכון ואין לי גם מידות לעגבניות מיובשות אחרת הייתי רושמת לך.
אני רואה שהאתר ששלחת לי פתוח לתגובות, אני מציעה שתשאלי שם.
ובכלל, אשמח לענות לשאלות על מתכונים שלי.
שבת שלום 🙂

מיכל (21:13 14.06.2018)

כרגיל, מתכון מעולה! ילדים מהגן של הגדול לוקחים איתם בטייק אווי הביתה 🙂 🙂
תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 14.06.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה מיכל 🙂

יעלי (18:06 4.03.2018)

הי
תודל על עוד מתכון מעולה.
יהיה טוב נראה לך במקום פסטה לשים פרובות תפוח אדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 4.03.2018)

היי,
יש מתכון לתפוח אדמה מוקרם.

אושרת (13:32 23.02.2018)

האם אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 23.02.2018)

פחות מומלץ להקפיא.

נלי (20:26 1.02.2018)

היו אפשר להוסיף תירס במקום העגבניות? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 1.02.2018)

כן אפשר.

אביטל (22:52 20.01.2018)

הפשטידה נפלאה.
יש לי ילדים בעייתיים באוכל
ואת הפשטידה הזו אני מכינה פעם אחר פעם והם מאוד אוהבים.
אני שמה רסק עגבניות ואת כל סוגי הגבינה שיש בבית.
ובאחת הפעמים לא הייתה פסטה והשתמשתי באורז שנותר משארייות השבת וגם זה היה נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:24 20.01.2018)

מצוין, שמחה לשמוע 🙂
תודה אביטל.
שבוע טוב 🌺

אירית (23:07 24.11.2017)

הי, אפשר לוותר על הביצה? אפשר להחליף במשהו אחר? הבת שלי רגישה לבצים, אשמח אם פעם תהיה לך קטגוריה לשל “לא ביצים”… אני חובבת פשטידות, לזניות וכו…. ואני אף פעם לא יודעת איך להמיר את זה, אז קצת הוצאתי את זה מהמטבח שלי לצערי…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:43 25.11.2017)

היי אירית,
אפשר לוותר על הביצה, הפשטידה פשוט קצת תתפרק בחיתוך וזה לא כזה נורא.
אשתדל להעלות קטגוריה כזו בהמשך. בינתיים את יכולה להסתכל בקטגוריה של מתכונים טבעוניים.
לזניות דרך אגב אין צורך להשתמש בביצה.
ממליצה לך גם להסתכל במדריך תחליפי ביצים.
שבוע טוב 🙂

אירית (17:20 6.12.2017)

את מקסימה המון המון תודה לך!!!!!

שירי (15:06 27.10.2017)

מעולה, ממש טעימה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 27.10.2017)

תודה שירי 🙂

Olga Donin (14:21 20.07.2017)

נראה מאוד טעים! האם פטריות מתוגנות מתאימות פה?

מתכונים ב-10 דקות (14:38 20.07.2017)

כן, יכול להתאים בהחלט.

אלין (15:16 29.05.2017)

במקום העגבניות אפשר בטטה ?

מתכונים ב-10 דקות (15:37 29.05.2017)

כן אלין, אפשר.
יש לחתוך את הבטטה לקוביות קטנות ולטגן במחבת 5-10 דקות עד לריכוך.
חג שמח 🙂

איילה (08:27 30.04.2017)

לא משתגעת על עגבניות מיובשות, זה ממש מוסיף או שיש תוספת אחרת שהיא טובה באותה מידה?
חג שמח !

מתכונים ב-10 דקות (09:08 30.04.2017)

היי איילה,
את יכולה לשים במקום קצת זיתים פרוסים.
שבוע נפלא וחג שמח 🙂

אביבית (20:39 12.01.2017)

מאוד טעים וממש קל להכנה,מומלץ

מתכונים ב-10 דקות (20:59 12.01.2017)

תודה אביבית, שמחה לשמוע 🙂

אביבית (17:07 12.01.2017)

קודם כל תודה רבה על מתכונים נהדרים;ותודה שאת תמיד עונה לשאלות .
לגבע המתכון כמה זה חצי מיכל שמנת לבישול בכוס?
שוב תודה רבה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (17:51 12.01.2017)

היי אביבית,
חצי מיכל שמנת לבישול= חצי כוס= 125 מ”ל.
שבת שלום 🙂

שירן (18:11 25.12.2016)

אפשר לשים קוטג במקום גבינה לבנה?

מתכונים ב-10 דקות (18:43 25.12.2016)

כן שירן, אפשר.

מלכי (15:04 23.11.2016)

היי.
אפשר לשים שמנת חמוצה במקום שמנת לבישול..?

מתכונים ב-10 דקות (15:20 23.11.2016)

היי מלכי,
אני מניחה שאפשר.

מלכי (15:26 23.11.2016)

וואו,איזה מענה מהיר!! תודה רבה!!!

מור (12:24 16.10.2016)

שלום
אפשר לשים קוטג שפג תוקפו. ?

מתכונים ב-10 דקות (12:48 16.10.2016)

היי מור,
אם הטעם שלו בסדר אז אין בעיה.
חג שמח 🙂

מיכל (22:09 5.10.2016)

1. האם לא צריך לחתוך את הספגטי לפני הערבוב עם שאר החומרים?
2. אני מכינה את הפשטידה משאריות של ספגטי ולא בטוחה כמה נשאר לי (לא מעט בכלל). אם כמות הספגטי תהיה קצת קטנה יותר ממה שכתוב במתכון זה לא נורא, נכון? או שכן?

מתכונים ב-10 דקות (22:44 5.10.2016)

היי מיכל,
1. אם את מכינה מספגטי אפשר לחתוך אותו קצת לפני שמערבבים עם יתר החומרים.
2. אם הכמות קטנה יותר זה לא נורא.

אוסי (16:09 2.06.2016)

הי
יש במקרה תחליף לביצה? ילד אלרגי לביצים
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:04 2.06.2016)

היי אוסי,
הביצה מדביקה את החומרים. אפשר להכין בלי הביצה והפשטידה קצת תתפרק אבל זה ממש לא נורא, כי מבחינת הטעם אין הבדל 🙂
את יכולה להוסיף קצת יותר גבינה צהובה לתערובת כי גם הגבינה הצהובה כשהיא מותכת היא מסייעת בהדבקת החומרים.

דבי (14:51 1.06.2016)

הי אפרת

את מתכוונת שאפשר לעשות גם רק עם גבינ ה רגילה? מה עם קטג’?

אפשר להכין יומים קודם?

אפשר להקפיא?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (17:01 1.06.2016)

היי דבי,
את יכולה לשים 2 כפות מלאות גבינה לבנה או קוטג’.
חוץ מזה יש לשים גבינה צהובה מגורדת, גבינה בולגרית וכדאי גם לשים גבינת פרמזן כי היא מוסיפה טעם.
אפשר להכין יומיים לפני ולשמור במקרר אבל נראה לי שזה יהיה פחות טעים כי הגבינות עלולות להתייבש.
לא ממליצה כל כך להקפיא.

שרון (18:41 24.05.2016)

הי אפרת מבינה שהכמות ל2 אינגליש קייק ורוצה להכין לתבנית מרובעת גדולה שתהיה שווה ל4 אינגליש קייק?מה כמות כל אחד מהמרכיבים ובגבינות הקשות כמה זה בגר’ לפני הגירור?

מתכונים ב-10 דקות (20:36 24.05.2016)

היי,
הכמות במתכון מספיקה לתבנית מלבנית קטנה שהיא בגודל אינגליש קייק וחצי לכן אם מכפילים את הכמויות ב-2 אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25 (גודל של 3 אינגליש קייק) ואלה הכמויות:
חבילת פסטה (500 גרם) – יש לבשל אותה
2 ביצים גדולות
4 כפות שמן זית
מיכל שמנת לבישול או שמנת מתוקה (250 מ”ל)
4 כפות מלאות גבינה לבנה (כ-120 גרם)
6 כפות מלאות גבינה צהובה מגורדת (כ-70 גרם)
4 כפות גבינת פרמז’ן (כ-40 גרם)
4 כפות גבינה בולגרית מפוררת (כ-60 גרם)
חצי כוס עגבניות מיובשות חתוכות (לא חובה)
כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
*אם בכל זאת תרצי להכין בתבנית ענקית של התנור תגידי לי ואחשב לך את הכמויות.

סיון (18:44 18.05.2016)

היי.
אפשר לאפות בתבנית שקעים? כמה זמן אפיה? וכמה יחידות זה בערך יוצא?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:32 18.05.2016)

היי סיון,
אפשר לאפות בתבנית שקעים רק חשוב לשמן אותה לפני. אני מניחה שמהכמות הזאת ייצאו כ-12 יחידות.
זמן אפיה כ-25 דקות.
בהצלחה 🙂

רונה (13:24 28.04.2016)

מתכון מדהייייייייים הכנתי לארוחה משפחתית וכולם התלהבו

מתכונים ב-10 דקות (13:41 28.04.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רונה וחג שמח!

מיטל (17:27 13.04.2016)

היי, גבינת שום שמיר ויוגורט מתאימים פה?

מתכונים ב-10 דקות (18:23 13.04.2016)

נראה לי שכן 🙂

אחמד (18:23 31.03.2016)

להיט

מתכונים ב-10 דקות (18:24 31.03.2016)

שמחה שאהבת 🙂

עדי (15:40 16.03.2016)

היי,

ראשית תודה על אתר משובח!
מתכונים קלים, ברורים וטעימים חלקם כבר אומצו 🙂

יש לי שאלה בנוגע לפשטידה, האם צריך לכסות באפייה?

מתכונים ב-10 דקות (15:42 16.03.2016)

היי עדי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
לגבי הפשטידה- אין צורך לכסותה.

עדי (15:44 16.03.2016)

ואו איזו מהירות!!!

תודה 🙂

fanny (07:25 11.03.2016)

אין לי שמנת!! מה עושים??

מתכונים ב-10 דקות (10:05 11.03.2016)

היי,
שימי רבע כוס חלב במקום (הכמות היא קטנה יותר כי החלב נוזלי).
בהצלחה ושבת שלום!

אורלי (21:32 31.01.2016)

היי.. ערב טוב..

לא כל כך הבנת כמה פסטה שמים..
לבשל את כל השקית? 500 גרם ?

תודה,
אורלי..

אורלי (21:33 31.01.2016)

הבנתי

מתכונים ב-10 דקות (21:39 31.01.2016)

היי אורלי,
זה יוצא 250 גרם פסטה לפני בישול.
את צריכה לשים במים חצי חבילה (250 גרם).

אורלי (14:39 1.02.2016)

תודה על המענה המהיר..

רוית (19:06 21.01.2016)

הי
אין לי גבינה צהובה/פרמז’ן האם אפשר להכין רק עם גבינות לבנות )רגילה ושום שמיר) ובולגרית?

מתכונים ב-10 דקות (20:03 21.01.2016)

היי רוית,
הפרמזן והגבנ”צ מוסיפות טעם והקרמה לפשטידה.
את יכולה להכין בלי אבל זה פחות מומלץ.

טלי (19:18 11.01.2016)

הי!
מה אפשר לשים במקום גבינה בולגרית?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:25 11.01.2016)

היי טלי,
אפשר לשים כל גבינה מלוחה אחרת אם יש לך ואם לא אפשר לשים גבינה צהובה (סה”כ 5 כפות).
ערב נעים 🙂

רחלי עיני (14:36 3.01.2016)

הולכת לנסות …ניראה שבעלי יואב כי נימאס לו מבשר —אחרי יום שישי ושבת .ארוחה קלה ונהדרת אני בעד .תודה רבה
רחלי עיני

מתכונים ב-10 דקות (14:47 3.01.2016)

מעולה! בהצלחה 😉

שרון (13:41 27.12.2015)

הי אפרת כמה מלח ופלפל לשים?יש לי ביצים M לשים 2?

מתכונים ב-10 דקות (13:45 27.12.2015)

כן, שימי 2 ביצים. בגלל שהגבינות כבר מלוחות לדעתי מספיק לשים בין רבע לשליש כפית מלח. פלפל שחור- שימי קמצוץ.
שבוע מעולה 🙂

רבקה (23:56 3.12.2015)

שידרגתי את המנה והוספתי פסטו . יצא נדיר !!!

מתכונים ב-10 דקות (08:27 4.12.2015)

רעיון מעולה! תודה רבקה 🙂

אתי (19:46 30.11.2015)

היי אפרת , ערב טוב
אם אין לי שמנת ?
מה אני יכולה לשים במקום ???

מתכונים ב-10 דקות (21:17 30.11.2015)

היי אתי,
לא ניסיתי אבל אולי חלב, בין רבע לשליש כוס.

שצעמחהלעכיכמימבימגגת (20:09 5.11.2015)

היי מור יצא לי מעולה תודה על המתכון ממליצה

איה (15:40 2.11.2015)

היי
לבשל חצי חבילת פסטה ואז להוסיף את כל המרכיבים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:50 2.11.2015)

כן 🙂

רותם (12:32 25.02.2020)

לא הבנתי אם צריך חצי חבילת פסטרה או 500 שזה חבילה כי רשום את שניהם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:34 25.02.2020)

אם הפסטה יבשה (לא מבושלת) – יש להשתמש בחצי חבילה ולבשל אותה.
אם הפסטה מבושלת יש להשתמש ב500 גרם.

טליה ניימרק בת 12 (09:04 31.10.2015)

היי אני בת 12 כמעט והכנתי את המתכון כבר כמה פעמים והוא להיט!

מתכונים ב-10 דקות (10:32 31.10.2015)

כל הכבוד טליה! שמחה לשמוע 🙂

לימור (15:54 20.10.2015)

אין ביצים? מה מדביק את הפסטה אחד לשני?

מתכונים ב-10 דקות (16:15 20.10.2015)

היי לימור,
צריך לשים ביצה אחת גדולה או 2 קטנות.

שצעמחהלעכיכמימבימגגת (20:06 5.11.2015)

באמת לא ידעתי

מור (09:33 30.09.2015)

היי, רציתי לשאול, אם בדרך כלל מבשלים את הפשטידה בכלי זכוכית, האם אפשר להחליף את הכלי?

מתכונים ב-10 דקות (09:40 30.09.2015)

היי מור,
אפשר להכין את הפשטידה בכל תבנית או כלי המיועד לאפיה.
יום נפלא 🙂

רעות (03:33 24.09.2015)

היי 🙂
אני לא הבנתי כמה גרם פסטה צריך למתכון
500 או 250?ועוד שאלה אפשר לשים רבע כוס רסק עגבניות(מקופסא) במקום עגבניות מיובשות?תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:20 24.09.2015)

היי רעות,
אם את מכינה את הפסטה- תשתמשי ב250 גרם (חצי חבילה).
עגבניות מיובשות הן חתיכות קטנות של עגבניות שייבשו אותן. לעומת זאת אם תשימי במקום רסק עגבניות, זה ישפיע על הטעם של הפשטידה.
אם את רוצה לשלב עגבניות בפשטידה, את יכולה לקצוץ עגבניה אחת גדולה כמו לסלט ולטגן אותה קצת במחבת עם כפית שמן זית וקמצוץ מלח עד שהיא מעט מתרככת (כ-5 דקות) ואז להוסיף לתערובת במקום העגבניות המיובשות.
יום נפלא 🙂

דיאנה (18:05 5.08.2015)

היי..
אם איו לי פרמזן ? אפשר לוותר ? או להחליף ?

מתכונים ב-10 דקות (18:06 5.08.2015)

היי דיאנה,
שימי עוד כף גבינה צהובה מגורדת במקום זה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.