זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
500 גרם פסטה מבושלת (זה יוצא כחצי חבילה פסטה יבשה – 250 גרם)
1 ביצה גדולה
2 כפות שמן זית
חצי מיכל שמנת לבישול או שמנת מתוקה (125 מ”ל)
2 כפות מלאות גבינה לבנה
3 כפות מלאות גבינה צהובה מגורדת
2 כפות גבינת פרמז’ן
2 כפות גבינה בולגרית מפוררת
רבע כוס עגבניות מיובשות חתוכות (לא חובה)
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים היטב בקערה ויוצקים לתבנית מלבנית קטנה (גודל 20X29).
-מכניסים לתנור למשך 30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
הערה: הפשטידה יוצאת במרקם קצת יבש. אם רוצים אותה יותר “רטובה” כדאי לשים מיכל שמנת שלם (250 מ”ל).
ראו גם
היי אפרת
אפשר לשים רק גבינה צהובה וגבינה לבנה ?
כן
מעולה..מצילה אותי כל פעם מחדש,,
❤️
היי אפרת
כול כך אוהבת את האתר שלך , תמיד מןצאת מה להכין.
פשטידה טעימה, מעולה , ובציק’ צאק.
תודה 🥰
תודה קרן❤️
היי אפרת, כמה ימים אפשר להשאיר מקרר ולאכול? (עבורי ועבור בן זוגי)
4-5 ימים.
הי ,הכנתי יצא לא רע .
שאלות שכן צצו לי בהכנה שאולי ניתן היה לשפר : )
א. ביצה אם לי M , לקחת 2 יח’?
ב. האם יש חשיבות לסדר ערבוב והוספת החומרים?
ג
האם אפשר לערבב הכל כשהפסטה מייד אחרי הכנה או לתת לה להצטנן ?
תודה .
היי אלישע,
1. כן כדאי לשים 2 ביצים אם אלה ביצים M
2. זה לא משמעותי אבל מומלץ לשים לפי סדר המרכיבים כפי שרשום במתכון.
3.אין צורך לצנן את הפסטה.
תודה רבה
הי אפרת. יתאים גם עם פסטה כשרה לפסח?
היי,
כן(:
שבוע טוב אפרת!
פשטידה מקסימה!
חיפשתי די ברגע האחרוןן משהו פשוט, מחומרים פשוטים והכנה קלה.
(שמתי שמנת 9% רגילה, במקום שמנת מתוקה, חלב, וגבינות %5).
.ייתכן שהפשטידה במיטבה דווקא כשהיא חמה
עוד מתכון מוצלח שלך!
תודה רבה!
היי דבי,
שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף ושבוע טוב(:
הי,
אין לי שמנת, מה אפשר לשים במקום?
היי,
אפשר לשים רבע כוס חלב במקום השמנת.
יצא מעולה, תודה רבה!
עשיתי מתכון כפול כדי שהפשטידה תהיה רטובה יותר, ופיזרתי למעלה עוד קצת גבנצ
נראה מעולה ממש! שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף🌺
איך ממירים שמנת מתוקה בשמנת חמוצה? בכללי, לא דוקא כאן,
מה להוסיף לשמנת החמוצה?
היי,
זה מאד תלוי בסוג המתכון ובתפקיד השמנת המתוקה:
-בגנאש שוקולד- אין תחליף לשמנת מתוקה (או שמנת צמחית)
בקצפת- אפשר להשתמש בקרם קוקוס קר
-בעוגות בחושות- ניתן להמיר כוס שמנת מתוקה במיכל שמנת חמוצה.
-בפשטידות (כמו כאן)- מומלץ להמיר את השמנת המתוקה בשמנת לבישול, אבל אם אין אפשרות, לרוב אפשר לשים שמנת חמוצה באותה כמות במ”ל.
תודה ענקית!!
כל המתכונים שלך מנצחים!!!
נהנית מאד מהכל!!!
שמחה מאד לשמוע❤
היי
תודה על כל המתכונים❤
מה אפשר לשים במקום עגבניות מיובשות?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לוותר על העגבניות או להוסיף כרבע כוס זיתים פרוסים.
אפשר לעשות את הפשטידה פרווה?
אם לא יש לך מתכון לפשטידת פסטה פרווה?
היי שרי,
הפשטידה מבוססת על גבינות ולכן יהיה פחות מוצלח לשנות אותה.
תוכלי להכין את המתכון הזה למאפינס מקרוני ולוותר על הגבינה הצהובה.
כרגיל כמו כל המתכונים שלך הפשטידה נטרפה ועשיתי כמות כפולה!
איזה כיף! תודה על השיתוף(:
הי אפרת,
אני רוצה להכין חבילת פסטה שלמה, האם להכפיל את הכמויות של המרכיבים?
היי איריס,
כן, להכפיל פי 2 את הכמויות(:
אפשר לא לשים פרמז׳ן?
היי תהל,
אפשר לוותר על פרמזן(:
הכנתי – יצא מעולה מעולה.
לא היה לי את כל הגבינות, ולא ויתרתי, שמתי מה שהיה בבית,
במקום שמנת – שמתי רוטב שמנת עם פיטריות של יטבתה.
את אלופה!
נותנת כח להכין, וגם מתכונים מספיק גמישים להסתדר איתם.
תמיד תצליחי וגמר חתימה טובה!!!!!!!!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על התגובה המפרגנת וגמר חתימה טובה🌺
שלום אפרת
האם ניתן להקפיא את הפשטידה? תודה על המתכונים הטעימים והקלים…
היי בצי,
אני לא ממליצה כל כך להקפיא. אם אין ברירה- אפשר להכין יום- יומיים לפני ולשמור במקרר (הגבינות עלולות להתייבש מעט).
בכל מקרה, כדאי לחמם כמה דקות בתנור לפני ההגשה.
בהצלחה😊
היי אפרת איך אני יודעת שזה מוכן?
היי עמית,
הפשטידה אמורה להיות מוכנה אחרי כ-30 דקות אפייה, כשהיא נראית אפויה ויציבה כבר.
היי חסר לי גבינה לבנה , האם אפשר במקום קוטג באותה כמות?
וחסר לי גם בולגרית , אפשר גאודה במקום ?
היי הדר,
אפשר קוטג’ ואפשר גבינה צהובה /גאודה. המרקם עשוי להשתנות מעט, אך אמור לצאת מצוין.
תודה רבה , יצא מצוין 😉
מעולה, איזה כיף לשמוע😊
האם ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק אחת?
היי נופר,
לתבנית אינגליש אחת תכיני מחצית מהכמויות. הכמות המקורית מתאימה ל-2 אינגליש.😊
תודה רבה! בטוחה שיהנו במסיבה מחר!
איזה כיף! תעדכני😊
היי אפרת 🙂
הכנתי ויצא נפלא.
השינויים שעשיתי עקב אילוצים:
1. תבנית עגולה קוטר 24/25 (לא סגורה מה יש לי בבית)
2. חציל “יתום” מעל האש של אתמול, כנ”ל בצל מטוגן
3. חמאה שעומד לפוג לה התוקף
4. פסטה מסולסולת מאורז כשל”פ
יצאה פשטידה טעימה ברמות, תודה על עוד מתכון מצויין
* ושתי כפות קמח תפו”א שיהיה יציב יותר
וואו נראה מעולה ורעיון מצוין לפסח:)
האם אפשר לשים מוצרלה כציפוי למעלה?
היי עודד,
אפשר לשים לקראת סוף האפייה.
מה קורה אם אשים קוטג’ במקום שמנת?
הקוטג’ יכול להיות המרכיב “הרטוב”?
היי גילי,
כן, את יכולה להשתמש בקוטג’ במקום גבינה לבנה:)
תודה על המתכון 🙂 ויתרתי על השמנת המתוקה ושמתי זיתים במקום עגבניות מיובשות.
נראה מצויין יובל 🙂
שמחה שאהבת🌸
יצא טעים מאד. וגם קל להכנה. העגבניות המיובשות ממש מוסיפות
תודה אדווה 🙂
נראה מעולה ❤️
אין לי גבינה לבנה, עם מה אפשר להחליף? אשל או יוגורט זה אולי בסדר?😅
אפשר לשים אשל.
יאא תודה רבה! איזה תגובה מהירה!😊
הכנתי ויצא מוצלח ממשששש
הכנתי עם שמנת שלמה ושמתי גבינות מה שיש בבית, הוספתי גם אבקת מרק פטריות.
מתכון מוצלח, קליל וטעים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
חוזרת להכין שוב!!!
שלמותתת!!
❤️
שוב כאן…
איזה כיף!!!!
אפרת המקסימה!אפשר להכין יום קודם ולמחרת לחמם בתנור?
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר אבל זה יהיה פחות טעים כי הגבינות עלולות להתייבש.
זה מתאים אם אכין הכל עד לשלב האפייה?
אני חושבת שכן.
תודה רבה!
אפרת, מושלם!! עשיתי עם קוטג’ ובלי עגבניות מיובשות(לטובת הילדים).טעים טעים
שמחה שיצא טעים 🙂
מתכון עשירי (מתוך עשרה) שנוחל הצלחה מרובה.
שוב תודה.
ד\”א, הפשטידה לא יצאה כ\”כ יציבה, אך יצא מעולה, ערבבתי הכל ויצא כמין פסטה מוקרמת פצצתית, וכולם אמרו שזה עדיף מפשטידה.
נכון, היא לא אמורה לצאת כל כך יציבה.
שמחה שנהניתם 🙂
לא מצאתי גבינת פרמז\’ן בד\”ץ, קניתי מוצרלה, כמה לשים?
או שעדיף לוותר לגמרי?
או לשים משהו אחר?
שימי אותה כמות (2 כפות אבל גדושות).
אם אני מכינה בכמות כפולה / מרובעת, ורוצה להוסיף פטריות (זה ישתלב טוב, נכון?), כמה להוסיף?
תודה מראש.
אפשר להוסיף 1-2 סלסלות פטריות (תלוי אם את רוצה הרבה או קצת). כדאי לטגן אותן קודם במחבת במשך כ-7 דקות ורק אז להוסיף לתערובת.
האם אפשר עם פסטת אורז או תירס ללא גלוטן?
אני חושבת שכן.
טעים מאוד. לא המתנתי לתגובות של הילדים. חיסלתי לבד. 😉
שמחה שאהבת ❤️
היי 🙂
1. אני מבינה שעדיף צורה חלולה… אבל אפשר להכין עם ספגטי או שזה ממש יהרוס?
2. נשאר לי בערך רבע חבילת ספגטי, איך לחלק את המתכון ל-2? מבחינת הביצה הכוונה..
3. אין לי עגבניות מיובשות. יש לי או ממרח עגבניות מיובשות או עגבניות מרוסקות. אפשר להשתמש? אם כן- מה הכמות?
היי נועה,
1. אפשר להכין עם ספגטי.
2. תכיני חצי מהכמות בתבנית קטנה. הביצה מדביקה את החומרים ומאחדת את התערובת. אפשר לוותר על הביצה בכלל או לשים ביצה אחת קטנה.
3. אפשר להוסיף כפית שטוחה ממרח עגבניות מיובשות או לוותר. זה טעים גם בלי.
שלום אפרת
האם במקום פסטה אפשר להשתמש בחבילת ניוקי מוכנה?
אני חושבת שכן. רק יש לבשל את הניוקי במים לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
כרגיל, לא מאכזבת. מאד טעים. אני מבקרת באתר שלך מדי יום. תודה!
תודה טלי ❤️
הכנתי כמות כפולה כי נשארה לי הרבה פסטה מבושלת, אפיתי בתבנית עגולה, כך שאפשר לחתוך משולש כמו עוגה, יצא מאד טעים!!
תודה אפרת🙏
נראה מעולה 🙂
תודה לך
הי,מה הכמויות אם אני רוצה פשטידה שתכיל 20 מנות?
אפשר להכפיל כמויות ב-2.
אליפות!!! במקום שמנת מתוקה שמתי שמנת חמוצה הוספתי ברוקולי חלוט חתוך גס יצא מעולה!!!! תודה רבה לך על מתכונים טעימים וקלים 🎂
נראה מעולה 😍
תודה דיקלה
שלום אפרת,
רציתי לשאול אם צריך לשים את התבנית או שלא ?
יש להניח את התבנית עם הפשטידה על רשת בתנור (להוציא את תבנית התנור).
היי אפרת,
אם אני רוצה להכין את הפשטידה באינגליש קייק, מה הכמויות המתאימות? תודה מראש ותודה על כל המתכונים הנהדרים!
תכיני מחצית מכל הכמויות.
מתכננת להכין את פשטידת הפסטה, ורוצה לשאול –
האם יש הכרח לבשל את הפסטה קודם? האם (בדומה לעלי לזניה) אין מספיק נוזלים וזמן אפיה שירככו את הפסטה ממילא בתנור?
תודה!, מאיה
במקרה הזה יש לבשל את הפסטה לפני אחרת היא תשאר קשה.
הי אפרת,
האם אפשר לשלוח עם הילד כארוחת בוקר לגן, או שהמנה חייבת להיות במקרר?
הוא נורא מבקש ואני לא בטוחה…
תודה,
גילת
בוקר טוב גילת,
לילדים בדר”כ אין בעיה לאכול את זה בטמפ’ החדר (אתמול שלחתי את הילד שלי עם לזניה).
תחממי קצת בבוקר ושימי לו בקופסה.
מה אפשר להגיש ליד?
סלט ירקות הולך?
כן, אפשר להגיש עם סלט.
היי,
רציתי לשאול כשאני מוסיפה את הביצים(כמות כפולה) ושאר המצרכים הספגטי צריך להיות קר או שיכול להיות גם חם(אם מכינה את הספגטי ולא ממה שנשאר במקרר) מתכונים מעולים.
תודה שרה
היי שרה,
כדאי לקרר קצת את הפסטה לפני, כדי שהביצים לא יתבשלו מהחום. לאחר הבישול אפשר לשטוף את הפסטה במי ברז ולסנן.
היי אפרת
רצתי לשאול אם אפשר עם פסטה ארוכה
ספגטי, אם לא,אז אשמח לקבל ממך הצעה לשימוש בשאריות ספגטי?
כן אפשר.
היי מה עדיף שמנת מתוקה או שמנת לבישול?
תשתמשי במה שיש לך. שמנת מתוקה יותר עשירה (אבל זה טעים גם עם שמנת לבישול).
אפשר לשים שמן קנולה במקום שמן זית?
כן אפשר.
אפרת המקסימה!ראיתי באינטרנט מתכון לסלט פסטה בסגנון קפרזה איטלקי (מתכון מס’2):
בכמה צריך להכפיל את כל המרכיבים חוץ מהפסטה אם אני רוצה להכין מחבילה של 500 גר’ פסטה?
שאלה נוספת:כמה זה 150 גר’ עגבניות מיובשות בכוסות?תודה רבה!
שרון יקרה,
אני לא מכירה את המתכון ואין לי גם מידות לעגבניות מיובשות אחרת הייתי רושמת לך.
אני רואה שהאתר ששלחת לי פתוח לתגובות, אני מציעה שתשאלי שם.
ובכלל, אשמח לענות לשאלות על מתכונים שלי.
שבת שלום 🙂
כרגיל, מתכון מעולה! ילדים מהגן של הגדול לוקחים איתם בטייק אווי הביתה 🙂 🙂
תודה!!
איזה כיף לשמוע!
תודה מיכל 🙂
הי
תודל על עוד מתכון מעולה.
יהיה טוב נראה לך במקום פסטה לשים פרובות תפוח אדמה?
היי,
יש מתכון לתפוח אדמה מוקרם.
האם אפשר להקפיא?
פחות מומלץ להקפיא.
היו אפשר להוסיף תירס במקום העגבניות? תודה
כן אפשר.
הפשטידה נפלאה.
יש לי ילדים בעייתיים באוכל
ואת הפשטידה הזו אני מכינה פעם אחר פעם והם מאוד אוהבים.
אני שמה רסק עגבניות ואת כל סוגי הגבינה שיש בבית.
ובאחת הפעמים לא הייתה פסטה והשתמשתי באורז שנותר משארייות השבת וגם זה היה נפלא.
מצוין, שמחה לשמוע 🙂
תודה אביטל.
שבוע טוב 🌺
הי, אפשר לוותר על הביצה? אפשר להחליף במשהו אחר? הבת שלי רגישה לבצים, אשמח אם פעם תהיה לך קטגוריה לשל “לא ביצים”… אני חובבת פשטידות, לזניות וכו…. ואני אף פעם לא יודעת איך להמיר את זה, אז קצת הוצאתי את זה מהמטבח שלי לצערי…
היי אירית,
אפשר לוותר על הביצה, הפשטידה פשוט קצת תתפרק בחיתוך וזה לא כזה נורא.
אשתדל להעלות קטגוריה כזו בהמשך. בינתיים את יכולה להסתכל בקטגוריה של מתכונים טבעוניים.
לזניות דרך אגב אין צורך להשתמש בביצה.
ממליצה לך גם להסתכל במדריך תחליפי ביצים.
שבוע טוב 🙂
את מקסימה המון המון תודה לך!!!!!
מעולה, ממש טעימה.
תודה שירי 🙂
נראה מאוד טעים! האם פטריות מתוגנות מתאימות פה?
כן, יכול להתאים בהחלט.
במקום העגבניות אפשר בטטה ?
כן אלין, אפשר.
יש לחתוך את הבטטה לקוביות קטנות ולטגן במחבת 5-10 דקות עד לריכוך.
חג שמח 🙂
לא משתגעת על עגבניות מיובשות, זה ממש מוסיף או שיש תוספת אחרת שהיא טובה באותה מידה?
חג שמח !
היי איילה,
את יכולה לשים במקום קצת זיתים פרוסים.
שבוע נפלא וחג שמח 🙂
מאוד טעים וממש קל להכנה,מומלץ
תודה אביבית, שמחה לשמוע 🙂
קודם כל תודה רבה על מתכונים נהדרים;ותודה שאת תמיד עונה לשאלות .
לגבע המתכון כמה זה חצי מיכל שמנת לבישול בכוס?
שוב תודה רבה ושבת שלום
היי אביבית,
חצי מיכל שמנת לבישול= חצי כוס= 125 מ”ל.
שבת שלום 🙂
אפשר לשים קוטג במקום גבינה לבנה?
כן שירן, אפשר.
היי.
אפשר לשים שמנת חמוצה במקום שמנת לבישול..?
היי מלכי,
אני מניחה שאפשר.
וואו,איזה מענה מהיר!! תודה רבה!!!
שלום
אפשר לשים קוטג שפג תוקפו. ?
היי מור,
אם הטעם שלו בסדר אז אין בעיה.
חג שמח 🙂
1. האם לא צריך לחתוך את הספגטי לפני הערבוב עם שאר החומרים?
2. אני מכינה את הפשטידה משאריות של ספגטי ולא בטוחה כמה נשאר לי (לא מעט בכלל). אם כמות הספגטי תהיה קצת קטנה יותר ממה שכתוב במתכון זה לא נורא, נכון? או שכן?
היי מיכל,
1. אם את מכינה מספגטי אפשר לחתוך אותו קצת לפני שמערבבים עם יתר החומרים.
2. אם הכמות קטנה יותר זה לא נורא.
הי
יש במקרה תחליף לביצה? ילד אלרגי לביצים
תודה
היי אוסי,
הביצה מדביקה את החומרים. אפשר להכין בלי הביצה והפשטידה קצת תתפרק אבל זה ממש לא נורא, כי מבחינת הטעם אין הבדל 🙂
את יכולה להוסיף קצת יותר גבינה צהובה לתערובת כי גם הגבינה הצהובה כשהיא מותכת היא מסייעת בהדבקת החומרים.
הי אפרת
את מתכוונת שאפשר לעשות גם רק עם גבינ ה רגילה? מה עם קטג’?
אפשר להכין יומים קודם?
אפשר להקפיא?
תודה רבה!
היי דבי,
את יכולה לשים 2 כפות מלאות גבינה לבנה או קוטג’.
חוץ מזה יש לשים גבינה צהובה מגורדת, גבינה בולגרית וכדאי גם לשים גבינת פרמזן כי היא מוסיפה טעם.
אפשר להכין יומיים לפני ולשמור במקרר אבל נראה לי שזה יהיה פחות טעים כי הגבינות עלולות להתייבש.
לא ממליצה כל כך להקפיא.
הי אפרת מבינה שהכמות ל2 אינגליש קייק ורוצה להכין לתבנית מרובעת גדולה שתהיה שווה ל4 אינגליש קייק?מה כמות כל אחד מהמרכיבים ובגבינות הקשות כמה זה בגר’ לפני הגירור?
היי,
הכמות במתכון מספיקה לתבנית מלבנית קטנה שהיא בגודל אינגליש קייק וחצי לכן אם מכפילים את הכמויות ב-2 אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25 (גודל של 3 אינגליש קייק) ואלה הכמויות:
חבילת פסטה (500 גרם) – יש לבשל אותה
2 ביצים גדולות
4 כפות שמן זית
מיכל שמנת לבישול או שמנת מתוקה (250 מ”ל)
4 כפות מלאות גבינה לבנה (כ-120 גרם)
6 כפות מלאות גבינה צהובה מגורדת (כ-70 גרם)
4 כפות גבינת פרמז’ן (כ-40 גרם)
4 כפות גבינה בולגרית מפוררת (כ-60 גרם)
חצי כוס עגבניות מיובשות חתוכות (לא חובה)
כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
*אם בכל זאת תרצי להכין בתבנית ענקית של התנור תגידי לי ואחשב לך את הכמויות.
היי.
אפשר לאפות בתבנית שקעים? כמה זמן אפיה? וכמה יחידות זה בערך יוצא?
תודה 🙂
היי סיון,
אפשר לאפות בתבנית שקעים רק חשוב לשמן אותה לפני. אני מניחה שמהכמות הזאת ייצאו כ-12 יחידות.
זמן אפיה כ-25 דקות.
בהצלחה 🙂
מתכון מדהייייייייים הכנתי לארוחה משפחתית וכולם התלהבו
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רונה וחג שמח!
היי, גבינת שום שמיר ויוגורט מתאימים פה?
נראה לי שכן 🙂
להיט
שמחה שאהבת 🙂
היי,
ראשית תודה על אתר משובח!
מתכונים קלים, ברורים וטעימים חלקם כבר אומצו 🙂
יש לי שאלה בנוגע לפשטידה, האם צריך לכסות באפייה?
היי עדי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
לגבי הפשטידה- אין צורך לכסותה.
ואו איזו מהירות!!!
תודה 🙂
אין לי שמנת!! מה עושים??
היי,
שימי רבע כוס חלב במקום (הכמות היא קטנה יותר כי החלב נוזלי).
בהצלחה ושבת שלום!
היי.. ערב טוב..
לא כל כך הבנת כמה פסטה שמים..
לבשל את כל השקית? 500 גרם ?
תודה,
אורלי..
הבנתי
היי אורלי,
זה יוצא 250 גרם פסטה לפני בישול.
את צריכה לשים במים חצי חבילה (250 גרם).
תודה על המענה המהיר..
הי
אין לי גבינה צהובה/פרמז’ן האם אפשר להכין רק עם גבינות לבנות )רגילה ושום שמיר) ובולגרית?
היי רוית,
הפרמזן והגבנ”צ מוסיפות טעם והקרמה לפשטידה.
את יכולה להכין בלי אבל זה פחות מומלץ.
הי!
מה אפשר לשים במקום גבינה בולגרית?
תודה!
היי טלי,
אפשר לשים כל גבינה מלוחה אחרת אם יש לך ואם לא אפשר לשים גבינה צהובה (סה”כ 5 כפות).
ערב נעים 🙂
הולכת לנסות …ניראה שבעלי יואב כי נימאס לו מבשר —אחרי יום שישי ושבת .ארוחה קלה ונהדרת אני בעד .תודה רבה
רחלי עיני
מעולה! בהצלחה 😉
הי אפרת כמה מלח ופלפל לשים?יש לי ביצים M לשים 2?
כן, שימי 2 ביצים. בגלל שהגבינות כבר מלוחות לדעתי מספיק לשים בין רבע לשליש כפית מלח. פלפל שחור- שימי קמצוץ.
שבוע מעולה 🙂
שידרגתי את המנה והוספתי פסטו . יצא נדיר !!!
רעיון מעולה! תודה רבקה 🙂
היי אפרת , ערב טוב
אם אין לי שמנת ?
מה אני יכולה לשים במקום ???
היי אתי,
לא ניסיתי אבל אולי חלב, בין רבע לשליש כוס.
היי מור יצא לי מעולה תודה על המתכון ממליצה
היי
לבשל חצי חבילת פסטה ואז להוסיף את כל המרכיבים?
תודה
כן 🙂
לא הבנתי אם צריך חצי חבילת פסטרה או 500 שזה חבילה כי רשום את שניהם
אם הפסטה יבשה (לא מבושלת) – יש להשתמש בחצי חבילה ולבשל אותה.
אם הפסטה מבושלת יש להשתמש ב500 גרם.
היי אני בת 12 כמעט והכנתי את המתכון כבר כמה פעמים והוא להיט!
כל הכבוד טליה! שמחה לשמוע 🙂
אין ביצים? מה מדביק את הפסטה אחד לשני?
היי לימור,
צריך לשים ביצה אחת גדולה או 2 קטנות.
באמת לא ידעתי
היי, רציתי לשאול, אם בדרך כלל מבשלים את הפשטידה בכלי זכוכית, האם אפשר להחליף את הכלי?
היי מור,
אפשר להכין את הפשטידה בכל תבנית או כלי המיועד לאפיה.
יום נפלא 🙂
היי 🙂
אני לא הבנתי כמה גרם פסטה צריך למתכון
500 או 250?ועוד שאלה אפשר לשים רבע כוס רסק עגבניות(מקופסא) במקום עגבניות מיובשות?תודה
היי רעות,
אם את מכינה את הפסטה- תשתמשי ב250 גרם (חצי חבילה).
עגבניות מיובשות הן חתיכות קטנות של עגבניות שייבשו אותן. לעומת זאת אם תשימי במקום רסק עגבניות, זה ישפיע על הטעם של הפשטידה.
אם את רוצה לשלב עגבניות בפשטידה, את יכולה לקצוץ עגבניה אחת גדולה כמו לסלט ולטגן אותה קצת במחבת עם כפית שמן זית וקמצוץ מלח עד שהיא מעט מתרככת (כ-5 דקות) ואז להוסיף לתערובת במקום העגבניות המיובשות.
יום נפלא 🙂
היי..
אם איו לי פרמזן ? אפשר לוותר ? או להחליף ?
היי דיאנה,
שימי עוד כף גבינה צהובה מגורדת במקום זה.