זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55-60 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
סלסלת פטריות שמפיניון טריות קצוצות
חצי גמבה גדולה קצוצה דק
3/4 כוס גרעיני תירס מקופסת שימורים מסוננים מנוזלים
שליש כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים
2 ביצים
4 כפות מלאות קמח רגיל
חצי כפית אבקת אפיה
3 כפות גדושות קוטג’ או גבינה לבנה
שליש כוס גבינה צהובה מגורדת (לא חובה)
תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הגמבה והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-10 דקות עד שהפטריות מצטמצמות והגמבה מתרככת מעט. מעבירים לקערה ומצננים מעט.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מוסיפים לקערה את יתר החומרים, מתבלים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית ואופים במשך 40-45 דקות, עד להזהבה.
*מומלץ להניח לפשטידה להתקרר לטמפ’ החדר כדי שתהיה יציבה יותר.
- קיש טורטיה |
- קוגל תפוחי אדמה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- פשטידת מנגולד |
- פסטה עם פטריות |
- בורקס פטריות
היי אפרת, קיבלתי סלסלה של 200 גרם פטריות (טריות, לא שימורים). האם זה יספיק או שעליי לצמצמם את כל הכמויות? תודה מראש
זה בסדר (במתכון זה 250 גרם, לא קריטי).
היי אפרת, האם ניתן להשתמש בקופסת שימורים של הפטריות? ושאלה נוספת — כמה גרם של פטריות 200 או 400? תודה מראש
היי נחמית,
אפשר. קופסה של 400 גרם (לפני סינון)
היי,
אפשר לטגן את כל הירקות היום ולאפות מחר?
היי,
אפשר(:
היי אפרת,
הכנתי ממך כמה וכמה עוגות ועוגיות לחג, יצא ב”ה מעולה!! תודה!
שנית, שאלה.
אסור לי גלוטן, יש לי קמח תפו”א או קמח שיבולת שועל או אינסטנט פירה,
האם אפשר אחד מהם במקום קמח רגיל?
שואלת את זה גם כנוסחה כללית למתכונים שמכילים כמה כפות קמח בודדות
מעדיפה שאוכל לאכול מהפשטידה במקום רק לתת לכולם ולהשאר לבד בחושך 😉
תודה וחג שמח!!
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים😊
אפשר לשים קמח שיבולת שועל במקום קמח, זה נכון גם לגבי רוב המתכונים המכילים מעט קמח.
חג שמח❤️
מה אפשר לשים במקום גמבה.
היי,
אפשר לוותר על גמבה או לשים ירק אחר כמו ברוקולי או אפונה קפואים.
היי
ויתרתי על הפלפל ושמתי במקום אבקת מרק- כורכום
יצא טעעעיייםם
אין על המתכונים שלך
מעולה, איזה כיף שיצא טעים! תודה שחזרת לשתף🌺
תורה על המתכון!
במה אני יכולה להחליף את הפטריות? אני רוצה להתאים את זה לתינוקת..
יש לי אפונה קפואה או תפוחי אדמה – יכול להתאים? (:
היי אריק,
אפשר לשים אפונה קפואה ואפשר להוסיף עוד כוס תירס במקום(:
מעדכנת ששמתי במקום כוס אפונה וזה לא יצא מוצלח בכלל.. יותר מדי ירקות וחלק מהמקומות לא מוכן והמרקם לא טעים..
הבעיה היא בטוח לא המתכון, האמת היא שמעולם לא הצלחתי להכין פשטידה טובה.. התייאשתי הרבה זמן ושוב החלטתי לנסות
זה פשוט משהו שאני לא מצליחה לעשות 🤦♀️
אני מוכנה לנסות עוד פעם אחת בחיים לפני שאני מתייאשת סופית 😄 וסומכת רק על המתכונים שלך..
איזה מתכון מהפשטידות באתר היית מציעה לי שהוא הכי פשוט ומבטיח 😁?
יש לי כמה שאלות כדי להבין מה הבעיה😊:
– את משתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) ומדייקת בכמויות המרכיבים?
– את אופה על תכנית טורבו או קו עליון ותחתון? מחממת את התנור לפחות 10 דקות מראש?
– את מקפידה להימנע מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח לתערובת?
– את משתמשת במקרה בביצים קטנות? אם לא מצוין אחרת, יש להשתמש בביצים M (בפשטידות אפשר גם L).
– את נמנעת מלהשהות את התערובת לפניה האפייה ומכניסה מיד לתנור?
– את מקפידה שלא לפתוח את דלת התנור או להזיז את התבנית בזמן האפייה?
– את מוודאת שהפשטידה אפויה גם מבפנים לפני סיום האפייה?
רוב ככול מתכוני הפשטידות באתר הם פשוטים כך שקשה לי לומר איזה מתכון הכי פשוט, אבל המתכון הזה לפשטידת תירס נראה לי הכי בטוח- די קשה להיכשל בו😊
טוב אז בכלל שהיו לי קישואים עשיתי בסוף את פשטידת הקישואים – גזר
כולם אהבו ויצא יפה ומוצלח ! ☺️
אני עושה בדיוק כמו שרשום והעוגות תמיד יוצאות מוצלחות (אופה בלי טורבו באמצע ולא פותחת עד סוף האפייה)
משהו אחד שונה זה שהמוצרים הם מחו״ל כי אני לא גרה בארץ..
אני מנסה לקלוע לאיזה טעם שונה – פשטידות קייטרינג כאלו שנחתכות כמו עוגות
נראה ממש מעולה!
אם את עושה הכל כמו שצריך יתכן באמת שמשהו במוצרים עושה את ההבדל…
פשטידות קייטרינג לרוב מכילות אטריות או מרכיבים מוצקים, את יכולה לנסות את המתכון הזה לפשטידת אטריות. גם המתכון הזה לפשטידת כרובית עשוי להיות לטעמך(:
אפרת שלום, היית אומרת שהקמח כאן מיועד לטעם או למרקם?
היי,
הקמח חשוב ליציבות המרקם.
יצא מאוד טעים ומוצלח!! בהחלט אכין שוב.
נראה ממש מעולה! תודה ששיתפת שני🌺
היי, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין או קוואקר?
אפשר, יתכן שינוי קל במרקם😊
הכנתי בגרסת פרווה, במקום גבינה שמתי מיונז. ואפילו בלי אבקת מרק (שמתי קצת יותר מלח במקום) יצא טעים מאוד!לכבוד שבת.תודה
איזה כיף:) תודה על העדכון חני😊
הכנתי את הפשטידת ירקות טעימה מאוד ..וקטפתי מלא מחמאות תודה
תודה תמר 🙂
פשטידה מדהימה!
עשיתי רק עם תירס ופטריות פורטבלו בגרסת פרווה ויצא מעולה. תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליטל
מה יכול להחליף את התירס?
אפשר לוותר על התירס.
היי אפרת,
לתבנית בגודל A4 מספיק להכפיל כמויות?
תודה מראש.
אם הכוונה לתבנית בגודל 22X31 אז כן.
הי,
ראשית רוצה לומר שהמתכונים מדהימים ותענוג להכין.
רציתי לשאול כיצד להוסיף ערך תזונתי למנה?
היי זיוה,
לא בטוחה שהבנתי. בפשטידה עצמה יש גם ערך תזונתי. אם את רוצה להעלות את הערך התזונתי שבארוחה את יכולה לאכול לצד זה סלט עלים/ירקות.
היי אפרת
אני חושבת לשים 1 כוס מחית תפוח אדמה כתחליף ל2 הביצים בפשטידה זו .
מה דעתך?
מבחינת הטעם המרקם?
אני חושב שכדאי להשאיר ביצה אחת + חצי כוס מחצית תפו”א. הביצים לא רק מדביקות את התערובת, הן גם מעניקות אווריריות.
יכול להיות שייצא דחוס מידי עם מחית בלבד.
היי אפרת
האם אפשר לוותר על הזיתים?
ולגבי אבקת אפייה זה הכרחי?
ומה במקום אבקת מרק ?
אני כבר הולכת להכין .
תודה לך אתר נפלא.
אפשר לוותר על הזיתים ואבקת האפיה.
במקום אבקת מרק שימי רבע כפית נוספת של מלח.
בוקר טוב אפרת.
האם ניתן לוותר על אבקת האפייה במתכון ?
אם אוותר על הזיתים (אני מכינה לידי בני שנה שנתיים ) האם זה ישנה לטעם?
כמו כן ידוע לי שאפשרי לשים במאפה רבע כוס רסק תפוחים במקום ביצה אחת או זרעי צ’יה מושרים .
מה דעתך אם אשים רסק תפוחים חצי כוס במקום שתי ביצים האם זה ישנה מאוד לטעם ?
ושוב תודה רבה מראש . אתר מושקע וקליל שתורם רבות.
אפשר לוותר על הזיתים ועל אבקת האפיה.
הביצים מדביקות את החומרים. אפשר להוריד ביצה אבל הפשטידה תהיה פחות יציבה. לא ממליצה לשים רסק תפוחים, זה פחות מתאים במקרה הזה.
היי אפרת
האם אפשרי להשתמש בקמח כוסמין מלא?
או קמח 70 אחוז ממנו קמח כוסמין ו30 אחוז ממנו לבן?
ומה לגבי קמח טף?
הרבה תודה.
אפשר להשתמש בכל הקמחים שציינת. עדיפות לקמח 70%.
אחרי שאירחתי נשארו לי כל הירקות שרשמת למעלה… הכנתי את הפשטידה ויצאה מעולה!!! הבעיה בה שהיא חוסלה ממש מהר (ואני בכלל לא אהוהבת פטריות…)
איזה כיף לשמוע!
תודה עידית ויום מקסים 🙂
אפרת היקרה! הכנתי היום את הפשטידה, יצא מדהים!!! מודה לך בשם כל המשפחה : )
רציתי לשאול האם היא טובה בהקפאה? אני רוצה לשמור אותה לשבועות
תודה רבה!
היי טובה,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אפשר להקפיא את הפשטידה.
יום מקסים וחג שמח🌷
הי, האם אפשר לוותר על התירס?
כן אפשר.
אפשרי עם קמח שמרים?
פחות מומלץ. רק אם אין ברירה וזה הקמח היחיד שיש לך.
היי אפרת, אני רוצה להכנין כמאפינס, כמה לדעתך יצאו? תודה רבה:)
היי עמליה,
לדעתי ייצאו 8-10 יחידות, תלוי בגודל של המאפינס.
היי רק עכשיו רואה. קוטר: 29. עומק:6
לדעתי תצטרכי להכפיל את כל הכמויות ב-3.
קחי בחשבון שמאחר וזו תבנית גדולה זמן האפיה עשוי להתארך אפילו לשעה.
הפשטידה מתייצבת לגבי לאחר קירור מוחלט. אני אפילו ממליצה להכין את הפשטידה יום קודם.
מה הכמויות לתבנית פאי חד פעמית? מכינה לארוח, חייב להצליח…
היי רינת,
מה קוטר וגובה התבנית?
הפשטידה יצאה מעולה!אף פעם לא גמרו אצלי את כל הפשטידה בכמה דקות. תודה!
ובכלל אני ממש ממש לא אוהבת לבשל ומאז שגיליתי את המתכונים שלך אני מבשלת יותר כי הם פשוטים וכ”כ טעימים אז תודהרבה!
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
ערב טוב, המתכון לתבנית אינגליש קייק 1?
תודה
כן.
אפשר לעשות היום ולהגיש מחר?
כן.
אם אני רוצה לאפות פשטידה זו בתבנית 22 על 31 סמ מה יהיו הכמויות המתאימות של המצרכים ?
היי שרונה,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
אולי במקום הגבינה אפשר לשים קרם קוקוס למי שרוצה פרווה. לא ניסיתי .
שלום, האם זה בסדר לשים רק ביצה אחת?
היי אנה,
הביצה מייצבת את הפשטידה, זאת אומרת שאפשר לשים ביצה אחת אבל יכול להיות שהפשטידה תתפרק קצת בחיתוך.
אם אני אשים יותר קמח, זה יעזור?
יכול להיות שאת יכולה להוסיף עוד כף קמח + 3 כפות מים. אם יש לך קמח תפו”א אז עדיף.
האם ניתן להשתמש בפיטריות מקופסת שימורים במקום טריות?
כן גל, אפשר להשתמש בקופסת שימורים אחת.
חג שמח 🙂
אפרת יקרה! איזו פשטידה מצויינת, כולם אהבו וחיסלו במהירות ♥
הוספתי גם קצת שמיר וזה הוסיף המון, תודה לך!!!
תודה אניטה! כיף לשמוע 🙂
ואוווו בטעות שמתי 4 כוסות קמח!!! יש דרך לתקן???
לצערי לא 🙁
האם אפשר להשתמש בבצק פריך קנוי לתחתית?
היי חנן,
אין בפשטידה הזאת תחתית. אתה יכול להשתמש בצק פריך קנוי למתכון הזה- קיש פטריות ובטטה.
חג שמח 🙂
היי,האם אפשר להמיר את הקמח ואבקת האפייה בקמח תופח?
כן נחמה, פשוט שימי 4 כפות קמח תופח.
שבת שלום וחג שמח 🙂
היי מתאים להכין היום את הפשטידה הזאת לשבועות להקפיא ולהוציא מהמקפיא יום לפני?
כן דבורה, אפשר.
חג שמח 🙂
יצא נפלא. קל ופשוט להכנה.תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים
היי
הוספתי גם מעט אגוז מוסקט טחון.
יצא מ ד ה י ם!
תודה רבה 🙂
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
היי..שתי שאלות:
האם אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בגבינת שמנת?
והאם אפשר להוסיף עשבי תיבול(עירית וכדו)?
כן לאה, אפשר להשתמש בגבינת שמנת ואפשר להוסיף עשבי תיבול.
היי,מה אפשר לשים במקום פטריות?
היי חן,
אני לא ממליצה לוותר על הפטריות אבל אם בכל זאת מוותרים נראה לי שכדאי להגדיל את כמות התירס בכוס נוספת (סה”כ כוס ושלושת רבעי תירס). במקרה כזה לא מומלץ לוותר על הגבינות.
בהצלחה 😉
שלום.האם אפשר לוותר על גבינה?כי רוצה שזה יהיה פרווה.תודה
היי צילה,
הגבינה מעניקה נפח ולחות לפשטידה. לא ניסיתי להכין בלי. ממליצה לערבב את כל החומרים בלי הגבינות. אם התערובת בסוף יוצאת קצת יבשה הוסיפי לה 2-3 כפות מים.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
יום נפלא!
שלום.תודה רבה
אפשר להשתמש במיונז במקום גבינה לבנה אבל אז צריך לצמצם מלח.
שלום. האם אפשר לעשות את פשתידה פרווה?
תודה מראש.
היי יבגניה,
ראי תשובתי לעיל (בתגובה קודמת).
יום מקסים 🙂