שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55-60 דקות

סוג: חלבי

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 בצלים בינוניים קצוצים

סלסלת פטריות שמפיניון טריות קצוצות

חצי גמבה גדולה קצוצה דק

3/4 כוס גרעיני תירס מקופסת שימורים מסוננים מנוזלים

שליש כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

2 ביצים

4 כפות מלאות קמח רגיל

חצי כפית אבקת אפיה

3 כפות גדושות קוטג’ או גבינה לבנה

שליש כוס גבינה צהובה מגורדת (לא חובה)

תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הגמבה והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-10 דקות עד שהפטריות מצטמצמות והגמבה מתרככת מעט. מעבירים לקערה ומצננים מעט.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מוסיפים לקערה את יתר החומרים, מתבלים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית ואופים במשך 40-45 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להניח לפשטידה להתקרר לטמפ’ החדר כדי שתהיה יציבה יותר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות אגוזים
סלט שעועית לבנה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שני (14:21 23.07.2021)

יצא מאוד טעים ומוצלח!! בהחלט אכין שוב.

מתכונים ב-10 דקות (15:59 23.07.2021)

נראה ממש מעולה! תודה ששיתפת שני🌺

מרינה (13:43 21.07.2021)

היי, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין או קוואקר?

מתכונים ב-10 דקות (16:51 21.07.2021)

אפשר, יתכן שינוי קל במרקם😊

חני קפלן (23:02 18.02.2021)

הכנתי בגרסת פרווה, במקום גבינה שמתי מיונז. ואפילו בלי אבקת מרק (שמתי קצת יותר מלח במקום) יצא טעים מאוד!לכבוד שבת.תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:13 18.02.2021)

איזה כיף:) תודה על העדכון חני😊

תמר (06:23 17.08.2020)

הכנתי את הפשטידת ירקות טעימה מאוד ..וקטפתי מלא מחמאות תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:05 17.08.2020)

תודה תמר 🙂

ליטל (16:23 12.07.2020)

פשטידה מדהימה!
עשיתי רק עם תירס ופטריות פורטבלו בגרסת פרווה ויצא מעולה. תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:41 12.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליטל

אורלי (08:07 5.09.2019)

מה יכול להחליף את התירס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 5.09.2019)

אפשר לוותר על התירס.

ציפי (12:02 19.06.2019)

היי אפרת,
לתבנית בגודל A4 מספיק להכפיל כמויות?
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 19.06.2019)

אם הכוונה לתבנית בגודל 22X31 אז כן.

זיוה (12:58 28.03.2019)

הי,
ראשית רוצה לומר שהמתכונים מדהימים ותענוג להכין.
רציתי לשאול כיצד להוסיף ערך תזונתי למנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 28.03.2019)

היי זיוה,
לא בטוחה שהבנתי. בפשטידה עצמה יש גם ערך תזונתי. אם את רוצה להעלות את הערך התזונתי שבארוחה את יכולה לאכול לצד זה סלט עלים/ירקות.

עינת (09:23 7.09.2018)

היי אפרת

אני חושבת לשים 1 כוס מחית תפוח אדמה כתחליף ל2 הביצים בפשטידה זו .

מה דעתך?

מבחינת הטעם המרקם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 7.09.2018)

אני חושב שכדאי להשאיר ביצה אחת + חצי כוס מחצית תפו”א. הביצים לא רק מדביקות את התערובת, הן גם מעניקות אווריריות.
יכול להיות שייצא דחוס מידי עם מחית בלבד.

עינת (11:35 6.09.2018)

היי אפרת

האם אפשר לוותר על הזיתים?
ולגבי אבקת אפייה זה הכרחי?
ומה במקום אבקת מרק ?
אני כבר הולכת להכין .

תודה לך אתר נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:05 6.09.2018)

אפשר לוותר על הזיתים ואבקת האפיה.
במקום אבקת מרק שימי רבע כפית נוספת של מלח.

עינת (08:37 6.09.2018)

בוקר טוב אפרת.

האם ניתן לוותר על אבקת האפייה במתכון ?
אם אוותר על הזיתים (אני מכינה לידי בני שנה שנתיים ) האם זה ישנה לטעם?
כמו כן ידוע לי שאפשרי לשים במאפה רבע כוס רסק תפוחים במקום ביצה אחת או זרעי צ’יה מושרים .

מה דעתך אם אשים רסק תפוחים חצי כוס במקום שתי ביצים האם זה ישנה מאוד לטעם ?

ושוב תודה רבה מראש . אתר מושקע וקליל שתורם רבות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:55 6.09.2018)

אפשר לוותר על הזיתים ועל אבקת האפיה.
הביצים מדביקות את החומרים. אפשר להוריד ביצה אבל הפשטידה תהיה פחות יציבה. לא ממליצה לשים רסק תפוחים, זה פחות מתאים במקרה הזה.

עינת (17:38 5.09.2018)

היי אפרת

האם אפשרי להשתמש בקמח כוסמין מלא?

או קמח 70 אחוז ממנו קמח כוסמין ו30 אחוז ממנו לבן?
ומה לגבי קמח טף?
הרבה תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 5.09.2018)

אפשר להשתמש בכל הקמחים שציינת. עדיפות לקמח 70%.

עידית (10:00 28.06.2018)

אחרי שאירחתי נשארו לי כל הירקות שרשמת למעלה… הכנתי את הפשטידה ויצאה מעולה!!! הבעיה בה שהיא חוסלה ממש מהר (ואני בכלל לא אהוהבת פטריות…)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:08 28.06.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה עידית ויום מקסים 🙂

טובה (23:10 15.05.2018)

אפרת היקרה! הכנתי היום את הפשטידה, יצא מדהים!!! מודה לך בשם כל המשפחה : )
רציתי לשאול האם היא טובה בהקפאה? אני רוצה לשמור אותה לשבועות
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 16.05.2018)

היי טובה,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אפשר להקפיא את הפשטידה.
יום מקסים וחג שמח🌷

מלי (01:27 9.05.2018)

הי, האם אפשר לוותר על התירס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 9.05.2018)

כן אפשר.

ספיר (11:56 9.02.2018)

אפשרי עם קמח שמרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:27 9.02.2018)

פחות מומלץ. רק אם אין ברירה וזה הקמח היחיד שיש לך.

עמליה (13:37 30.10.2017)

היי אפרת, אני רוצה להכנין כמאפינס, כמה לדעתך יצאו? תודה רבה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 30.10.2017)

היי עמליה,
לדעתי ייצאו 8-10 יחידות, תלוי בגודל של המאפינס.

רינת (23:51 27.08.2017)

היי רק עכשיו רואה. קוטר: 29. עומק:6

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:41 28.08.2017)

לדעתי תצטרכי להכפיל את כל הכמויות ב-3.
קחי בחשבון שמאחר וזו תבנית גדולה זמן האפיה עשוי להתארך אפילו לשעה.
הפשטידה מתייצבת לגבי לאחר קירור מוחלט. אני אפילו ממליצה להכין את הפשטידה יום קודם.

רינת (18:46 27.08.2017)

מה הכמויות לתבנית פאי חד פעמית? מכינה לארוח, חייב להצליח…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 27.08.2017)

היי רינת,
מה קוטר וגובה התבנית?

שישי (22:37 25.07.2017)

הפשטידה יצאה מעולה!אף פעם לא גמרו אצלי את כל הפשטידה בכמה דקות. תודה!
ובכלל אני ממש ממש לא אוהבת לבשל ומאז שגיליתי את המתכונים שלך אני מבשלת יותר כי הם פשוטים וכ”כ טעימים אז תודהרבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:36 25.07.2017)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

עדי (20:15 22.05.2017)

ערב טוב, המתכון לתבנית אינגליש קייק 1?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:14 22.05.2017)

כן.

אמבר (19:17 17.03.2017)

אפשר לעשות היום ולהגיש מחר?

מתכונים ב-10 דקות (19:27 17.03.2017)

כן.

שרונה (11:09 24.01.2017)

אם אני רוצה לאפות פשטידה זו בתבנית 22 על 31 סמ מה יהיו הכמויות המתאימות של המצרכים ?

מתכונים ב-10 דקות (14:00 24.01.2017)

היי שרונה,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.

דליה (23:59 22.12.2016)

אולי במקום הגבינה אפשר לשים קרם קוקוס למי שרוצה פרווה. לא ניסיתי .

אנה (11:36 25.10.2016)

שלום, האם זה בסדר לשים רק ביצה אחת?

מתכונים ב-10 דקות (11:58 25.10.2016)

היי אנה,
הביצה מייצבת את הפשטידה, זאת אומרת שאפשר לשים ביצה אחת אבל יכול להיות שהפשטידה תתפרק קצת בחיתוך.

אנה (12:03 25.10.2016)

אם אני אשים יותר קמח, זה יעזור?

מתכונים ב-10 דקות (12:13 25.10.2016)

יכול להיות שאת יכולה להוסיף עוד כף קמח + 3 כפות מים. אם יש לך קמח תפו”א אז עדיף.

גל (11:49 23.10.2016)

האם ניתן להשתמש בפיטריות מקופסת שימורים במקום טריות?

מתכונים ב-10 דקות (11:51 23.10.2016)

כן גל, אפשר להשתמש בקופסת שימורים אחת.
חג שמח 🙂

אניטה (20:12 18.09.2016)

אפרת יקרה! איזו פשטידה מצויינת, כולם אהבו וחיסלו במהירות ♥
הוספתי גם קצת שמיר וזה הוסיף המון, תודה לך!!!

מתכונים ב-10 דקות (01:44 19.09.2016)

תודה אניטה! כיף לשמוע 🙂

מרגו (19:02 23.08.2016)

ואוווו בטעות שמתי 4 כוסות קמח!!! יש דרך לתקן???

מתכונים ב-10 דקות (19:27 23.08.2016)

לצערי לא 🙁

חנן (17:28 10.06.2016)

האם אפשר להשתמש בבצק פריך קנוי לתחתית?

מתכונים ב-10 דקות (17:37 10.06.2016)

היי חנן,
אין בפשטידה הזאת תחתית. אתה יכול להשתמש בצק פריך קנוי למתכון הזה- קיש פטריות ובטטה.
חג שמח 🙂

נחמה (00:49 10.06.2016)

היי,האם אפשר להמיר את הקמח ואבקת האפייה בקמח תופח?

מתכונים ב-10 דקות (08:46 10.06.2016)

כן נחמה, פשוט שימי 4 כפות קמח תופח.
שבת שלום וחג שמח 🙂

דבורה ברון (10:53 7.06.2016)

היי מתאים להכין היום את הפשטידה הזאת לשבועות להקפיא ולהוציא מהמקפיא יום לפני?

מתכונים ב-10 דקות (11:38 7.06.2016)

כן דבורה, אפשר.
חג שמח 🙂

zipi (10:04 19.05.2016)

יצא נפלא. קל ופשוט להכנה.תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (11:27 19.05.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים

ברכה (22:58 15.04.2016)

היי
הוספתי גם מעט אגוז מוסקט טחון.
יצא מ ד ה י ם!
תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (07:55 16.04.2016)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!

לאה (13:02 29.03.2016)

היי..שתי שאלות:
האם אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בגבינת שמנת?
והאם אפשר להוסיף עשבי תיבול(עירית וכדו)?

מתכונים ב-10 דקות (13:47 29.03.2016)

כן לאה, אפשר להשתמש בגבינת שמנת ואפשר להוסיף עשבי תיבול.

חן (16:48 3.03.2016)

היי,מה אפשר לשים במקום פטריות?

מתכונים ב-10 דקות (17:36 3.03.2016)

היי חן,
אני לא ממליצה לוותר על הפטריות אבל אם בכל זאת מוותרים נראה לי שכדאי להגדיל את כמות התירס בכוס נוספת (סה”כ כוס ושלושת רבעי תירס). במקרה כזה לא מומלץ לוותר על הגבינות.
בהצלחה 😉

צילה (23:55 2.03.2016)

שלום.האם אפשר לוותר על גבינה?כי רוצה שזה יהיה פרווה.תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:38 3.03.2016)

היי צילה,
הגבינה מעניקה נפח ולחות לפשטידה. לא ניסיתי להכין בלי. ממליצה לערבב את כל החומרים בלי הגבינות. אם התערובת בסוף יוצאת קצת יבשה הוסיפי לה 2-3 כפות מים.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
יום נפלא!

צילה (11:49 3.03.2016)

שלום.תודה רבה

sts (21:13 6.05.2016)

אפשר להשתמש במיונז במקום גבינה לבנה אבל אז צריך לצמצם מלח.

יבגניה (22:25 2.03.2016)

שלום. האם אפשר לעשות את פשתידה פרווה?
תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (08:39 3.03.2016)

היי יבגניה,
ראי תשובתי לעיל (בתגובה קודמת).
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.