שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים

1 חבילת עלי כוסברה קצוצים

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 ביצים

תיבול: 1/2 כפית כורכום (לא חובה), 1/2 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים במחבת בצל עד להזהבה.

-מוסיפים את העלים ומערבבים במשך כ-4 דקות עד שמתכווצים ומאבדים 3/4 מנפחם.

-מעבירים לקערה, מוסיפים ביצים, מתבלים וטורפים.

-מחממים מחבת עם כף וחצי שמן ושופכים את התערובת למחבת. מנמיכים את האש ומכסים. כעבור 8 דקות כשהפשטידה מתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני ומשאירים כ-5 דקות נוספות.

*הערה: מי שלא אוהב כוסברה יכול להשתמש במקום בחבילה וחצי של פטרוזיליה ולהוסיף 2 כפות קמח תופח.

פשטידת עשבי תיבול, קוקו מתכונים, פשטידה במחבת, פשטידה ללא גלוטן

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פלאפל אפוי
פשטידת תפוחי אדמה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יפה (21:33 20.03.2021)

טעים גם יום אחרי?

מתכונים ב-10 דקות (22:00 20.03.2021)

היי יפה,
כן, גם יום אחרי:)

שירי (22:31 29.12.2019)

מעולה כמו כל המתכונים שלך.
שמתי קצת אבקת מרק בבלילה של הביצה במקום כורכום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 30.12.2019)

מעולה 🙂
תודה שירי

פלונית על מונית (23:12 4.04.2019)

אין מילים ממש מקסים!תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 5.04.2019)

תודה לך 🙂

מיכל (18:48 28.01.2019)

הי אפרת, סליחה על הבורות,אבל- האם להוציא מהפטרוזיליה והכוסברה את הגבעולים ולהשאיר רק את העלים?
בנוסף, אם יש לי ממש קצת כוסברה- האם להוסיף במקומה פטרוזיליה? ראיתי שכתבת להוסיף קמח תופח, אבל לא הבנתי איך הקמח מחליף את הכוסברה… תודה רבה!
אגב, אני משווקת את המתכונים שלך לכולם 🙂
מיכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 28.01.2019)

היי מיכל,
תוציאי רק את הגבעולים העבים.
כן, אפשר להוסיף יותר פטרוזיליה.
הקמח התופח מעניק נפח לפשטידה אבל אפשר להכין גם בלי.
ערב חמים ונעים 🙂

מיכל (20:33 28.01.2019)

תודה על התגובה המהירה.
כמה מנות זה יוצא? אם אני מכינה עם ביציים M לשים 2 ביצים או 3?
שוב, תודה! מיכל.

מיכל (21:20 28.01.2019)

ושאלה אחרונה- אם אני שמה קמח רגיל, כמה אבקת אפיה להוסיף לו?
תודה, מיכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 28.01.2019)

זה יוצא 2-3 מנות.
שימי 3 ביצים ותוסיפי רבע כפית אבקת אפיה.
*חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נבדק.

אילנית (18:50 18.12.2018)

הי אפרת יקרה,
אפשר לקצוץ את כל העלים במג׳ימיקס?
תודה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:33 18.12.2018)

כן.

גלי (14:29 25.10.2018)

שלום וברכה! אם אני אופה בתנור, אני יכולה לוותר על הביצים? כרגע אני לא יכולה לאכול ביצים וקמח. תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 25.10.2018)

היי גלי,
בעייתי כי הביצים הן אלה שמחזיקות את התערובת, גם באפיה (שימי לב שבלי ביצים נשאר רק עלים).

ענתי (12:17 30.05.2018)

האם אפשרי לשים רבע חבילה מכל ירק?נראה מעולה.תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 30.05.2018)

כן אפשר.

הדר (08:53 18.11.2016)

האם אפשר לאפות אותה בתנור? אם כן צריך להוסיף משהו במתכון?

מתכונים ב-10 דקות (09:35 18.11.2016)

היי הדר,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
יש בכל זאת לטגן את העלים במחבת עד שהם מצטמצמים ואז לערבב עם הביצים ולתבל.
לשמן תבנית היטב עם שמן ולצקת אליה את התערובת. לחמם תנור מראש ל180 מעלות וכשהתנור חם מאוד להכניס לאפיה של כ-30 דקות בערך, עד שזה מוכן.

לומדת לבשל (18:06 6.11.2015)

למה זה נדבק לי למחבת? מה לא עשיתי טוב?

מתכונים ב-10 דקות (00:05 7.11.2015)

היי,
אם זה נדבק למחבת למרות ששמת שמן לפני זה קשור בסוג המחבת. מומלץ להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון.

יוסיס (09:03 4.06.2015)

המתכון מצויין. אני מוסיף בצל ירוק, בכורדית זה נקרא “קוקי”.

מתכונים ב-10 דקות (11:00 4.06.2015)

תודה יוסיס 🙂

עדה (18:14 29.04.2015)

יצא ממש טעים

מתכונים ב-10 דקות (19:58 29.04.2015)

תודה עדה, שמחה לשמוע 🙂

לירז (09:44 15.09.2014)

לא מוסיפים קמח גם?

מתכונים ב-10 דקות (09:51 15.09.2014)

הי לירז,
אין צורך להוסיף קמח. הפשטידה אמורה לצאת דקה (כמו חביתת ירק עבה).
אבל אם את רוצה את יכולה להוסיף לתערובת עד חצי כוס פירורי לחם.
יום נפלא 🙂

עדה (18:16 29.04.2015)

אני הכנתי בתבנית אינגליש קייק

אתי (07:32 29.01.2014)

אני מוסיפה לפשטידת הירק (קוקו-סאבזי – חביתת ירק פרסית)
גם שמיר קצוץ, בצל ירוק רק עלים,חסה קצוצה כף אגוזי מלך קצוצים יוצא טעים מאוד.

מתכונים ב-10 דקות (10:02 29.01.2014)

תודה אתי 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.