זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים
1 חבילת עלי כוסברה קצוצים
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 ביצים
תיבול: 1/2 כפית כורכום (לא חובה), 1/2 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים במחבת בצל עד להזהבה.
-מוסיפים את העלים ומערבבים במשך כ-4 דקות עד שמתכווצים ומאבדים 3/4 מנפחם.
-מעבירים לקערה, מוסיפים ביצים, מתבלים וטורפים.
-מחממים מחבת עם כף וחצי שמן ושופכים את התערובת למחבת. מנמיכים את האש ומכסים. כעבור 8 דקות כשהפשטידה מתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני ומשאירים כ-5 דקות נוספות.
*הערה: מי שלא אוהב כוסברה יכול להשתמש במקום בחבילה וחצי של פטרוזיליה ולהוסיף 2 כפות קמח תופח.
פשטידת עשבי תיבול, קוקו מתכונים, פשטידה במחבת, פשטידה ללא גלוטן
ראו גם
הי, האם אפשר להכין את הבלילה ערב לפני, לשמור במקרר ולהכין בבוקר ?
היי,
לא מומלץ להשאיר את הבלילה במקרר יותר משעתיים-שלוש.
היי, הכנתי בתקווה שייצא לי חביתת ירק כמו שמוכרים בדוכני פלאפל, אבל לא יצא בדיוק.
עשיתי כמו שרשום למעט זה שקצצתי את העלים במעבד מזון ואז אחרי טיגון הבצל הוספתי את העלים, הביצים, קמח ואבקת אפייה ותבלינים כבלילה אחת.
איך אפשר לעשות את זה יותר דומה לחביתת ירק?
היי,
כדי להכין חביתת ירק יש להוסיף ביצה נוספת וכדאי גם להוסיף ירקות קצוצים כמו גמבה, פטריות וכל ירק שאוהבים.
כמו כן כדאי שלא לשים יותר מכף קמח אחת כדי לקבל חביתה ולא פשטידה.
טעים גם יום אחרי?
היי יפה,
כן, גם יום אחרי:)
מעולה כמו כל המתכונים שלך.
שמתי קצת אבקת מרק בבלילה של הביצה במקום כורכום.
מעולה 🙂
תודה שירי
אין מילים ממש מקסים!תודה!
תודה לך 🙂
הי אפרת, סליחה על הבורות,אבל- האם להוציא מהפטרוזיליה והכוסברה את הגבעולים ולהשאיר רק את העלים?
בנוסף, אם יש לי ממש קצת כוסברה- האם להוסיף במקומה פטרוזיליה? ראיתי שכתבת להוסיף קמח תופח, אבל לא הבנתי איך הקמח מחליף את הכוסברה… תודה רבה!
אגב, אני משווקת את המתכונים שלך לכולם 🙂
מיכל.
היי מיכל,
תוציאי רק את הגבעולים העבים.
כן, אפשר להוסיף יותר פטרוזיליה.
הקמח התופח מעניק נפח לפשטידה אבל אפשר להכין גם בלי.
ערב חמים ונעים 🙂
תודה על התגובה המהירה.
כמה מנות זה יוצא? אם אני מכינה עם ביציים M לשים 2 ביצים או 3?
שוב, תודה! מיכל.
ושאלה אחרונה- אם אני שמה קמח רגיל, כמה אבקת אפיה להוסיף לו?
תודה, מיכל.
זה יוצא 2-3 מנות.
שימי 3 ביצים ותוסיפי רבע כפית אבקת אפיה.
*חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נבדק.
הי אפרת יקרה,
אפשר לקצוץ את כל העלים במג׳ימיקס?
תודה:)
כן.
שלום וברכה! אם אני אופה בתנור, אני יכולה לוותר על הביצים? כרגע אני לא יכולה לאכול ביצים וקמח. תודה רבה!
היי גלי,
בעייתי כי הביצים הן אלה שמחזיקות את התערובת, גם באפיה (שימי לב שבלי ביצים נשאר רק עלים).
האם אפשרי לשים רבע חבילה מכל ירק?נראה מעולה.תודה
כן אפשר.
האם אפשר לאפות אותה בתנור? אם כן צריך להוסיף משהו במתכון?
היי הדר,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
יש בכל זאת לטגן את העלים במחבת עד שהם מצטמצמים ואז לערבב עם הביצים ולתבל.
לשמן תבנית היטב עם שמן ולצקת אליה את התערובת. לחמם תנור מראש ל180 מעלות וכשהתנור חם מאוד להכניס לאפיה של כ-30 דקות בערך, עד שזה מוכן.
למה זה נדבק לי למחבת? מה לא עשיתי טוב?
היי,
אם זה נדבק למחבת למרות ששמת שמן לפני זה קשור בסוג המחבת. מומלץ להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון.
המתכון מצויין. אני מוסיף בצל ירוק, בכורדית זה נקרא “קוקי”.
תודה יוסיס 🙂
יצא ממש טעים
תודה עדה, שמחה לשמוע 🙂
לא מוסיפים קמח גם?
הי לירז,
אין צורך להוסיף קמח. הפשטידה אמורה לצאת דקה (כמו חביתת ירק עבה).
אבל אם את רוצה את יכולה להוסיף לתערובת עד חצי כוס פירורי לחם.
יום נפלא 🙂
אני הכנתי בתבנית אינגליש קייק
אני מוסיפה לפשטידת הירק (קוקו-סאבזי – חביתת ירק פרסית)
גם שמיר קצוץ, בצל ירוק רק עלים,חסה קצוצה כף אגוזי מלך קצוצים יוצא טעים מאוד.
תודה אתי 🙂