שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 חבילת עלי פטרוזיליה קצוצים

1 חבילת עלי כוסברה קצוצים

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 ביצים

תיבול: 1/2 כפית כורכום (לא חובה), 1/2 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מטגנים במחבת בצל עד להזהבה.

-מוסיפים את העלים ומערבבים במשך כ-4 דקות עד שמתכווצים ומאבדים 3/4 מנפחם.

-מעבירים לקערה, מוסיפים ביצים, מתבלים וטורפים.

-מחממים מחבת עם כף וחצי שמן ושופכים את התערובת למחבת. מנמיכים את האש ומכסים. כעבור 8 דקות כשהפשטידה מתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני ומשאירים כ-5 דקות נוספות.

*הערה: מי שלא אוהב כוסברה יכול להשתמש במקום בחבילה וחצי של פטרוזיליה ולהוסיף 2 כפות קמח תופח.

פשטידת עשבי תיבול, קוקו מתכונים, פשטידה במחבת, פשטידה ללא גלוטן

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פלאפל אפויפלאפל אפוי
פשטידת תפוחי אדמה פשטידת תפוחי אדמה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מירי (13:20 25.10.2022)

הי, האם אפשר להכין את הבלילה ערב לפני, לשמור במקרר ולהכין בבוקר ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:10 25.10.2022)

היי,
לא מומלץ להשאיר את הבלילה במקרר יותר משעתיים-שלוש.

avatar
אירית לבהר גבאי (13:28 25.01.2022)

היי, הכנתי בתקווה שייצא לי חביתת ירק כמו שמוכרים בדוכני פלאפל, אבל לא יצא בדיוק.
עשיתי כמו שרשום למעט זה שקצצתי את העלים במעבד מזון ואז אחרי טיגון הבצל הוספתי את העלים, הביצים, קמח ואבקת אפייה ותבלינים כבלילה אחת.
איך אפשר לעשות את זה יותר דומה לחביתת ירק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:51 25.01.2022)

היי,
כדי להכין חביתת ירק יש להוסיף ביצה נוספת וכדאי גם להוסיף ירקות קצוצים כמו גמבה, פטריות וכל ירק שאוהבים.
כמו כן כדאי שלא לשים יותר מכף קמח אחת כדי לקבל חביתה ולא פשטידה.

avatar
יפה (21:33 20.03.2021)

טעים גם יום אחרי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:00 20.03.2021)

היי יפה,
כן, גם יום אחרי:)

avatar
שירי (22:31 29.12.2019)

מעולה כמו כל המתכונים שלך.
שמתי קצת אבקת מרק בבלילה של הביצה במקום כורכום.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 30.12.2019)

מעולה 🙂
תודה שירי

avatar
פלונית על מונית (23:12 4.04.2019)

אין מילים ממש מקסים!תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 5.04.2019)

תודה לך 🙂

avatar
מיכל (18:48 28.01.2019)

הי אפרת, סליחה על הבורות,אבל- האם להוציא מהפטרוזיליה והכוסברה את הגבעולים ולהשאיר רק את העלים?
בנוסף, אם יש לי ממש קצת כוסברה- האם להוסיף במקומה פטרוזיליה? ראיתי שכתבת להוסיף קמח תופח, אבל לא הבנתי איך הקמח מחליף את הכוסברה… תודה רבה!
אגב, אני משווקת את המתכונים שלך לכולם 🙂
מיכל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 28.01.2019)

היי מיכל,
תוציאי רק את הגבעולים העבים.
כן, אפשר להוסיף יותר פטרוזיליה.
הקמח התופח מעניק נפח לפשטידה אבל אפשר להכין גם בלי.
ערב חמים ונעים 🙂

avatar
מיכל (20:33 28.01.2019)

תודה על התגובה המהירה.
כמה מנות זה יוצא? אם אני מכינה עם ביציים M לשים 2 ביצים או 3?
שוב, תודה! מיכל.

avatar
מיכל (21:20 28.01.2019)

ושאלה אחרונה- אם אני שמה קמח רגיל, כמה אבקת אפיה להוסיף לו?
תודה, מיכל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 28.01.2019)

זה יוצא 2-3 מנות.
שימי 3 ביצים ותוסיפי רבע כפית אבקת אפיה.
*חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נבדק.

avatar
אילנית (18:50 18.12.2018)

הי אפרת יקרה,
אפשר לקצוץ את כל העלים במג׳ימיקס?
תודה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:33 18.12.2018)

כן.

avatar
גלי (14:29 25.10.2018)

שלום וברכה! אם אני אופה בתנור, אני יכולה לוותר על הביצים? כרגע אני לא יכולה לאכול ביצים וקמח. תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 25.10.2018)

היי גלי,
בעייתי כי הביצים הן אלה שמחזיקות את התערובת, גם באפיה (שימי לב שבלי ביצים נשאר רק עלים).

avatar
ענתי (12:17 30.05.2018)

האם אפשרי לשים רבע חבילה מכל ירק?נראה מעולה.תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 30.05.2018)

כן אפשר.

avatar
הדר (08:53 18.11.2016)

האם אפשר לאפות אותה בתנור? אם כן צריך להוסיף משהו במתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:35 18.11.2016)

היי הדר,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
יש בכל זאת לטגן את העלים במחבת עד שהם מצטמצמים ואז לערבב עם הביצים ולתבל.
לשמן תבנית היטב עם שמן ולצקת אליה את התערובת. לחמם תנור מראש ל180 מעלות וכשהתנור חם מאוד להכניס לאפיה של כ-30 דקות בערך, עד שזה מוכן.

avatar
לומדת לבשל (18:06 6.11.2015)

למה זה נדבק לי למחבת? מה לא עשיתי טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:05 7.11.2015)

היי,
אם זה נדבק למחבת למרות ששמת שמן לפני זה קשור בסוג המחבת. מומלץ להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון.

avatar
יוסיס (09:03 4.06.2015)

המתכון מצויין. אני מוסיף בצל ירוק, בכורדית זה נקרא “קוקי”.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:00 4.06.2015)

תודה יוסיס 🙂

avatar
עדה (18:14 29.04.2015)

יצא ממש טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:58 29.04.2015)

תודה עדה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
לירז (09:44 15.09.2014)

לא מוסיפים קמח גם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:51 15.09.2014)

הי לירז,
אין צורך להוסיף קמח. הפשטידה אמורה לצאת דקה (כמו חביתת ירק עבה).
אבל אם את רוצה את יכולה להוסיף לתערובת עד חצי כוס פירורי לחם.
יום נפלא 🙂

avatar
עדה (18:16 29.04.2015)

אני הכנתי בתבנית אינגליש קייק

avatar
אתי (07:32 29.01.2014)

אני מוסיפה לפשטידת הירק (קוקו-סאבזי – חביתת ירק פרסית)
גם שמיר קצוץ, בצל ירוק רק עלים,חסה קצוצה כף אגוזי מלך קצוצים יוצא טעים מאוד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:02 29.01.2014)

תודה אתי 🙂

לקריאת כל התגובות