זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 38 דקות
סוג: חלבי
תבנית מלבנית פיירקס או אלומניום חד פעמית בגודל 20X29
מצרכים:
1/2 חבילת פסטה מבושלת (250 גרם) (*מתכון זה הוכן מפסטה צבעונית “פרפרלה טריקולור”)
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות
1/2 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 מיכל שמנת מתוקה/לבישול (125 מ”ל)
50-100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
50-100 גרם גבינה צהובה
מלח, פלפל
אופן הכנה:
-מטגנים במחבת בצל כ-2 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את הפטריות וקוביות הבטטה ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש.
-מניחים את הפסטה בתבנית ומעליה את התערובת שבישלנו במחבת (הפטריות והבטטה). מפלפלים וממליחים ומערבבים היטב. מפזרים מעל גבינה בולגרית וצהובה ושופכים את השמנת בצורה אחידה.
-אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שהגבינות למעלה מזהיבות.
פסטה ברוטב שמנת ובטטה, פסטה מוקרמת בתנור
תגובות
תודה ממש טעים , ממש פצצה.
שמחה שאהבת 🙂
הכנתי יצא מעולה,
שמתי שתי בטטות בינוני בלי הפטריות,
במקום הבולגרית שמתי 3/4 קוטג ויצא מאוד מאוד טעים,
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
כל מתכון הצלחה!!!!
תודה מור 🙂
מה אפשר לשם במקום פטריות
היי,
אפשר פשוט לוותר על הפטריות ולשים קצת יותר בטטה אם אוהבים.
רציתי להגיד שהמתכון קל ויפה,רק שהכנתי עם שמנת מתוקה פרווה ויצא מתוק מדי.לפי דעתי המתכון טוב רק עם שמנת לבישול חלבית.
היי דנה,
השמנת הצמחית היא באמת יותר מתוקה מהשמנות החלביות. תודה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
שלום! אפשר לוותר על הגבינה הבולגרית?
תודה רבה!
כן בינת, אפשר.
יש תחליף לבטטה?
היי פרידה,
אפשר לשים במקום ברוקולי או לוותר על הבטטה בכלל.
יום נהדר 🙂
אפשר לוותר על הבטטה? \יש לה תחליף?
כן אפשר לוותר.