זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-30 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
חבילת פסטה (500 גרם) מבושלת. לחצו כאן להכנת פסטה.
מצרכים לרוטב עגבניות לפסטה לילדים:
1-2 כפות שמן זית (לטיגון)
בצל בינוני-גדול קצוץ דק/ טחון
800 גרם עגבניות מרוסקות (מבקבוק או קופסת שימורים)
3 כפות גדושות רסק עגבניות
1 שן שום גדולה כתושה
2 כפות קטשופ (לא חובה)
1-2 כוסות מים רותחים (לפי הסמיכות שאתם אוהבים)
תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה סוכר, כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנת הרוטב:
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים.
-מכסים ומשאירים על אש נמוכה בין 20 דקות לחצי שעה.
*לעיתים הילדים לא אוהבים להרגיש את הבצל לכן רצוי לטחון בעזרת מוט בלנדר ידני את הרוטב לקבלת מרקם חלק.
ראו גם
יצא מושלם! תודה!!
שמחה לשמוע❤️
מבשלים חצי שעה את הרוטב ואז מוסיפים את הפסטה? או מבשלים את הפסטה עם הרוטב?
היי שרית,
בסוף מוסיפים את הפסטה.
תודה
הי אפרת, תודה על מתכונים נפלאים. גם המתכון הזה יצא נהדר. אני רוצה להוסיף פעם הבאה עדשים כתומות לרוטב, כדי שיהיה לילדים חלבון. זה יכול להתאים בלי שהטעם מאוד ישתנה? כמה לשים (חשבתי לטחון עם הרוטב)? תודה רבה, מיכל.
היי
ניתן לבשל ולטחון עם הרוטב כחצי כוס עדשים מבושלים.
בוקר טוב אפרת:)
אם אני עושה רק רסק עגבניות ולא עם עגבניות מרוסקות בכמות של 300 גרם או 350 גרם מה הכמויות?
והאם אפשר לוותר על טיגון הבצל?
יותר טעים עם עגבניות מרוסקות אבל אפשר להכין רק עם רסק ולשים כ-5 כפות.
אם יש לך עגבניות טריות אפשר לגרד כ-2 עגבניות.
לא מומלץ לוותר על טיגון הבצל כי המרקם שלו יהיה פחות כיפי לאכילה.
כוס מים זה כרגיל 240 מ”ל נכון?
נכון(:
האם בקבוק של מחית גבניות של מוטי יכול להחליף את העגבניות הרוסקות ?
כן, אפשר להשתמש במחית עגבניות של מוטי.
היי תודה על המתכון! כל המתכונים באתר מעולים! הכנתי רק מעגבניות מרוסקות של motty, ויצא ממש טעים! במקום כוסות המים הוספתי כמה כפות של מים מהסיר בישול של הפסטה. והוספתי קצת כמון🙏🏼
שמחה מאד שאהבת את המתכון! נראה טעים ממש👌
תודה שחזרת לשתף🌷
היי אפרת , תודה על האתר המדהים!!!
יצא יותר מדי רוטב בצורה כזאת שהפסטה שוחה בתוכו… איך מצמצמים בלי רביכה? ( שמתי על אש גבוהה בלי מכסה וזה צימצם את הרוטב-פעלתי נכון?)
בנוסף השתמשתי בפסטה מלאה ואחרי שסיננתי טעמתי וראיתי שעוד לא מספיק מוכנה אז הוספתי את הפסטה לרוטב החם בעשר דקות האחרונות של בישול הרוטב- זה בסדר?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
לא אמור לצאת מדי הרבה רוטב אם משתמשים בחבילה שלימה… דייקת בכמויות?
אפשר בהחלט לעשות את מה שעשית- לבשל על אש בינונית גבוהה כדי לצמצם נוזלים.
גם בישול סופי של הפסטה בתוך הרוטב אפשרי.
שמתי כמויות בדיוק מה שכתוב במתכון.
מה שכן העגבניות מרוסקות שמתי 800 גרם ) כפי שכתוב במתכון) – זה היה נראה לי הרבה אבל שמתי 800 גרם כי זה מה שהיה כתוב במתכון.
אגב, אני מודדת כוס עם כוס חד פעמית לשתייה חמה – זה נכון לעשות כך?
אם דייקת בכמויות ושמת 500 גרם פסטה (וגם 800 גרם עגבניות כפי שכתוב במתכון), הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה היא כמות המים.
יכול להיות ששמת קצת יותר מים ממה שהיה נחוץ כדי שיצא לטעמך.
כוס חד”פ לשתייה חמה מתאימה לשימוש, היא בנפח זהה לכוס מדידה- 240 מ”ל.
היי ותודה על האתר המדהים!!
ניתן לוותר גם על הסוכר וגם על הקטשופ? (אסור לי את שניהם(
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
אפשר לוותר על סוכר (או לשים כף סילאן אם מותר לך) ועל קטשופ.
ערב טוב אפרת:)
אפשר במקום סילאן לשים דבש?
זה מה שיש לי כרגע
היי
אפשר(:
היי אפרת, האם אפשר להכין את הרוטב יום קודם ולערבב למחרת עם פסטה טרייה ?
היי,
כן, אפשר(:
תודה רבה על המתכון המוצלח. נשמר בהקפאה? אם כן, לכמה זמן?
היי,
אפשר להקפיא פסטה, מומלץ עד 3 שבועות.
הי אפרת , יצא מאוד טעים. האם הרוטב יכול להתאים גם כרוטב לפיצה? כדאי להוסיף משהו? תודה!
היי,
לא הייתי משתמשת בו כרוטב לפיצה.
מצרפת לך מתכון לרוטב פיצה(:
רוטב טעים וקל להכנה. הכנתי וניסיתי נוסח נוסף בשינוי קל, ויצא לשביעות רצון המשפחה: ויתרתי על הבצל. טיגנתי שיני שום קצוצות בנדיבות. לתבלינים הוספתי כפית אורגנו. תודה על המתכונים.
שמחה מאד שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח(:
רוטב מעולה.
הילדים התענגו.
האם אפשר להשתמש ברוטב כרוטב לפיצה?
היי פנינה,
אם אוהבים אצלכם את הרוטב הזה אפשר בהחלט גם לפיצה:)
הי.
יש לי עגבניות מרוסקות עם בזיליקום, זה גם יתאים למנת ילדים?
כן 🙂
היי אפרת,
יש לי בבית רוטב עגבניות בקופסא. האם זה אותו דבר כמו רסק עגבניות או שצריך שיהיה כתוב רסק עגבניות כי בבישול זה יוצר הבדל בטעם?
תודה!
הרסק יותר מרוכז אבל אפשר גם להשתמש במה שיש לך.
אפרת, סליחה אבל אולי פספסתי משהו: מתי מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב? האם יחד עם כל החומרים לפני הבישול (אחרי טיגון הבצל), או שמבשלים את הרוטב ורק בסוף מוסיפים אותו לפסטה ומערבבים?
היי נדב,
מבשלים את הרוטב ולאחר שהוא מוכן מערבבים עם הפסטה המבושלת.
אהלן , במקום העגבניות המרוסקות אפשר עגבניות טריות?
כמה?
ועוד שאלה, מכינה לראשונה (לי ולחבר שלי) מה עדיף- הפסטה הזו לילדים או הפסטה עגבניות הרגילה שלך? תודה רבה
אפשר לגרד בערך 5-6 עגבניות בינוניות. מומלץ להוסיף לעגבניות כפית שטוחה סוכר.
אם את משתמשת בעגבניות טריות אז נראה לי שכדאי להכין את המתכון השני.
רוטב מעולה, חוסל על ידי הילדים 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה וחג שמח
היי
שאלה : האם אפשרי להשתמש בעגבניות טריות במקום הרסק (לא במקום העגבניות המרוסקות זה באותה כמות שרשום מוסיפה) ואם כן בכמה? (במקום 3 כפות רסק עגבניות)
תודה ויום טוב.
אם את מחליטה לוותר על הרסק אז אין צורך להוסיף עגבניות טריות, זה רק יהפוך את הרוטב ליותר חמצמץ.
בוקר טוב אפרת
במידה ומחליטה לטחון את הרוטב מתי רצוי לטחון אותו בתום הבישול ?
תודה
כן.
יצא מעולה!
תודה על האתר המדהים!
שמחה לשמוע 🙂
זה הרוטב הזה שתמיד חלמתם עליו שנדבק יפה לפסטה ועושה חשק לעוד.
מעולה!
🙂
הי אפרת
רתיתי לשאול לגבי העגבניות המרוסקות אני קונה בבקבוק
כמה כפות לשים שיהיה שווה לך800 גרם?
ולגבי המיקסר הידני שהזכרת בסוף המתכון הכוונה למיקסר ידני להקצפה , לעוגות (לא הוו לישה )
תודות
בסביבות 2 כוסות.
הכוונה למוט בלנדר ידני. תיקנתי במתכון.
בוקר טוב אפרת
אני רוצה להכין את המתכון לילדיי הפעוטים האם הסוכר פה הכרחי ?
תודה.
יום מקסים לך.
אפשר לוותר.
יום נפלא 🙂
צריכה תשובה בהקדם!
האם ניתן להשתמש רק בריסק עגבניות?
אין לי עגבניות מרוסקות ואני רוצה להכין לארוחת ערב עכשיו.
מתנצלת ראיתי רק עכשיו. יותר טעים עם עגבניות מרוסקות אבל אפשר להכין רק עם רסק ולשים כ-5 כפות.
אם יש לך עגבניות טריות אפשר לגרד כ-2 עגבניות.
תחתכי עגבניות לקוביות
פסטה מעולה!!! תודה רבה💜
תודה נעמה, שמחה שאהבת 🙂
הפסטה יצאה פצצה!!
טעימה משהו משהו הילדים התלהבו כל כך וביקשו שאכין עוד! בעז”ה מחר…
תודה על מתכון מוצלח!!!!
באיזה רסק את משתמשת? 22 או 28?
28 יותר טעים 🙂
תקשיבי הפסטה הצליחה הילדים שלי מתים על זה את הפסטה שאני מכינה מהמתכון שלי הם לא אהבו הם שנאו אותה את הצלת אותי תודה
המתכון מהיר וקל מחומרים בסיסיים
מתה על המתכון
תודה רבהההה לך
שמחה שהם אהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא ממש ממש טעים *
תודה ענת, שמחה לשמוע 🙂
הי,
אפשר לוותר על הרסק ולשים משהו אחר במקום?
היי הודיה,
אני חושבת שאפשר לשים קטשופ במקום (3 כפות מספיקות) ואז אפשר לוותר על הסוכר.
היי במידה ואני רוצה להכין 250 גרם פסטה משהו מבחינת כמויות ברוטב משתנה?
היי רינת,
את יכולה להכין חצי מכמות הרוטב או להכין את כל הכמות ולהקפיא חלק לפעם הבאה.
יום מקסים 🙂
הי אפרת, איך מפשירים רוטב קפוא? ואיך שומרים אותו?
תודה ואתר מעולה
היי שרית,
לאחר ההכנה מצננים את הרוטב, מעבירים לקופסה אטומה ומקפיאים.
אפשר להפשיר במקרר (יום לפני) או מחוץ למקרר. אם רוצים להכין מיד אז יש להעביר לקערת זכוכית ולחמם במיקרוגל עד שזה מפשיר. אפשר גם לחמם בסיר קטן על הגז.
שבוע נפלא 🙂
אפשר גם ישר לשים במיקרוגל לכ- 4 דקות (תלוי בכמות הרוטב).
ומה לגבי שאר המרכיבים (חוץ מהעגבניות) כדי להכין חצי מהרוטב?תודה
פספסתי את השאלה מקודם. עניתי עכשיו 🙂 תראי בתגובות למטה.
שכחתי לשאול – אני משתמשת בעגבניות טריות. כמה צריך לחצי מכמות הרוטב?
היי שרון,
שימי 3 עגבניות.
שבת שלום וחג שמח!
הי כדי להכין חצי מכמות הרוטב מה כמות כל אחד מהמרכיבים?
היי,
אלה הכמויות:
בצל קטן
400 גרם עגבניות מרוסקות
כף וחצי רסק
שן שום
כף קטשופ
בין חצי כוס לכוס מים
חצי כפית שטוחה פפריקה, חצי כפית שטוחה סוכר,חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור
בעלי ואני סיימנו לאכול עכשיו וחייבת לפרגן – פסטה מעולה!דרך אגב הכנתי חצי חבילת פסטה פנה ואותה כמות רוטב וערבבתי ביחד לפני ההגשה. תודה רבה על מתכון מנצח!
מעולה! שמחה שנהנתם ושבת שלום 🙂
תודה רבה!מבטיחה לעדכן איך יצא.שבת שלום!
תודה, וכמה פלפל לרוטב?
ממש מעט, קמצוץ עם האצבעות.
תודה על התשובה המהירה והמפורטת.שאלה אחרונה – לגבי הכנת פסטה: אחרי שמעבירים למסננת כשהיא מוכנה, מנערים מהנוזלים ואז שמים כף שמן זית?
נכון 🙂
בהמשך לשאלה הקודמת – כמה עגבניות צריך לרסק ל- 250גר’ פסטה?את הרוטב מכינים בנפרד מהפסטה המבושלת ומוזגים על כל מנה לחוד?
היי שרון,
אם את מכינה 250 גרם פסטה את יכולה להכין את הרוטב לפי הכמות במתכון (שלא יהיה חסר) ואם נשאר רוטב תמיד אפשר להקפיא (כך אני נוהגת לעשות וזה חוסך לי המון עבודה פעם הבאה).
אם את לא משתמשת בעגבניות מרוסקות מקופסת שימורים אז תשימי 5-6 עגבניות גדולות מגורדות.
את הפסטה מכינים בנפרד מהרוטב. לאחר מכן אפשר לערבב את כל הפסטה עם הרוטב או להגיש קערה עם פסטה וקערה עם רוטב וכל אחד יכול למזוג לעצמו.
*במקום כפית שטוחה סוכר שימי כף שטוחה סוכר מאחר ואת משתמשת בעגבניות טריות שהן בדר”כ יותר חמוצות מאלה בקופסת שימורים.
שבת שלום! 🙂
צריכה תשובה בהקדם האפשרי – אם מכינה 250 גר’ פסטה מה כמות החומרים לרוטב?
רוטב הפסטה טעים מאוד לילדי עם עגבניות מרוסקות וקצת סוכר.. כוס אחת של מים רותחים מספיקה כדי שלא יהיה דליל… יאמי…
תודה על השיתוף 😉
כמה כוסות זה 500 גר’ פסטה?
הי ירדן,
קשה לי להגיד בכוסות. 500 גרם זה בדר”כ חבילה שלמה.
לא חייבים להיות מדויקים, גם אם זה מעט יותר או פחות, זה בסדר 😉
היי. אפשר להחליף קופסא עגבניות מרוסקות לעגבניות טריות? לרסק אותם לבד?
היי,
כן אפשר, בערך 5-6 עגבניות בינוניות.
מומלץ להוסיף לעגבניות כפית שטוחה סוכר.
יום טוב 🙂
האם ניתן להקפיא את הרוטב?
בוודאי 🙂
יוצא מאוד מאוד דליל, אני חושב שהכוסות מים רותחים די מיותרות… הייתי צריך להוסיף עוד רסק עגבניות.
היי, תודה על ההערה. המתכון יתוקן בהתאם.
מה אפשר לשים במקום קטשופ?
היי גאיה, את יכולה לוותר על הקטשופ. אין צורך לשים משהו במקומו.
שמתי כף צילי מתוק ויצא מעולה