זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
250 גרם פסטה (חצי חבילה)
חציל קטן קלוף חתוך לקוביות קטנות בגודל 2X2 ס”מ
15 עגבניות שרי חצויות
3 כפות שמן זית
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות
תיבול: שן שום כתושה, 2 כפות שמן זית, קמצוץ פלפל שחור, מלח לפי הטעם.
-מרפדים תבנית ענקית עם נייר אפיה, ומניחים את קוביות החציל והעגבניות החצויות. מתבלים ב3 כפות שמן זית, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מכניסים לתנור שחומם ל190 מעלות ואופים במשך 30 דקות.
-בינתיים, מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומעבירים למסננת.
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן (אש בינונית) ומוסיפים את הפסטה המבושלת, החצילים והעגבניות. מוסיפים שן שום כתושה וקוביות גבינה בולגרית ומערבבים. מתבלים ב-2 כפות שמן זית, קמצוץ פלפל שחור ומלח לפי הטעם. מערבבים במשך כ-2 דקות ומסירים מהאש.
היי אפרת
אפשר להכין את העגבניות והחצילים מראש..?
כן אפשר.
מנה קלילה וטעימה! הוספתי גם זוקיני, עלי בזיליקום ועלי שום. ממש כייפית 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי ויצא טעיםםםםםםםם
שמחה מאד לשמוע!
מוצלח מאוד מאוד טעים מאוד!
תודה על כל המתכונים המעולים מה שמכינים יוצא טוב!
עשיתי עם עגבניות רגילות ויצא מעולה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף❤
ט ע י ם!
אין עלייך אפרת, פשוט אלופה. מתכונים פשוטים להכנה שיוצאים הכי טעים שיש.
איזה כיף שנהניתם מהמתכון(:
תודה על השיתוף❤
ערב טוב אפרת!
אפשר בלי עגבניות כי נגמר לי….
היי,
העגבניות מוסיפות מאד, אבל אם אין לך אפשר לוותר עליהן(:
היי. נראה לך שיתאים לשים בפנים טונה במקום גבינה בולגרית?
היי,
אפשר להוסיף טונה לפסטה(:
אפרת יקירתי מזה שנים אני עוקבת אחרי האתר שלך בהנאה ולמרות שנותיי הרבות במטבח, את תמיד מצליחה להפתיע אותי מחדש. תודה לך על כך. אבל הערה קטנה, בזמן האחרון קשה מאד ליהנות מהאתר, בגלל הפרסומות שצצות ומפריעות מאד. אני מבינה שזו דרך להתפרנס ומכבדת את זה, אבל אולי אפשר למצוא דרך קצת לצמצם בצורה שלא תפגע בהנאת הצופה ובפרנסה שלך. מקווה שתקבלי בהבנה . שבת שלום
היי חנה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
לגבי הפרסומות- אני מקפידה לוודא שהן לא מסתירות תוכן, אבל אם זה כן קורה- אשמח לשמוע על כך ולטפל בעניין.
כמו כן, אבדוק אם אפשר להפחית מכמות הפרסומות (לא תמיד זה תלוי בי).
שבת שלום😊
יצא טעיםםםם! תודה על אתר מדהים עם מתכונים נפלאים ❤️
לגבי הפרסומות – זה קצת מסתיר לפעמים, אבל בעיקר תוקע את הגלילה מעלה/מטה במתכון (אצלי בכל אופן)
איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהאתר❤
לגבי מה שכתבת על הפרסומות- זה לא אמור לקרות… את גולשת ממחשב או מטלפון? ואם מטלפון מאיזה מכשיר?
אם תוכלי לצרף צילום מסך של הפרסומת המפריעה זה יהיה מעולה! כך נוכל לדווח עליה.
היי אפרת,
מאיפה משיגים את הצורה המגניבה הזאת?😜
היי,
לא בכל סופר יש את הצורות ה’מיוחדות’ של הפסטה, אפשר להכין עם כל צורה שמוצאים ואוהבים:)
היי אפרת,
אפשר עגבניות מיובשות במקום שרי?
היי אורית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר😃
הי אפרת נראה טוווב, אין לי גבינה בולגרית,
זה יצא טוב גם בלי??
היי רינה 🙂
את יכולה להשתמש בכל גבינה קשה אחרת או לוותר 🙂
אפשר עגבניות רגילות ולא שרי?
אני מניחה שאפשרי,
תוכלי להשתמש גם בפטריות או פרוסות זיתים
כן רק שזה לא יהיה טעים כמו שרי
נראה ממש טוב
נראה לך שאפשר להקפיא את זה?
אני רוצה להכין כמות ומידי פעם להפשיר לעבודה/ לאחה”צ
היי אסנת
אפשר להקפיא 🙂
מה אפשר לשים במקום חציל?
פטריות מטוגנות או פרוסות זיתים.
היי אפרת! וואו, זה נראה ממש מגרה! רוצה להכין בקרוב, אחרי ה”טיול” הבא בסופר 🙂 שאלה לי – חייבים לקלף את החציל?? פשוט אני דווקא אוהבת את הקליפה 🙂 תודה רבה ולילה טוב!
לא חייבים 🙂
יום נפלא!
וואו, כמה שזה נראה מגרה, ככה היה טעים!!! אחלה ארוחה, מאמצת 🙂 תודה רבה אפרת!!
איזה כיף לקרוא❤️❤️