זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
חצי חבילת פסטה (250 גרם) מבושלת לפי ההוראות על גבי השקית (במתכון זה השתמשתי בפסטה צבעונית “פרפלה טריקולור”)
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום כתושות
150 גרם גבינה בולגרית קצוצה/מפוררת (עדיף רכה)
1 מיכל שמנת לבישול (250 מ”ל)
פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל במחבת עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את הגבינה הבולגרית ומערבבים. מבשלים 2-3 דקות עד שהגבינה מתחילה להינמס. שופכים את השמנת, מפלפלים ומבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב מעט מסמיך.
–הגשה: מוזגים את הרוטב על צלחת הגשה. מעליו מניחים את הפסטה ומגישים. (כשאוכלים- מערבבים את הרוטב היטב עם הפסטה).
*מומלץ לפזר מעל גבינת פרמז’ן.
שלום אפרת,
האם אפשר להמיר את הגבינה הבולגרית במתכון הנוכחי בגבינת חרמון?
אם לא , האם יש לך מתכון אחר של פסטה עם גבינת חרמון?
סליחה, שאלה אחרונה, האם גבינת חרמון מתאימה בסלט? כמו סלט יווני?
תודה רבה רבה!
כן אפשר (גם בסלט).
היי אפרת תודה רבה על האתר המדהים…בזכותך אני אלופה במטבח..רציתי לדעת חייב בולגרית או שאפשר להחליף או לוותר?
הבולגרית מסמיכה את הרוטב ומוסיפה טעם.
אפשר להכין בלי בולגרית וזה ייצא כמו רוטב שמנת רגיל. אם יש לך פרמזן או גבנ”צ אפשר להוסיף קצת לרוטב.
את גבינת הפרמזן מבשלים או שזה רק לקישוט
זה לפיזור מעל (לקישוט וגם לטעם). בלי לבשל.
אני המצאתי מתכון של פסטה עליה מוזגים שמן זית,מפזרים מעט זעתר ומגררים פרמג’ן.ללקק את האצבעות!
נשמע קל להכנה וטעים 🙂
אם מה משמנים את המחבת שמן או חמאה?
מה שבא לך 🙂 אפשר עם שניהם.
הכנתי אתמול לי ולבעלי לט”ו באב ויצא מדהים!נהנינו מאוד ותודה על עוד מתכון פשוט ומנצח!שיהיה שבוע טוב לכולנן!
תודה שרון, אני שמחה שנהנתם! 🙂
למה הכוונה שהרוטב מעט מסמיך?
היי שרון,
בהתחלה הרוטב הוא נוזלי ודליל וככל שמבשלים אותו הוא הופך להיות סמיך יותר. הוא לא צריך להיות סמיך מידי אלא פשוט פחות דליל.
מתכוונת לקנות חתיכה קטנה של פרמז’ן. כמה גר’ כדאי לקנות?
50-100 גרם. אם נשאר אפשר להקפיא.
תודה רבה!מבטיחה לעדכן אחרי שאכין
מתכוונת להכין לט”ו באב לי ולבעלי ורציתי לדעת:מה הכוונה לבולגרית רכה?אם אני מגישה כשתי מנות כמה פרמז’ן צריך?כמה פלפל שחור לשים?
היי שרון,
יש גבינה בולגרית קשה ויש רכה. זה פשוט סוג שונה של גבינה. הרכה גם מגיעה כריבוע פשוט היא במרקם יותר רך.
פלפל שחור תשימי קמצוץ עם האצבעות ופרמזן מפזרים על המנה לפי הטעם. לדעתי כמות של כרבע כוס תספיק לשניכם.
תהנו 🙂
וכמה זה יוצא 150 גרם גבינה בולגרית ?
שמתי לב שהשמנת לבישול חלבית חחח
אז ככה שלא משנה לגבי הפרווה
הי דיאנה,
כן השמנת חלבית 🙂
150 גרם זה בערך 2/3 כוס גבינה מפוררת.
שבת שלום!
היי
יש אופציה להכין פרווה ?
כי נישאר לי פסטה נקיה שהיא בשרית ..
מתכון נהדר לארוחת צהריים של שישי.