שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: חלבי

מצרכים:

חצי חבילת פסטה (250 גרם) מבושלת לפי ההוראות על גבי השקית (במתכון זה השתמשתי בפסטה צבעונית “פרפלה טריקולור”)

1 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום כתושות

150 גרם גבינה בולגרית קצוצה/מפוררת (עדיף רכה)

1 מיכל שמנת לבישול (250 מ”ל)

פלפל שחור




אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל במחבת עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את הגבינה הבולגרית ומערבבים. מבשלים 2-3 דקות עד שהגבינה מתחילה להינמס. שופכים את השמנת, מפלפלים ומבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב מעט מסמיך.

הגשה: מוזגים את הרוטב על צלחת הגשה. מעליו מניחים את הפסטה ומגישים. (כשאוכלים- מערבבים את הרוטב היטב עם הפסטה).

*מומלץ לפזר מעל גבינת פרמז’ן.

 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מאפינס רסק תפוחים וקוואקרמאפינס רסק תפוחים וקוואקר
שוקיים בתנור שוקיים בתנור
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יעלי (18:11 2.08.2020)

שלום אפרת,
האם אפשר להמיר את הגבינה הבולגרית במתכון הנוכחי בגבינת חרמון?
אם לא , האם יש לך מתכון אחר של פסטה עם גבינת חרמון?
סליחה, שאלה אחרונה, האם גבינת חרמון מתאימה בסלט? כמו סלט יווני?
תודה רבה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:07 3.08.2020)

כן אפשר (גם בסלט).

avatar
שירה (17:04 7.06.2020)

היי אפרת תודה רבה על האתר המדהים…בזכותך אני אלופה במטבח..רציתי לדעת חייב בולגרית או שאפשר להחליף או לוותר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:02 7.06.2020)

הבולגרית מסמיכה את הרוטב ומוסיפה טעם.
אפשר להכין בלי בולגרית וזה ייצא כמו רוטב שמנת רגיל. אם יש לך פרמזן או גבנ”צ אפשר להוסיף קצת לרוטב.

avatar
רבקה (21:40 15.05.2018)

את גבינת הפרמזן מבשלים או שזה רק לקישוט

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:42 15.05.2018)

זה לפיזור מעל (לקישוט וגם לטעם). בלי לבשל.

avatar
עידן (13:22 16.03.2016)

אני המצאתי מתכון של פסטה עליה מוזגים שמן זית,מפזרים מעט זעתר ומגררים פרמג’ן.ללקק את האצבעות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:24 16.03.2016)

נשמע קל להכנה וטעים 🙂

avatar
סאשה (18:01 8.12.2015)

אם מה משמנים את המחבת שמן או חמאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:33 8.12.2015)

מה שבא לך 🙂 אפשר עם שניהם.

avatar
שרון (12:35 1.08.2015)

הכנתי אתמול לי ולבעלי לט”ו באב ויצא מדהים!נהנינו מאוד ותודה על עוד מתכון פשוט ומנצח!שיהיה שבוע טוב לכולנן!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:12 1.08.2015)

תודה שרון, אני שמחה שנהנתם! 🙂

avatar
שרון (09:53 31.07.2015)

למה הכוונה שהרוטב מעט מסמיך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:03 31.07.2015)

היי שרון,
בהתחלה הרוטב הוא נוזלי ודליל וככל שמבשלים אותו הוא הופך להיות סמיך יותר. הוא לא צריך להיות סמיך מידי אלא פשוט פחות דליל.

avatar
שרון (21:12 26.07.2015)

מתכוונת לקנות חתיכה קטנה של פרמז’ן. כמה גר’ כדאי לקנות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:05 26.07.2015)

50-100 גרם. אם נשאר אפשר להקפיא.

avatar
שרון (15:15 26.07.2015)

תודה רבה!מבטיחה לעדכן אחרי שאכין

avatar
שרון (13:02 26.07.2015)

מתכוונת להכין לט”ו באב לי ולבעלי ורציתי לדעת:מה הכוונה לבולגרית רכה?אם אני מגישה כשתי מנות כמה פרמז’ן צריך?כמה פלפל שחור לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:38 26.07.2015)

היי שרון,
יש גבינה בולגרית קשה ויש רכה. זה פשוט סוג שונה של גבינה. הרכה גם מגיעה כריבוע פשוט היא במרקם יותר רך.
פלפל שחור תשימי קמצוץ עם האצבעות ופרמזן מפזרים על המנה לפי הטעם. לדעתי כמות של כרבע כוס תספיק לשניכם.
תהנו 🙂

avatar
דיאנה (13:42 6.02.2015)

וכמה זה יוצא 150 גרם גבינה בולגרית ?

שמתי לב שהשמנת לבישול חלבית חחח
אז ככה שלא משנה לגבי הפרווה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:55 6.02.2015)

הי דיאנה,
כן השמנת חלבית 🙂
150 גרם זה בערך 2/3 כוס גבינה מפוררת.
שבת שלום!

avatar
דיאנה (13:32 6.02.2015)

היי
יש אופציה להכין פרווה ?
כי נישאר לי פסטה נקיה שהיא בשרית ..
מתכון נהדר לארוחת צהריים של שישי.

לקריאת כל התגובות