זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: חלבי
רכיבים
250 גרם פסטה (חצי חבילה)
20 גרם חמאה / מרגרינה
50 גרם גבינת פרמז’ן מגורדת (כחצי כוס)
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת (כשליש כוס)
שן שום כתושה
שליש כפית מלח
מעט פלפל שחור
חופן עלי בזיליקום או אורגנו או זעתר טריים (יש להפריד את העלים מהגבעול)
אופן ההכנה
-מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומסננים.
-במקביל, מחממים חמאה בסיר רחב. לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים פסטה מבושלת, גבינת פרמז’ן, גבינה בולגרית, שן שום כתושה, מלח, פלפל שחור ועלים. מערבבים במשך 3-4 דקות (אש גבוהה), עד שהגבינות מעט נמסות.
טיפים והערות
אם רוצים להכין מחבילת פסטה שלמה (500 גרם) יש להכפיל את כל הכמויות.
ראו גם
- פסטה ברוטב בטטה |
- פסטה במיקרוגל |
- שעועית ירוקה בפסטו |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- כרובית בצ’דר
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
היי אפרת, יש לי לקט גבינות מעורבב (צ’דר, מוצרלה, גאודה ופרמז’ן), אפשר להשתמש בו במקום גבינת בולגרית?
כן🙂
הי אין ליעלים טריים יש לי תבלין זעתר ואורגנו כמה אפשר לשים במקום?
היי
אפשר לשים בערך כפית מהתבלין.
במה ניתן להשתמש במקום הבולגרית?
אפשר להשתמש בכל גבינה קשה אחרת.
הי! יש לי בבית פסטה, גבינה לבנה, מעט פטריות, חלב וממרח עגבניות מיובשות. יש לך מתכון מתאים? תודה מראש!!!
היי
אפשר להכין רוטב על בסיס חלב, לחבילת פסטה:
תמיסי חמאה (כ-30 גרם) ואז תוסיפי 3/4 2 כוסות חלב, כף גבינה לבנה, 2 כפות ממרח עגבניות ותבלינים.
תבשלי כ-10 דקות עד שהתערובת מסמיכה ואז תוסיפי את הפסטה.
היי אפרת,
האם יהיה מספיק רוטב בלי להוסיף שמנת לבישול למשל?
וראיתי שמבשלים ביחד את הפסטה עם שאר המצרכים,
לא עדיף קודם להמיס את החמאה עם השום והגבינות ואז להוסיף את הפסטה?
תודה מראש
היי,
המתכון הזה יוצא בתיבול עדין עם רוטב מינימלי.
אם את מעדיפה רוטב תכיני את המתכון לפסטה שמנת פטריות.
הכנתי את הפסטה פטריות לפני שבוע,יצאה מעולה!
רציתי לשנות קצת ולכן התכוונתי להכין את המתכון הזה.
שמחה שיצא מוצלח😊
אם רוצים 6 מנות, צריך פשוט להכפיל כמויות?
כן(:
הכנתי עם אורגנו, יצא מעולה!
תודה כתמיד על האתר שאליו אני תמיד פונה.
אין כמוך, אפרת 🙂
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה טעים ומזמין!
תודה על השיתוף❤
יצא למות !
ממליצה בחום הכי קלסי אבר
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
היי!
הסוג פסטה ניראה ממש טוב, איזה חברה את קונה?
תודה רבה!
היי,
לרוב אני משתמשת בריסטרטו או אוסם(:
הי אפרת,אפשר אולי להחליף את גבינת פרמז’ן בגבינה צהובה?
פשוט אין לי אפילו מושג מזה!
תודה!
היי,
גבינת פרמז’ן היא גבינה קשה שנמכרת בכל סופר. אפשר להשתמש בגבינה צהובה במקום או לוותר.
תודה!
הי אפרת, יש אפשרות לעשות רק עם גבינה צהובה שמנת וחמאה? זה יצא טעים? מה הכמויות?
ממש תודה!!!!!
היי עדי,
ממליצה שלא לוותר לפחות על סוג אחד של גבינה- בולגרית או פרמז’ן.
אם אין אפשרות- תגדילי את כמות החמאה ל-40 גרם ותוסיפי כשליש כוס גבינה צהובה.
אם התכוונת לשמנת לבישול/מתוקה- תכיני את המתכון הזה, אפשר לוותר בו על הפטריות אם לא אוהבים.
הי אפרת😊
אפשארי להכין רק עם גבינה צהובה?
זה יתאים כתוספת לפיתות במחבת?
תודה!
היי,
יצא יותר יבש אבל אפשר להכין עם גבינה צהובה בלבד. ובכל מקרה לא לוותר על החמאה(:
היי צהרים טובים תודה אפרת
אם אין לי גבינה בולגרית אפשר צפתית 5%??
צפתית פחות מומלצת בבישול, אבל אפשר.
הי זו צופיה. חוזרת לעדכן שהכנתי ויצא מהמם וטעים מאוד.
הגשתי עם סלט ירקות ופשטידה.
תודה רבה.
היי צופיה,
איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שיצא מוצלח😊
הי אפרת היקרה.
נראה מצוין. אבל הילדים שלי אוהבים רק פסטה ברוטב אדום. יש אפשרות לצרף לפסטה הזו גם רוטב או שעדיף לי לחפש מתכון פסטה אחר. ואם כן את יכולה לצרף לי מתכון לרוטב עגבניות?
תודה רבה רבה שירה
היי שירה,
עדיף להכין פסטה ברוטב עגבניות.
מצרפת לך מתכון לפסטה ברוטב עגבניות😊
הי אפרת
אפשר להכין עם כל סוג פסטה?
היי צופיה,
אפשר להכין עם כל סוג שאוהבים😊
היי אפרת, תודה על מתכונים טעימים וקלים.
הרוטב הנ”ל יוכל להתאים עם ניוקי לדעתך?
תודה רבה וסופ”ש מקסים וטעים.
היי שביט,
הרוטב מתאים גם לניוקי.
שבת שלום😊
היי אפרת, רציתי לדעת איפה קנית את הפסטה כי אני רוצה להכין את המתכון והסוג פסטה הזאת נראה שונה מהרגיל(וזה נראה טעים!) אז אם את יכולה להגיד איפה קנית או אם יש לך לינק או את החברה של הפסטה הזאת
תודה רבה על האתר המושלם!!!!
היי שנה,
זו חברה בשם “לה מוליזנה” והסוגים שלהם ממש טובים! 😊
היי אפרת, תודה רבה!!!
אני יחפש את זה מוכרים את זה בכל חנות?
האמת שאני לא בטוחה שבכל חנות, אבל בסופרים בד”כ תמיד יש את המוצרים שלהם😊
אפשר גם ללא עלים או עם עלים יבשים?
היי מירי,
עלי התבלין מוסיפים, אבל אפשר בהחלט לוותר עליהם אם לא אוהבים😊
נראה אש
שמחה שאהבת את המתכון😊