שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 10 יחידות

רכיבים

10 דפי פילו (מופשרים שעתיים בחוץ או 12 שעות במקרר)

למילוי:

1 בצל בינוני קצוץ

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

תיבול: 2 כפות סילאן, 2 כפות צ’ילי מתוק, חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, מעט פלפל שחור

*שמן למריחה

אופן ההכנה

-לפני ההכנה מומלץ לקרוא : איך עובדים עם בצק פילו.

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה. הופכים צד ומטגנים כדקה נוספת. מתבלים בסילאן, צ’ילי מתוק, מלח, פפריקה ופלפל שחור. מערבבים כדקה, עד שחזה העוף מתבשל. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.

מחממים תנור מראש ל- 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו. חותכים ל-4 חלקים שווים. מניחים אותם אחד מעל השני בצורה אלכסונית (מומלץ להסתכל בתמונות ההכנה בתחתית המתכון). מניחים במרכז 2 כפות מתערובת המילוי. מרימים את הקצוות וסוגרים לשקיק תוך כדי שמועכים את הקצוות כך שיצמדו זו לזו (חשוב להדק היטב). חוזרים על הפעולה עם יתר דפי הפילו.

-מניחים את השקיקים על נייר אפיה משומן ומברישים כל שקיק בשמן.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.

טיפים והערות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם עדשים וערמוניםאורז עם עדשים וערמונים
ריבועי שוקולד קפואים ריבועי שוקולד קפואים

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דבורי (15:12 26.09.2021)

הי אפרת, אשמח לעזרתך… הכנתי את המתכון הנ”ל לחג והפשרתי חבילת בצק פילו במקרר לילה שלם. נשארה לי אז חצי חבילה והקפאתי אותה שוב. עכשיו אני רוצה להכין שוב את המתכון , הפשרתי את החבילה שוב . זה בסדר? אפשרי להשתמש בחבילה שהופשרה והוקפאה שוב ?

מתכונים ב-10 דקות (16:10 26.09.2021)

היי דבורי,
בגדול זה לא הכי מומלץ אבל ברוב המקרים זה בסדר גם אם הבצק הופשר לפני כן.

דבורי (00:43 27.09.2021)

תודה על המענה המהיר , ועל המתכון המעולה שכל המשפחה התלהבה ממנו!
חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (01:10 27.09.2021)

שמחה מאד שאהבתם את המתכון❤

דבורי (09:58 29.09.2021)

יש לך מתכון לפילו במילוי דג סלמון?
או אולי רעיון לזה? תודה רבה
אני נהנית מאד מהאתר…

מתכונים ב-10 דקות (13:46 29.09.2021)

את יכולה להכין מילוי סלמון לפי המתכון הזה לקוביות סלמון במחבת, ובמקום לחתוך לקוביות לפורר לנתחים קטנים.

דבורי (13:48 29.09.2021)

תודה רבה 😊

כרמית (12:03 17.09.2021)

האם יש לך המלצה על תיבול לחזה עוף בפילו, שאינו מתוק?

מתכונים ב-10 דקות (12:22 17.09.2021)

היי כרמית,
את יכולה להכין אחד הבאים:
– כף רוטב סויה, כף סילאן, חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, מעט פלפל שחור.
– כף שמן זית, רבע כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, שליש כפית תבלין גריל עוף (לא חובה), חצי כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת.

merav (14:49 1.09.2021)

אין עליך זה מתכון שבדיוק חיפשתי וכמובן שאצלך מיד מצאתי
איזה רוטב מתאים לשפוך קצת מעל בזמן ההגשה?

מתכונים ב-10 דקות (15:30 1.09.2021)

הכי קלאסי וטעים- רוטב פטריות(:

תמר (17:46 22.08.2021)

אפשר לוותר על הצ’ילי? או לשים משהו אחר במקום?
תודה רבה על התמתכונים המוצלחים!!!❤

מתכונים ב-10 דקות (19:07 22.08.2021)

היי תמר,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לוותר על הצ’ילי ואפשר לשים כף רוטב סויה במקום.

יפית (09:00 23.07.2021)

לאחר ההכנה איך אפשר להניח על הפלטה באופן שלא יקבל אדים ויתרכך?

מתכונים ב-10 דקות (10:40 23.07.2021)

חימום על פלטה פחות מומלץ בדיוק בגלל סיבה זו- המאפה עלול להתייבש בתחתית ולהתרכך מבפנים. אם אין אפשרות אחרת- אפשר לעטוף את המאפה בנייר כסף ולחמם על הפלטה.

אתי (09:51 19.07.2021)

רוטב טריאקי מתאים להוסיף גם למילוי?

מתכונים ב-10 דקות (13:14 19.07.2021)

היי אתי,
אפשר להוסיף למילוי🙂

אתי (21:19 19.07.2021)

הכנתי ויצה מהממם וטעים בטירוףףףףף תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (22:21 19.07.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה אתי❤

מלי רוזן (10:03 4.07.2021)

אפרת היקרה,
הכנתי לשבת יצא מדהיםםםםם!!
תודה רבה על מתכונים מוצלחים כל כך

מתכונים ב-10 דקות (14:36 4.07.2021)

שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🙂

פולה (09:35 3.07.2021)

מאוווד טעים! קל להכין! מומלץ בחום!

מתכונים ב-10 דקות (20:25 3.07.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף פולה😊

נעה (13:08 1.07.2021)

זה ניראה מוששששש
אפשר אולי להחליף את החזה עוף בפירה תפו”א? כדי שהמתכון יהיה פרווה…

מתכונים ב-10 דקות (13:16 1.07.2021)

היי נעה,
בוודאי(: אפשר למלא גם בירקות מוקפצים או פטריות, רק חשוב שהמילוי יהיה כמעט ללא נוזלים.
בהצלחה😊

אפי😙 (01:24 1.07.2021)

וואי נראה מעולה !!!!
אבל ניראלי עדיף לשים בתנור על280 מעלות עשר דק כדי שהבצק יתקרספס ולא יהיה יותר מידי אפוי כי הרי התערובת כבר מבושלת.

מתכונים ב-10 דקות (11:07 1.07.2021)

היי,
לא מומלץ לאפות על חום כזה משום שהעלים עלולים להישרף😊

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.