זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 10 יחידות
10 דפי פילו (מופשרים שעתיים בחוץ או 12 שעות במקרר)
למילוי:
1 בצל בינוני קצוץ
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
תיבול: 2 כפות סילאן, 2 כפות צ’ילי מתוק, חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, מעט פלפל שחור
*שמן למריחה
-לפני ההכנה מומלץ לקרוא : איך עובדים עם בצק פילו.
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה. הופכים צד ומטגנים כדקה נוספת. מתבלים בסילאן, צ’ילי מתוק, מלח, פפריקה ופלפל שחור. מערבבים כדקה, עד שחזה העוף מתבשל. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.
–מחממים תנור מראש ל- 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו. חותכים ל-4 חלקים שווים. מניחים אותם אחד מעל השני בצורה אלכסונית (מומלץ להסתכל בתמונות ההכנה בתחתית המתכון). מניחים במרכז 2 כפות מתערובת המילוי. מרימים את הקצוות וסוגרים לשקיק תוך כדי שמועכים את הקצוות כך שיצמדו זו לזו (חשוב להדק היטב). חוזרים על הפעולה עם יתר דפי הפילו.
-מניחים את השקיקים על נייר אפיה משומן ומברישים כל שקיק בשמן.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.
- בורקס פיצה |
- פילה עוף במחבת |
- בורקס יווני |
- קעריות פילו במילוי |
- פיצה מבצק פילו |
- פילו במילוי גבינה מתוקה
היי
תודה על מתכונים נהדרים!
אשמח לדעת אם ניתן לאפות את הבורקסים בנינג’ה?
נראה לי שכן:)
ידוע לך על איזה מצב והאם הזמן משתנה?
בנוסף, אשמח לדעת כמה ימים במקרר הבורקסים נשמרים?
לא ניסיתי אבל בדקתי וההמלצה היא תוכנית אייר פריי על חום 200 מעלות למשך 5-7 דקות.
נשמר כ-4 ימים במקרר.
תודה רבה לך שבדקת
מעריכה מאוד!
את כל האוכל לחג אני מכינה המתכונים שלך.
תמיד יוצא מושלם ❤️❤️
אפרת הי, הכנתי ויצא ממש טעים. אמנם התעצלתי והכנתי רולדות ארוכות, אך המילוי הוא החשוב 😍 בפעם הבאה, אכין בצורות שהצעת כי נראה יותר יפה. תודה רבה על המתכון !
הכי חשוב שיצא טעים💜
תודה סיגי
היי אפרת
יש מצב לכסות את התבנית? כי אני צריכה את התנור גם לחלבי
העניין הוא שאם מכסים זה יכול לפגוע במרקם של הבצק. הוא יהיה רך ולח במקום קריספי.
היי אפרת. בדרכ מכינה את הפילו או כמו במתכון הזה או עם גזר וקישוא. יש לך רעיון אחר למילוי,? אשמח מאוד
היי אופיר,
מחפשת מילוי בשרי או צמחוני?
בשרי
אפשר להכין את המילויים במתכונים האלה:
בורקס בשר
בצק עוף במילוי חזה עוף ותפוחים
מאפה כבד עוף ופטריות
*אם התערובת יוצאת נוזלית כדאי לסנן אותה לפי.
מושלם!!!! 😍
פעם שנייה שאני מכינה, הפעם הכפלתי.
מנת פתיחה נהדרת לאירוח.
תודה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
יש לי בעיה חמורה – דחוף!
קניתי חבילה של 14
אני רוצה להשתמש רק ב4
איך אני יכולה להפריד אותם ולהקפיא את כל השאר?
זה מגולגל סביב עצמו, כשאני מנסה לפרק זה נשבר לי.
אשמח לעזרה
לא כזה הלך לצערי,
הבצק היה מפורק לחלוטין והייתי צריכה לתמרן איתו
בפנים יצא טעים מאוד אבל המראה לא משהו..
יצא לך כך בגלל השימוש בדפים מפורקים… בפעם הבאה תפשירי לגמרי ותפרידי את הדפים בעדינות🙂
היי
האם ניסית להפריד את הדפים כשהם עדיין לא הופשרו לגמרי?
זה עלול לגרום להם להישבר.
היי אפרת
אני רק רציתי לומר שאין על השקיקים האלו
הכנתי 80 כאלה לשבע ברכות של בת דודה כמנה ראשונה
וזה יצא מושלם, כולם אהבו
ופשוט אין על המתכונים שלך!
תודה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי
האם יש נוזלים שמופרשים בזמן האפיה?
אם כן מה ניתן לעשות כדי למנוע את זה?
תודה רבה וחג שמח!
היי
לא אמורים לצאת נוזלים כמעט בגלל שמשתמשים בחזה עוף ללא רוטב.
חג שמח!
תודה!
יצא טעים ויפה!!
שמחה לשמוע😊
אפרת האם אפשר להכין ולהקפיא לפני האפיה? ואז כשרוצים אז מוציאים ואופים…
היי
פחות מומלץ לעשות כך כי מרקם הבצק משתנה.
היי אפרת
איך לכסות במגבת לחה אחרי שאני עושה את השקיקים?
זה לא יהרוס את הצורה?
נ.ב.
האתר שלך מושלם! אני ובעלי כל היום מכינים מתכונים שלך!
אם מחפשים משהו לאכול – ישר בודקים באתר של אפרת 🙂
היי
תכסי ממש בעדינות ורצוי עם מגבת דקה ולא עבה.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים🌺
יצא מושלם ומדהים!
סיימתי להכין לפני שקיבלתי תשובה… אז פשוט השארתי אותם ככה עד שאפיתי
ויצא מצוין!
תודה רבה!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר להכין עם עוף טחון?
אפשר רק שהמילוי יהיה יותר טחון כמו מחית.
היי אני מחפשת מתכון שנראה כך, רק חלבי, מה את ממליצה?
את יכולה למלא בצק פילו בגבינות כמו במתכון הזה.
שלום אפרת. זו הפעם הראשונה שאני קונה בצק פילו – מעדנות – שתי אריזות עטופות של 250 ג’ כ”א. יש לך מושג כמה עלים יש בכל אריזה של 250 ג’? להפשיר הכל או רק אחת?
עוד משהו קטן: פלפל שחור טחון או גרוס? מה חריף יותר? מתי משתמשים במה או שזה עניין של טעם אישי?
מודה לך מאוד.
היי,
לא ידוע לי כמה דפים יש בחבילה, אבל את יכולה לפתוח חבילה אחת ולספור כמה דפים יש בה. לפי זה תדעי אם צריך להפשיר עוד חבילה.
הפלפל השחור יכול להיות טחון ויכול להיות גרוס דק- מה שאתם אוהבים.
יש לך המלצות על ירקות שאפשר להוסיף לבלילה ואופן ההכנה של כל המילוי עם הירקות?
אפשר להוסיף פטריות, פלפל, גזר וכדומה.
את הירקות יש לטגן בנפרד עם מעט שמן עד לריכוך ואז לערבב עם חזה העוף.
נשמע מעולה
ניתן לאפות להקפיא?
שמחה שאהבת את המתכון(:
לא מומלץ להקפיא בצק פילו, כי בהקפאה המרקם הפריך שלו משתנה.
האם אני יכולה להכין את הבצק עם המילוי ולהקפיא את זה
ואז בחמישי לאפות את זה?
וואו המתכון ממש טעיםםם
שמחה שאהבת את המתכון(:
לא מומלץ להפשיר בצק פילו ולהקפיא שנית, לכן לא כדאי לעשות כך.
היי,
יש לי בצק פילו שמצאתי על המדף (לא במקפיא) בסופר, וכתוב לשמור במקום קריר ויבש עד הפתיחה. זה אותו בצק? בכל המתכונים של הבצק פילו כתוב שצריך להפשיר…
תודה על כל המתכונים המצוינים!
היי,
הבצק שמצאת הוא סוג של פילו שלא צריך הקפאה.
אפשר להשתמש בו בכל מתכון שצריך בו פילו, הוא חוסך זמן😊.
ערב טוב אפרת,
תודה על מתכונים מושלמים ובעיקר פשוטים וקלים להכנה.
הפשרתי חזה עוף ואני לא יכולה להחזיר למקפיא, אני רוצה להכין את התערובת היום לשבת, זה אפשרי?
היי,
זה אפשרי, תשמרי במקרר בקופסה אטומה.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להקפיא לפני אפיה?
ואח”כ להפשיר להבריש בשמן לאפות טרי?
היי,
לא מומלץ לעשות כך.
אם איזה רוטב מומלץ להגיש את המנה? האם יש לך מתכון לרוטב שמתאים? תודה
היי,
אפשר להגיש עם רטבים קנויים כמו רוטב צ’ימיצ’ורי, סלסה או סויה. אפשר גם עם ממרח עגבניות מיובשות או רוטב פטריות.
אני מכינה את זה כבר המון פעמים זה פשוט ואוווו התמכרנו!!!!אלופה איזה מתכון נהדרררר!!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
אני הוספתי תפוח עץ חתוך דק דק .
לאחר בישול העוף השתמשתי בציר שנשאר , קירמלתי את התפוח ולאחר מכן הוספתי אותו למלית .
נשמע מעולה! תודה על השיתוף😊
איך אני עושה את הפילו בצורת קערה?
והאם אפשר לאפות את הדפים בנפרד ורק אח”כ לשים את המילוי?
אם כן לכמה זמן צריך להיות בתנור?
היי,
ממליצה לך להסתכל בתמונות ההכנה שמתחת למתכון. ריש להרים את דפי הפילו מסביב למילוי ולסגור כמו שקית קטנה.
אין אפשרות לאפות בנפרד את הדפים ולאחר מכן למלא.
בהצלחה!
יהיה טעים אחרי י בהקפאה ?
היי,
בצק פילו נשמר פחות טוב בהקפאה.
אם אין אפשרות אחרת אפשר להקפיא ובסיום ההפשרה לאפות כמה דקות בתנור כדי להחזיר את הפריכות.
תודה על הענות המהירה !
אני רק על האתר שלך !!!
אפרת
ברשותי בצק פילו קפוא מתחילת התפרצות הקורונה. האם המלצת האפייה עדיין שרירה לגביו או שכדאי לזרוק ? ואם כן כיצד מומלץ לאפות (פעם ראשונה שאני משתמשת בבצק זה) מאוד חוששת
המון תודות
היי,
אני חוששת שזה זמן רב מדי. תראי מה תוקף הבצק ואם הוא עבר כדאי לזרוק.
המון תודות, היות ורכשתי את הבצק מגוף עצמאי המספק בד״כ לבתי מלון ושביצע משלוחים הביתה, הבצק היה ללא תאריך תפוגה אז אימצתי את הצעתך והשלכתי אותו לפח, מצאתי מתכון חלופי כמובן באתרך.
אלפי תודות, תבורכי
רותי מבריטניה הרחוקה
היי אפרת, יש לך באתר מילוי של חזה עוף עם קישואים וגזר בבצק עלים האם המילוי הזה מתאים למתכון הנ”ל? ואשמח לחוות דעתך אם ארצה לשלב את זה עם אנטי פסטי בתנור לדעתך זה מתאים? או עדיף תוספת אחרת?
היי,
המילוי מתאים, רק חשוב לוודא שאין נוזלים במילוי לפני השימוש בו.
מתאים מאד לשילוב עם אנטיפסטי(:
האם אפשר להשתמש בבשר טחון במקום החזה עוף החתוך?
היי,
אפשר.
היי אפרת,
האם אפשר עם המילוי של *בורקס בשר* להכין “שקיק” מבצק פילו כמו בתמונה של המתכון הזה?
היי,
אפשר(:
תודה רבה! יצא וואו😁
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח…
אפשר להכין מבצק עלים? מה משתנה?
היי,
מצרפת לך מתכון לבצק עלים ממולא בחזה עוף שתוכלי להכין.
עם איזה רוטב מומלץ או תוספת כדאי להוסיף לצד השקיק ?
היי חיה,
אפשר להגיש עם רוטב פטריות, רוטב סלסה, ממרח עגבניות מיובשות או רוטב צ’ימיצ’ורי.
שלום, המנה מושלמת!! נשארו לי כמה שלא נאכלו (פילו ממולא בחזה עוף שכבר היה בתנור). מה הדרך המומלצת לשמור ועדיין שיהיה קראנצ’י? תודה רבה
היי ענת,
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
אפשר לשמור במקרר מכוסה היטב ולפני ההגשה לחמם בתנור כמה דקות.
לילה טוב
אני לא יודעת מה הסוד שלך כל המתכונים מהאתר שלך יוצאים מעולה תודה רבה!!
איזה כיף לשמוע! תודה על הפרגון❤
הי, תודה על המתכונים השימושיים. האם אפשר להשתמש בעלי סיגר במקום פילו? (זה מה שיש לי…
היי מירי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש בעלי סיגר(:
הי אפרת, אשמח לעזרתך… הכנתי את המתכון הנ”ל לחג והפשרתי חבילת בצק פילו במקרר לילה שלם. נשארה לי אז חצי חבילה והקפאתי אותה שוב. עכשיו אני רוצה להכין שוב את המתכון , הפשרתי את החבילה שוב . זה בסדר? אפשרי להשתמש בחבילה שהופשרה והוקפאה שוב ?
היי דבורי,
בגדול זה לא הכי מומלץ אבל ברוב המקרים זה בסדר גם אם הבצק הופשר לפני כן.
תודה על המענה המהיר , ועל המתכון המעולה שכל המשפחה התלהבה ממנו!
חג שמח
שמחה מאד שאהבתם את המתכון❤
יש לך מתכון לפילו במילוי דג סלמון?
או אולי רעיון לזה? תודה רבה
אני נהנית מאד מהאתר…
את יכולה להכין מילוי סלמון לפי המתכון הזה לקוביות סלמון במחבת, ובמקום לחתוך לקוביות לפורר לנתחים קטנים.
תודה רבה 😊
האם יש לך המלצה על תיבול לחזה עוף בפילו, שאינו מתוק?
היי כרמית,
את יכולה להכין אחד הבאים:
– כף רוטב סויה, כף סילאן, חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, מעט פלפל שחור.
– כף שמן זית, רבע כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, שליש כפית תבלין גריל עוף (לא חובה), חצי כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת.
אין עליך זה מתכון שבדיוק חיפשתי וכמובן שאצלך מיד מצאתי
איזה רוטב מתאים לשפוך קצת מעל בזמן ההגשה?
הכי קלאסי וטעים- רוטב פטריות(:
אפשר לוותר על הצ’ילי? או לשים משהו אחר במקום?
תודה רבה על התמתכונים המוצלחים!!!❤
היי תמר,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לוותר על הצ’ילי ואפשר לשים כף רוטב סויה במקום.
לאחר ההכנה איך אפשר להניח על הפלטה באופן שלא יקבל אדים ויתרכך?
חימום על פלטה פחות מומלץ בדיוק בגלל סיבה זו- המאפה עלול להתייבש בתחתית ולהתרכך מבפנים. אם אין אפשרות אחרת- אפשר לעטוף את המאפה בנייר כסף ולחמם על הפלטה.
אני שמתי בתבנית חפ וכמובן מכוסה בנייר כסף
ויצא מוצלחחח וטעיםם
עטפת בנייר כסף את המאפה או התבנית?
לעטוף את המאפה עצמו או את התבנית בנייר כסף?
את התבנית אבל צריך לקחת בחשבון שזה עלול לרכך את מהמרקם החיצוני.
רוטב טריאקי מתאים להוסיף גם למילוי?
היי אתי,
אפשר להוסיף למילוי🙂
הכנתי ויצה מהממם וטעים בטירוףףףףף תודה רבה
איזה כיף לשמוע! תודה אתי❤
אפרת היקרה,
הכנתי לשבת יצא מדהיםםםםם!!
תודה רבה על מתכונים מוצלחים כל כך
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🙂
מאוווד טעים! קל להכין! מומלץ בחום!
נראה מעולה! תודה על השיתוף פולה😊
זה ניראה מוששששש
אפשר אולי להחליף את החזה עוף בפירה תפו”א? כדי שהמתכון יהיה פרווה…
היי נעה,
בוודאי(: אפשר למלא גם בירקות מוקפצים או פטריות, רק חשוב שהמילוי יהיה כמעט ללא נוזלים.
בהצלחה😊
וואי נראה מעולה !!!!
אבל ניראלי עדיף לשים בתנור על280 מעלות עשר דק כדי שהבצק יתקרספס ולא יהיה יותר מידי אפוי כי הרי התערובת כבר מבושלת.
היי,
לא מומלץ לאפות על חום כזה משום שהעלים עלולים להישרף😊