שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 10 יחידות

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

10 דפי פילו (מופשרים שעתיים בחוץ או 12 שעות במקרר)

למילוי:

1 בצל בינוני קצוץ

500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

תיבול: 2 כפות סילאן, 2 כפות צ’ילי מתוק, חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, מעט פלפל שחור

*שמן למריחה

אופן ההכנה

-לפני ההכנה מומלץ לקרוא : איך עובדים עם בצק פילו.

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה. הופכים צד ומטגנים כדקה נוספת. מתבלים בסילאן, צ’ילי מתוק, מלח, פפריקה ופלפל שחור. מערבבים כדקה, עד שחזה העוף מתבשל. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.

מחממים תנור מראש ל- 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו. חותכים ל-4 חלקים שווים. מניחים אותם אחד מעל השני בצורה אלכסונית (מומלץ להסתכל בתמונות ההכנה בתחתית המתכון). מניחים במרכז 2 כפות מתערובת המילוי. מרימים את הקצוות וסוגרים לשקיק תוך כדי שמועכים את הקצוות כך שיצמדו זו לזו (חשוב להדק היטב). חוזרים על הפעולה עם יתר דפי הפילו.

-מניחים את השקיקים על נייר אפיה משומן ומברישים כל שקיק בשמן.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.

טיפים והערות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם עדשים וערמונים
ריבועי שוקולד קפואים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יפית (09:00 23.07.2021)

לאחר ההכנה איך אפשר להניח על הפלטה באופן שלא יקבל אדים ויתרכך?

מתכונים ב-10 דקות (10:40 23.07.2021)

חימום על פלטה פחות מומלץ בדיוק בגלל סיבה זו- המאפה עלול להתייבש בתחתית ולהתרכך מבפנים. אם אין אפשרות אחרת- אפשר לעטוף את המאפה בנייר כסף ולחמם על הפלטה.

אתי (09:51 19.07.2021)

רוטב טריאקי מתאים להוסיף גם למילוי?

מתכונים ב-10 דקות (13:14 19.07.2021)

היי אתי,
אפשר להוסיף למילוי🙂

אתי (21:19 19.07.2021)

הכנתי ויצה מהממם וטעים בטירוףףףףף תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (22:21 19.07.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה אתי❤

מלי רוזן (10:03 4.07.2021)

אפרת היקרה,
הכנתי לשבת יצא מדהיםםםםם!!
תודה רבה על מתכונים מוצלחים כל כך

מתכונים ב-10 דקות (14:36 4.07.2021)

שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🙂

פולה (09:35 3.07.2021)

מאוווד טעים! קל להכין! מומלץ בחום!

מתכונים ב-10 דקות (20:25 3.07.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף פולה😊

נעה (13:08 1.07.2021)

זה ניראה מוששששש
אפשר אולי להחליף את החזה עוף בפירה תפו”א? כדי שהמתכון יהיה פרווה…

מתכונים ב-10 דקות (13:16 1.07.2021)

היי נעה,
בוודאי(: אפשר למלא גם בירקות מוקפצים או פטריות, רק חשוב שהמילוי יהיה כמעט ללא נוזלים.
בהצלחה😊

אפי😙 (01:24 1.07.2021)

וואי נראה מעולה !!!!
אבל ניראלי עדיף לשים בתנור על280 מעלות עשר דק כדי שהבצק יתקרספס ולא יהיה יותר מידי אפוי כי הרי התערובת כבר מבושלת.

מתכונים ב-10 דקות (11:07 1.07.2021)

היי,
לא מומלץ לאפות על חום כזה משום שהעלים עלולים להישרף😊

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.