שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

סלסלת פטריות שמפיניון טריות שלמות (לאחר שטיפה וייבוש)

קמח

ביצה גדולה טרופה

פירורי לחם מעורבבים עם מלח, פלפל ושומשום (לא חובה לשים שומשום)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-טובלים את הפטריות ב-3 קערות שונות: קמח, ביצה ופירורי לחם. מניחים בתבנית משומנת. מרססים מעל הפטריות מעט שמן קנולה ואופים 20-25 דקות עד להזהבה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש עם רוטב צ’ילי מתוק.

הערה: במקום לאפות, ניתן לטגן בשמן עמוק במשך 1-2 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מרק קובה סלק
חטיף גרנולה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מיקה (20:49 11.06.2020)

אפשרי קמח מצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:59 11.06.2020)

אפשר אבל פחות טעים.

רות (20:54 16.05.2020)

הכנתי אתמול. הבאתי בתבנית והכנסתי לתנור אצל המארחים. הילדים והמבוגרים אכלו ונהנו. טיפ: את הקמח מכניסה לשקית ניילון עם הפיטריות ומנערת וכן את פרורי הלחם הטבולים בביצה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:25 16.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רות

מוריה (16:17 7.04.2020)

אפשר להשתמש בקמח מצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:08 7.04.2020)

אפשר אבל פחות טעים.
חג שמח 🌺

שפית (11:37 20.07.2018)

אפשר להכין לשבת?(האם זה לא יהיה טוב במקרר ואז על הפלטה…)
תודה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 20.07.2018)

היי,
לדעתי זה פחות מתאים. זה מתכון שמתאים להגשה מיידית. לשבת עדיף להכין פטריות שהן ללא ציפוי.
שבת שלום 🌷

לירון (17:32 14.03.2018)

האם אפשר להכין ולהגיש אחרי שעתיים שלוש לאחר חימום קל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 14.03.2018)

אפשר אבל מומלץ לא לכסות כדי שהפריכות של הציפוי לא תפגע.

אלה (12:09 16.10.2017)

נראה מעולה! במה היית ממליצה להתחליף את הביצה לטבעונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:53 16.10.2017)

היי אלה,
אני חושבת שאפשר לוותר על הקמח, לשמן את הפטריות בשמן רגיל ולגלגל בפירורי הלחם. מה שיידבק-יידבק 🙂

מרי (23:52 21.04.2016)

אם אני יחליף את הפטריות בחצילים זה יהיה טעים??
או פחות??

מתכונים ב-10 דקות (08:38 22.04.2016)

היי מרי,
אם את רוצה להכין מחצילים ממליצה להכין את המתכון הזה – חצילים אפויים.
חג שמח 🙂

שגיא (23:21 30.01.2016)

אפשר להכין בלי תרסיס שמן?

מתכונים ב-10 דקות (23:54 30.01.2016)

היי שגיא,
במקום לרסס שמן אפשר להבריש את הפטריות בשמן רגיל.
שבוע טוב 🙂

מלכי (13:29 24.01.2016)

אפשר להכין את זה עם פטריות משימורים?

מתכונים ב-10 דקות (13:35 24.01.2016)

כן מלכי, אפשר להכין עם פטריות משימורים שלמות ולא חתוכות.

דור (11:23 21.08.2015)

הי,
מה המינון בערך של פירורי הלחם/מלח/פלפל?

מתכונים ב-10 דקות (11:33 21.08.2015)

תתחיל בשליש כוס פירורי לחם עם רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. אם אתה שם גם שומשום אז שים כף מלאה. אח”כ תוסיף עוד פירורי לחם אם יהיה צורך.

ליאת (21:07 5.12.2014)

יצא טעים..ממליצה לטבול בטריאקי…אני מתה על האתר הזה…כל שישי אני מוציאה מפה מתכונים..תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:38 5.12.2014)

תודה ליאת! איזה כיף לשמוע 🙂

עדי (14:16 3.10.2014)

האם קודם קמח אחר כך ביצה?

מתכונים ב-10 דקות (14:19 3.10.2014)

כן. קמח, ביצה ובסוף פירורי לחם.
גמר חתימה טובה 🙂

שרון (13:08 15.05.2014)

הפטריות האפויות יצאו מעולה!
קל להכנה וטעים מאוד 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:16 15.05.2014)

תודה!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.