זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
סלסלת פטריות שמפיניון טריות שלמות (לאחר שטיפה וייבוש)
קמח
ביצה גדולה טרופה
פירורי לחם מעורבבים עם מלח, פלפל ושומשום (לא חובה לשים שומשום)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-190 מעלות.
-טובלים את הפטריות ב-3 קערות שונות: קמח, ביצה ופירורי לחם. מניחים בתבנית משומנת. מרססים מעל הפטריות מעט שמן קנולה ואופים 20-25 דקות עד להזהבה.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
*מומלץ להגיש עם רוטב צ’ילי מתוק.
הערה: במקום לאפות, ניתן לטגן בשמן עמוק במשך 1-2 דקות.
ראו גם
פשוט מוווושלם!
לפני בערך שנתיים היינו באירוע והיה שם את המנה הזו.
כולם התלהבו וניסו לנחש את המתכון..
כשראיתי את המתכון פה ישר הכנתי ויצא ממש ממש טעים!!
טיגנתי בשמן עמוק והגשתי יחד עם אצבעות שום.
תודה ע-נ-ק-י-ת:)
שמחה מאד שנהניתם מהמתכון!
תודה על הפרגון❤️
אפשרי קמח מצה?
אפשר אבל פחות טעים.
הכנתי אתמול. הבאתי בתבנית והכנסתי לתנור אצל המארחים. הילדים והמבוגרים אכלו ונהנו. טיפ: את הקמח מכניסה לשקית ניילון עם הפיטריות ומנערת וכן את פרורי הלחם הטבולים בביצה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רות
אפשר להשתמש בקמח מצה?
אפשר אבל פחות טעים.
חג שמח 🌺
אפשר להכין לשבת?(האם זה לא יהיה טוב במקרר ואז על הפלטה…)
תודה ושבת שלום!
היי,
לדעתי זה פחות מתאים. זה מתכון שמתאים להגשה מיידית. לשבת עדיף להכין פטריות שהן ללא ציפוי.
שבת שלום 🌷
האם אפשר להכין ולהגיש אחרי שעתיים שלוש לאחר חימום קל?
אפשר אבל מומלץ לא לכסות כדי שהפריכות של הציפוי לא תפגע.
נראה מעולה! במה היית ממליצה להתחליף את הביצה לטבעונים?
היי אלה,
אני חושבת שאפשר לוותר על הקמח, לשמן את הפטריות בשמן רגיל ולגלגל בפירורי הלחם. מה שיידבק-יידבק 🙂
אם אני יחליף את הפטריות בחצילים זה יהיה טעים??
או פחות??
היי מרי,
אם את רוצה להכין מחצילים ממליצה להכין את המתכון הזה – חצילים אפויים.
חג שמח 🙂
אפשר להכין בלי תרסיס שמן?
היי שגיא,
במקום לרסס שמן אפשר להבריש את הפטריות בשמן רגיל.
שבוע טוב 🙂
אפשר להכין את זה עם פטריות משימורים?
כן מלכי, אפשר להכין עם פטריות משימורים שלמות ולא חתוכות.
הי,
מה המינון בערך של פירורי הלחם/מלח/פלפל?
תתחיל בשליש כוס פירורי לחם עם רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. אם אתה שם גם שומשום אז שים כף מלאה. אח”כ תוסיף עוד פירורי לחם אם יהיה צורך.
יצא טעים..ממליצה לטבול בטריאקי…אני מתה על האתר הזה…כל שישי אני מוציאה מפה מתכונים..תודה רבה 🙂
תודה ליאת! איזה כיף לשמוע 🙂
האם קודם קמח אחר כך ביצה?
כן. קמח, ביצה ובסוף פירורי לחם.
גמר חתימה טובה 🙂
הפטריות האפויות יצאו מעולה!
קל להכנה וטעים מאוד 🙂
תודה!