זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
תפוח עץ בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה (כ3/4 כוס דחוסה)
חצי כפית תמצית וניל
שליש כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס קמח (140 ג’) תופח
שליש כוס (30 ג’) קוקוס טחון
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, תפוח מגורד, תמצית וניל, מיץ ומערבבים.
-מוסיפים קמח תופח ומערבבים לתערובת אחידה. בסוף מוסיפים קוקוס ומערבבים ערבוב קל.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
טעים ואוורירי!
תודה רוני🙂
עוגה טובה !
הכנתי עם קמח כוסמין ושמן זית
יצאה רכה ועסיסית
תודה על עוד מתכון מהיר ומוצלח
שמחה שאהבת את המתכון❤️
תודה שחזרת לשתף!
היי אפרת
סליחה על הבורות, מה ההבדל בין קמח תופח לבין קמח לבן, לגשת לחנות ומה לקנות?
היי,
קמח תופח הוא כמו קמח לבן+ אבקת אפייה (מעורבבים בו חומרי התפחה ולכן כשמשתמשים בו אין צורך להוסיף אבקת אפייה).
למתכון הזה את יכולה לקנות קמח תופח או לקנות קמח לבן ולהוסיף לו כפית אבקת אפייה.
היי אפרת, רוצה להגיד קודם תודה על כל המתכונים שלך ☺️
שאלה, אם אני רוצה להכין 2 תבניות אינגלייש שייק, פשוט להכפיל את הכמיות?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
לכמות כפולה יש להכפיל את כל הכמויות פי 2.
פורים שמח😊
ההי אפרת. חג שמח.
במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים?
תודה על המתכונים המוצלחים
היי,
אפשר להמיר בחלב, חלב סויה או מים עם כפית מיץ לימון באותה כמות.
בהצלחה!
האם ניתן לה כינה לחג פסח ומה ניתן להחליף את קמח התופח. תודה וחג אביב שמח
היי,
לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר להחליף בקמח תופח כשר לפסח או בקמח מצה דק לעוגות.
יצאה בצק, וכבר לא עוזר להכניס שוב לתנור!
מאוכזבת ביותר:-(
כנראה שהוצאת אותה מהתנור לפני שהיתה אפויה.
עוגה מוצלחת מאוד! עשיתי קצת שינויים כדי להתאים אותה אליי, קמח כוסמין מלא ותחליף סוכר. שמתי תפוח אחד בכמות כפולה, זיגגתי קצת מייפל מלמעלה ויצא טעים ממש. תודה!
מעולה 🙂
תודה רות
משום מה אני לא מצליחה להגיב בתגובה נפרדת😕
גם אני לא מצליחה להגיב בנפרד…
בכל אופן, עוגה מהממת וטעימה! הכנתי עם קמח כוסמין לבן ויצאה מוצלחת ביותר!
תודה על המתכון!!!!
תודה שרה ❤️
האם אפשר להשתמש ברסק תפוחים?
עדיף להשתמש בתפוח עץ מגורד. רסק תפוחים עלול לשנות את המרקם.
שלום אפרת,
המתכונים שלך מעולים אחד אחד. עוד לא היה מתכון שיצא לא מוצלח. תודה רבה!
רציתי לשאול אם אני רוצה להחליף לקמח מלא – האם צריך להוסיף נוזלים כדי שלא יהיה כבד ודחוס?
תודה,
שרה
היי שרה 🙂
מומלץ לשלב חצי כוס קמח מלא עם חצי כוס קמח לבן כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי או להשתמש בכוס קמח כוסמין מלא שהוא יותר מוצלח מקמח מלא רגיל.
בכל מקרה יש לערבב את הקמחים עם כפית אבקת אפיה.
נפלא כרגיל!
תודה על עוד מתכון מנצח
מהמם 😍
תודה לך!
לא שמתי לב שצריך להוסיף מיץ תפוזים עד כמה קריטי שהעוגה כבר בתנור
הבלילה לא יצאה סמיכה מידי?
שלום רב
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא + א. אפייה? האם להוסיף נוזלים?
תודה
כן, אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא + כפית אבקת אפיה.
אין צורך להוסיף נוזלים.
האם אפשר להשתמש באותו מתכון להכנת מאפינס?
בטח. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
האם אפשר להשתמש במתכון ביותר מתפוח אחד? אני רוצה להתפטר ממלאי תפוחים…
כן. עד 2 תפוחים.
איך אפשר לטבען את העוגה?
היי הדר,
לא ניסיתי בעוגה הזאת כך שאני לא יודעת.
מצרפת לינק לתחליפי ביצים באפיה.
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
המיץ מוסיף טעם אבל אם אין לך אפשר לסחוט כף מיץ לימון, למלא מים עד שליש כוס ולהוסיף כפית סוכר.
שלום אפרת, אולי את מכירה מתכון לעוגת מלון?
לא מכירה 🙂
הכנתי אותה יצא טעים מאוד גם הידיד שלי נהנה
שמחה לשמוע 🙂
תודה דורית
שלום אפרת,
האם אפשר אגוז אחר ? אצלנו לא אוהבים קוקוס.
תודה
היי רותי,
אפשר לשים במקום הקוקוס כשליש כוס אגוזים קצוצים דק.