זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
1 ביצה גדולה
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
אגס קטן קלוף ומגורד בפומפיה גסה
תפוח עץ בינוני קלוף ומגורד בפומפיה גסה
4 כפות (40 מ”ל) מים
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
חצי כפית (2.5 ג’) אבקת קינמון
רבע כוס (25 ג’) אגוזי מלך קצוצים/טחונים
*2 כפות אגוזי מלך טחונים לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה או כף) את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, אגס, תפוח ומים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח וקינמון ומערבבים. בסוף מוסיפים את האגוזים ומערבבים ערבוב קל.
-יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל אגוזים טחונים ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי (לאחר קירור העוגה מתייצבת).
וואוו וואו וואו!!!!
אני מבשלת במעון, וכבר פעם שלישית שאני מכינה את העוגה הזו, וכל הילדים טורפים את העוגה, אני מכפילה ומשלשת כמויות! עוגה עדינה, טובה ולא מאוד מתוקה. ילדים מאוד אוהבים אותה 🙂
איזה כיף לשמוע🙂
תודה בלה
היי אפרת, משתמשת כמויות במתכונים שלך!! את אלופה!!😍
לגבי המתכון הזה, יש אפשרות להחליף את הסוכר במתכון לדבש או סילאן?
כן. עדיף דבש🙂
תודה!!
הכנתי עם דבש וללא גלוטן,
יצא מעולה!!
רק שאלה- הקיסמים שהכנסתי לעוגה במהלך האפיה יצאו לא יבשים לחלוטין,
והעוגה נאפתה המוןןןןןן זמן
העוגה לא אמורה להיות יבשה בסיום האפיה?
שמחה שיצא טעים:)
כן, הקיסם אמור לצאת יבש בסוף האפיה.
העוגה היתה אפויה לגמרי באמצע?
מתכון נהדר.
פעם שנייה שאני מכין אותו למשפחה.
תודה רבה וצום קל.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם אפשר לוותר על הקינמון ועל האגוזים באופן כללי?
אפשר(:
הי, איך ניתן להחליף את הביצים עבור טבעונים?
היי,
לא ניסיתי בעצמי, אך אפשר לנסות להמיר את הביצה ב-2.5 כפות פשתן טחון + 3 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-10 דקות לפני השימוש.
האם אפשר לעשות עם קמח תפו”א בלבד? בלי אבקת אפיה?
האם זה מוצלח גם בתפוחים צהובים טריים?
האם אפשר להקפיא?
אודה למענה, תודה!! לאה
היי,
עם קמח תפו”א וללא אבקת אפייה העוגה לא תצא טוב.
אפשר להשתמש בתפוח צהוב.
אפשר להקפיא.
בהצלחה!
האם יתכן שיש טעות? 1 כף זה 15 מיליליטר מים ולכן 4 כפות זה 60 ולא 40 כמו שכתוב.
היי ערגה,
אני משתמשת בכף רגילה שהיא 10 מ”ל, לכן 4 כפות= 40 מ”ל.
בהצלחה(:
תודה.
המון תודה
היי, האם הכמות במתכון מספיקה לאינגלש קייק אחת? והאם ניתן להכין גלייז של סוכר מעורבב במיים רותחים כדי לייצר מראה מבריק ומתקתק מלמעלה? אם כן באיזה יחסים?
כן, תבנית אינגליש קייק חד”פ אחת.
אפשר להבריש את החלק העליון (לאחר האפיה) ולהמיס כף סוכר עם כ-4 כפות מים רותחים.
הכנתי את עוגת תפוחים אגס יצא שגעון
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חיה
היי אפרת אני משתמשת כבר המון זמן במתכונים שלך, הכנתי היום את העוגה הזאת והיא יצאה טעימה מאוד! תודה רבה על מתכונים נהדרים ❤️
שמחה לשמוע, תודה חוה 💕
היי אפרת,
אני מתה על המתכונים שלך והעוגה יצאה לי ממש טעימה!
אשמח אם תוכלי לכתוב גם את הדברים למתחילים כמו כמה זמן להקציף וכו’
שמחה לשמוע 🙂
בסדר אשתדל לציין.
שנה טובה
תודה על התשובה(:
רציתי לשאול לגבי המרה של ביצים(שאלה כללית)- אם כתוב לי במתכון שאני צריכה 3 ביצים L ויש לי רק ביצי M בבית. כמה ביצי M אני צריכה לשים בשביל שיהיה תואם לכמות של 3 ביצי L?
במקרה כזה אם שמים 3 ביצים m העוגה יכולה לצאת קצת פחות יציבה ופחות עם נפח. אם שמים 4 ביצים m מקבלים עוגה יותר יציבה ויותר גבוהה.
היי אפרת היקרה, תודה על המתכונים המדהימים והטעימים.. העוגת שוקולד ציפס וקוקוס נגנבנו עליה:)
רציתי לשאול האם צריך לסחוט את האגס והתפוח מהנוזלים שלהם לפני שמכניסים לתערובת?
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
לא, אין צורך לסחוט מנוזלים.
היי!
למי שיש סכרת (או חשש לסכרת)
במה אפשר להחליף את הסוכר?
תודה
אפשר להמיר את הסוכר באבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.
יום מקסים 🌷
אפרת היקרה.
אני מחפשת מתכון שיעלה לאבא שלי זכרונות ילדות.
לפי מה שהוא מתאר, קוביות תפוחים מבושל בנפרד ואז מעורב ברצח, שמן, זוכר וכו’.
ומעל מפזרים שטרויזלש ואגוזי מלך.
את תוכלי לעזור לי לשנות את המתכון בהתאם?
תודה וסליחה על הבקשה ההזויה שלי, סומכת עליך!
היי מלכי,
זה משהו שדומה לקראמבל תפוחים? שאגב אפשר להכין אותו בתבנית של עוגה.
או שזה במרקם ממש של עוגה עם סוג של קראמבל מעל?
לטבעונים/. במה ניתן להחליף הביצה במתכון ? האם 3 כפות זרעי פשתן טחונים מעורבבים במיים יעשו את העבודה ?
בתודה
אתי
היי אתי,
לא ניסיתי אבל אפשר לנסות עם זרעי פשתן.
האם אפשר לשים קמח כוסמין מלא ? זה ייצא דחוס ?
האם יש עדיפות בין 80% ל100% מלא ?
תודה מראש (:
זה ייצא פחות אוורירי עם קמח כוסמין. בכל מקרה עדיף 80%.
ערב טוב, האם ניתן להשתמש בתבנית למאפינס?
כן, אפשר להכין בתבנית מאפינס. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 17-20 דקות.
אפרת המקסימה!אפשר לשים 2 אגסים קטנים ו-2 תפוחים קטנים?רוצה שטען הפירות יורגש יותר.מספיק לשים 2 ביצים m או 3?רוצה שהעוגה תצא רכה ועסיסית.
היי שרון,
נראה לי עדיף לשים 2 אגסים בינוניים ותפוח או 2 תפוחים ואגס בינוני.
שימי 2 ביצים M. זה מספיק כדי שהעוגה תצא רכה ועסיסית.
האם ניתן להקפיא עוגה זו? אני אכין אותה רק עם תפוחים כי אין לי אגסים.
אגב אפשר להכין אותה עם שזיפים, ואז אפשר להקפיא?
אפשר להכין את העוגה רק עם תפוחים ולהקפיא.
לגבי שזיפים, אני ממליצה על המתכון הזה – עוגת שזיפים. אפשר להקפיא.
שבוע טוב 🙂
האם אפשר בלי אגוזים
כן אפשר.
אם אעשה במיקסר ידני יצא גם טוב?
כן.
היי אפרת,
תודה על המתכונים הנהדרים 🙂
אני משתמשת במתכוני העוגות, העוגיות והקינוחים במסגרת פעילות אפייה שאנחנו מקיימים במקום העבודה שלי- מועדון לאנשים עם צרכים מיוחדים.
המתכונים קלים, פשוטים ויוצאים כל-כך מוצלחים ותמיד מקבלים תשבוחות מהמשפחות!
ועכשיו לשאלה- אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס? וכמה כדאי?
היי ליאור,
שמחה לשמוע, פעילות מבורכת 🙂
אפשר להוסיף כרבע כוס שוקולד צ’יפס (50 גרם) לבלילה עצמה ועוד 1-2 כפות לפיזור מעל הבלילה. כדאי לקמח לפני את השוקולד צ’יפס כדי שלא ישקעו לתחתית במהלך האפיה.
יום מקסים
האם צריך לשמן תבניות אינגליש קייק פרחוניות מקרטון?
כן.
היי, רציתי לשאול עם איזה תפוחים מומלץ להכין אדומים או תפוחים ירוקים?? אשמח לתשובה
במקרה הזה לא משנה. זה יוצא טעים כך או כך 🙂
הי אפרת,
הכנתי את העוגה אתמול מקמח כוסמין 70% ויצא מעולה. כבר הספיקה כמעט להיגמר.
רציתי לשאול אם אני מכפילה כמויות, אפשרי לשים בתבנית גדולה יותר במקום בתבנית אינגליש קייק?
והאם אפשר במקום סוכר להחליף חלק מהכמות במתכון במייפל טבעי? ואם כן אז בכמה?
תודה רבה
היי כרמית,
שמחה שהעוגה יצא מוצלחת.
אפשר להכפיל את כל הכמויות ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בגודל 20X30. קחי בחשבון שזמן האפיה עשוי להתארך.
לגבי המרת הסוכר למייפל, אני חושבת שאפשר להמיר מחצית מכמות הסוכר, זאת אומרת שאם את מכפילה כמויות אז שימי שליש כוס סוכר + שליש כוס מייפל.
עוגה טובה, עדינה בטעמים
נותנת תחושה של בית
איזה כיף לגשת לאתר שלך, לבחור,להכין ופשוט להנות
תודה יקירה 🙂
שאלה- שתי העוגות יצאו נמוכות קצת. השתמשתי בתנית אינגליש קייק מאלומיניום. התכוונת לאלו מהקרטון?
תודה
היי יעל,
הכמות במתכון מתאימה לאינגליש קייק אחת.
הכפלת כמויות והכנת ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות?
היי אפרת!
האתר נהדר! הייתי צריכה להביא משהו להרמת כוסית בעבודה והעוגה נתנה לי פיתרון מהיר וקליל. כמובן שהכנתי כבר שתיים- שתהיה אחת גם לבית… שנה טובה!
מעולה 🙂
שנה טובה יקירה!
ושאלה נוספת, הכפלתי את הכמויות כדי לעשות בשתי אינגליש קייק.
יש לי ביצים L. האם לשים 2?
הייתי שמה אפילו 3 ביצים.
ואם הכפלת כמויות יש לשים 2 כפיות אבקת אפיה על 2 כוסות קמח כוסמין.
שלום אפרת,
האתר מקסים, כתוב בצורה ברורה, מתכונים שתמיד יוצאים נהדר והיחס שלך לכל שאלה הוא פשוט מעורר הערכה.
תמשיכי ותבורכי!
ועכשיו השאלה 🙂 אני באמצע הכנת עוגת האגס והתפוחים. אני רוצה להכין עם קמח כוסמין. האם צריך להוסיף לו אבקת אפיה? פעם ראשונה שאני עובדת איתו.
תודה ושבת שלום!
היי הדר,
קודם כל תודה 🙂
יש להוסיף כפית מלאה אבקת אפיה. חשוב לערבב היטב את הקמח בנפרד עם אבקת האפיה ורק לאחר מכן להוסיף לתערובת.
שבת שלום!
בוקר טוב,
האם אפשר להחליף את השמן בחמאה?
כן, אפשר לשים 75 גרם חמאה מומסת.
. היי(:
זה בסדר גם עם קמח מלא?
לדעתי זה ייצא קצת דחוס. אם בכל זאת את רוצה אז כדאי לשלב חצי כמות קמח רגיל.
היי אפרת,
תודה על המתכונים שלך, כל מה שהכנתי עד היום יצא טעים מאוד????
האם אפשר להכין בלי אגוזים?
סליחה, סימני השאלה בטעות
כן נדיה, אפשר לוותר על האגוזים.
יום מקסים 🙂
תודה על התשובה המהירה! הכנתי ויצא מאוד טעים(:
היי, אני מכינה ברגעים אלה את העוגה. הכפלתי מראש את הכמות והשתמשתי בשלוש ביצים כי התבנית שלי גדולה. אחרי שהכנסתי לתנור קיבלתי את ההרגשה שאין כל כך נוזלים. האם העוגה צריכה לתפוח??
אני מקווה שתמצא בסדר כי היא מיועדת לאורחים…
היי,
העוגה צריכה לתפוח. שמת 8 כפות מים ו2 כוסות קמח?
איזה גודל תבנית השתמשת?
כן, שמתי בדיוק את הכמויות האלה בתבנית 26.
יצאה מהתנור והאמת שנראית מעולה!- תפחה!!
עכשיו נשאר לחכות לטעימות…
תודה!!!
מעולה 🙂
האם אפשר להכפיל את הכמויות ולאפות ב2 תבניות אינגליש קייק
תודה מראש
כן, אפשר.
שבוע טוב 🙂
היי,
האם לשים את התפוח והאגס המדורגים עם הנוזלים שלהם, או לסחוט את מה שגרדתי?
אין צורך לסחוט מנוזלים.
שבת שלום 🙂
תודה רבה!
חייבת לפרגן ולהגיד שמאז שהכרתי את האתר שלך שיפרתי והתחלתי לגוון את המטבח שלי בהרבה מאכלים. ההסברים הפשוטים והטובים גרמו לי להעיז ולנסות כל שבוע משהו חדש!!
שבת שלום 🙂
ערב טוב,
האם יש אפשרות לא לשים אגס
אלא רק תפוח,
תודה
כן שירה, אפשר. ממליצה לשים תפוח וחצי או 2 תפוחים קטנים.
תודה רבה
נפלאה במתכונייך הברורים והקלים.
מקסימה בהתייחסותך לשואלים.
אתר המצדיק את קיומו.
תבורכי
ללי
תודה רבה ללי 🙂
שבת שלום
שאלה דחופה אם יש לי ביצים לארג’ גם לשים שתיים?
המון תודות.
ראיתי עכשיו.. אפשר לשים ביצה אחת.
יש לי עוד שאלה בטוח אכין את העוגה גם לשבת הקרבה ויש לי תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית והיא קצת יותר רחבה מהתבנית החד פעמית אולי אפשר קצת להכפיל כמויות בחצי ואיך כדי שתצא לי עוגה קצת יותר גבוהה?:)
ודוב תודה על המתכונים המשמחים והטעימים יישר כוח.
היי קרינה,
שמה שהעוגה יצאה טעימה.
לתבנית אינגליש קייק רחבה כדאי להכפיל את כל הכמויות ב1.5 (2 ביצים קטנות, חצי כוס סוכר, חצי כוס שמן, אגס וחצי, תפוח וחצי, 6 כפות מים, כוס וחצי קמח תופח, 3/4 כפית אבקת קינמון, שליש כוס אגוזים קצוצים).
יום מקסים 🙂
תודה רבה.
מכינה עכשיו:)
היי אפרת,
מתכון מומלך עוגה טעימה לשבת לא היה לי אגס והכנתי רק עם תפוח אחד ואגוזים וללא קינמון ויצא טעים תודה רבה על המתכונים להבא אכחן עם אגס ותפוח וקינמוןבטוחה שיהיה כזה טעים.
היי אפרת,
העוגה יצאה הרגע מהתנור וניראת טוב הכנתי בלי קינמון ואגס כי לא היה לי…ורוצה לעשות ציפוי אולי להמיס מים וסוכר ולישפוך מעל קצת לרטיבות,או לערבב מים עם סירופ מייפל ואיזו כמות מומלצת?
המון תודות:)
היי קרינה,
את יכולה לזלף קצת סירופ מייפל מעל העוגה. כמות של 1-2 כפות.
היי, בוקר טוב
איזה תפוח עץ צריך? ירוק או אדום?
או שזה בכלל לא משנה?
תודה ויום טוב.
לא משנה.
יום מקסים וחג שמח 🙂
האם יש אפשרות להחליף תפוח ואגס לבננות? אם כן אז כמה?
היי עדי,
אני כבר ממליצה להכין את מתכון עוגת הבננות או עוגת בננות וקוקוס.
היי..
האם אפשר להמיר לקמח כוסמין ואם כן- מהי הכמות?
תודה…
כן אלינור, אפשר. אותה כמות.
יום מקסים 🙂
הי. אתר מדהים קודם כל. יש לי קמח כוסמין מלא, האם ניתן להמיר בקמח הכוסמין המלא את הקמח הרגיל, או שרק מחצית כמות והשאר קמח רגיל, לא ממש הבנתי
זה ייצא פחות אוורירי עם קמח כוסמין. בכל מקרה עדיף 80%,
במידה ותרצי תוכלי לשלב, זה לבחירתך 🙂
10
שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבוע נפלא
היי אפרת ,
איזו כמויות צריך לתבנית 24 אשמח לדעת?
ויש לי ביצים לארג’….
תודה רבה.רןצה להכין לשבת:)
היי קרינה,
לתבנית 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
לדעתי כדאי לשים 3 ביצים כדי שהעוגה תהיה יציבה.
שבת שלום 🙂
אם להיות כנה אז הכנתי את העוגה הנ”ל (ללא סטיה מהמתכון למעט תוספת של קינמון ושל אגוזים) ללא ציפיות מיוחדות כאילו “שיהיה”
וברגעים אלו ממש טעמתי מתוך סקרנות ואני רוצה להגיד לך שהיא טעימה בטירוף, אחת העוגות הבחושות הטעימות ביותר שאני מכירה. (ואני אופה המון ) ץ.
תודה תודה רבה על עוגה זו ועל אתר מדהים!!
אני מאוד שמחה לשמוע 🙂
תודה אביגיל ושבת שלום!
היי מה שלומך?מקווה שטוב.
אפשר לשים במקום אגוזים,שקדים טחונים?
היי אביבית,
אפשר לשים שקדים טחונים.
שבת שלום 🙂
תודה יצא מעולה,
אני לא קילפתי את הפירות, ריסקתי בסלייסר, ואף הוספתי צימוקים.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום
חייב להוסיף אגוזים לעוגה.
לא חייב.
כמה ביצים לשים אם יש לי ביצה M ?
כדאי לשים 2 ביצים.
היי
מתכונים כייפיים וקלים.
אפשר להמיר ללא גלוטן ?
תודה
היי לימור,
לדעתי את יכולה להשתמש בכוס קמח תמי או “כרגיל” + כפית מלאה אבקת אפיה.
אפשרות נוספת היא לשלב שני שליש כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז + כפית מלאה אבקת אפיה.
בכל מקרה אני חושבת שכדאי להשתמש ב-2 ביצים, לא משנה הגודל שלהן.
תשובה מהירה, כל הכבוד..
אתר מדהים
את מעשירה אותי במתכונים ללא גלוטן
תודה ושבת שלום
יש מצב שאת תשלחי לי את המתכונים בשלמותם למייל? כי אני לא יכולה להיכנס לאתר מהמחשב שלי
היי אבישג,
שלחתי לך תשובה למייל.
חייב את הקינמון?
לא חייב
תודה רבה! נראית עוגה ממש טובה 🙂