זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 27-30 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים סחוט טבעי
3 כפות (50 ג’) יוגורט
קליפה מגורדת מחצי תפוז (אפשר לוותר)
כוס קמח (140 ג’) תופח (או כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה)
50 גרם שוקולד חלב קצוץ
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ, יוגורט וגרידת תפוז ומערבבים.
-מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים (שימו לב – ערבוב יתר פוגע באווריריות העוגה). מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים ערבוב קל (מומלץ להשאיר מעט שוקולד לפיזור מעל העוגה).
-מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 27-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הערה:
לעוגה פרווה אפשר להשתמש בשוקולד מריר, לוותר על היוגורט ולהגדיל את כמות מיץ התפוזים לחצי כוס.
- עוגת שוקולד עסיסית ואוורירית |
- עוגת מייפל |
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת תפוזים אוורירית
עוגה ממש טעימה!
עשיתי עם שוקולד צ’יפס, אבל הוא שקע בתחתית התבנית.
אני רוצה להכין שוב – מה ניתן לעשות כדי שלא ישקע?
שוקולד צ’יפס אכן נוטה לשקוע במהלך האפיה.
אפשר לקמח אותו לפני ואז הוא פחות שוקע. כדאי גם לפזר יותר על החלק העליון.
היי אפרת קודם כל חייבת לפרגן על האתר המיוחד שלך
מדוייק בטרוףף ממש תודה:)
איזה תחליף פרווה יש ליוגורט?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר לוותר על היוגורט ולהגדיל את כמות מיץ התפוזים לחצי כוס.
היי עוגה ממש טעימה ומעוניינת להכין אותה בגודל של עוגת גן 30*24.
אפשר בבקשה כמויות?
תודה רבה על המתכון!
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
לתבנית 24*30 יש להכפיל את כמויות כל המצרכים פי 2.
בהצלחה😊
אין לי יוגורט, וגם לא תפוזים.
הרכיבים שיש לי שחשבתי אולי יתאימו כתחליפים:
מעדן חלב בטעם שוקולד, גבינה לבנה, חלב, פטל בטעם ענבים.
האם משהו מהרשימה הנ”ל רלוונטי כתחליף?
במקום יוגורט שימי גבינה לבנה ובמקום מיץ תפוזים חלב. העוגה כמובן לא תהיה עוגת תפוזים אלא עוגת וניל ושוקולד חלב(:
מעולה, תודה רבה!
וזה בסדר, אני אוהבת ממש גם עוגות וניל 😀
גם אני😉 בהצלחה!
עוגה נפלאה! חוסלה בערב אחד. אני עשיתי ללא יוגורט ושבאתי לשים מיץ תפוזים (מבקבוק), גיליתי שבכלל זה מיץ מנגו. מפה לשם, הטעות יצאה ממש טובה וטעימה עם המנגו.
כמו כן, שברתי שוקולד מריר גס והוא היה ממש טעים ומורגש.
תודה על מתכונים נפלאים אפרת! בזכותך נכנסתי חזק לעולם האפייה
נשמע מעולה הודיה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ולשתף ושמחה לקרוא שאת נהנת ❤️
יום נפלא 🌸
היי רציתי לשאול אם אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס במקום שוקולד חלב?
אם כן אז באיזה כמות?
תודה!
כן, אפשר לשים כרבע כוס שוקולד צ’יפס.
יוצא טעים גם עם שוקולד צ’יפס פרווה?
כן.
היי, מרגישים טעם חמוץ של היוגורט
יש דרך לתקן?
בטוח שזה מהיוגורט? אולי זה מהחלב או מהמיץ?
שמת רק 3 כפות? באיזה יוגורט השתמשת?
אפשר אולי לפזר מעל כל פרוסה שחותכים אבקת סוכר כדי להוסיף מתיקות.
אין חלב והמיץ שתיתי הוא טוב
השתמשתי ביוגורט של דנונה 1.7%
סוג היוגורט בסדר.
נסי לפזר אבקת סוכר. מקווה שזה ישפר את החמיצות.
טעימה מאוד וקלה להכנה
עם שוקולד מריר ללא יוגורט ובתוספת חצי מיץ תפוזים טבעי.
את כך השוקולד ערבבתי עם העיסה
מהמם 😍
תודה ירדנה.
עשינו את גרסת הפרווה. את השוקולד שברנו עם הידיים.
העוגה טעימה מאוד, מחסלים את התבנית במהירות 🙂 אשתי רוצה להכין פעם הבאה כמות כפולה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ארז
הי אפרת, מה דעתך על שוקולד מריר במקום חלב?
אפשר.
רציתי להפתיע את אשתי עם עוגה מגניבה, אבל שמתאימה גם לגברברים חסרי סבלנות כמוני, ובחרתי במתכון הזה היה פצצה
כל הכבוד לך 🙂
שמחה שיצא טעים
היי אפרת,תודה לך על המתכונים המהממים!
ניתן להמיר את הקמח לקמח כוסמין לבן או מלא?
אפשר לשים כוס קמח כוסמין לבן + כפית אבקת אפיה.
כל הכבוד איך שאת עונה בסבלנות לכל שאלה גדולה קטנה ופיצית
כי כל שאלה כנראה מציקה לשואלת!
ואני מעירה שמלכתחילה להכפיל כמויות . לא חבל ללכלך כלים ולבזבז זמן בשביל תבנית אינגליש אחת?
כמו כן ברור שאיכסון במקפיא שומר על טריות מקסימלית!
היי מרים,
מסכימה איתך אבל בעבר כשפרסמתי מתכונים בכמויות מוכפלות גולשים התלוננו למה אני לא מפרסמת מתכונים בכמויות קטנות יותר.
יותר קל להכפיל כמויות מאשר להכין מחצית כמויות לכן רוב המתכונים שלי מותאמים לתבנית אינגליש קייק אחת.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת,
אפשר שמנת חמוצה במקום יוגורט?
כן.
היי אפרת
הכנתי שתי תבניות – חוסלו ברגע, אחד המתכונים המוצלחים.
רוצה להכין את העוגה לארוחה משפחתית וזה הרבה תבניות.
אשמח לעזרה בשני כיוונים:
גרידת תפוז – זה מה שעשה את העוגה למדהימה ולא רוצה לוותר על זה! מצד שני לא מתאים לי עכשיו שעה לגרד מלא תפוזים, יש לך הצעה עבורי? יש משהו מוכן שאפשר לקנות? טריק כלשהו?
אותו דבר לגבי השוקולד הקצוץ – רוצה להכין המון תבניות. יש שוקולד קצוץ שמוכרים או טריק כלשהו??
אשמח לעזרה
העוגה מדהימה
קודם כל נראה מעולה 🙂
את מגרדת עם פומפיה דקה?
לא חושבת שיש קנוי אבל את יכולה להכין את זה מראש ולשמור במקרר.
הבנתי שאת הביצים והסוכר מערבבים עם מטרפה.
מה עם שאר הדברים שמוסיפים? לערבב עם כף או להמשיך עם מטרפה?
להמשיך עם המטרפה.
היי אפשר לשים קמח תמי שהוא ללא גלוטן?
או שאת ממליצה קמח אחר?
או שאת לא יודעת?
נ.ב. אשמח מאדד שתפרסמי עוד עוגות ללא גלוטן. מה שיש זה לא מספיקקקקק!!!!!!!!!!
תודה על האתר, ממליצה לכל מי שרק יכולה!!!!!!!!!!
זה אמור לעבוד עם קמח תמי (כוס קמח + כפית אבקת אפיה).
אפרסם מתכונים נוספים 🙂
אני משתמשת בכל המתכונים פה של העוגות הבחושות עם 2/3 מהכמות קמח קונדיטור ו-1/3 מהכמות קמח אורז עדיף מלא ותמיד תמיד יוצא לי טוב וטעים.
תודה לך אפרת על כל המתכונים ועל הקטגוריה של הללא גלוטן
תודה לך 🙂
היי.אפשר במקום יוגורט לשים ריקוטה 5 אחוז?
כן.
תודה על המתכון
כמה שאלות טכניות:
אם מכין שתי תבניות במקביל לאפות עדיין באותו חום ואותו זמן?
כמה זמן העוגה נשמרת?
איך ואיפה שומרין אותה?
יום נעים
כן, יש לשים את התבניות על אותה רשת תנור.
כ-3 ימים מחוץ למקרר, עטופה בניילון נצמד.
בוקר טוב אפרת
למה הכוונה בשוקולד חלב קצוץ? שוקולד צ’יפס? משהו שנקנה בסופר? קוצצים לבד? איך? לאיזה גודל?
כמו כן כמה כפות/כפיות של שוקולד שווה להשאיר בצד כדי לפזר מעל העוגה?
ובנוסף מתי אפשר לאכול את העוגה? ישר או לחכות? כמה דקות לחכות?
הכוונה לשוקולד חלב רגיל (כמו שוקולד פרה) קצוץ עם סכין לחתיכות קטנות.
תשאירי בצד כ-2 כפות.
יש להניח לה להתקרר לפחות 15-20 דקות.
היי אפרת, תודה על המתכון
לגבי שימון התבנית – לשמן רק את התחתית או את כולה כולל הדפנות?
כתבת שמומלץ להשאיר מעט שוקולד לפיזור מעל העוגה – מתי מפזרים אותו? לפני שמכניסים את העוגה לתנור?
ורק לוודא כשכתבת יוגורט התכוונת ליוגורט לבן ביו רגיל? משנה כמה אחוזי שומן?
גם את הדפנות.
כן, לפני האפיה.
כן ביו רגיל. לא משנה.