התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

עוגת תפוזים חלבית עם שוקולד חלב קצוץ – קלה להכנה וטעימה במיוחד

עוגת תפוזים עם שוקולד חלב

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים 

שליש כוס (66 ג') סוכר

שליש כוס (80 מ"ל) שמן 

שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טבעי

3 כפות (50 ג') יוגורט 

קליפה מגורדת מחצי תפוז (אפשר לוותר)

כוס קמח (140 ג') תופח (או כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה)

50 גרם שוקולד חלב קצוץ

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ, יוגורט וגרידת תפוז ומערבבים.

-מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים (שימו לב – ערבוב יתר פוגע באווריריות העוגה). מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים ערבוב קל (מומלץ להשאיר מעט שוקולד לפיזור מעל העוגה).

-מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 27-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הערה:

לעוגה פרווה אפשר להשתמש בשוקולד מריר, לוותר על היוגורט ולהגדיל את כמות מיץ התפוזים לחצי כוס.

ראו גם
מרק צח
תבשיל אורז, עוף ואפונה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
פייגי (13:58 15.12.2019)

היי אפרת,תודה לך על המתכונים המהממים!
ניתן להמיר את הקמח לקמח כוסמין לבן או מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 15.12.2019)

אפשר לשים כוס קמח כוסמין לבן + כפית אבקת אפיה.

Avatar
מרים (10:15 8.12.2019)

כל הכבוד איך שאת עונה בסבלנות לכל שאלה גדולה קטנה ופיצית
כי כל שאלה כנראה מציקה לשואלת!
ואני מעירה שמלכתחילה להכפיל כמויות . לא חבל ללכלך כלים ולבזבז זמן בשביל תבנית אינגליש אחת?
כמו כן ברור שאיכסון במקפיא שומר על טריות מקסימלית!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 8.12.2019)

היי מרים,
מסכימה איתך אבל בעבר כשפרסמתי מתכונים בכמויות מוכפלות גולשים התלוננו למה אני לא מפרסמת מתכונים בכמויות קטנות יותר.
יותר קל להכפיל כמויות מאשר להכין מחצית כמויות לכן רוב המתכונים שלי מותאמים לתבנית אינגליש קייק אחת.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
מרים (09:14 6.12.2019)

היי אפרת,
אפשר שמנת חמוצה במקום יוגורט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:15 6.12.2019)

כן.

Avatar
אלה (01:16 6.12.2019)

היי אפרת
הכנתי שתי תבניות – חוסלו ברגע, אחד המתכונים המוצלחים.

רוצה להכין את העוגה לארוחה משפחתית וזה הרבה תבניות.
אשמח לעזרה בשני כיוונים:

גרידת תפוז – זה מה שעשה את העוגה למדהימה ולא רוצה לוותר על זה! מצד שני לא מתאים לי עכשיו שעה לגרד מלא תפוזים, יש לך הצעה עבורי? יש משהו מוכן שאפשר לקנות? טריק כלשהו?

אותו דבר לגבי השוקולד הקצוץ – רוצה להכין המון תבניות. יש שוקולד קצוץ שמוכרים או טריק כלשהו??
אשמח לעזרה

העוגה מדהימה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:17 6.12.2019)

קודם כל נראה מעולה 🙂
את מגרדת עם פומפיה דקה?
לא חושבת שיש קנוי אבל את יכולה להכין את זה מראש ולשמור במקרר.

Avatar
ענת (18:53 5.12.2019)

הבנתי שאת הביצים והסוכר מערבבים עם מטרפה.
מה עם שאר הדברים שמוסיפים? לערבב עם כף או להמשיך עם מטרפה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 5.12.2019)

להמשיך עם המטרפה.

Avatar
עדי (18:26 5.12.2019)

היי אפשר לשים קמח תמי שהוא ללא גלוטן?
או שאת ממליצה קמח אחר?
או שאת לא יודעת?
נ.ב. אשמח מאדד שתפרסמי עוד עוגות ללא גלוטן. מה שיש זה לא מספיקקקקק!!!!!!!!!!
תודה על האתר, ממליצה לכל מי שרק יכולה!!!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 5.12.2019)

זה אמור לעבוד עם קמח תמי (כוס קמח + כפית אבקת אפיה).
אפרסם מתכונים נוספים 🙂

Avatar
בטי (13:06 5.12.2019)

היי.אפשר במקום יוגורט לשים ריקוטה 5 אחוז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:12 5.12.2019)

כן.

Avatar
יניב (10:44 5.12.2019)

תודה על המתכון
כמה שאלות טכניות:
אם מכין שתי תבניות במקביל לאפות עדיין באותו חום ואותו זמן?
כמה זמן העוגה נשמרת?
איך ואיפה שומרין אותה?
יום נעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 5.12.2019)

כן, יש לשים את התבניות על אותה רשת תנור.
כ-3 ימים מחוץ למקרר, עטופה בניילון נצמד.

Avatar
הילה (09:28 5.12.2019)

בוקר טוב אפרת

למה הכוונה בשוקולד חלב קצוץ? שוקולד צ'יפס? משהו שנקנה בסופר? קוצצים לבד? איך? לאיזה גודל?

כמו כן כמה כפות/כפיות של שוקולד שווה להשאיר בצד כדי לפזר מעל העוגה?

ובנוסף מתי אפשר לאכול את העוגה? ישר או לחכות? כמה דקות לחכות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 5.12.2019)

הכוונה לשוקולד חלב רגיל (כמו שוקולד פרה) קצוץ עם סכין לחתיכות קטנות.
תשאירי בצד כ-2 כפות.
יש להניח לה להתקרר לפחות 15-20 דקות.

Avatar
לימור (00:40 5.12.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון
לגבי שימון התבנית – לשמן רק את התחתית או את כולה כולל הדפנות?
כתבת שמומלץ להשאיר מעט שוקולד לפיזור מעל העוגה – מתי מפזרים אותו? לפני שמכניסים את העוגה לתנור?
ורק לוודא כשכתבת יוגורט התכוונת ליוגורט לבן ביו רגיל? משנה כמה אחוזי שומן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:16 5.12.2019)

גם את הדפנות.
כן, לפני האפיה.
כן ביו רגיל. לא משנה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.