זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים קטנות (M או S)
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס (140 ג’) קמח תופח
כפית גרידת קליפת תפוז
כפית שטוחה אבקת קקאו
2 כפות שוקולד צ’יפס
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק חד פעמית.
-מערבבים (ידנית או במיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לתערובת אחידה.
-מחלקים את הבלילה ל-2 בלילות שוות. לבלילה אחת מוסיפים כפית קקאו ומערבבים. לבלילה שניה מוסיפים כפית קליפת תפוז ומערבבים קלות.
-יוצקים את הבלילה הכהה לתבנית משומנת. מפזרים מעל שוקולד צ’יפס. מעל יוצקים את הבלילה הבהירה.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 28-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*מומלץ לעטוף את העוגה בניילון נצמד לאחר כ-5 דקות מיציאתה מהתנור (האדים שמצטברים מוסיפים לחות ועסיסיות לעוגה).
תודה על כל המתכונים המדהימים!
אין לי תפוזים וגם לא מיץ תפוזים, יש אפשרות להמיר במשהו אחר?
איך יוצרים את הצורה כמו בתמונה?
שהבלילה הכהה מסביב לבהירה
קודם שמים את הכהה ומעל את הבהיר ולא מערבבים
אם יש לך תרכיז בהיר אז שימי (כמובן מהול במים). אם לא, שימי מים.
צהריים טובים
עוגה נפלאה
שאלה לגבי חימום תנור מראש, יש זמן משוער שנחשב הזמן הנכון? כי אני מפעילה תנור כשמתחילה להכין את העוגה. נגיד 10 דקות, זה מספיק?
10 דקות זה מספיק.
סליחה במתכון…..
בוקר טוב:)
זה בסדר, את יכולה לשים 2 ביצים. רק כדאי לערבב היטב עם הסוכר לפני שאת מוסיפה את יתר החומרים (כדקה).
בוקר טוב, במתקום מצוין לשים ביצים S או M יש לי ביצים XL כמה ביצים לשים? תודה והמשך יום שקט.
אפשר להשתמש בכוס חמה רגילה במקום כוס מדידה?
כמה יש בה?
היי צביה,
ייש כמה גדלים של כוס חד”פ לשתיה חמה.
אם רשום על האריזה שזה 240 מ”ל זה בסדר.
הי האם יש אפשרות להמיר את הקמח תופח בקמח רגיל ולשים נגיד במקום זה אבקת אפייה? ואם כן כמה אבקת אפייה?
היי
אפשר- כפית אבקת אפייה.
הי אפרת,
הכפלתי כמויות ושמתי ב2 תבניות אינגליש קייק, אבל העוגות לוקחות המון זמן בתנור… מה אני יכולה לעשות?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
חיממת את התנור לפחות 9 דקות מראש על 180 מעלות?
אפית בתבניות אינגליש קייק סטנדרטיות?
כמה זמן העוגות כבר בתנור?
תמשיכי לאפות על חום של 170 מעלות עד לאפייה מלאה.
הי אפרת קודם כל המתכונים שלך מושלמיםם רציתי לשאול אם יש לי רק ביצים L כמה להשים 1 או 2?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לשים 2 ביצים L.
היי אפרת!!
אם אני מכפילה כמויות ויש לי ביצים L כמה ביצים לשים? תודה !!
היי,
לכמות כפולה שימי 3 ביצים L.
היי עשיתי בדיוק את הכמויות שרשמת ומשום מה יצא לי כמות לא גדולה . ממש בקושי כל חלק כיסה שורה בתבנית.. בכל זאת מקווה שיצא טוב(:
היי,
הסיבה הכי שכיחה לכך שיצא מעט מדי בלילה- אי דיוק בכמויות, שימוש בכוס שאינה כוס מדידה בנפח 240 מ”ל.
היי נכון את צודקת כנראה שזו הסיבה. בכל זאת יצא כל כך טעים עכשיו מכינה עוד אחת הפעם בכוס של 240.
מעולה, בטוחה שהפעם יצא מצוין.
אפשר עם אבקת שוקולית???
אפשר אבל התערובת תצא בהירה יותר.
היי,
אפשר כמויות ל-2 תבניות אינגליש קצת יותר קצרות מהאינגליש הרגילות? (אין לי מידות מדוייקות)
תודה 🙏
היי הודיה,
הנה הכמויות:
3 ביצים קטנות (M או S)
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח תופח
כפית וחצי גרידת קליפת תפוז
כפית וחצי שטוחות אבקת קקאו
3 כפות שוקולד צ’יפס
היי אפרת:) האם ניתן לשים ביצה אחת לארג’? או שצריך שתיים? יש לי רק L
היי יעל,
רצוי להשתמש בביצה אחת L + עוד מעט ביצה (אפשר לשבור ביצה, לערבב ולהשתמש רק בשליש- חצי מהכמות).
היי.
האם קריטי להשתמש בביצים מידה L?
והאם חובה או מה במקום שוקולד ציפס?
תודה רבה
אפשר להשתמש ב2 ביצים קטנות, ואפשר לוותר על השוקולד צ’יפס או לשים אגוזים קצוצים במקום.
בהצלחה😊
מיוחד!!
הכנתי עם קמח ללא גלוטן והוספתי א. אפיה יצאה אוורירית ברמות!
תודה!!
נראה מעולה! תודה על השיתוף שיראל😊
תודה על עוד מתכון מוצלח🙏🏻❤️
מושלם 😍
הי ,
ניתן להמיר את מיץ התפוזים לחלב לוותר גם על קליפת התפוז?
היי,
עדיף שלא להחליף את מיץ התפוזים, כי העוגה עצמה היא עוגת תפוזים ושוקולד.
אפשר להכין בלי גרידת התפוז או לשים במקום חצי כפית גרידת לימון (עדיף).
שלום אפרת, אני רוצה לאפות את העוגה בתבנית עגולה קוטר 24, לצערי לא מבינה עד הסוף בדיוק את הכמויות של להכפיל ב-2. האם תוכלי בבקשה לכתוב את הכמויות המדויקות?
היי ליה,
מתכון לתבנית עגולה 24
4 ביצים קטנות (M או S) או 3 ביצים XL
כוס סוכר
¾ כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
2 כפיות גרידת קליפת תפוז
2 כפיות שטוחות אבקת קקאו
4 כפות שוקולד צ’יפס
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
היי אפרת, עשיתי בסוף כמויות של קוטר 26 בתבנית של 24 התבלבלתי, כשפתחתי את התבנית, העוגה התפרקה בחלקה וכשחתכתי אותה באמצע כדי למרוח קרם, היא התפרקה כמעט לגמרי. האם הטעות הייתה אפייה בתבנית לא מתאימה או שאולי פתחתי אותה כשהעוגה לא התקררה מספיק?
לדעתי זה בגלל שהעוגה עדיין לא התקררה.
רק לאחר שהעוגה מתקררת לגמרי היא מתייצבת. לפעמים עדיף אפילו להכין אותה יום לפני ולעבוד איתה יום למחרת, לאחר שהיא התקררה לגמרי והתייצבה.
שלום שלום.. אני הכנתי פעם את העוגה ומאוד אהבתי !! ברצוני להכין ליומולדת בני .. בתבנית עגולה .. מצורפת תמונה של התבנית עם המימדים שלה.. מה הן הכמויות הנכונות לתבנית זו ?
היי הנא,
בגלל שיש על התבנית שתי מידות שונות אני ממליצה להכין את הכמות הזו. מקסימום אם יש בלילה מיותרת אפשר למלא בכמה תבניות מאפינס בודדות.
4 ביצים קטנות (M או S) או 3 ביצים XL
כוס סוכר
¾ כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
2 כפיות גרידת קליפת תפוז
2 כפיות שטוחות אבקת קקאו
4 כפות שוקולד צ’יפס
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
שיהיה יום הולדת שמח והמון מזל טוב 🎉
הי אפרת, כרגיל הכפלתי כמות וכרגיל יצא טעים (:
הבעיה היא שהעוגות יוצאות לי נמוכות. אני משתמשת בתבנית אלומיניום מלבנית – שאני מבינה שהיא שווה ערך לשתי תבניות אינגליש ובכוסיות מדידה לאפיה של שליש כוס ורבע כוס (לפי המתכון כמובן).. למה שיצא לי תמיד נמוך העוגות?
היי רחלי,
יש שני סוגים של תבנית מלבנית. אחת קטנה בגודל 22X31 והשניה בגודל 25X32. באיזה גודל את משתמשת?
לגבי כוס מדידה, אני אישית פחות ממליצה כי זה מבלבל ולא תמיד הנפח הנכון. יש גם כמה סוגים של כוסות מדידה.
אני ממליצה להשתמש באופן קבוע בכוס של 240 מ”ל.
כן- בתבנית הקטנה יותר של 22. הבעיה היא בכוס של 240 מ”ל לא תמיד מסומן טוב כמה זה שליש או רבע.. איך אוכל למדוד כדי לוודא שהכוסיות מדידה שלי אכן נכונות?
תודה רבה! העוגות שלך טעימות ! פשוט רוצים אותם גבוהות (:
אם זו התבנית הקטנה יותר זה בסדר.
כנראה שהבעיה בכוס.
אם את משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל אז כדי לדעת מה זה רבע תחלקי בעין את הכוס ל-4 וכדי לדעת מה זה שליש תחלקי בעין ל-3 חלקים שווים.
יש לך בבית כוס זכוכית רגילה עם ידית כמו בתמונה בעמוד הזה? המרת מידות אפיה.
כן יש לי כוס כזאת. אנסה לוודא קודם שזה אכן 240 , אולי אפילו אנסה למדוד לפי מ”ל מבקבוק תינוק (;
תודה אפרת, שבת שלום
היי, מה הכמויות לתבנית 26 (קוגלהוף מסיליקון)? והאם אפשר להוסיף קוקוס ובאיסה שלב?
וכמה זמן אפיה?
היי יפעת
כמויות לתבנית עגולה 26:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
3 כוסות קמח תופח
כף גדושה גרידת קליפת תפוז
כף אבקת קקאו
שליש כוס שוקולד צ’יפס
וקוקוס תוסיפי כמה שאת אוהבת 🙂
אחרי/לפני השוקולד צ’יפס.
סביבות ה-45-50 דק’ זמן אפייה, תבדקי עם קיסם אם העוגה מוכנה
תודה, וכמובן שצריך לשפוך לתבנית קודם את הבלילה הלבנה ואחרכך הכהה, בגלל שאני הופכת אותה
מהמם 🙂 בהצלחה ♥
שלום אפרת
בסיום האפיה אפשר לשים משהו? כמו.. אבקת סוכר או מייפל או משהו אחר?
אפשר לפזר אבקת סוכר לאחר שהעוגה התקררה.
אם אני מכפילה את הכמות ב-3 או ב-4 (אני עדיין לא יודעת) ויש לי רק ביצים L. כמה ביצים לשים?
תודה מראש!
ואני גם משתמשת בכוס של 200 מ”ל
זה בסדר?
לא טוב. חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל כדי שהתוצאה תהיה מוצלחת.
אם את מכפילה ב-3 שימי 5 ביצים.
אם את מכפילה ב-4 שימי 6 ביצים.
אין שום אפשרות להשתמש בכוס של 200 מ”ל? הרי היחס נשאר אותו יחס-אולי מה שצריך זה להוריד בביצים לא?
פשוט העוגה נשמעת פצצה וזה הכוס שיש לי
לא מומלץ באפיה. צריך להכפיל את כל הכמויות ב83% (וזה קצת מסבך את העניינים) והעוגה גם תצא מאוד נמוכה.
אני ממליצה לך לקנות כוס זכוכית רגילה עם ידית כמו זו שבתמונה בלינק המצורף – המרת מידות אפיה. יש גם כוסות חד פעמיות יותר גדולות שרשום עליהן 240 מ”ל.
אין לי גרידת קליפת תפוז,והעוגה נשמעת פצצה!!! אפשר לוותר על זה או לשים משהו במקום?
אפשר להכין בלי גרידת התפוז או לשים במקום חצי כפית גרידת לימון (עדיף).
יצא מושלםםםםםםםםםם
(אין לי תמונה כי בטעות נמחקה….😥)
אבל יצא טרוףףףףףףף😋😋😋😋😋
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה חני
עוגות מושלמות.מתכונים עשר!!
מהמם 😍
תודה על השיתוף!
התחלתי לא מזמן לאפות..האמת עוגה פצצה טעימהה
שמחה לשמוע 🙂
אפשר להשתמש בכוס מדידה
אם היא בנפח 240 מ”ל אז כן.
היי
האם אפשר להחליף את בשוקולד צ’יפס בשוקולד מגורד?
כן אפשר להחליף בשוקולד מגורד או קצוץ דק.
היי זה בסדר להשתמש בכמות מדידה?
הכוונה בכוס מדידה?
אם היא בנפח 240 מ”ל אז כן.
אפרת, תתחדשי על שידרוג האתר. את מהממת
ותודה על כל המתכונים הנפלאים!
תודה דורית ❤️
היי,
יש לי תבנית 22.5×31 כמה אני צריכה לשים מבחינת כמויות?
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
*יש להקפיד על שימוש בכוס נכונה (כוס זכוכית עם ידית בנפח 240 מ”ל).
אם אין לי גרידת תפוז זה יפחית מהטעם?
תכיני בלי, זה בסדר.
הי אפרת,
יש לי רק תבנית מרובעת בגודל 23*35.
הכנוות משתנות?
היי שירה,
אלה הכמויות המומלצות:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
3 כוסות קמח תופח
כף גדושה גרידת קליפת תפוז
כף אבקת קקאו
שליש כוס שוקולד צ’יפס
אתר מושלם ! למה תבנית חד״פ?
היי ליהי,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק בגודל 31X10. אם יש לך תבנית רגילה בגודל הזה אז אין בעיה.
שלום אפרת, אני רוצה לעשות בתבנית אינגליש קייק, האם המתכון שלך מתאים לתבנית אחת כזאת? ויש לי ביצים לארז׳ אז כמה לשים?
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
שימי עדיין 2 ביצים.
האם זה ממש קריטי להשתמש ב ביצי xl?
זה בסדר.
תודה על עוד עוגה נהדרת, טעימה ורכה מאוד
שמחה שאהבת 🙂
הכנתי לשבת ויצא מוווושלם בטירוף וקל מאוד!!
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת על עוד מתכון מקסים!
רציתי לשאול אותך האם זה נכון שמסוכן לאפות
בתבניות חד פעמיות, וצריך לשים בהן נייר אפיה.
שמעתי את זה ממישהי ואני מנסה לברר האם זה נכון…
תודה!
היי רבקה,
אומרים שבטמפ’ גבוהה אלומיניום יכול לפלוט חומרים מזיקים על כן עדיף לרפד את התבנית בנייר אפיה או להשתמש בתבניות מקרטון נייר.
יום מקסים 🙂
אפשר להכין מאפינס ואם כן האם זמן האפיה משתנה
אפשר להכין במאפינס. זמן אפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
אפרת, תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים. בזכות האתר שלך העזתי פעם ראשונה בחיי לאפות עוגות.
כיף לשמוע ❤️
תודה הלן
היי
האם 2 כפות שוקולד צ’יפס חובה במתכון? או שאפשר לוותר על זה…?
אפשר לוותר.
אני רוצה להגדיל את הכמות של המתכון זה אפשרי והאם אפשר במקום קמח תופח לשים קמח רגיל ואבקת אפיה אחת?
כן, אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 31X22 או 2 תבניות אינגליש קייק.
אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה. אם את מכפילה כמויות – 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
התמכרתי לאתר שלך ולמתכונים המעולים.
שאלה לי. במתכון לעוגה, האם ניתן לוותר על גרידת קליפת תפוז, אולי להחליף במשהו אחר? (אולי כפית מהמיץ תפוזים)
היי יפעת 🙂
אפשר לשים במקום חצי כפית גרידת לימון או להכין בלי.
אחת העוגת הקלות והטובות!!! תודה!
שמחה שאהבת 🙂
היי
האתר שלך נפלא. נקודה!
לרגישים לגלוטן איזה תחליף קמח?
תודה
שרה
לדעתי כוס קמח כרגיל או תמי + כפית אבקת אפיה.
היי אפרת, אבקת קקאו ולא שוקולית, נכון?
נכון. אפשר לשים במקום הקקאו כפית גדושה שוקולית.
היי אפרת,
הכנתי את העוגה שלך ביום חמישי ומכל העוגות שלך שהכנתי היא הייתה הכי מדהימה.
חשוב לציין שהכנתי אותה בשש בערב לפני שיצאתי לבילוי עם חברים והיא הייתה עטופה בניילון נמצד עד שתיים בלילה כשחזרתי מהבילוי (8 שעות)
אני מאוד רוצה להכין את העוגה ביום שלישי בבוקר כדי לקחת אותה למסיבה קטנה במשרד אבל הבעיה שלא יהיה לה כל כך הרבה זמן לשבת בניילון נצמד.
האם לדעתך זה ממש יפחית מהטעם?
אם העוגה כן תהיה בניילון נצמד משהו כמו 20 דקות או גר חצי שעה (הנסיעה לעבודה) זה יספיק? אם רצוי יותר זמן אז כמה? יכולה אולי לקום קצת יותר מוקדם..
היי הילה,
זה בסדר, העוגה עדיין תהיה טעימה 🙂
הכנתי בתבנית 26 ויצא מעולה:) חוסלה תוך יומיים. תודה רבה על מתכון נפלא.
תודה לימור, שמחה לשמוע 🙂
לצערי אני חייבת לציין שזאת הפעם הראשונה שמתכון מהאתר הנפלא הזה לא הצליח לי.
עשיתי הכל לפי המתכון לתבנית 32X25 ואכן גובה העוגה הוא מצויין כך שהכמויות נכונות.
הבלילה החומה נאפתה הרבה יותר מהר מהבלילה הבהירה שנשארה ממש נוזלית אחרי 30 דקות. לכן המשכתי לאפות אותה וכאשר הבלילה הבהירה הייתה אפוייה, הכהה הייתה כמעט שרופה.
בנוסף, הבלילה הבהירה הפכה לכהה (אולי בגלל השוקולד צ’יפס) כך שבכלל אין את משחק הצבעים כמו בתמונה שלך.
התאכזבתי. יש לך רעיון אולי למה זה קרה?
בכל מקרה אני ממש אוהבת את האתר שלך וכל הבישולים והאפיות הן רק מפה ותמיד מצליחים לי!!!
היי מיכל,
קודם כל צר לי שזה לא צלח. האמת שפעם ראשונה אני נתקלת בכך ששכבה אחת נאפית מהר יותר מהשניה כאשר השינוי היחיד בבלילות הוא הוספת מעט קקאו.
הבלילה החומה היתה בחלק התחתון? אם כן לא ברור לי איך היא נשרפה. לא ערבבת בין הבלילות נכון?
בדקת את העוגה עם קיסם שנעצת בכמה מקומות במרכז העוגה והוא יצא יבש?
אפית בחום עליון וחום תחתון ב180 מעלות?
היי אני רוצה להכין את העוגה
אני משתמשת בביצים רק L האם לשים אחת ? ובנוסך רציתי לדעת איפה שומרים אותה לאחר האפייה ? בחוץ או במקרר?
תודה!
היי דקלה,
אפשר לשים ביצה אחת אבל אם את רוצה שהעוגה תהיה יציבה יותר שימי 2 ביצים אפילו שהן גדולות.
העוגה נשמרת מחוץ למקרר עטופה בניילון נצמד.
האם ניתן להשתמש בקמח רגיל ולא תופח?
אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
היי אפרת, עד עכשיו תמיד הכנתי עוגות רק לבית שלי ולכן הייתי מגישה אותן באותה תבנית חד פעמית שבהן אפיתי אותן.
את העוגה הזאת רוצה להגיש בארוחה חגיגית על צלחת יפה ולא בתבנית חד פעמית.
אשמח לטיפ או עצה לאיך להוציא את העוגה מהתבנית בשלמותה ובלי להרוס. בדרך כלל זה לא מצליח לי
היי לימור,
יש תבניות קרטון בעלות סימן חיתוך בחלק התחתון. אני ממליצה להשתמש בהן כי קל לחלץ מהן את העוגה לאחר אפיה. מצרפת תמונה של התבנית.
חשוב לחלץ את העוגה מהתבנית רק לאחר שהיא התקררה לגמרי.
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 אם את מכינה בתבנית עגולה כמו בתמונה.
עוגה מאוד טעימה. התחסלה מיד כשיצאה מהתנור.
תודה פנינה, שמחה לשמוע 🙂
הכנתי אותה עכשיו ויצא מאוד טעים! החלפתי את הסוכר הלבן בסוכר חום ועדיין יצא מעולה. תודה רבה 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה דינה 💜
תודה רבה על האתר והמתכונים המעולים!
אשמח לדעת מה הכמויות לתבנית עגולה קוטר 24?
היי יעל,
יש להכפיל כמויות ב-2.
ערב טוב אפרת
אני רוצה להכין את העוגה הזאת לילדים שלי מחר לפני שיוצאת לעבוד משמרת ערב.בגלל שלא אהיה בבית לבדוק, כמה זמן את ממליצה לשמור את העוגה בניילון נצמד לפני האכילה (שהגדול שלי ידע).
כמו כן יש לך עוד מתכונים שמכילים תפוזים בכל צורה שהיא?
סוף שבוע נעים
כן, לשמור בניילון נצמד מחוץ למקרר. ברגע שהעוגה מתקררת לטמפ’ החדר אפשר לאכול אותה.
מצרפת לינק למתכונים שיש בהם תפוזים.
כששמתי את העיסה הלבנה על השוקולד, השוקולד צף בחלק מהמקומות ואז ערבבתי קצת את הלבן ממקומות אחרים מעל השוקולד ויצא לי סתם מעורבב, מה לעשות שזה לא יקרה כך
אין בעיה שהשוקולד יצוף בחלק מהמקומות. יש לאפות את זה כמו שזה.
גם אם ערבבת קצת זה בסדר. זה ייצא כמו עוגת שיש.
היי אפרת,
העוגה טעימה בטירוף. לא מפתיע- הרי כל המתכונים שלך מעולים.
שאלה: יש מצב שבגלל שהשתמשתי בכוס קמח כוסמין וכפית אבקת אפיה העוגה לא “עלתה” מעבר לשלושה ס”מ? לא תפחה כמעט בכלל.
היי שרה,
בדר”כ עוגות מקמח כוסמין תופחות פחות.
ערבבת בנפרד את קמח הכוסמין עם אבקת אפיה ורק אז הוספת לבלילה?
שלום אפרת ותודה על כל המתכונים,
רציתי לדעת מדוע את מציעה לעבור לשמן קנולה?
לפי מיטב ידיעתי זה לא שמן כ”כ בריא, בלשון המעטה…
היתרון היחיד שלו זה בטיגון,שהוא לא נשרף מהר כמו שמנים אחרים.
אשמח לתגובתך.
תודה רבה ושבת שלום
היי מירה,
ההמלצה שלי לעבור לשמן קנולה רלוונטית לזו ששאלה אותי (היא כבר שאלה את השאלה בכמה מתכונים, לא בהכרח בעוגות).
בגדול רצוי להשתמש בשמן זית אבל שמן זית לא תמיד מתאים בכל האפיות בגלל הטעם הדומיננטי שלו.
שמן חמניות נחשב לשמן שמשחרר כמות רעלים גדולה בטמפ’ גבוהה לעומת שמן קנולה שעמיד יותר בטמפ’ גבוהות.
שבת שלום 💜
שלום
מאד נהנית מהמתכונים המדויקים והפשוטים שלך
אפשר לאפות את העוגה עם קמח ללא גלון? באיזו כמות?
האם יש לך מתכון ללחם עם קמח ללא גלוטן ?
תודה אורכיד
אפשר להשתמש בכוס קמח כרגיל או תמי + כפית אבקת אפיה.
יש לי מתכון ללחמניות גבינה ללא גלוטן שאפשר לאפות כלחם בתבנית אינגליש קייק (זמן האפיה עשוי להתארך ב 10-15 דקות נוספות).
הי אפרת, אין לי גרידת תפוז. מה אפשר לשים במקום?
אפשר להכין בלי גרידת התפוז או לשים במקום חצי כפית גרידת לימון.
את פשוט מדהימה, כל מתכון יותר טוב מהשני.
יישר כח
תודה עדי ❤️
הי
איך מטעבנים את העוגה שנשמעת קלה וטעימה
תודה
היי עדנה,
אני חושבת שאפשר לשים במקום הביצים רבע כוס רסק תפוחים + כף מיץ לימון + חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה.
תגידי העוגה תפוזים שוקולד מתאימה רק לאנגליש קיק 1
אם אני רוצה להכין את העוגההבתבנית רגילה של 26
מה הכמות המצרכים?
היי שרה,
כמויות לתבנית עגולה 26:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
3 כוסות קמח תופח
כף גדושה גרידת קליפת תפוז
כף אבקת קקאו
שליש כוס שוקולד צ’יפס
היי
מה הכמויות לתבנית מרובעת?
היי אריאל,
לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31 יש להכפיל כמויות ב-2.
לתבנית מלבנית בינונית בגודל 32X25 אלה הכמויות:
5 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים
3 כוסות קמח תופח
כף גדושה גרידת קליפת תפוז
כף אבקת קקאו
שליש כוס שוקולד צ’יפס
היי אפרת, תודה על עוד מתכון מיוחד 🙂
כמה שאלות:
1. מה לעשות אם יש לי ביצי L? בכל זאת לשים 2? לשים 1? לשים 2 ולשנת כמויות? חייבים לקנות ביצים יותר קטנות?
2. באיזה שמן להשתמש? חמניות או זית?
3. באיזה מיץ להשתמש? סחוט? מבקבוק של משקה קל?
4. לגרסה ללא גלוטן במה אפשר להשתמש? בקמח של כרגיל או בקמח שמרים? כמה לשים? האם לשנות משהו?
5. בכמה שמן לשמן את התבנית?
6. כמה זמן רצוי להחזיק את העוגה בניילון נצמד לפני האכילה?
7. אם מכניסה שתי תבניות אינגליש קייק לתנור משהו משתנה? הזמן? החום?
המון המון תודה
1. שימי בכל זאת 2 ביצים.
2. חמניות (ממליצה לך לעבור לקנולה).
3. מה שבא לך.
4. כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה.
5. כפית ולמרוח עם נייר מגבת בתחתית ובדפנות.
6. עד שהיא מתקררת לטמפ’ החדר
7. אין שינוי