שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (65 ג’) סוכר

שליש כוס (65 ג’) שמן

חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים

כוס קמח (140 גרם) תופח

חצי כוס (55 ג’) אגוזי מלך טחונים

3 כפות (30 מ”ל) סירופ מייפל

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת מטרפה או כף את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם העוגה עלול להפגע). מוסיפים אגוזים טחונים ומערבבים ערבוב קל (מומלץ להשאיר קצת אגוזים לפיזור מעל העוגה).

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות, עד שקיסם יצא יבש.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים את העוגה מהתנור ובעודה חמה יוצקים מעל באופן אחיד 3 כפות סירופ מייפל.

-עוטפים את העוגה בניילון נצמד (האדים שמצטברים בפנים מרככים את העוגה והופכים אותה לעסיסית יותר).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת תירס ופטריות
ירקות שורש בשמן זית ושום

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עדי (19:31 9.09.2021)

הי אפרת😊
הכנתי עם קמח כרגיל ללא גלוטן ויצא מצוין!!!!!
תודה רבה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (22:25 9.09.2021)

תודה שחזרת לעדכן, יעזור מאד לכל הנמנעים מגלוטן… שמחה שיצא מוצלח😊

מעין (15:21 4.05.2021)

יצאה לי עוגה דחוסה ולא אוורירית אולי בגלל שהשתמשתי בקמח רגיל ושכחתי א.אפיה?
או בגלל הערבוב?

מתכונים ב-10 דקות (17:03 4.05.2021)

היי מעיין,
בהחלט! אבקת אפייה היא קריטית למרקם…
בטוחה שבפעם הבאה יצא מושלם😊

מעין (19:36 5.05.2021)

הכנתי שוב יצא מאוד טעימה
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (19:52 5.05.2021)

מעולה, איזה כיף שהמתכון לא מאכזב! תודה מעין😊

ימית (19:03 8.01.2021)

העוגה יצאה טעימה בטירוף!!
כמו כל המתכונים שלך ❤️

מתכונים ב-10 דקות (17:44 9.01.2021)

נראה מעולה ימית!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
שבוע נפלא🌸

יפי (16:47 5.11.2020)

טעים מאד!! מושלם כמו כל המתכונים שלך!
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:53 5.11.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה

ליאה (22:46 30.09.2020)

יצא אלוף! הכנתי לכבוד החג… גבוהה ויפה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:51 30.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

ליאה (22:56 30.09.2020)

האמת, רק עכשיו גיליתי את האתר שלך… עשיתי כבר כמה מתכונים וכל אחד יותר טוב מהשני.
תבורכי!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:06 1.10.2020)

❤️

דינה עמוס (14:34 28.07.2020)

שלום רב
האם אפשר להחליף את האגוזים בפירות מסוכרים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:41 28.07.2020)

נראה לי שכן. שימי כשליש כוס פירות מסוכרים קצוצים.

מעיין (17:49 22.05.2020)

יצא מושלם!!! כל המתכונים שלך מוצלחים תודה רבה !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:54 22.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️

דנה (09:16 15.05.2020)

במה אפשר להשתמש במקום מייפל?
דבש יתאים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 15.05.2020)

כן. אפשר לשים דבש.

פריאל (15:26 4.03.2020)

אם אני רוצה שתי תבניות אינגליש קייק אז להכפיל כמויות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:00 4.03.2020)

כן.
*רק חשוב להקפיד להשתמש בכוס נכונה (בנפח 240 מ”ל).

תמר (09:40 5.12.2019)

היי אפרת,

אולי במקום סוכר אפשר להשתמש בסירופ מייפל, וכך לחסוך את ההזלפה מעל?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 5.12.2019)

אפשר להמיר את הסוכר במייפל אבל זה שונה כשהסירופ הוא חלק מהתערובת או שמזליפים אותו מעל.
ההזלפה מעל מוסיפה עסיסיות וגם הטעם של המייפל יותר מורגש.

מעיין (15:38 5.04.2019)

היי אפרת..

אני מכינה בדיוק עוגת תפוזים.. יש אפשרות לשים ממש מעל הבלילה אגוזים עם מייפל ולהכניס לתנור ? זה לא ישקע ? אני רוצה שיהיה מעין ציפוי מייפל ואגוזים מעל..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:41 5.04.2019)

אפשר. חלק מהאגוזים ישקעו קצת אבל זה לא נורא. את המייפל כדאי לשים לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור.

ליטל (11:13 28.09.2018)

היי אפרת, האם אפשר לוותר על האגוזים? אלרגיה בבית.. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:58 28.09.2018)

כן אפשר.

ענת (12:56 27.09.2018)

היי אפרת, מועדים לשמחה!
איזה כמויות לשים אם אני משתמשת בכוס חד פעמית (שתייה קרה)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 27.09.2018)

היי ענת,
כוס חד פעמית אמורה להיות בנפח של 180 מ”ל כאשר יש להשתמש בכוס של 240 מ”ל.
אלה בערך הכמויות בשימוש בכוס חד פעמית קטנה לשתיה קרה:
2 ביצים
שני שליש כוס סוכר
שני שליש כוס שמן
חצי כפית תמצית וניל
3/4 כוס מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח תופח
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים
3 כפות סירופ מייפל

ענת (13:56 28.09.2018)

תודה!
אפשר להמיר סוכר לדבש או סילאן?
ואת הקמח לכוסמין מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 28.09.2018)

אפשר להמיר לקמח כוסמין מלא ולהוסיף כפית אבקת אפיה.
במקום סוכר אפשר לשים דבש באותה כמות.

רחלי (14:41 7.09.2018)

הי, אפשר להשתמש במשקה קל תפוזים של פריגת או צריך תפוז סחוט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 7.09.2018)

פריגת זה מצוין.

ישראלה (08:10 24.08.2018)

היי אפרת,
דבר ראשון אני לעתים קרובות נמצאת מול האתר ומנסה את כל סוגי המתכונים שלך. תודה על הסברים פשוטים ותוצאות מדהימות!
ובנוגע לעוגה, יש אפשרות לוותר על מיץ התפוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 24.08.2018)

תודה ישראלה, כיף לשמוע 🙂
במקום מיץ אפשר להכין לימונדה ולסחוט לכוס כף מיץ לימון, למלא במים עד חצי כוס ולהוסיף כפית מלאה סוכר.

מור (17:38 10.08.2018)

אשמח לאותו מתכון בתבנית מלבנית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 10.08.2018)

היי מור,
לתבנית מלבנית בגודל 22X31 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
לתבנית מלבנית בגודל 25X32 יש להכפיל את כל הכמויות ב-3 (מספיק לשים 5 ביצים גדולות).

יסכה (21:01 12.07.2018)

אין לי בבית קמח תופח מה אפשר לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 12.07.2018)

אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה.

שרון (12:16 6.07.2018)

הי, אפשר סילאן במקום מייפל זה יצא טעים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:01 6.07.2018)

אפשר אבל עדיף מייפל או דבש, זה ייצא יותר מעודן בטעם.

מיכל (00:31 24.05.2018)

וואי תקשיבי הכנתי את העוגה עכשיו !! כאילו חצות הלילה..😜😋מתכון קל ומזמין..נראה לי יצאה מעולהההה..תודה על ההסברים הברורים ופשטות ההכנה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 24.05.2018)

תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים!

מיה (18:49 11.05.2018)

תודה רבה על המתכון הקל והמהיר. העוגה יצאה מעולה! האם ניתן להחליף את הסוכר בסוכר חום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:56 11.05.2018)

נראה מעולה 🙂
כן, אפשר להמיר בסוכר חום.

רחל בר (14:43 1.05.2018)

האתר שלכם נפלא על כל התפריטים שבו…..כל הכבוד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:54 1.05.2018)

תודה רחל 🙂

טליה (14:19 27.04.2018)

היי אפרת, לשמור את העוגה במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 27.04.2018)

לא. אפשר לעטוף אותה בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר.

לילך שינפלד (16:26 26.05.2018)

גם בקיץ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 26.05.2018)

גם בקיץ. בימים חמים במיוחד כדאי להעביר את העוגה למקרר לאחר 24 שעות בחוץ.

טלי (06:40 26.04.2018)

אפרת בוקר טוב,
יש לי ביצים XL (הגודל היחיד שהיה בסופר) האם לשים גם שתי ביצים או מספיקה אחת?
תודה ויום נפלא
טלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 26.04.2018)

היי טלי,
לדעתי כדאי לשים בכל זאת 2 ביצים כדי שהעוגה תהיה יציבה.
יום מקסים 🌷

טליה (19:17 25.04.2018)

היי לעטוף את העוגה עם ניילון נצמד שהיא יוצאת מהתנור חמה? אם אני משתמשת בקמח רגיל כמה אפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 25.04.2018)

אפשר לעטוף אותה אחרי כ-5 דקות.
במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

שירי (07:24 14.04.2018)

הי אפרת, אפשר שקדים טחונים במקום אגוזים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 14.04.2018)

כן אפשר.

נירה (14:55 1.04.2018)

שלום אפשרת וחג שמח,
בהמשך לשאלתו של ויקטור לגבי עוגה לפסח, האם אפשר במקום האפשרות שנתת להתשמש בקמח תופח כשר לפסח ובמקום מייפל , לשים סילאן (אין לי כשר לפסח) ?

תודה וחג שמחץ

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:33 1.04.2018)

היי נירה,
בגדול אפשר. אני פחות אוהבת את המרקם של עוגות עם קמח תופח כשר לפסח אבל זה עניין של טעם.
לגבי תחליף למייפל, עדיף דבש אם יש לך. לדעתי הטעם של הסילאן קצת דומיננטי.

ויקטור (21:52 20.03.2018)

ערב טוב העוגה מצוינת .
יש אפשרות להכשיר אותה כשרה לפסח?
צריך רק לשנות את הקמח.
תודה מראש
ויקטור

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 21.03.2018)

היי ויקטור,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שבמקום קמח תופח אפשר לשים חצי כוס קמח מצות דק לעוגות, חצי כוס קמח תפוח אדמה וכפית מלאה אבקת אפיה. קח בחשבון שזה לא ייצא בדיוק אותו דבר כמו עם קמח רגיל אבל אמור לצאת טעים.
יום נפלא 🙂

עדי (18:35 17.03.2018)

היי אפרת, העוגה יצא לי רטובה ולא אפויה גם לאחר 36 ד’ בתנור… 🙁

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 17.03.2018)

היי עדי,
זמן האפיה משתנה בין תנור לתנור. אם העוגה עדיין לא נאפתה אפילו שעבר הזמן המומלץ שרשום במתכון יש להמשיך לאפות עד שהעוגה מוכנה, לא משנה כמה זמן זה לוקח.

דינה ראובני (12:03 16.03.2018)

הייתי רוצה להשתמש בקמח מלא , מה המידה המדוייקת וכמה אבקת אפייה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 16.03.2018)

היי דינה,
כוס קמח מלא פחות כף (115 ג’) + כפית אבקת אפיה (5 ג’).
אם זה קמח כוסמין מלא אז יש לשים כוס קמח.

מורן (19:31 15.03.2018)

היי
ביצים גודל M זה בסדר?
זה מה שהיה בסופר..

יש מצב לתגובה במייל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 15.03.2018)

זה בסדר. אפשר לשים 2 ביצים M.

לילך (16:34 13.03.2018)

אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין, כמה אבקת אפיה צריך להוסיף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:36 13.03.2018)

היי לילך,
שימי כפית אבקת אפיה. ערבבי אותה לפני עם הקמח ורק אז תוסיפי לבלילה.

אורנה (18:24 8.03.2018)

היי יש לי שאלה אני מאוד אוהבת את הכוסמת אבל קשה לי עם הריח מה עושים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 8.03.2018)

היי אורנה,
את משתמשת בכוסמת החומה קלויה?

לאה ס. (15:51 8.03.2018)

יום טוב.
אפשר אגוזים גרוסים במקום טחונים? לא יהרוס את המרקם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 8.03.2018)

זה בסדר, אין בעיה.
המשך יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.