זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (65 ג’) סוכר
שליש כוס (65 ג’) שמן
חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס קמח (140 גרם) תופח
חצי כוס (55 ג’) אגוזי מלך טחונים
3 כפות (30 מ”ל) סירופ מייפל
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בעזרת מטרפה או כף את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם העוגה עלול להפגע). מוסיפים אגוזים טחונים ומערבבים ערבוב קל (מומלץ להשאיר קצת אגוזים לפיזור מעל העוגה).
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות, עד שקיסם יצא יבש.
-מוציאים את העוגה מהתנור ובעודה חמה יוצקים מעל באופן אחיד 3 כפות סירופ מייפל.
-עוטפים את העוגה בניילון נצמד (האדים שמצטברים בפנים מרככים את העוגה והופכים אותה לעסיסית יותר).
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
הי אפרת!
חג שמח! יכול להיות שכבר שאלתי בעבר אבל אני לא מוצאת את התגובה…אני רוצה להחליף את הקמח הרגיל בקמח שקדים
מה היחס בכמויות?
היי חנה,
ממליצה להכין את העוגה הזו – עוגת תפוזים מקמח שקדים.
חג שמח:)
עוגה מעולה!
החלפתי את האגוזים בשקדים וקוקוס ויצא מצויין
תודה רבה
שמחה לשמוע🙂
תודה אפרת
עוגה מושלמת!! קלה להכנה ונטרפה מיד!! תודה על מתכונים כל כך קלים וטעימים בטירוף!!!
שמחה שיצא טעים❤️
תודה רונית
הי אפרת,
כמה זמן העוגה יכולה להחזיק לאכילה?
אפשר להכין היום ולאכול אותה בעוד יומיים ואם כן לשים בינתיים במקרר או שאין צורך? (בחורף)
תודה
3-4 ימים.
לשמור על השיש (לעטוף היטב בניילון נצמד).
עוגת תפוזים ואגוזים בקוגלבוף, החלפתי מצרכים ועדיין העוגה לא נאפת, למה זה? מה צריך היה לעשות?
מה הכוונה החלפתי מצרכים?
האם דייקת בכמויות עם כוס מדידה בנפח 240 מל?
החלפתי לכוסמין מלא ואבקת אפיה יצא אחלה אבל מתוק מידי למרות שגם שמתי פחות מייפל.. המתיקות של התפוזים כנראה די מספיקה
שמחה שיצא מוצלח!
לגבי המתיקות זה די עניין של טעם (אפשר להבא להפחית בכמות המייפל).
תודה על השיתוף❤
הכנתי למוצאי הצום- יצא מושלם!!!
החלפתי לקמח כוסמין…
תודה רבה!!
נראה מעולה! תודה רות(:
תודה רבה על מתכון מושלם
הכנתי לפי כמויות של כוס חד פעמי
יצא עוגה גבוהה ורכה עם טעם ממכר חוסלה קליל.
הכנתי בטוסטר אובן לאחר הרבה חששות אבל בסוף יצא מדהים !!!
תודה רבה לך 💗🙏🏼
איזה כיף שיצא מוצלח גם בטוסטר אובן!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפשר להחליף ביצים הרסק תפוחים? ואם כן כמה כמות תודה
היי,
לא ניסיתי בעצמי כך שלא בטוחה איך יצא, אבל אפשר להמיר את הביצים בחצי כוס רסק תפוחים.
לא אהבתי המרקם מוזר
היי,
המרקם תלוי בדיוק בכמויות ושימוש בכוס מדידה, כמו גם הימנעות מערבוב יתר, ואפייה במשך הנחוץ.
הי אפרת😊
הכנתי עם קמח כרגיל ללא גלוטן ויצא מצוין!!!!!
תודה רבה!!!!
תודה שחזרת לעדכן, יעזור מאד לכל הנמנעים מגלוטן… שמחה שיצא מוצלח😊
יצאה לי עוגה דחוסה ולא אוורירית אולי בגלל שהשתמשתי בקמח רגיל ושכחתי א.אפיה?
או בגלל הערבוב?
היי מעיין,
בהחלט! אבקת אפייה היא קריטית למרקם…
בטוחה שבפעם הבאה יצא מושלם😊
הכנתי שוב יצא מאוד טעימה
תודה רבה
מעולה, איזה כיף שהמתכון לא מאכזב! תודה מעין😊
העוגה יצאה טעימה בטירוף!!
כמו כל המתכונים שלך ❤️
נראה מעולה ימית!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
שבוע נפלא🌸
טעים מאד!! מושלם כמו כל המתכונים שלך!
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה
יצא אלוף! הכנתי לכבוד החג… גבוהה ויפה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
האמת, רק עכשיו גיליתי את האתר שלך… עשיתי כבר כמה מתכונים וכל אחד יותר טוב מהשני.
תבורכי!
❤️
שלום רב
האם אפשר להחליף את האגוזים בפירות מסוכרים?
נראה לי שכן. שימי כשליש כוס פירות מסוכרים קצוצים.
יצא מושלם!!! כל המתכונים שלך מוצלחים תודה רבה !
שמחה לשמוע ❤️
במה אפשר להשתמש במקום מייפל?
דבש יתאים?
כן. אפשר לשים דבש.
אם אני רוצה שתי תבניות אינגליש קייק אז להכפיל כמויות?
כן.
*רק חשוב להקפיד להשתמש בכוס נכונה (בנפח 240 מ”ל).
היי אפרת,
אולי במקום סוכר אפשר להשתמש בסירופ מייפל, וכך לחסוך את ההזלפה מעל?
תודה!
אפשר להמיר את הסוכר במייפל אבל זה שונה כשהסירופ הוא חלק מהתערובת או שמזליפים אותו מעל.
ההזלפה מעל מוסיפה עסיסיות וגם הטעם של המייפל יותר מורגש.
היי אפרת..
אני מכינה בדיוק עוגת תפוזים.. יש אפשרות לשים ממש מעל הבלילה אגוזים עם מייפל ולהכניס לתנור ? זה לא ישקע ? אני רוצה שיהיה מעין ציפוי מייפל ואגוזים מעל..
אפשר. חלק מהאגוזים ישקעו קצת אבל זה לא נורא. את המייפל כדאי לשים לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור.
היי אפרת, האם אפשר לוותר על האגוזים? אלרגיה בבית.. תודה!
כן אפשר.
היי אפרת, מועדים לשמחה!
איזה כמויות לשים אם אני משתמשת בכוס חד פעמית (שתייה קרה)?
היי ענת,
כוס חד פעמית אמורה להיות בנפח של 180 מ”ל כאשר יש להשתמש בכוס של 240 מ”ל.
אלה בערך הכמויות בשימוש בכוס חד פעמית קטנה לשתיה קרה:
2 ביצים
שני שליש כוס סוכר
שני שליש כוס שמן
חצי כפית תמצית וניל
3/4 כוס מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח תופח
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים
3 כפות סירופ מייפל
תודה!
אפשר להמיר סוכר לדבש או סילאן?
ואת הקמח לכוסמין מלא?
אפשר להמיר לקמח כוסמין מלא ולהוסיף כפית אבקת אפיה.
במקום סוכר אפשר לשים דבש באותה כמות.
הי, אפשר להשתמש במשקה קל תפוזים של פריגת או צריך תפוז סחוט?
פריגת זה מצוין.
היי אפרת,
דבר ראשון אני לעתים קרובות נמצאת מול האתר ומנסה את כל סוגי המתכונים שלך. תודה על הסברים פשוטים ותוצאות מדהימות!
ובנוגע לעוגה, יש אפשרות לוותר על מיץ התפוזים?
תודה ישראלה, כיף לשמוע 🙂
במקום מיץ אפשר להכין לימונדה ולסחוט לכוס כף מיץ לימון, למלא במים עד חצי כוס ולהוסיף כפית מלאה סוכר.
אשמח לאותו מתכון בתבנית מלבנית
היי מור,
לתבנית מלבנית בגודל 22X31 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
לתבנית מלבנית בגודל 25X32 יש להכפיל את כל הכמויות ב-3 (מספיק לשים 5 ביצים גדולות).
אין לי בבית קמח תופח מה אפשר לעשות?
אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה.
הי, אפשר סילאן במקום מייפל זה יצא טעים?
אפשר אבל עדיף מייפל או דבש, זה ייצא יותר מעודן בטעם.
וואי תקשיבי הכנתי את העוגה עכשיו !! כאילו חצות הלילה..😜😋מתכון קל ומזמין..נראה לי יצאה מעולהההה..תודה על ההסברים הברורים ופשטות ההכנה…
תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים!
תודה רבה על המתכון הקל והמהיר. העוגה יצאה מעולה! האם ניתן להחליף את הסוכר בסוכר חום?
נראה מעולה 🙂
כן, אפשר להמיר בסוכר חום.
האתר שלכם נפלא על כל התפריטים שבו…..כל הכבוד!
תודה רחל 🙂
היי אפרת, לשמור את העוגה במקרר?
לא. אפשר לעטוף אותה בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר.
גם בקיץ?
גם בקיץ. בימים חמים במיוחד כדאי להעביר את העוגה למקרר לאחר 24 שעות בחוץ.
אפרת בוקר טוב,
יש לי ביצים XL (הגודל היחיד שהיה בסופר) האם לשים גם שתי ביצים או מספיקה אחת?
תודה ויום נפלא
טלי
היי טלי,
לדעתי כדאי לשים בכל זאת 2 ביצים כדי שהעוגה תהיה יציבה.
יום מקסים 🌷
היי לעטוף את העוגה עם ניילון נצמד שהיא יוצאת מהתנור חמה? אם אני משתמשת בקמח רגיל כמה אפייה?
אפשר לעטוף אותה אחרי כ-5 דקות.
במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
הי אפרת, אפשר שקדים טחונים במקום אגוזים?
כן אפשר.
שלום אפשרת וחג שמח,
בהמשך לשאלתו של ויקטור לגבי עוגה לפסח, האם אפשר במקום האפשרות שנתת להתשמש בקמח תופח כשר לפסח ובמקום מייפל , לשים סילאן (אין לי כשר לפסח) ?
תודה וחג שמחץ
היי נירה,
בגדול אפשר. אני פחות אוהבת את המרקם של עוגות עם קמח תופח כשר לפסח אבל זה עניין של טעם.
לגבי תחליף למייפל, עדיף דבש אם יש לך. לדעתי הטעם של הסילאן קצת דומיננטי.
ערב טוב העוגה מצוינת .
יש אפשרות להכשיר אותה כשרה לפסח?
צריך רק לשנות את הקמח.
תודה מראש
ויקטור
היי ויקטור,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שבמקום קמח תופח אפשר לשים חצי כוס קמח מצות דק לעוגות, חצי כוס קמח תפוח אדמה וכפית מלאה אבקת אפיה. קח בחשבון שזה לא ייצא בדיוק אותו דבר כמו עם קמח רגיל אבל אמור לצאת טעים.
יום נפלא 🙂
היי אפרת, העוגה יצא לי רטובה ולא אפויה גם לאחר 36 ד’ בתנור… 🙁
היי עדי,
זמן האפיה משתנה בין תנור לתנור. אם העוגה עדיין לא נאפתה אפילו שעבר הזמן המומלץ שרשום במתכון יש להמשיך לאפות עד שהעוגה מוכנה, לא משנה כמה זמן זה לוקח.
הייתי רוצה להשתמש בקמח מלא , מה המידה המדוייקת וכמה אבקת אפייה
היי דינה,
כוס קמח מלא פחות כף (115 ג’) + כפית אבקת אפיה (5 ג’).
אם זה קמח כוסמין מלא אז יש לשים כוס קמח.
היי
ביצים גודל M זה בסדר?
זה מה שהיה בסופר..
יש מצב לתגובה במייל?
זה בסדר. אפשר לשים 2 ביצים M.
אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין, כמה אבקת אפיה צריך להוסיף?
היי לילך,
שימי כפית אבקת אפיה. ערבבי אותה לפני עם הקמח ורק אז תוסיפי לבלילה.
היי יש לי שאלה אני מאוד אוהבת את הכוסמת אבל קשה לי עם הריח מה עושים
היי אורנה,
את משתמשת בכוסמת החומה קלויה?
יום טוב.
אפשר אגוזים גרוסים במקום טחונים? לא יהרוס את המרקם?
זה בסדר, אין בעיה.
המשך יום מקסים 🙂