זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש (80 מ”ל) כוס שמן
50 גרם שוקולד לבן (חלבי)
רבע כוס (60 מ”ל) חלב או מים
¾ כוס (105 ג’) קמח לבן
⅔ כוס (66 ג’) קמח שקדים או שקדים טחונים דק
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
סירופ: 30 גרם שוקולד לבן + 2 כפות חלב
*כף קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מניחים בקערית שליש כוס שמן ו50 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות וממיסים במיקרוגל במשך כ-15 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה.
-מערבבים בקערה חדשה את הביצים עם הסוכר (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית). מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וחלב או מים ומערבבים.
-בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, קמח שקדים ואבקת אפיה. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מכינים את הסירופ: מניחים בקערית 30 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ו-2 כפות חלב וממיסים במיקרוגל במשך כ-15 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה (באופן אחיד) בעודה חמה ומפזרים קוקוס.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
היי אפרת אפשר להחליף בשמן קוקוס בבקשה
כן, אפשר.
עוגה טעימה ממש!!
עשיתי עם שילוב של אגוזים ושקדים טחונים יצא מדהים!
תודה רבה!
.איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
עוגה מדהימה ומיוחדת מאוד
לא הוספתי קוקוס, הייתה שווה מאוד גם בלי
כדאי להכין בתבנית מאפינס?
היי ורד,
אפשר בהחלט להכין בתבניות מאפינס. שימי לב שזמן האפייה כנראה יתקצר (כ20-25) דקות.
בבקשה אפרת עזרה דחופה
הכנתי בראוניז עם שוקולד וסוכר חום והכל היה מאוד גרגירי
זרקתי הכל ועכשיו אני מכינה שוב
הפעם המסתי שוקולד מריר עם סוכר חום על האש והסוכר לא נמס!!!!
בבקשה, איך להמיס? חבל לי שוב לזרןק כמויןת
ואם אי אפשר לתקן
מה אפשר לעשות עם שמן קוקס שהומס, שוקולד מריר וסוכר חום
היי ויקי,
לא אמורים להמיס את הסוכר עם השוקולד, אלא להמיס חמאה ושוקולד, להסיר מהאש ורק אחר כך להוסיף סוכר, ביצים ואת יתר המרכיבים.
חושבת שאת יכולה להמשיך בהכנה כרגיל🙂
איפה שומרים את העוגה? בחוץ או במקרר?
בנוסף, שאני משמנת תבנית העוגה יוצאת ממש שמנונית. יש דרך אחרת?
אפשר לשמור בחוץ עטוף בנייר כסף/ניילון נצמד.
תנסי אולי לשמן עם ממש מעט שמן ולנגב את השמן עם נייר מגבת.
שבוע נפלא ❤️
היי, במה אפשר להחליף את הקמח כדי להפוך את העוגה ללא גלוטן?
אולי אפשר לשים קמח תמי או כרגיל באותה כמות.
איך זה יוצא עם אגוזי מלך טחונים במקום שקדים?
זה ייצא קצת דחוס. עדיף להשתמש בשקדים טחונים.
אני רוצה לדעת אם את הביצים והסוכר צריכים להקציף?
לא חייב. אפשר לערבב ידנית.
ערב טוב לך!
יש לך מתכונים עם נוזל קוקוס (נוזל ומופחת שומן)?
זה יכול להחליף שמנת בעוגה?
תודה רבה!
אין לי מתכונים עם נוזל קוקוס אבל זה יכול להיות תחליף לנוזלים בעוגות.
תלוי כמה שומן זה מכיל, יש כל מיני סוגים. אם יש בזה שומן אפשר להשתמש בזה כתחליף לשמנת מתוקה בעוגה. אם אין בזה שומן עדיף להשתמש בקרם קוקוס כתחליף לשמנת בעוגה.
כתוב בטבלה של הערכים התזונתיים סך השמנים (בגרם) 5.4.
זה מתאים כתחליף לשמנת?
תודה לך!
אז זה מכיל 5% שומן. אם זה בתוך הבלילה אפשר. אם זה מיועד להקצפה אז לא.
במתכון צריך שמנת מתוקה 38 % או קרם קוקוס.
עוגה חלומית
רק לא כתבת להכפיל כמויות
זה כבר מחוסל
עוד לפני שבעלי חזר הביתה
שמחה לשמוע ❤️
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח שקדים?
שינוי כזה משפיע גם על כמות הנוזלים במתכון לכן לא מומלץ.
יש מתכון לעוגת תפוזים מקמח שקדים שהיא על בסיס קמח שקדים בלבד. אם את רוצה טעם שמזכיר את העוגה הזאת אפשר לנסות להמיר את מיץ התפוזים בחלב ולהכין את הסירופ מהמתכון הזה.