שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

עוגה עם קמח שקדים ושוקולד לבן עסיסית וכל כך טעימה

עוגת שקדים ושוקולד לבן

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

שליש (80 מ"ל) כוס שמן

50 גרם שוקולד לבן (חלבי)

רבע כוס (60 מ"ל) חלב או מים

¾ כוס (105 ג') קמח לבן

⅔ כוס (66 ג') קמח שקדים או שקדים טחונים דק

כפית (5 ג') אבקת אפיה

סירופ: 30 גרם שוקולד לבן + 2 כפות חלב

*כף קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מניחים בקערית שליש כוס שמן ו50 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות וממיסים במיקרוגל במשך כ-15 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה.

-מערבבים בקערה חדשה את הביצים עם הסוכר (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית). מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וחלב או מים ומערבבים.

-בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, קמח שקדים ואבקת אפיה. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מכינים את הסירופ: מניחים בקערית 30 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ו-2 כפות חלב וממיסים במיקרוגל במשך כ-15 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה (באופן אחיד) בעודה חמה ומפזרים קוקוס.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פיצות אישיות
סטייק פרגית במחבת

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
חן (22:46 20.05.2020)

היי, במה אפשר להחליף את הקמח כדי להפוך את העוגה ללא גלוטן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:52 21.05.2020)

אולי אפשר לשים קמח תמי או כרגיל באותה כמות.

Avatar
שמחה (17:01 31.12.2019)

איך זה יוצא עם אגוזי מלך טחונים במקום שקדים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 31.12.2019)

זה ייצא קצת דחוס. עדיף להשתמש בשקדים טחונים.

Avatar
לאה (18:21 28.11.2019)

אני רוצה לדעת אם את הביצים והסוכר צריכים להקציף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 28.11.2019)

לא חייב. אפשר לערבב ידנית.

Avatar
דבי (20:10 21.11.2019)

ערב טוב לך!

יש לך מתכונים עם נוזל קוקוס (נוזל ומופחת שומן)?

זה יכול להחליף שמנת בעוגה?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 21.11.2019)

אין לי מתכונים עם נוזל קוקוס אבל זה יכול להיות תחליף לנוזלים בעוגות.
תלוי כמה שומן זה מכיל, יש כל מיני סוגים. אם יש בזה שומן אפשר להשתמש בזה כתחליף לשמנת מתוקה בעוגה. אם אין בזה שומן עדיף להשתמש בקרם קוקוס כתחליף לשמנת בעוגה.

Avatar
דבי (22:26 21.11.2019)

כתוב בטבלה של הערכים התזונתיים סך השמנים (בגרם) 5.4.

זה מתאים כתחליף לשמנת?

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 21.11.2019)

אז זה מכיל 5% שומן. אם זה בתוך הבלילה אפשר. אם זה מיועד להקצפה אז לא.

Avatar
דבי (22:27 21.11.2019)

במתכון צריך שמנת מתוקה 38 % או קרם קוקוס.

Avatar
שבי (18:09 21.11.2019)

עוגה חלומית
רק לא כתבת להכפיל כמויות
זה כבר מחוסל
עוד לפני שבעלי חזר הביתה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 21.11.2019)

שמחה לשמוע ❤️

Avatar
גורית (15:23 21.11.2019)

אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח שקדים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:38 21.11.2019)

שינוי כזה משפיע גם על כמות הנוזלים במתכון לכן לא מומלץ.
יש מתכון לעוגת תפוזים מקמח שקדים שהיא על בסיס קמח שקדים בלבד. אם את רוצה טעם שמזכיר את העוגה הזאת אפשר לנסות להמיר את מיץ התפוזים בחלב ולהכין את הסירופ מהמתכון הזה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.