זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
רכיבים
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים קטנות
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
חצי מיכל (100 מ”ל) שמנת חמוצה 15%
רבע כוס (60 מ”ל) חלב
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
רבע כוס (30 ג’) קוקוס טחון
50 גרם שוקולד מריר מגורד *יש לגרד לפני ההכנה
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה וחלב ומערבבים.
-מערבבים בקערית נפרדת: קמח תופח, קוקוס ושוקולד מגורד ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת מייפל |
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
אם ממירים במתכון את הקוקוס בקמח שקדים מדובר באותה כמות ? ואם מוותרים על הקוקוס האם יש לשנות את כמות הקמח
כן אותה כמות.
אם מוותרים על הקוקוס אין צורך להוסיף קמח.
תודה על המתכון. קלה וטעימה.
נראה מעולה!
תודה חדוה
עוגה מושלמת ופשוטה להכנה! תודה תודה תודה 3>
תודה לך שחזרת לעדכן🙂
במה אפשר להמיר את השמנת בשביל שיהיה פרווה?
במקום שמנת חמוצה וחלב אפשר לשים חצי כוס מיץ תפוזים
הכפלתי כמויות עוג ממש טעימה
איזה כיף לשמוע🙂
היי מה אפשר לשים במקום הקוקוס?
היי,
אפשר להחליף את הקוקוס בשקדים טחונים או לוותר.
הי אפרת
אני גרה בוונקובר קנדה ולא מצליחה למצוא סוכר וניל.
מה אפשר לשים במקום?
תודה וסוף שבוע נפלא
היי,
יש לך אפשרות להשיג תמצית וניל או שזה גם בעייתי?
אם אפשר שימי כפית תמצית וניל. אם לא- זה לא קריטי ותכיני בלי.
היייי 🙂 איך אפשר להמיר לכוסמין מלא, אם בכלל?
היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין ללא שינוי. מומלץ שזה יהיה קמח כוסמין לבן או עד 50% כדי שהמרקם לא ייעשה דחוס מדי.
שלום
אם רוצים פרווה – במה אפשר להחליף את השמנת?
תודה
היי,
אפשר להמיר את השמנת והחלב בחצי כוס מיץ תפוזים.
אפשר להשתמש במקום שמנת חמוצה שמנת צמחית וכמובן להוריד מהסוכר
האם חובה תבנית אינגליש קייק או שניתן לעשות בתבנית רגילה, תודה מראש,
היי,
מה הכוונה תבנית רגילה- באיזה גודל?
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת. כמות כפולה פי 2 תתאים לתבנית מלבנית 21*33 או לתבנית עגולה בקוטר 24.
מעולה. ממש טעים ומוצלח.
שמחה מאד שאהבת את המתכון😊
הכנתי בגרסא הפרווה יצא מצוין!! טעים מאוד
נראה פשוט מעולה! תודה ששיתפת😊
באם אפשר לקבל את גירסת הפרווה אודה לך מאוד
היי,
במקום שמנת חמוצה וחלב אפשר לשים חצי כוס מיץ תפוזים, ללא שינוי נוסף.
בהצלחה(:
ראשית שוב תודה על האתר הנפלא הזה! 😍
אין לי שוקולד. האם אני יכולה לעשות משהו עם קקאו? מעוניינת להכין את העוגה.
היי מלכה,
עם קקאו העוגה תצא כהה יותר, כמו עוגת שוקולד… את יכולה פשוט לוותר על השוקולד המגורד.
את גם יכולה לשים במקום 50 גרם אגוזים טחונים, או שוקולד צ’יפס אם יש לך😊
אין לי אבל יש לי קוקוס.
יתאים כאן או עדיף להכין עוגה אחרת
תודה על התגובה המהירה!!
כן, את יכולה להגדיל את כמות הקוקוס לחצי כוס😊
את מדהימה! 😍
היי, האם אפשר במקום רבע כוס חלב להשתמש ברבע כוס יוגורט?
היי מיכל,
אפשר בהחלט😊בהצלחה!
איך הכי טוב לגרד אתנהשוקולד? קשה בפומפיה
היי דורית,
אפשר לקצוץ עם סכין, או לטחון בפולסים קצרים במעבד מזון רק עד שנוצרות חתיכות קטנות.
יש לי שמנת חמוצה 38% אפשר להשתמש?
היי תמר,
אפשר, אבל המרקם יצא קצת יותר כבד. עדיף לשים חצי כמות שמנת וחצי כמות חלב.🙂
היי
אפשר להכין את העוגה לפסח? אני לא משתמשת בקמח תופח לפסח. יש לי קמח מצה, קמח תפו״א, קמח שקדים (וקורנפלור אם זה עוזר..)
היי שרית,
לא ניסיתי, אבל חושבת שאפשר לשים חצי כוס קמח שקדים, חצי כוס קמח מצה (עדיף קמח דק) ו-2 כפות קמח תפו”א.
אם את מנסה אשמח שתעדכני איך יוצא:)
האם אפשר להכין את העוגה בקמח תופח לפסח?
אודה על מענה
היי רינה,
אפשר להכין עם קמח כשר לפסח:)
תודה על מענה מהיר – האתר מרשים ברבגוניות ובשפע המתכונים שהוא מציע ישר כח וחג שמח
היי אפרת,איך מאחסנים את העוגה ?במקרר?
היי טליה,
מאחסנים במקרר🙂
עוגה מדהימה
תודה רבה אפרת יקרה
איזה מתכונים מהממים שישי לך כאן
אלופה <3
שמחה שאהבת😍
תודה אורנה!
אפרת המדהימה!
מתכונים שתמיד מצליחים וכולם אוהבים!
הכנתי כמות כפולה והעוגה חוסלה!!
תודה רבה!!!
היי הדס,
שמחה לשמוע! תודה😍
היי אפרת!
יש לך אולי מתכון לעוגת יומולדת עגולה…
יפה , עם פנינים וכו..
???
תודההההההההההההה
היי נעמה,
את יכולה להכין את העוגת וניל הזו בכמות כפולה: להכפיל פי 2 את כל המצרכים ולחלק את הבלילה לשתי תבניות עגולות קוטר 20. לאחר האפייה את יכולה להכין קצפת, להניח אחת מעל השנייה, למלא בין שתיהן קצפת ולצפות בקצפת. לאחר שהעוגה העטופה בקצפת מוכנה את יכולה לקשט בזילופי קצפת, פנינים ועוד…
בהצלחה!
היי אפרת יקרה! תודה רבה רבה על האתר הזה וכל המתכונים שפשוט כיף להכנס ומצילים כל פעם מחדש! חח <3 שאלה- אם אין לי סוכר וניל אני יכולה פשוט לשים סוכר רגיל וקצת תמצית וניל?
היי נופית, תודה על המילים החמות!
יכולה לוותר על הסוכר וניל ולהוסיף תמצית:)
ערב טוב,
תודה רבה על המתכונים המוצלחים במיוחד!
קניתי את כל הספרים ואני לא גומרת להכין ולקבל מחמאות!
יש לי שאלה כללית על העוגות הבחושות:
אני מכינה לפי ההוראות-לא מערבבת יותר מדי אבל זה יוצא דחוס,ולא אוורירי בכלל(בטוסטר אובן),יש לך הדרכה מדויקת בשבילי?
היי שרה 🙂
כמה שאלות כדי שנבין היכן הבעיה:
1. העוגות תפחה בכלל?
2. באיזה כוס השתמשת?
3. את מחממת את הטוסטר מספיק זמן מראש?
4. את מכניסה את העוגה מיד לתנור לאחר שאת יוצקת את הבלילה לתבנית או שהבלילה עומדת קצת וממתינה כמה דקות בחוץ?
6. את פותחת את הטוסטר בזמן האפיה?
7. יש תבנית נוספת שמונחת בטוסטר?
1. בהתחלה כן אחכ ירדה
2.הכוס שאת משתמשת-זכוכית עם ידית
3.כן, בתחילת ההכנה
4.מיד
6.לא(אולי לפעמים כן)
7.לא
אם העוגה תופחת ואח”כ צונחת זה אומר שאת מוציאה אותה מהתנור לפני שהיא נאפתה לגמרי.
יכול להיות שגם זה שאת פותחת את הטוסטר כדי לבדוק אם היא מוכנה, פוגע בטמפ’ וגורם לעוגה לצנוח.
אני ממליצה לך פעם הבאה לאפות 5 דקות יותר ממה שאת אופה בדרך כלל ולא לפתוח את הטוסטר לפני זה.
בהצלחה ועדכני אותי 🙂
1 . אם אוותר על הקוקוס ולא אחליף אותו בשקדים טחונים האם זה לא יפגע בעוגה
2 . האם שקדים טחונים כוונה לקמח שקדים
1. זה לא יפגע בעוגה
2. כן
כמה פשוטה ככה טעימה פשוט אי אפשר להפסיק לישר
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת בוקר טוב
מה הכמויות בבקשה לתבנית מלבנית 32*20?
תודה
בוקר אור,
כמויות לתבנית 20X32:
3 ביצים גדולות
כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס שמן
מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ”ל)
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפיה)
חצי כוס קוקוס טחון
100 גרם שוקולד מריר מגורד *יש לגרד לפני ההכנה
תודה יקירה האם כדאי לשמור בחוץ או במקרר ?
אפשר לשמור על השיש עטוף היטב (חורף, אז אין בעיה).
חייבת לעדכן שעשיתי את העוגה פרווה והיא הייתה ממש ממש טעימה. תודה רבה על מתכון מוצלח.
תודה לך שחזרת לעדכן!
שבוע נפלא 🌺
היי♡ אפשר להחליף שמנת חמוצה ביוגורט/ריוויון/חלב?
היי נועם,
אפשר להמיר ביוגורט באותה כמות או ברבע כוס חלב (סה”כ חצי כוס חלב לכל המתכון) או ריוויון.
ערב טוב, מה הכמויות אם מדובר ב-2 ביצים L?
עדיין שימי 2 ביצים כדי שהעוגה לא תתפורר
רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות את העוגה פרווה?
כן. במקום שמנת חמוצה וחלב אפשר לשים חצי כוס מיץ תפוזים.
היי אפשר להשתמש בדבש במקום סוכר ובקמח ללא גלוטו
אני מניחה שכן.
רק יש להשתמש בתערובת כמו קמח תמי או כרגיל ולהוסיף כפית אבקת אפיה.
היי אפרת
הכנסתי את השוקוציפס כמו שהוא? (במקום השוקולד)
זה ישנה משהו?
תודה על המענה
זה בסדר.
היי
הביצים מידה L אז אפשר להסתפק באחת?
ושוב תודה.
כן אבל קחי בחשבון שהעוגה תצא מעט מתפוררת.
היי אפרת
לגבי שוקולד מריר הכוונה בכמות 50 גרם לפני שמגורד
או אחרי שמגורד ?
אפשרי גם שוקולד ציפס באותה כמות ושוב אחרי שגרדתי “(אנסה בכל אופן) או 50 גרם אחרי שמגורד?
בתודה ובהערכה רבה
עינת.
לפני גירוד.
אפשר גם שוקולד צ’יפס.