זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: חלבי
רכיבים
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים M
חצי כוס (100 ג’) סוכר
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
מיכל (200 ג’) שמנת חמוצה
3 כפות (30 מ”ל) מיץ לימון
חצי כפית גרידת קליפת לימון
כוס (140 ג’) קמח תופח (אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה)
שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר לפי הסדר שהם רשומים, עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש לגמרי.
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
לא הצליחה לי בכלל…
מתכון מעולה.2 דברים שיניתי ויצאה עוגה מדהימה- שמן שמתי לפי כוס שתיה קרה ולבלילה הוספתי 1 שמנת מתוקה
תודה שחזרת לשתף💜
היי אפרת יקרה!
תודה רבה על מתכונים כייפים וקלים.
הכנתי את העוגה הזאת. במהלך האפיה היא עלתה ולאחר סיום האפיה היא שקעה. יודעת לומר לי למה?
תודה!
היי מיטל🙂
אם העוגה צנחה כשהיא עוד בתנור אז יכול להיות שפתחת את דלת התנור באמצע האפיה?
אם העוגה צנחה אחרי שהוצאת אותה מהתנור אז זה בגלל שהיא לא היתה אפויה ב100%. היה צריך לתת לה עוד 5 דקות לפחות.
היי אפרת .תודה על המתכונים הנפלאים!! האם העוגה חייבת להיות במקרר?
לא, במקרר היא קצת מתייבשת.
עדיף לשמור על השיש במקום קריר ומוצל.
בס”ד
תודה אפרת על מתכונים נפלאים.
יש לי ביצים לארג’, כמה לשים?
תודה רבה
היי
ניתן לשים 2 ביצים, זה גם בסדר(:
הי אפרת, אני מתכננת להכין את העוגה מחר, כמה שאלות:
1. האם אפשר להחליף חצי מכמות השמן לשמן זית?
2. חצי מכמות הקמח לקמח כוסמין?
3. באיזו תכנית של התנור לאפות? לפעמים אני מרגישה שהתנור שלי חלש וצריך לעשות הכל בטורבו כדי שיצליח…
ואני הכי אוהבת את האתר וההסברים שלך:):) תודה!
היי
1. אפשר, יהיה מעט הבדל בטעם.
2. אפשר.
3. בחלק מהתנורים תכנית טורבו טובה גם לאפיית עוגות. זה עניין של ניסוי וטעייה(:
יצא מעולה עם כל השינויים שעשיתי, ממש עוגה טעימה. שמתי גם גרידת תפוז ונגיעה תמצית וניל 🙂
שמחה לשמוע😊
הי אפרת
העוגה נראית מעניינת והייתי רוצה לנסות אבל בלי הלימון.
במה אפשר להחליף?
את מיץ הלימון אוכל להחליף בחלב ולוותר על גרידת הלימון אבל אז העוגה תהיה חסרת טעם
מה אפשר להוסיף לה לטעם?
ממש תודה על כל המתכונים
אחד אחד!!
היי
אפשר להוסיף סוכר וניל ותמצית וניל וכן תוספות שונות כמו שוקולד צ’יפס/חמוציות/אגוזים…
הכנתי פעם רביעית ויצא מושלם למרות (!!!) ששכחתי לשים שמן!!!!!!
תודה אין עליךךך איזה מתכונים יש על מי לסמוך
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,
העוגה נראית טעימה וקלה,
שאלתי איזה תחליף יש לסודה לשתייה?
הבנתי שזה יוצא יותר אוורירי..
תודה
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אין תחליף לסודה לשתייה, אפשר לוותר עליה.
תודה רבה אפרת 🙂
אפרת שבוע טוב
הכנתי את העוגה לאחי ויצא מושלם .
אמרתי לו שיישמור את העוגה במקרר מכיוון שהיא עם שמנת .
אבל הוא אמר לי שהיא נהייתה קשה במקרר , והוא היה צריך להפשיר אותה כדי שהיא תהיה רכה .
מה הסיבה שבמקרר היא נהיתה קשה ? והאם אפשר לשמור אותה בחוץ אפילו שהיא חלבית ?
היי
שמחה שאהבתם את המתכון!
העוגה מתקשה מעט במקרר ולאחר חצי שעה בחוץ חוזרת למרקם המקורי🙂
אפשר לשמור יום יומיים מחוץ למקרר.
תודה רבה
יצא מושלם אמנם לא אוורירי אבל נטרף בעודו חם
שאלה מוזרה אבל יש לי הרגשה שהבלילה מתאימה גם לפנקייק.. מה דעתך?
שמחה לשמוע:)
כן הבלילה יכולה להתאים גם לפנקייק. במקרה כזה אפשר להפחית את כמות השמן לרבע כוס ואת הסוכר לשליש כוס.
שלום ותודה על המתכונים הנפלאים!
אפיתי את עוגת השמנת בתבנית 22 בכמות כפולה של החומרים.
יצא גבוה וטעים להפליא.
אבל לא הכול נאכל.
העוגה כבר 5 ימים במקרר.
האם עדיין בטוח להגיש אותה לאורחים?
תודה רבה!
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
אם עברו כבר 5 ימים העוגה כנראה שינתה את טעמה ומרקמה, אז פחות מומלץ להגיש אותה.
עוגה מעולה!!
זה שהיא פשוטה כל כך להכנה עושה אותה שווה עוד יותר 🙂
שאלה – האם אפשר להמיר את הקמח, כך שהיא תהיה כשרה לפסח?
איזה כיף שאהבת את המתכון😊
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי/מולינו/קונדיטור/כרגיל וכדומה.
תודה, אך אני צריכה משהו ללא קטניות..
האם אפשרי גם קמח תפוחי אדמה / מצה / תופח לפסח?
אפשר לנסות לשלב 3/4 כוס קמח שקדים+1/4 כוס קמח תפו”א.
מעולה, אנסה.
תודה רבה 🙂
אפרת יקרה,
עוגה מצויינת, הצלחה גדולה עם ילדיי המתבגרים (ציטוט: “tastier than Starbucks’ lemon loaf”)
איזו מחמאה😊שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
תודה על המתכון!
הכנתי כמות כפולה ויצא מעולה:)
האם אפשר להקפיא?
איזה כיף שיצא מוצלח❤
אפשר להקפיא.
היי, נראה מעולה!
האם אפשרי להכין את המתכון עם שמנת חמוצה 27%?
היי,
איזה כיף שאהבת(:
אפשר.
מה אפשר לשים במקום אבקת סודה לשתיה ?
היי,
העוגה יוצאת יותר אוורירית עם אבקת סודה לשתייה אבל אם אין לך אפשר גם להכין בלי.
אפשר לשים קמח שקדים במקום הקמח?
היי,
אני לא בטוחה עד כמה זה יהיה מוצלח.
עדיף לשים קמח ללא גלוטן כמו תמי/מולינו/כרגיל במקום.
היי ,מתאים להוסיף מעל קצפת לשדרוג…(המורכבת מ שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג + חלב)?
היי,
בטח, מתאים מאד(:
אם אני רוצה לשים קצפת מהמרכיביםש היא כתבה למעלה, כמה צריך לשים מכל דבר?
חצי מיכל שמנת מתוקה, 1/6 כוס חלב, 1-2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
עוגה קלה ומדהימה!
מכובדת ומעולה לאורחים שמגיעים בהתראה קצרה
או כשרוצים להכין בערב שבת משהו קליל בלי ללכלך כי המטבח כבר נקי…
תודה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
איזה תבנית?
היי,
כתוב במתכון מתחת לכותרת הרכיבים- תבנית אינגליש קייק.
120 מ”ל שמן זה המוןןןן
כמות השמן מתאימה.
אפשר להפחית מעט מהשמן ולשים רק שליש כוס, המרקם ישתנה מעט.
האם חייב לשים את הלימון?
היי,
על גרידת לימון אפשר לוותר. על מיץ לימון מומלץ שלא לוותר, אך אפשר לשים חלב במקום.
תודה רבה יצא מעולה!
שמחה מאד לשמוע(:
עוגה נהדרת! הוספתי גם דובדבני אמרנה (טעים גם בלי) יצא מעולה!!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
תודה רבה על מתכון נהדר! העוגה מעולה.
שמחה שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון! תודה ששיתפת🙂
אפשר לשדרג את העוגה עם שמנת מתוקה?
היי,
אפשר להמיר את מיץ הלימון ב-3 כפות שמנת מתוקה(:
עוגה מצויינת!
האם העוגה צריכה להיות במקרר?
היי שירה,
שמחה שאהבת את המתכון!
יש לשמור במקרר(:
תודה רבה
יצאה טעימה מאוד
אבל המרקם יצא לי לא מוצלח, אצלך היא נראית רכה, לי יצא דחוס…
היי אפרת,
הנה כמה סיבות שיכולות לגרום למרקם דחוס:
1. חוסר דיוק בכמויות- אי שימוש בכוס מדידה.
2. אי הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
3. ערבוב יתר אחרי הוספת הקמח
4. חום אפייה נמוך מהדרוש
5. זמן אפייה ארוך מהדרוש
6. שימוש בתבנית שונה מהכתוב במתכון
מקווה שעזרתי(:
הי אפרת
תודה רבה על המתכונים המהממים
העוגה עכשיו בתנור 🙂
יש לך רעיון למשהו שאפשר להוסיף מלמעלה ויתאים לטעם
למשל ריבת חלב ואגוזים קצוצים… משהו שיוסיף למראה ולטעם…
תודה רבה
היי אפרת,
יש כמעט אינסוף אפשרויות לציפוי העוגה הזו😊 הנה כמה אפשרויות:
קצפת, קצפת עם עוגיות אוראו מפוררות, גנאש שוקולד (מריר או לבן), ריבת חלב או קרם ריבת חלב (משמנת מתוקה, אינסטנט פודינג ריבת חלב וכף ריבת חלב), ציפוי סירופ מייפל.
את יכולה לפזר בהתאם לציפוי שתבחרי אגוזים או שקדים קצוצים, תלתלי שוקולד (מקלפים עם קולפן טבלת שוקולד ליצירת תלתלים) או כל תוספת שנראית לך.
תודה רבה!
טעימה ממש🙂
יצאה מעט כבדה. יש סיבה?
היי נעמה,
שמחה שהעוגה יצאה מוצלח!
המרקם של העוגה תלוי בדיוק בכמויות (שימוש בכוס מדידה), הקפדה על סדר הוספת המרכיבים לקערה, והימנעות מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח.
לפעמים זה קשור גם לאבקת אפייה או סודה לשתייה ישנות יחסית.
היי אפרת, הכנתי בתבנית עגולה 23 בטוסטר אובן ויצא נהדר ללא שינוי כמויות 🙂
רציתי לשאול כמה זמן העוגה יכולה להישאר בחוץ כשעכשיו קיץ.
היי אימרי,
העוגה נראית נהדר!
מומלץ לשמור את העוגה במקרר היות ומזג האוויר חם מאד. עדיף שלא להשאיר את העוגה מחוץ לקירור למשך יותר מיום.
תודה רבה! 🙂
היי
אפשר להשתמש בדנונה במקום שמנת חמוצה?
היי שרון,
אפשר, אבל המרקם עשוי להשתנות מעט.
עוגה מעולה !! טעימה בטירוף וקלילה להכנה .
נראה מושלם! תודה על השיתוף😊
כמה אחוזים השמנת חמוצה ?
בד”כ שמנת חמוצה היא בעלת 15% שומן.
היי אפרת. הכנתי את העוגה ביום שישי, כמות כפולה בתבנית 24. אחרי ששני ילדיי טעמו ולקחו לביתם כמה שלקחו, הם הואילו בטובם להשאיר לבעלי ולי שתי פרוסות בלבד…. אני לא מתלוננת, חו”ח, זה רק מוכיח עד כמה העוגה מוצלחת. אבקש רק כמויות לתבנית 26. אני משתמשת בביצים L. תודה מראש.
היי רימה,
שמחה מאד שהעוגה חוסלה🙃
לכמות המתאימה לתבנית בקוטר 26 יש להכפיל כמויות פי 3.
בהצלחה:)
אם מכפילים כמויות, לשים 4 ביצים l (זה מה שיש לי) ובמידה ורוצה לצפות בשמנת מתוקה האם כדאי להרטיב את העוגה?
היי חגית,
את יכולה לשים 4 ביצים L. אין צורך להרטיב את העוגה כי המרקם שלה מעט לח גם ככה.
אפשר לשים במקום שמן חמאה?
הכמויות במ”ל זה כמות כוללת?
היי מיכל,
הכמויות במ”ל מתייחסות לנפח. יש למדוד בכוס בנפח 240 מ”ל את הכמויות הרשומות במתכון.😊
היי מיכל,
העוגה נהדרת עם שמן:) אבל אם את רוצה בכל זאת להחליף- את יכולה לנסות לשים 100 גרם חמאה במקום החצי כוס שמן באופן הבא:
תערבבי במיקסר (וו גיטרה או הקצפה) את החמאה הרכה עם הסוכר היטב, תוסיפי את שאר החומרים מלבד הקמח תוך ערבוב במהירות בינונית לתערובת אחידה, ובסוף תוסיפי את הקמח תוך ערבוב עם מרית/כף רק עד שהוא נטמע בתערובת.
זמן האפייה כנראה יתקצר ל25-30 דקות.
בהצלחה😊
היי אפרת
תודה למתכון. אפשר להשתמש בקמח שקדים + 1 כפית אבקת אפייה + 1/3 כפית אבקת סודה לשתייה?
היי מיקי,
לא יצא לי לנסות עם קמח שקדים אבל לדעתי זה ישנה את כמויות הנוזלים.
בכל מקרה יש מתכון לעוגת תפוזים מקמח שקדים.
העוגה יצאה מעולה! רכה אוורירית.
מאוד כל להכין.
תודה על המתכון.
איזה כיף מרינה! כיף לשמוע תודה❤️
אין לי כרגע סודה לשתיה האם ניתן לוותר עליה?
היי יוסי,
העוגה יוצאת יותר אוורירית עם אבקת סודה לשתיה אבל אם אין לך אפשר גם להכין בלי.
בסוף הלכתי לקנות והכנתי ויצא מדהים!! שדרוג מצויין לקפה של הערב 🙂 הריחות והטעמים השתלבו נהדר עם מזג האויר החורפי היום. תודה רבה! אתר מבורך
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
היי אפרת,
קודם כל תודה על מתכונים מהירים, פשוטים וטעימים. ממש משדרגת כל ארוחה!!
מתכננת להכין היום את העוגה ורציתי לשאול אם יש לך דגשים כדי להכפיל כמויות?
אפשר פחות סוכר? או קמח..?
או פשוט להכפיל הכל?
היי דליה,
אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין ב-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית 22X31.
יצא נהדר!!
תודה רבה 🤗☺️❤️
תודה על השיתוף ❤️
היי,
באיזה חלק של הפומפייה יש לגרד את הלימון?
היי נחמי,
בחלק הדוקר והצפוף ביותר בפומפייה.
לילה טוב 🌸
עוגה מצויינת. טעימה. אוורירית. קלה. היה חסר לי ציפוי למעלה. מה אפשר לעשות?
הי סמדר,
אפשר להכין ציפוי שוקולד רגיל או ציפוי שוקולד לבן כמו במתכון הזה- מאפינס וניל.
היי אפרת,
נגמר לי הסוכר,
אני יכולה להשתמש באבקת סוכר במקום, ואם כן איזו כמות לשים?
תודה
שימי אותה כמות.
האם ניתן להכין מקמח כוסמין?
זה יצא טוב? זה מה שיש לי בבית עכשיו….
תודה על מתכונים אלופים!!!
עכשיו אני שמה לב ששאלו….
שוב תודה על המתכונים המוצלחים!!
עוגה מעולה!!! רכה וטעימה מאד🙂
רוצו להכין!
אפרת תודה רבה על המתכון הנהדר💜
תודה מיכל!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
מה יקרה אם אכין את זה עם קמח כוסמין מלא 80% ? 😃
אפשר. זה ייצא במרקם קצת פחות אוורירי.
ערב טוב
האם ניתן להוסיף לעוגה חתיכות תותים טריים או לחילופין לערבב פנימה ריבת תותים? אם אפשר האם צריך להוריד את הלימון ?
היי נטלי
לא ניסיתי אני מניחה שאפשרי:)
אפשר להוריד את הלימון במידה ותוסיפי מהריבה
נשמע ונראה נהדר.
האם אפשר לשים קרם קוקוס במקום שמנת חמוצה
אני חושבת שכן.
קחי בחשבון שהעוגה יכולה לצאת קצת פחות אוורירית.
עוגה רכה אוורירית וטעימה
אבל לא הייתי קוראת לה עוגת שמנת שמנת
יותר עוגת לימון בחושה
בגלל שיש שימוש בשמנת חמוצה היא נקראת ככה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
היא טובה בהקפאה?
כן.
שבת שלום 🙂
תודה על המתכון הנפלא! לא להאמין כמה שהיא מוצלחת!!!
זהירות… בקושי מחזיקה 24 שעות… 😉
אם אני מכפילה כמויות האם זה יצא גם מוצלח?
תודה רבה מלכה!
שמחה לקרוא שנהנת 🙂
אין בעיה להכפיל כמויות ❤️
בוקר טוב ,
ראיתי שכתבת לשמור את העוגה בחוץ 3 ימים. מכיוון שהעוגה משמנת האם היא לא תתקלקל בחוץ (יש חימום בבית) ואחרי 3 ימים למקרר?
תודה על מתכונים מעולים! 🤗
היי מלכה,
לא מומלץ לשמור עוגה בחושה במקרר כי זה מייבש אותה.
עכשיו גם לא חם אז אין בעיה לשמור אותה על השיש עטופה בניילון נצמד.
אם החימום מופעל בבית תשמרי בפינה קרירה קצת יותר
היי אפרת,
אפיתי את העוגה יצא תפוחה מאוד.
ואחרי שהוצאתי מהתנור היא ירדה האם זה בסדר?
תודה מראש 🌺
היי ליזה,
העוגה לא אמורה לצנוח.
אם העוגה צנחה זה יכול להיות בגלל שהוצאת אותה מהתנור לפני שהיא נאפתה לגמרי. היה כדאי להשאיר אותה עוד כמה דקות בתנור.
היי אפרת,
הוצאתי אותה לאחר 40 דקות ואז נעצתי קיסם לבדוק יצא יבש אז אם כך היא היתה מוכנה יכול להיות שהקיסם עשה זאת?
יכול להיות שחא מוצאים ישר מהתנור עם סיום האפיה?
באיזה תוכנית תנור אפית?
שמת את העוגה במרכז התנור?
זה לא אמור לצאת כך. זה אמור לצאת במרקם של עוגה בחושה רגילה.
היי אפרת,
מצורפת תמונה
באמת מנסה ללמוד מטעויות
האם זן עוגה בחושה רגילה במרקם אורירית או יותר של עוגת גבינה?
יכול להיות ששמת יותר מידי סודה לשתייה ואז תפחה וצנחה.
העוגה יצאה מעולה, תודה רבה על המתכון הנהדר..ושאלה לי, האם לשמור אותה במקרר או שאפשר בחוץ, ואם בחוץ כמה ימים זה נשמר?
עוטפים בניילון נצמד ושומרים על השיש.
3 ימים בערך 🙂
היי אפרת,
יש לי רק ביצים L כמה לשים?
2 זה בסדר 🙂
יצאה מדהימה! טעימה ואוורירית בטרוף! תודה רבה על עוד מתכון מושלם!
נראה מעולה 🙂
תודה לימור
ניתן להשתמש בשמנת חמוצה 9%?
כן אפשר.
מה זה גרידת לימון ואיך קונים את זה?
או שפשוט מגררים טיפה את הקליפה של הלימון, מבחוץ?
היי דנית,
נכון מאוד, מגרדים בעזרת פומפייה או כלי דומה את הקליפה של הלימון
נשמע אולי מעט מוזר אבל מוסיף המון!
היי אפרת, האם אפשר לשים גבינה לבנה 5 אחוז במקום שמנת חמוצה? או יוגורט לבן מתוק?
אין לי לימון אפשר לשים מיץ לימון שקונים בסופר?
כן, אפשר לשים יוגורט לבן מתוק ומיץ לימון קנוי.
הי אפרת. כרגיל אין על העוגות והמתכונים שלך! העוגה יצאה מעולה וטעימה ממש! אבל לאחר לילה אחד במקרר היא היתה הרבה פחות…
עדיין מצוינת אבל אין מה להשוות לטעימות שלאחר ההוצאה מהתנור.
יש מה לעשות כדי לשמור אותה טעימה ועסיסית?
היי אודיה,
לא מומלץ לשמור עוגה בחושה במקרר כי זה מייבש אותה.
עכשיו גם לא חם אז אין בעיה לשמור אותה על השיש עטופה בניילון נצמד.
האם אפשר לוותר על הסודה לשתייה?
העוגה יוצאת יותר אוורירית עם אבקת סודה לשתיה אבל אם אין לך אפשר גם להכין בלי.
העוגה פשוטה להכנה ויוצאת טעימה מאד ובמרקם ספוגי משגע.
תודה על המתכון, אחזור אליו שוב בהקדם.
שמחה לקרוא שאהבת מגי! 🙂
שבוע מקסים
אתר מצוין! פותחת אותו לפני כל בישול. הכל יוצא מוצלח! תודה אפרת.
ושאלה בקשר למתכון –
אפשר להחליף ביוגורט? כמה אחוז שומן יתאימו?
אני חושבת שכן.
לגבי אחוז שומן, כמובן שעדיף הכי גבוה אבל זה לא קריטי. מה שיש לך בבית.
חוזרת לעדכן שניסיתי עם יוגורט רגיל,2.8%, והחלפתי את הלימון בתפוז – מה שהיה בבית (:
יצא מוצלח מאד!
יצאה מעט שמנונית. אולי אפשר להפחית בכמות השמן?
תודה על עוד מתכון כייפי.
היי איילה
תודה רבה על השיתוף!♥
לפעם הבאה תנסי להפחית בשמן, אין בעיה לנסות 🙂
יום מקסים🌸
עוגה מדהימה וקלה מאוד להכנה
נראה מעולה 🙂
תודה סיגל
היי, אפשר להכין בגרסת פרווה?
אפשר לשים חצי כוס קצפת/שמנת צמחית.
כל הקטע שזו עוגת שמנת חמוצה לא אמורה להיות גירסה פרווה. יש מליון עוגות פרווה חמוצות וטעימות, תכיני פרווה מלכתחילה. זה הרי לא עוגה רגילה שיש במתכון שמנת ובא לך להמיר לפרווה. כח הקטע פה זה שהיא חלבית.
הכנתי ויצאה מטריפה ונימוחה
מהמם 🙂
תודה לילך
נמצא בתנור והריח מעולה!
איך שומרים?
היי אסתי,
עוטפים בניילון נצמד ושומרים על השיש.
יואו כל כך רוצה להכין את העוגה הזו ולא יכולה לאכול ביצים… יש סיכוי שאפשר להחליף אותן במשהו אחר או לעשות בלי?
סורי אבל לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
האם אפשר להשתמש במחצית מכמות הסוכר בעוגת שמנת חמוצה
היי,
אין בעיה להשתמש במחצית מכמות הסוכר,
זה יצא לך במתיקות מאוד מעודנת.
בהצלחה 🙂
סופש נעים♥
האם ניתן במקום סוכר לשים משהו אחר? ובמקום הקמח תופח לשים קמח תופח ללא גלוטן?
היי סמדר,
תוכלי אולי להוסיף במקום הסוכר חצי כוס מייפל טבעי, מרקם העוגה יכול להשתנות.
לגבי הקמח תופח- לא ניסיתי אבל אני חושבת שלא תהיה בעיה לאור העובדה שגם הוא תופח
בהצלחה♥
יש אפשרות להשתמש כאן בתפוז במקום לימון?
כן.
אפשר לוותר על גרידת הלימון?
היי לאה,
בעיקרון אפשר לוותר על גרידת הלימון אך אציין שהוא משדרג מאוד
אם יש לי ביצים בגודל L, האם ניתן להשתמש בהם במתכון זה או האם צריך לשנות כמויות של שאר המצרכים ?
היי חגית אין בעיה להשתמש ב2 L, אין יותר מדי הבדל
סופ”ש נעים♥
האם זה ממש מוסיף הלימון או שניתן לוותר?
בעוגה הזו לא הייתי מוותרת על הלימון, זה כל הטעם.
אני לא כל כך אוהבת עוגות לימון, אבל חיפשתי מתכון עם שמנת שעמדה לפוג ושלך קרץ לי 😉
מפה לשם התחכמתי ושמתי רבע כפית גרידת לימון וחבל! העוגה יצאה מושלמתתתתתת ועם טעם מעומעם של לימון שעשה חשק לעוד!
תודה רבה ושבת שלום 🙏🏻
❤️❤️