זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
4 ביצים
1 כוס (200 ג’) שמן
1 כוס (200 ג’) סוכר
1.5 כוסות (210 ג’) קמח תופח
1 כוס (90 ג’) קוקוס
1 כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים/ מים/ חלב
1 כף גדושה (15 ג’) אבקת קקאו
1/2 כוס (100 ג’) שוקולד צ’יפס (מעורבבים עם כפית שטוחה קמח)
2 ביסקוויטים מתוקים מפוררים
2 כפות (20 מ”ל) מים
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים את הביצים עם השמן והסוכר. מוזגים את הנוזלים (מים, תפוזים או חלב) ומערבבים. בסוף מוסיפים את הקמח והקוקוס ומערבבים (ערבוב קצר ומהיר) עד לקבלת בלילה חלקה.
-מעבירים לקערה חצי כמות מהבלילה ומוסיפים אבקת קקאו ו2 כפות מים. מערבבים (ערבוב קצר ומהיר) עד לקבלת תערובת כהה חלקה.
-יוצקים לתבנית את הבלילה הכהה. עליה מפזרים שוקולד צ’יפס ופירורי ביסקוויטים ומעל יוצקים את הבלילה הבהירה (אין צורך שהבלילה הבהירה תכסה כיסוי מלא- ראו בתמונה).
-אופים 30-35 דקות ומוצאים מהתנור.
-לאחר 10 דקות של צינון בחוץ עוטפים בניילון נצמד.
*הערה: לא מומלץ להכין את העוגה בתבנית אחת מחשש שלא תאפה במלואה.
אפרת רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בקמח קוסמין באותו כמות ולהשתמש בסוויטנגו חצי כמות וחצי סוכר
אם זה קמח כוסמין לבן אז כן.
אם זה קמח כוסמין מלא אז יכול להיות שזה ישנה קצת את המרקם והטעם.
בכל מקרה תערבבי עם הקמח כפית וחצי אבקת אפיה
לגבי סוויטאנגו אין בעיה
מה הכוונה לא לטפות בתבנית אחת?
הכוונה שכדאי להכין את העוגה ב2 תבניות אינגליש קייק ולא אחת גדולה
בוקר טוב,
רציתי לשאול האם כדאי יותר להקציף את הביצים במיקסר או שזה לא משנה?תודה
לא משנה, בתנאי שיש לך מטרפה ידנית (פחות מומלץ לערבב עם כף).
היי, העוגה יצאה טעימה אבל כל הנוזלים ירדו למטה באפיה,יש לזה פיתרון?
הנוזלים? או שהתכוונת לשוקולד צ’יפס?
כי לשוקולד צ’יפס יש נטייה לשקוע במהלך האפיה.
לא ממש הרגישו את השמן והביצים ששקעו
אני לא מבינה איך זה קרה. ברגע שמערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, לא אמורה להיות הפרדה בין הנוזלים ליבשים.
התנור חומם מראש מספיק זמן לפני שהכנסת את העוגה?
היי, שכחתי אבקת אפיה תוספת לקמח רגיל. העוגה בתנור.מה אומרת אסון,?
בדר”כ שלא שמים אבקת אפיה העוגה לא תופחת ויכולה לצאת דחוסה.
עדכני איך יצא.
הכנו עכשיו לסוף הצום ופשוט נטרף!
עוגה מושלמת!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,
אם אני מכינה יומיים לפני,
ומכניסה ישר אחרי האפייה למקפיא זה בסדר?
היי,
כן זה בסדר(:
וואי אפרת העוגה יצאה מושלמתת!!
חבל שלא הספקתי לצלם😉🥰
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת,
אם אני רוצה אינגליש קייק אחת (חד פעמית), פשוט לחלק את רכיבי העוגה ב2? תודה רבה!
היי,
נכון(:
בהצלחה🌺
עוגה מצוינת!! פיצלתי לשתי תבניות ויצאה מעולה! את הביסקוויטים משום מה לא הרגשתי בעוגה. תודה רבה על המתכונים המדהימים שקוצרים מחמאות. פשוט כיף להיכנס לאתר שלך שמלא במגוון מתכונים ובכל פעם לנסות עוגה אחרת.
איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהאתר! תודה שחזרת לשתף❤
האם זו עוגה שאפשר לחלק למנג’טים?
או שהיא מתפוררת מידי?
היי,
אפשר להכין בתבניות מאפינס או לחתוך חתיכות ולהניח במנג’טים. העוגה יחסית לא מתפוררת.
העוגה יצאה מדהימה!!!!!
ובכלום עבודה
תודה רבה על המתכון ועל עוד מתכונים מעולים❤
איזה כיף שיצא מוצלח(: תודה על השיתוף❤
רק מעדכנת שהכנתי את העוגה בתבנית גדולה כי לא היו לי תבניות אינגליש קייק. אפיתי ב-160 מעלות 40 דקות ויצא מושלם!!! תודה
העוגה נראית מעולה! תודה על השיתוף🌺
אם רוצים לאפות בתבנית אחת אפשר אולי לאפות על חום נמוך יותר?
או שאת לא ממליצה לנסות..
היי לאה,
אפשר לאפות על 170 מעלות כ35-45 דקות🙂
ונראה לך שיצא לי טוב כשאני אשפוך את הבלילה הלבנה
או שאולי מהבחינה הזו כן עדיף אינגליש קייק?
לא אמורה להיות בעיה🙂
תודה רבה על אתר מעולה! רציתי לשאול מה עדיף לשים מיץ תפוזים או מים? כלומר איזה טעם כל אחד נותן? האם המיץ תפוזים מורגש?
היי תמר,
הטעם ה”תפוזי” של המיץ תפוזים לא מורגש במיוחד אבל מוסיף המון:)
היי, תודה על האתר המדהים!!
הכנתי את העוגה והיא יצאה טעימה מאוד!
שאלה: למה צריך לערבב קמח עם השוקולד צ’יפס?
דבר נוסף: הוספתי את הקמח ואת הקוקוס ורק אחרי שהוספתי את שניהם ערבבתי-עשיתי נכון?
היי עליזה,
כדאי לקמח את השוקולד צ’יפס כדי שלא ישקע לגמרי במהלך האפיה.
לגבי הקמח והקוקוס זה בסדר.
היי אפרת!
תודה על האתר המושלם!!!!!!
משתמשת בו המון!
עכשיו העוגה בתנור נראית ממש טוב!
תודה ולילה טוב!
תודה רבה יקרה שמחה לקרוא שאת נהנת 🌸
היי, העוגה יצאה מאד טעימה🙂
תודה יפעת 🙂
אחת העוגות הטעימות, מכינה אותה כבר מס’ פעמים ברציפות,
תודה על המתכונים המושלמים והקלים,
כל העוגות שלי רק מהאתר שלך,
בדיוק עכשיו הוצאתי את העוגה עם הקינמון והאגוזים
העלה תמונה במתכון שלו
תודה שרה ❤️
עוגה קלה וטעימה מאוד. כל מתכון שלך מוצלח וגורף מחמאות, תודה
נראה מעולה 😍
תודה אריקה
הי רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום
הביסקוויטים אם אין לי
וגם כל המתכונים שלך מעולים תודה רבה!!
היי רונית,
אפשר לוותר על הביסקוויטים.
שלום ותודה על כל המתקונים המצוינים. אני רוצה לכין בתנית אינגליש קייק אחת סטנדרטית (לא חד פעמית). מה יהיו הכמויות? תודה.
ממליצה להכין את הכמות שבמתכון. אם נשארת בלילה עודפת אפשר למלא 1-2 תבניות מאפינס בודדות.
בגללך עכשיו בעלי רוצה כל הזמן שאכין לו את העוגה ועוד מטיל עליי להכין לו ולחברים בעבודה 😂 כבר פעם שלישית! עוגה מעולה!!!!
אני מתנצלת 😃 ❤️
אני רוצה להכין את העוגה. התוכי לרשום לי מה כמויות מדויקות לתבנית הזאת. והנה אפשר להמר את הקוקוס
היי דניאלה,
כנראה שהתכוונת לצרף תמונה של התבנית אבל היא לא צורפה.
אפשר לוותר על הקוקוס.
עוגה מעולה!!!!!! אין על המתכונים הקלים, ברורים וטעימים שלך❤️
תודה דיקלה.
גמר חתימה טובה 🌺
היי ישלי שאלה.אין לי קמח תופח, האם אני יכולה להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף אבקת אפייה? או סודה לשתייה? מה המינון למתכון הנוכחי אם כן. תודה
כן, אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל מעורבב עם כפית וחצי אבקת אפיה.
היי
הכנתי את העוגה לכבוד שבת, הכפלתי פי אחת וחצי, וכבר פס שלם נגמר!
עוגה מעולה מעולה, ומה שהכי כיף – בכמה דקות הכנה!
אין עליך! כל מתכון שניסיתי מהאתר שלך יצא מוצלח!
תודה רבה על המתכון המוצלח ושבת שלום 🙂
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
תודה לך ושבת שלום!
אני ממש אוהבת את העוגה הזו רכה וטעימה ממש הנאה בפה ב10 דקות עבודה
שאלה הרעיון של הניילון נצמד על העוגה יכול לשמש לכל המתכונים של העוגות שאני מכינה דרכך?
כן, לכל העוגות הבחושות.
הי אפרת
אני ממש נהנת מכל מתכון שלך באמת
הפעם רציתי להכין את העוגה הזו ואני בדר”כ משתמשת בקמח רגיל השאלה כמה אבקת אפיה לשים?
תודה רבה ואני ממש אוהבת את האתר שלך מעריכה כל רגע והשקעה שלך בו במיוחד שזה מתכונים מצוינים לעצלנים חחח
ושלא כוללים תמצית ההוא ותמצית הזה… 🙂
היי דורית,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
היי
האם אפשר לצפות את העוגה הזאת בציפוי שוקולד? אם כן, איך להכין אותו?
תודה
כן אפשר.
אחד הציפויים שבעמוד הזה- ציפוי שוקולד לעוגה.
שלום
אם יש לי בבית רק ביצים בגודל M צריכה לשים את אותה כמות ביצים שציינת או לשנות?
אותה כמות (אם אני לא מציינת את גודל הביצים אז כל גודל מתאים 🙂 )
היי, תודה על המתכונים המעולים!
נוצר לי מעל העוגה מעין סדק לאורך כל העוגה (היא בתנור) , מה זה אומר
זו תופעה טבעית, בעיקר בתנורים חזקים יחסית. זה לא משהו שמשפיע על הטעם 🙂
היי, האם אפשר להמיר את השמן במרגרינה?
אפשר להמיר ב200 גרם מרגרינה מומסת אבל אני חייבת לציין שזה טעים מאוד עם שמן (ויותר בריא 🙂 )
עוגה נהדרת!!!
תודה לאה, שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת,למה עוטפים בניילון נצמד? ובהזדמנות זו מודה לך על שלל מתכונים נפלאים שנכנסו לפנתיאון הביתי. בתוכם הדג המרוקאי האדיר והחמין המתבשל ממש עתה. מיכל
היי מיכל,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
כשעוטפים בניילון נצמד נוצרים אדים פנימיים שמרככים את העוגה וכך היא נעשית עסיסית יותר.
בכל מקרה, לא חובה לעטוף, זאת רק המלצה.
עוד עוגה נפלאה לאוסף! קריספית בחוץ, פריכה בפנים וטעימהה בטירוף. תודה ושבת שלום
שמחה שיצא טעים 🙂
האם ניתן לאפות את העוגה בתבנית מלבנית בגודל בינוני? מה הכמויות המומלצות למצרכים בתבנית בגודל זה?
היי ליאת,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 20X30. זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות. יש לבדוק עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה ולוודא שהקסים יוצא יבש.
יום מקסים 🙂
32×26 זה גם בסדר?
זאת תבנית גדולה מידי וגם אם תכפילי את הכמויות פחות מומלץ כי לפעמים העוגה לא נאפית כמו שצריך במרכז.
אני ממליצה להכין בתבנית בינונית קטנה יותר בגודל 20X30 או בתבנית עגולה בקוטר 24 או ב-2 תבניות אינגליש קייק.
חג שמח 🙂
עוגה נהדרת יצאה מעולה נהננו ממנה עד הפירור האחרון .👍🏻
תודה זיוה, שמחה שנהניתם 🙂
עוגה טעימה בטירוף!!! חוסלה עד הפירור האחרון
תודה
תודה נתי, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
יש אפשרות להכין חלק מהתערובת שיש שוקולד וחלק קינמון? בא לי לגוון.. אם כן מה לשים בתערובת של הקינמון (כלומר בחלק הכהה)?
תודה רבה!!
היי חנה,
אני ממליצה להכין שוקולד ועוגה לבנה או קינמון ועוגה לבנה. לא בטוחה אם השילוב של שוקולד וקינמון יהיה כזה מוצלח.
אם את רוצה לחלק לשתי עוגות כאשר אחת שוקולד-לבן והשניה קינמון-לבן אז יש לחלק את הבלילה ל-4 חלקים שווים:
לרבע בלילה להוסיף כפית קינמון ולוותר על השוקולד צ’יפס.
לרבע בלילה להוסיף כפית גדושה אבקת קקאו ולהוסיף כרבע כוס שוקולד צ’יפס.
שבת שלום 🙂
אני צריכה בדחיפות כמויות לתבנית 260ומספר ביצים במידה מדיום ולארג’)
אני מכינה כמה עוגות מהאתר הזה וזאת אחת מהן..זה די דחוף לי לשעה הקרובה אם יש באפשרותך לענות
תודה רבה
תבנית 26*
היי נתי,
כמויות לתבנית עגולה 26:
5 ביצים L או M (לא משנה, עדיפות ל-L)
כוס וחצי שמן
כוס וחצי סוכר
2+1/4 כוסות קמח תופח
כוס וחצי קוקוס
כוס וחצי מיץ תפוזים/מים/חלב
כף וחצי גדושות אבקת קקאו
3/4 כוס שוקולד צ’יפס (מעורבבים עם כפית שטוחה קמח)
3 ביסקוויטים מתוקים מפוררים
3 כפות מים
הי רציתי לשאול אחרי הצינון חיב בנילון נצמד אוו אפשר עם ניר כסף זה משנה מבחינת לשמור על הטריות?
אפשר גם לעטוף בנייר כסף.
אוקיי
ואם אני לא אוהבת קוקוס טועמים את הקוקוס מאד בעוגה?
יחסית כן כי כמות הקוקוס בעוגה גדולה.
אפרת המקסימה מה שלומך?
אם אשים כף קדושה של נס קפה במקום קקאו זה משנה את הטעם משמעותית?
או אם אשים שוקולית.
אני פשוו אוהב טעם של קפה או שוקולית מתוקה..
היי רויטל,
אפשר לשלב ולשים כף רגילה אבקת קקאו + כפית שטוחה אבקת נס קפה.
או שאפשר לשים 2 כפות אבקת שוקולית במקום כף גדושה קקאו.
המשך יום מקסים 🙂
היי אפרת
אני באמצע הכנה ואין לי קוקוס.
זה קריטי?
🙁
הקוקוס מוסיף לטעם אבל אם אין לך תכיני בלי.
יכול להיות שהכמות תספיק לתבנית אינגליש קייק חד פעמית + 5-6 תבניות מאפינס בודדות.
יצא מעולה!! הכנתי לשבת גם את הפלפלים הממולאים והאזני המן. הכל יצא טעים מאד!
שמחה לשמוע!
שבת שלום 🙂
מיוחד!!!!!! תבנית שלמה נטרפה בשבת, את השיני הקפאתי- איך זה יתקבל??????
ועוד שאלה- השוקולד ציפס נוחת לתחתית- יש דרך למנוע את זה?????
היי שרה,
אין בעיה להקפיא את העוגה רק חשוב לעטוף אותה היטב בניילון נצמד. להפשיר מחוץ למקרר יחד עם הניילון הנצמד.
מומלץ לקמח את השוקולד צ’יפס לפני שמוסיפים אותו לבלילה ואז זה מונע או לפחות מפחית את התופעה של שקיעתו לתחתית.
שבוע טוב 🙂
קימחתי דווקא כמו שרשמת במתכון. לומשנה העיקר יצא ממש טוב
האתר הכי שווה! כל מתכון מנצח!!
את אלופה! תודה לך!
אפשר להשים מיץ תפוחים דיאט ספרינג במקום התפוזים?(פשוט זה מה שיש לי בבית.. כרגע) או תות בננה מתאים?
תודה 🙂
ממליצה לשים שני שליש כוס מיץ תפוחים ספרינג ושליש כוס מים.
שלום אפרת
אפשר לקבל מתכון לתבנית אינגלש קייק לא חד פעמית? תודה
היי אנואר,
יש לך אפשרות למדוד לי אורך, רוחב ועומק של התבנית? כי יש כמה סוגים.
אורך 31 סמ
רוחב 12.5
עומק 27 (מדדתי תחתית התבנית, נחשב לעומק?)
העומק הכוונה לגובה (זה בעצם הגובה של העוגה). מודדים מהתחתית עד לחלק העליון של התבנית.
כ 8 סמ גובה
מעולה. אז הכמות במתכון אמורה להספיק לתבנית אחת.
יצאה מעולה תודה רבה לך
תודה לך שחזרת לעדכן!
היי אפרת אפשר לוותר על השוקולד ציפס ?
כן אסתר, אפשר לוותר.
מה במקום קוקוב
תכיני בלי קוקוס.
אפרת – פשוט עונג קוקוסי צרוף!
עוגה מעולה שחוסלה ב 10 דקות והיוותה מתחרה צמודה לעוגה של אמא שלי 🙂
קלה לביצוע ומה שאני באמ אוהבת שיוצא לי תמיד כמו בתמונה שלך 🙂
תענוג לבשל את המתכונים שלך!
איזה כיף לשמוע!!
תודה יקירה 🙂
אוי אוי. איזה תענוג. איזה שיבוח.
כבר שלחתי ת׳מתכון לכל המשפחה.
מ ע ד ן
איזה כיף לשמוע!
תודה דסי ושבוע נפלא 🙂
היי אפרת! קודם כל רציתי לעדכן אותך שהכנתי את עוגת הגבינה האפויה בשבוע שעבר לכבוד שבת וראש חודש ויצא מושלם!! חברה שלי אמרה שזה יותר טעים מקונדיטור! כמובן שאמרתי שהכל בזכות האתר המדהים שלך 🙂 עכשיו אני רוצה להכין את העוגה הזאת הערב לכבוד שבת, נראה ממש טעים! האם אני צריכה לשים אותה במקרר עד מחר? בעקרון היא צריכה להיות במקרר (אחרי שכבר אכלנו ממנה)? תודה רבה וערב מקסים!
היי אודליה,
שמחה שעוגת הגבינה יצאה טעימה 🙂
את יכולה לשמור אותה בחוץ עד מחר, במקום קריר ומוצל (עטופה בניילון נצמד כמובן).
שבת שלום!
היי רציתי לעדכן אותך שהכנתי את העוגה ביום שישי האחרון ויצאה ממש ממש טעימה! תבנית אחת כבר חוסלה בשבת והשנייה שמתי במקפיא. רציתי לשאול, אם אני רוצה להפשיר אותה היום כדי שמחר נוכל לאכול קצת ממנה, עדיף להפשיר אותה במקרר או בחוץ? בנוסף, אחרי שהיא הופשרה, כמה זמן היא תחזיק מעמד במקרר/בחוץ (לא במקפיא)? את חושבת שהיא תחזיק מעמד עד שבת? תודה רבה!
היי אודליה,
שמחה שיצא טעים 🙂
את יכולה להפשיר אותה בחוץ מבלי להסיר ממנה את הניילון הנצמד.
אחרי שהיא הופשרה היא תחזיק מעמד כמו עוגה טריה רגילה, בסביבות 3 ימים (בהתחשב בזה שאנחנו עוד בקיץ. בחורף זה מחזיק מעמד יותר). עד יום שבת, זה בדיוק גבולי.
אוקיי, אז נראה לי שאוציא אותה מהמקפיא מחר, כך שארוויח עוד יום עם תקווה שיחזיק מעמד עד שבת. תודה רבה על התגובה המהירה 🙂
היי
רציתי לדעת אם אפשר לוותר על הביסקוויטים?
כן הלה, אפשר.
שלום, למה אחרי חצי שעה העוגה עדיין לא מוכנה בפנים, הכנתי חצי כמות? תודה על תשובתך
היי עדי, זמן האפיה משתנה בין תנור לתנור ויכול להתארך לעיתים.
שבת שלום 🙂
תודה רבה אפרת על עוגה מדהימה!הכנתי בשישי בצהריים לביקור של אחי עם אשתו והתינוק המקסים שלהם והיא חוסלה כבר אתמול. העוגה כל כך רכה, עסיסית וטעימה. שיהיה שבוע טוב לכולנו!
איזה כיף לשמוע!
תודה שרון ושבוע מעולה 🙂
לא כדאי לעטוף את העוגה 2 דק’ אחרי שיוצאת מהתנור כדי שתהיה עסיסית יותר?
כן, זה מומלץ בכל העוגות הבחושות.
שכחתי לשאול-עם קמח רגיל לשים 3/4 כפית אבקת אפייה?רוצה שהעוגה תצא גבוהה.
תודה רבה אפרת וכן אני מכינה בתבנית אלומיניום חד פעמית. הביסקוויט צריך להיות קטן או גדול?
כן, את יכולה לשים אפילו כפית אבקת אפיה. רק חשוב לערבב היטב עם הקמח לפני שמוסיפים לתערובת.
התבנית בסדר גמור. עדיף ביסקוויט גדול אם יש לך אבל לא קריטי.
הי אפרת רוצה להכין תבנית אינגליש קייק אחת אבל שהעוגה תצא גבוהה – מה כמות כל אחד מהמרכיבים?מתכוונת לקצוץ שוקולד מריר ואיזה גודל וטעם ביסקוויט לשים?
היי שרון,
את מכינה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית? אני שואלת כי תבניות שהן לא חד פעמיות קצת יותר גדולות מבחינת נפח.
אלה הכמויות:
2 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ
3/4 כוס קמח תופח
חצי כוס קוקוס
חצי כף אבקת קקאו
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
ביסקוויט מפורר (לא משנה הטעם. אפשר פתי בר רגיל או שוקולד)
כף מים
*אם את רוצה עוגה גבוהה הקציפי את הביצים עם הסוכר במשך 2-3 דקות ואז הוסיפי את השמן, המיץ, הקמח התופח והקוקוס. וההמשך כרגיל 🙂
הכנתי את העוגה ביום שישי ולא נשאר פרור.
עוגה קלה להכנה וטעימה להפליא (לא רציתי לתת לאחותי את המתכון כדי שרק אני אקבל את המחמאות…).
תודה.
תודה אושרית, שמחה שהעוגה יצאה טעימה (וצודקת 🙂 )
שבוע נפלא!
היי
אני רוצה לעשות את העוגה, רציתי לדעת האם אפשר לעשות כמאפינס אבל לפי כמות של אינגליש קייק אחת
אם כן איך מחלקים את החומרים וכמה זמן אפייה?
היי,
אפשר. כמות לתבנית אינגליש קייק אחת (כ-10 מאפינס):
2 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
3/4 כוס קמח תופח
חצי כוס קוקוס
חצי כוס מיץ תפוזים
כפית מלאה אבקת קקאו
רבע כוס שוקולד צ’יפס
ביסקוויט מפורר
כף מים
זמן אפיה למאפינס בסביבות 20-25 דקות.
עשיתי (כמות כפולה 4 אינגלישקיק)ויצא מאד טעים אפילו דומה לתמונה. עשיתי ללא קוקוס אולי אם הייתי עושה עם, היה יוצא יותר אוורירי?
תודה ושבת שלום!
היי דבי,
זה יצא פחות אוורירי בגלל שהכפלת כמויות. לעיתים כשמכפילים כמויות משהו במרקם העוגה משתנה והעוגה יוצאת מעט יותר דחוסה ופחות אוורירית לכן לפעמים עדיף להכין בפעמיים.
שבת שלום 🙂
וואו! יצא מושלם!! אני מכורה לאתר הזה! תודה רבה על מתכונים מדהימים שתמיד מצליחים!
איזה כיף לשמוע!
תודה מימי ויום נפלא 🙂
היי,
הכנתי את העוגה, יצאה טוב,
הבעיה הייתה שהיא יצאה ממש ספוגית, ככה זה אמור להיות?
יש לציין שאת הקמח לא שמתי בהדרגה אלא את הכל ביחד וזה יצר גושים
לכן ערבבתי עוד ועוד עד שהגושים התמעטו(עדיין נשאר).
אשמח לתשובתך
תודה
היי הדר,
מה הכוונה לספוגית? העוגה אמורה לצאת רכה ועסיסית.
ערבוב יתר לעיתים פוגע במקרם העוגה וגורם לה להיות דחוסה וכבדה יותר.
פעם הבאה כדאי לנפות את הקמח לפני השימוש, זה ישפר את מרקם העוגה ויגרום לה להיות אוורירית יותר.
דחוסה וכבדה- בדיוק ככה היא יצאה.
אין בעיה אנפה את הקמח לפני, לשפוך בהדרגה את הקמח? זה הרי מה שיצר את הגושים לא?
תודה
אם תנפי את הקמח יווצרו פחות גושים וכן, תוסיפי את הקמח בהדרגה.
תודה רבה 🙂
שלום וברכה, ב”ה הכנתי את העוגה לכבוד שבת קודש הקרובה ויצא מ ה מ ם 🙂 ממש הפתיע אותי כמה טעים וכמה פשוט תודה רבה! שבת שלום 🙂
אגב, הכנתי עם קמח מלא ויצא מצויין 🙂
מעולה! כיף לשמוע 🙂
תודה איילת על העדכון ושבת שלום!
על איזה תבנית מדובר?
הי שפרה,
2 תבניות אינגליש קייק.
לא מומלץ לאפות בתבנית אחת גדולה מאחר שלעיתים העוגה לא נאפת כמו שצריך במרכז.
שבת שלום 🙂
היי,
מה מטרת הכיסוי בניילון נצמד?
היי,
לא חובה לכסות, זה רק טיפ כדי להפוך את העוגה לעסיסית יותר. כשמכסים בניילון נצמד האדים שמצטברים בפנים מרטיבים מעט את העוגה והיא הופכת לרכה ועסיסית יותר.
היי… רציתי לשאול אם ניתן לשים חצי כוס חלב וחצי כוס מיץ תפוזים? תודה!
הי טלי,
נראה לי שעדיף חצי כוס תפוזים וחצי כוס מים 🙂
היי! האם אפשרי לאפות את העוגה בטוסטר אובן? (מבחינת עוצמת האפייה)
היי הדס,
פחות מומלץ. אם יש לך אפשרות לאפות בתנור אז זה עדיף.
את מלכה!אין על המתכונים שלך כולם ב”ה יוצאים 10
תודה ספיר!
שיהיה לך שבוע נפלא 🙂
וואו. פשוט וואו.
הכנתי בשביל חברים והם פשוט טרפו את זה! תוך 5 דקות נעלמה העוגה!!!!!
אין ספק שהעוגה הייתה כוכבת הערב.
אתר מדהים. מתאהבת בו כל פעם מחדש :):)
איזה כיף לשמוע !
תודה ירדן ושיהיה לך יום נפלא 🙂
בדרך כלל עוגות לא מצליחות לי. אני מנסה כל מתכון אפשרי של כל קונדיטור בעל שם מפוצץ…יש הרבה כאלה היום. ומשום מה, רק המתכונים באתר הזה מצליחים לי 🙂
העוגה יצאה טעימה, לא דחוסה, לחה לאורך זמן (כמה ימים) ופעלתי בדיוק לפי הוראות ההכנה (כמו בכל מתכון אחר שניסיתי בחיי).
קיצר, תודה רבה!! עכשיו אני באמת אוהבת אפייה…
בשמחה רבה אפרת!
כיף גדול לשמוע 🙂
הי, האם אפשר להשתמש בחמאה במקום השמן שאזל?..
תודה וחג שמח!
היי נירה,
כן, כל כוס שמן = 200 גרם חמאה מומסת.
חג שמח 🙂
היי 🙂
מתכון נראה מעולה!
רציתי לשאול האם צריך לערבב עם מיקסר את המצרכים?
תודה וצום קל 🙂
היי שוב אני 🙂
סליחה שאני משגעת ..רק עוד שאלה באיזה גודל כוס להשתמש למרשם הזה? כוס חד פעמית או כוס מדידה 240 מ”ל?
תודה לך !
הי נוי,
לא חובה לערבב במיקסר. אפשר גם לערבב ידנית בעזרת כף או מטרפה.
מומלץ להשתמש במתכון בכוס מדידה 240 מ”ל.
גמר חתימה טובה 🙂
מעולה!!! לא האמנתי שעוגה כל כך פשוטה להכנה תצא כל כך טובה. הכנתי לכבוד ארוחת ערב עם חמותי (הביקורתית..) והיא אמרה שזאת אחת העוגות הטובות שאכלה. תודה תודה תודה!!
בשמחה רבה סמדר, איזה כיף לשמוע!
תודה לך על השיתוף 😉
הי,
שידרגתי את המתכון לבריאותי יותר: את הקמח החלפתי בקמח כוסמין + כפית וחצי אבקת אפיה ואת הסוכר בשליש כוס אגבה.
יצא מעולה – אף אחד לא הרגיש בהבדל 🙂
הי שי,
מצוין! אם אפשר לשדרג מתכון לבריאותי יותר, אני תמיד בעד 😉
תודה על השיתוף ושבוע נפלא!
האם אפשר לשים מיץ מנגו במקום מיץ תפוזים?
הי שרי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר רק מומלץ לדלל את המיץ במים (1/3-1/2 כוס מים והשאר מיץ מנגו) כדי שהטעם לא יהיה מודגש מידי.
קל, פשוטה, מהירה ומדהימה!!!!!!!!!!!!!!
תודה קרן 🙂
מה שטעים נכון.
כלום עבודה ותוצאה נפלאה.הכנתי מאתר זה כמה סוגי עוגות בחושות והתוצאות מדהימות. יש לי כבר כלל, אופה כמה ביחד ומקפיאה. פשוט מכפילה כמויות. תודה על כל המתכונים
אני ממש שמחה לשמוע, תודה ויקוש!
היי הכנתי והעוגה יצאה מעולה! ממש רכה וטעימה שמתי חלב קוקוס ושוקולד ציפס לבן
איזה כיף לשמוע, תודה על העדכון ושבת שלום!
היי מצאתי שוקולד ציפס אבל לבן זה גם בסדר? ומתאים אולי להשים חלב קוקוס במקום חלב מים ומיץ תפוזים?
מניסיון לא מומלץ שוקולד ציפס לבן אלא רק מריר כי יש בו קקאו. אם אין לך תכיני בלי.
חלב קוקוס במקרה הזה פחות מומלץ מאחר ויש במתכון כמות גדולה של קוקוס וזה יכול לצאת עמוס וכבד מידי. אם יש לך מיץ תפוזים זה הכי עדיף (בקבוק לשתיה קלה או אפילו תרכיז מעורבב עם מים), אם לא אז חלב או מים.
היי אפשר לוותר בכלל על השוקולד? ואם אני מוותרת מה התוצאה?
הי נטע,
השוקולד מוסיף טעם שוקולדי ומעשיר את תחתית העוגה אבל אפשר להכין גם בלי וזה ייצא טעים.
את יכולה לשים במקום השוקולד צ’יפס חצי חבילת שוקולד מריר קצוץ (אם יש לך).
העוגה לא טובה- היא נגמרת מהר!
לאור התגובות כאן הכנתי הרגע כמות כפולה. יצא לי 3 תבניות קטנות. 2 כבר מוכנות והשלישית בתנור. הבעיה שהראשונה כבר נגמרה!!!
עוגה מעולה! רכה וטעימה!
סבתא שלי צועקת לי מהחדר השני:”רות תודה רבה על העוגה היה טעים”
כשבמקביל בעלי אומר לי:”וואי דפקתי חצי מהעוגה שלך עכשיו”
אחחח… אם הם היו יודעים שהכנתי אותה רק ב10 דקות 😉
הי רות, איזה כיף לשמוע!!
תודה על השיתוף.
תמשיכו להנות מהעוגה ושבת שלום 🙂
אפינו יחד, טוהר ואמא כחלק מזמן איכות משותף.
העוגה יצאה מעולה! מתכון פשוט וטעים. תודה!
מצוין, איזה כיף לשמוע 😉
תודה על השיתוף!
עוגה ממש אבל ממש לא איכותית!! אכזבה.
מבחינת מראה יצאה טוב אבל לא טעימה,משאירה טעם של כלום בפה.
טעות.
הי אורלי,
זאת אחת העוגות המוצלחות באתר זה, יעידו על כך התגובות.
בהנחה והכנת את המתכון בהתאם להנחיות ועדיין התאכזבת, צר לי, כנראה שבסופו של דבר זה עניין של טעם אישי.
הי, אחר כך ניסיתי לראות אם אפויה והיא ממש לא היתה אפויה אז הכנסתי אותה לעוד 15 דקות עד שנאפתה לגמרי.
מה שאני יכולה לומר זה שהיא התחסלה במהירות והשבוע הכנתי שוב את העוגה אך כמאפינס אישיים. יצא מעולה!!!
מומלץ בחום. יוצא כ17 תבניות מאפינס.
תודה רבה רבה על שיתוף המתכון נהנים מאוד!
תודה רותי שחזרת לעדכן, אני שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
דבר ראשון תודה על המתכון!
הכנתי את העוגה בתבניות סיליקון קטנות אך לא אינגליש קייק כי לא היה לי. הוצאתי לאחר 35 דקות העוגה נראתה מוכנה אך לא גבהה הרבה. יכול להיות שזה בגלל התבנית..
אחרי 10 דקות נוצר על העוגה מעין רטיבות. יכול להיות שהוצאתי לפני הזמן?
האם יש מה לעשות?
הי רותי, 35 דקות נראה לי זמן אפיה סביר.
מה הכוונה רטיבות ובאיזה חלק של העוגה (עליון, תחתון)? ניסית לטעום אותה?
אפשר להחליף את הקקאו במשהו אחר כי אין לי
היי, אפשר להחליף באבקת שוקולית או בשוקולד מריר מומס (10 קוביות).
שלום, האם אפשר בתנית אינגליש קייק מקרטון ולא מאלומיניום כפי שמוצג בתמונה?
היי, אם התבנית מיועדת לאפיה אז כן.
אשמח לדעת האם אפשר לותר על הקוקוס ?
הי לימור, אפשר לוותר (למרות שהקוקוס מוסיף הרבה טעם).
שבוע נפלא 🙂
שלום לך,
רציתי לדעת מה אני אוכל להשים במקום הביסקוויטים?
הי אמילי, אם אין לך את יכולה לוותר עליהם. שבת שלום 🙂
עוגה מעולה!!!
תודה אלינור 🙂
תודה רבה על המתכון, העוגה זוכה תמיד למחמאות ונחטפת ע”י מבוגרים וילדים כאחד.
תודה איילת, כיף גדול לשמוע 🙂
היי אני רוצה להכין כעת את העוגה
ואיןלי קמח תופח, כמה אבקת אפיה שמים.ואפשר להוסיף עוד קמח,
אפשר להפחית מכמות השמן , כי יש במתכון כוס קוקוס ,
היי מיכל, על כוס וחצי קמח שמים כפית וחצי אבקת אפיה.
לא הייתי ממליצה להוסיף עוד קמח אבל אפשר בהחלט להפחית מכמות השמן ולשים עד 2/3 כוס. שבת שלום 🙂
במרכזה…באמת זה היה מוזר.
העוגה נאפתה כ50 ד’,עד שהקיסם יצא נקי.
החלקים שנאפו יצאו ממש ממש טעימים!
לא חושבת שזה קשור לקוקוס…אני אופה הרבה עם קוקוס.
ננסה שוב בתבנית אחרת..
תודה רבה!
שבת שלום 🙂
שכחתי לשאול את השאלה החשובה ביותר- באיזה תבנית הכנת?
תבנית מרובעת בינונית (אני לא אוהבת עוגות גבוהות,לכן אני פחות משתמשת בתבניות ‘אינגליש קייק’.
אז זאת כנראה הסיבה! אני אוסיף הערה במתכון.
אגב אם מכינים את העוגה הזאת בשתי תבניות אינגליש קייק היא לא יוצאת כל כך גבוהה כי היא מבוססת רק על כוס וחצי קמח וכף אבקת קקאו (הקוקוס לא נותן נפח) אז אולי בפעם הבאה תנסי להכין באינגליש קייק..
שבת שלום והעיקר שבסוף יצאנו עם מסקנות 😉
אנסה להכין באינגליש קייק ואחזור לדווח 🙂
תודה!
עשיתי את מבחן הקיסם,והוא יצא יבש (לכן התפלאתי שהיא בסופו של דבר לא הייתה אפויה במרכזה).
התחלתי לאכול ונדהמתי מהטעם:) …אך ככל “שהתקדמתי” נפגשתי בבצק. ממש בצק!
גם החלק הבהיר של העוגה וגם השוקולד.
זה באמת מוזר.. וכמה זמן העוגה נאפתה בתנור? ואיזה חלק בעוגה לא היה אפוי? אמצע העוגה או כולה?
יכול להיות שזה בגלל הקוקוס? הקוקוס נותן לעוגה תחושת רטיבות ושמנוניות.
היי,
לפני כשבועיים הכנתי את העוגה וחצי ממנה לא נאפה כמו שצריך (החלק שנאפה יצא מצוין!!!!).
חשבתי שהסיבה לכך שהעוגה לא נאפתה הייתה “באשמתי” (שמתי שוקולד מריר הרבה יותר ממה שצריך והחלק של “השוקולד” בעוגה היה כשליש ולא כחצי כפי שכתוב).
אתמול הכנתי אותה שוב,בדיוק לפי המתכון (!) ושוב פעם חלק ממנה לא נאפה (התנור שלי מעולה…) גם חברתי הכינה אתמול את העוגה ,וגם לה חלק מהעוגה לא נאפה.
מה יכולה להיות הסיבה? אשמח להארה כלשהי?
הטעם של העוגה ממש מדהים אך מבאס שחצי ממנה לא נאפה כמו שצריך.
תודה רבה על הכל!
הי אלומה, החלק של השוקולד לא נאפה? אם את בודקת עם קיסם אז מאחר והשוקולד המריר נמס בזמן האפיה ונשאר מעט נוזלי גם לאחר האפיה, הקיסם לעולם לא ייצא יבש.
השאלה אם כשאת טועמת את העוגה את מרגישה שהיא לא אפויה? כי לפעמים השוקולד המריר יכול להטעות בגלל שהוא נוזלי ולא מוצק.
הי אור, לא חובה. מספיק לערבב אותם היטב בעזרת מטרפה/כף.
אשמח לדעת אם חובה להקציף את הביצים או לא…
תודה על המתכון עוגה ממש קלה וטעימה הכנתי עם הבת שלי בת 3 ביחד והיא ממש נהנתה. עכשיו אני מכינה את העוגה כל שבת. שוב תודה רבה רבה, המתכון מעולה וממש קל להכנה!!!
תודה הדס, איזה כיף לשמוע 🙂
שבת שלום!
שלום מה שלומך נראה טעים מאוד אני רוצה להכין שאלה כמה קמח רשום ? זה כוס וחצי או חצי כוס?
היי ורד, זה כוס וחצי קמח. שבת שלום 🙂
כל פעם מחדש אני ‘מבסוטה’ מהעוגות מהאתר שלכם.
עוגה ממש ממש טעימה!
תודה רבה 🙂
תודה אלומה! כל פעם מחדש זה כיף לשמוע 🙂
היי, רציתי לשאול לגבי השוקולד ציפס אם אפשר לקצוץ שוקולד מריר במקום.
אם כן כמה קוביות, אשמח לקבל תשובה בהקדם.
היי מזל, אפשר לקצוץ 100 גרם שוקולד מריר (חבילה).
חולה על העוגה הזאת!!
כלום זמן הכנה ויוצאת טעימה ברמות קשות!!
כל שבת אני מכינה את זה לבעלי ולקטנטנים וכבר בחמישי הכל מתחסל!!
שמחה לשמוע ותודה על העדכון 🙂
היי. יש לי חשק להכין בדיוק את העוגה הזו. לפי התגובות הבנתי שכדאי:)
!!!! הלכתי למטבחלהתחיל להכין וגיליתי שאחן ביצים בכלל
התבאסתי נורא ולכן רציתי לדעת אם יש פתרוןכתחליף בלי לצאת מהבית לקנות משהו.אשמח לתשובהבהקדם:)
היי אסתר,
ראיתי רק עכשיו..
ספציפית לעוגה הזאת קשה לי להמליץ על תחליף לביצים כי לא ניסיתי. מה שכן, את יכולה להכין עוגת שוקולד ללא ביצים שהיא רכה ומעולה.