זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
סוג: פרווה
תבנית מלבנית בגודל 31X22 או 2 תבניות אנגליש קייק
מצרכים:
4 ביצים
כוס (200 ג’) סוכר
כוס (200 ג’) שמן
3/4 כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס (140 ג’) קמח תופח
כוס (140 ג’) אבקת שוקולית
כוס (90 ג’) קוקוס
אופן הכנה:
-מערבבים את כל המצרכים (קודם ביצים, אח”כ סוכר ושמן, מיץ תפוזים ובסוף את השאר).
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 35-40 דקות.
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
לחצו להכנת ציפוי שוקולד לעוגה.
עוגת שוקולית, עוגת שוקולית פרווה, עוגת שוקולד עם שוקולית, עוגת שוקולד שוקולית, עוגת שוקולית בחושה
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
אפיתי את העוגה בעבר, טובה מאד.
אין לי היום תפוזים, האם אפשר להחליף בחלב או בחלב מעורב במים?
כן אפשר🙂
הכי טובה שיצאה לי בחיים!! חוסלה עוד באותו יום שנאפתה, רכה ומושלמת!!!
איזה כיף לשמוע🙂
תודה עדי
אם לא שמים קוקוס מה צריך לשים ?אם לא שמים כלום העוגה יוצאת בסדר? לא דלילה מדי?
אפשר לוותר.
הבלילה יוצאת די בלילה בכל מקרה וזה בסדר:)
הייי מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
וגם יש לי תבנית ענקית כי אני רוצה ליום הולדת להמון ילדים מידה 40/34, איך אני צריכה לשנות את המתכון?
תודה
היי נטע,
לתבנית ענקית אלה הכמויות:
6 ביצים (רצוי גדולות)
¾+1כוסות סוכר
¾+1 כוסות שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים (אפשר לשים מים במקום)
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן + שקית אבקת אפיה)
2 כוסות קוקוס
2 כוסות שוקולית
*אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45-55 דקות אבל מומלץ לבדוק עם קיסם כבר אחרי 40 דקות.
תודה רבה על המענה!!טע
היי אפרת העוגה ממש טעימה תודה!
אני מכינה הרבה מהמתכונים והם יוצאים מהממים!
שמחה לשמוע❤️
היי אפרת, אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה 24 ולעשות אותה בשתי שכבות (לאפות פעמיים ולשים אחת על השנייה עם קצפת באמצע) זה יכול לעבוד? או שיש סכנת קריסה?
היי
אין בעיה לעשות כך(:
הכמות במתכון מתאימה לתבנית 24.
היי אפרת
תודה רבה על אתר מצוין!
אם מחליפים את המיץ במים טעם העוגה נשאר אותו דבר ?
היי
הטעם משתנה מעט, לא מאד משמעותי.
תודה על הפרגון🙂
ערב טוב,
קראתי את כל התגובות ולא ראיתי את המידות של התבנית שיש לי..
אפשר כמויות לתבנית 34*28?
תודה רבה.
היי,
לתבנית כזו יש להכפיל כמויות פי 1.5:
כוס וחצי קמח תופח
כוס ושליש קוקוס
כוס וחצי שוקולית
כוס ורבע שמן
5 ביצים (רצוי גדולות)
כוס ושליש סוכר
כוס ורבע מיץ תפוזים
יש לשמן את התבנית לפני. זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.
ציפוי גנאש: 150 גרם שוקולד מריר + 3/4 מיכל קצפת צמחית (190 מ”)
בתמונה יש קרם שוקולד. איך נעשה?
כתוב בתחתית המתכון- מצרפת לך את הקישור למדריך (יש בו 3 סוגי ציפויים שתוכלי לבחור מה להכין מבניהם).
הכנתי את העוגה ויצא מושלם!
הכנתי היום ואני רוצה להגיש מחר, איפה כדאי לשמור?
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר לשמור במקרר.
היי, אשמח לדעת אם אפשר להחליף את השמן בחמאה מומסת או כל דבר אחר..? בתודה מראש! (: 😀
היי,
אפשר להשתמש בחמאה מומסת או שמן קוקוס.
היי, האם המתכון מתאים לתבנית בקוטר 24? האם היא תצא גבוהה?
היי,
אפשר להכין בתבנית בקוטר 24.
העוגה בגובה סטנדרטי, לא גבוהה במיוחד ולא נמוכה במיוחד(:
הכנתי את העוגה עם השוקולית החדשה בטעם נוגט ויצא מדהים!!! הורדתי מכמות הסוכר והשמן ולמזלי זה לא פגע במרקם. מכינה אותה היום בפעם השנייה. תודה רבה על המתכון הפשוט והטעים
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! (את מאתגרת אותי להשתמש בשוקולית נוגט לקינוחים חדשים😊) תודה שחזרת לשתף🌺
עוגה פצצה רכה וטעימה מאוד הכנתי אותה לימי הולדת של הילדים שלי.. ביקשו רק את העוגה הזאת
שמחה שיצא מוצלח ושאהבו אצלך את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת
מה הכמויות המדויקות לתבנית 30*40?
תודה!
ראיתי שכתבת להכפיל כמויות
8 ביצים זה לא יותר מדי?
היי,
היות ומדובר בתבנית הכי גדולה- כמות הביצים אינה גדולה מדי(:
אפרת יקרה, חייבת להגיד לך שהעוגה הזו טעימה בטירוף! תודה רבה לך על המתכון! הטעם שלה עשיר, ממש מוצלח! יש עוד מתכונים בסגנון של העוגה הזו שהיית ממליצה עליהם?
שמחה מאד לשמוע שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון😊
תוכלי למצוא עוד הרבה מתכונים קלילים בקישור הבא: https://www.10dakot.co.il/tag/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%94%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa/.
היי אפרת, תודה רבה על מתכונים קלים וטעימים.
אני מכינה את העוגה הזו המון והיא ממש מוצלחת.
הפעם אני רוצה להכין אותה בתבנית קפיצית קוטר 24 לצפות ולזלף קצפת.
האם כדאי להכפיל כמויות על מנת שהיא תצא גבוהה, או שהיא תנזל לצדדים?
ומה יקרה אם אעטוף בנייר אפייה מסביב?
היי עדי,
איזה כיף לשמוע שאת נהנית מהמתכונים!
התבנית המתאימה לכמות כפולה פי 2 היא תבנית בקוטר 28, כדי שהעוגה תצא גבוהה ועדיין תצא טוב את יכולה להשתמש בתבנית בקוטר 26 לכמות הכפולה.
היי עדי,
איזה כיף לשמוע שאת נהנית מהמתכונים!
התבנית המתאימה לכמות כפולה פי 2 היא תבנית בקוטר 28, כדי שהעוגה תצא גבוהה ועדיין תצא טוב את יכולה להשתמש בתבנית בקוטר 26 לכמות הכפולה.
היי אפרת
מה הכמויות בבקשה לתבנית 30/40?
האם יש שוני בזמן האפייה?
והאם הכמויות לציפוי משתנות גם כן?
תודה תודה
היי,
לתבנית כזו יש להכפיל כמויות פי 2, זמן האפייה עשוי להתארך בכמה דקות- יש לבדוק עם קיסם שיוצא יבש. הכמויות לציפוי גם הן מוכפלות פי 2.
בהצלחה!
מה אפשר לשים במקום קוקוס משהו אחר ?
היי רחלי,
אפשר לוותר על הקוקוס. אפשר גם לשלב עוד שליש כוס של שקדים טחונים (אבקת/קמח שקדים)
היי תודה רבה על המתכון הקל ומאוד טעים
איזה כיף שאהבת את המתכון, העוגה נראית מעולה! תודה שחזרת לשתף❤
במקום מיץ תפוזים אפשר לשים שמנת מתוקה?
כן, אפשר(:
אין צורך להוסיף לעוגה הזו סוכר וניל או תמצית וניל בכלל?
היי,
לא חייב במתכון הזה להוסיף תמצית או סוכר וניל היות וזו עוגת שוקולד. אבל את יכולה להוסיף חצי כפית תמצית וניל(:
היי, אפיתי בסוף בלי תמצית וניל.
העוגה יצאה רכה וטעימה! אבל, הבעיה היחידה שהיא יצאה מתוקה מדי. מדדתי את כול החומרים על המשקל, ככה שזה לא טעות במדידה. לדעתי, גם הקוקוס, גם השוקולית, גם הסוכר וגם הציפוי שמין הסתם שמים על העוגה הופך אותה למתוקה מאוד מאוד. באמת עוגה רכה, טעימה וקלה להכנה רק המתיקות יתר הרסה קצת.
היי אגם,
תודה על ההערה(: העוגה אכן יחסית מתוקה, ביחוד כשמוסיפים לה ציפוי. כך זה בדרך כלל ברוב עוגות השוקולד- וזה לגמרי עניין של טעם.
בנוסף כדאי לדעת שיש סוגי שוקולית מתוקים יותר ופחות, שמשפיעים בהתאם על המתיקות בעוגה.
בפעם הבאה תוכלי להפחית את כמות הסוכר ל-3/4 כוס, ואפילו להמיר מחצית מכמות השוקולית בקקאו.
מקווה שעזרתי😊
קודם כול, תודה על המענה!
השתמשתי בשוקולית רגילה של עלית.
זאת פעם ראשונה שהכנתי עוגת שוקולית ללא קקאו, ככה שלא ידעתי שזה יצא מתוק מדי. בנוסף, הסתכלתי בתגובות לפני האפייה ולא הייתה תגובה אחת שהעוגה יצאה מתוקה ולכן לא חשבתי להוריד מכמות הסוכר במתכון. בכול מקרה, כתבתי את זה כדי שמי שלא אוהב מתוק מדי ידע להפחית טיפה בכמויות ואני חושבת שכדי להוסיף את זה כהערה במתכון. כי שוב, העוגה באמת יצאה רכה וטעימה אבל לצערי בגלל המתיקות, קשה להנות ממנה כמו שצריך.
בגלל התגובות אני מסיקה שזה פשוט עניין של טעם אישי (כנראה את מחבבת עוגות שוקולד פחות מתוקות) ולא עניין של מתיקות יתר במתכון.
לכן הצעתי לך לעשות את השינויים הקלים בפעם הבאה שתכיני, ואשמח לשמוע אם תאהבי את התוצאה(:
תודה על השיתוף😊
היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה הזאת, רק בשתי קומות. לכמות של כ 35-40 ילד.
א. מה הכמויות בבקשה?
ב. באילו תבניות להשתמש?
ג. אשמח לכמויות גם לציפוי הגנאש.
ד. והאם כדאי לי קודם להניח עוגה על עוגה ואז לצפות או לצפות כל עוגה בנפרד ואז להניח אחת על השנייה.
תודה וסליחה על הטרחה!
היי,
לעוגת שתי שכבות המיועדת ל-40 מנות כדאי להכין בפעמיים, כל פעם כמות כפולה פי 2 (כך סה”כ יצאו לך שתי תבניות וכמות כפולה פי 4).
את הכמות הכפולה תכיני פעמיים, בתבניות בקוטר 28:
2 כוסות קמח תופח
2 כוסות קוקוס
2 כוסות שוקולית
2 כוסות שמן
8 ביצים
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מיץ תפוזים
לציפוי:
2 חבילות (200 גרם) שוקולד מריר
40 גרם חמאה
6 כפות מים רותחים
כדי להרכיב את העוגה יש להניח עוגה אחת, למלא אותה בקרם, להניח מעליה את העוגה השנייה ולצפות בקרם ו/או בגנאש.
בהצלחה!
שלום לך,ראשית רוצה לציין שאני מאוד נהנת מהאתר שלך.
שאלה: יש לי מתכון של הבצק של עוגה שחורה: והייתי רוצה לשאול לאיזה תבנית היא מתאימה אלומניום ועגולה:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1כוס שמן
1 כוס שוקולית
1 כוס קמח אוסם
חצי חבילה שמנת מתוקה.
תודה רבה .
היי נירה,
לכמות כזו תבנית בקוטר 22 או תבנית מלבנית 22*31 אמורה להתאים.
אפשר לדעתך גם בתבנית עגולה 24 ?
גם אפשר, יצא קצת יותר נמוך.
עוגה טעימה מאוד ורכה תודה על המתכון המוצלח הילדים אוהבים רק אותה!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף רחל🌺
בסד
היי אפרת,
רוצה לברר איתך לגבי העברת שוקו האם זה שוקו רגיל או שזה אבקת שוקו מיוחדת לאפייה? אשמח למענה המהיר .תודה
היי,
מדובר באבקת שוקו רגילה לחלוטין😊
היי אפרת
את הסוכריות הקטנות שמים לאחר האפייה או לפני האפייה?
בתודה על המענה.
היי,
לאחר ששמים את הציפוי מפזרים מעליו את הסוכריות😊
שלום אפרת,
האם ניתן להכין את העוגה ללא קוקוס? או שהקוקוס מוסיף טעם? האם מרגישים את הקוקוס שאוכלים את העוגה?
תודה,
מרינה
היי מרינה,
הקוקוס מוסיף לעוגה ודי מורגש, אבל אפשר לוותר עליו ולהכין בלי…😊
היי אפרת!
יש אפשרות להכין את העוגה עם קמח תפוחי אדמה?
(צריכה את העוגה כשרה לפסח)
תודה רבה!
היי עדי,
לא בטוחה אם החלפת כל כמות הקמח בקמח תפוחי אדמה תצא טוב.
הייתי מחליפה חצי מהכמות בקמח תפוחי אדמה, וחצי בקמח מצה דק או קמח ללא גלוטן.😊
תודה רבה!
רציתי לשאול אם יש אפשרות להכין את העוגה בלי הקוקוס
אשמח שתחזירי לי תשובה,
תודה רבה.
היי רעות,
אפשר להכין בלי…
היי, אני צריכה עוגת יומולדת ל20 ילדים ממליצה על העוגה הזאת או שוקולד אחרת? וכמויות נראה לך שיספיק ל20?
היי מורן,
העוגה אמורה להספיק ל20 ילדים. והיא מומלצת בתור עוגת יום הולדת🙂
אין על העוגה הזאת איןןןןן עוגה רכה אוורירית משהו לא רגילל הכנתי אותה ליום הולדת של הבת שלי וכולם שאלו אותי איך הכנתי את העוגה בקיצור עשיתי לך פירסומת לפני כ ו ל ם תודה על עוד מתכון פצצה כרגיל…
תודה רחל:) כיף לשמוע…
היי, שאלה, אני צריכה להכין עוגה שתספיק ל 30-35 איש. יספיק או שצריך להכפיל כמויות?
היי ליטל,
המתכון הוא לתבנית מלבנית בגודל 31X22 או 2 תבניות אנגליש קייק,
הייתי מכפילה במידה והעוגה היא העיקר באירוח.
אפרת שלום
תודה רבה על מתכונים קלים וטעימים.
רציתי לשאול אילו כמויות יתאימו לתבנית עגולה מאלומניום בקוטר 22-23?
האם לחלק את הכמויות שבמתכון לחצי?
תודה
היי עדי,
אין צורך לחלק, המתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר 22
ניסו גם כאן בתגובות ומסרו שיצא מעולה 🙂
היי אפרת
האם ניתן לחתוך באמצע ולשים קצפת ז”א עוגת שכבות?
אפשר לאפות בתבנית ח”פ גודל 20 ?נראה לי
בנוסף אם אני שמה מעל ציפוי קרם איזה ציפוי שוקולד אפשר? שלא יהיה נוזלי מידי או שלא כדאי?
מצורף קישור- ציפוי שוקולד לעוגה
היי מורן, ניתן לחתוך באמצע ולשים קצפת אין בעיה, אך הייתי מחכה שהעוגה תתקרר לגמרי על מנת שלא תתפרק
——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
לילה טוב אפרת,אני לא איך יהיה הטעם של העוגה אבל ,העוגה מעל שעה בתנור והיא לא אפויה.זה הגיוני?שתי תבניות אנגליש קייק.
חיממת את התנור מספיק זמן מראש?
אפית על 180 מעלות חום עליון ותחתון?
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
כן,עשיתי לפי ההוראות.
העוגה יצאה ממש ממש מתוקה .השתמשתי בכוס של 240 מ”ל.
אז מוזר שכל כך הרבה זמן היא היתה בתנור. זה יכול לקרות רק אם התנור לא היה מחומם מספיק לפני או שהתנור חלש או אפיה בטמפ’ נמוכה.
אפיתי עם שינוי קל במתכון. במקום כוס שוקולית, 3/4 שוקולית ו – 1/4 קקאו. תודה על המתכון. ועוד משהו קטן: ציפיתי בציפוי לעצלנים: שוקולד השחר….
מעולה 🙂
תודה מירי
אפרת יקרה
צריכה את תשובתך בדחיפות מקווה שתצליחי לענות לי בקרוב! יש לי רק תבנית של 18*22 צריכה כמויות של עוגת שוקולית לתבנית הזו בבקשה.
בנוסף, אני מתכננת לחתוך את העוגה ולהגיש אותה כקוביות מעוטרות בסוכריות שונות. העוגה הזו מתאימה נכון? לא רוצה שתתפורר לי. הבת שלי רוצה רק עוגת שוקולית. תודה!!!!
נראה לי שהייתי בגודל.. את יכולה להבין מהתמונה שצירפתי? נראה לי שזה 25*32??
זו התבנית הבינונית הרגילה…
היי ימית,
לפי התמונה זאת תבנית בגודל 32X25.
אלה הכמויות:
כוס וחצי קמח תופח
כוס ושליש קוקוס
כוס וחצי שוקולית
כוס ורבע שמן
5 ביצים (רצוי גדולות)
כוס ושליש סוכר
כוס ורבע מיץ תפוזים
יש לשמן את התבנית לפני. זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.
אין בעיה לחתוך את העוגיות לקוביות.
תודה רבה! הכנתי לפי הכמויות האלה ויצא פצצה ממש טעים!!! אין עליך האתר נפלא!
מהמם!! 😍
תודה שחזרת לשתף.
היי
אפשרי לשלב גם פה רסק תפוחים או במקום השמן או שזה יהרוס?
תודה.
אני מניחה שאפשר במקום חצי מכמות השמן.
היי, אפשר בבקשה כמויות לתבנית 28?
2 כוסות קמח תופח
כוס וחצי קוקוס
2 כוסות שוקולית
כוס וחצי שמן
6 ביצים קטנות או 5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי מיץ תפוזים
הי אפרת,
1) איזה גודל ביצים צריך? אם יש לי ביצים גודל m כמה צריך?
2)איזה מיץ תפוזים כדאי? של השתיה קלה (ספרינג, פריגת…) או של מיץ תפוזים סחוט ( פרימור, פריניב…)
תודה
4 ביצים M זה מספיק.
לגבי המיץ, עדיף של שתיה קלה אבל אם יש לך מיץ סחוט זה גם בסדר.
היי אפרת -אם אני אקציף את הביצים עם הסוכר 10 דקות .העוגה תצא יותר אורירית?תודה
כן, זה אמור לעזור אבל מספיק להקציף 2-3 דקות. הקצפת יתר יכולה לגרום לעוגה לצנוח אחרי האפיה.
האם אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא במקום קמח תופח ועם אבקת אפיה ?
באופן כללי לגבי עוגות בחושות .
היי שלום,
המרקם יוצא כבד ודחוס בשימוש עם קמח מלא.
אני ממליצה להשתמש בקמח כוסמין מלא ואז המרקם יוצא מוצלח יותר.
אם בכל זאת רוצים להשתמש בקמח מלא מומלץ לשלב חצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח לבן כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי.
על כל כוס קמח יש לשים כפית אבקת אפיה (במקום קמח תופח).
הי. יש לי ביצים ממש גדולות XL עדיין לשים 4 ??
אפשר לשים גם 3 אבל אם את רוצה שהעוגה תהיה יציבה אז כן.
הי אפרת, חולה על האתר שלך…:)
אפשר לעשות במנג\’טים כדי שיהיה לי עוגות אישיות, זה מספיק יציב?
כן, אפשר.
אם אלה מנג’טים מנייר דק יש לשים אותם בתוך תבנית מאפינס ואז לצקת לתוכם את הבלילה.
יום מקסים 🌺
היי
אז לפי אחת התגובות שרשמת כדי להסתפק בביצה אחת בלבד אפשרי להשתמש בתבנית אינגליש קייק עם כמחצית החומרים ?
כן.
היי אפרת
אז קמח תופח פה אפשרי גם מקמח כוסמין לבן או חצי קמח כוסמין לבן וחצי קמח כוסמין מלא ?
אפשרי גם מקמח כוסמין 80 אחוז?
אפשרי?
וכשאת רושמת קמח רגיל הכונה לקמח חיטה לבן?
תודה
כן אפשר. מבחינת סדר עדיפויות: אפשר לשים קמח כוסמין לבן (עדיף מבחינת מרקם). אח”כ קמח כוסמין 80% בשילוב קמח לבן ואחרון – לשלב קמח כוסמין מלא עם כוסמין לבן.
לא לשכוח להוסיף אבקת אפיה.
כן, קמח רגיל הכוונה לקמח חיטה לבן.
השתמשתי בקמח כוסמין לבן והעוגה לא הצליחה לי. העוגה לא היתה ממש אפויה והיה קרום לעוגה גבוה מעל ואויר כלוא בין הקרום והעוגה. למה זה קרה?
היי,
התופעה שתיארת יכולה לקרות מכמה סיבות:
חוסר דיוק בכמויות/שימוש בכוס שאינה כוס מדידה,
ערבוב לא מספיק של הביצים והסוכר,
בעיה בקמח התופח (ישן/ לא טוב),
חימום התנור לחום גבוה מהדרוש או על תכנית טורבו.
גם הזזה של התבנית במהלך האפייה לעיתים גורמת לכך.
הכנתי בפעם הראשונה לשבת ויצא מדהים!!! התחסלה תוך רגעים [:
המתכונים שלך הם הכי מובנים ופשוטים וכיפים ועם התוצאות הכי טובות שהיו לי!!!
תודה רבה 3> לא מובן מאליו בכלל…
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבה ושבוע נפלא 💕
אפרת יקרה. מתכון מושלם!!!! טעימה בטירוף וקלה להכנה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נתנאלה
שלום,
אם יש לי רק ביצה אחת במקרר, במה אני יכולה להחליף אותה?
כדאי להכין מחצית כמויות עם ביצה אחת בתבנית אינגליש קייק.
הי אפרת אני יכולה להחליף את מיץ תפוזים בחלב וכך תהפוך לעוגה חלבית ?
כן.
שלום אפרת
כמו תמיד המתכונים שלך מדהימים
משתמשת בהם באופן קבוע!
רציתי לשאול אם יש מתכון שמתאים לעוגת יומולדת בתבנית בינונית עם דף אכיל
ואולי גם הוראות איך לשים את זה
תודה רבה!
היי רחלי,
את יכולה להכין את העוגה הזאת בתבנית בינונית בגודל 32X25. אלה הכמויות:
5 ביצים (רצוי גדולות)
כוס ושליש סוכר
כוס ורבע שמן
כוס ורבע מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח תופח
כוס ושליש קוקוס
כוס וחצי שוקולית
יש לשמן את התבנית לפני. זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.
*יש להשתמש בכוס של 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית)
ציפוי גנאש: 150 גרם שוקולד מריר + 3/4 מיכל קצפת צמחית (190 מ”)
הערות לגבי דף אכיל:
1. מומלץ להדביק את הדף האכיל על העוגה סמוך למועד האירוע – כשעתיים לפני ההגשה.
2. חשוב לצפות את העוגה בציפוי שוקולד. אפשר להכין את הציפוי יום לפני.
3. לאחר ההדבקה רצוי לשמור את העוגה במקום קריר ומוצל אך לא במקרר.
4. מומלץ להדביק את הדף על עוגה ישרה בעלת משטח אחיד. לכן אם העוגה מתבקעת או נסדקת במהלך האפיה- מומלץ להניח לעוגה להתקרר לגמרי, להסיר בעזרת סכין את ה”בטן” (כלומר ליישר את החלק העליון) ורק אז לשים ציפוי. אפשרות אחרת היא להפוך את העוגה בזהירות רבה לתוך תבנית חדשה (כשחלק התחתון הישר יהיה עליון) ורק אז לצקת את הציפוי.
עוגה מעולה!!!!
שמחה שאהבת 🙂
עוגה טעימה בטירוףףף
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה סיהאם
היי האם אפשר במקום תפוזים חלב ?
כן.
היי אפרת,
האם מיץ מנגו אננס של ספרינג יכול להתאים? זה מה שיש לי כרגע בבית.
שימי חצי כמות מיץ מנגו אננס וחצי כמות מים.
שלום,
ליום הולדת בגן, איזו עוגה יותר מומלצת
זאת או עוגת שוקולד – המתכון המנצח
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93/
תודה
שתיהן באותה מידה 🙂
תודה על המענה. המתכונים שלך מעולים.
היי אפרת אני רוצה להכין את העוגה הזאת ליומולדת של הבן שלי , צריך לשמן את התבנית עם אני עושה בתבנית כמו בתמונה מקרטון?
כן, רצוי.
הי אפרת,
תודה רבה על המתכונים המעולים!
האם העוגה הזו נחתכת היטב ולא מתפוררת?
אני צריכה לשלוח לגן עוגת יומולדת חתוכה. בדרך כלל עוגות שוקולד מאד מתפוררות. מה את ממליצה לי להכין?
אשמח לתשובתך
היי חני,
העוגה הזאת פחות מתפוררת מעוגות שוקולד אחרות.
יצא מדהיםםם!!!
ממש ממש מעולה💖
תודה!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה עדי
עוגה מצויינת!!! קלה להכנה וטעימה מאוד גם ללא ציפוי. תודה
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🌷
כמה פשוטה ככה טעימה!! הילדים ליקקו את האצבעות…תודה רבה!
נראה ממש טוב 😍
תודה על השיתוף!
הי, האם העוגה מספיק יציבה גם לתבנית קפיצית?
היי יעל,
התערובת נוזלית אבל לא דלילה מאוד. רצוי שהסגירה של התבנית תהיה טובה.
יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל.
היי
איזה גודל התבנית עגולה שבבמתכון?
תבנית עגולה מקרטון בקוטר 22.5.
שלום אפרת.אני רוצה להכין את העוגה ללא קוקוס כלל. במקרה כזה האם צריך להוסיף עוד קמח/ לשנות פרופורציות? נ.ב בעבר הכנתי את העוגה עם קוקוס ויצא מדהים, אך הילד שאני מכינה לו הפעם, לא אוהב קוקוס אז אני רוצה להכין ללא.
היי תמרה,
אפשר פשוט לוותר על הקוקוס.
היי איפשר בלי קמח תופח במקום קמח רגיל. טאפקת אפיה
במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
עוגה מצויינת !!
תודה אלונה 🙂
היי,
ליומהולדת של 30 ילדים בגן באיזההתבנית כדאי לעשות ומהן הכמויות הנדרשות לעוגה ולציפוי גאנש פרווה? המון תודה ושבת שלום!
היי הילה,
כדאי להכין בתבנית מלבנית בינונית בגודל 32X25 או תבנית עגולה 26:
כוס וחצי קמח תופח
כוס ושליש קוקוס
כוס וחצי שוקולית
כוס ורבע שמן
5 ביצים (רצוי גדולות)
כוס ושליש סוכר
כוס ורבע מיץ תפוזים
יש לשמן את התבנית לפני. זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.
ציפוי גנאש: 150 גרם שוקולד מריר + 3/4 מיכל קצפת צמחית (190 מ”)
מה יכול להחליף קוקוס? אני לא ככ אוהבת…
אפשר להפחית מכמות הקוקוס ולשים שליש כוס או לוותר בכלל על הקוקוס.
הי, האם העוגה הזאת מתאימה עם ציפוי קצפת וניל ואיך משתמשים עם חלב סויה שיצא טעים!
היי שרון,
אפשר להכין קצפת לעוגה ולהקציף מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל) + רבע כוס חלב סויה קר + 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל.
הי, האם העוגה הזאת מתאימה עם ציפוי קצפת וניל ואיך משתמשים עם חלב סויה שיצא טעים!
היי שרון,
השבתי לך. ראי תגובה לפני.
היי אפרת
קודם כל, המתכונים באתר מדהימים ומככבים אצלי בבית.
בנוסף אני רואה שאת תמיד עונה באדיבות ובפירוט
אז תודה רבה על הכל ותבורכי!!
בקשר לעוגה ,כמה שאלות:
אני רוצה להכין לבעלי עוגה ליומולדת שיוכל לקחת לחבר’ה בעבודה מחר
על איזה עוגה את ממליצה שתקצור שבחים ?
שאלה נוספת:
מה באמת ההבדל בין עוגת שוקולית לעוגת קקאו?
תודה רבה מראש
תודה שושי 🙂
עוגת השוקולית מעולה וגם עוגת שוקולד עסיסית שעשויה מקקאו. בשתי העוגות יתאים ציפוי גנאש שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר + חצי מיכל קצפת צמחית.
לגבי ההבדל, לשוקולית יש טעם שונה מאשר קקאו, יותר מעודן.
אפיתי את העוגה הזו אתמול, כי הייתי צריך משהו מהיר עם מצרכים בסיסיים שהיו לי בבית.
כמה פשוט, ככה טעים!
הכנתי גם את את ציפוי הקקאו, וגם הפעם, כמה פשוט, ככה טעים!
העוגה והציפוי קצרו שבחים.
המתכונים באתר אף פעם לא מאכזבים ותמיד מוצלחים.
תודה ברק, כיף לשמוע 🙂
באיזו כוס משתמשים?
כוס בנפח של 240 מ”ל.
ראי תמונה של כוס לדוגמה.
חג שמח מועדים לשמחה
אני רוצה לשים כוס חלב …כמה לשים בבקשה?
חג שמח 🙂
שימי 3/4 כוס חלב במקום המיץ.
האם ניתן להקפיא?
במידה וכן, ביחד עם הגנאש?
או עדיף לשים את הגנאש אחרי ההפשרה?
תודה!
אפשר להקפיא יחד עם הגנאש ובלעדיו. עדיף יותר להקפיא בלי הגנאש ולהוסיף אותו אחרי הפשרה, כך זה גם המראה רענן יותר.
שנה טובה 🙂
מה אפשר לשים במקום השוקולית? אין לי שוקולית 🙁
היי מלכה,
אם אין לך שוקולית אני ממליצה להכין עוגה אחרת על בסיס קקאו. מצרפת מתכונים:
עוגת שוקולד עסיסית או עוגת שוקולד פשוטה. בשתי העוגות את יכולה להוסיף חצי כוס קוקוס אם את רוצה.
אהלן אפרת
אפרת, אם רוצים את העודה הזו בגודל אינגליש קייק
מה היחס של הכמויות?
היי יעקב,
לתבנית אינליש קייק יש להכין מחצית מכל הכמויות.
המשך יום נעים 🙂
קודם כל תודה על מתכונים קלים ומוצלחים. לא זוכרת פעם שהכנתי משהו מהמתכונים שלך ולא יצא טוב
ברצוני לשאול לאיזה עוגת קראנצ שמרים שוקולד הכוונה?
היי בותינה,
מצרפת מתכון לעוגת שמרים שוקולד.
שבת שלום 🙂
ב”ה עוגה נ פ ל א ה. תודה על המתכון
תודה תמי 🙂
שבת שלום
צהריים טובים אני רוצה להכין בתבנית איגליש קייק אחת מה הכמויות? תודה
היי מור,
יש להכין מחצית מכל הכמויות (חצי כוס קמח תופח, חצי כוס קוקוס וכו’).
שלום וברכה! תודה על כל המתכונים המעולים שלך!!!! אני מכינה את העוגה היום(יום ג’) ואני צריכה אותה לשבת.. איך כדאי לי לשמור אותה? מקפיא? תודה מראש
היי רעות,
לדעתי יהיה כדאי להקפיא.
צהריים טובים אני רוצה להכין את העוגת שוקולית בתבנית אינגליש קייק אחת בלבד
כמה אני צריכה להוריד מהכמויות?
אשמח למענה מהיר תודה רבה רבה
היי לידי,
תכיני מחצית מכל הכמויות.
יום נפלא 🙂
העוגה הזו אהובה מאוד אצלי בבית.
רכה וטעימה!
שאלה- כששמים במקום מים או מיץ תפוזים- חלב…האם יש צורך לשמור אותה במקרר?
שבת שלום ותודה מראש על תשובתך 🙂
היי אורנה,
במזג אויר הזה אפשר לשמור אותה בחוץ. בקיץ מומלץ לשים במקרר.
שבת שלום 🙂
היי, אשמח לדעת האם ניתן לאפות את הבלילה בתבנית מאפינס העשויה מסילקון.
האם העוגות יצאו בקלות? האם ניתן לעשות ציפוי גאנש מעל מאפינס בתבנית סיליקון?
תודה
היי רעות,
אפשר להכין בתבנית מאפינס מסיליקון. מומלץ לשמן לפני את השקעים. יש להניח לעוגות להתקרר ורק אז לחלץ אותן מהתבנית. הן אמורות לצאת די בקלות.
הכמות במתכון מספיקה לכ 20 יחידות מאפינס. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 20-25 דקות.
אפשר לעשות ציפוי גנאש מעל כל מאפינס.
יום נפלא 🙂
היי,
האם במקום קמח תופח אפשר להשתמש בקמח רגיל?
והאם הכמות הזו מתאימה לתבנית 26 ועדין שתצא גבוהה?
תודה.
היי סיון,
במקום קמח תופח אפשר לערבב כוס קמח רגיל+ כפית מלאה אבקת אפיה.
הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 24.
לתבנית 26 – רשמתי כמויות בתגובות מטה לתבנית 32X25. זה רלוונטי גם לתבנית 26.
תודה רבה על המענה המהיר והיחס האדיב!
היי אפרת, העוגה נראית ממש טעימה ואני רוצה להכין לכבוד שבת! כמה שאלות בבקשה: בתמונה העוגה נראית ממש נמוכה, האם באמת היא נמוכה? זכור לי במתכון אחר שרשמת שכוס קמח מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת ופה יש כוס אחת של קמח ל2 תבניות. שאלה שנייה, אני רוצה להכין ציפוי שוקולד, איזה ציפוי בין השניים יותר מומלץ? הייתי מעדיפה ציפוי שדי מתקשה אחרי התקררות ולא נוזלי מדי ומלכלך 🙂 תודה רבה!! אגב אם לא רשמת שצריך מיקסר, אפשר להניח שמספיק לערבב עם כף? מתנצלת שאני לוקחת הרבה מזמנך לאחרונה אבל לאט לאט מקווה שאלמד להבין את ה”כללים” באפיה 🙂
היי אודליה,
נכון, כוס קמח מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת אבל מאחר ויש גם כוס שוקולית, זה גם נחשב סוג של קמח וגם הקוקוס נותן נפח.
העוגה יוצאת בגובה די סביר (אם מכינים אותה בתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31).
ציפוי גנאש (עם השמנת) הוא יותר עשיר,טעים ומומלץ. הוא בהתחלה נוזלי אבל מתייצב קצת אם שמים את העוגה במקרר כמה שעות טובות.
הציפוי עם החמאה והמים הוא טעים אבל פשוט יותר ויציב יותר.
וכן, מספיק לערבב עם כף.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
תודה רבה על התגובה המפורטת! מאוד מעריכה את סבלנות ונחמדות שלך! בזכותך אני נמצאת הרבה יותר במטבח ולומדת דברים חדשים כל הזמן! יישר כח 🙂
ערב טוב! רציתי לעדכן שרק היום יצא לי להכין. אפיתי כל כך הרבה מהמתכונים שלך בתקופת החגים שפשוט התעייפתי 🙂 חזרתי ב”ה לעניינים והכנתי עכשיו את העוגה הזאת ב2 תבניות אינגליש קייק ויצאו מושלמות וגבוהות! בסוף הלכתי עם ציפוי הגנאש ופיזרתי מעל קצת קוקוס. מתכוונת להקפיא ולשמור לשבת הקרובה. תודה רבה על עוד מתכון מנצח 🙂
תודה אודליה 🙂
יום נפלא!
שלום,
עוגה מעולה (הכנתי ללא הקוקוס והחלפתי את כוס המיץ פעם בחלב ופעם במים) – הכנתי פעמיים ויצא נהדר!
תודה רבה וחג שמח (:
שמחה לשמוע ריקי 🙂
תודה וחג שמח
אפשר מתכון לתבנית 25×32?
היי שירן,
כמות לתבנית 32X25:
כוס וחצי קמח תופח
כוס ושליש קוקוס
כוס וחצי שוקולית
כוס ורבע שמן
5 ביצים (רצוי גדולות)
כוס ושליש סוכר
כוס ורבע מיץ תפוזים
יש לשמן את התבנית לפני. זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.
חג שמח 🙂
תודה רבה על המתכון הנהדר!
יש לי שאלה-
לא אוהבים אצלנו קוקוס, יכולה להמיר את הקוקוס בכוס קמח נוספת?
ולגבי מיץ התפוזים, יכולה להמיר בשמנת מתוקה ?
תודה רבה ❤️
היי רינת,
אפשר לוותר על הקוקוס (אין צורך להוסיף קמח במקום).
אפשר לשים שמנת מתוקה במקום מיץ באותה כמות.
היי,
העוגה הזו פשוט מצויינת- רכה וטעימה מאוד.
השילוב של הטעם השוקולדי עם הקוקוס פשוט אליפות. לא צריך אפילו ציפוי.
שאלתי- אני רוצה להכין אותה בלי שוקולית בכלל ועם תוספת- נטיפי שוקולד/ אגוזים וכו’
מה דעתך? כדאי לנסות?
היי אורנה,
אבקת השוקולית משמשת גם בתור קמח לכן אם מורידים אותה צריך להוסיף יותר קמח.
ממליצה לנסות קודם על כמות קטנה יותר (בתבנית אינגליש קייק אחת). אם טעים אפשר פעם הבאה להכפיל כמויות.
2 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ
חצי כוס קוקוס
3/4 כוס קמח תופח
לבלילה בסוף את יכולה להוסיף נטיפי שוקולד (כרבע כוס) + אגוזים קצוצים גס (בין רבע לשליש כוס). כדאי לקמח אותם במעט קמח כדי שלא יישקעו במהלך האפיה.
בהצלחה ושבת שלום!
אין לי קמח תופח אפשר קמח רגיל?
היי מיכל,
אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה.
אפשר לבקש מתכון עוגה זו לגודל תבנית עגולה קוטר 26 ועוד שאלה צריכים לשמן לפני את התבנית או לא?
היי רפי,
כמות לתבנית 26:
כוס וחצי קמח תופח
כוס ושליש קוקוס
כוס וחצי שוקולית
כוס ורבע שמן
5 ביצים (רצוי גדולות)
כוס ושליש סוכר
כוס ורבע מיץ תפוזים
יש לשמן את התבנית לפני. זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.
בהצלחה 🙂
ומתכון לציפוי גנאש שוקולד לתבנית 26 אפשר לקבל תודה
ציפוי גנאש לתבנית 26: להמיס 150 גרם שוקולד מריר + 3/4 מיכל שמנת מתוקה.
מה אפשר במקום מיץ תפוזים
היי רותי,
אפשר לשים חלב או מים.
קשה לערבב את הבלילה.היא לא מצליחה להיות לי נוזלית.וחוץ מזה שפעמיים נשרף לי השוקולד בציפוי…מרחתי אותו חצי נוזל חצי מוצק
אז משהו בכמויות לא נכון. הבלילה אמורה להיות די נוזלית. באיזה כוס השתמשת?
הוספת 3/4 כוס מיץ תפוזים?
לגבי השוקולד- כמה זמן חיממת אותו במיקרוגל?
היי .מדוע כשאני טורפת את החומרים הבלילה כבדה כזאת?ובאפייה יש בועות למה?
היי עדן,
מה הכוונה לכבדה? הבלילה אמורה להיות דווקא קלילה אבל תופעת הבועות היא נורמלית.
בהצלחה 😉
ערב טוב אני מנסה להכין עוגה שתצא גבוהה על מנת שאוכל לצפות בבצק סוכר ותהיה מרשימה. הבעייה שלא משנה מה אני עושה העוגה יוצאת נמוכה. ניסיתי להקציף את הביצים במיקסר. ניסיתי תבנית יותר קטנה. כלום לא עוזר. אשמח לעזרה..
היי אלינור,
הקצפת הביצים והכנת העוגה בתבנית קטנה יותר אמורים היו לעזור. העוגה לא תופחת בכלל או שהיא תופחת מעט?
באיזה גודל תבנית הכנת את העוגה? האם שימנת אותה לפני?
האם השתמשת בקמח תופח?
אם העוגה לא תופחת כמו שצריך לדעתי כדאי להוסיף עוד כפית אבקת אפיה בנוסף לקמח התופח.
יש מצב להכין את זה בתור מאפינ’ס?
אתר ממש טוב וטעים!
תודה בתיה 🙂
כן בטח, אפשר להכין כמאפינס. זמן האפיה אמור להתקצר ל20-25 דקות. הכמות מספיקה לכ20 מאפינס.
הי,
אני רוצה להכין את העוגה הזו בתבנית ענקית של 30 * 38, תוכלי לעזור לי עם המרת מידות
תודה
היי אנה,
לתבנית ענקית אלה הכמויות:
2 כוסות קמח תופח
כוס וחצי קוקוס
2 כוסות שוקולית
כוס וחצי שמן
6 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי מיץ תפוזים
*אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45-55 דקות אבל מומלץ לבדוק עם קיסם כבר אחרי 40 דקות.
יום נפלא!
היי..הכנתי וזה פשוט יצא נפלא!!!!
כולם התלהבו והחמיאו.
אני דלוקה על האתר הזה,אף פעם לא הייתי בקטע של המטבח ובטח לא של האפיה, מאז שהכרתיו אני כל היום מוציאה מתכונים ןמכינה, קל, פשוט והטעם-מדהים!!!
הכל יוצא מעולה..
תודה תודה תודה
! ! !
תודה יעל! כיף גדול לשמוע 🙂
תמשיכי להכין דברים טעימים ושיהיה סופשבוע נעים 😉
היי ליאור,
מדובר בתבנית בגודל 22X31 (בגודל של שתי תבניות אינגליש קייק מחוברות).
אם רוצים להכין בתבנית בינונית הגדולה יותר בגודל 32X25 אז יש להכין לפי הכמויות הבאות: כוס וחצי קמח תופח, כוס ורבע קוקוס, כוס וחצי שוקולית, כוס ורבע שמן, 5 ביצים, כוס ורבע סוכר, כוס ורבע מיץ תפוזים.
יום נפלא 🙂
היי,
צהריים טובים
אני צריכה מתכון כזה אבל לתבנית חד פעמית מרובעת בינונית/גדולה
תודה והמשך יום נפלא..
עכשיו ראיתי שרשום למעלה שזה מתאים לתבנית בנונית.. אפשר לדעת מס’ תבנית ? לאיזה גודל בדיוק מדובר פה …
היי, אפשר קמח רגיל( לא תופח)?
ניתן לוותר על קוקוס?
ובמקום מיץ תפוזים אפשר לשים כוס חלב?
היי בר,
כן אפשר להשתמש בקמח רגיל אבל צריך להוסיף לו כפית מלאה אבקת אפיה.
אפשר לוותר על הקוקוס ולשים מיץ חלב.
ואני רוצה לדעת אם צריך לערבב את המצרכים במיקסר או ידני ומה סדר עירבוב המוצרים?
אפשר לערבב במיקסר או ידנית בעזרת כף. זה לא משנה.
הסדר: ביצים, סוכר, שמן, מיץ תפוזים, קמח תופח, שוקולית וקוקוס.
הכמות הזו מתאימה גם לתבנית עגולה בקוטר 26?
כן, אפשר להכין גם בתבנית 26.
עוגה מעולה עכשיו בדיוק מכינה נראת רכה ואוורירית השתמשתי בקמח רגיל פלוס אבקת אפיה מקווה שיצליח נראת בינתים מוצלחת מאד תודה
מעולה 🙂
עוגה מצוינת! טעימה מאוד וקלה.
תודה רבה
(הכנתי עם חלב והוספתי כף נוטלה)
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
העוגה יצאה טעימה מאוד 🙂
הכמות הספיקה לי לתבנית עגולה מס’ 22.
מעולה! תודה רעות 🙂
היי..
אני יכולה להשים פחות מכוס קוקוס?
ואם אני רוצה להעשיר את העוגה בשוקולד צ’יפס כפי שרשמת אני שמה בתוך התערובת?
היי סיגלית,
כן, אפשר לשים פחות מכוס קוקוס ולגבי השוקולד צ’יפס- אני ממליצה לשים בסוף, רק לאחר שאת יוצקת את התערובת לתבנית, לפזר מעל שוקולד צ’יפס ולערבב ערבוב אחד קל כדי שהשוקולד צ’יפס לא ישקע לתחתית.
אין לי שאלות, פשוט קראתי את כל ה תגובות שלך והייתי חייבת להחמיא על הנחמדות, המומחיות והסובלנות. כל הכבוד!
תודה רבה שרון 🙂
היי, תבנית חד פעמית עגולה בקוטר 29 תתאים כאן? תודה מראש על התשובה
היי נטלי,
העוגה תצא נמוכה. עדיף להשתמש בתבנית בקוטר 26.
שוב פעם אני והביצים 🙂
יש לי ביצים בגודל L לשים עדיין 4?
ותודה על התשובה בנוגע לעוגת שוקולד וקפה :))
בשמחה 🙂 וכן,תשימי ארבע.
הביצים חייבות להיות בחוץ או שאפשר ישר מהמקרר
הביצים יכולות להיות גם קרות ישר מהמקרר.
את זריזה למטבח ניגשתי, תודה על התשובה המהירה
בהצלחה 😉
האם אפשר כוס מיץ תפוזים לא טבעי אלא מקופסת מיץ נקטר כמו של פריגת או ספרינג לדוגמא
תודה
הי גילה,
כן, אפשר.
היי אפשר לערבב ביד נכון?
נכון
היי
שוב מתכון מוצלח שלך 🙂
הכנתי עם חלב במקום מיץ תפוזים.
יצאה עוגה רכה ונימוחה.
טעימה גם בלי ציפוי.
הי אורנה,
איזה כיף לשמוע!
תודה על העדכונים ושבת שלום 🙂
מה קורה אם שמים פחות ביצים ? אני בדרכ שמה בעוגות 2 מקסימום . זה יהרוס אותה ?
הי קרן,
הביצים תורמות לאווריריות ורכות העוגה. אם את רוצה להפחית בביצים אני מציעה שתורידי רק ביצה אחת (הכוונה שתשתמשי ב-3 ביצים) ותוסיפי עוד 2 כפות מלאות מיץ תפוזים בנוסף למה שרשום.
יופי !!!! תודההההה
האם ניתן להכין מהבלילה הזו מאפינס??
כן אפשר.
תודה!! יצא ממש טעים ואוורירי תזכי למצוות!!
תודה נועם שחזרת לעדכן 🙂
רק לשאול במה אפשר להמיר את הקוקוס? כי אני כו רוצה את העוגה הזאת דווקא
הי נועם, אפשר לוותר בכלל על הקוקוס (לא חייבים להמיר במשהו). העוגה פשוט תצא מעט יותר נמוכה.
בלי קשר, להעשרת טעם העוגה אפשר להוסיף 1/2 כוס שוקולד צ’יפס.
שלום, אפשר לשים משהו אחר במקום קוקוס או פשוט לוותר עליו?
היי קארין, אם את רוצה לוותר על הקוקוס אני ממליצה שתכיני עוגת שוקולד רגילה. מצורף קישור- https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93/
*את יכולה להחליף את הקקאו בשוקולית ולהוריד 1/4 מכמות הסוכר. סופשבוע נעים!
חייב מיץ תפוזים? דחוף תשובה? תודה:)
היי, לא חייב. אפשר לשים מים או חלב.
עוגה מאוד טעימה!
בינתיים,כל המתכונים שהכנתי מהאתר הזה-יצאו מעולה!
תודה!
היי אלומה, שמחה לשמוע:) שבת שלום!
הכנתי ליום הולדת של בני ויצא נפלא! הייתי חייבת להיכנס שוב למתכון ולרשום תגובה. ממליצה מאוד!
עוגה קלה וטעימה מאוד