זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: חלבי
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל 22X31
3 ביצים
¾ כוס (150 ג’) סוכר
¾ כוס (180 מ”ל) שמן
מיכל שמנת חמוצה (200 מ”ל) *אפשר לשים יוגורט במקום
חצי כוס (120 מ”ל) חלב
כוס וחצי (210 ג’) קמח רגיל
כוס (140 ג’) אבקת שוקולית
כפית וחצי (7.5 ג’) אבקת אפיה
לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר + חצי מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית.
-מערבבים בקערה (במיקסר או במטרפה): ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה, חלב ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים קמח, שוקולית ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת הרטובים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות (תבנית אינגליש קייק) או כ-45 דקות (תבנית מלבנית), עד שקיסם יוצא יבש.
-לאחר שהעוגה מוכנה מכינים ציפוי: ממיסים חבילת שוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה ויוצקים מעל העוגה.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
קודם כל, תודה על האתר המדהים!
נהנית כל פעם.
רציתי לשאול,
האם את ממליצה להשתמש בשמנת חמוצה שעבר עליה התאריך? בערך בעשרה ימים?
תריחי ותטעמי אותה. אם היא ממש חמוצה אז עדיף לא להשתמש
האם ניתן להוסיף לתערובת העוגה את החצי האחר של השמנת המתוקה? (אני תמיד נתקעת עם החצי הזה…) מציינת,שאני משתמשת בשמנת להקצפה ללא סוכר
כן במקום השמנת החמוצה.
שימי חצי כוס שמנת להקצפה + 2/3 כוס חלב.
היי אפרת.
ואם אני לא רוצה לוותר על השמנת החמוצה?
האם אפשר להמיר את חצי השמנת להקצפה, בכמות מסוימת של החלב?. תודה רבה רבה
אז שימי רבע כוס חלב ורבע כוס שמנת להקצפה.
או חלק מהשמן
תודה רבה
העוגה יצאה מעולה!
תודה לך שחזרת לעדכן❤️
היי
אם שמים יוגורט במקום, האם מספיק מיכל יוגורט של 150 מ”ל?
תודה
כן ותוסיפי עוד 3 כפות מים.
זה בסדר, אפשר.
היי
למה שוקולד צ’יפס פחות מומלץ?
מה אם הוא מריר, 66 אחוז?
הי אפרת, העוגה מעולה! הכנתי עם יוגורט ביו וקמח תופח. האם לשמור במקרר?
שמחה שיצא טעים:)
במזג אויר הקריר הזה אפשר גם לשמור בחוץ.
אם ישאר אז מחר אפשר להעביר למקרר.
היי אפרת
מעדכנת שהכנתי בלי ציפוי בכלל עם קמח כוסמין 70 אחוז ,מים במקום חלב .
אהבו מאוד ילדיי הקטנים
תודה רבה לך .
איזה כיף שאהבתם את המתכון עם השינויים!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם אפשר להכין ולהקפיא? ואם כן איך מפשירים? הכנתי ליום הולדת ועפו עליה!!!
אפשר להקפיא, להפשיר על השיש ואז לאפות כמה דקות בתנור.
האם שמנת מתוקה זה שמנת לבישול?
לא. שמנת מתוקה היא מתוקה יותר ומכילה 32%-38% שומן.
היי, שאלה אם אני רוצה לעשות באינגליש קייק אחת, כמה ביצים צריך? תודה
היי
2 ביצים M(:
היי אפרת! מחכה לנסות. האם יש אפשרות שזה יעבוד עם קמח של תמי? נטול גלוטן? תודה על המענה.
היי,
אפשר להשתמש בקמח תמי(:
היי, האם אפשר להכין את העוגה יום לפני? ואיך לשמור?
האם כמות החלב מספיקה מבחינת הנוזלים של העוגה? (כי במתכון אחר שלך ראיתי כוס וחצי מים חמים)
תודה רבה!
היי,
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. הכמויות במתכון מדויקות.
בהצלחה🙂
האם אפשרי לאפות כמאפינס (הכוונה בתבניות קטנות המיועדות למאפינס)?
האם ישנה את משך האפיה?
אפשר לאפות בתבניות מאפינס (אמורים לצאת כ-24 מאפינס), זמן האפייה עשוי להתקצר ל-20-30 דקות.
תודה רבה על המענה המהיר!
היי אפרת,
האם ניתן/רצוי להקפיא את העוגה הזו? במידה ואכן עושה בשתי תבניות אינגליש אחת לעכשיו ואחת למקפיא (רק אם זה אפשרי לא פוגע במרקם כשמפשירים(
היי,
אפשר להקפיא את העוגה, המרקם משתנה ממש מעט.
אני כל הזמן מכינה את העוגה הזאת והיא תמיד יוצאת לי רטובה ודחוסה. לא יבשה ופירורית. איפה אני טועה?
העוגה במתכון הזה אמורה לצאת עסיסית ולא דחוסה(:
הנה כל הסיבות השכיחות לעוגה דחוסה:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה באבקת האפייה (יכולה להיות ישנה או מקולקלת ולא שמים לב)
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן קצר מהדרוש לעוגה
היי, אפשר בבקשה את המתכון לתבנית עגולה בקוטר 29 ס”מ? תודה רבה רבה
היי תומר,
לתבנית בקוטר 29 יש להכין כמות כפולה פי 2 (ומומלץ להשתמש בביצים L).
הכנתי את העוגה והיא טעימה. תודה. האם ניתן לעשות אותה עם חצי כמות שוקולית וחצי כמות קקאו?
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח❤
אפשר לשים 3 כפות אבקת קקאו+ 4 כפות שוקולית.
שלום, אפרת! רציתי לשאול בבקשה איך קוראים למאפינס שהם נוזליים בפנים?
והאם יש לך מתכון כזה באתר.
תודה,
נאוה
היי,
את מתכוונת לסופלה?
הכנתי פעמיים השבוע את המתכון לעוגה. יצא מעולה. הכנתי עם קקאו. אין לי מילים: היה נימוח, אסתטי, שוקולדי וטעים ביותר. המון תודה על מתכון נהדר.
שמחה ממש שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה על הפרגון🌺
הי אפרת ,
מה נותנת השמנת החמוצה? האם אפשר להחליף אותה בשמנת מתוקה?
השמנת החמוצה תורמת למרקם רך ועסיסי של העוגה.
אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום, המרקם מעט ישתנה.
תודה רבה על התגובה המהירה!
אלופה שאת 🙂
היי אפרת, האם ובמה ניתן להחליף את החלב?
היי,
אפשר להמיר את החלב בחלב סויה או מים.
אם יש לי רק 2 ביצים, זה בסדר?
היי,
אם מדובר ב-2 ביצים L זה גם בסדר.
אם אלו ביצים M זה עשוי לשנות את המרקם.
הכנתי ויצא מושלם👌👍👏❤👑
כולם טרפו..מתכון מהמם..
תודה לך אפרת יקרה⚘⚘⚘🌹🥀🌸
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
היי, יש לך בגרסה פרווה?
היי,
את יכולה להכין את העוגה פרווה, רק שהמרקם ישתנה:
במקום שמנת חמוצה שימי 2/3 כוס מיץ תפוזים,
במקום חלב שימי חצי כוס שמנת צמחית,
ובציפוי תשתמשי בשמנת צמחית במקום שמנת מתוקה.
בהצלחה!
היי, אם אני רוצה להכין בתבנית בקוטר 26, בכמה אני צריכה להגדיל כמויות? אני רוצה להכין עוגת יום הולדת גדולה עגולה. תודה:)
היי דינה,
הנה הכמויות לתבנית 26:
4 ביצים L או 5 M
כוס+ 2 כפות (225 ג’) סוכר
1/3 1 כוסות (270 מ”ל) שמן
מיכל וחצי שמנת חמוצה (300 מ”ל) *אפשר לשים יוגורט במקום
3/4 כוס (180 מ”ל) חלב
שתיים ורבע כוסות (315 ג’) קמח רגיל
כוס וחצי (210 ג’) אבקת שוקולית
2 כפיות+ רבע כפית (11.25 ג’) אבקת אפיה
לציפוי: 150 גרם שוקולד מריר + 3/4 מיכל (188 מ”ל) שמנת מתוקה
בהצלחה ומזל טוב😊
תודה רבה:)
היי, אם אני משתמשת בתבנית עגולה 22, מדובר על אותן כמויות?
כן אותה כמות, העוגה תצא קצת יותר גבוהה🙂
היי, אפשר להשתמש בקמח תופח, ואם כן אז באיזה כמות?
היי מאיה,
אפשר להשתמש בכוס וחצי קמח תופח ולוותר על האבקת אפייה.
היי,
האם אפשר לעשות שימוש בשמנת לבישול 9% שיש לי? עוגה ו/או ציפוי?
תודה רבה!
היי נעמה,
אפשר להשתמש בעוגה עצמה ב3/4 כוס שמנת לבישול במקום שמנת חמוצה. בציפוי לא בטוח שיצא טוב (עלול לצאת נוזלי יחסית וגם פחות מתוק).
היי אפרת ותודה על האתר המאוד שימושי הזה אני נהנית כל פעם מחדש ממתכון אחר. אני צריכה את העוגה הזו לבוקר ומעוניינת להכין ערב לפני. כדי שהסירופ לא ייספג לחלוטין האם אפשר להשאיר את העוגה בחוץ על השיש ורק בבוקר לשפוך את סירופ השוקולד עליה? ואם כן איך את ממליצה לשמור עליה שלא תתייבש עד הבוקר? תודה.
היי,
שמחה שאהבת את המתכונים באתר!
אם מדובר בלילה אחד אפשר להשאיר את העוגה מכוסה היטב (למשל בנייר כסף או כל כיסוי) על השיש ובבוקר לצפות.
הי אפרת. כבר שנים שאני מבשלת עם המתכונים שלך והתוצאה אף פעם לא מאכזבת. כל פעם מחדש. את מדהימה בזכותך אני מבשלת בזכותך אני אוהבת לבשל ובזכותך אוהבים את מה שאני מבשלת! לכל מאכל שבעולם יש לך מתכון וגם למאכלים שמי היה חושב עליהם יש לך מתכונים. הכל יוצא כל כך טעים והרעיונות שלך כל כך מוצלחים. אין לי ספק שזה האתר האהוב עליי והוא לעולם לא יוחלף!! תודה לך אפרת. על הכל❤
איזה כיף שאת נהנית מהאתר ושאהבתם את המתכונים, תודה על הפרגון🙂
תודה לך!!🙂
היי
אין לי שמנת מתוקה, יש עוד דרך לעשות את הציפוי?
היי מוריה,
מצרפת לך מדריך לציפוי שוקולד שבו תמצאי 2 מתכונים ללא שמנת מתוקה(:
שלום האם ניתן להמיר את השוקולית בקקאו?
היי אסתי,
אפשר לשים 3/4 כוס אבקת קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לכוס.
תודה הכנתי עם קקאו ויצא ממש טעים
תודה על מתכון נפלא!
שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לעדכן❤
האם ניתן לעשות את הקרם שוקולד אם שמנת חמוצה?
היי אתי,
במתכון לציפוי לא ניתן להשתמש בשמנת חמוצה.
מושלם😊😊😊 קל להכנה וטעים מאוד.
(שמתי יוגורט ביו במקום השמנת)
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
הי רות גם אני ניסיתי פצצהכל הכבוד על הפירגון🥰🥰🥰🥰
האם אפשר להוסיף קמח שקדים במקום הקמח הרגיל או לשלב?
היי קרינה,
לא ניסיתי, אבל אני חושבת שאפשר להמיר חצי מכמות הקמח בקמח שקדים.
בהצלחה!
היי אפרת
רציתי לשאול אם יש דרך להכין את העוגה הזו פרווה?
תודה וחג שמח ❤
היי רות,
את יכולה להכין את העוגה פרווה, רק שהמרקם ישתנה:
במקום שמנת חמוצה שימי 2/3 כוס מיץ תפוזים,
במקום חלב שימי חצי כוס שמנת צמחית,
ובציפוי תשתמשי בשמנת צמחית במקום שמנת מתוקה.
חג שמח!
היי, את יכולה בבקשה לכתוב כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת?
תודה ושבת שלום (:
היי יעל,
הנה הכמויות לתבנית אינגליש אחת:
2 ביצים קטנות או אחת גדולה (L או XL)
1/3 כוס (75 ג’) סוכר
1/3 כוס (90 מ”ל) שמן
חצי מיכל שמנת חמוצה (100 מ”ל) *אפשר לשים יוגורט במקום
רבע כוס (60 מ”ל) חלב
3/4 כוס (105 ג’) קמח רגיל
חצי כוס (70 ג’) אבקת שוקולית
3/4 כפית אבקת אפיה
לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר + רבע מיכל (62 מ”ל) שמנת מתוקה
שבת שלום😊
היי
אפשרי בכף או מזלג לערבב את הביצים והסוכר ואת השאר או עדיף מיקסר או מטרפה?
תודה.
היי,
עדיף לטרוף את הביצים והסוכר במטריפה ואת שאר המרכיבים לערבב עם כף.
היי
מה אפשר במקום שוקולית?
היי מיכל,
אפשר לשים 3/4 כוס אבקת קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לכוס.
היי
שוקולד ציפס מריר בתור שוקולד(באותה כמות שוקולד) יתאים לציפוי יסתדר עם השמנת מתוקה?
מבחינת טעם ?
ושוב תודה .
היי עינת,
אם השוקולד צ’יפס שיש לך הוא איכותי ועשוי משוקולד מריר (לא מצימקאו) אפשר להשתמש בו ללא שינוי בכמויות להכנת גנאש.
אפשר במקום שמנת חמוצה לשים לבן ואולי עוד איזה רכיב?
היי אילה,
אני מניחה שאפשר לשים לבן אבל המרקם ישתנה מעט. עדיף להמיר את השמנת ביוגורט או גבינה לבנה או אפילו מעדן וניל/שוקולד.