זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים M
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
¾ כוס (180 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים) מעורבבים עם כפית גדושה נס קפה מגורען
כוס קמח תופח (140 ג’)
2 כפות גדושות אבקת שוקולית
*אבקת סוכר לפיזור מעל
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה (*את נס הקפה יש להמיס עם רבע כוס מים רותחים ולהוסיף חצי כוס מים רגילים).
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
*לפני ההגשה ניתן לפזר אבקת סוכר מעל העוגה.
טיפים והערות
שימו לב להשתמש בכוס נכונה בנפח 240 מ”ל. אין להשתמש בכוס חד”פ לשתיה קרה.
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
היי אפרת,אני עושה את העוגה הזאת כבר כמה פעמים ותמיד יצא טוב, רק הפעם יצא לא אפוי ועם המון גושים(השתמשתי בקמח תופח כרגיל).מה יכולה להיות הסיבה
היי שחף,
ערבבת עם כף/ מטרפה/ מיקסר?
התנור חומם מספיק זמן מראש? העוגה תפחה בכלל?
היי ,ערבבתי בעזרת מטרפה כמו תמיד
לגבי התנור יכול להיות שלא חומם מראש
העוגה לא תפחה רק מלמעלה
חימום התנור מספיק זמן מראש הוא ממש קריטי להצלחת העוגה ואם העוגה לא תפחה כמו שצריך זו כנראה הסיבה.
אוורירי וטעים
תודה רוני🙂
העוגה יצאה רטובה כזו, ניראת לא מוכנה, ולא טעימה דחוסה כזו. ממש מאכזב. חשבתי שייצא טעים ויפה וכנראה טעיתי.
היי שיר,
זה בגלל שהוצאת אותה מהתנור לפני שהיתה אפויה לגמרי.
חיבים לשים דוקא קמח תופח?
אפשר לערבב כוס קמח לבן עם כפית אבקת אפיה.
יקירה אין כמוך!!!
עוגה קלה וכל כך טעימה !
כל הזמן מבקשים שאכין אותה
תודה רבה רבה על מתכון מעולה!
כמו כל המתכונים שלך!
הי אפרת. אם אני רוצה להוסיף קוקוס לעוגה, כמה להוסיף?
היי
השליש כוס(:
עוגה מעולההה!!! הכנתי כבר כמה פעמים לפעמים עם קוקוס ולפעמים בלי.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
באיזה תוכנית עושים את העוגה טורבו ?
או חימון עליון תחתון ?
התנור שלי חזק ומפידת לעשות על 180 אם יעשה 160 זה תקין ?
היי
בתכנית קו עליון ותחתון.
תאפי על 170 אם התנור שלך חזק(:
אכזבה.יצאה לי דחוסה צמיגית ולא אוורירית.אני אחת שיודעת לאפות.בסירטון ניראה שהוספת קוקוס וזה לא רשום במתכון.ממש מבאס סורי התאכזבתי
היי
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל ודייקת בכמויות?
נמנעת מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח?
השתמשת באבקת אפייה או קמח תופח בתוקף?
אגב, לעוגה הזו אין סרטון כך שלא ברור לי למה התכוונת…
היי .עשית סירטון באינסטגרם.אני משתמשת אך ורק בכוסות מדידה ובמישקל.בסירטון באינסטגרם ניראה שהוספת לאחר הקמח והשוקולית קוקוס
עוגות בחושות אני מערבבת מעט
בסרטון באינסטגרם אכן מופיע קוקוס גם ברשימת המרכיבים(:
מומלץ להשתמש או במשקל או בכוס מדידה ולא לשלב את שניהם למדידה במתכון.
באתר שלך לא מופיע קוקוס.אני משתמשת או בכוסות מדידה או במשקל.לא משלבת ביניהם.שבוע טוב
כפי שכתוב במתכון בסרטון- הקוקוס הוא אופציה, לא חובה.
מעולה שאת לא משלבת.
חשוב שהמים יהיו חמימים ולא חמים מאד וכן להקפיד לאפות למשך הדרוש ולוודא עם שיפוד שהעוגה אפויה מבפנים.
שבוע נהדר😊
מושלם! מתכון קל, מהיר וטעים.
תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
ציפתי בקרם אגוזים ויצא פגז!!!
תודה רבה
ושבת שלום
שמתי קמח מלא ויצא מצוין, שמתי קצת יותר מהמתכון כי זה קמח שונה
עשיתי נכון?
היי
בעוגות לא חייב להוסיף קמח אם מחליפים לקמח מלא. שמחה שיצא מוצלח!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת, אני רוצה להכין את העוגה הזאת על הבוקר ולהכפיל כמויות. אם יש לי רק ביצים L, וגם מתכוונת להכין עם קמח כוסמין מלא כי זה מה שנשאר לי לפני פסח, אז לשים 3 ביצים L או בכל זאת 4? תודה רבה ולילה טוב 🙂
היי,
את יכולה לשים 4 ביצים L.
בהצלחה😊
תודה רבה אפרת! שבת שלום ומבורך 🌹😊
האם אפשר לפזר את האבקת סוכר אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור?
ראשית יש לתת לעוגה להתקרר לחלוטין לפני פיזור אבקת סוכר.
שנית, אם תגישי את העוגה יום או יותר לאחר האפייה- אבקת הסוכר תיספג בעוגה ותיצור שכבה של סוכר נמס. לכן זה פחות מומלץ.
אז עדיף להשאיר את העוגה בלי אבקת סוכר..
עד להגשה כן.
נראה טעים!
אני ממש רוצה להכין אותה היום. האם המתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר
22.5? תודה רבה.
היי הודיה,
המתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר 20. לתבנית 22.5 יש להכפיל כמויות פי 1.5.
בגלל שההכפלה מעט מסובכת אני ממליצה לך להכין בתבנית 24 אם יש לך ולהכפיל כמויות פי 2.
יש לי תבנית 25 על 18
גם התבנית הזו מתאימה למתכון.
הוספתי שוקולד צ’יפס מלמעלה נראה ממש מעולה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון😊
חייבת להגיד שהשתנו לי החיים מאז שהתחלתי לבשל לפי המתכונים שלך!
ועכשיו פעם ראשונה אי פעם שאני אופה עוגה עם המתכון הזה
!הכל נראה בזכותך פשוט וקל
תודה רבה לך!
שמחה מאד שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהמתכונים!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן🌺
היי שבוע טוב! הכנתי ביום שישי יצא עוגה נדירה בטעם נוגט משום מה (טעים חב”לז)
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
שלום
שאלה לגבי הקפה, יש לי רק אבקת קפה נמס בבית, שייך לנסות במקום המגורען?
אני אוהבת טעם חזק של קפה.
היי,
אפשר לשים כפית גדושה של קפה נמס במקום המגורען.
היי,
קניתי תבנית אינגליש קצרה, רציתי לדעת איך אני ממירה את המתכון לתבנית קטנה יותר.
המידות של התבנית שלי הן : אורך 23
רוחב 12 עומק 5.5
תודה
היי,
כמויות:
1 ביצה L
שליש כוס סוכר
2/3 שקית סוכר וניל
רבע כוס שמן
חצי כוס (120מ”ל) מים חמימים (לא רותחים) מעורבבים עם כפית מחוקה נס קפה מגורען
2/3 כוס קמח תופח (95 ג’)
כף וחצי אבקת שוקולית
דחוף!!! אני חיבת תשובה הכנתי את העוגה עם קמח מלא 80% זה לא תופח מה ניתן לעשות?
היי,
מה הכוונה לא תופח- הכנסת לתנור?
אם כבר הכנסת לתנור אין מה לעשות…
אם זה בתבנית ועדיין לא בתנור- הוסיפי אבקת אפייה וערבבי רק עד לאיחוד.
האם יש צורך להפריד את הביצים ?
היי,
לא, אין צורך.
אם אין לי סוכר וניל? העוגה עדיין תצא טוב?
היי,
זה בסדר גם ללא סוכר וניל. אפשר לשים במקום חצי כפית תמצית וניל(:
היי, איך זה יהיה עם קצפת מעל?
היי,
יהיה מעולה(:
האתר מדהים .
אני אופה ומבשלת – כמעט רק ממנו!!
הכנתי את העוגה הזאת והיא יצאה טעימה- טעימה!!
השארתי אותה מכוסה וסגורה בטמפרטורת בחדר.
אחרי יומיים – היא העלתה ריח לא נעים והיה לה טעם לוואי. נאלצתי לזרוק אותה..
השאלה שלי – איפה הכי טוב לאחסן את העוגה כך שתישמר כמה ימים נוספים אחרי האפייה? (ואם בכלל..)
האם עדיף במקרר?
היי יפעת,
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תמיד עדיף לאחסן עוגות במקרר, ביחוד כשמזג האוויר חם.
תודה רבה על המענה המהיר.
כל שבת אופה עוגה מהאתר שלך
הן קלות להכנה וטעימות מאד
אף פעם לא קרה לי שהתקלקלה לי עוגה לאחר יומיים כי עמדה בחוץ…
לכן היה לי מוזר..
בכל מקרה
מעכשיו אאחסן במקרר..
חג שמח🙂🌷
ב”ה
שלום אפרת יקרה🙂
קודם כל תודה רבה על האתר המקסים שלך!אני נעזרת בו הרבה וב”ה יצא לי להכין מכאן כמה מתכונים ויצא מוצלח!!
רציתי לשאול לגבי העוגה שוקולית קפה, הכנתי אתמול ולצערי היא נפלה ויצאה צמיגית(הטעם דווקא טעים)…אני ממש רוצה לנסות להכין אותה שוב אך לא מבינה מה בשלבי ההכנה לא היה טוב…
הכנסתי את כל החומרים שלב אחרי שלב ..אשמח לדעתך…
אציין כמה דברים שאולי יעזרו:
1.את העוגה ערבבתי בכף ולא במיקסר(והתערובת יצאה קצת נוזלית) וגם ערבבתי לפי הסדר ולא הכל ביחד
2. הכנסתי לתנור החם אחרי אפיית עוגיות…אולי התנור היה חם מידי?
3.אפיתי אותה עם עוגה נוספת(וניל קוקוס שגם היא נפלה לי:(..) ו35דק ולא 30 דק
4.השתמשתי בגודל ביצים L
היי ציפי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
1. עשית מצוין.
2. על איזה חום היה התנור? אם על יותר מ-180 מעלות זה לא טוב.
3. אם גם העוגה השנייה נפלה יכולות להיות כמה סיבות:
*ערבוב יתר אחרי הוספת הקמח
*תכנית אפייה שאינה קו עליון ותחתון
*שימוש בתבנית לא מתאימה
*בעיה בקמח התופח/אבקת האפייה (לפעמים זה ישן מדי או אפילו מקולקל ולא שמים לב)
*פתיחת דלת התנור/הזזת התבניות במהלך האפייה
*אם התנור שלך לא חזק- יתכן שהיה צריך לאפות עוד כמה דקות מעבר ל35 דקות. בדקת עם שי]וד שהעוגה אפויה מבפנים?
4. עדיף במתכון הזה ביצים M, אבל גם L אמור להיות בסדר.
שלום,
יש לי שאלה כללית על עוגות, לא דווקא על העוגה הזאת.
אני אופה את העוגות בתבניות אלומיניום חד”פ וכאשר הקיסם יוצא יבש ולמעלה הן אפויות –
התחתית לא מספיק אפויה לטעמי. (לבעלי זה לא מפריע)
הייתי מצפה שהתחתית תהיה קצת יותר אפויה, כמו שלמעלה זה אפוי יותר.
אני אופה באמצע (ואפילו קצת למטה, יש לי 4 גבהים בתנור ואני אופה בשני מלמטה)
על הרשת.
האם להניח את התבנית על תבנית מתכת יכול לעזור?
או שאולי הבעיה בכלל בתנור שהוא לא אופה מספיק מלמטה?
תודה רבה על המתכונים הפשוטים והמוצלחים!!!
וגם על הזמינות והמענה לשאלות!
היי לאה,
לבעיה שציינת יש כמה סיבות אפשריות😊:
1. היו יותר מדי נוזלים בעוגה. האם את משתמשת בכוס מדידה ובביצים בגודל הדרוש לכל מתכון?
2. העוגה לא הייתה בתנור מספיק זמן- יתכן שעוד כמה דקות אפייה היו עוזרות.
3. סיבה פחות שכיחה, הבלילה לא עורבבה מספיק.
4. תכנית התנור: באופן כללי, התכנית המומלצת לאפיית עוגות היא קו עליון ותחתון, אך יש תנורים שדווקא בתכנית טורבו העוגות יוצאות מוצלח יותר. באיזו תכנית את אופה בד”כ?
*הנחת העוגה על תבנית מתכת לא אמורה לעזור במקרה כזה.
הכנתי את העוגה יצאה טעים אבל מאוד דחוס ולא אוורירי
מה הסיבה לכך?
היי הדס,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה😊
אני יכולה לחשוב על כמה סיבות לכך שהעוגה יצאה דחוסה:
את משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל? מערבבת את הקמח עם אבקת האפייה לפני שאת מוסיפה לבלילה? נמנעת מערבוב יתר אחרי הוספת הקמח? מקפידה לחמם את התנור מראש (לפחות 10 דקות לפני)? לאחר שהבלילה מוכנה את מכניסה את העוגה לתנור בלי לחכות?
ערבבתי במיקסר בערך 7 דקות
כנראה זה היה הרבה מידי😒
אנסה שוב להכין
בטוחה שבפעם הבאה יצא מעולה! בהצלחה😊
שלום אם יש לי ביצים לארג’ מה השוני בכמויות?
היי לאה,
תטרפי את 2 הביצים יחד ותשתמשי רק ב2/3 בערך מהכמות.
את יכולה גם להשתמש בשתי הביצים בשלמותן, זה בסדר.
הי שלום וברכה רציתי לשאול האם אני יכולה להשתמש בכוס של שתיה חמה כי אני לא יודעת לחשב נפח של 240
היי מיכל,
אפשר, כוס חד פעמית חמה היא בנפח 240 מ”ל😊
איך ממירים בין קמח תופח לקמח רגיל עם אבקת אפייה:)?
היי,
על כל כוס קמח רגיל יש להוסיף כפית אבקת אפייה😊
הי אפרת.
תודה על כל המתכונים המגניבים והטעימים שלך
אינעליךך את אלופה!!!!
אבל משום מה העוגה הזו יצאה לי מעט נוזלית יש לך תשובה לזה?
אני אשמח תודה!
היי מעיין,
קודם כל- שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
לגבי העוגה, יכול להיות שאפית על מצב טורבו? שלא בדקת עם קיסם /שיפוד שיוצא יבש לפני סיום האפייה? הקפדת לדייק בכמויות החומרים ובסדר ההכנה?
הי, גם לי היא יצאה נוזלית עוד לפני שהוכנסה לתנור ולאחר הקפדה על הכמויות. לאחר האפיה יצאה קצת צמיגית. אשמח לעצה..
היי דליה,
הבלילה אמורה לצאת נוזלית כך שאין בעיה עם זה.
לגבי המרקם הצמיגי- זה יכול לקרות בגלל שימוש במים חמים מדי או בעיה באבקת האפייה (קורה לפעמים) או ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח.
ממליצה לערבב עם מטרפה ידנית על מנת להימנע מערבוב יתר.
מקווה שעזרתי😊
לכמות כפולה- אפשר לשים 3 ביצים לארג’ וחצי ביצה מדיום….? תודה.
היי אפרת,
חושבת שכן:)
עשיתי ככה, ויצא מצוין.
תודה רבה על מתכונים טעימים וקלים
שמחה שיצא טוב:) תודה אפרת🌺
העוגה יצאה מאוד אווירית ומוצלחת!
תודה רבה!!!
אני מאוד נהנת מהמתכונים באתר! תודה!!!
איזה יופי אני שמחה😃תודה רבה שחזרת לעדכן❤️
כל הכבוד על הטיפ להשתמש בכוס אוניברסלית ולא בכוסות פלסטיק מעוותות . מתכונים מעולים קלים ומהירים . תודה לך.
תודה רבה לך אתי ❤️
ראיתי שהרבה כתבו שלא יצא להם טוב אז פחדתי שגם לי לא ייצא טוב ובאמת לא יצא ככ טוב
יצא לי לא אורירי קצת דחוס וצמיגי
התבאסתי מאוד!
אני גם ראיתי שכתוב מצד אחד במתכון 140 גרם קמח תופח ומצד שני את אומרת במקום תופח לשים כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה אבל כוס היא 250/240 גרם ולא 140 אז מה באמת הכמות בגרמים לקמח רגיל ואבקת אפייה
תודה מראש
היי תמר,
יש נפח ויש משקל. נפח הוא קבוע ומשקל משתנה.
כוס בנפח 240 מ”ל = 140 גרם קמח.
אם את משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל את יכולה להתעלם מהמשקל. באיזו כוס השתמשת?
בדיוק סיימתי לאפות את העוגה, והיא פשוט מעולה!!!!!
אף פעם לא טעמתי עוגה כל כך טעימה וכל כך פשוטה
שמחה שאהבת את העוגה ❤️
תודה שחזרת לעדכן
הבלעחה צריכה להיות דלילה???
כן 🙂
כלתי הכינה ,יצאה מצויין.
טיפ =ועוגה נוספת הוכנסה להקפאה ויצאה ממש טרייה כאילו הוכנה הרגע.
תודה על הטיפ המועיל גילה 🙂
שבוע נפלא 🌸
הי,
מתאים להכין לעוגה ציפוי שוקולד?
כן אין בעיה 🙂
תודה רבה!
הכנתי עם ציפוי שוקולד ויצא מעולה!
❤️
הכנתי אותה ויצא לא אפוי מלמטה…
החזרתי אותה לתנור הרבה עד שנשרף בצדדים, ועדיין זה לא אפוי מלמטה.
מה ניתן עם עוגה כזו?
היי שושי,
באיזו תוכנית אפית? העוגה היתה מונחת במרכז התנור?
הי אפרת
שמתי בטעות כוס מים במקום שלושת רבעי יש מה לעשות?
בינתיים הכנתי עוגה חדשה
ואחרי חצי שעה כשבאתי לבדוק מה שלומה
גיליתי שהקטנה הורידה מעלות ל50
מקווה שנצליח בסוף היום ליהנות מהעוגה
היא נראית מאוד מגרה
ועדין מחכה לתשובה על העוגה הראשונה היא מחכה במקרר…
תודה רבה על כול הסבלנות
לא טוב שהעוגה ממתינה במקרר כי חומרי ההתפחה נפגעים.
תוסיפי לעוגה כחצי כפית אבקת אפיה, תערבבי ותכניסי לתנור שחומם מראש לפחות 10 דקות לפני.
העוגה שהכנת בינתיים תפחה? כי אפיה בטמפ’ נמוכה עלולה לפגוע גם בתפיחה. מקווה שיצא בסדר 🙂
סורי, ראיתי רק עכשיו..
מקווה שהכנסת את העוגה לתנור.
יצא טעים מאוד,תודה🤗
שכחתי לצלם לפני הביס
נראה מעולה!
תודה תמר 🙂
להמיס את הקפה?
כן.
היי, יש לי רק ביצים L…עדיין לשים 2?
כן, רק חשוב להשתמש במים חמימים ולא רותחים כדי שלא “יבשלו” את הביצים.
מעדכנת שהצלחתי 🙂
תודה רבה! 😍
איזה כיף!
נראה מעולה 😍
הי יצא לי מושלם!
היום אפיתי גם את זה וגם עוד מתכון שלך
הכל רץ לי
פעם ראשונה בחיי
תודה
נראה מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף!
אם יש לי רק ביצים XL, עדיין להשתמש ב 2? או לשים רק 1?
אז מעדכנת שלא צלח לצערי 🙁
העוגה יצאה עיסתית מבפנים (מושית כזאת) ועם טעם בייצתי. יכול להיות שלא צלח בגלל הביצים? אחרי שהכנתי את העוגה שמתי לב שכתבת כאן לערבב את העיסה לאחר הוספה של כל מוצר לתערובת. אבל אני ערבבתי פעם אחת אחרי שהוספתי את הסוכר ואת הסוכר וניל לביצים. פעם שניה וערבבתי אחרי שהוספתי את השמן והקפה עם המים. פעם שלישית ערבבתי אחרי שהוספתי את כל השאר.
משהו לא תקין?
היי ספיר,
העוגה נראית לי לא אפויה.
אין בעיה בערבוב שלך.
1. כמה זמן חיממת את התנור מראש?
2. כמה זמן אפית?
3. השתמשת בקמח תופח או קמח שהוספת לו אבקת אפיה?
4. אפית בחום עליון ותחתון?
היי,
1. יחסית הרבה, הוא הגיע אבל לטמפרטורה שהיה צריך.
2.עבר את ה 45 דקות…
3. השתמשתי בקמח תופח
4. כן
זה לא קשור לזה שהשתמשתי בשתי ביצים בגודל XL? היה לעוגה טעם מאוד בייצתי. 🙁
זה יכול להיות קשור גם לביצים אבל העוגה נראית לי לא אפויה.
יכול להיות שפתחת את דלת התנור מוקדם מידי כדי לבדוק את העוגה?
לא פתחתי את התנור בכלל עד שעברו ה 30 דקות הראשונות.
יכול שערבבתי יותר מדי?
נזכרתי שהשתמשתי גם בחצי סוכר חום וחצי לבן(כי לא היה לי מספיק לבן).
יכול להיות בגלל זה?
הסוכר לא אמור להשפיע על המרקם.
ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח יכול לגרום למרקם דחוס. יכול להיות שהשילוב של ערבוב יתר עם ביצים גדולות מידי גרם למרקם הזה.
פעם הבאה להשתמש בביצה XL אחת?
עדיף 2 ביצים M כדי שלא ייצא מתפורר אבל אם אין לך אז ביצה אחת XL.
חשוב לחמם את התנור לפחות 10 דקות לפני ולא לפתוח את דלת התנור לפני שעברו 30 דקות.
שנס הקפה יהיה פושר-חמים ולא חם (כי זה מבשל את הביצים ועלול לגרום לטעם ביצתי).
ולהשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל כמובן.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂
תודה רבה!!! אנסה בקרוב ואעדכן 🙂
העוגה יצא ממש טובה, הכנה מהירה בלי הרבה ליכלוך….
תודה רמי 🙂
הכנתי ויצא מאוד מוצלח! ממש אורירית וטעימה יישר כח!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רחל
שלום אפרת, ראשית יישר כח על האתר. מעבר לקלות ששל המתכונים, ערך המוסף שלו בעיניי זה הכמויות המדויקות, ההסברים והמענה שלך לכל השואלים.
רציתי לשאול כמה שמן קוקוס להוסיף במקום שמן צמחי אחר? בכמה מקומות קראתי שבגלל ששמן קוקוס קצת כבד מומלץ לשים שליש מכמות השמן המקורית, אז שמתי קצת פחות מרבע כוס שמן קוקוס ויצא קצת יבש לטעמי. מה ההמלצה שלך לגבי הכמות של שמן קוקוס? תודה.
זה נכון ששמן קוקוס קצת כבד יותר אבל למרות זאת אני ממליצה להמיר באותה כמות שמן צמחי כדי שהתוצאה תהיה מוצלחת (במקרה הזה לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס).
שבוע מעולה 🙂
היי אפרת
אשמח לעזרתך,
יש לי ניסיון לא מוצלח עם אפיה וכל מה שקשור לזה…
במשך השנים פשוט החרמתי את התחום כליל
ולאחרונה אני חוזרת לאט לאט לתחום
מנסה ומתפללת על כל שלב שיצלח מהכנסת החומרים ועד האפיה עצמה
ועכשיו אני קצת הסתבכתי….
סורי על הבורות בתחום
אבל יש חומרים שאת כותבת מ”ל וחלק גר’
אני משתמשת בכלי מדידה (מין כד נמוך בעל פיה כמו משפך, עם סימון מדידה לפי מ”ל)
מהו היחס בין סוגי הכמויות
ואיך ממירים מאחד לשני
אולי תכווני אותי על מה כדאי לי להתמקד וזהו , באיזו שיטה הכי כדאי לעבוד?
רוצה מאד להכין את העוגה היום בשביל שבת,
תודה מראש על היענות לעזור
ממתינה לתשובתך
היי גיטי,
יש להשתמש בכוס/כלי מדידה בנפח 240 מ”ל ואז את יכולה להתעלם מהמשקל בגרמים.
זאת אומרת לשים: חצי כוס סוכר (120 מ”ל), כוס קמח תופח (240 מ”ל), ¾ כוס מים חמימים (180 מ”ל).
בהצלחה 🙂
היי אפרת, לא משנה כמה ניסיתי העוגה יוצאה דחוסה ובצקית מבפנים. יש לי הרגשה שזה קשור, איך לא…? לערבוב! מה הכוונה לערבב לפי הסדר הרשום? האם אחרי כל הוספת מוצר מערבבים? ביצים בנפרד אחכ סוכר עם ביצים וכך הלאה או לפי סדר עוגות בחושות? שכל פעם מוסיפים שני מוצרים בערך ורק אז מערבבים? לא מבינה למה לא הולך
מקווה שהבנת 🙂
סליחה על החפירות, פשוט ניסיתי שוב ולא יצא
לכן שואלת להבין איפה אני טועה.
תודה על הסבלנות 🙂
היי מאי,
רצוי לערבב אחרי כל מוצר. ביצים- מערבבים, סוכר – מערבבים וכו’.
השתמשת בקמח תופח?
העוגה תפחה?
הוצאת את העוגה מהתנור לאחר שקיסם יצא יבש לגמרי?
קמח תופח, העוגה תופחת יפה אבל העיסה 🙁 שחורה ובצקית.
הפעם הוצאתי עם קיסם יבש, אבל לקח יותר זמן – בסביבות 45 דקות. ועדיין זרקתי אותה..
זה היה מאוד לא מזמין
יש עוגה בחושה שהכנת וכן הצליחה?
אם כן, איזו?
את פותחת את התנור באמצע? את מכסה את העוגה? כי אין לכסות. את מניחה אותה ישירות על הרשת?
עוגת מייפל קוקוס הצלחתי לעשות והיא יצאה טעימה. לגבי כל מה ששאלת התשובה היא כן. למדתי מהפעמים הקודמות מה כן לעשות ומה לא… ועדיין העוגה הזאת יוצאת לא טוב. גם הבחושה מייפל שוקולד אם אני זוכרת נכון את השם, יצאה על הפנים.
נשמע כאילו הבעיה היא בעוגות שוקולד לסוגיהן 🙂
בעוגת מייפל קוקוס עשית משהו שונה?
תוכלי לנסות להכין את המתכון הזה- מאפינס שוקולד בתבנית אינגליש קייק חד פעמית ולעדכן אותי איך יצא? זאת עוגה שבדר”כ מצליחה לכולם. זמן אפיה עשוי להתארך ל30 דקות.
הכנתי את העוגה לאחר הצום ויצא מעולההההה
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה מאי
איך להמיר כמויות לתבנית עוגה רגילה (התבניות שקצת יותר גדולות מa4?
כמויות לתבנית מלבנית בגודל 32X25:
5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
3 שקיות סוכר וניל
כוס שמן
¼+2 כוסות מים חמימים (לא רותחים) מעורבבים עם 3 כפיות גדושות נס קפה מגורען
3 כוסות קמח תופח
6 כפות גדושות אבקת שוקולית
*אבקת סוכר לפיזור מעל
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל
שלום אפרת,
אפשר להשתמש בביצים L?
כן.
זה ככה אמור להראות?
אני רואה שזה יצא מאוד נמוך.
באיזו כוס השתמשת?
העוגה תפחה בכלל?
האם אפשר להחליף את השוקלית בקקאו?
אפשר לשים כף אחת קקאו וכדאי גם להוסיף 1-2 כפות סוכר נוספות בגלל שהקקאו קצת מר.
מה אפשר לשים במקום שוקולית? אין לי לא שוקולית ולא קקאו..לעומת זאת יש לי פודינג וניל אם זה עוזר
אני חושבת שאפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר אם יש לך.
הכנתי את העוגה ויצאה קצת יבשה
מה אפשר להוסיף/להוריד כדח שלא יתיבש?
היי שלום,
אפית בחום עליון וחום תחתון או בתוכנית אפיה אחרת? אולי אפית קצת יותר מידי?
אפשר להרטיב אותה בסירופ שוקולד ולהמיס 50 גרם שוקולד מריר עם 5 כפות מים.
וואו יצאה עוגה מדהימה !! תודה רבה על כל המתכונים הכייפים והטעמים ! והכל נטרף ברגע ב”ה
שמחה לשמוע ❤️
תודה גילת
היי אפרת,
אכזבה, העוגה לא יצאה משהו ולא ברור למה. הייתה 50 דקות בתנור, וגם אז הוצאתי עם קיסם לח וממש לא יבש. מצד שני היתה תחושה שהיא עוד רגע נשרפת. מה יכול היה להתפקשש בדרך? באמת שעשיתי ה כ ל בול לפי ההוראות, לא פספסתי כלום.
תודה
היי מאי,
חיממת את התנור 8-10 דקות לפני ההכנה?
באיזו כוס השתמשת?
הכנת באינגליש קייק חד”פ?
התנור שלך חלש יחסית בדרך כלל?
תודה על המענה 🙂
כוס מדידה 236 מ”ל, אינגליש קייק חדפ, תנור חומם כעשר דקות מראש… באמת עשיתי הכל לפי הספר, ובכל זאת…
לגבי התנור, לא יודעת ממש להגיד לך. רק לאחרונה (בזכותך!!) התחלתי לבשל כך שאנחנו עדיין בשלבי היכרות. עם זאת כשהכנתי עוף / פרגיות בתנור הוא עבד יפה ויצא טעים. צריכה חוויה מתקנת כדי להמשיך להשוויץ 🙂
מה דעתך? זה התנור? מה כדאי לעשות בניסיון הבא?
תודה רבה, תבורכי על האתר שעשה אצלי את הבלתי אפשרי – לאפשרי
היי מאי,
יצא לך לאפות עוגה אחרת? אם כן, איזו עוגה ואיך היא יצאה?
תתארי לי מה בדיוק לא יצא טוב עם העוגה כדי שאוכל להבין היכן הבעיה. העוגה תפחה? תפחה ונפלה? לא תפחה?
אם הבנתי נכון החלק העליון התחיל להשרף בעוד שמבפנים העוגה עדיין לא היתה מוכנה? אפית בחום עליון ותחתון?
ועוד משהו… העוגה “נשברה” ונוצר כמו מן מפרץ באמע העוגה, דיי גדול
יש דרך להימנע מזה שתישאר חלקה ויפה?
אם תסתכלי בתמונה על העוגה שהכנתי גם לה יש את זה בחלק העליון. זו תופעה טבעית.
אם זה היה בהגזמה אז יכול להיות שאפית על חום גבוה מידי או שהתנור שלך חזק מידי.
פעם ראשונה שמנסה לאפות :). העוגה היתה נראית טוב, העניין הוא שכשהכנסתי קיסם (לאחר חצי שעה) נשארו מעט פרורים בקצה, ואני ציפיתי שיצא יבש לגמרי. יכול להיות שהגזמתי? האם מעט פרורים בקצה הקיסם זה בסדר ועדיין מעיד שהעוגה אפוייה?
תודה 🙂
הקיסם צריך להיות יבש ונקי לגמרי. אם יש עליו פירורים צריך להמשיך לאפות.
הבעיה בעוגה היתה שהיא לא היתה אפויה מספיק?
אם ייצא לך לנסות להכין את העוגה הזאת שוב אני ממליצה להפחית את כמות המים ל⅔ כוס או אפילו חצי כוס. זה יכול לקצר את זמן האפיה.
אה אוקיי. זה באמת נראה כמו בתמונה פחות או יותר
הבעיה שהיא הייתה מאוד דחוסה בפנים, בצבע כהה מאוד (נראית רטובה)
בתמונה היא נראית מאוד אוורירית ובהירה. אצלי זה יצא בדיוק ההיפך…. וגם לא מרגישים מייפל בכלל.
אז זה בגלל שהיא לא היתה אפויה כמו צריך.
אין מייפל בעוגה. שמת מייפל?
לא מצליחה לעלות על הבעיה. העוגה הייתה שעה בתנור ועדיין לא נאפתה…
עכשיו קראתי שבערבוב החומרים צריך בהתחלה להפריד בין הנוזלים והסוכר לבין הקמח, הקקאו וכו, ורק אחכ לערבב הכל יחד. לא עשיתי זאת וערבבתי מלכתחילה את כל החומרים באותה קערה. יכול להיות שזה מה שהרס?
תודה רבה, מנסה להבין איפה ולמה התפקשש כי ממש רוצה שזה יצליח
נכון.
יכול להיות כי סדר ערבוב החומרים חשוב.
ניסיתי שוב. הקפדתי על כל ההוראות במדויק. העוגה היתה שעה בתנור (לאחר כארבעים דקות הורדתי קצת מעלות וכיסיתי אותה) ועדיין יצאה דחוסה ורטובה מבפנים
לא מצליח לי 🙁
שעה בתנור זה המון. שמת פחות מים הפעם?
העוגה תפחה?
תודה רבה על הסבלנות והניסיון לעזור. הפעם ניסיתי את עוגת המייפל קוקוס, אז לא היה צורך במים. העוגות תופחות יפה, ועדיין… משהו לא עובד. בפנים העוגה יצאה “בצקית” , דחוסה וכבדה. העוגה שעה בתנור (למרות שהבלילה ממש לא דלילה) ועדיין הקיסם לא יוצא יבש לגמרי (עם פירורים בודדים בקצוות). אולי יש לך אפשרות להעלות סרטון של אחת העוגות הבחושות שאת מכינה (באינגליש קייק) כדי שאראה ואבין איפה בדיוק הבעיה? ככ רוצה שיצליח 🙂
אני יכולה להעלות סרטון אבל נראה לי שזה בכלל קשור לתנור. איזה תנור יש לך?
יכול להיות… תנור של siemens. עם בשר הוא עובד יפה… יש חשיבות על איזה מדף מניחים את התבנית? אשמח לעדכון אם בהמשך תעלי סרטון. תודה רבה!
חשוב שהעוגה תהיה מונחת במרכז התנור, זאת אומרת שיש להניח אותה על רשת התנור במדף השני מלמטה.
זה המיקום ששמת אותה?
תודה. הנחתי על המדף השני או השלישי מלמטה…
האם כדאי להבא לאפות בחום גבוה יותר?
אולי התנור שלך חלש קצת ולכן אפשר לנסות לאפות ב190 מעלות (בחום עליון ותחתון) אבל חשוב להניח את העוגה איפה שרשמתי לך.
את מניחה את התבנית ישירות על רשת התנור נכון? בלי שתבניות התנור יהיו בתנור?
לא הנחתי על רשת, אלא על תבנית. מלבדיה לא היו עוד תבניות. יכול להיות שזה מקור הבעיה… אני ממש חדשה בתחום האפייה ולכן יש לי אפס ידע בתחום.
בלי קשר יש לי הרגשה שגם אופן ערבוב החומרים טעון שיפור. איך מערבבים? בשתי קערות נפרדות או שאפשר את כל החומרים בקערה אחת? האם בכל פעם שמתווסף חומר נוסף לקערה מערבבים עם הקודמים או רק כאשר סיימתי לשים את כל החומרים באותה קערה מערבבים הכל יחד? ומה מערבבים בקערה אחת ומה בקערה אחרת? סליחה על ההצפה, מבולבלת ומנסה ללמוד…
רק אם אבין בדיוק כל שלב זה יצא טוב 🙂 ושוב תודה לך!
כן, זה יכול להיות קשור כי התבנית בעצם חוסמת את החום מלמטה. יש להניח את העוגה ישירות על רשת התנור.
יש לערבב לפי הסדר שרשום במתכון. אחרי כל מצרך יש לערבב ואחרי שמוסיפים את הקמח חשוב לערבב כמה שפחות. מומלץ מאוד להשתמש במטרפה ידנית או במיקסר ידני.
אם את משתמשת בקמח תופח (ממליצה בהתחלה) אז אפשר לערבב הכל בקערה אחת לפי הסדר הרשום. אם את מערבבת קמח רגיל עם אבקת אפיה, אז קודם יש לערבב את הקמחים בקערה נפרדת.
תודה 🙂
משתמשת בקמח תופח. לא בטוחה שהבנתי, לערבב אותו עם כל החומרים באותה קערה? והאם הוא צריך להיות ראשון בקערה ואליו להוסיף את המצרכים? כי לפי סדר המתכון פה הוא אחד לפני האחרון ברשימה
קמח מוסיפים לקערה תמיד בסוף (שוקולית וקקאו נחשבים קמחים).
סדר המצרכים רשום כאן- ערבוב עוגות בחושות. זה רלוונטי לכל העוגות הבחושות.
אז אם הבנתי נכון, קמח תופח מוסיפים בסוף באותה קערה, נכון? לא בקערה נפרדת
רק אם משתמשת בקמח רגיל ואבקת אפיה – בקערה נפרדת
נכון 🙂
תודה רבה על העזרה והסבלנות. עשית לי קצת סדר 🙂
בהצלחה בפעם הבאה שתנסי!
עדכני אותי איך יצא 🙂
שוב אני
איזו אבקת שוקולית? יש שני סוגים…
אחת רגילה (להכנת שוקו לילדים) ואחרת שכתוב עליה לאפייה
תודה
לא משנה, שני הסוגים מתאימים.
היי שוב
כשכתוב רק שמן, האם הכוונה לשמן קנולה? אפשר שמן חמניות?
כן, הכוונה לשמן קנולה. אפשר גם שמן חמניות.
האם אפשר להכפיל כמויות ולאפות ב2 תבניות אינגליש קיי ק?
כן אבל חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (ולא כוס חד”פ לשתיה קרה).
שלום
הכנתי את העוגה לפי מה הסדר וההוראות הרשומות במדוייק, ומשום מה לא נאפתה ב – 30 דקות.
אחרי בערך 45-50 דקות הוצאתי אותה למרות שהקיסם עדיין לא יצא נקי לגמרי.
אח”כ ראיתי שהעוגה נאפתה למעלה ולמטה ובאמצא נשארה חצי אפויה.
יש לך מושג מדוע?
היי שולמית,
חיממת את התנור מספיק זמן מראש? אפית בחום עליון ותחתון?
הכנת בתבנית אינגליש קייק חד”פ?
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
תודה.
כן. כמו שרשמת הכל עשיתי…
מוזר שלקח לה כל כך הרבה זמן להאפות.
פעם הבאה גם אם לוקח לעוגה הרבה זמן להאפות תשאירי אותה בתנור עד שקיסם יוצא יבש, כמה זמן שזה ייקח.
כשאת אופה עוגות בחושות אחרות באינגליש קייק, זמן האפיה הוא 30 דקות או יותר?
לא זוכרת מדוייק אבל בטח לא ככה.
זה תנור חדש עכשיו ולא רלוונטי מה היה עד היום.
בכל מקרה זה לא בעיה בהכנה?
אם השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל וחיממת את התנור כ-10 דקות לפני האפיה אז זאת לא בעיה בהכנה.
הבלילה של העוגה יחסית דלילה אבל עדיין לא מצריכה זמן אפיה כל כך ארוך.
טוב, תודה.
אנסה שוב ונראה איך יוצא…
הכנתי לראשונה היום: ויתרתי על החלק של הקפה, (שמתי רק מים), והשתמשתי בקמח 80%<, ויצא מעולה! רכה, לא יבשה, טעימה מאוד! זו הזדמנות להגיד תודה רבה על אתר נהדר, ומתכונים נפלאים!
תודה שרית ❤️
הכנתי ויצא ממש טעים! שיתפתי גם בפייסבוק
תודה מורן 🌺
חוסל במהירות! בקושי הספקתי לצלם 😉
שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?
פחות מתאים. עדיף קמח רגיל ולהוסיף לו כפית אבקת אפיה.
תודה!
הכנתי עם קמח רגיל ואבקת אפיה ויצא מעולה!
יש אפשרות להכין גם עם קמח ללא גלוטן?
שמחה שיצא טעים 🙂
אני חושבת שאפשר להשתמש בקמח תמי או כרגיל ולהוסיף כפית אבקת אפיה. כדאי יהיה להפחית את כמות המים ל⅔ או חצי כוס מים.
אפשר קמח כוסמין
כן אפשר. יש להוסיף כפית אבקת אפיה.
לא מוצלח,טעם תעשייתי,כנראה בגלל השוקולית
הי אפרת!
הכנתי הבוקר את המתכון,
תבנית אחת (אינגליש קייק) עם קמח ללא גלוטן(קמח כרגיל), תבנית שניה עם קמח מלא 70%,
כמו שכתבת בתגובות פחות כף שטוחה, וכפית א. אפייה.
במקום המגורען שמתי קפסולת קפה.
שתי העוגות יצאו צמיגיות ממש,
למרות ה30 דק אפייה והתנור שחומם מראש, וגם נמוכות לגמרי.
גובה של 2 ס”מ גג….
עשיתי לפי הסדר של המצרכים הכתובים…
אשמח לדעת מה ניתן לעשות כדי שזה יצליח.
תודה רבה רבה לך! שבת שלום!
היי טל,
אם העוגה יצאה כל כך נמוכה וצמיגית זה כנראה בגלל שימוש בכוס קטנה או שהיתה בעיה עם אבקת האפיה.
באיזו כוס השתמשת?
חד פעמית😕😕
כנראה שזה היה טעות?
כן.. הוספתי עכשיו הערה במתכון לגבי זה.
חשוב להשתמש בכוס רגילה בנפח 240 מ”ל.
הכנתי אתמול ויצא ממש טעים! שימו לב להשתמש בכוס נכונה כי אחותי ניסתה להכין בכוס חד פעמית ויצא לה דחוס. עם כוס נכונה יוצא מרקם מושלם.
תודה תמר 🙂
עוגה מעולה! ממש טעימה ומאוד אהבנו את השילוב של הקפה.
תודה ורדית 🙂
הי אפרת ,אני ממש נהנהת מהמתכוניםשלך!אם אין לי קמח תופח ,מה אני צריכה לשים במקום?קמח לבן רגיל?
יש לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
תודה על האתר המדהים כל המתכונים מצוינים וטעימים
אבל העוגה יצאה לי מאד דחוסה ולא אכילה בכלל מה יכולה להיות הסיבה
היי שוש,
עוגה יכולה לצאת דחוסה בגלל שימוש במים רותחים או שימוש בכוס לא נכונה או ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח.
השתמשתי במים רגילים ובכמות שכתוב (שקלתי במשקל) יכול להיות שערבבתי אבל זה מה שעושים בבלילה של עוגה מערבבים טוב כדי שלא יהיו גושים של קמח. העוגה יצאה ממש צמיגית
ערבוב יתר יכול להפוך את המרקם לדחוס וצמיגי לכן כדאי לערבב במטרפה ידנית (או במיקסר).
באיזו כוס השתמשת לנוזלים? כי הנוזלים רשומים במ”ל ולא במשקל.
תודה על התשובות
השתמשתי בכוס מדידה
וערבבתי עם כף רגילה במהירות מה ההבדל בין כף למטרפה?
הערבוב עם מטרפה הוא יותר אחיד ומהיר ואז אין צורך לערבב הרבה (מספיק לערבב כ-15 שניות אחרי שמוסיפים את הקמח).
כשמערבבים עם כף אז נשארים הרבה גושים בבלילה וזה מצריך ערבוב יותר ממושך וזה פוגע באווריריות העוגה.
תודה אולי אנסה שוב
ובקשר לכוס יש הרבה גדלים של כוס זכוכית עם ידית
קשה לדעת מה בדיוק 240
אם יש לך כוס כמו בתמונה שצירפתי זה מעולה.
אולי השתמשת בקמח רגיל ולא בקמח תופח?
כתוב שאפשר בקמח רגיל פלוס אבקת אפיה
וזה מה שעשיתי
אין במתכון אבקת אפיה?
אם משתמשים בקמח תופח אין צורך באבקת אפיה.
אם יש לך קמח לבן רגיל אז אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
היי אפרת, תודה שאת ממחישה לחשוב עלינו ולהפתיע. במה אפשר להחליף את הקמח תופח?
היי חיה,
אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
שלום רב,אם אני רוצה להכין 2 תבניות אינגליש קייק ,להכפיל כמויות?
כן 🙂
היי,
אם אין לי שוקולית אפשר לשים קקאו עם סוכר במקום?אם כן כמה?
יותר טעים ומעודן עם שוקולית אבל אם אין לך, אפשר לשים כף אחת קקאו וכוס קמח תופח.
כדאי להוסיף 1-2 כפות סוכר.
היי,
מרגישים טוב את הטעם של הקפה? או בעיקר של השוקולד?
תודה!
מרגישים שילוב של השניים. כמובן שאפשר לחזק או להפחית את הטעם של הקפה בהתאם לטעם האישי.
היי אפרת
האם אפשר להשתמש בנס קפה רגיל (לא מגורען ) ? אותה כמות?
אם יש לך אבקת נס קפה שימי כפית וחצי כי הטעם שלה פחות חזק.
אפרת היקרה
הכנתי את העוגה לסוף הצום…..
נשארו גושי קמח בבלילה. מה עושים עכשיו?
והאם יש דרך למנוע את זה בעתיד?
היי מרים,
אם לא מדובר בהרבה זה לא נורא. להבא כדאי לערבב במטרפה ידנית.
המתכון נראה סבבה, אבל מה אני עושה אם אני לא חובבת קפה בעוגה? רעיון לתחליף? והאם ניתן להשתמש בקמח שהוא לא לבן?( נניח מלא או משהו אחר בריא)
אפשר לוותר על הקפה.
אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא (או 70% – עדיף).
אני אף פעם לא מבינה למה שואלים על תחליפים למרכיב מרכזי בעוגה. יש עשרות מתכונים אחרים, אפשר לבחור משם. קצת מוזר לעשות עוגת שוקולד קפה בלי קפה…
אפשר עם קפסולת נספרסו?
איך?
תודה
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. באותו אופן.
במה אפשר להחליף את הביצים?
לא ניסיתי במתכון הזה אבל יש מתכון לעוגת שוקולד טבעונית.
הי אפרת, אפשר עם ביצים בגודל לארג’?
אם כן, כמה ביצים?
תודה! נהנת מאוד מהאתר.
עדיין כדאי לשים 2 ביצים.
1. אם אין לי קמח תופח, מה מוסיפים לקמח רגיל?
2. לתבנית גדולה יותר, פשוט להכפיל כמויות?
רוצה להכין לעוגת יומולדת מקושטת
תודה רבה
1. אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
2. אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה מקרטון בקוטר 22.5.
אפשר קמח רגיל?
אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
האם אני יכולה להשתמש בפודינג בטעם שוקולד במקום בשוקולית? תודה
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
אין לי קמח תופח, אפשר להחליף בקמח רגיל בתוספת שמרים? מה הכמויות?
אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה (שמרים לא מתאימים במקרה הזה).
האם ניתן במקום השוקולית לשים קקאו?
היי גלי,
יותר טעים ומעודן עם שוקולית. גם הקפה יותר מורגש כשהוא בשילוב עם שוקולית.
אם אין ברירה, אפשר לשים כף אחת קקאו כדי שזה לא ישתלט על הטעם ולשים כוס קמח תופח.
כדאי גם להוסיף 1-2 כפות סוכר נוספות בגלל שהקקאו קצת מר.