זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
50 גרם שוקולד לבן
שליש כוס (66 ג’) שמן
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר לבן
חצי כפית (2.5 מ”ל) תמצית וניל
2/3 כוס (160 מ”ל) חלב
כוס (140 ג’) קמח תופח
סירופ שוקולד לבן: 50 ג’ שוקולד לבן + 2 כפות (20 מ”ל) חלב
זילוף שוקולד לבן: 25 ג’ שוקולד לבן + כפית (4 ג’) שמן
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק (למי שיש תנור חזק מומלץ לחמם ל165 מעלות).
-מניחים בקערית 50 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ושליש כוס שמן. ממיסים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה.
-מערבבים בקערה (עם מטרפה או כף) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים תמצית וניל ואת תערובת השוקולד הלבן ומערבבים. מוסיפים חלב ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (*העוגה אמורה להזהיב בחלק העליון).
-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ השוקולד הלבן: מניחים בקערה 50 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ו2 כפות חלב. ממיסים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה. לאחר שהעוגה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים את הסירופ על העוגה (הסירופ אמור להספג בעוגה).
-הכנת זילוף שוקולד לבן: מניחים בקערה 25 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות וכפית שמן. ממיסים 15-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה. ממלאים בשקית זילוף או שקית אוכל קטנה, גוזרים מעט את קצה השקית ומזלפים פסים בחלק העליון של העוגה.
- עוגת אספרסו |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת בישקוטים
היי! האם ביצה XL 1, מספיקה?
בגדול אפשר אבל אולי העוגה תצא קצת מתפוררת.
אם רוצים אותה יותר יציבה יש לשים 2 ביצים.
בוקר טוב, עשיתי את העוגה והיא לא גבהה ולא יצאה אוורירית. להיפך, יצאה מאוד, מאוד דחוסה והסירופ לא עזר אלא נראה כאילו העוגה “טבעה בו”. פעלתי בהתאם להוראות. מה יכולה להיות הבעיה ? אשמח לעזרתך. ותודה על מתכונים נפלאים וקלים!!
היי
יכולות להיות מספר סיבות:
אי דיוק בכמויות או שימוש בכוס שאינה כוס מדידה בנפח 240 מל.
ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח.
בעיה בקמח התופח או אבקת האפייה.
השהיית העוגה לפני ההכנסה לתנור.
תודה על מענה מהיר.
אין אבקת אפייה במתכון.
מה הכוונה השהיית העוגה לפני ההכנסה לתנור ?
יש קמח תופח, ניתן להשתמש בו או בקמח רגיל+ אבקת אפייה- לכן הזכרתי אבקת אפייה.
הכוונה להשאיר את העוגה על השיש למשך יותר מ-20 דקות לפני האפייה.
לאחר האפיה מכניסים למקרר? למקפיא? או שמשאירים בחוץ?
היי
מומלץ לשמור במקרר.
אפרת נהדרת השם יברך אותך בזכותך נענג את החג בעוגה משובחת!! הפעם ניסתי באינגליש קייק …אבל בפעם הבאה זה כבר בתבנית הגדולה……שוקולד לבן זה משהו מנצח!!חג שמח ובשורות טובות בהצלחה ותמשיכי לשמח אותנו
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף וחג שמח❤️
האם התבנית הזו מתאימה לכמויות במתכון? היא קצת יותר גדולה מאינגליש קייק רגילה
מה הגודל שלה בס”מ?
אין לי דרך לדעת מהתמונה מה הגודל(:
היא 30 על 11 (לא כולל הצדדים שהם קצת רחבים). כולל הצדדים 35 על 13.5. עומק 6 ס”מ
מעולה התבנית מתאימה- זו תבנית אינגליש קייק.
לאחר שהוצאת מהתנור ושמת את הסירופ ואת הזילוף זה צריך להיות יבש הסירופ כמו עוגת שוקולד רגילה או לא?
לשים במקרר בהתחלה?
כן, לשמור במקרר.
הסירופ מרטיב מעט את העוגה ושומר עליה עסיסית ולא יבשה.
שלום אפרת מאוד אוהבת את המתכונים שלך😊
האם אפשר לשים מים במקום חלב?
אנחנו פחות משתמשים בחלב בבית. עדיף לא סויה.
היי,
אפשר לשים מים במקום חלב.
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים(:
💗
הוצאתי את העוגה בזמן, הקיסם יצא נקי.
הוספתי את הסירופ שיכנס לתוך העוגה וכל העוגה שקעה לי. הכל מדוד בכמויות. מה יכול להיות? לא הגעתי בכלל לשלב של הזיגוג למעלה כי הכל נהיה ציפוי
היי,
מה הכוונה העוגה שקעה?
אם התכוונת שהסירופ לא נספג- ככל הנראה הסירופ לא היה דליל מספיק והיה צריך להוסיף עוד טיפה חלב.
אם התכוונת שהסירופ זלג מתחת לעוגה והיא ‘צפה’ בתוכו ככל הנראה שמת יותר מדי סירופ. שפכי לכיור את רוב הכמות והשאירי מעט.
שלום אפרת,
אפשר לשים קמח לבן רגיל ואפקת הפיה במקום קמח תופח? ומים במקום חלב?
תודה רבה!
היי,
אפשר להשתמש בקמח רגיל+ כפית אבקת אפייה.
פחות מומלץ להשתמש במים במקום בחלב. אם יש לך אפשרות עדיף לשים שמנת מתוקה ואם לא- אז חלב סויה.
מאד מאד טעימה, הורדתי קצת סוכר והחלפתי חצי כמות מהשמן לשמן זית עדין ויצא מעולה. הבת שלי אמרה שזו העוגה “בין הטעימות שאכלתי בחיים”:).
איזה כיף לשמוע! תודה ששיתפת ענת❤
הי אפרת, המון תודה על המתכונים הנהדרים! אני רוצה להשתמש בה כעוגת יום הולדת. איזה ציפוי כדאי לעשות כדי שאוכל לקשט ועל מה לוותר מבחינת השכבות במתכון?
היי נורית,
את יכולה להכין ציפוי גנאש או לצפות בקרם. במקרה של עוגת יום הולדת אין צורך לצפות בסירופ שוקולד לבן ולא לזלף את השוקולד.
בנוסף, שימי לב שהכמות במתכון מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת, לכן כדאי להכפיל כמויות.
בהצלחה!
תודה רבה! אני מבינה שכל גנאש מתאים – חלב, מריר או לבן.
נכון😊 זה תלוי גם איך תקשטי את העוגה (שוקולדים/סוכריות/זילופי קצפת…).
היי תודה רבה על המתכונים המעולים! באיזה גנאש כדאי לצפות את העוגה אם הקישוט לעוגה יהיה אצבעות קינדר?
מתאים גם גנאש שוקולד לבן וגם שוקולד חום.
אם אני רוצה להכין עוגת שכבות מעוצבת קוטר 19, המתכון מתאים גם כבסיס העוגה?
היי,
כן המתכון טוב. שימי לב להכפיל כמויות בהתאם למספר השכבות שאת רוצה…
אם משאירים את העוגה מחוץ למקרר, כמה זמן היא תהיה טובה/בתוקף?
הרי יש חלב בעוגה
היי ירמי,
העוגה נשמרת מחוץ למקרר, עטופה בניילון נצמד, עד 3 ימים (כולל יום ההכנה).
עכשיו קריר אז אין בעיה. בקיץ לפעמים כדאי להכניס את העוגה למקרר כבר יום למחרת.
שני ימים
מה המרכיבים לעוגה עגולה?, אם אני רוצה לעשות עם שוקולד מריר זה אותם כמויות?
כמויות לתבנית עגולה בקוטר 26:
150 גרם שוקולד לבן
כוס שמן
5 ביצים גדולות
כוס סוכר לבן
כפית וחצי תמצית וניל
2 כוסות חלב
3 כוסות קמח תופח
סירופ שוקולד לבן: 150 גרם שוקולד לבן + 6 כפות חלב
זילוף שוקולד לבן: 75 גרם שוקולד לבן + כף שמן
זמן האפיה בסביבות 45-50 דקות.
את יכולה להשתמש בשוקולד מריר במקום, באותן הכמויות
היי,
האם ניתן לשמור את העוגה מחוץ למקרר?
תוהה בגלל הציפוי שכולל חלב
היי ענת
אין צורך לשמור במקרר כי זה אפוי (בקירור העוגה מתייבשת וחבל). יש לעטוף היטב ולשמור על השיש במקום מוצל וקריר.
בימי חמים במיוחד/קיץ כדאי להכניס את העוגה למקרר אחרי 24 שעות.
שבת שלום ❤️
שליש כוס שמן זית או קנולה?
שמן קנולה.
תודה יצא ממש טעים!💖💝😀🥰🙂🤩🤤
היי אביגיל,
איזה כיף לקרוא!
שמחה שאהבת♥
——
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
יצא ממש טעים.. מרקם עסיסי נהדר, הכפלתי כמויות בפעם הראשונה עכשיו, לטעמי אפשר להוסיף קצת פחות סוכר מכיון השוקולד הלבן ממש מתוק. בהחלט אכין עוד!
תודה על מתכונים מדהימים 3>
מהמם 😍
תודה שיר
הכנתי 10 מאפינס.
לא הוספתי סוכר ותמצית וניל.
לא עשיתי זילוף (את הקרם כן שמתי).
אפיתי על 170 מעלות 15 דקות.
הבן שלי זלל בהנאה(:
המון תודה!!
מהמם 🙂
תודה יקרה
יש לי שוקולד לבן פרווה. האם אפשר לעשות את העוגה פרווה?
אפשר למרות שהשוקולד הלבן הפרווה פחות טעים.
האם אפשר לאפות על טורבו?
לא מומלץ. יש לאפות בחום עליון ותחתון.
אם אני רוצה לעשות את זה בתבנית עגולה בגודל 26, מה המתכון?
כמויות לתבנית עגולה בקוטר 26:
150 גרם שוקולד לבן
כוס שמן
5 ביצים גדולות
כוס סוכר לבן
כפית וחצי תמצית וניל
2 כוסות חלב
3 כוסות קמח תופח
סירופ שוקולד לבן: 150 גרם שוקולד לבן + 6 כפות חלב
זילוף שוקולד לבן: 75 גרם שוקולד לבן + כף שמן
זמן האפיה בסביבות 45-50 דקות.
לאיזה גודל תבנית העוגה?
תבנית אינגליש קייק.
אם אני רוצה להכין אותה בתבנית מלבנית גדולה, רגילה, להכין את אותו מתכון פשוט כפול 2?
או שזה טוב גם לתבנית מלבנית גדולה?
היי לירון,
כמויות לתבנית מלבנית בגודל 32X25::
150 גרם שוקולד לבן
כוס שמן
5 ביצים גדולות
כוס סוכר לבן
כפית וחצי תמצית וניל
2 כוסות חלב
3 כוסות קמח תופח
סירופ שוקולד לבן: 150 גרם שוקולד לבן + 6 כפות חלב
זילוף שוקולד לבן: 75 גרם שוקולד לבן + כף שמן
זמן האפיה בסביבות 45-50 דקות.
האם כדאי להקפיא ללא הסירופ למעלה או שזה לא משנה?
לא משנה.
ראיתי שאת ממליצה לשמור את העוגה מחוץ למקרר, אבל יש בה חלב וביצים, זה לא מחייב מקרר?
היי אלכס,
אין צורך לשמור במקרר כי זה אפוי (בקירור העוגה מתייבשת וחבל). יש לעטוף היטב ולשמור על השיש במקום מוצל וקריר.
בימי חמים במיוחד/קיץ כדאי להכניס את העוגה למקרר אחרי 24 שעות.
היי, האם אפשרי להכין עם קמח כוסמין לבן ואבקת אפיה?
כן. אפשר לשים כוס קמח כוסמין לבן + כפית אבקת אפיה.
אפשר להוסיף קוביות שוקולד לבן?
כן אבל כדאי לקצוץ את השוקולד לחתיכות קטנות.
היי האם אפשר לעשות זילוף של קצפת במקום השוקולד לבן?
כן אפשר.
היי, מה זה סירופ שוקולד לבן? ובמה אפשר להחליף אותו אם אין לי גם ממרח שוקולד לבן?
את הסירופ מכינים לבד ע”י המסה של 50 ג’ שוקולד לבן + 2 כפות חלב.
היי אפרת, יש לי ממרח שוקולד לבן.
זה אותו הדבר בטעם ובכמויות?
לא ניסיתי אבל אני מניחה שבמקום השוקולד הלבן אפשר לשים 2 כפות גדושות ממרח שוקולד לבן.
בסירופ אפשר לשים 2 כפות רגילות ממרח עם 4 כפות חלב.
בזיגוג אפשר לחמם במיקרו כמה שניות בודדות כף ממרח ולזלף.
תודה רבה אפרת!!!!!
הייי אפרת, מאוד אוהבת את המתכונים שלך ❤
איך אני מכפילה כמות בעוגת? מה צריך להוסיף וכמה בבקשה?
היי 🙂 אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31:
100 גרם שוקולד לבן
שני שליש כוס שמן
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר לבן
כפית תמצית וניל
כוס ושליש (320 מ”ל) חלב
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
סירופ שוקולד לבן: 100 ג’ שוקולד לבן + 4 כפות חלב
זילוף שוקולד לבן: 50 ג’ שוקולד לבן + 2 כפיות שמן
היי אפרת\ אני מכינה את העוגה כעוגת יומולדת ומעוניינת לכסות בקרם שוקולד לבן כדי שאוכל לקשט עם סוכריות, עדיין צריך לשים את הסירופ שוקולד לבן או שהעוגה טעימה גם בלי
לתשובתך אודה!
העוגה תהיה טעימה גם בלי אבל הסירופ בהחלט יוסיף.
היי
במידה ואין לי קמח תופח אפשר להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפייה?
כן. אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
היי אפרת
הכנתי את העוגה (שנראית מעולה) ובטעות שכחתי לקנות עוד שוקולד לבן לזיגוג… יש לי חבילת שוקולד מריר, עדיף לוותר לגמרי על הזיגוג או לעשות זיגוג של שוקולד מריר?
תודה!!
הזיגוג יכול להוסיף למראה אבל זה טעים עם ובלי. מה שבא לך 🙂
כמה זמן הבלילה צריכה להיות בתנור?
וברגע שאני שמה את הסירופ מעל ואת זילוף ישר לעטוף נילון ?
יש לחמם תנור מראש ל 175 מעלות ולפאות במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
כדאי להמתין קצת שהשוקולד יתייצב לפני שעוטפים.
האם אפשר לשים סוכר חום במקום לבן < ? [דמררה]
אפשר. אם זה הסוכר הכהה צריך לקחת בחשבון שזה עלול להשפיע על צבע העוגה.
האם אפשרי מה אפשר לשים במקום חלב בשביל שהעוגה תהיה פרווה?
היי סבינה,
אפשר לשים חלב סויה אבל אני חייבת לציין ששוקולד לבן פרווה הרבה פחות טעים מהחלבי.
היי
אחלה אתר!!
אם אין לי שוקולד לזילוף, ראיתי שהמלצת על ריבת חלב. גם לרעבב אותה עם כפית שמן ובמיקרו?
תודה
אם היא לא סמיכה מידי אפשר להשתמש בה כמו שהיא. אם רוצים לדלל אותה אפשר להוסיף לה 1-2 כפיות חלב ולערבב (אין צורך לחמם).
הי, התגובות ממש מגרות! מדגדג באצבעות להכין אותה. הכנה 36 שעות לפני הגשה זה זמן סביר? העוגה לא תאבד מקסמה? האם לשמור אחרי הצינון במקרר? תודה!
היי יסמין,
אם יש אפשרות אז עדיף להכין באותו יום או יום לפני אבל גם אם תכיני 36 שעות מראש עדיין העוגה תהיה טעימה.
יש לשמור את העוגה מחוץ למקרר כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
תודה רבה!! יצא מהמם וטעים
הכפלתי את הכמויות ובלילה אחת עשיתי עם שוקולד חלב
התוצאה לפניכן
נראה מעולה 😍
תודה על השיתוף!
הי,נראה מתכון מדליק!
להכפלת כמויות ממליצה להשתמש ב3 ביצים או ארבע?
אני פשוט יודעת שלפעמים מכפילים ככה ולפעמים ככה…
היי יפעת,
אם אלה ביצים M או S כדאי להשתמש ב-4 ביצים.
אם L או XL – 3 ביצים יספיקו.
אפרת שלום,
העוגה מעולה! הבן שלי אהב אותה מאוד.
אני רוצה להכין מהבילה קאפקייקס.
לכמה קאפקייקס זה מספיק? זמן האפייה משתנה?
היי פזית,
אפשר להכין כקאפקייקס. זה יוצא 8-10 יחידות, תלוי בגודל הקאפקייקס.
זמן אפיה 15-18 דקות.
יום מקסים 🙂
וואו! טעימה בטירוף! רכה ועסיסית
גם בלי זילוף יש מלא טעם.
שמחה שאהבת!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אין לי מילים על האתר, הוא פשוט מושלם, מציל אותי תמיד כשאני נתקעת… 🙂
חוץ משאני מתלהבת לקרוא את הסבלנות שלך לכל שאלה, ומההסברים הברורים.
רציתי משהו מפנק – והיה לי רק שוקולד חלבי -חום, ניסתי ויצא מעולה!(הסירופ והזיגוג פחות יפים, אבל העיקר הטעם)
אלפי תודות!!!
תודה רחלי ❤️
חג שמח!
אם אין לי מספיק שוקולד לזילוף עדיף לוותר או לעשת זילוף אחר: חמאת בוטנים, נוטלה, ריבת חלב, שוקולד מריר…?
הייתי הולכת על ריבת חלב.
אפשר לשים סירופ משוקולד חלב במקום שוקולד לבן ? ואיך זה ישפיע על העוגה?
כן אפשר. עדיין יהיה טעים 🙂
הכנתי את העוגה ולא מבינה מה לא ייצא לי טוב.. העוגה יצאה לי נמוכה ודחוסה שמתי בדיוק את הכמויות הכפלתי ל2 תבניות אינגליש קייק.. האם הייתי צריכה להקציף את החומרים במקום לערבב?
היי הדר,
השתמשת ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות?
באיזה כוס השתמשת? אולי בכוס חד פעמית קטנה?
האם העוגה תפחה או נשארה בגובה של הבלילה? אם לא תפחה היתה בעיה עם חומרי ההתפחה.
היי השתמשתי בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות.. את כל החומרים השתמשתי בכוס חד פעמית קטנה.. העוגה נשארה בגובה של הבלילה.. בדר”כ מקציפים פה ביצים? או שלא חובה?
אוקי אז הבעיה היא בגודל הכוס. כוס חד פעמית היא קטנה מידי ולכן העוגה יצאה נמוכה (אין צורך להקציף).
לכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה בנפח של 240 מ”ל כמו זו שבתמונה המצורפת.
במה עדיף לאפות עוגות בחושות
בתבנית אלומיניום או בנייר?
ומה ההבדלים ביניהן?
היי מירי,
אין הבדל.
יום מקסים 🙂
.
הסירופ לא נספג למה?
אולי זה לא היה מספיק דליל.
אבל זה לא נורא. את יכולה לזלף שוקולד לבן על זה.
היי
כשרשום לטרוף ידנית
אפשר להקציף במיקסר הגדול ??[
תודה
כן.
היי
הכנתי את העוגה לפני שבוע ויצא מעולה
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום חלב?(נגמר חלב)
כן אפשר.
הייי
רוצה להכין עוגה פרווה יש לי שוקולד ציפס לבן פרוןה. את החלב ניתן להמיר במים ואם כן אותה כמות?
וזה עדיין ייצא טעים?
תודה
היי מרינה,
אפשר אבל אני חייבת לציין שהגרסה החלבית יותר טעימה מאחר והשוקולד הלבן הפרווה פחות טעים מהחלבי.
יום מקסים 🌷
היי אפרת,
עוגה מצויינת, אני מכינה אותה קבוע. שאלה- האם נראה לך קשור וטעים לצפות אותה בגנאש שוקולד מריר? זה יכול להשתלב?
ואם כן, איך מכינים את הגנאש?
המון המון תודה מראש
כן אפשר.
לתבנית אינגליש קייק אחת מספיק להמיס 50 גרם שוקולד מריר עם רבע כוס שמנת מתוקה.
אפשר לשים כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה במקום קמת תופח ?
כן. יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אז להוסיף לבלילה.
היי☺
אפיתי את העוגה וצצו מספר שאלות:
א. היא יצאה בגובה עוגיה… (שמתי כמויות נכונות)
ב. הסירופ לא נספג אלא הפך לקרם לציפוי העוגה.
ג. לעוגה לא היה טעם של שוקולד לבן…
איפה טעיתי???
היי נועה,
באיזה גודל תבנית השתמשת? ואיזה סוג (חד פעמית/רגילה)? השתמשת בקמח תופח?
באיזה כוס השתמשת?
לגבי הסירופ- המסת 50 גרם שוקולד לבן עם 2 כפות חלב? יצאה לך בלילה יחסית דלילה?
עברת על הכמויות לוודא שלא פספסת בטעות משהו?
א. תבנית אינגליש קייק מפיירקס, מעט (!) רחבה מהרגיל
ב. קמח תופח
ג. כוס רגילה בה שמשתמשת תמיד
ד. המסתי כמה שצריך אבל לא יצא דליל
ה. בוודאי שעברתי
תבנית הפיירקס גדולה בנפחה מתבנית חד פעמית. כשמכינים בתבנית פיירקס מומלץ להגדיל כמויות ב1.5 אז אני מניחה שזו הסיבה (בתנאי שהעוגה אכן תפחה).
לגבי הציפוי, פעם הבאה אפשר להוסיף עוד כף מים כדי לדלל אותו כי הוא אמור להספג העוגה.
תודה!
נראה מעולה!
המתכון יעבוד גם כמאפינס?
אם אני נגיד מכינה חצי כמות
כן בטח. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
שלום,
במידה ואין לי כוס מדידה לחלב, תוכלי להגיד לי כמה זה בגרמים?
והאם ניתן להקפיא (ליומיים +-) ??
תודה רבה
היי אסתר,
שני שליש כוס חלב – 155 גרם.
אפשר להקפיא.
פורים שמח 🙂
היי אפרת,
רק עכשיו הכרתי את האתר הזה וממש התלהבתי.
בקשר לעוגה הזאת האם יוצאת כמו טורט או מרגישים שהעוגה חלבית.
חשבתי לעשות את זה ולשים במגש זכוכית יפה למשלוח מנות עם יין טוב ושוקולד שוויצרי לבן.
האם מומלץ?
היי לאה,
ברוכה הבאה לאתר:)
העוגה יוצאת עסיסית יותר מטורט, השוקולד הלבן החלבי מורגש.
הרעיון שלך מקסים, לכי על זה 🙂
היי, ניתן לשים משהו במקום חלב?
רציתי לאפות עכשיו ואין חלב..
שימי מים במקום חלב.
היי, ניתן במקום תמצית וניל, אז לשים שקית סוכר וניל?
כן, אפשר.
אפשר לשים שוקולד חום במקום לבן?
אני מניחה שאפשר אבל קחי בחשבון שזה ישנה את צבע העוגה לחום בהיר.
עוגה מש טעימה!
שמחה שאהבת 🙂
וואו, עוגה מדהימה!
הזיגוג עבד פחות כי בטעות חתכתי חור גדול מדי, אך באופן כללי עוגה מצוינת
תודה רבה
העיקר שיצא טעים 🙂
תודה נעמי.
היי באיזה מצב של התנור עדיף לאפות את העוגה ?
תמיד בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).
אין לי תמצית וניל. אפשר לוותר?
יש לי אינסטנט פודינג וניל. אפשר לשים במקום?
היי הדס,
את יכולה להוסיף כף שטוחה אבקת פודינג וניל.
היי אפרת,
תודה על המתכון. אני לא מפסיקה להכין אותו 🙂
יש לי שאלה – אני יודעת שיש עוגות שרצוי לעטוף אותן בניילון נצמד / או רדיד אלומיניום בעוד שהעוגה חמה ויש עוגות שלא מכסים אותן רק לאחר שהתקררו לחלוטין. כי אם נכסה יהיו דחוסות ורטובות.(במיוחד עוגת טורט או עוגה ששופכים עליה סירופ בסיום האפייה)
שאלתי באיזה עוגות אני יודעת שצריך לעטוף אותן שהן חמות ומתי יש לעטוף אותן שהן קרות?
ומה זה חמות ? (שיצאו ישר מהתנור?)
תודה רבהההה!!!
היי ליהי,
בדר”כ עוגות בחושות שניתן להכין גם בערבוב ידני ולא נדרש להן מיקסר אפשר לעטוף בניילון נצמד בעודן חמות. יש להמתין כ-5 דקות מהוצאתן מהתנור ואז אפשר לעטוף.
עוגות שיש בהן הפרדת ביצים או שיש בהן הקצפה יחסית ארוכה עם מיקסר (כמו טורט) לא מומלץ לעטוף.
העוגה הזאת אפילו שיש בה סירופ אפשר לעטוף אבל מומלץ לעשות זאת לפני שמזלפים פסים של שוקולד לבן כדי שזה לא יימרח.
כל כך קל וטעים.יצא מעולה.
כך גם כל המתכונים שלך.
הכנתי כל כך הרבה מהאתר ותמיד הכל מוצלח וזריז.השבוע הכנתי את מרק הקולורבי והיה להיט אצל הילדים.
תודה תודה תודה 🙂
שמחה לשמוע!
תודה והמשך יום מקסים 🙂
העוגה יצאה ממש אוורירית וטעימה! אתר מעולה, אני מכינה ממנו הרבה מתכונים ותמיד יוצא טעים!
תודה יעל, כיף לשמוע! 🙂
היי, מספר שאלות:
1. האם ניתן להשתמש בסוכר וניל במקום תמצית וניל? ואם כן – כמה לשים?
2. אם אני משתמשת בקמח רגיל – כמה אבקת אפיה להוסיף?
תודה!
היי נטע,
1. אפשר לשים שקית סוכר וניל.
2. אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
יום נפלא 🙂
תודה רבה!
בס”ד
הכנתי את העוגה!! מיותר לציין שחוסלה כמעט באותו רגע!!
למרות שלא הסתדר לי עם הזילוף ובסוף מרחתי את הכל כשכבת קרם.
חייבת לציין שאני לא בשלנית גדולה ולא אופה גדולה אבל עם המתכונים שלך והסברים ברורים אי אפשר לטעות!
תודה רבה לך! 🙂
תודה שרה! כיף לשמוע.
שבוע נפלא 🙂
היי, עשיתי עם הכפלת כמויות וטעיתי עם החלב…חשבתי שכתוב שלישי אז שמתי רק רק חצי כוס…במקום כוס ורבע עד כמה זה יורגש?
היי אורנה,
חוסר בנוזלים יכול לגרום לעוגה לצאת פחות רכה ועסיסית. איך היא יצאה?
היי! מאוד רוצה לנסות את המתכון.
האם העוגה תצא טעים לדעתך גם עם השוקולד בלונדי החדש? או שעדיף לעשות רק עם שוקולד לבן ולא לנסות להחליף/ לשלב?
היי אורטל,
דווקא נראה לי שיכול לצאת טעים.
חלבי וחיממתי 40-50 שניות
אז כנראה שזה בגלל חימום יתר. בדר”כ מספיק חימום של 15-20 שניות ואז להוציא ולערבב.
יש לי רק שאלה – חיממתי את הציפוי ולא יצא קרם חלק אלא גרגירי.מה יכול להיות הסיבה?
היי שרון,
זה שוקולד לבן חלבי או פרווה?
כמה שניות חיממת במיקרו?
אפרת המקסימה!העוגה יצאה מעולה,רכה ומאוד חלבית בטעמה.קיבלתי הרבה מחמאות וביקשו את המתכון.תודה רבה ושבוע נפלא!
תודה שרון, שמחה שאהבו 🙂
שבוע נפלא 🌺
מכינה מחר – כמה זמן לחכות שהעוגה תצטנן לפני שמזלפים את הציפוי?
5-10 דקות.
היי אפרת,
אם אין לי קמח תופח, אני יכולה להוסיף אבקת אפיה? אם כן כמה?
תודות על כל המתכונים הנפלאים.
היי ליאת,
אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה. יש לערבב לפני את הקמח עם אבקת האפיה ורק לאחר מכן להוסיף לבלילה.
יום מקסים 🙂
מה זמן האפייה?
אני מניחה שבסביבות 40 דקות. בכל מקרה כדאי לבדוק עם קיסם.
אפרת המקסימה!רוצה להכין בתבנית מלבנית חד פעמית 29X31 מאלומיניום – אם מכפילה את הכמויות ב2 העוגה תצא עסיסית ורכה?
כן שרון, את מכפילה כמויות ב-2. חשוב רק לא לערבב יותר מידי לאחר הוספת הקמח כדי שהמרקם יישאר אוורירי.
היי, הייתי רוצה לעשות את העוגה בגודל 26 כבסיס לעוגת יום הולדת אשמח לדעת מה הכמויות שאצטרך? וכמה זמן בתנור? תודה 😊
היי סיון,
כמויות לתבנית עגולה בקוטר 26:
150 גרם שוקולד לבן
כוס שמן
5 ביצים גדולות
כוס סוכר לבן
כפית וחצי תמצית וניל
2 כוסות חלב
3 כוסות קמח תופח
סירופ שוקולד לבן: 150 גרם שוקולד לבן + 6 כפות חלב
זילוף שוקולד לבן: 75 גרם שוקולד לבן + כף שמן
זמן האפיה בסביבות 45-50 דקות.
אפרת… את פשוט מדהימה העוגה פשוט הייתה מוצלחת ובגדול הפעם קיבלתי מלא מחמאות לא רק על הקישוט אלא על העוגה עצמה שהייתה טעימה ברמות מטורפות . תודה רבה על מתכון שהולך להיות מאחד המתכונים הקבועים אצלי במטבח
כיף לשמוע!
תודה סיון ♥️
היי, קודם כל רציתי לומר תודה על האתר, בזכותך אני מכינה אוכל טעים:)
רציתי לשאול האם אפשר לוותר על הסירופ והזילוף ובמקום זה להכין ציפוי שוקולד מריר?
אפשרי להוסיף חתיכות אוריאו לבלילה?
תודה רבה!!!
היי אורית,
אפשר. אם אין בעיה שזה יהיה חלבי אז אני ממליצה לשלב שוקולד חלב עם מריר.
אפשר להוסיף קצת פירורי אוראו לבלילה אבל קחי בחשבון שהם ייתרככו באפיה ולא יישארו פריכים.
מזלפים רק אחרי שהעוגה הצטננה ומתי עוטפים עם ניילון נצמד?
היי שרון,
רצוי לצנן מעט את העוגה לפני הזילוף.
את העוגה מומלץ לעטוף רק לאחר שהשוקולד בחלק העליון התקשה (כדי שלא יימרח).
היי, הכנתי את העוגה והיא ממש טעימה! הכי גיוון מכל העוגות שיש/תפוזים…בדרך כלל אני לא אוהבת עוגות עם סירופ, אבל הסירופ שוקולד לבן פשוט טעים ברמות, ולדעתי ממש משדרג את העוגה, לא לוותר עליו! תודה רבה על מתכון מהמם וקל ♥
תודה חגית! 🌺
היי אפרת ! הכנתי את העוגה, האם מומלץ לשמור אותה במקרר?
עדיף לשמור את העוגה מחוץ למקרר, עטופה בניילון נצמד.
יום מקסים
היי
נראה מעולה אפשר להכין בתבנית עגלה?צריך להכפל כמויות?
כן, לתבנית עגולה 22 נשלפת או 24 חד פעמית יש להכפיל כמויות.
שבוע מצוין 🙂
שלום אפרת,
תודה על המתכון, מושלם למי שאוהב שוקולד לבן כמוני.
האם ניתן להוסיף קוקוס לבלילה, אם כן כמה מומלץ?
המשך יום נעים
טליה
היי טליה,
אפשר בהחלט להוסיף קוקוס, בסביבות רבע כוס.
יום נפלא 🙂
הי אפרתהכנתי את העוגה יצא פשוט טעים טעים ממש נפלא עד כדי כך שהכנתי את העוגה גם לביתי המון תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה איה ויום נפלא
היי! אם אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית בינונית (גודל A4)- האם להכפיל את כל המצרכים? כולל הסוכר? והחלב? שלא יהיה מתוק מידי….. תודה !!
היי חפצי,
לגודל A4 (בחלק העליון) זאת אומרת גודל 20X30 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 כולל הסוכר והחלב (סוכר- שני שליש כוס וחלב – כוס ושליש).
שבוע נפלא 🙂
תודה ענקית!!!!!!!!!!! על מתכון מושלם טעים בטירוף!!!!!!!!!!
הכנתי אותה לשבת ויצא גם מהממם וגם טעים!
שווה לכל אחד
איזה כיף לשמוע!
תודה ושבת שלום 🙂
רציתי לשאול אם יש לך מתכון לעוגיות נשיקות?
קצת דחוף!
בכל מקרה תודה רבה!
הי!
עשיתי ויצא מאד טעים.
גם החמין שלך וקציצות הדגים שלך ולא זוכרת אם עוד…
יש לי שאלה קצת דחופה, יש לך מתכון לנשיקות מ-2 חלבונים?
בכל מקרה תודה רבה ושבת שלום!
היי דבי,
שמחה שיצא טעים.
לגבי נשיקות, בגדול מקציפים 2 חלבונים עם חצי כוס סוכר וקמצוץ מלח, עד לקצף ממש יציב.
מזליפים נשיקות על נייר אפיה.
מחממים תנור מראש ל80 מעלות ואופים במשך 6 שעות. אפיה ארוכה בטמפ’ נמוכה היא הכי מומלצת אך מאחר ולא יהיה לך זמן לזה (בהנחה ואת רוצה להכין עכשיו) אז אפשר לאפות על 100-110 מעלות במשך שעתיים אבל חשוב לוודא שהנשיקות לא נשרפות. זה מאוד תלוי בתנור.
*מומלץ לעבוד עם חלבונים בטמ’פ החדר וחשוב להפריד טוב חלמונים וחלבונים שאפילו טיפת חלמון לא תכנס לתערובת החלבונים.
לפני האפיה אפשר לפזר על הנשיקות סוכריות צבעוניות.
בהצלחה ושבת שלום!
תודה רבה על המענה המהיר
ועוד שאלה האם נוזל קוקוס יתאים להכנת קרם פרווה?
אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום חלב סויה. מי קוקוס פחות מתאימים.
היי. יש אפשרות לעשות את העוגה פרווה ולא עם חלב קוקוס? נגיד עם מים?
היי רעות,
אפשר להכין עם מים אבל קחי בחשבון ששוקולד לבן פרווה הוא פחות טעים מהחלבי.
היי אפרת ,
הכנתי פחזניות ורוצה למלא אותך בקרם וניל פרווה טעים אני זוכרת שהכנתי מאחת העוגות שבאתר ולא מוצאת את המתכון איך אפשר להכין קרם פרווה מריץ’,חלב,סויה ופודינג וניל מה הכמות? ואגב חייבת לנסות את המתכון החלבי הזה האם אפשרי בהתחלה להקציף עם מיקסר?
תודה רבה.
היי קרינה,
את יכולה להקציף מיכל קצפת צמחית עם שליש חלב סויה קר ו3 כפות פודינג וניל.
אפשר להכין את המתכון הזה עם מיקסר.
היי אפרת,
גם אני התחלתי לאפות בזכותך.
אשמח לדעת – איזה קמחים אפשר לשים במקום הקמח הרגיל-גלוטן? לרגישים לגלוטן. כמו”מ מה בד”כ היחס של קמחים אלו אל מולר קמח רגיל? כוס קמח רגיל שווה כוס מעורבבת של קמחים אחרים? איך זה עובד? אפשר לקרוא איפשהו? אשמח לתג’ גם במייל
היי אבי,
כיף לשמוע 🙂
בדר”כ אפשר להמיר בתערובת קמחים מוכנה כמו קמח תמי או קמח רגיל באותו יחס. כוס קמח תופח = כוס תערובת קמחים ללא גלוטן + כפית אבקת אפיה.
אם אין לך תערובת קמחים ואתה רוצה להכין בעצמך אז מומלץ לערבב שני שליש כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז + כפית אבקת אפיה. ברוב המתכונים זה עובד.
איך זה בלי זילוף?
תודה!
התכוונתי בלי סירופ?
שוב תודה!
היי דבי,
העוגה טעימה גם בלי הסירופ אבל הוא בהחלט מחזק את הטעם של השוקולד הלבן ומוסיף עסיסיות.
זה מרקם של עוגה בחושה רגילה, כמו טורט רק יותר עסיסית.
המרקם של עוגת גבינה שונה אבל אם מכינים עוגה חלבית אז אפשר לגוון ולנסות את העוגה הזאת במקום גבינה.
היי,
נראה מיוחד. יכול להיות תחליף לעוגת גבינה?
הזילוף משמעותי?
זה מרקם של עוגת טורט?
תודה רבה!
יש אפשרות לשים יותר מ50 גרם שוקולד לבן?
לדעתי כן.
תודה רבה! יצא מעולה!
נראה מעולה 🙂
היי,העוגה בתנור.לזילוף צריך לחכות שהעוגה תתקרר לגמרי?
היי עדי,
לא חייב ממש לגמרי אבל כדאי להניח לה להתקרר מעט, לפחות בחלק העליון.
היי אפרת המקסימה,
אני רוצה לאפות את העוגה הזו על תבנית 24 קוטר. בכמה עליי להכפיל את הכמויות? ובהזדמנות זו רוצה לומר תודה רבה שבזכות המתכונים הכ”כ מוצלחים וטעימים שלך למדתי לבשל😘
קודם כל כיף גדול לשמוע 🙂
לגבי העוגה, לתבנית בקוטר 24 יש להכפיל כמויות ב-2.
המשך יום מקסים
האם הכמויות נועדו לתבנית אחת, או שתיים
תודה
שרית
תבנית אינגליש קייק אחת.
אין בעיה להכפיל כמויות ולהכין ב-2 תבניות.
בוקר טוב
אפשר להחליף חלב למיץ תפוזים?
תודה
היי אולגה,
אפשר אבל לדעתי הטעם של השוקולד הלבן יורגש פחות.
יום מקסים