שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

תבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה 24 (או תבנית מקרטון בקוטר 22.5)

עוגת שוקולד

2 ביצים גדולות

¾ כוס (150 ג') סוכר

חצי כוס (120 מ"ל) שמן

כוס מים (240 מ"ל) חמימים (לא רותחים)

כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח (או כוס וחצי קמח לבן + כפית וחצי אבקת אפיה)

2 כפות (20 ג') אבקת קקאו

להרטבת העוגה

50 גרם שוקולד חלב + 5 כפות חלב

קרם גבינה

מיכל שמנת מתוקה/להקצפה (250 מ"ל)

רבע כוס (50 ג') סוכר

רבע כוס (60 מ"ל) חלב קר

3 כפות (30 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

אופן ההכנה

עוגת שוקולד

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים (בכף או במיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מים ובסוף קמח תופח וקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך 22-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הרטבת העוגה:

שמים בקערית את קוביות השוקולד עם החלב וממיסים במיקרוגל במשך 10-15 שניות. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה.

לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים את העוגה בתערובת השוקולד בצורה אחידה.

קרם גבינה

מקציפים עם מיקסר שמנת מתוקה עם סוכר במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב, פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה (מהירות גבוהה). מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד החומרים. שומרים את הקרם במקרר עד שהעוגה מתקררת.

לאחר שהעוגה התקררה לטמפ' החדר, יוצקים מעל את קרם הגבינה ומשטחים באופן אחיד. עוטפים בנייר כסף ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות לפני ההגשה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לביבות כרובית ותירס
בורקס גבינה מדפי אורז

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
מיקי (17:57 1.11.2020)

ערב טוב,
מה הכוונה ביצים גדולות? יש לי גודל M בבית, כמה ביצים לשים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:58 2.11.2020)

היי מיקי,
תוכל לשים 3 ביצים M בבלילה

Avatar
מרים (09:25 29.10.2020)

שלום מה אפשר לשים במקום קקאו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:53 30.10.2020)

אפשר להמיס עם השמן 75 שוקולד מריר.

Avatar
ויקה (13:38 26.09.2020)

הקרם מתאים לזילוף? פעם ראשונה בחיי שיצא לי קרם שהוא יציב, אז שוקלת כבר ללכת על כל הקופה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 26.09.2020)

כן 🙂

Avatar
[email protected] (21:58 13.08.2020)

אשמח לדעת כמות לאינגליש קייק תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:36 13.08.2020)

כמות לתבנית אינגליש קייק:
2 ביצים קטנות או ביצה גדולה
שליש כוס סוכר
רבע כוס שמן
חצי כוס מים חמימים (לא רותחים)
3/4 כוס קמח תופח
כף אבקת קקאו
להרטבת העוגה
25 גרם שוקולד חלב + 2.5 כפות חלב
קרם גבינה
חצי מיכל שמנת מתוקה/להקצפה
2 כפות סוכר
3 כפות חלב קר
כף וחצי אבקת אינסטנט פודינג וניל
125 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

Avatar
הודיה (11:51 2.08.2020)

אפרת המדהימה שדואגת לנו למתכונים מושלמים:)
העוגה יצאה—- טעימה ברמות!!!!!!!
נגמרה מדי מהר;) ומדי המתכון הועבר הלאה במשפחה….
מומלצת בחום!!!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 2.08.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה הודיה

Avatar
חן (00:17 15.07.2020)

אפרת המלכה👑!
כל מתכון שלך יוצא לי טעים ברמות על.
תמשיכי להעלות לנו מתכונים מכל האוכל שאת מכינה
😙אוהבת
חן

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:35 15.07.2020)

תודה רבה חן 💖

Avatar
מנוחה (15:33 9.06.2020)

זה יוצא בסדר גם בתור עוגה פשוטה? (אני מתכוונת אם העוגה תצא טוב בלי התוספות מלמעלה או שהיא יוצאת טוב רק עם הקרם גבינה וההרטבה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:11 9.06.2020)

כן. העוגה טעימה בפני עצמה.

Avatar
מנוחה (06:52 10.06.2020)

תודדדהההה!!!!!

Avatar
עינת (11:48 4.06.2020)

היי אפרת
במקום השוקולד חלב אז אני מבינה שאפשר שוקוציפס מריר ולא לבן או חלבי?

בתודה ויום טוב.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:03 4.06.2020)

כן אפשר.

Avatar
עינת (11:09 20.05.2020)

היי אפרת

שמנת חמוצה במקום השמנת המתוקה (או השמנת להקצפה) ובאותה כמות יהרוס או אפשרי לעוגה?

בתודה מראש

יום נפלא.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:38 20.05.2020)

פחות מתאים כי שמנת חמוצה לא ניתנת להקצפה.

Avatar
שני (16:13 18.05.2020)

היי אפרת, אפשרי להכין מהכמות שבמתכון 2 תבניות אינגליש קייק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 18.05.2020)

כן, הכמות מתאימה ל2 אינגליש קייק חד"פ.

Avatar
יהודית (15:27 27.05.2020)

האם אפשר להקפיא את העוגה הזו? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:29 27.05.2020)

כן.

Avatar
אורית (12:23 18.05.2020)

אפרת צהריים טובים
ראשית, שתדעי, האתר שלך מככב אצלי במטבח!!
האם ניתן להשתמש באינסטנט פודינג שוקולד במקום בוניל?
והאם אפשרי להשתמש בנוטלה בהרטבת העוגה? ואם כן, כמה כפות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:33 18.05.2020)

היי אורית 🙂
אפשר. הקרם ייצא בטעם שוקולד-גבינה.
נראה לי שאפשר להרטיב את העוגה עם 2 כפות מלאות נוטלה + 5 כפות חלב.

Avatar
עינת (09:24 18.05.2020)

בוקר טוב אפרת

שוקוציפס מריר או שוקוציפס לבן (נראה לי כך קוראים לזה ) במקום שוקולד מריר מתאים פה?

תודה ויום קסום.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:36 18.05.2020)

אם זה להרטבת העוגה אז עדיף שוקוצ'יפס מריר.

Avatar
אביבה (00:33 18.05.2020)

מערבבים את הביצים עם הסוכר כשהן שלמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:19 18.05.2020)

כן, אין צורך להפריד חלבונים וחלמונים.

Avatar
זהבית (09:34 17.05.2020)

בוקר טוב אפרת ,ראשית יש לך אתר מעולה נעזרת בך המון ..רציתי לשאול לגבי העוגה בגלל הרטבת העוגה הבסיס יצא לי דחוס אולי את יודעת למה כי פעלתי לפי ההוראות שרשמת .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:19 17.05.2020)

היי זהבית,
זה לא אמור לגרום לבסיס לצאת דחוס.
העוגה תפחה בתנור או נשארה די באותו הגובה?

Avatar
זהבית (13:12 17.05.2020)

היא תפחה יפה מאוד ונראתה לי בסדר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:41 17.05.2020)

מוזר. זה אמור רק להרטיב אותה קצת אבל עדיין להשאיר אותה אוורירית.
בפעם הבאה אולי כדאי לוותר על החלב ולשים רק שוקולד מומס.

Avatar
זהבית (07:57 18.05.2020)

אנסה לשים פחות חלב ואולי המרקם יהיה סמיך יותר ,תודה על המענה .

Avatar
שלומית (22:30 15.05.2020)

היי חייבים להרטיב את העוגה?
אפשר להרטיב את העוגה עם שוקולד מריר ולא חלב

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 16.05.2020)

כן אפשר עם שוקולד מריר.

Avatar
נורה (18:42 15.05.2020)

היי, במידה ואין לי מיקסר האם ניתן במטרפה לערבב את הגבינה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:53 15.05.2020)

אם יש לך מטרפה אפשר לערבב ידנית בתנועות נמרצות וברצף עד שהקצפת מסמיכה. זה לוקח קצת יותר זמן משימוש במיקסר אבל אפשרי. חשוב להכניס את מיכל השמנת למקפיא ל15 דקות לפני ההקצפה כדי שיהיה קר מאוד (זה יעזור להקצפה).

Avatar
רפי (18:20 15.05.2020)

האם אפשר להוסיף לקאם גבינה דוקולד השחר שיצא בטעם אם כן כמה כפיות שיצא קצת מתוק

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:29 15.05.2020)

אפשר להוסיף לקרם הגבינה 2-3 כפות מלאות ממרח, לפי הטעם.
אפשר גם לזלף פסים של ממרח מעל קרם הגבינה. במקרה כזה כדאי לערבב 2 כפות ממרח עם 2-3 כפות חלב, כדי לדלל את המרקם.

Avatar
ציפי עמיר (10:58 15.05.2020)

אפרת היקרה בוקר טוב . אפשר להשתמש בגבינת מסקרפונה במקום גבינה לבנה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:26 15.05.2020)

כן אפשר.

Avatar
מיכל (14:06 14.05.2020)

שאלה:
למה הכוונה להרטיב את העוגה:
כוונתך לשפוך על כולה, בחלקה העליון וזה יטפטף לבסיס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:00 14.05.2020)

כן, לשפוך על החלק העליון של העוגה, באופן אחיד.

Avatar
טל (10:42 14.05.2020)

בס"ד
שלום אפרת,
ראשית כל, המון תודה וכל הכבוד על האתר הכ"כ שימושי.
אני משתמש בו רבות, ואף הכנתי בעזרתו ארוחות חג/שבת שלימות 🙂

לשאלה, אני דיי חדש באפיית עוגות. ראיתי שהרבה מתכונים מותאמים לתבנית 24. כרגע אין לי כזו אך יש לי תבנית 26.
לפי מחשבוני ההמרה ברשת, הבדל ביניהן קטן ולא נוח לחישוב.
עד אשר ארכוש תבנית 24, האם ניתן להשתמש באותן כמויות לתבנית 26 ורק להשגיח טיפה יותר בתנור, ו/או להוריד טמפרטורה או זמן אפייה בתנור ?
תודה רבה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:04 14.05.2020)

היי טל,
שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
כדי להתאים את הכמות מתבנית 24 ל26 יש להכפיל כמויות ב1.5.
אם תכין את הכמויות האלה בתבנית 26 העוגה תצא נמוכה. אם לא מפריע לך אז אין בעיה.
אם יש לך תבנית חד"פ בגודל 22X31 אז עדיף להשתמש בה.
אלה הכמויות המומלצות לתבנית 26:
3 ביצים גדולות
כוס ורבע סוכר
¾ כוס שמן
כוס וחצי מים חמימים
¼2 כוסות קמח תופח
3 כפות אבקת קקאו
להרטבת העוגה:
75 גרם שוקולד חלב + 7.5 כפות חלב
קרם גבינה
מיכל וחצי שמנת מתוקה/להקצפה (375 מ"ל)
שליש כוס סוכר
שליש כוס חלב קר
4.5 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
375 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
*חשוב להשתמש בכוס הנכונה בנפח 240 מ"ל.

Avatar
טל (16:58 14.05.2020)

בס"ד

תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת.
ברשותך שאלה נוספת.
אילו שינויים עליי לעשות אם אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין מלא ?

שוב תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:41 14.05.2020)

אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא באותן כמויות אבל קח בחשבון שהעוגה עלולה לצאת דחוסה יותר.
מומלץ להשתמש בקמח כוסמין לבן או לפחות לשלב חצי כמות קמח כוסמין מלא עם קמח לבן.
לא לשכוח להוסיף אבקת אפיה. היחס הוא שעל כל כוס קמח יש להוסיף כפית אבקת אפיה (יש לערבב אותם ביחד לפני שמוסיפים לבלילה).

Avatar
דבי (08:32 14.05.2020)

בוקר אור!
וואו! תאווה לעיניים!
כמה אחוזי שומן חייבים בציפוי?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:34 14.05.2020)

היי דבי,
32% כי פחות מזה לא ניתן להקציף (למשל שמנת לבישול לא ניתנת להקצפה).

Avatar
נתנאל (08:28 14.05.2020)

שלום, אפשר להכין גם מקמח כוסמין? אם כן אז בהיר או 80%?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:32 14.05.2020)

היי נתנאל,
כדאי להשתמש בקמח כוסמין לבן בהיר.
לא לשכוח להוסיף לקמח אבקת אפיה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.