שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה 24 (או תבנית מקרטון בקוטר 22.5)

עוגת שוקולד

2 ביצים גדולות

¾ כוס (150 ג’) סוכר

חצי כוס (120 מ”ל) שמן

כוס מים (240 מ”ל) חמימים (לא רותחים)

כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח (או כוס וחצי קמח לבן + כפית וחצי אבקת אפיה)

2 כפות (20 ג’) אבקת קקאו

להרטבת העוגה

50 גרם שוקולד חלב + 5 כפות חלב

קרם גבינה

מיכל שמנת מתוקה/להקצפה (250 מ”ל)

רבע כוס (50 ג’) סוכר

רבע כוס (60 מ”ל) חלב קר

3 כפות (30 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל

250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

אופן ההכנה

עוגת שוקולד

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים (בכף או במיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מים ובסוף קמח תופח וקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך 22-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הרטבת העוגה:

שמים בקערית את קוביות השוקולד עם החלב וממיסים במיקרוגל במשך 10-15 שניות. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה.

לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים את העוגה בתערובת השוקולד בצורה אחידה.

קרם גבינה

מקציפים עם מיקסר שמנת מתוקה עם סוכר במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב, פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה (מהירות גבוהה). מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד החומרים. שומרים את הקרם במקרר עד שהעוגה מתקררת.

לאחר שהעוגה התקררה לטמפ’ החדר, יוצקים מעל את קרם הגבינה ומשטחים באופן אחיד. עוטפים בנייר כסף ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות לפני ההגשה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לביבות כרובית ותירס
בורקס גבינה מדפי אורז

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יסמין (16:23 11.06.2021)

היי אפרת
רציתי לשאול אם כשמרטיבים את העוגה צריך להוציא אותה מהתבנית?

מתכונים ב-10 דקות (16:34 11.06.2021)

היי,
לא להוציא מהתבנית, היא עדיין חמה ותתפרק כשתנסי להוציא…
בהצלחה😊

חני (22:42 13.05.2021)

איך יוצא הקרם?

מתכונים ב-10 דקות (23:30 13.05.2021)

כמו קצפת, אבל יותר גבינתי ועשיר😊

ברכי (23:42 12.05.2021)

האם אפשר להקפיא את העוגה?
ואם לא, כמה זמן מחזיק במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (23:57 12.05.2021)

היי ברכי,
עדיף לא להקפיא בגלל שכבת הגבינה. מומלץ לשמור במקרר כ5-7 ימים.

ברכי (00:30 13.05.2021)

תודה על התשובה המהירה
עזרת לי מאד

יונתן (18:25 9.05.2021)

הי זה יונתן.
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בקמח כוסמין בשביל העוגה. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (20:03 9.05.2021)

היי יונתן,
אפשר אבל המרקם יצא דחוס יותר…😊

חני קדם (20:19 18.02.2021)

הי אפרת,
אין לי כרגע גבינה לבנה אפשר להחליף ביוגורט? ואם כן כמה?

מתכונים ב-10 דקות (21:43 18.02.2021)

היי חני,
לא ממליצה להחליף ביוגורט משום שיש בו פחות אחוזי שומן וגם הטעם שלו יותר חמצמץ…

שמחה (14:53 11.06.2021)

שלום אפרת האים אפשר לפות בשוקולד במקום גבינה לפרווה

מתכונים ב-10 דקות (16:30 11.06.2021)

היי,
אפשר בהחלט להכין ציפוי גנאש שוקולד.😊

הודיה (16:36 18.01.2021)

עוגה ממש טעימה!
אני המרתי את הגבינה בשמנת חמוצה. גירדתי מעל שוקולד מריר והיה באמת טעים!
רציתי לשאול לגבי הרטבת העוגה- עד כמה תערובת השוקולד צריכה להיות נוזלית? זה יצא מרקם כמו שוקולד נמס

מתכונים ב-10 דקות (19:18 18.01.2021)

ערב טוב הודיה, שמחה לשמוע שיצא לך טעים! 😘
תערובת העוגה אמורה להיות רטובה בהחלט. השאלה כמה שמת מהשמנת החמוצה?
כנראה שזאת הסיבה לנוזליות העוגה.

אלינור (22:00 7.01.2021)

היי, קודם תודה רבה לך על כל המתכונים המדהימים האלה 🙂
שאלה, רציתי לדעת אם אפשר להמיר את גבינה בשמנת חמוצה/יוגורט?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:16 7.01.2021)

היי אלינור 🙂
אני חושבת שאפשר בשמנת חמוצה. תתחילי בחצי מיכל ותטעמי.

עי (13:32 24.01.2021)

כן אפשר

מיכל (15:43 7.01.2021)

היי מה קורה ? דבר ראשון באמת אין עליך! מעריצה:) יש לי שאלה.. עושים גם הרטבה וגם את הקרם גבינה או רק משהוא אחד? תודה נשמה

מתכונים ב-10 דקות (16:48 7.01.2021)

היי מיכל תודה רבה 🙂
בעיקרון מומלץ לעשות את שניהם, ההרטבה מוסיפה המון 🙂
אבל את יכולה לוותר על אחד מהם במידה ותרצי

עינת (11:08 9.12.2020)

היי שוב
רק מוודאת בקרם גבינה לאחר שמקציפים מוסיפים גבינה הכוונה לערבב בתנועת קיפול הכוונה במרית או כף גם הולך?
תודה .

מתכונים ב-10 דקות (12:23 9.12.2020)

עדיף עם מרית או לקקן מסיליקון

עינת (11:05 9.12.2020)

היי אפרת
אני לא משתמשת בנייר כסף
נייר אפייה גם הולך?
דרך אגב בעוגה אחרת רשמת לי שאפשרי שוקוציפס חלבי ולא לבן פרווה הוא קיים בסופרים כי משום מה מוצאת רק פרווה.
בתודה .

מתכונים ב-10 דקות (12:22 9.12.2020)

אפשר ניילון נצמד במידה ויש לך,
ואני יודעת שיש שוקוצ’יפס חלבי, תחפשי במחלקת אפייה או בחנויות לאפייה

מיקי (17:57 1.11.2020)

ערב טוב,
מה הכוונה ביצים גדולות? יש לי גודל M בבית, כמה ביצים לשים?

מתכונים ב-10 דקות (08:58 2.11.2020)

היי מיקי,
תוכל לשים 3 ביצים M בבלילה

מרים (09:25 29.10.2020)

שלום מה אפשר לשים במקום קקאו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:53 30.10.2020)

אפשר להמיס עם השמן 75 שוקולד מריר.

ויקה (13:38 26.09.2020)

הקרם מתאים לזילוף? פעם ראשונה בחיי שיצא לי קרם שהוא יציב, אז שוקלת כבר ללכת על כל הקופה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 26.09.2020)

כן 🙂

[email protected] (21:58 13.08.2020)

אשמח לדעת כמות לאינגליש קייק תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:36 13.08.2020)

כמות לתבנית אינגליש קייק:
2 ביצים קטנות או ביצה גדולה
שליש כוס סוכר
רבע כוס שמן
חצי כוס מים חמימים (לא רותחים)
3/4 כוס קמח תופח
כף אבקת קקאו
להרטבת העוגה
25 גרם שוקולד חלב + 2.5 כפות חלב
קרם גבינה
חצי מיכל שמנת מתוקה/להקצפה
2 כפות סוכר
3 כפות חלב קר
כף וחצי אבקת אינסטנט פודינג וניל
125 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

הודיה (11:51 2.08.2020)

אפרת המדהימה שדואגת לנו למתכונים מושלמים:)
העוגה יצאה—- טעימה ברמות!!!!!!!
נגמרה מדי מהר;) ומדי המתכון הועבר הלאה במשפחה….
מומלצת בחום!!!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:33 2.08.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה הודיה

חן (00:17 15.07.2020)

אפרת המלכה👑!
כל מתכון שלך יוצא לי טעים ברמות על.
תמשיכי להעלות לנו מתכונים מכל האוכל שאת מכינה
😙אוהבת
חן

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:35 15.07.2020)

תודה רבה חן 💖

מנוחה (15:33 9.06.2020)

זה יוצא בסדר גם בתור עוגה פשוטה? (אני מתכוונת אם העוגה תצא טוב בלי התוספות מלמעלה או שהיא יוצאת טוב רק עם הקרם גבינה וההרטבה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:11 9.06.2020)

כן. העוגה טעימה בפני עצמה.

מנוחה (06:52 10.06.2020)

תודדדהההה!!!!!

עינת (11:48 4.06.2020)

היי אפרת
במקום השוקולד חלב אז אני מבינה שאפשר שוקוציפס מריר ולא לבן או חלבי?

בתודה ויום טוב.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:03 4.06.2020)

כן אפשר.

עינת (11:09 20.05.2020)

היי אפרת

שמנת חמוצה במקום השמנת המתוקה (או השמנת להקצפה) ובאותה כמות יהרוס או אפשרי לעוגה?

בתודה מראש

יום נפלא.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:38 20.05.2020)

פחות מתאים כי שמנת חמוצה לא ניתנת להקצפה.

שני (16:13 18.05.2020)

היי אפרת, אפשרי להכין מהכמות שבמתכון 2 תבניות אינגליש קייק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 18.05.2020)

כן, הכמות מתאימה ל2 אינגליש קייק חד”פ.

יהודית (15:27 27.05.2020)

האם אפשר להקפיא את העוגה הזו? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:29 27.05.2020)

כן.

אורית (12:23 18.05.2020)

אפרת צהריים טובים
ראשית, שתדעי, האתר שלך מככב אצלי במטבח!!
האם ניתן להשתמש באינסטנט פודינג שוקולד במקום בוניל?
והאם אפשרי להשתמש בנוטלה בהרטבת העוגה? ואם כן, כמה כפות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:33 18.05.2020)

היי אורית 🙂
אפשר. הקרם ייצא בטעם שוקולד-גבינה.
נראה לי שאפשר להרטיב את העוגה עם 2 כפות מלאות נוטלה + 5 כפות חלב.

עינת (09:24 18.05.2020)

בוקר טוב אפרת

שוקוציפס מריר או שוקוציפס לבן (נראה לי כך קוראים לזה ) במקום שוקולד מריר מתאים פה?

תודה ויום קסום.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:36 18.05.2020)

אם זה להרטבת העוגה אז עדיף שוקוצ’יפס מריר.

אביבה (00:33 18.05.2020)

מערבבים את הביצים עם הסוכר כשהן שלמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:19 18.05.2020)

כן, אין צורך להפריד חלבונים וחלמונים.

זהבית (09:34 17.05.2020)

בוקר טוב אפרת ,ראשית יש לך אתר מעולה נעזרת בך המון ..רציתי לשאול לגבי העוגה בגלל הרטבת העוגה הבסיס יצא לי דחוס אולי את יודעת למה כי פעלתי לפי ההוראות שרשמת .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:19 17.05.2020)

היי זהבית,
זה לא אמור לגרום לבסיס לצאת דחוס.
העוגה תפחה בתנור או נשארה די באותו הגובה?

זהבית (13:12 17.05.2020)

היא תפחה יפה מאוד ונראתה לי בסדר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:41 17.05.2020)

מוזר. זה אמור רק להרטיב אותה קצת אבל עדיין להשאיר אותה אוורירית.
בפעם הבאה אולי כדאי לוותר על החלב ולשים רק שוקולד מומס.

זהבית (07:57 18.05.2020)

אנסה לשים פחות חלב ואולי המרקם יהיה סמיך יותר ,תודה על המענה .

שלומית (22:30 15.05.2020)

היי חייבים להרטיב את העוגה?
אפשר להרטיב את העוגה עם שוקולד מריר ולא חלב

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 16.05.2020)

כן אפשר עם שוקולד מריר.

נורה (18:42 15.05.2020)

היי, במידה ואין לי מיקסר האם ניתן במטרפה לערבב את הגבינה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:53 15.05.2020)

אם יש לך מטרפה אפשר לערבב ידנית בתנועות נמרצות וברצף עד שהקצפת מסמיכה. זה לוקח קצת יותר זמן משימוש במיקסר אבל אפשרי. חשוב להכניס את מיכל השמנת למקפיא ל15 דקות לפני ההקצפה כדי שיהיה קר מאוד (זה יעזור להקצפה).

רפי (18:20 15.05.2020)

האם אפשר להוסיף לקאם גבינה דוקולד השחר שיצא בטעם אם כן כמה כפיות שיצא קצת מתוק

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:29 15.05.2020)

אפשר להוסיף לקרם הגבינה 2-3 כפות מלאות ממרח, לפי הטעם.
אפשר גם לזלף פסים של ממרח מעל קרם הגבינה. במקרה כזה כדאי לערבב 2 כפות ממרח עם 2-3 כפות חלב, כדי לדלל את המרקם.

ציפי עמיר (10:58 15.05.2020)

אפרת היקרה בוקר טוב . אפשר להשתמש בגבינת מסקרפונה במקום גבינה לבנה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:26 15.05.2020)

כן אפשר.

מיכל (14:06 14.05.2020)

שאלה:
למה הכוונה להרטיב את העוגה:
כוונתך לשפוך על כולה, בחלקה העליון וזה יטפטף לבסיס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:00 14.05.2020)

כן, לשפוך על החלק העליון של העוגה, באופן אחיד.

טל (10:42 14.05.2020)

בס”ד
שלום אפרת,
ראשית כל, המון תודה וכל הכבוד על האתר הכ”כ שימושי.
אני משתמש בו רבות, ואף הכנתי בעזרתו ארוחות חג/שבת שלימות 🙂

לשאלה, אני דיי חדש באפיית עוגות. ראיתי שהרבה מתכונים מותאמים לתבנית 24. כרגע אין לי כזו אך יש לי תבנית 26.
לפי מחשבוני ההמרה ברשת, הבדל ביניהן קטן ולא נוח לחישוב.
עד אשר ארכוש תבנית 24, האם ניתן להשתמש באותן כמויות לתבנית 26 ורק להשגיח טיפה יותר בתנור, ו/או להוריד טמפרטורה או זמן אפייה בתנור ?
תודה רבה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:04 14.05.2020)

היי טל,
שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
כדי להתאים את הכמות מתבנית 24 ל26 יש להכפיל כמויות ב1.5.
אם תכין את הכמויות האלה בתבנית 26 העוגה תצא נמוכה. אם לא מפריע לך אז אין בעיה.
אם יש לך תבנית חד”פ בגודל 22X31 אז עדיף להשתמש בה.
אלה הכמויות המומלצות לתבנית 26:
3 ביצים גדולות
כוס ורבע סוכר
¾ כוס שמן
כוס וחצי מים חמימים
¼2 כוסות קמח תופח
3 כפות אבקת קקאו
להרטבת העוגה:
75 גרם שוקולד חלב + 7.5 כפות חלב
קרם גבינה
מיכל וחצי שמנת מתוקה/להקצפה (375 מ”ל)
שליש כוס סוכר
שליש כוס חלב קר
4.5 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
375 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
*חשוב להשתמש בכוס הנכונה בנפח 240 מ”ל.

טל (16:58 14.05.2020)

בס”ד

תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת.
ברשותך שאלה נוספת.
אילו שינויים עליי לעשות אם אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין מלא ?

שוב תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:41 14.05.2020)

אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא באותן כמויות אבל קח בחשבון שהעוגה עלולה לצאת דחוסה יותר.
מומלץ להשתמש בקמח כוסמין לבן או לפחות לשלב חצי כמות קמח כוסמין מלא עם קמח לבן.
לא לשכוח להוסיף אבקת אפיה. היחס הוא שעל כל כוס קמח יש להוסיף כפית אבקת אפיה (יש לערבב אותם ביחד לפני שמוסיפים לבלילה).

דבי (08:32 14.05.2020)

בוקר אור!
וואו! תאווה לעיניים!
כמה אחוזי שומן חייבים בציפוי?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:34 14.05.2020)

היי דבי,
32% כי פחות מזה לא ניתן להקציף (למשל שמנת לבישול לא ניתנת להקצפה).

נתנאל (08:28 14.05.2020)

שלום, אפשר להכין גם מקמח כוסמין? אם כן אז בהיר או 80%?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:32 14.05.2020)

היי נתנאל,
כדאי להשתמש בקמח כוסמין לבן בהיר.
לא לשכוח להוסיף לקמח אבקת אפיה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.