שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: חלבי/ פרווה

2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים גדולות

¾ כוס (150 ג’) סוכר

¾ כוס (150 ג’) שמן

1.5 כוסות (360 מ”ל) מים חמימים (יש לערבב מים רותחים עם מים קרים באותו יחס)

2 כוסות (280 ג’) קמח רגיל

1 שקית (10 ג’) אבקת אפיה

¾ כוס אבקת שוקולית + 1 כף (115 ג’)

150 גרם חלבה מפוררת

חומרים לציפוי:

1/2 מיכל שמנת מתוקה/ריץ’ (125 מ”ל)

100 גרם שוקולד מריר

כף גדושה פירורי חלבה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בעזרת מטרפה (אין צורך במיקסר) את כל החומרים לפי הסדר שבו רשומים (מתקבלת בלילה נוזלית-דלילה).

-מעבירים לתבנית אופים בתנור כ-35 דקות.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

מכינים את הציפוי: מחממים שמנת בסיר קטן. כשהשמנת רותחת מכבים את האש. מניחים בתוך השמנת קוביות שוקולד מריר ומערבבים שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבלת תערובת חלקה.

מוזגים את הציפוי על העוגה בעודה חמה ומפזרים מעל פירורי חלבה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חזה עוף ברוטב תפוזים
קרקרים משיבולת שועל

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ורד (17:37 15.07.2021)

היי אפרת אם אין לי חלבה מה אפשר לשים במקום?

מתכונים ב-10 דקות (19:16 15.07.2021)

היי,
אפשר לשים אגוזים קצוצים או שוקולד צ’יפס(:

שוקי (15:16 14.07.2021)

היי אפרת.
אני רוצה להכין את
העוגה הזאת
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל (10 גר’)
3/4 כוס שמן
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)
חצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה (125 מ”ל)
1.5 כוס קמח רגיל
1 שקית אפייה (10 גר’)
1 כוס שוקולית
50 גר’ בערך חלבה מפוררת
ואני רוצה אותה כפרווה מה אני יכול להשים במקום הגביע שמנת חמוצה
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (16:44 14.07.2021)

אפשר לשים מעדן סויה בטעם וניל, או חלב קוקוס. המרקם עשוי להשתנות מעט.
בהצלחה!

חני (10:38 10.06.2021)

היי
קצפת צמחית במתיקות מעודנת זה טוב?
מה עושעם עם מה שנשאר במיכל? לכמה זמן זה טוב במקרר עוד? (לא כתוב)
תודה רבה! ראש חודש מבורך

מתכונים ב-10 דקות (11:02 10.06.2021)

היי חני,
אפשר להשתמש בריץ’ במתיקות מעודנת.
את חצי המיכל שנותר יש לשמור במקרר עד לתאריך התפוגה שלו.
חודש טוב😊

חני (11:05 10.06.2021)

תודה רבה😊

Dikla Nakash (15:11 1.05.2021)

היי אפרת, ביצים גדולות הכוונה ל-L או XL??
ואם יש לי M אז לשים אותה כמות?

מתכונים ב-10 דקות (20:17 1.05.2021)

היי,
הכוונה לגודל L, אבל אפשר לשים גם 3 ביצים M.
שבוע נפלא😊

שני (12:32 19.02.2021)

היי היי! הכנתי אותה אלף פעמים ומאוהבת אבל הפעם חסרה לי אבקת שוקולית, אפשר אבקת קקאו במקום? כמה אם כן? או משהו אחר?
תודה מראש! 💜

מתכונים ב-10 דקות (12:36 19.02.2021)

היי,
יכולה לשים במקום שוקולית 4 כפות קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לכוס ושליש (במקום 3/4 כוס).
בהצלחה:)

אוריה (21:30 4.02.2021)

היי אפרת, ממש רוצה להכין את הקרם מעל ולפזר שערות חלווה אבל אין לי שום קצפת.. מה יכול להיות כתחליף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 4.02.2021)

היי אוריה,
אפשר להמיס 100 שוקולד מריר עם 2 כפות שמן + 3 כפות מים.

אוריה (09:14 5.02.2021)

תודה רבה!

אוריה (12:25 5.02.2021)

יצא מעולההה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:21 5.02.2021)

מהמםם 😍

נעמה (00:16 10.01.2021)

אפרת, תודה רבה על עוד מתכון מעולה!
עוגה טעימה במיוחד, עסיסית ויפה, שקצרה הרבה מחמאות.
מצרפת את המתכון לרשימת המתכונים הקבועים שלי 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:08 10.01.2021)

איזה כיף 🙂
תודה נעמה! שמחה לקרוא שאהבת ❤️

Erez Sinvany (01:35 2.01.2021)

היי אפרת.
מתכון מעולה וקל להכנה.
הוספתי 2 חופנים של אגוזי פקאן.
יצא מעולה!!
שמח שהבלילה מספיקה ל2! תבניות 😉

מתכונים ב-10 דקות (13:28 2.01.2021)

שמחה לקרוא שיצא מוצלח ארז 🙂

תמר (13:37 29.06.2020)

הי אפרת
משתמשת נלהבת באתר שלך!
הכנתי את העוגה, הכפלתי כמויות ויצא פשוט מעולה!
אישית השתמשתי בקקאו + סוכר (כוס סוכר וחצי קקאו) במקום אבקת שוקו ויצא מעולה!
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:17 29.06.2020)

תודה תמר 💜

יעל (10:40 26.06.2020)

הי
אפרת
המתכונים שלך מדהימים
אפשר להמיר את השוקולית בסוכר וקקאו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 26.06.2020)

אפשר לשים 4 כפות קקאו (במקום 3/4 כוס שוקולית) ולהגדיל את כמות הסוכר לכוס ושליש (במקום 3/4 כוס).

ירדי (18:25 21.05.2020)

שלום,
האם את העוגה צריך לשמור במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:16 21.05.2020)

אפשר לשמור על השיש במקום מוצל וקריר יחסית.
יש לכסות היטב בניילון נצמד או נייר כסף.

כבי (02:13 9.03.2020)

אשמח אם תוכלי לעזור לי,
הכנתי כמות כפולה, אבל שכחתי להכפיל דבר אחד- את האבקת שוקו.
העוגה, כמובן, יצא בהירה ורטובה יותר.
האם יש תקנה? או שהדבר היחיד שניתן לעשות ממנה זה כדורי שוקולד? (כמו במתכון שיש לך)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:03 9.03.2020)

אם העוגה כבר אפויה אין כל כך מה לעשות. נראה לי שכדאי להכין ממנה כדורי שוקולד 🙂

ריבי (18:52 27.02.2020)

היי רציתי לדעת למה העוגה בזמן שהיא בתנור היא נפתחת כמו הר געש למה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 27.02.2020)

את אופה בחום עליון וחום תחתון?
אם כן אז אולי התנור שלך שלך חזק יחסית וכדאי לאפות ב170 מעלות.

שירלי (13:16 15.11.2019)

עוגה מדהימה קלה וטעימה בטרוף
תודה !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 15.11.2019)

שמחה שאהבת 🙂

ש (13:14 3.11.2019)

היי
אני רוצה להוסיף לבלילה קוקוס.
האם אפשרי?
אם כן, כמה קוקוס להוסיף?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:32 3.11.2019)

כן, אפשר להוסיף כחצי כוס קוקוס.

מיה (16:46 1.11.2019)

החלפתי את השוקולית בקקאו לפי איך שפירטת באחת התגובות ויצא מושלם!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 2.11.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיה

עליזה (18:56 30.05.2019)

עוגת יחלבה יצא לי מוצלח אהבו את זה הכנתי עוד עכשיו לכבוד שבת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 30.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה עליזה

אור (21:08 10.03.2019)

אפשר עם פחות סוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 10.03.2019)

אפשר להפחית לחצי כוס סוכר.

גילה (12:21 21.12.2018)

הכנתי בשתי תבניות אינגלש קייק
התנור חומר מראש 20 מעלות חום תחתון ועליון
אבל היא בסדר גמור היא היתה בערך שעה בתנור
אבל למה נפתח מלמעלה?
יש לך עוד מתכון לעוגת חלבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:52 21.12.2018)

מה הכוונה 20 מעלות? זה צריך להיות 180 מעלות.
יש עוגות שמתבקעות בחלק העליון.
יש מאפינס חלבה.

גילה (14:44 20.12.2018)

היי אפרת
העוגה כבר שעה בתנור שחומם מראש והיא עדיין לא מכונה אני מכניסה קיסם והוא רטוב
וגם העוגה נפתחה לי ממש מלמעלה
מה הבעיה??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:10 20.12.2018)

כמה זמן חיממת את התנור לפני?
באיזה תבנית הכנת? חום עליון וחום תחתון?
בכל מקרה תמשיכי לאפות עד שקיסם יוצא יבש.

גילה (10:24 20.12.2018)

היי אפרת
המתכונים שלך אליפוווות תמיד מחמיאים לי עליהם
רציתי לשאול באיזה סוג כוסות את משתמשת למים ולקמח
שאני ידע כמויות
כוס פלסטיק כוס זכוכית וכו
אין לי בבית מדידה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:31 20.12.2018)

היי גילה,
אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל. זה כוס זכוכית רגילה עם הידית. ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף – המרת מידות אפיה.

איילת א (17:38 22.11.2018)

היי אפרת, יש לי שערות חלבה שאני רוצה לסיים.. אפשר להשתמש? במידה ואפשרי, ראיתי באחת התגובות שאמרת שאפשר לשים חלק מהבלילה, לשים ממרח חלבה ואז לכסות עם כמות נוספת, האם עדיף גם במקרה הזה ככה או לערבב לפי המתכון הרגיל? והאם עדיף בתבנית אחת בינונית או שתי אינגליש קייק?
סליחה על ההצפה ותודה מראש 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 22.11.2018)

היי איילת,
אפשר להשתמש בשערות חלבה.
אפשר לפזר חלק משערות החלבה בתוך התערובת עצמה וחלק מעל הבלילה כמו בממרח החלבה.
עדיף להכין ב-2 אינגליש קייק.

נעמה (20:26 15.11.2018)

שלום אפרת.
מעדכנת שחצי כוס קמח נוספת פתרה את הבעיה והעוגה יצאה אליפות.טעימה ברמות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:28 15.11.2018)

בדיוק השבתי לך שאת יכולה להפחית מכמות המים (במקום להוסיף קמח).
בכל מקרה שמחה שזה הצליח! 🙂

נעמה (17:21 15.11.2018)

כן לכל התשובות ואני מחממת מראש על 175 מעלות עד שהנורה נכבית ואז מכניסה לתנור. זה ממש מוזר כי יש כאן גם תגובות טובות על העוגה הזו.שלחתי את המתכון לקונדיטורית וצילמתי לה את העוגה שיצאה כי כבר התייאשתי אחרי 3 נסיונות והיא אמרה שצריך להוסיף עוד חצי כוס קמח אבל כבר לא ניסיתי את זה.מה דעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:27 15.11.2018)

נסי פעם הבאה לשים כוס וחצי מים במקום 2 כוסות מים ועדכני אותי איך יצא.
בכל מקרה תמשיכי לאפות עד שקיסם יוצא יבש.

נעמה (12:52 15.11.2018)

שלום אפרת.
אני משתמשת הרבה במתכונים שלך ובדר”כ יוצאים טוב אבל משום מה העוגה הזו לא יוצאת טוב.השתמשתי בכוס 240 מ”ל, לא ערבבתי הרבה את הקמח, עבדתי לפי המתכון ובכל זאת העוגה כבר שעה וחמש דקות בתנור ועדיין קיסם לא יוצא יבש.ניסיתי כבר 3 פעמים: פעם בשתי תבניות אינגליש קייק בו זמנית, פעם חצי כמות רק עם תבנית אחת בתא התחתון של התנור ועכשיו שוב תבנית אחת בתא העליון ועדיין הקיסם לא יבש. מה לא בסדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:29 15.11.2018)

ממש מוזר. גם ב-2 תבניות אינגליש קייק זה לוקח יותר משעה?
את אופה בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון) ב-180 מעלות?
כמה זמן את מחממת את התנור מראש?
את מניחה את העוגה על רשת במרכז התנור?

נעמה (21:06 14.11.2018)

שלום אפרת.
1. האם ניתן לשים את כל החומרים במיקסר במקום במטרפה ידנית בעוגה זו?
2. האם באופן כללי בעוגות בחושות אפשר לשים במיקסר במקום לערבב ידנית? (משום מה העוגה הזו ובכלל עוגות בחושות יוצאות לי בפנים במרקם קצת חי כמו קיגל ולא כמו עוגה ואני מתלבטת האם ההקצפה תפתור את הבעיה)
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 15.11.2018)

היי נעמה,
1. אפשר.
2. אפשר. אם העוגות יוצאות במרקם דחוס כמו קיגל זה יכול להיות בגלל שימוש בכוס קטנה מידי. יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו בתמונה או שאת מערבבת הרבה לאחר הוספת הקמחים. ערבוב יתר עשוי לגרום לעוגה לצאת דחוסה. לגבי מרקם חי, אולי העוגה יוצאת מהתנור לפני שהיא נאפית עד הסוף. חשוב לבדוק עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה ורק אם יוצא יבש העוגה מוכנה.

אמא לתינוקות (21:56 6.11.2018)

אחת העוגות המוצלחות והטעימות…מכינה עכשיו (ומכינה שוב ושוב:-))..תודה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 7.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים!

יעלי (08:39 26.10.2018)

היי אפרת,
חשוב לי לציין שבזכותך ורק מהאתר שלך הכל יוצא פשוט מושלם!
תודה רבה!
תמיד את רושמת שלא כדאי לערבב בסוף את הקמח הרבה זמן. אבל תמיד נשארים גושים. מה עושים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 26.10.2018)

תודה, כיף לשמוע 🙂
לשאלתך, כדאי להשתמש במטרפה ידנית. כך הערבוב קצר ויעיל יותר.

רחל (18:19 11.10.2018)

הכנתי בשבוע שעבר בתבנית עגולה של 26- הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה!!
אפיתי כ45 דקות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:25 11.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

מור (10:35 7.09.2018)

אני רוצה לחלק את הכמות לשתי תבניות אינגליש קייק .על כמה זמן לשים כל אחת ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 7.09.2018)

אפשר ומומלץ לשים את שתי התבניות יחד בתנור. זמן אפיה 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הילה (17:26 6.08.2018)

האם אפשר לשים כוס אחת קמח שקדים וכוס קמח רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 6.08.2018)

לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אם כן, לדעתי כוס וחצי מים יספיקו (במקום 2 כוסות).

מור (06:26 6.07.2018)

בוקר טוב! אפשר עם קמח כוסמין מלא ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:12 6.07.2018)

כן אפשר.

הילה (16:16 21.06.2018)

כמה יוצא מהכמויות הרשומות? אני צריכה בגודל של תבנית תנור. כמה להכפיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:55 21.06.2018)

היי הילה,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית בינונית קטנה בגודל 22X31.
לתבנית בגודל של התנור יש להכפיל כמויות ב-2.

שילת (10:06 15.03.2018)

היי אפרת גם לי יצא מרקם כזה דחוס ומוזר… אולי בגלל המים החמים? שמתי ישר מהקומקום … בכלל, מה הקטע של מים חמים בעוגות בחושות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:24 15.03.2018)

היי שילת,
צריך לשים מים חמים ולא רותחים. המים החמים דווקא תורמים לרכות העוגה.
יכול להיות שלאחר שהוספת את הקמח ערבבת יחסית הרבה? כי גם זה יכול לגרום למרקם דחוס.

אני (19:30 26.02.2018)

אני משתמשת למדידה בכוס קרטון בינוני לקפה, זה הגודל??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 26.02.2018)

היי,
כוס קרטון היא קצת גדולה. עדיף להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית בנפח של 240 מ”ל. ראי תמונה.

אני (14:21 23.02.2018)

עשיתי את העוגה והיא משום מה יצאה לי כמו קוגל, ממש לא מרקם של עוגה. איך זה ייתכן???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 23.02.2018)

היא ממש לא אמורה לצאת במקרם כזה. עברת על כל החומרים לוודא שלא פספסת משהו?
השתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל?
אולי ערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?

שרה (23:15 1.02.2018)

הי
הכנתי אתמול ויצא פצצה! נגמר תוך רגע ,כולם אהבו
תודה לך!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:29 1.02.2018)

תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂

לי (10:45 23.01.2018)

היי, אם אין לי שוקולית, איזה תחליף אוכל להשתמש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 23.01.2018)

לדעתי אפשר לשים 4 כפות קקאו (במקום 3/4 כוס שוקולית) ולהעלות את כמות הסוכר לכוס ושליש (במקום 3/4 כוס).

שרה (20:18 17.10.2017)

הי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה היום (שלישי) עבור שבת, היא טובה בהקפאה? כולל הקרם?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:27 17.10.2017)

היי שרה,
את יכולה להכין היום כולל הקרם ולאחר שהעוגה מתקררת לגמרי, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא. להוציא להפשרה על השיש כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה.

תיקי (17:01 1.10.2017)

הי
נראה מתכון טוב תודה
כמה זה בכוס חד פעמי יוצא 150 חלבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 1.10.2017)

בסביבות כוס ושליש.

אוהבת לאפות (22:28 24.08.2017)

הכנתי את העוגה והריח משגע! אבל אין לי לא שוקלד ולא שמנת..מה לעשות??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 24.08.2017)

היי,
את יכולה להכין ציפוי מקקאו. ראי מתכון בלינק המצורף- ציפוי שוקולד לעוגה.

אירית (12:03 19.07.2017)

עוגה מצויינת אני מכינה אותה הרבה בתבניות אינגליש קיק עכשיו אני רוצה להכין אותה ליום ההולדת של הנכד של בתבנית a4 האם ניתן באותם כמויות או שצריך להוסיף תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:27 19.07.2017)

היי אירית,
אם הכוונה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 31X22 אז הכמויות במתכון מתאימות. זו צריכה להיות תבנית A4 בחלק העליון ולא בתחתית. אני ממליצה לשים 3 ביצים כדי שהעוגה תהיה יותר יציבה.
אם הכוונה לתבנית מלבנית הגדולה יותר בגודל 32X25 אז יש להכפיל כמוית ב1.5 למעט הביצים שכדאי לשים כמות כפולה (4 ביצים, כוס ורבע סוכר, כוס ורבע שמן, 3 כוסות מים וכו’)
שיהיה המון מזל טוב 🙂

אירית (20:46 6.07.2017)

האם ניתן לעשות את העוגה בתבנית עגולה ואם כן מה המידה ?

מתכונים ב-10 דקות (22:20 6.07.2017)

כן, תבנית עגולה בקוטר 24.

מזל (22:31 15.06.2017)

שלום
שמעתי המלצות מעולות על העוגה וברצוני לדעת אם אמיר את המים במיץ תפוזים האם צריך לחמם את המיץ?

מתכונים ב-10 דקות (08:26 16.06.2017)

היי מזל,
אין צורך לחמם את המיץ.
שבת שלום 🙂

מזל (15:30 18.06.2017)

שלום
למרות שאלתי הקודמת הכנתי את העוגה לפי המתכון המקורי.
“עפו עליה” (:
היתה מעולה וחוסלה
תודה רבה ושבוע טוב

מתכונים ב-10 דקות (15:31 18.06.2017)

שמחה מאוד לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🙂

מזל (14:13 25.06.2017)

היי אפרת
גם השבוע העוגה חוסלה ואמרו שהיא יותר טובה
שוב תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:25 25.06.2017)

מעולה 🙂 שמחה שנהניתם מהעוגה.
תודה ושבוע מקסים

אהובה (09:58 16.05.2017)

בוקר טוב

האם אפשר להשתמש בכמות הזאת בתבנית אחת של אינגלישקייק (לא חד פעמי)

תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:33 16.05.2017)

היי אהובה,
אם זאת תבנית אינגליש קייק גדולה אז לדעתי אפשר.
ממליצה למלא את התבנית עד גובה 3/4 מקסימום ואם נשאר עודף לשים בתבניות מאפינס בודדות.

ליטל (14:45 12.05.2017)

או שאפשרי לשים מים במקום השמנת??

מתכונים ב-10 דקות (17:41 12.05.2017)

היי ליטל,
את יכולה להכין אחד הציפויים בלינק המצורף – ציפוי שוקולד לעוגה ופשוט לפזר מעל פירורי חלבה.
שבת שלום 🙂

ליטל (14:42 12.05.2017)

הי. חסרים לי מהמרכיבים לציפוי והעוגה כבר בתנור… יש סיכוי שתהיה טעימה גם בלי הציפוי??

יעל (07:30 27.04.2017)

היי,
האם ניתן להחליף את השוקולית בשוקולד מריר?

מתכונים ב-10 דקות (08:46 27.04.2017)

היי יעל,
פחות מומלץ מאחר והשוקולית כאן משתמשת כקמח ואם תשימי שוקולד מריר יחסי הנוזלים והקמחים ישתנה.
אפשר להכין את העוגה הזאת- עוגת שוקולד עם קצפת, שמבוססת על שוקולד מריר ולהוסיף לתערובת 150 גרם חלבה מפוררת. במקום קצפת להכין את הציפוי שרשום במתכון הזה.
יום מקסים 🙂

זמירה (21:57 15.04.2017)

אפרת יקרה שבוע טוב! האם אפשר להתאים את העוגה הזאת לפסח?
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (23:15 15.04.2017)

היי זמירה, שבוע טוב 🙂
הייתי מנסה להכין חצי כמות בתבנית אינגליש קייק אחת ולשים 2 ביצים, שליש כוס סוכר, שליש כוס שמן, חצי כוס מים רגילים או מיץ תפוזים, חצי כוס קמח מצות דק, 2 כפות שטוחות קמח תפו”א, כפית גדושה אבקת אפיה, חצי כוס אבקת שוקולית ו-70 גרם חלבה מפוררת.

בלה (23:05 4.03.2017)

האם אפשר לשים ממרח חלבה במקום חלבה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:18 4.03.2017)

היי בלה,
אפשר לצקת 3/4 מהבלילה, לפזר מעל כ-2 כפות ממרח חלבה ולכסות ברבע הבלילה שנותרה.

נעה (23:02 2.02.2017)

איך אני מחלקת את הכמויות לקבל תבנית אינגליש קייק אחת?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (00:08 3.02.2017)

היי נעה,
כמויות לתבנית אינגליש אחת:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
שליש כוס שמן
3/4 כוס מים חמים
כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה
שליש כוס שוקולית
70 גרם חלבה מפוררת
לציפוי: רבע מיכל שמנת, 50 גרם שוקולד מריר, כף פירורי חלבה.

שושנה (22:13 15.12.2016)

האם יש לשמור את העוגה במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (23:07 15.12.2016)

היי שושנה,
אפשר לשמור אותה בחוץ עטופה בניילון נצמד.

דיקלה (16:46 23.10.2016)

היי אפרת חג שמח,
מתכון מנצח לעוגה בחושה…. טעימה , רכה, ומאוד גבוהה, השתמשתי בחלוה של בארכה , מאוד מורגש הטעם, תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (16:59 23.10.2016)

תודה דיקלה 🙂
חג שמח!

אוריה (16:13 7.10.2016)

היי נגמר לי השוקולית ישמצב שאני יכולה אוליי לשים משהו אחר במקום השוקולית..? (אוליי קקאו וסוכר…?)

מתכונים ב-10 דקות (16:55 7.10.2016)

היי אוריה,
אני מניחה שאפשר לשים 4 כפות קקאו (במקום 3/4 כוס שוקולית) ולהעלות את כמות הסוכר לכוס ושליש (במקום 3/4 כוס).
שבת שלום 🙂

מאי (01:52 29.09.2016)

היי רציתי לשאול כמה שאלות:
1: אם אעשה את העוגה בתבנית עגולה קוטר 22 כדי שתצא גבוהה יותר זה אפשרי? משהו משתנה?
2: כמעט את כל העוגות שלי אני אופה בתנור שחומם מראש על טורבו במסילה השנייה מלמטה. זה נכון גם לעוגה הזו?
3: האם כוס מדידה אוניברסלית תתאים פה?
4: מים חמים- הכוונה ללהרתיח מים בקומקום ולחכות קצת שיתקררו לפני שמשתמשים בהם?

אשמח לתשובות רוצה להכין אותה מחר, תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (08:37 29.09.2016)

היי מאי,
1. אפשר להכין בתבנית 22 כדי שהעוגה תצא גבוהה אבל צריך גם שהתבנית תהיה גבוהה.
2. אני אופה במסילה השניה מלמטה אבל על תוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון). אם את רגילה לאפות עוגות בטורבו והן יוצאות מוצלחות גם את זו את יכולה לאפות באותה צורה.
3. אם כוס המדידה היא בנפח של 240 מ”ל זה מצוין (אני משתמשת בכוס זכוכית רגילה עם ידית בנפח 240 מ”ל – ראי תמונה).
4. כן אבל במקום להמתין אפשר לערבב מים שהורתחו עם מים פושרים (חצי-חצי).
בהצלחה ושנה טובה 🙂

מימי (08:28 27.09.2016)

היי. קודם כל תודה על המתכונים הפשוטים באליפותם!!
שאלה בסיסית למרות שאני כבר אופה שנים… על איזה תבנית בתנור עדיף להניח את התבניות עם העוגה? על תבנית התנור או התבנית עם הפסים? תודה ושנה טובה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (08:36 27.09.2016)

היי מימי,
את תבנית העוגה מומלץ להניח על רשת התנור ולא על תבנית תנור אטומה.
חג שמח ושנה טובה! 🙂

ציפי (16:57 23.09.2016)

עשיתי עם ציפוי ללא שמנת מתוקה ויצא מ ו ש ח ת שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (17:17 23.09.2016)

מעולה!
שבת שלום 🙂

יהודית (19:44 22.09.2016)

הי אפרת.
לדעתך העוגה צא מוצלחת גם ללא החלבה? או במה אפשר להמיר אותה?

מתכונים ב-10 דקות (19:55 22.09.2016)

היי יהודית,
אין בעיה לוותר על החלבה. העוגה יוצאת רכה וטעימה גם בלעדיה 🙂

רותם סעדון (15:16 17.08.2016)

היי עשיתי היום את העוגה ללקוחה זאת הפעם הראשונה שאני עושה את העוגה אחרי שראיתי את כל ההמלצות הטובות פה.
מקווה שהכל יצא טוב ןהם אהבו.
רק דבר אחת המתכון לא מתאים לעוגה בקוטר 24 היא יוצאת ממש ממש נמוכה ולצערי לא היה לי זמן להכין את העוגה בשניל ולהכפיל כמויות.
אז שידרגתי עם גנאש שוקולד מעקצץ שנתן לעוגה עוד קצת גובה אני יעדכן אחרי שהלקוחה תטעם

מתכונים ב-10 דקות (15:33 17.08.2016)

היי רותם,
בדר”כ 2 כוסות קמח מספיקות לתבנית 24. יכול להיות שהעוגה לא תפחה כמו שצריך? בכל אופן, טוב עשית כשהוספת את ציפוי הגנאש כי מעבר לגובה הוא מעשיר את העוגה.
מחכה לעדכון איך יצא 😉

רותם סעדון (20:09 17.08.2016)

העוגה כן תפחה כמו שצריך אבל היא לא יצאה גבוהה כמו שציפיתי
ומאוד אהבו את העוגה ❤

מתכונים ב-10 דקות (20:49 17.08.2016)

העיקר שהיא יצאה טעימה, זה הכי חשוב 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אוריה (14:42 12.08.2016)

היי,הבלילה נראת מעולה אבל לאיזה גודל תבנית כדאי לי לשפוך..?

אוריה (15:17 12.08.2016)

לא משנה עשיתי מתכון כפול ושפכתי לתבנית בינונית וגם לתבנית מוארכת יצא מושלם!

מתכונים ב-10 דקות (15:32 12.08.2016)

מעולה 🙂
שבת שלום!

אפרת (22:11 4.08.2016)

ראשית .נהנת מאד מהמתכונים.שאלה:האם אפשר לאפות בתבנית סיליקון ולהפוך על צלחת הגשה?

מתכונים ב-10 דקות (22:32 4.08.2016)

היי אפרת,
אין בעיה לאפות בתבנית סיליקון ולהפוך, רק חשוב לשמן היטב את התבנית לפני שיוצקים את הבלילה (גם בדפנות) ולהניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שהופכים אותה.
בהצלחה 😉

אירית (18:01 25.07.2016)

העוגה מצויינת אחת הטובות השאלה שלי אם הכמות מספיקה גם לתבנית עגולה ואם כן מה גודל התבנית

מתכונים ב-10 דקות (20:58 25.07.2016)

היי אירית,
הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24.
ערב נעים 🙂

אירית (17:22 17.04.2016)

עשיתי את העוגה והיא מצוינת רציתי לדעת אם אפשר לעשות אותה לפסח עם קמת תופח כשר לפסח

מתכונים ב-10 דקות (18:27 17.04.2016)

היי אירית,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. ממליצה לנסות רק עם מחצית מהכמויות בתבנית אינגליש קייק אחת ובשינויים הבאים:
2 ביצים
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים/מים (לא חמים)
חצי כוס קמח תופח לפסח
חצי כוס אבקת שוקולית
שליש כפית אבקת אפיה
2 כפות קמח מצות דק
70 גרם חלבה מפוררת
*לציפוי: רבע מיכל שמנת, 50 גרם שוקולד מריר, כף פירורי חלבה
אם תחליטי לנסות אשמח לעדכון איך יצא 🙂
חג שמח!

ענת (13:57 30.03.2016)

הכנתי פעמיים ויצא ממש מעולה!! מאוד טעים.
רציתי רק לדעת למה תחתית העוגה יצאה לי שרופה? אולי כי הפחתתי בכמות השמן או הביצים?
שוב תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:15 30.03.2016)

היי ענת,
באיזה סוג תבנית הכנת?
העוגה הייתה במרכז התנור או יותר קרובה לתחתית?
יכול להיות שאפית בטעות בתוכנית התחתונה בלבד של התנור ולא ברגילה (למעלה ולמטה)?

ענת (19:59 30.03.2016)

היי אפרת,
במקום 2 תבניות אינגליש קייק שמתי בתבנית מלבנית גדולה (בערך 20*30 לא זוכרת במדויק).
אפיתי בתוכנית הרגילה כמו תמיד, הנחתי את התבנית במרכז התנור.
אותו הדבר קרה לי גם בעוגת הבננות שהכנתי (בתבנית אינגליש קייק אחת, תוכנית רגילה, במרכז התנור)

מתכונים ב-10 דקות (20:15 30.03.2016)

את משתמשת בתבנית חד פעמית מאלומיניום או מקרטון? פעם הבאה נסי לרפד את התבנית בנייר אפיה לפני שאת יוצקת את הבלילה.
אם זה קרה לך בעוגות נוספות אז אולי משהו בתנור לא תקין? אולי החלק העליון לא מתחמם כמו שצריך?

ענת (14:10 31.03.2016)

תבנית אלומיניום (התבניות הכסופות).
יעזור אם אני אשמן את תחתית התבנית לפני שאני יוצקת עליה את הבלילה?

מתכונים ב-10 דקות (14:12 31.03.2016)

בטח 🙂 חשבתי שאת משמנת את התחתית. זה חשוב לשמן בכל עוגה שמכינים.

שירי (15:03 11.03.2016)

העוגה בתנור והתגובות כאן בהחלט מעלות את הציפיות…

אם אני רוצה שהציפוי יהיה פרווה – במה ניתן לערבב את השוקולד המריר? (אין לי בבית שמנת צמחית או חלב סויה)

מתכונים ב-10 דקות (15:13 11.03.2016)

היי שירי,
את יכולה להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 20 גרם מחמאה/מרגרינה ו3 כפות מים רותחים.
שבת שלום!

תהילה (13:13 4.03.2016)

לא כדאי לשים קקאו במקום שוקולית למי שאוהב ממש שוקולד?

מתכונים ב-10 דקות (13:19 4.03.2016)

היי תהילה,
אפשר, פשוט השוקולית מעדנת את הטעם השוקולדי של העוגה לעומת הקקאו שהוא חזק בטעם.
אם את רוצה לשים קקאו אני ממליצה לשלב עם השוקולית ולהגדיל את כמות הסוכר ב 1-2 כפות גדושות (בנוסף ל3/4 כוס).
שבת שלום 🙂

אפרת (13:25 2.03.2016)

שלום,
לאיזו תבנית מתאימה העוגה?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (13:34 2.03.2016)

היי אפרת,
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24 או מלבנית 31X22.

זוהרה (19:47 23.02.2016)

האם ניתן להשתמש במקום קמח רגיל בקמח ללא גלוטן או קמח כוסמין?

מתכונים ב-10 דקות (20:02 23.02.2016)

היי זוהרה,
עדיף קמח כוסמין. מומלץ לנפות את הקמח לפני השימוש.

יהודית (12:17 21.02.2016)

הי אפרת.:)
העוגה הייתה הצלחה גדולההה… רכה, גבוהה ואוורירית מאוד..
טעם נפלא..
אבל משום מה לא הורגש ככ טעם החלבה..
יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי בשערות חלבה?
ממש בא לי לנסות שוב 🙂 בכל מקרה העוגה היתה יאמיי
תודה רבההה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:29 21.02.2016)

היי יהודית,
יכול להיות שבגלל שאלה שערות סבתא והמרקם שלהן יותר אוורירי היה צריך לשים כמות גדולה יותר.
פעם הבאה שימי כמות גדולה יותר של שערות סבתא או השתמשי בחלבה רגילה מפוררת.
שבוע נפלא!

יהודית (10:25 19.02.2016)

היי..
שערות חלבה הולך?

מתכונים ב-10 דקות (10:27 19.02.2016)

הולך 🙂

הילה (13:16 4.02.2016)

מעולה! רעיון נפלא להוסיף חלבה לעוגת שוקולד!
עשיתי מקמח מלא ולבן חצי חצי והוספתי גם קוקוס פשוט נפלא! לא השאירו פירור!
תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:41 4.02.2016)

מעולה!! שמחה שיצא טעים 🙂

נתלי (11:00 29.01.2016)

היי,
יש לך במקרה מתכון לעוגת פירות יבשים ??

מתכונים ב-10 דקות (11:02 29.01.2016)

לא נתלי, אין לי 🙂

אילנית (23:03 28.01.2016)

יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (23:04 28.01.2016)

תודה אילנית, שמחה לשמוע 🙂

טל (20:16 27.01.2016)

שלום , האם אפשר להכין את העוגה גם כמאפינס?

מתכונים ב-10 דקות (20:46 27.01.2016)

בטח טל. מהכמות הזאת אמורים לצאת כ-20 מאפינס. זמן האפיה אמור להתקצר לכ-20 דקות.

חנה (22:50 16.01.2016)

מתכון מעולה!!
קל להכנה, מוצרים במחירים נורמלים, וטעיייים!!
אפיתי את העוגה בטוסטר אובן ישן, ולמרות הכל היא תפחה ויצאה אוורירית ורכה.
תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (23:52 16.01.2016)

שמחה לשמוע חנה!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂

רומי (20:22 3.12.2015)

עוגה פשוט מושלמת! רכה עסיסית ונימוחה. פעם שלישית שאני מכינה אותה. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (21:01 3.12.2015)

תודה רומי 🙂

יפית (17:52 3.12.2015)

בתור אחת שאופה הרבה,העוגה הזאת ממש כשלון..הכנתי והיא ממש לא טעימה.העוגה הכי לא מוצלחת שהכנתי,ואני מכינה בכל שבוע עוגה למשפחה..הפעם אכזבתי והתאכזבתי.חבל על המוצרים שהשתמשתי

מתכונים ב-10 דקות (20:01 3.12.2015)

היי יפית,
לדעתי פספסת משהו או משהו נעשה לא כמו שצריך. אם תפרטי בדיוק מה לא היה בסדר אוכל לעזור לך להבין מה.

ליאורה (19:40 29.11.2015)

אני גם טירונית באפייה והכנתי כמה עוגות מאתר שלך ויצא ממש ממש טעים במיוחד העוגה הזאת, מרגישים את החלבה ממש בעדינות והשוקולד מוסיף הרבה, והמדד שלי להצלחה זה אם הילדים אוכלים והם ממש נהנו …. ישששש ….. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (19:44 29.11.2015)

כיף גדול לשמוע 🙂
תודה ליאורה ושבוע מעולה

נופת צופים (13:46 27.11.2015)

יצאה נהדר, אמנם ויתרתי על ציפוי השוקולד, אך להדגשת טעם החלווה פיזרתי לפני האפיה כמות נדיבה על פני העוגה.

מתכונים ב-10 דקות (14:09 27.11.2015)

אני שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

שלומית (15:41 26.11.2015)

היי תודה על התשובה המהירה 🙂
אני פשוט טירונית בכל מה שקשור לאפייה, ואם אין לי כוס כזאת בבית את יכולה להגיד כמויות בכוס חד פעמית של שתייה קרה או חמה?
וגם התנור שלי ממש חם על כמה מעלות את ממליצה לי לשים את העוגה?
המון תודה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (17:13 26.11.2015)

היי שלומית,
אלה הכמויות בכוס פלסטיק חד פעמית קטנה לשתיה קלה (הכוס הכי פשוטה):
2 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
2+2/3 (שתי כוסות ושני שליש) מים חמים
2+2/3 קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
כוס שוקולית+ כף נוספת
150 גרם חלבה מפוררת
לציפוי:
3/4 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
כף גדושה פירורי חלבה
אם התנור שלך חזק ממליצה לאפות על 160-170 מעלות, תלוי כמה חזק הוא.
בהצלחה!

חמוטל (20:57 4.02.2016)

כמה זה 150 חלבה

מתכונים ב-10 דקות (21:44 4.02.2016)

היי חמוטל,
שימי בערך כוס חלבה מפוררת.

שלומית (12:39 26.11.2015)

היי,
תודה רבה על המתכונים הנהדרים.
סליחה על הבורות, אבל אם אין לי כוסות מדידה איך אני אדע כמה זה שלושת רבע כוס?

מתכונים ב-10 דקות (13:22 26.11.2015)

היי שלומית,
את יכולה להשתמש בכוס סטנדרטית רגילה (כוס זכוכית עם הידית). מה שחשוב שתשתמשי באותה הכוס למדידת כל החומרים במתכון (קמחים, סוכר ונוזלים) כדי שהיחס יהיה שווה.
למדידת סוכר, שמן ושוקולית- תמלאי את אותה כוס בגובה 3/4.
בהצלחה 😉

אברהים (20:49 24.11.2015)

הי מה אפשר להוסיף במקום אבקת שוקלית

מתכונים ב-10 דקות (21:56 24.11.2015)

היי,
אפשר לשים חצי כוס אבקת קקאו (במקום 3/4 שוקולית).
במקום 3/4 כוס סוכר כדאי לשים כוס סוכר מאחר והקקאו לא מתוק כמו השוקולית.
בהצלחה 🙂

אמא לתינוקות (16:28 19.11.2015)

יש לי את הקופסא של ה400 גרם חלווה ונשאר לי מזה אולי חצי משליש(בעלי מחסל בשקט את החלווה ולא משאיר לי לעוגות:-))…נראה לך שזה יספיק?..

מתכונים ב-10 דקות (17:00 19.11.2015)

היי,
החלבה פחות תהיה מורגשת אבל העוגה עדיין תהיה טעימה 🙂

אמא לתינוקות (18:55 19.11.2015)

מעולה!!
שבוע שעבר הכנתי לכבוד שבת 2 עוגות כאלו, ופשוט שכמעט לא נשאר לשבת!! 🙂

תודה לך

דורה (13:32 6.10.2015)

שלום! העוגה יצאה מדהימה! לא להאמין שלקח לי רק כמה דקות להכין אותה… היו לי רק 75 גרם חלבה, אז עירבבתי דבש וטחינה גולמית והוספתי במקום החלבה גם בעוגה וגם בקרם.
תודה על המתכון, אימצתי אותו בהחלט!

מתכונים ב-10 דקות (15:18 6.10.2015)

שמחה לשמוע דורה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

עינב (21:23 5.10.2015)

הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון והעוגה יצאה צמיגית ולא אוורירית כמו העוגות שאני מכינה בד”כ.. מניסיון, לדעתי משהו לא נכון עם הכמויות.

מתכונים ב-10 דקות (22:12 5.10.2015)

היי עינב,
אין בעיה בכמויות במתכון (אחרת כל התגובות היו מעידות על כך 🙂 ).
תנסי לעבור על המרכיבים ולראות שלא פיספסת משהו בטעות. האם הכנת את העוגה ב-2 תבניות אינגליש קייק?
מה הכוונה לעוגה צמיגית? לאחר שהוספת את הקמח יכול להיות שערבבת את הבלילה יותר מידי? כי ערבוב יתר גורם לעוגה להיות דחוסה.

נועה (23:07 1.10.2015)

העוגה אכן יצאה טעימה ויפה,
תודה רבה על האתר המושלם

מתכונים ב-10 דקות (08:55 2.10.2015)

תודה נועה, אני שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!

זוהר (00:22 29.09.2015)

העוגה באמת מהירה וקלה להכנה, הבלילה אכן יצאה דלילה אך נאפתה פשוט מעולה בתנור בסביבות 40-45 דק, כאשר לאחר 35 הנמכתי את החום ל160.
השתמשתי בחלווה מסולסלת ושמתי יותר מ150 גרם אך לצערי עדיין אין כלל טעם של חלווה:(

מתכונים ב-10 דקות (09:46 29.09.2015)

היי זוהר,
יש סוגים של חלוות שפחות מרגישים בהם את הטעם, במיוחד המסלוסלות/שערות חלבה.
פעם הבאה ממליצה להשתמש בקוביית חלבה מפוררת או בממרח חלווה (2-3 כפות מלאות).
יום נפלא 🙂

הדס (19:04 9.09.2015)

הי
העוגה יצאה טעימה מאד אבל מתפוררת כאשר מנסים להוציא פרוסה, מדוע?
דרך אגב – הכנתי עם ממרח חלבה ושמתי כמות גדולה על מנת שהטעם יהיה דומיננטי יותר
תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:23 9.09.2015)

היי הדס,
הביצים הן אלו שמייצבות את העוגה ו”קושרות” בין המרכיבים.
אולי השתמשת בביצים קטנות? פעם הבאה ממליצה להוסיף ביצה נוספת וזה אמור לפתור את הבעיה.
שמחה שיצא טעים, זה הכי חשוב 😉
חג שמח ושנה טובה!

שני (23:57 5.09.2015)

כמה מחמאות !
כבר הזמינו לחג ..

מתכונים ב-10 דקות (00:28 6.09.2015)

איזה כיף!
חג שמח ושנה טובה 🙂

שני (22:20 3.09.2015)

הי
אפשר ממרח חלבה ?

מתכונים ב-10 דקות (22:35 3.09.2015)

כן שני אפשר. בתערובת עצמה שימי 2 כפות מלאות ממרח (אם הממרח מוצק מידי כדאי להוסיף לו כף מים ולרכך אותו מעט במיקרוגל לפני שמוסיפים לתערובת).
בציפוי אפשר להמיס במיקרוגל כף ממרח חלבה עם 1-2 כפות מים כדי שהממרח יתרכך ויהיה נוזלי יותר ופשוט לזגג על ציפוי השוקולד.

רבקה (17:50 20.08.2015)

שלום מה עושים אם שכחנו לשים אבקת אפיה וכבר אפינו?

מתכונים ב-10 דקות (17:59 20.08.2015)

היי רבקה,
לצערי אין הרבה מה לעשות בשלב כזה 🙂

הודיה (00:03 29.04.2015)

אוקי,תודה רבה

הודיה (20:42 27.04.2015)

שלום,
אפשרי לעשות את העוגה בתבנית עגולה 28??

מתכונים ב-10 דקות (21:29 27.04.2015)

היי הודיה,
העוגה תצא נמוכה בתבנית 28, הכמות מתאימה לתבנית עגולה 26.

נעמה (08:27 26.01.2015)

האם אפשר להחליף את השוקולית בשוקולד? ואם כן כמה לשים? תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:37 26.01.2015)

הי נעמה,
את יכולה לשים במקום השוקולית- 100 גרם שוקולד מריר מומס. ממליצה להמיס במיקרוגל עם השמן, לצנן מעט ולהוסיף לעוגה לאחר הביצים והסוכר.
מאחר והשוקולית היא קמח ויחס הקמחים-נוזלים משתנה, במקום 2 כוסות מים, תשימי כוס ושליש מים.

שירן (13:55 26.12.2014)

עוגה מדהימה !!!באמת שנהנינו ממנה אבל טעם החלבה כמעט לא נרגש
בכל מקרה תודה רבה על המתכון האלוף

מתכונים ב-10 דקות (14:01 26.12.2014)

שמחה לשמוע שירן!
את יכולה לנסות לשים פעם הבאה יותר חלבה.
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂

אפרת (17:08 1.12.2014)

היי, אני מאד נהנית להכין עוגות לפי המתכונים שלך! קל פשוט ומהיר!
אבל דווקא העוגה הזאת יצאה במרקם מוזר, רך כזה כמו פלסטלינה כמו פאדג’ שוקולד… ועשיתי הכל כמו שכתוב. למעט החלבה ששמתי 25 גרם בתוך העוגה. מה נראה לך קרה?

מתכונים ב-10 דקות (17:25 1.12.2014)

היי אפרת,
מוזר, העוגה אמורה לצאת אוורירית ורכה אבל במקרם של עוגה בחושה.
מה הכוונה לפאדג’ שוקולד, העוגה יצאה דחוסה? יכול להיות שהעוגה לא הייתה מוכנה עדיין כשהוצאת אותה מהתנור?

אפרת (15:36 2.12.2014)

ובכן,
נעצתי קיסם אחרי 34 דקות אפייה והוא יצא יבש ללא פירורים. מה שמעיד על עוגה מוכנה. אולי בגלל שהוספתי בערך כף שמן זית, כי לא הספיק לי הקנולה ל3/4 כוס כפי שרשמת במתכון?
היא יצאה דחוסה אבל רטובה, כלומר לא עוגה מחניקה ויבשה כזו.
חבל שאי אפשר להעלות פה תמונה להמחשה…

מתכונים ב-10 דקות (16:14 2.12.2014)

היי אפרת,
לפי מה שאת מתארת נראה לי שהסיבה היא שימוש בקמח דחוס מידי. לעיתים כשהקמח ארוז בתוך שקית הרבה זמן הוא הופך להיות דחוס מידי ואז יש צורך לנפות אותו כדי לאוורר ולפתוח אותו. אגב, אותו דבר לגבי אבקת שוקולית.
אם בנוסף למרקם הדחוס העוגה גם לא תפחה הרבה- זה יכול להיות קשור לאבקת אפיה – או שהיא לא עורבבה כמו שצריך בתערובת או שהיא לא היתה טריה/פג תוקפה.

מאיה (07:29 13.11.2014)

האם אפשר להכין בתבנית 24 במקום 2 אינגליש ?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:12 13.11.2014)

היי מאיה,
אם זו תבנית 24 מאלומיניום (חד פעמית) אז זה יספיק לך ל2 תבניות בגודל 24. אפשרות נוספת היא להכין בתבנית אחת בגודל 26 מאלומיניום או תבנית מלבנית מאלומיניום בגודל 22X31.

גילי (15:04 24.10.2014)

היי, אפשר במקרה להחליף את השוקולית באבקת קקאו? תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:09 24.10.2014)

היי גילי,
אפשר אבל יותר טעים עם שוקולית 🙂

לינדה (23:02 2.10.2014)

תודה על הקישורים אבל לצערי זה לא בדיוק מה שחיפשתי, בראשון יש טחינה גולמית ובשני ממרח חלבה, יש לי בבית גוש של 250 גרם חלבה וחיפשתי עוגה כדי להשתמש בו, בכל מקרה תודה רבה וגמר חתימה טובה 🙂

לינדה (15:40 2.10.2014)

היי העוגה נראית מעולה רק שאלה קטנה, בא לי להכין עוגת חלבה לבנה עם ציפוי שוקולד, אפשרי פשוט להשמיט את השוקולית מהמתכון ?

מתכונים ב-10 דקות (16:37 2.10.2014)

הי לינדה,
אם את רוצה להכין עוגת חלבה לבנה אני ממליצה להכין מאחד המתכונים המצורפים (בשתי העוגות ציפוי שוקולד יתאים מעל):
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%94/
https://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%94/
גמר חתימה טובה 🙂

נעמי (15:15 6.09.2014)

יצא מעולה!!!

מתכונים ב-10 דקות (17:24 6.09.2014)

שמחה מאוד לשמוע 🙂

ריקי (18:46 10.08.2014)

יצא טעים מאד תודה!!

שירה (07:50 29.05.2014)

מה זה אומר יוצאת נוזלית?

מתכונים ב-10 דקות (08:11 29.05.2014)

הי שירה, הכוונה לדלילה. לאחר שמערבבים את כל החומרים מתקבלת בלילה דלילה ולא סמיכה.

אלומה (21:42 18.05.2014)

תודה רבה!
הרגע סיימתי להכין את העוגת שיש המצוינת שלכם.
אחזור לדווח לגבי העוגה הזאת 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:20 18.05.2014)

מעולה!
כמובן שנשמח לעדכון וערב נפלא 😉

אלומה (20:55 17.05.2014)

היי,
אני רוצה להכין את העוגה. רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום מים כדי ‘לשדרג’ את העוגה? 🙂
מיץ תפוזים? שמנת מתוקה? אם כן,מה הכמות?
תודה רבה! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (21:00 17.05.2014)

הי אלומה,
את יכולה לשים כוס אחת של מיץ תפוזים או חלב וכוס אחת מים חמים.
שבוע נפלא 🙂

דקלה (16:36 2.05.2014)

היי… רציתי לדעת אם יש תחליף פרווה לציפוי?

מתכונים ב-10 דקות (17:19 2.05.2014)

הי דקלה, את יכולה להשתמש בקצפת צמחית (ריץ’) במקום שמנת.
אפשרות נוספת לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר, 20 גרם מחמאה/מרגרינה, 3 כפות מים. להמיס במיקרוגל ולערבב היטב.
שבת שלום 😉

אופה (11:12 21.03.2014)

היי,
כמות המצרכים היא ל2 תבניות אינגליש קייק? אם רוצים רק אחת איך לשנות את המצרכים? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:28 21.03.2014)

היי, אם רוצים להכין בתבנית אינגליש קייק אחת, מחלקים את הכמויות לחצי: 1 ביצה, 1/3 כוס סוכר, 1/3 כוס שמן, 1 כוס מים חמים, 1 כוס קמח, 1 כפית אבקת אפיה, 1/3 כוס אבקת שוקולית + 1 כף, 70 גרם חלבה מפוררת.
לציפוי: 1/4 מיכל שמנת מתוקה, 50 גרם שוקולד מריר וכפית גדושה חלבה מפוררת.

אופה (11:44 21.03.2014)

המון תודה על התגובה המהירה!

חנה שינדר (21:46 27.02.2014)

נהדרת,יצאה עסיסית ורכה, הפחתתי סוכר כחצי מהכמות שבמתכון כי החלבה והשוקולית מתוקים גם הם.

מתכונים ב-10 דקות (21:50 27.02.2014)

תודה על העדכון חנה 🙂
סופשבוע נעים!

ננה (10:57 21.02.2014)

היי העוגה מתאימה לתבנית עוגה רגילה או רק לתבנית אינגליש קייק?

מתכונים ב-10 דקות (11:02 21.02.2014)

היי ננה, העוגה מתאימה גם לתבנית עוגה אחת עגולה 24-26 או לתבנית מרובעת 32X22.
שבת שלום 🙂

ננה (11:21 21.02.2014)

תודה רבה. 🙂 הכנתי אותה הרגע והיא יצאה לי מאוד נוזלית היא אמורה לצאת ככה?

מתכונים ב-10 דקות (11:27 21.02.2014)

כן ננה, הבלילה יוצאת יחסית נוזלית בעוגה הזו.

אתי (23:27 19.02.2014)

הי
ברצוני לדעת אם יש תחליף לשמנת מתוקה/לריץ
בציפוי השוקולד?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:03 20.02.2014)

היי אתי, את יכולה להכין ציפוי שוקולד לא שמנת: 100 גרם שוקולד מריר, 20 גרם חמאה/מחמאה ו3 כפות מים- להמיס את כל החומרים בקערה במיקרוגל ולערבב היטב.
יום מקסים!

חנית (10:16 6.02.2014)

אוקיי תודה רבה 🙂

חנית (10:12 6.02.2014)

גם שמרים יכולים לעזור?

מתכונים ב-10 דקות (10:14 6.02.2014)

הי חנית, לצערי לא. שמרים זה בשביל מאפים מסוג אחר.

חנית (10:04 6.02.2014)

שלום,אם נתקעתי בלי אבקת אפייה מה אפשר לעשות או שזה חובה?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (10:08 6.02.2014)

היי חנית, אם יש לך קמח תופח – שימי 2 כוסות אחרת העוגה לא תתפח ותצא דחוסה.

גליה (13:47 15.01.2014)

מים חמים הכוונה רותחים מהקומקום או פושרים מהברז??
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:52 15.01.2014)

היי גליה, הכוונה לטמפרטורה שהיא באמצע (ערבוב של חצי כוס מים רותחים וחצי כוס מים פושרים).

גליה (15:33 16.01.2014)

תודה:)

נטלי (13:21 10.01.2014)

שבת שלום ומבורך 🙂

נטלי (13:05 10.01.2014)

הבנתי.. העוגה כבר בתנור.. אז עשיתי כמו שחשבתי פשוט לא ברור מה זה 4\3 שוקולית ועוד כף.. חשבתי כף של חלבה.. תודה רבה נקווה שיצא טעים.. אגב הוספתי עוד ביצה כי אני רוצה עוגה גבוהה.. חשבתי שאולי 2 לא מספיק.. זה הראש של אישה…

מתכונים ב-10 דקות (13:10 10.01.2014)

מעולה, כל הכבוד על האלתור:) תעדכני איך יצא..

נטלי (13:13 10.01.2014)

נטעם בערב בע”ה ונדע… אוהבת מאוד את המתכונים שלכם ומקבלת הרבה מחמאות עליהם.. תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:15 10.01.2014)

תודה רבה, טוב לשמוע:) שבת שלום!

נטלי (12:21 10.01.2014)

היי, לא הבנתי מה זה אומר :3/4 כוס אבקת שוקולית + 1 כף

150 גרם חלבה מפוררת- לגבי החלבה כמה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (12:44 10.01.2014)

היי נטלי, הכוונה ל 3/4 כוס אבקת שוקולית ועוד 1 כף אבקת שוקולית (סה”כ זה יוצא קצת פחות מכוס).
לגבי החלבה, מומלץ לשים 150 גרם. זה לא חייב להיות מדויק. פשוט תפוררי ריבוע של חלבה לתוך התערובת.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.