זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים
2 כפות טחינה גולמית
¾ כוס (105 ג’) קמח לבן
רבע כוס (25 ג’) קמח שקדים
כף שומשום
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
לציפוי: 2 כפות שומשום
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה או מיקסר ידני) ביצים עם סוכר לבן וסוכר וניל. מוסיפים שמן, מיץ, טחינה גולמית ומערבבים.
-בקערית נפרדת מערבבים קמח לבן, קמח שקדים, כף שומשום ואבקת אפיה. מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים עד לתערובת אחידה (אין לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם העוגה).
-משמנים תבנית אינגליש קייק ומפזרים שומשום בתחתית ובדפנות. יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
-מניחים לעוגה להתקרר ולפני ההגשה הופכים אותה בזהירות על מגש.
נראה טוב!
אפשר לשים שקדים שטחנתי היטב במקום קמח שקדים?
אשמח ללינקים של מתכוני שקדים טחונים
תודה!!
היי
אפשר.
הנה כמה מתכונים שתוכלי למצוא בשורת החיפוש באתר:
עוגיות אגוזים, שקדים וקוקוס
עוגת לימון ושקדים
קראמבל תפוחים
עוגת שוקולד עם קרם.
במה אפשר להחליף את המיץ תפוזים?
אפשר להשתמש בחלב/חלב סויה/שמנת מתוקה. אם אין אפשרות- אפשר לשים שליש כוס מים+ כפית מיץ לימון.
היי אפרת, יש לי מחר יום הולדת ורציתי לשאול איזה עוגה מכל המתכוני עוגות באתר הכי בריאה ?
היי,
יום הולדת שמח!
מצרפת לך קישור למתכוני עוגות דיאטטיות (אני לא יודעת להגיד מה הכי בריא, זה לא חד משמעי😊):
https://www.10dakot.co.il/tag/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8/
אפשר יותר קמח שקדים ופחות קמח לבן?
לא ניסיתי, אבל מניחה אפשר לשים חצי כוס קמח וחצי כוס קמח שקדים. המרקם ישתנה מעט כתוצאה מכך.
היי, אפשר להכין בכל זאת אם אין קמח שקדים או שחייבים ?
אפשר להשתמש בכוס קמח תופח במקום שני הקמחים ואבקת אפיה?
3/4 כוס קמח תופח תספיק.
אפשר לוותר על קמח השקדים.
היי, אם אני משתמשת רק בקמח לבן (אין לי קמח שקדים) אז כמה לשים 3/4 כוס או 1 כוס?
תודה
היי,
אפשר לשים 3/4 כוס קמח.