שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

2 ביצים גדולות

חצי כוס (100 ג’) סוכר

⅔ כוס (160 מ”ל) שמן קנולה

חצי כוס (120 מ”ל) חלב

כף חומץ 5%

כוס מיקס (140 ג’) להכנת פסטה אדומה מסדרת “לה פסטה קולורטה” מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י

כפית אבקת קקאו

שליש כפית אבקת אפיה

חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

לקרם:

מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפות סוכר

200 גרם גבינת שמנת/ מסקרפונה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כדקה. מוסיפים שמן, חלב וחומץ ומערבבים.

-בקערה נפרדת מערבבים: מיקס, אבקת קקאו, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה. מוסיפים לתערובת הרטובה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה בגוון אדמדם.

-יוצקים את הבלילה על נייר האפיה המשומן ומשטחים למלבן בגובה אחיד. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-10 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-בינתיים מכינים את הקרם: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים עד לאיחוד. שומרים במקרר עד שהעוגה מוכנה.

-מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי לטמפ’ החדר.

-חותכים ל-3 רצועות שוות ברוחב 10 ס”מ (את השוליים מסביב חותכים). מורחים מעל רצועת עוגה שליש מכמות הקרם ומניחים מעל רצועת עוגה נוספת שגם עליה מניחים שליש מכמות הקרם. מעל מניחים את הרצועה השלישית וגם מעליה מורחים קרם.

-מפוררים את שאריות העוגה (השוליים שחתכתם) ומפזרים מעל העוגה.

*שומרים במקרר או במקפיא.

 

ראו גם
פתיתים עם נקניקיותפתיתים עם נקניקיות
סלט גזר ופקאן סלט גזר ופקאן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שמואל (17:52 30.09.2024)

האם אפשר להקפיא עוגות האם זה לא נהרס כשמפשירים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:51 30.09.2024)

אין בעיה להקפיא.

avatar
תהילה (13:30 4.08.2023)

שיאו איזה קטע! אתמול אכלתי את העוגה הזו, קנויה מקונדיטוריה שווה, ולא ממש הכרתי אותה לפני
ועכשיו אני רואה מתכון של זה.
ואלה עוגה נדירה ברמותת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:07 4.08.2023)

שמחה מאד שאהבת את המתכון!

avatar
שולמית (22:37 31.07.2023)

ערב טוב!
רציתי לשאול האם אפשר להכין מקמח ללא גלוטן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:50 1.08.2023)

היי
אפשר, ולהוסיף צבע מאכל אם רוצים עוגה אדומה.

avatar
שולמית (14:15 3.08.2023)

האם לשים רק קמח כרגיל או 3/4 כרגיל ו1/4 קורנפלור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:39 3.08.2023)

אם מדובר בקמח כרגיל אפשר לשים רק אותו ללא קורנפלור.

avatar
יסמין (17:15 31.07.2023)

מה זה מיקס פסטה ואיפה מוצאים אותו?
האם צבע מאכל אדום יעזור פה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:58 31.07.2023)

היי
מדובר בתערובת קמחים המעניקה צבע אדום. ניתן להזמין באתר של הטחנות הגדולות. צבע מאכל אדום מתאים כאן.

avatar
אסתי (10:37 31.07.2023)

שלום! תודה על המתכון
אם אין לי את המיקס. יש תחליף אחר שאני יכולה לשים במקום?
אולי קקאו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:42 31.07.2023)

היי
אפשר לשים 3/4 כוס קמח+ 1/4 כוס קורנפלור+ כף צבע מאכל אדום.

avatar
צילה (15:45 20.06.2023)

היי, לא ברור לי מה זה המיקס הזה של הפסטה ואם אפשר לשים משהו אחר במקום. איפה בכלל משיגים את זה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:05 20.06.2023)

היי
מדובר בתערובת קמחים להכנת פסטה אדומה, ניתן להשתמש בה למתכונים מסוימים כמו כאן.
להשיג באתר של הטחנות הגדולות ובחלק מרשתות השיווק.

avatar
רונית מעפולה (18:31 19.06.2023)

לא ממש הבנתי זה מתוק או מלוח??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 20.06.2023)

מתוק(:

לקריאת כל התגובות